Мобілізація в 2023 році

Всі знають, що війна продовжується. Це означає, що кожен день, на жаль, гинуть українські солдати на фронті. Зрозуміло, що війна може ще тривате 6 місяців, 2 роки, а може й 10 років. Генеральний штаб потребуватиме нових людей для захисту України. Мільйони чоловіків 18-60 років, які зараз не знаходяться на фронті, працюють у різних сферах. У мене виникає питання: який механізм буде застосовувати влада, щоб змусити (саме змусити, а не запросити) піти у військомат тих, хто туди ще не пішов і йти не хоче? Це чоловіки будь-якої професії — програмісти, логісти, банкіри, офіціанти, продавці-консультанти, інженери, моряки, фермери, бізнесмени та ще сотні інших професій. Хто має якісь думки?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному4
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Тема создана откровенным ботом, заведенным конкретно под эту тему. В комментах резвится еще пачка анонимов с парой комментов в профиле, созданном от месяца назад до вчера, рассказывающих про «уже как в лугандоне».
Ясно-понятно. Модерация то ли в честь праздников умерла, то ли вообще приуныла.

Який механізм? Дві тугі пики в одностроях роблять гоп-стоп біля супермаркету, пакують тебе в машину в присутності якоїсь дівчинки, що начебто є поліцейською. Аргументація: бо воєнний стан. У військоматі ти швидко роздягаєшся до трусів, проходиш три кабінети з абсолютно байдужими лікарями, що визнають тебе «здоровим». На запитання про те, як це я поздоровішав за останні 7 років (бо в 2015-му визнали непридатним), голова ВЛК щось промукав про «зауваження по зору є, але служити то вам не завадить». В результаті через 10 днів маєш з’явитися з речами і поїхати вже мобілізованим на тренувальні збори.
Ось такий механізм трапився зі мною минулого тижня. В Києві, до речі, такого не роблять, бо там же цивілізація, тому більшість з вас може розслабити булки, поки такі дурники як я вистрілють свої 60 набоїв на полігоні без шансу на влучання.

Відловлювати на вулицях. Які ще механізми можуть бути? ДНР-мобілізація — вийшов у аптеку, піймали за руку, «годен», за тиждень вже в окопі.

240 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Який механізм? Дві тугі пики в одностроях роблять гоп-стоп біля супермаркету, пакують тебе в машину в присутності якоїсь дівчинки, що начебто є поліцейською. Аргументація: бо воєнний стан. У військоматі ти швидко роздягаєшся до трусів, проходиш три кабінети з абсолютно байдужими лікарями, що визнають тебе «здоровим». На запитання про те, як це я поздоровішав за останні 7 років (бо в 2015-му визнали непридатним), голова ВЛК щось промукав про «зауваження по зору є, але служити то вам не завадить». В результаті через 10 днів маєш з’явитися з речами і поїхати вже мобілізованим на тренувальні збори.
Ось такий механізм трапився зі мною минулого тижня. В Києві, до речі, такого не роблять, бо там же цивілізація, тому більшість з вас може розслабити булки, поки такі дурники як я вистрілють свої 60 набоїв на полігоні без шансу на влучання.

Франківськ. Тупо квоту добили до кінця року і пішли святкувати.

Такаж картинка і в Харькові, тримайтесь.

Здається не добили, бо це ще все продовжується.

З 31-го числа не бачив такого ніде. Купа військових на вулицях, але нікого не зупиняють. Може вони десь в іншому районі тепер працюють.

Підкажіть в якому районі міста і біля якого супермаркету?

тре було пройти тренінг в Кожаєва

тре було пройти тренінг в Кожаєва

Він там поділиться досвідом як стати непридатним?

тугі пики в одностроях роблять гоп-стоп біля супермаркету

Сопротивлялся? Если нет, почему?

Я намагався культурно пояснити свою ситуацію, показував сфоткане тимчасове посвідчення, в якому я визнаний непридатним і т.д. Але панове не оцінили і категорично відмовилися мене пропускати. Власне, якби я вчинив сцену, нічого б то не змінило, було б тільки гірше. Хоча я явно був неготовий з юридичної точки зору, це правда.

панове не оцінили і категорично відмовилися мене пропускати

Ложись теперь в больницу, по зрению и ффсе. Впредь ходи с шилом

Лол, ти розумієш, що тебе просто розвели?
Читачам, які цей тред побачать говорю:
— викликайте поліцію та складайте протокол за незаконне затримання, або:
— дзвоніть свому юристу, він швидко пояснить воякам, де вони не праві
— якщо патруль не допомагає — викликайте інший патруль

В решті решт вони від вас відстануть

так чого ти поїхав з ними?
тебе ж не насильницькі засадили в бусик?
скажу так — винен сам, що поїхав.

за 10 місяців міг би і дізнатися, що береш повістку і кажеш їм «до зустрічі», яка може і не наступити

Не знаю, як там у вас, а тут панове рекрутери носять з собою зброю і не дуже схильні до дебатів. Якщо ви читали мою історію, то мали помітити, що вся система така, і вибору вам не залишають.

Яка система? Який вибір?
Я був у військоматі і мій вибір — не їхати на війну

Зареєстрований 6 вересня 2018
Коментірів 7 всі у цій темі. Цікаво

Справді, дивно що про чисту архітектуру не написав, або тру сторі з каліфорнії, а то про якісь життеві дурниці...

Може його зламали й постять усяку єресь

Про «життеві дурниці» лише 1 раз написав зараз за всі 4 роки. Все може бути, але за 4 роки не одного коментаря? Немає взагалі нічого в профілі окрім ім’я. Так, це дуже дивно насправді.

Нічого дивного. Я також майже коментарі не пишу.

Похоже на п****ж.
Живу в Франковске о таком сразу пишут в местных чатах. Ничего не было подобного

Ну, про выписку приглашений возле супермаркетов и в прочих людных местах в местных чатах, как раз, очень даже пишут. Более того, именно в Франковске представительница ТЦК вполне официально заявляла, что практика раздачи повесток на улицах будет продолжаться (мотивируя это тем, что в городе много ВПО, которые не стали на учёт)

Раджу прогулятись зранку до обіду по Галицькій від ЦУМу до муз.школи, зайти на закупи в Панораму... Тоді вже буде не до чатів =)

Так якщо автора загребли, то хто напише у чаті? Тим більше, що автор не місцевий, схоже

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Норм ботів підігнали.
Модерація, ау?

Не всі хотят помирати за таку державу, невдоволення зростає. Тому не впевнений що прям усі боти)

Помирати ніхто не хо, до чого тут держава?

За таку державу треба не помирати, а вбивати, як казав класик

За яку це за таку державу? Чи ви знов про Дію в якої аналоговнет?Чи про державу де продовжують красти не дивлячись на війну? Чи про державу де у ОП син співробітника(колишніх співробітників розвідки imho не буває) розвідки ворога? Чи про державу де ти воюють за свободу, але свобода обмежена, і люди сидять без роботи, бо виїхати не можна, а в країні роботи нема? Якщо сісти ти зайнятися питанням, то можна це список значно подовжити. І ось за таку державу не всі готові йти воювати.

Таке сумне життя, ща навіть незрозуміло чого ти так боїшся померти

Тут питання трохи глубокше. Є дві сторони. Перша — це як це все виглядає з боку держави. І ось тут все наче добре(відносно). Вона(держава) робить усе щоб вижити. Інша сторона — це як це все виглядає для пересічного мешканця цїєї держави. І ось тут вже цікаво. Держава, намагаючись вижити, наче робить уже можливе, але при цьому інтереси конкретного індівідууму нехтуються, бо це не так важливо з боку держави. І все б нічого, коли б не те, що до війни держава також нехтувала інтересами цього самомого індівідууму. Багаті ставали багатшими, а бідні біднішими. За гроші можна було відкупитись від чого завгодно(привіт Зайцева, наприклад), справедливий суд був тільки на папері, чесну поліцію на пальцях можна було перерахувати, навіть у дітячий садок та лікарню без благодійного внеско майже не можливо потрапити. Тобо виходить що держава клала на свої обоʼязки коли не було війни, а тепер, коли їй потрібно, вона вимагає та примушує виконувати громадян(обскубаних гусаків) обовʼязок захищяти цю державу, коли їй це потрібно. Якось не дуже чесно виходить, не вважаєте? І які гаранитіі що після війни щось зміниться, якщо, повторюся, навіть зараз продовжується майже теж саме? Припустимо що умовний громадянин пішов на війну і помер там. Як держава буде допомогати його сімʼї, якщо вона в нього була? Платити прожитковий мінумум(2684 гривень), щоб у магазин раз сходити? Тобто що ми отримуємо, громадянин має віддати життя, захищаючі держиву, бо це його обвʼязок, який він має виконати, а що він та його сімʼя отримала, отримує і буде отримувати від держава, яка клала на свої обовʼязки? Це питання на сам перед до тих хто всюди кричить «не на часі», «не рознаняйте зраду» і все у тому ж дусі. Людина, на сам перед, думає про себе та про свою родину! І не треба дивуватись і маркувати зрадниками тих, хто думає про сімʼю та себе! Бо держава нічого не дала і наврядче дасть, а буде далі тільки вимагати,обскубувати гусаків, забувачі про свої обвʼязки, та прикриватись зараз війною, а потім ще чимось! Цинічно, егоістично, зрадливо? Так, але це правда, не для всіх звісно, але правда! Не можа тільки брати, ничіго не даючи. Якщо я в чомусь не правись, виправте будь ласка

Слухай шо ти оце ниєш і ниєш?
Ти нещасний живеш на прожитковий мінімум? Тобі платять 2684 гривні? буде легше помиратись за америку, яка тобі платить зарплату в доларах? Ну то уяви що ти помреш за америку і за долари, уяви що в штатах корупції нема і не насілуй людей.

Якийсь дитсадок їй богу, хто тобі взагалі колись обіцяв що навколо тебе буде лише чесне, красиве і щасливе життя? в хогвартсі і то діти розумніші.

Передивися гарі потера в кінці кінців

І харе скиглити кароч

2684 гривень

2684 гривні

Бо сир тухлий, флаймен

Скучав за тобою, з новим роком. Бажаю тобі в новому році 2684 гривні на тухлий сир

Слухай шо ти оце ниєш і ниєш?

Чого це ти вирішив що я нию? І помирати я не хочу. Це все до того, що є люди які можливо мають іншу позицію і це не обовʼязково боти. А то тут усі такі герої на форумі, готові померти за держиву! А ті хто не згоден, то вони іпсошники і зрадофіли

Ти нещасний живеш на прожитковий мінімум?

Я десь писав що живу на прожитковий мінімум? Я писав про виплати, хоча б прочитав, якщо вже вирішив відповідати(

хто тобі взагалі колись обіцяв що навколо тебе буде лише чесне

Як хто, пан президент) І якщо ти напишешь що сам винен що повівся, то чому я маю вірити йому зараз?)

насілуй

«гвалтуй», якщо ми почали чіплятися до граматики)

Бо ти ниєш, того й кажу що ти ниєш

Lead, follow or get the fuck out of the way

Не всі хотят помирати за таку державу

А що існує така держава за яку хотілось би померти? Держава щоб жити а не помирати, так само і парк щоб гуляти але якщо тебе там зустрінуть гопники то треба псів Дюлей навішати. І не важливо який це буде парк бо ти тут, гопники теж тут і вони хотять тільки одного — тебе побити

А де ж поліція яка финансується з податків і яка має захишати тих кто гуляє у парку? Де профілактичні засоби, на які теж виділяються податки з податків громадян? Де попередження для громадян що до парку йде гопник? А держава знала що він йде, але не казала людям, бо люди пішли б з парку рятуючі життя, і держава б втратила гроші. Що маємо? Поліція не готова до зустрічі з гопником, бо будувала дороги до парку(при цьому не забуваючі відкашлювати собі у кишеню), людям казали що все добре і що треба готоватися до барбєкю, а люди які зневірились у державі, яка постійно бреше і обкрадає людей, зрадники. Так ви вважаєте?

Ну й скигління, вам що персонально мали сказати що через тиждень буде війна, вйо*йте звідси чи як? Два місяці перед початком війни всі новини були тільки про те що росія почне війну, і дати називали і все було. В чому проблема було взяти і поїхати тоді? Чи як по вашому мала влада зробити? сказати що через тиждень буде війна, посіяти паніку, а рашка просто подивиться на це все і нічого не зробе, просто поржуть як країна сама себе завалить

Ти б з ким вибрав сидіти в тюремній камері — зі злодієм і шахраєм, чи з серійним вбивцею-маніяком, гвалтівником і людожером? Ну ось це вибір між українською та російською владою. А вийти з тюрми не можна. Про це треба було думати раніше, до війни.
Та, зрештою і йти особливо нікуди. Весь наш світ — тюряга, просто є комфортні камери з приємною публікою, а є такі, що краще застрелитись, ніж туди потрапити.

А де вибір виїхати і жити нормально?

Не я придумав соціальну ієрархію. В будь-якій вертикалі ті хто нагорі отримують максимум благ і привілеїв, а нижні мусять виконувати важку і небезпечну роботу за мінімальну винагороду. Все, що я можу, це просто шукати місця, де соціальна ієрархія слабкіша. Наприклад працювати на яку-небудь галеру краще ніж на державу, бо в галерах соціальна ієрархія слабкіша, ніж державних установах.
Зараз, під час війни, соціальна ієрархія посилилась і не випускає мене з країни. Але ж якщо я буду нити і жалітись, то хіба від цього щось зміниться?

Згоден, такі правила гри, народ гідний своїх правителів(

Злітай у майбутнє, там зараз пряма демократія, соціальної ієрархії немає взагалі, і безплатні макарони дають (по флотськи).
А взагалі будь-яка держава заставила б тебе воювати при подібних обставинах. Хоч Швейцарія, хоч Норвегія, хоч Фінляндія. Єдина різниця з Україною чи Росією, що там би тебе краще підготували до війни і поруч з тобою в окопі сиділи б твої депутати, судді та чиновники.

взагалі будь-яка держава заставила б тебе воювати при подібних обставинах.

Згоден, але який би був рівен підготовки та забеспечення? Навряд би вони будували дороги замість армії, знаючи що хтось планує напади. Та й якось приємніше захищати свій спосіб життя коли держава про тебе піклюється як Швейцарія, Норвегія або Фінляндія. А в нас що? Держава дурить людей, люди державу) От ми й маємо те, що маємо, люди піклуються про себе, бо держава про них не піклюється

Ну то звалюй після війни, якщо можеш. А який сенс нити та жалітись на форумі?

який сенс нити та жалітись на форумі?

Та я не жаліюсь і не наю, подивись перше повідомлення з якого почався цей тред) Я це все до того, що люди які не згодні і не задоволені, це не завджи боти)

звалюй після війни, якщо можеш.

Це обовʼязково

які не згодні і не задоволені

це загроза будь які владі

До речі, чому до війни не звалив? Вже третій рік як все було максимально погано (з твоїх же описів), і нове вторгнення рф із закриттям кордонів та мобілізацією вже давно не виглядало нереальним, то що ж тримало? Може 5% податку, українські ціни і зона комфорту?)

будь-яка держава заставила

стаціонарного бандита

Сьогодні звонила якась тьотка бухгалтерша, каже щоб оформив карту якось банку і вона закине гроші. Відповів, що пересилайте по реквізитам. Так вона — ти один такий що завозмущався.

БДСМ воно таке, народ терпила лобзає своїх паханів, зовсім як не запоребриком

Бухгалтерія платить на номер карти?
То якісь Роги та Ноги? :)

нижні мусять виконувати важку і небезпечну роботу за мінімальну винагороду.

це пропоганда рабства

Це констатація факта. А що він неприємний, то я не винен. Краще гірка правда, ніж солодка брехня.

це пропаганда.
достатньо відкрити кордон М1860 і переконатися

Ну то відкрий якщо можеш.

Тобі розказати солодку казочку про свободу, демократію, верховенство права, рівність перед законом, чи тобі потрібна правда?
Констатація факту, що рабство існує, це не пропаганда рабства. Навпаки, це перший крок до свободи. Бо найкращий раб саме той — хто є рабом, але вважає себе вільним.

Модерація, ау?

І що нас позбавлять священного права поугорати з ботів?

Їй бо ви наївні. Люди просто ссуть писати під своїми справжніми іменами, бо соціальні очікування зараз інші. Бо справжній українець не ниє, не жаліється, а бере в руки зброю і боронить країну! А якщо ниє, значить не справжній! Кількість невдоволенних росте, це нормально.

Бо справжній українець не ниє, не жаліється, а бере в руки зброю і боронить країну!

пан з окопа?
яка проба справжнього українця? 99.9%? чи таки є нечиста кров?

З ***опа. Беньки розкрийте і перечитайте як і що написано.

соціальні очікування зараз інші.

проводив особисто опитування?
як ти можеш знати?
соціальні очікування... «аби кого вхопили, аби не мене»

наразі не березень 22

Кількість невдоволенних росте, це нормально.

Щось, за моїми спостереженнями, кількість анонімних незадоволених українців росте після кожного вдалого контрнаступу.

і точно не через послицю-сексолога чи через відключення Prozoro

Біля кожного коментаря є «Поскаржитись», будь ласка, робіть це, якщо бачите коментарі, яким не місце на DOU. Дякую!

Тут, скоріше, не стільки боти(хоча вони також є), скільки корисні ідіоти.

Ау, корисні, то що будемо робити, віддати русні окуповані території?

Ау, корисні, то що будемо робити, віддати русні окуповані території?

З окопу пишеш?

З наступної лінії відразу за тобою.

Допитливий Джон Грін прокинувся під новий рік з турботою про офіціантів. Хто має якісь думки?

До наступного року джон грін

Тема создана откровенным ботом, заведенным конкретно под эту тему. В комментах резвится еще пачка анонимов с парой комментов в профиле, созданном от месяца назад до вчера, рассказывающих про «уже как в лугандоне».
Ясно-понятно. Модерация то ли в честь праздников умерла, то ли вообще приуныла.

Модерация просто верит в то, что вы и сами справитесь с парочкой ботов.

Я також помітив що половина тем створюється анонімами які навіть в коментарях не відповідають. Тобто піднімають якесь питання, достають попкорн і спостерігають

Ну мало хто хоче світити справжнє ім"я в не зовсім законних питаннях, тому цілком ймовірно що тему міг створити хтось з давно зареєстрованих, який створив собі новий акаунт для анонімності. Так само і з коментами.
Якщо що то я давно зареєстрований і розумію людей які бажають залишитись анонімами.

так это и есть модерация. видите, работает же

Біля кожного коментаря є «Поскаржитись», будь ласка, робіть це, якщо бачите коментарі, яким не місце на DOU. Дякую!

У мене виникає питання: який механізм буде застосовувати влада, щоб змусити (саме змусити, а не запросити) піти у військомат тих, хто туди ще не пішов і йти не хоче?

тема для срача, но мне интересно кто из Форбса воюет
слышал о бизнесмене из Харькова, кто еще?

Ну людей, які є в форбсі, не так вже і багато. Так само як і айтішників воює не так багато, порівнюючи з іншими
Срачу не буде

Так в законі прописана кримінальна відповідальність, змусити можна кого завгодно.

Кабмин утвердил новый порядок организации и ведения военного учета призывников, военнообязанных и резервистов.

Об этом сообщил представитель правительства в парламенте Тарас Мельничук в своем тг-канале.

«Порядком, среди прочего, предусмотрено осуществление военного учета призывников, военнообязанных и резервистов государственными органами, предприятиями, учреждениями и организациями по спискам персонального учета в соответствии с предложениями Национального агентства по государственной службе Украины и Государственной службы статистики Украины.

Усовершенствованы отдельные вопросы взаимодействия территориальных центров комплектования и социальной поддержки с органами государственной власти, предприятиями, учреждениями, организациями по вопросам организации и ведения военного учета», — говорится в сообщении.

Чтоб вы лучше понимали ситуацию. Вот тут в Крыму сейчас какой-то особой мобилизации со стороны оккупантов — нет, только есть один нюанс. Дело в том, что в школах ввели какую-то полнейшую дичь с тотальной военной подготовкой. Все школьники ходят в школу в военной форме, включая девочек. О чём это говорит? Что окончание войны в путинские планы не входит, и эта эпопея планируется ни на год-два-три, а на десятилетия. Но и тут есть один нюанс. Если режим будет существовать эти десятилетия. А они то конечно оптимисты.

І шо? Звісно, у хуйла нема планів програвати і він планує битися до останньої свинособаки.

Але що нам до цього? Війна закінчиться перемогою, всупереч планам рососії, а не із-за того, що хуйло змилостивиться над нами.

Тим паче він планував захопити Київ за 3 дні і Україну — за 10, але не склалося

В Нацистській Німеччині гітлерюгенд також був тотальний і охоплював майже всіх дітей всіх вікових груп. Абсолютно нічого нового. І результат буде такий само.

Кожного дня ходять у формі чи саме на ці уроки?
Доречі, НВП як предмет був у шкільній програмі років 30 тому.
Що входить до військової аптечкі, як вдягати противогаз та які вони бувають, та таке інше.

Да, каждый день ходят в школу в военной форме на все уроки. Причём в разных школах разная форма. Где-то напоминающая морскую, где-то десантную зелёную, где-то «мчс». На всех какая-то российская символика с орлами и триколорами.

Доречі, НВП як предмет був у шкільній програмі років 30 тому.

У часи СРСР був.
То більше ніж 30 років

У часи СРСР був.
То більше ніж 30 років

На початку 90-х ще було у Луганську

Так СРСР фактично тоді ще існував, у мізках

Так СРСР фактично тоді ще існував, у мізках

Та він й набагато пізніше у мізках існував, у когось ще й досі не вимило

Він і зараз існує, ба більше як зараз пустити марксистів-комуністів та іньших соціалістів на вибори це буде суттєва фракція в парламенті, використовуючи цю ідеологію на цьому місці сидів медведчук і ко. Тому комунізм власне і заборонили, не ради ідеології — а щоб в парламент не проходили не бажані там псевдо-комуністичні політичні сили — а на місцях сиділи саме ті хто треба, по типу ківи. У московії Єльцин, замість того щоб їх заборонити, бо і сам був номінальним членом партії, відкрили скриню пандори і підтасували вибори, бо на них виграв зюганов, так і з’явився відвертий фашист путлер. Спостерігачі від лібералів яких за те, що вони спостерігають — зарештовують і бьють, фіксують, що на справді на виборах перемагає не єдина росія і путін — а зюганов та кпрф, а ліберали беруть друге місце. Тобто вибори на росії повна фікція.

«Отобрать и поделить » це ж ідеально для «більшості» :(

в 90х було у всіх школах
і збори були в кінці року. Окопи копали і фізо здавали
а що зараз нема?

в 2000х в армії умовний ворог був Росія (не нато)

раз на тиждень у кожній школі України
хіба відмінили?

при срср всі піонерські активності по суті були мілітіризовані
бойскаути в сша трохи менше але туди ж

Та механизм уже есть вроде, ты сидишь с закрытыми границами и ждёшь своей очереди. Если откажешься — уголовная ответственность.

Чтобы отказаться, нужно получить предложение :)

Ну да. Тех, кто по прописке не живёт и не работает на гос конторе, их тяжело будет выловить.

Да. У нас такая же система,как и в рашке. Только более избирательно подходят к набору солдат (пока что)

Прошу вибачення, а більш вибіркова це як? Не заповнюють повістки прізвищами тих, кого зловили біля атб? Чи з тих, кого по таким «повісткам» викликали дані звірити, нікого так і не заберуть, якщо не служили? Мабуть, вже в кожного тут є такі кейси серед знайомих.

у нас не запихивают людей в машины и не доставляют в военкомат)

Було і таке. Просто поки що це не масове явище. Система ± та сама, просто різна кількість наявних людей, різни плани по рекрутингу.

звідкти ти можеш оцінити масовісь?

бла-бла-бла
никто тебя не затащит в машину и военкомат
и если вдруг реально это с тобой будет — вызывай полицию и составляй протокол за незаконное задержание. Военные отстанут 100%

такая же, но, как говорится, есть один нюанс
в рашке границы открыты, а у нас нет

На початку року нічого кардинально не зміниться, але ще в першій половині скоріше за все буде запущенно електронний реестр військовозобов’язанних, а далі все залежить від перебігу війни. Якщо вона буде продовжуватися зі значними втратами, то будуть прийматися репресивні закони. Не здивуюся, якщо ми по факту прийдемо до тієї ж схеми, як і в Росії — електронна повістка -> не явка -> блокування рахунків.

А если нет Дії то куда присылать повестку будут? На электронку?

дія доступна всім

Ця умова достатня, але не необхідна.

Ні. Ви не можете авторизуватись у Дії, якщо у вас немає РНОКПП.

а рахунок WISE або Payoneer теж можуть заблокувати???

Вот хороший вопрос. Можно ли будет продолжаться пользоваться Payoneer, если все украинские счета поблокируют? И отправляет ли сейчас Payoneer карты в Украину? А если до блокировки счетов не дойдет, но банки начнут сливать данные клиентов военкому, будет ли безопасно пользоваться Payoneer?

головне щоб з того Payoneer’у послугу по перетину кордону можна було оплатити ))

Мабуть є сенс трохи тримати у USDT про всяк випадок.
Ну чи готівка, яка жвидко перетворюється в USDT через посередників.

Це навіть не для «перетину кордону», а на випадок буть яких непрогнозованих «покращень» безготівкових розрахунків з боку держави.

Нужно будет фоп оформлять на жену

Якщо заблокують рахунки українських банків — для Пайоніру це нічого не змінює. Він ніяк не контактує з нашими структурами. Просто замовляєте карту Пайонір і з неї знімаєте готівку в банку чи банкоматах. В нас у Львові є банки, які навіть паспорт не вимагають для зняття готівки з іноземних карт. Тільки 3% беруть. Єдине питання що коли реєструєшся в Пайонірі — то потрібно вказати хочаб один банківський рахунок для верифікації.

А які це банки? Payoneer карти в Україну доставляє?

Раніше доставляв. З Британії.

ну наприклад ConcordBank (Neobank) за 3% без паспорту. Доставка картки через DHL за 25 чи 30 євро. Не пам’ятаю точно. Але там є і звичайна доставка, але вона раз через раз. Дуже багато скаржаться що недоходять картки. Тому краще писати в підтримку та просити через DHL

Так Wise вже нових Українців не приймає, а старим ще й картки блочить .
Ще й хз чи по SEPA пропускає платежі.

де інфа що карти блочить?

Ну мені залочили.
Десь через тиждень після початку двіжухи.
Уночі дві ліві транзакції.
Я відкрив диспут.
За добу гроші повернулись разом з повідомленням «карта ймовірно скомпрометована, ми їх залочили, вибачайте, нову Українцям не відкриваємо».
Увага.
Карта була відкрита чисто «щоб було».
Карта віртуальна, користувався нею один раз, а саме з приватну заради тесту 10 евро перекинув.

Про таку саму «схему» на доу читав, день за пару днів до мого випадку.
1 в 1.
То ж то ІМХО хитрий хід від Wise

і брокерів туди ж під шумок
па па грошики

Інтеректів, наприклад

А що з ним? Комусь блочили хіба?

Звичайно, тут навіть цілі теми створювали. Комусь розблочиои після купи документів, комусь ні.

А, я з нима справ не мав.
То вони на Wise Українцям теж «всьо»?

З безопасностью у них и правда беда какая-то. Я карту открыл, нигде ее не светил и не пользовался, только скидывал деньги на нее. Как-то раз пришло уведомление о транзакции, с какого-то мусорного сайта купили скин для какой-то игры... Я диспут открывать не стал, просто заблокировал онлайн оплаты с вайзовской карты.

В мене Marion Parke Designs L (хз, що за контора) пробував, але йому wise не дав.
А only fans зняв $$, це сервіс де я точно навіть не був.
Можливо і не потрібно було диспут, а почекати добу, воно б саме повернулось.
Але як вже є....
Я лиш вирішив, що то wise сам так хитрить, щоб позакривати картки Українцям...

Можливо і не потрібно було диспут, а почекати добу, воно б саме повернулось.

У меня не вернулось `Rocket Racing Setups` чарджил, но я решил простить эти 6.24$ и не рисковать, так как на тот момент уже писали о начинающихся закрытиях карт..

В мене $100 зняли.
За $6-10 я б не став диспутувати

я, але ще в першій половині скоріше за все буде запущенно електронний реестр військовозобов’язанних

Флаг їм в руки. Нічого у них не вийде. У нормальних умовах на це потрібні роки.
Тому і далі обмежаться видачею повісток на вулицях із змінною інтенсивністю.

В рашці вже блокують рахунки?
Влітку-восени була посилена мобілізація, потім затихло. Тепер після Нового року з новою силою.

У рашці відкриті кордони, але, якщо у тебе є борги, то тебе не випустять. А борги є у 8 млн. За що купив, за те й продаю

Не здивуюся, якщо ми по факту прийдемо до тієї ж схеми, як і в Росії — електронна повістка -> не явка -> блокування рахунків.

може ще нарешті і всі бази МВС в одну змерджать?

Никакой: драки с военкоматовскими точно не то, что нужно для победы. Равно как и люди, которых пригнали воевать силой

Якщо справа тільки в грошах, то гроші можуть надати країни ЄС, Великобританія та США

Підвищити ефективність наявних?) Вони вже «підвищили» своїми тупими законами, що скоро будуть зі своїми же воювати..

І нададуть с задоволенням. Папірці чи нулі на рахунках надрукують ще, частково їх в свою ж війскову промисловості кинуть і інше нам у вигляди підтримки бюджета у тому числі і військового.

Це ви тільки порахували зарплатні. А тепер ще додайте 50-100% умовно, бо кожного солдата треба вдягнути, озброїти, забезпечити харчами, транспорт якийсь можливо ітп ітд, вже не кажучи про виплати за поранення і смерті( в той же час рашка буде мобілізувати більше бидла, тому навть не знаю який вихід. Хіба точніша і краща зброя і ефективність на рівні *3 від кацапні

І ще виплати пораненим, та родинам загиблих...

Там є відтермінування виплати? Я цім питанням ще глибоко не цікавився. На щастя ті кого знаю особисто в ЗСУ живі і більш менш здорові.

Гривень надрукують скільки потрібно. Хоч мішками будуть привозити і роздавати солдатам. А після бою збирати і закопувати — бо мертвим гроші не потрібні.

В оккупации примерно тоже самое будет, просто статус будет не солдат, а просто холоп

Вже багато разів обговорювали, в окупації спочатку розстріляють офіцерів, потім власників зброї, потім культурних діячів. А інші вже холопи. Саме тому люди і воюють, у них це єдиний шанс вижити

хто туди ще не пішов і йти не хоче

Когда ставки насколько высоки (как сейчас), в какой-то момент ваши хотелки перестают кого-то интересовать и так как у государства стоит цель выжить, ваша жизнь в глазах государства — статистика. Вы же услышите, что все жизни важны.
По мере сложности ситуации и нехватки кадров будут и применяться более агрессивные меры по набору этих недостающих кадров.
На данный момент вроде как особо не встречаются подобные кейсы когда тебя прям тащат под руки в военкомат (или я просто не знаю о них, не берусь судить).

В Чернівцях пакують прямо в автобуси на комісію.

Не тільки в Чернівцях, але це зараз поодинокі випадки. Але якщо почали, то нема гарантії, що не стануть системним механізмом.

Відловлювати на вулицях. Які ще механізми можуть бути? ДНР-мобілізація — вийшов у аптеку, піймали за руку, «годен», за тиждень вже в окопі.

вийшов у аптеку, піймали за руку

Это незаконно, значит можно обороняться. После «головой в асфальт» гопнику резко станет не до тебя,даже если он в форме

Багато чого з того, що відбувається зараз, незаконно. Будеш судитися після перемоги.

На рахунок п***ити воєнкомат — таке собі, вони навіть зараз озброєні ходять інколи.

Будеш судитися після перемоги.

Уебу и пусть они со мной судятся ,если смогут, гы — гы

вони навіть зараз озброєні ходять інколи.

Думаешь они одни?

Річ у тім що вони будуть ходить не в одиночку, і у них може буде не ніж/балончик, а нарізна зброя.

И? Такое впечатление, что в эту игру нельзя играть вдвоём. Напомню, что у мобилизации есть законные процедуры, их нарушение ведёт за собой самооборону.
Ещё напоминаю: завалить войска РФ трупами не выйдет по определению:140 миллионов против максимум 30

Та тебе пристрелять та і все. Якщо двоє з калашами військових, а двоє поліцейських, то твій план — це загинути швидко і гарантовано.

В любом случае не эффективная стратегия. Один раз не пристрелят, второй может тоже прокатит, но обязательно наступит ситуация когда фортуна будет не на твоей стороне.

Если я со своими болезнями и не умением воевать попаду на фронт, меня точно пристрелят. Или не доживу до атаки: инфаркт, инсульт и привет.

Поэтому если вопреки закону тащат — сопротивляться. Повестка не может быть выдана день в день, медкомиссии в день повестки тоже не может быть и ещё куча неприятных штук для тех, кому лишь бы план выполнить.

И самое интересное: повестка должна быть заполнена и подписана ответственным лицом

То знімайся з обліку тоді, і немає проблем.

Ещё а далёком 2004 году, но в военкомате во время уличной мобилизации мертвые начинают говорить, а глухие ходить и документов об отсрочке ив упор не видят

А які хвороби? Чув що з третьою групою гіпертонії на фронт не беруть, а з другою полетиш як пуля)

тебе пристрелять та і все

і?

3..5 человек. Блокируют, вызывают полицию и полицией их становится ещё чуток больше.

Блокируют несмотря активную самооборону? Напоминаю в случае группового нападения пределов необходимой самообороны не существует, включая упреждающие удары(и уколы) предметами хозяйственно — бытового назначения. И никакое «война идет» не причина, чтоб граждан не сделавших ничего плохого хватать и тащить. Тогда мне не повезло

Но надеюсь такого не произойдёт, ибо означать будет скорый проигрыш Украины. Нельзя Россия трупами закидали, вот не выйдет
Ввиду законов арифметики

Так не обязательно закидывать трупами россию, хватит того чтобы закидывать трупами трупы которыми закидывает россия нас

Мобилизационный резерв РФ больше в несколько раз. Назови причину по которой его не задействуют?

Та же что и у нас — нет оружия для всех и обеспечения. Иначе бы они сразу призвали не 300 а 3млн в сентябре, тем более что их стадо покорно шло на могилизацию

Старого железа в России ещё много, не будет калашей — дадут мосинки

И что, с мосинками на Киев пойдут? Сейчас мобилизацию московиты проводят больше для обороны, наступление они могут делать там где 10 к 1 у них преимущество. Для этого им нужно вводить тотальную мобилизацию, сделать паузу года на 3 и промышленность должна вся работать над новым оружием которое будут резервировать за Уралом. Потому так они на говно исходят прося переговоры, потому что в текущей ситуации они просто медленно проводят демилитаризацию ... у себя

И что, с мосинками на Киев пойдут?

Да. У России может получиться закидать трупами, у Украины — нет

Ну это пока и есть их план — надеятся что нам не хватит людей на их зерг раши и волны. Такой план действительно может сработать, но только при текущем раскладе, а ведь у запада есть еще очень огромный задел как менять эти расклады, это и стратегические дроны, и новые танки, мадеры, long range missile, авиация

Ну himars снаряды с вольфрамовыми шариками, немецкие мины и JDAM говорят о том что такие поставки уже идут. Бредли это скорее чтобы нашу пехоту защитить лучше но да, это был бы хороший промежуточный этап перед Абрамсами если они будут когда-то

відстрілювати власних громадян і ще підвищувати перевагу РФ у мобресурсі, Л — логіка

В ситуациях, которые я наблюдал до активной самообороны не доходило. Так что тут додумывать не буду.

Ну так не могут военкрмтрвские задерживать: прав таких нет

Сейчас рассчитывать на какие-либо права слегка наивно.
Ну и я не знаю причины такого поведения. Может у человека с собой документов не было или ещё что-то.

Сейчас рассчитывать на какие-либо права слегка наивно.

Право на необходимую самооборону у меня не отнять

А можно ли у тебя отнять право поймать пулю в процессе «необходимой самообороны»?

И чего? Полиция может меня только арестовать и доставить только в райотдел, в военкомат доставлять нельзя.
В любом случае в тёплой тюрьме гораздо лучше, чем в холодном окопе куда тебя отправили вопреки законодательству и воевать ты не можешь физически. Отсрочки ведь придуманы не просто так

А, ну да, нельзя, поэтому не будут, у нас же все по закону.

А я не буду сопротивляться — все по закону, правильно? В стране ведь война и значит можно творить любой беспредел ничем не отличаясь, а в ряде случаев переплюнув Россию.
Все верно я понял?

тут модно отвечать...
1. а что вы предлагаете?
2. у нас война, такова судьба..
3. не мы начали эту войну!

и тд

что вы предлагаете?

Придерживаться буквы закона

нас война, такова судьба

.
Со мной?

мы начали эту войну!

Со мной вы

Вовка классный, у него есть ответы

Зайдя в военкомат без повести на следующий раз не выпустят.
Права может и не имеют так делать, но...

только с рабами так можно поступать © золкин..

ахахах, оце клоун, бити військових він зібрався, рембо блін xD, дубінкою по голові і зверху прикладом доб"ють так, що іскри посипляться, тоді може і отримаєш інвалідність і не призвуть)
А за напад на поліцейських чи військових вже так просто не відкрутишся.

Речь вроде о том, что на меня напали. Не выдали повестку, а тащат куда-то человека даже не разобравшись обязан ли он с ними идти. Самооборона в чистом виде, нет?
Более того, люди могущие меня скрутить служат, в основном, в десантниках и диверсантах. Они поменяются с военкоматовскими толстопузами?
Ещё напоминаю: задерживать по закону может только полиция, а другие — нет.

Мне кажется некоторые патриоты головой сильно ударились: радуют за вопиющее беззаконие, только в вышиванке

А ти доведи потім що вони напали, твоє слово проти їх, при тому що їх тупо більше, кому повірять? А якщо треба то там знайдуться і свої «свідки».
За що затримати поліція знайде або придумає, я думаю в них з цим проблем не виникне. Знову ж таки будуть «свідки» що ти агресивний, або було схоже що під наркотою або просто перейшов дорогу не там де треба. Підстави для затримання легко знайти і легко підробити. А поліція підтримає військових і все підтвердить, навіть якщо вони підійшли пізніше.
Разок стукнуть по голові, зігнешся і скрутять, чи ти себе з Брюсом Лі переплутав.
Я думаю таких борзих в першу чисто принципово захочуть прижати і відправити, щоб не вийожувався.

А ти доведи потім що вони напали

Если у меня получится, верить некому будет.

чи ти себе з Брюсом Лі переплутав

Брюс-ли конечно был сильный физически человек, но на соревнованиях не выступал :)

Неа, не самооборона. Будет 5 свидетелей, что ты тупо на патруль полез. Дело даже не откроют.
Ну блин, военное положение же.

Чисто для довідки, як це роблять запарєбрікам — вас затримує і арештовує поліція за що завгодно, потім вони везуть вас до воєнкомату під конвоєм де вам видають першу повістку особисто де написано прибути в наступний день, потім поліція вас везе до себе і зачиняє в СІЗО на 24 години. На наступний день вони вас везуть в воєнкомат знову, де вам дають другу повістку і відправляють в армію. Те що поліція щось з цього не може робити ви їм звісно можете розказати, але чогось я думаю що вони не проникнуться цим знанням. А якщо ви нападете на поліцію, то вони і раді будуть.

якщо ви нападете на поліцію, то вони і раді будуть.

Зря ты недооцениваешь, я с ними тренируюсь

Що у вас там ще в програмі тренувань? Історія причорномор’я? Літературний кружок? Захист ножем від пострілу в гомілку?

Що у вас тас ще в програмі тренувань?

Распитие пива и сообщения в мессенджер куда ходить не надо ввиду облав. Шах и мат?

Такі видатні люди нашого часу не можуть просто бухать і шаритись

Щось не в’яжеться в історії рембо

— разве можно так напиваться на рубль?
— а вот представьте!

Забесплатно? Тобі? Губа не дура, я краще собакам виллю

Я пью Гринберген, или Оболонь Бархатное или чем угостят

Хз що будеч хз скільки і кого знадобиться. Нам тре будь-яким чином підвищувати коефіцієнт вбитих років на одного вбитого українця, щоб їм менше хотілося воювати з нами далі. А це дрони, зброя, короче донатити

Донатів могло бути більше якщо б вони думали кого мобілізують

Підписатись на коментарі