Новорічне тренування з Володимиром Кожаєвим 🔪

Отже, комент набрав 20 лайків, і ми з Володимиром домовилися про тренування 🙂

Потім виявилося, що субота це 31 грудня, але ачіводрочери взяли один одного на слабо, і прийшли :)

Тренування він проводить по вихідних в центрі Києва.

М’який невеликий зал, з дзеркалом, і 2 м’якими стінами. Є боксерський мішок.

Тренування досить типове для бойових мистецтв:

• Розминка
  • Основна техніка, її відпрацювання поодинці і в парах, потім додаються варіації
  • Відпрацювання базових елементів з ножем
  • Силове тренування
  • Набивка по черзі по боксерському мішку

Тренування — інтенсивні заходи хвилин по 20, до «мокрого одягу» і невеликі перерви.
Навантаження адаптує під рівень людей. Але «зійшло 7 потів» :))
Тусовка наче «айтішна».

Одяг — будь який зручний, обув — для «м’якого залу» (що б не пошкоджувала поверхню).

В мене була велика перерва в тренуваннях і найважче було присідати на випадах.
Це теж досить типово для бойових напрямків — тримати свій центр низько, і те, що швидко губиться в перервах.

Технологічність на тренуваннях — Володимир використовує якийсь таймер на телефоні, зі звуковими сигналами, щоб однаково повідпрацьовувати на одну сторону, і потім на іншу, і коли мінятися партнерам хто атакуює, а хто робить техніку. Досить зручно і не відволікає.

Ножі на тренуваннях використовують такі, трохи більше листка А4, трохи довше за танто.

Після тренування пили чай в кафе неподалік.
Під звуки роботи ППО.
Дякую ЗСУ, ППО і ГУР :) Задонатила.

Складні девайси на фото — це чай, який заварюється на газових пальниках, електрики в кафе не було.

За чаєм обговорювали тренування, мови програмування, нові наукові розробки в computer science, фріланс, і стартапи.

Від мене вже раз десятий хочуть дейтинг-стартап, де шукати дівчат айтішниць.
Я не впевнена що їх багато вільних, але якщо у когось є ідеї, пишіть :)
І може простіше знайомитися в коворкінгах, кафешках і на конфах :)
У ДОУ також топік був рік тому Айтішниці, де знайомитесь?

Щодо стартапа, є хороше відео від Y Combinator про «болотні ідеї» — які затягують, але там нема чого ловити.
І найбільший типаж таких ідей — це «discovery problem».
Коли хочеться такий продукт, що заходиш туди і там знаходиш те, що тобі треба. Але його у фізичному світі немає або в дефіциті. І створення такого продукту не створить ці дефіцитні сутності.

Всіх з наступаючим!

Якщо планували в новому році «якийсь корисний спорт», спробуйте до Кожаєва на ножовий бій :)
Навіть, якщо в не дуже добрій фізичній формі.

І ще раз дякую ППО :)

👍ПодобаєтьсяСподобалось19
До обраногоВ обраному5
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

новорічний крінж це звичайно весело, але незрозуміло чому воно на ДОУ

Нормальна весела тема.
Двоє дорослих людей потусувались.

На питання чому це на доу, Володя все ж такий відомий персонаж, + був я так зрозумів якийсь публічний челенж, отже ж публікація.

Оцей весь вереск «чому це на доу» «развідєть», якісь комплекси школоло, їй богу. Вам просто завідно що людина підняла дупу з дивану, вийшла з зону комфорту, і тепер може тицяти вас носом «спєрва добєйся», а ви будете тіко обтікать, бо сците піти в зал до Вови паскуда тварь уот так уот уот так.

117 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

вперше Кожаєва побачив

Так ось як він виглядає...

Так вот ты какой, дедушка Ленин
p.s. Вовка красивый

На останній фотці Володимир згадав коменти до останніх записок цинічного програміста

я так зрозумів якийсь публічний челенж

Не так, чтобы очень. Мадам Оксана выбирает посильный спорт, почему бы не попробовать группу выходного дня, если время есть и желание — попробовала

Нормальна весела тема.
Двоє дорослих людей потусувались.

На питання чому це на доу, Володя все ж такий відомий персонаж, + був я так зрозумів якийсь публічний челенж, отже ж публікація.

Оцей весь вереск «чому це на доу» «развідєть», якісь комплекси школоло, їй богу. Вам просто завідно що людина підняла дупу з дивану, вийшла з зону комфорту, і тепер може тицяти вас носом «спєрва добєйся», а ви будете тіко обтікать, бо сците піти в зал до Вови паскуда тварь уот так уот уот так.

Якось це дуже прям по-їбланськи, прийти і просто зні*** когось назвать чмом.

зхуялі зні*** ??? — з естетичної точки зору!)

Я не сто долларов, чтобы всем нравится

спробуйте якось більш вишукано, це рівень навіть не школярів, постарайтесь ще

Мені одному здається шо поцієнт — це такий різновид Владіка Антонова з його dtp.kiev, тільки на DOU?

ні, він пальчік не смокче так як влад дцп:)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Why did Kozhaev and Oksana have a knife fight training session?

Because they wanted to debug their relationship with a little bit of cutting-edge technology!

© ChatGPT

Заварники для чаю вогонь. Тепер знаю що подарую дружині на день Святого Валентина

Головним недоліком є те, що там вода кипить разом з кавою. А при заварюванні кава не повинна кипіти.

Она не кипит вовсе. Пар пропускают сквозь кофе

Гейзерная кофеварка ж.
Визуально не такая крутая, но, разве хуже варит?

Гейзерну кавоварку потрібно в розетку вмикати. Зараз з цим не дуже.

Добре. Скажімо так температура пара трохи завелика ніж потрібно для заварювання кави.

Там, на самом деле, пар вытесняет кипящую воду, которая проходит через кофе. Так что, твой изначальный коммент более точен.

Заварники для чаю вогонь.

Чесно кажучи, вони виглядають як великі «бульбулятори»))

Тепер знаю що подарую дружині на день Святого Валентина

Тренування з ножового бою?

«Головне не то ким ти є, а те як ти вмієш піаритись» (алюзія на мотиви приказки Кернеса)

«Зроби одну добру справу і тебе запишуть в герої, навіть якщо роками вірно служив злу» (імплементація цього принципу від Марії Овсяннікової)

ДОУ це платформа імені Кожаєва, чи ще ні?

Що ж до спорту, то для айтішника куди більш важливі та й доступніші вправи за пару кроків від компа, на 10 хвилин та слідкування за харчуванням.
Це якщо шукати щось корисне у топіку. Цінне, якє може використовувати типовий айтішнік, з типовим розкладом робочого дня (навіть у мирний час).
Тобто цінність цього топіку для більшості читачів доу — нульова.
То про що ж він?...
З назви вже й зрозуміло :)

ДОУ це платформа імені Кожаєва, чи ще ні?

Да. Живи теперь с этим

Так, я теж люблю запустити якийсь youtube HIIT на 15 хв або just dance.
Але.. в групі значно веселіше.
Плюс ви на кілька годин уходите від компа і повністю переключаєтесь.
Такі штуки як бойові мистецтва чи теніс — бесперервні і залежать від іншої людини — потребують повної концентрації в моменті і відчуття свого тіла.
У порівнянні з тим, щоб просто повторювати вправи, думаючи про своє.
Тіло при цьому може отримати набагато більше навантаження, а мозок краще переключитись і відпочити.
Повертаючись потім до програмерських задач — ясніше бачиш картину в цілому і швидше працює мозок.

Турнік, пара гантелей, фітнес м’яч, та велотренажер.
Імхо досить, щоб не розжиріти та бути у формі
Все можна у квартирі мати.
Біда лиш, що не кожен може себе заставити 🙄

Достатньо взагалі вести рухливий стиль життя, в смислі не сидіти. Я ось помічаю по собі під час подорожей, коли ти максимум гуляєш і мінімум сидиш на одному місці, ти втрачаєш вагу, навіть поїдаючи багато нездорової їжі.

Але, оскільки для ІТшників це неможливо і треба 8+ годин в день сидіти на 5-ій точці, то... турнік, гантелі, фітнес м’яч, велотренажер.

Достатньо, але все індиввдуально.
Я наприклад мінімум 10км в день пішки хожу + турнік, віджимання від підлоги.
Але... Якщо потрібно бігти, то через 5 хвилин «бобік здох»....

Що ж до спорту, то для айтішника куди більш важливі та й доступніші вправи за пару кроків від компа, на 10 хвилин та слідкування за харчуванням.

але коли айтішник відходить від сичевальні на 10 хвилин в Україну, то з ним там різне може трапитись

ну це круто, що сказати

Оксана, яка явно з лівого боку політичного компасу знаходиться + Кожаєв, який точно правий доскутують і тренуються, це прям архетип взаємодії між представниками різних інтересів в рамках здорової держави, вперед Україно

спорт я підтримую, комунікації і дискусії теж

Оксана, українізуйте його при нагоді

З Новим Роком Доу

Він насправді патріотичний :)) І донатить, і волонтерить також.
Українською навіть було 2 топіки в лютому і березні:
dou.ua/users/vkozhaev/topics

Так, я теж вважаю, що сильна сторона України — це уживання людей з дуже різними поглядами :)) У Тімоті Снайдера теж багато про це.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Він насправді патріотичний :)) І донатить, і волонтерить також.

Не-не-не, я считаю патриотизм разновидностью идиотизма. Помогаю друзьям, это да но дружба это такое — от политики не зависит

Ой)
Виявився не таким вже й патріотичним)

Оксана, українізуйте його при нагоді

Я женат, меня за такую украинизацию могут побить сковородкой.

Берёшь свою голову, открываешь двери и лупишь головой о косяк.

Я не люблю спорт. Ты какой-то злой на фото, наверно часто делаешь эти упражнения. Продолжай)

Я не люблю спорт.

Мимо проходить любишь?

А чего ты не проходишь мимо троллей?)
Задевают твою хрупкую самооценку ?)

У них хрупкое телосложение, хочу очень задеть

Любишь быть первым среди тех, кто заведомо слабее тебя ? Тут же не форум боксеров всё таки. Не вываливай все свои комплексы сразу, а то к тебе не прийдут на тренировку))

Любишь быть первым среди тех, кто заведомо слабее тебя ?

Люблю вежливость

то к тебе не прийдут на тренировку))

Учитвв6, что тренировки бесплатно горе то какое

Нахіба воно тут треба?

На dou можна писати про айтішні хобі. Ардуїни, спорт, гонки, книжки etc

Де хочу там і ходжу, можеш сам піти на

Не на, а к тёще, новый год праздновать

у Оксани капці нінзя-черепашки?

Так, це табі. Шо було.

новорічний крінж це звичайно весело, але незрозуміло чому воно на ДОУ

У нас в Одесі теж є ножовий бій. Використовуємо пластикові танто з додатковими протекторами.

У Руслана Матвеева? Здоровый такой дядька

Нет, не у него. С ним вроде бы как-то раз пересекались на одной из дружеских встреч в парке.

Наверное тяжело пластиковым человека резать?)

На соревнованиях используем драчи, это деревянный нож вдоль лезвия которого наклеена пружина басовая и ей царапает.

Объясни, пожалуйста, популярно: ведь на самом деле ножевой бой не подразумевает ударов ножами, ножи на соревнованиях используются только для запугивания противника?

Объясняю популярно, вот это

ножевой бой не подразумевает ударов ножами,

ерунда. Нормальные соревнования предусматривают травмоопасные макеты. Ими убить нельзя, но поцарапать можно

Уже лучше, хоть так... без боли и порезов это просто фехтование. Ножевой бой прикладное направление, тут надо понимать как человек поведет себя на всплесках адреналина. Обычно столовыми ножами занимаються. Но это те кто по образу жизни часто нож используют...

Нужна не боль и травмы, а умение преодолевать страх. В ножевом бое это воспитывают по другому

Нужно умение действовать на всплесках адреналина и повышенном пульсе, а вот отсутствие страха замечательно пополняет статистику поножовщин с смертельным исходом.

это в том числе тя и называю борьбой со страхом+ ещё много чего

Тут было бы более верно сказать борьба с паникой-избегать порезов важная задача и для этого нужно как раз нужен страх, без страха никак) но вот реакция на страх должна быть в отсутствии паники.

Я ж пишу: в ножевом бое это делается по другому

Ну честно говоря ты за последнии несколько сообщений писал и о борьбе и о преодолении страха, вот чисто любопытно-первое или второе?

Не понял вопрос. Приходи на тренировку, поговорим

Какой коммент должен набрать 20 лайков, чтобы он пришел?

Спасибо за приглашение! Но по личной статистике конфликты происходят раз в 10 лет и всегда в мою пользу) а вот шейный остеохондроз самый опасный соперник как оказалось) так что теперь на оттачивание других техник трачу свободное время

Физкультура лечит, спорт калечит)

На нижней фотке на Стетхема похож!

Это тот парень, который постоянно постит твои цитаты в fb.

Да так. Малоизвестная личность времен Кожаева.

В Володимира крутий біцепс, особливо на правій руці. Видно роки тренувань!

Мы программисты ребята плечисты ©

зашквар під ялинку

И тебя с праздником, цнотливый ты наш

а тебе ніхто не вітав, розшатаний ти наш русачок

Ваша уверенность основана на невежестве©

Від мене вже раз десятий хочуть дейтинг-стартап, де шукати дівчат айтішниць.

Ну раз так всі хочуть то пора)

Тренування з ножем без серйозної бази бойових мистецтв — то буде просто зарядка, в більшості випадків

Так ніхто ж не писав, що то курси асассинів :)

Если ассасин не превратится в отсосина при встрече с хулиганом, значит время уже потрачено не напрасно

Асассин должен быть быстр и незаметен. То есть хулиган не увидел бы

И курить гашиш. Но если хотя-бы один человек из моей группы не растеряется при встрече с хулиганами, я не потратил зря время. Согласен?

Комендантський час.
Какие хулиганы

Тёмное время суток этой зимой, в отличие от прошлой, дольше комендантского часа.

Да и комендантский час когда-то отменят и хулиганьё вернётся с фронта.

Біда у тому, що багато хуліганів переїхали через війну туди, де про хуліганів вже роками ніхто не чув.

Любая самозащита начинается с информационной безопасности.

То как ты публично выебываешься в интернете в это непростое время говорит что ты так себе гуру по поведению в экстремальной ситуации.

Чтобы выёбываться нужно уметь, я умею

твои нинзя возможности далеко не безграничны, и сейчас по улицах ходят куча народу возможно с огнестрелом и психическими травмами у которых кровь кипит от происходящего.

Нинзя-гуру в это время должен затаиться в тени что бы избежать ненужой встречи даже с военкоматом.

куча народу возможно с огнестрело

В эту игру можно играть вдвоем

психическими травмами

Я человек измученный нарзаном ©

затаиться в тени что бы избежать ненужой встречи даже с военкоматом.

Я от бабушки ушел и от дедушки ушел ©

В эту игру можно играть вдвоем

твои гипотетические опоненты не светятся и ты их не знаешь, а про тебя все известно, в какую аспирантуру, спортзал и кафе ты ходишь, значит они на шаг впереди. Или на десять.

Оно настолько секретное, что тебе забыли о нём сообщить

Скільки потрібно вподобайок для наступного вашого тренування?

ну поки це була разова акція, а далеко в майбутнє планувати важко :))

...писала коментар блокуючи номер Кожаєва в телефоні

Я не пристаю к чужим жёнам, противный

Тепер вже й тренер?))
Цікаво, що ще ми почуємо/побачимо в 2023 про суперІТмена)

Головне що скромний дуже.

Підписатись на коментарі