elementary OS як основна ОС для роботи

Хтось пробував використовувати elementary OS як основну ОС для роботи та для особистих справ?

Вона заснована на Ubuntu, — чи це означає, що Docker, всі SDK (Java, Python, Node.js, ...), всі IDE, що працюють на Ubuntu, без проблем працюватимуть на elementary OS?

Також цікаво, наскільки гладко там працює аудіо та відео (без трісків, мерехтіння тощо).

Цікавим є ваш досвід.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

stable, testing, unstable? на стабильном дебиане сидеть просто нереально, весь софт протухший

Дякую за відповіді.

Наскільки я зрозумів, краще просто взяти Ubuntu, поставити док унизу і знайти світлішу тему.

Цілком копіювати інтерфейс MacOS мені зовсім не обов’язково.

Я взагалі не розумію нащо копіювати інтерфейс MacOS.
Хоча колись активно розвивали ідею скопіювати інтерфейс вінди. Не один проект був.

На последних версиях, что основаны на debian11 с определенным звуковыми картами (USB) проблемы будут. Там криворукие из pipewire конфиги кривые сделали. Им даже баг кидали и фикс, но они криворуко пофиксили его.
ID 08bb:2902 звук на этом чипе будет глючить — нужно лезть в конфиги и комментить строчки ошибочные.

что основаны на debian11

А у відповідній версії Ubuntu — теж така сама проблема?

Конечно.
А еще одна с другой кривизной с USB. В аналогичных конфигах, только в другом месте CH340 привязали к какому-то дисплею Брайля. А это китайский чип стоит в половине железяк, что по USB с компом общаются. Так что нужно будет эти конфиги найти и закоментить соответсвующее строки.
Это только то, на что я сходу натолкнулся и решил, что посижу еще 2 годика на предыдущем дебиане и его наследниках (сижу на Минте 20).

Такой кривизны от линуха я не ожидал — вернулись почти в 2000 год по глючности линуха.

Вона заснована на Ubuntu, — чи це означає, що Docker, всі SDK (Java, Python, Node.js, ...), всі IDE, що працюють на Ubuntu, без проблем працюватимуть на elementary OS?

Так. По іншим питанням не знаю, бо користуюсь Linux Mint (також на основі Ubuntu).

это убунта с обрезанной глючной графической оболочкой, поюзал 2 дня и удалил. До КДЕ с Plasma / dolphin не дотягивает лет 10 работы. Можно поставить док-панель Latte dock или Plunk. На plasma есть куча тем типа мак, любой debian-based дистрибутив можно превратить в rolling — меняйте репы на debian sid и наслаждайтесь самым свежим и порою глючным софтом

Pantheon DE звичайно eyecandy, але до UX MacBook далеко. Треба довго твікати під себе. Оновлюється рідше ніж Ubuntu LTS. Часті проблеми з мережею. Злі язики пліткують про малу команду і затяжну реструктуризацію компанії. Раджу майже будь-що з KDE Plasma, напр. Kubuntu, Manjaro, Fedora, OpenSuse (my choice) — вважайте, бо три останні — (semi)rolling.

Намагався використовувати у свій час.
Виявилося що воно не вміє автоматично міняти розкладку клавіатури залежно від того в яке вікно пишеш. Наприклад, телеграм буде українська, IDE — англійська. В тікетах пишуть що воно нікому не потрібне на цьому всі розмови закінчилися.
Плюс оскільки це не убунту деякі глобальні змінні не втих місцях або мають інші данні. В результаті багато скріптів просто отвалюється.
Nvidia driver постійно якось дивно встановлювався. Вроді працює, а потім не працює. Чиниш через термінал.

Це було пару років тому. можливо щось уже змінилося. Зараз на macos)

Ставив аби погратись коли вийшла 6.0. Багів було незлічити і це у релізі. Може вже щось пофіксали...

Так, швидше за все там буде працювати все таке саме, що і в Убунту. З відео, звуком і тп в Лінуксі вже давно немає проблем.

Підписатись на коментарі