Кабмін змінив порядок військового обліку

📍подавати відомості у військкомати можна буде через «Дію» при реєстрації місця проживання, порядок цього ще перебуває на стадії розробки

📍приймати на роботу або навчання військовозобов’язаного зможуть тільки після пред’явлення ним військового квитка або постановки на військовий облік

📍місцева влада зможе звіряти дані призовників при обході будинків

📍керівники підприємств повинні сповіщати співробітників про заклик, доводити їм наказ про це під підпис і в разі потреби вручати повістки для явки до військкомату.

📍дипвідомства вестиме військовий облік серед українців, які перебувають за кордоном та сприятимуть їх поверненню в Україну під час мобілізації, військового стану або в особливий період

📍центри зайнятості будуть подавати інформацію про безробітних військовозобов’язаних

Джерело: телеграм-канал Уніану
t.me/uniannet

Джерело: www.kmu.gov.ua/...​-rezervistiv-i301222-1487

52. Закордонні дипломатичні установи України:

інформують громадян, які перебувають на тимчасовому консульському обліку та досягли призовного віку і не мають відстрочки або не звільнені від призову на строкову військову службу, про початок чергового призову громадян України на строкову військову службу;

сприяють поверненню військовозобов’язаних та резервістів в Україну в разі проведення мобілізації та у воєнний час (в особливий період);

повідомляють у семиденний строк з дня взяття на консульський облік або зняття з нього про призовників, військовозобов’язаних та резервістів відповідним районним (міським) територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки, органам СБУ, підрозділам Служби зовнішньої розвідки за місцем перебування їх на військовому обліку;

ведуть військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які перебувають на тимчасовому консульському обліку, за списком (додаток 15). Список зберігається в закордонній дипломатичної установі України протягом п’яти років.

53. Зняття з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які виїжджають за кордон на строк більше трьох місяців, здійснюється після особистого прибуття їх до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, підрозділу Служби зовнішньої розвідки з документами, що підтверджують виїзд за кордон.

Призовники, військовозобов’язані та резервісти, які виїжджають за кордон на строк до трьох місяців, з військового обліку не знімаються.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному7
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Обхід будинків це прекрасно, залишилось ще як в Рашці на вулиці хапати і відправляти.
Я так розумію що критикувати владу все ще «не на часі?». Мені чомусь видається що Зе вже бачить себе «лідером нації» на наступні 40 років.
Цікаво знати як хто собі уявляє вплив на владу за даних умов? В сенсі реально і адекватно а не через майдан

А я ще ображався коли на галєрі ресурсом звали.

ето всё хорошо, но где постанова председателя кабмина товарища Дениса Шмыгаля про ускоренный выход из гражданства? здорово они там устроились конечно

Даєш вже воєнний комунізм!

Знову якась срака, хоча там є пункт, що якщо не повернувся до пана більш ніж через 3 місяця, то з обліку знімаєшся. Тому під час наступної сраки українські консульства краще оминати як прокажені

211 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

«місцева влада зможе звіряти дані призовників при обході будинків» — ах*єть

Не сможет: нет обязанности документы показывать

Поговорил с адвокатом, ну что, власти в очередной раз продемонстрировали юридическую безграмотность, дикую просто
Пройдемся по изменениям

подавати відомості у військкомати можна буде через «Дію»

Можно подавать, а можно и не подавать. Какая ответственность за второе? Кроме того, к меня может и смартфона то нет, что я подам?

приймати на роботу або навчання військовозобов’язаного

Допустим некто не военнообязанный, снят с учёта,. У работодателя нету опции проверять. Кроме того, на ФОП каковым являются почти все программисты влияние вообще нулевое

зможе звіряти дані призовників при обході будинків

Может то она может, только кто ей скажет? Нету обязанности разговаривать с представителями облсовета, или даже дверь им открывать
— никого дома нет
— а кто говорит?
— говорит радио маяк

керівники підприємств повинні

И раньше были должны

дипвідомства вестиме військовий облік серед українців, які перебувають за кордоном та сприятимуть їх поверненню в Україну під час мобілізації

Вести они могут что хотят, но кто им даст про себя данные? С Украины уезжают, как правило, с концами, стараются получить вид на жительство, гражданство, поэтому ехать куда-то повоевать не заинтересованы

И так далее, и так далее. Власти упрямо игнорирующие собственные законы очевидно думают, что граждане того же самого делать не будут. Так что постанова эта де-факто ничего нового не вносит

Вести они могут что хотят, но кто им даст про себя данные? С Украины уезжают, как правило, с концами, стараются получить вид на жительство, гражданство, поэтому ехать куда-то повоевать не заинтересованы

Закордонний паспорт дійсний не бескінечно, тобто колись та прийдеться з’явитися до відповідної установи. І, до речі, він є власністью України. На форумі Укрправди вже був сумний жарт з приводу відкликати усі закордонні паспорти і усі з часом повернуться, хто не встиг отримати інше громодянство.

тобто колись та прийдеться з’явитися до відповідної установи

.
Государства дают документ беженца и с ними можно путешествовать, шах и мат

Якщо Ви біженець — Ви більше не зможете подорожувати, лише жити в таборі для біженців. Якщо TPS, то без паспорту не дійсний

Лише поки ваша справа на розгляді, далі випускають.

Так званий «білий паспорт». Це одноразовий документ тільки для поверення в Україну.

ШТО? Біженство якраз дають тоді, коли немає можливості повернутися додому.

По перше статус біженця, або міжнародний захист, не передбачає переміщень і прив’язується до провінції, на це і є статус БІЖЕНЦЯ, а не розважальні подорожі. По друге, те що Європі дивляться на ці переміщення скрізь пальці, так то до певного часу. ТакШТО передасте привіт поліцаям які перевірять у вас документи з цим статусом і як швидко ви його позбудетесь.

По Европе с удостоверением беженца можно путешествовать без проблем, на сколько я знаю. Просто потому, что шенгенская зона: въехал туда и паспорт показываешь только на выезде

черговий приклад клоунади від уряду: пусте, голослівне та декларативне жонглювання сутностями без жодної можливості забезпечити виконання

А я ще ображався коли на галєрі ресурсом звали.

ето всё хорошо, но где постанова председателя кабмина товарища Дениса Шмыгаля про ускоренный выход из гражданства? здорово они там устроились конечно

Здравствуйте.

Подскажите, пожалуйста, а в развитых странах на подобии Германии, Англии, Ирландии, США, Австралии, Канады и т д тоже при устройстве на работу нужно бегать с военным билетом и т д?

Интересует не в военное время.

В Израиле надо. И женщинам кстати тоже

Там особая ситуация. Я написал примеры стран, которые интересуют.

Может быть, поэтому 60% евреев живут за пределами Израиля.

А может еще по какой причине. История это совсем не умалчивает.

Жил в Израиле 22 года, работал на многих официальных работах как разработчик, не ФОП. Никогда меня не просили военный билет. Я даже не уверен что у меня есть такой билет. Есть карточка резервиста, которую я давно потерял и ее никогда нигде не просили. Даже на сборах (милуим на иврите, кто знаком с этим словом) не проверяли если честно — паспорта было достаточно.

От в невійськовий час і буде доречне порівняння. А воювати Україні ще довго

Как по мне, лишиться статуса гражданина должно быть легко. Иначе рабство выходит

Є якись міжнародний договір що не можна позбутись громадянства якшо воно в тебе єдине.

думаю, що більш точно це має звучати так: «... якщо громадянство єдине і набуте за правом народження». Бо є Саакашвілі, який мав грузинське громадянство до 2015, потім його позбувся і отримав українське, 2017 втратив українське і до 2019 року не мав жодного.

Є ще і стаття конституції, де сказано, що не можна лишати громадянства.

По закону, в США чоловіки з 18 до 26 років мають ставати на облік. Хз. як там це влаштовано і чи ця норма взагалі виконується.

Цікаво навіщо. Адже призовної армії у США немає вже понад 40 років

Тому що в гіпотетичному варіанті нападу якогось Кітаю та військових дій на території США там також буде мобілізація. І молоді чоловіки — це найбільш логічна наступна черга мобілізації після тих, хто має військовий досвід.

Нема строкової служби — яка визнана не ефективною і такою, що не має сенсу у сучасних умовах служби по роботі із складними механізмами. Призов як був так і є.

В Швеції наприклад є строкова служба і в Швейцарії. Як правило в країнах з маленьким населенням і потенційними небезпечними сусідами служба зберігається, навіть якщо країна розвинена і багата.

За не своєчасне постання на облік штраф до 250 тисяч доларів для громадянина і заборона займати будь які виборні посади, від президента до шерифа. Для тих у кого грінкарта — заборона на набуття громадянства США і можливість не продовження постійної резиденції. Призов в США має право оголосити конгрес у разі нападу на США .

Виконується. Навіть грін кардери стають. Але це одноразова або дуже рідка акція там — раз зробив і забув надовго.

Воинскую повинность полностью отменили только в Германии с 2011 года, совсем, на военное время вводится призыв добровольцев. До 2011 была обязательная срочная служба на пол года, и возможность остаться на сверхсрок добровольно до 23 месяцев, что большинство и делали чтобы получить рабочую специальность в том числе на всякий случай про черный день. Для тех кто не хочет брать в руки оружие — была альтернативная служба, пожарные части, скорая помощь и т.д. . В остальных странах на случай военного времени есть призыв.

А в Швейцарии в 2013 году провели референдум об отмене обязательной военной службы. Результаты: 27% проголосовавших за, 73% — против. Такие дела.

Тут дуже необтяжлива у часі та умовах служба. Переважно менше року.

Але після служби зброю можна залишити у себе :)

Не зовсім так. По-перше, не лишаєш, по-друге, тільки на час перебування в резерві певного рівня.

Ще 2 тижні кожен рік збори, зброю та форму тримаєш вдома щоб можно було в разі чого швидко зібратись і склади одразу не розбомбили разом із усім добром.

Популярний міф, я теж так думав, але мене розчарували. Насправді, це стосується лише певних військ і лише тих, хто вибрав відслужити базу і потім дослужує зборами і то доки не дослужить до кінця.

В Швейцарии это почитай что-то вроде отпуска в который мужики сматываются с друзьями там же и возникшими (фермеры дружат с банкирами, менеджеры с работниками горнолыжных курортов и т.п.) посидеть возле антенны, или по охранять посольство, вечерком пивка в рамках дозволенного без фанатизму. Короче какое общество такая и армия, ну и наоборот. И пулемет Максима и ДП-27 тоже на вооружении не стоит (а собственные разработки), исключение разве что швейцарская гвардия Папы Римского у которых на вооружении алебарда, впрочем это наемничество в другую страну. Как говорится почувствуйте разницу. Впрочем — для Украины бы такое не помешало, среди волонтеров примерно так оно и происходит.

Коли почалася наша війна, вони чесно сказали, що в шоці і до такого навряд чи були б готові, а ми круті.
Найцікавіший факт про їхній калібр — 5.6 мм.
Виявляється, натівці з 5.56 теоретично можуть стріляти радянським 5.45, хоч і кучність буде не та, а навпаки вже ніяк. А швейцарці можуть стріляти всіма трьома набоями, а їхнім — ніхто крім них :)

Виявляється, натівці з 5.56 теоретично можуть стріляти радянським 5.45, хоч і кучність буде не та, а навпаки вже ніяк. А швейцарці можуть стріляти всіма трьома набоями, а їхнім — ніхто крім них :)

Ага, а с 7.62 можно всем вышеперечисленным. Это немного не так работает. Хотя нет, это совсем не так работает.

З 7.62 точно так не буде.
З 5.45 я хапанув зайвого, там довжина інша, то правда.

В Великобритании очень давно профессиональная армия, служить идет кто хочет. Но думаю в случае войны аналогичной украино-российской, здесь была бы мобилизация тоже, как в мировые войны.

Война, вроде, не объявлена в Украине. Спасибо за информацию.

А хто коли оголошував війну востаннє?
Ви не в матеріалі, з ідейно ідеологічних причин цього давно не роблять. Але те, що Путлер «оголосив» нам СВО, з прямо артикульованою метою зачистити всю країну і спробами взяти столицю, не означає, що це не ситуація нападу.

Жил в Израиле 22 года, работал на многих официальных работах как разработчик, не ФОП. Никогда меня не просили военный билет. Я даже не уверен что у меня есть такой билет. Есть карточка резервиста, которую я давно потерял и ее никогда нигде не просили. Даже на сборах (милуим на иврите, кто знаком с этим словом) не проверяли если честно — паспорта было достаточно.

Это ответ Олександру Маркусику

дипвідомства вестиме військовий облік серед українців, які перебувають за кордоном та сприятимуть їх поверненню в Україну під час мобілізації, військового стану або в особливий період

Це все добре, алеж ж в наших баранів воно вийде як завжди: будуть ловити Петра під Бедрьонкою, а піймають Пьотра. Це ж міжнародний скандал вже!

Очевидно, что за границей никто никого за пределами консульств ловить не будет. Максимум, что может быть насильственного — это загребут на территории консульства, когда ты туда придешь, например, загранпаспорт поменять. Но и этого не будет, ибо профит несопоставим с накладными расходами.

ІМХО — податок в данному випадку хороша ідея. За кордоном, не можеш бути призваним — плати. Залужний не казав, що йому не вистачає рекрутів для кременевої фузеї — він казав, що йому треба : сотні танків, гармат, РСЗО, ракет та тисячі тон боєприпасів тощо. Та і в принципі якщо усіх кого можна призвати — де брати шалені гроші, які треба на війну ?

Це не тільки за кордоном гарна ідея. В межах України досить багато бажаючих заплатити та не бігати від воєнкомів. Багато хто і зараз платить, але не державі, а різним шахраям або на карман воєнкомам.
А за кордоном це якраз не дуже ефективна ідея. Більшість українців за кордоном роками не має жодної потреби спілкуватися з державними органами України. Там що повістки, що налог — майже всі будуть цього уникати.

де гроші брати? в бюджеті Конгресу США, де ж ще

Джерело: www.kmu.gov.ua/...​-rezervistiv-i301222-1487

там написано звіряти фактичне місце проживання не рідше раз в рік, гуд лак лол

Даєш вже воєнний комунізм!

Так тоді і Дзержиньский буде розстрілювати усіх кого спіймає і своїх і чужих. А митрополита московського — голову МПЦ, він взагалі розіп’яв на колесі річного пароплава і його розірвало.

Прочитав. Там трохи колізія з мирним часом — якщо виїздиш більше ніж на три місяці, то знімаєшся з військового обліку, причому особисто, але то все в мирний час, а «в особливий період» та під час дії військового стану не зовсім зрозуміло як.
Повістку дипломатична установа видати не може, «сприяння поверненню» це саме сприяння бажаючим.

А взагалі облік це облік, а не мобілізація як така. Ну будуть знати, що ви тут є.

Насправді, посольство може звернутись до урядів країн з проханням забрати візу. Та це собі в ногу стрельнути, як нема громадян — то і посольство теж не треба. Самих можуть повернути в призвати — з кулеметом Максима проти ракет, танків і гелікоптерів.

Насправді, посольство може звернутись до урядів країн з проханням забрати візу.

На якій правовій підставі?

Приходиш в якийсь європейський аеропорт на рейс в відрядження в Штати. А там на стійці регістрації оппа — «Служба траспортної безпеки США повідомляє, що вашу візу анульовано.» ))

Така та персона чи група осіб вчинила протиправні дії (ухиляється від призову на військову службу) — Україна просить про екстрадицію.

Україна може просити що завгодно, але екстрадиція — це дуже формальна, складна і довготривала процедура. Заключний її етап — це суд в країні перебування особи, який мусить підтвердити обгрунтованість запиту. Якщо суд скаже ні, ніякої екстрадиції не відбудется. Щось мені підказує, що жоден суд в жодній демократичній країні не стане на бік України в такому запиті, принаймні якщо мова не йде про супутні правопорушення (підробка документів, незаконний перетин кордону і т.п.)

ну мы все видим как работает экстрадиция на примере толика шарика

Насправді, посольство може звернутись до урядів країн з проханням забрати візу.

Це ви звідки таке взяли? :)
Знаєте, коли якийсь ноунейм пише, що будуть на вулиці хапати Петра, а зловлять Пйотра, то що з нього взяти. А от від вас такого не чекав...

Обхід будинків це прекрасно, залишилось ще як в Рашці на вулиці хапати і відправляти.
Я так розумію що критикувати владу все ще «не на часі?». Мені чомусь видається що Зе вже бачить себе «лідером нації» на наступні 40 років.
Цікаво знати як хто собі уявляє вплив на владу за даних умов? В сенсі реально і адекватно а не через майдан

залишилось ще як в Рашці на вулиці хапати і відправляти

так це вже було

Тобто ти вважаєш Майдан чимось «неадекватним»? А ти дуже розумненький, я бачу. Мабуть і про януковича з беркутом скажеш «не все так однозначно»?

наверно вся голова занята пхп аббревиатурами, такое бывает

Та лучше пхп, чем львы толстые.

откуда я знаю где ты, спроси у тех кто поблизости

Та всім нормальним стало краще, навіть тобі. А це якесь зальотне.

То есть нападение России на Украину ты оправдываешь? А говорят, это я ватник

как ты это смог прочитать , между строк ?

Чувак, мені ото прийшло на імейл і твоє редагування не зарадило:

без света под обстрелами оно конечно краще, кто ж спорит

Ти 3.14дар, чувак.

так это не я редактирую, сосируй :)

Ничего хорошего в результате Майдана лично я и мои родные не приобрели, только потеряли родной дом и возможность видиться с близкими. Отец мой потерял еще и бизнес, все пришлось начинать с нуля на неоккупрованных территориях

Оккупация — это контроль над какой-то территорей силой незаконных вооруженных формирований, с полным отсутствием каких-либо законов кроме законов физики. Да, Янык бы закрутил гайки и было-бы что-то на подобии Беларуси, но не опутился бы до террористической диктатуры аля ЛДНР. Иначе бы с ним никто не захотел иметь дело на международной арене, никто-бы не тороговал в ним

Да, Янык бы закрутил гайки и было-бы что-то на подобии Беларуси

Себто
1. з території України атакували та наносили ракетні удари по сусідам: Молдова, Польща
2. Янукович став би королем аля Лукашенко і вся економіка існувала би виключно від подачок рашки
3. За будь-які опозиційні погляди забивали би дубінками в СІЗО, а опозиціонерів банально би ліквідовували?
Норм варіант чо.
Ну і ІТ-чка полетіла би в орган в якому наразі знаходиться ІТ сектор Білорусі.

Та ладно, яныка как будто кто то спрашивал бы.
В 2013 пуйло его нагнул в Сочи, что янык с переляку отказался от ассоциации, которая ему и ахметовскому клану была выгодна.

Ваше утверждение не противоречит моему, я с вами согласен

Ничего хорошего в результате Майдана лично я и мои родные не приобрели... Отец мой потерял еще и бизнес, все пришлось начинать с нуля на неоккупрованных территориях

Нихуя себе заявочка. То есть в оккупации территории виноват Майдан, а не оккупанты?

Ненав‘язливий віктімблеймінг, ага.

Косвенно — да. РФ увидела что Украина уходит из ее сферы влияния, отжала Крым и начала поднимать протест от Харькова и до Одессы. На Донбассе это вышло лучше всего, наверное еще и потому что плюсом Ахметка имел определенный интерес по созданию автономии подконтрольной чисто ему. Не зря же он завернул спецназ прилетевший в аэропорт Донецка весной 14-го

К тому-же, у меня сложилсоь стойкое ощущение что и новой власти не очень нужен был Донецк с Луганском, потому-что они всю весну и лето не удосужлись ввести войска в Донецк и Луганск, а долбились в Славянск, а когда Гиркин решил выйти из Славянска — они почему-то позволили пройти ему маршем до Донецка и зайти в абсолютно пустой город

Косвенно — да.

Ну тоді «косвенно» поляки з євреями винувати, що перших окупували нацисти та совок, а останні що їх знищували нацисти.

К тому-же, у меня сложилсоь стойкое ощущение что и новой власти не очень нужен был Донецк с Луганском, потому-что они всю весну и лето не удосужлись ввести войска в Донецк и Луганск

Які війська? Армію же Віктор Федорович вже майже добив.

а когда Гиркин решил выйти из Славянска — они почему-то позволили пройти ему маршем до Донецка и зайти в абсолютно пустой город

А знаєш чому у рашки так не вийшла з Дніпром? Тому що там місцева влада помножила на нуль всіх сепарів. А в Донецку ні. Підкажи звідки взялась ця місцева влада на Донбасі? вангую, що ви були росто внєпалітікі. Так от таке трапляється, коли ти внєпалітікі.

Что то сепарская влада не мешала летать украинским сушкам над донецким аэропортом в первые несколько дней после побега яныка. А гиркиновскую коллону расхуярить с тех же самолетов наверное губарев из захваченой ОГА вместе с парой сотней гопарей помешал?

Первые несколько дней, после побега яныка вообще никакой власти небыло.

И при отсутсвии власти самолеты летали над аэропортом. Давайте угадаем почему они не летали над колонной гиркина, когда у власти уже был порох

А давай не угадувати й толкать методічкі 8річної давнини, а згадати що зсу звільнили майже весь донбас, поки не вписалась болотна фекалія своїми іхтамнєтами

зсу звільнили майже весь донбас

Оу, пан з паралельної реальності пише? Я в 10км. от аэропорта жил и все своими глазами видел, но пану наверное виднее)

це п****ц, якщо ну тєбє віднєє

ватан це не той хто проти майдану, єсішо, це той кому як горохом аб стєну а йому віднєє

На тобі, жуй, можеш для розвитку прочитати теж, але мені якось глибоко насрать чи прочитаєш ти щось чи ні єсічесно

uk.m.wikipedia.org/...​ine_conflict_dynamics.gif

Утибозе какие мы злюки) Я кстати про майдан ничего не писал, в Донецке был на всех митингах за Украину так что вата у тебя в голове)

Ну хтось там спитав вище щось подібне, прийшлось до слова

Ще років 5 тому може не все було відомо і можна було про щось сперечатись і щось старатись доводити тим хто слухати не чує. Зара же, коли все доступно, і педеративні наміри навіть не приховуються, то коли подібні заявочки пишуть і не чують нікого іншого, це просто викликає сильний рвотний рефлекс

Так ты ничего не доводиш, а предлагаешь

А давай не угадувати й толкать методічкі 8річної давнини

А то что Донецк просто сдали тебе подтвердит любой, кто был в то время там. Даже видосы в вк в тот день кидали как колона едет по трассе Славянск — Донецк, утром выехали, вечером приехали, без единого выстрела. Да даже порошенко когда то в интервью затирал про то что авиации нужно время что бы взлететь, паэтому не успели сарян

Слухай я не маю бажання переливати з пустого в порожнє, але ти маєш розуміти що зсу були в 2014ому зовсім не такі як зараз, без толкового командування і з купою крис. І навіть якщо не зробити знижку на це, то що де і коли звільняти і де робити наступ питання не для айтішніків і діванної сотні які жують оперативну обстановку з тєлєги.

Закидати що хтось там десь щось не хотів звільняти і донбас кинули напризволяще якомусь гіркіну це чос, я тобі вище скинув. Якби раша не перейшла кордон і не вписалась регулярними частинами, з гіркіна і ко би зараз вже зробили котлєту і давно забули про нього. Звільнення донбасу йшло з розрахунку що росія не ризикне напасти армією, що цілком було в дусі того часу. Росія напала, тому і отримали ордло і мінськ-1/2. Більше не маю що додати

без толкового командування і з купою крис

давайте угадаем кто был главной крысой

Закидати що хтось там десь щось не хотів звільняти і донбас кинули напризволяще якомусь гіркіну це чос, я тобі вище скинув

Плюй в глаза — божья роса

. Якби раша не перейшла кордон і не вписалась регулярними частинами, з гіркіна і ко би зараз вже зробили котлєту і давно забули про нього

Раша перейшла би кордон в любом случае

давайте угадаем кто был главной крысой

100500 % не Віктор Фьодоровіч — парєнь з Донбаса, який поставив міністром оборони росіянина Саламатіна. ))

А то что Донецк просто сдали тебе подтвердит любой, кто был в то время там.

Так навіть відос є. Де Рінат в спортивних штанях, каже що не треба зачищати ОДА ми тут в гудок погудимо. В Дніпрі навіть СУшки не літали — все вирішилось відразу.

Ти про Ріната Лєонідовича так не кажи, це все Порошенко здав путіну!!11

В Дніпрі літали.

Карта начинается с июня. Весь март, апрель и даже начало мая в Донецке не было никого кроме местных бомжей — можно и нужно было начинать зачистку с облцентров где была какая-то поддержка (Харьков как пример), а не с райцентра. В итоге ВСУ взяли Славянск но потеряли Донецк, что нихрена не равноценно

можно и нужно было начинать зачистку с облцентров где была какая-то поддержка (Харьков как пример), а не с райцентра.

Зараз про це класно казати, саме це називаєтся робота над помилками. Але тоді це було не очевидно. Плюс було дофіга рашкінських кротів у всіх силових структурах і незрозуміло яка кількість наказів взагалі була виконана, я впевнений що до 100% там дуже далеко.

Але розумію ваш розпач — ви все втратиили.

в Донецке не было никого кроме местных бомжей

А якже більшість місцевих СБУшників та ментів?

Палубий говорил Скрыпнику что в альфе половина зрадныков была, и никаких спецопераций не состоялось. не знаю, правда или нет. Но в Харькове состоялась, а там нет.

В Харьков пришлось из Полтавы спецуру везти, они кодло и разогнали.

Ні, то був Вінницькій «Ягуар», нацгвардійці. Але не місцеві, так. І там також були моменти щоб це відбулося взагалі.

Много мутных и непонятных моментов было и с колонной этой в том числе.

Но ключевой момент, это открытое вторжение 8 рашкинских бтг. 4 на луганский аэропорт, 4 на Иловайск.

наверное губарев из захваченой ОГА вместе с парой сотней гопарей помешал?

До речі, а хто ж Губарєва привів в ОДА в Донецьку? А це ж «председатель Донецкой областной организации Партии регионов» з русскоговорящей челюстю: www.youtube.com/...​b_channel=TaтьянаЗаровная

Что там за история со спецназом в аэропорту, можно ссылочку?

стільки хороших людей померло щоб звільнити донбас тоді в умовах повного паралічу країни, повного нерозуміння що відбувається, нуль підтримки заходу і майже звільнили поки параша не зайшла реально

і ти досі пишеш цей віктімний чос і тухлу маячню

стид

Не писал-бы если бы в марте и апреле новоиспеченная власть не слила бы два проукраинских митинга с человеческими жертвами к ряду. Мы покажем вас по телевизору и похлопаем какие вы молодцы, но действий принимать не будем. Зашибись

Ну на первом митинге было кольцо из мусоров, ± спокойно прошло, а на последнем пиздорез конкретный уже был

Я что-то не видел кольца из мусоров ни на одном из митингов в марте

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

ватник это все кому не нравится майдан ?

Это все, кто проецирует «жить стало хуже» на всех остальных.

а те кто проецирует «жить стало лучше» на всех остальных — вышиватник ?

Так, саме так. І взагалі усі хто щось має проти Америки. Відверто кажучи майдан переріс одразу у війну, то звісно стало важче, набагато важче. Та че важче це гірше ? Фуфлижник — що срав у золотий унітаз, та його сюзерен коротишка — це не краще, це лайно.

я понял, плохо — это хорошо на самом деле, был фуфлыжник срущий в золотой унитаз, стал фуфлыжник который срет не в золотой унитаз, в целом да, я осознал как стало замечательно, спасибо что открыл мне глаза!

Я думаю майдан то крайня міра, і збирати його по всім питанням не вийде. Але на мою думку вже зараз збирається критична кількість помилок влади і нормальний спосіб про них дізнатись — петиції, вони тупо ігнорують

На вулиці хапають в нас із 14 року. Звісно це ганьба. Чому за 8 років нічого принципового не зроблено із по суті радянською системою — невідомо.

Насправді інциденти були, я цілком віру людям які про то пишуть, але сподіваюсь що це особисті зашквари.
Цей же закон іде про системний характер і це мене трошки лякає і хотілось би якось вплинути на владу. Нажаль на разі не зовсім розумію як, бо влада набрала безмежний адмін ресурс і не соромиться ним користатися

В Николаеве просто на улице хапають та вручают повестки. Это незаконно, но всем пофиг. Мне так вручили ещё в июле. И вчера в трёх местах видел такие же сцены

Я так понимаю это те повестки, которые про постановку на учет?

Про «актуализацию данных», я и так был на учёте. Заоднно пройди медкомиссию, и, если рук и ног окажется по 2, можешь пойти служить.

Те ж саме знайомі пишуть про Дніпро. Плюс приходять повістки для чоловіків 35-45 років.

Це усюди (майже) так, з початку війни. Ще виписують на блокпостах та зупиняють авто по дорозі. Також додалися останнім часом облави по супермаркетам та торговим центрам, перекривають двері і всім виписують.

Знову якась срака, хоча там є пункт, що якщо не повернувся до пана більш ніж через 3 місяця, то з обліку знімаєшся. Тому під час наступної сраки українські консульства краще оминати як прокажені

Це де такий пункт? Там написано, що якщо будеш за кордоном більше 3 міс, то їди сам в військомат та знімайся з обліку(звісно, якщо є на то причини). Весело воєнкому буде, якщо прийде товариш призовник та скаже, що зніміть мене з обліку бо їду за кордон надовго) Але виправ пліз, якщо я не правий, цікаво.

насправді треба дивитись закон завжди

Стаття 37. Взяття на військовий облік, зняття та виключення з нього
5. Зняттю з військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України — у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України — у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України:
1) з військового обліку призовників (крім Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки України):
які вибувають на строк більше трьох місяців за межі України;

тут про призовників — тих хто претендую на строкову службу. Старше 27 — 5.1 не стосується

по перше якщо уважно подивитись то питання було саме про призовників

Весело воєнкому буде, якщо прийде товариш призовник та скаже, що зніміть мене з обліку бо їду за кордон надовго)

а по друге для зобов’язаних там теж пункт є

Мюнхенское ТрО приготовиться.

Не стаєш на облік в консульство, при першій можливості робиш паспорт іншої країни і забуваєш про український. Сильно мені проблема для них.

А його так легко зробити?
І для цього не треба жодного первинного документа?
А вони самі не повідомлять у консульство?

Якщо ми кажемо про Мюнхенське ТРО, то є паспорт за інвестиції.

Але це виглядає дуже дивно, людина емігрує, каже: та не хочу я жити в Україні, відчепіться від мене, а тут держава всеодно лізе і вказує що робити, куди їхати і як жити навіть в іншій країні. Це рабство 21 століття чи як?

Паспорта за інвестиції коштують мільйони доларів, в ЕС десятки мільйонів. Такі гроші зі смузі не повідкладаєш вже.

Турція та якісь острова наче не мільйони, а около 200-300

ну конечно у каждого погромиста они есть

Немає 300к в біткоїнах? Не смузіхльоб

Вже розібралися, я переплутав з ТРО Монако. Бо там людям купити паспорт, як за кавою сходити. Дуже багато цих батальйонів розвелося.

ec.europa.eu/...​ner/detail/en/MEMO_19_527
“Investor citizenship schemes are often referred to as ‘citizenships for sale’ or ‘golden passports’. They allow foreigners to be naturalised as a citizen of a country in return for an investment, provided certain criteria are fulfilled. Bulgaria, Cyprus, and Malta operate such schemes, where investors are required to invest between EUR 800,000 to EUR 2 million.”

Це відразу громадянство. Є ще “дозвіл на проживання” за інвестиції, він вже регулюється національними законами кожної країни.

“Residence investor schemes have very different features, particularly as regards the nature and amount of investment. Investment amounts can range from EUR 13,500 to over EUR 5 million in the form of capital investment, investment in immovable property, investment in government bonds, or donations to an activity contributing to the public good charity or one-time contributions to the national budget. These options are not mutually exclusive, and some Member States allow for different types of investment and their combination.”

Цей дозвіл однако не означає отримання громадянства — але таки буде взятий до уваги при процесі натуралізації.

Не все так страшно: 100-130к будет достаточно, причем в качестве инвестиции. Десятки миллионов — только Австрия, причем десяток всего один.

130к інвестицій куди і в якій країні?

130к Вануату, но там похоже это безвозвратный платеж... Зато есть несколько вариантов с недвижимостью за 200к — к примеру Доминика. Есть вараинт с гос-облигациями на 250к. Лучше сами гуглите.

За 250к Португалія вже дає, але 250к я не знаю, хто має кешем серед айті....

Посилання на офіційне джерело, будь ласка

Паспорта за інвестиції

!=

golden-visa

Так то можна взагалі безкоштовно по No Lucrativa та аналогам жити

No lucrativa хоче постійний дохід за межами країни. З золотою візою дают ПМЖ всій сім’ї, але так, не паспорт. Там також є ліміти на рік, тож дають не всім бажаючим

ec.europa.eu/...​ner/detail/en/MEMO_19_527
“Investor citizenship schemes are often referred to as ‘citizenships for sale’ or ‘golden passports’. They allow foreigners to be naturalised as a citizen of a country in return for an investment, provided certain criteria are fulfilled. Bulgaria, Cyprus, and Malta operate such schemes, where investors are required to invest between EUR 800,000 to EUR 2 million.”

Це відразу громадянство. Є ще “дозвіл на проживання” за інвестиції, він вже регулюється національними законами кожної країни.

“Residence investor schemes have very different features, particularly as regards the nature and amount of investment. Investment amounts can range from EUR 13,500 to over EUR 5 million in the form of capital investment, investment in immovable property, investment in government bonds, or donations to an activity contributing to the public good charity or one-time contributions to the national budget. These options are not mutually exclusive, and some Member States allow for different types of investment and their combination.”

Цей дозвіл однако не означає отримання громадянства — але таки буде взятий до уваги при процесі натуралізації.

Тобто у Вас вже повинна бути віза, і можливо при інвестиціях Вам зменшать час очікування PR на рік чи два? Нажаль, так воно не працює, бо не гарантовано і залежить від настрою людини, яка розглядає Вашу справу

За инвестиции — это ТРО Монако, ТРО Мюнхена немного не о том)

Якщо ти не на обліку свого посольства — то ти нелегальний імігрант і ніхто тобі паспорт не видасть вже, ще й зловлять і депортують.

З якого досвіду чи джерела Ви це дізнались? В Німеччині і Естонії це не так.

З досвіду людини, яка все життя не те що в одній країні, в одному місті :)

Нелегальний ти чи ні, вирішує не консульство України

Тут скорее обратная зависимость. Если официально в стране, значит вы есть в реестрах миграционной службы. А эти списки уже могут быть переданы в консульство.

І будуть бігати щоб повістку видати?

Порівняйте з текстом від березня — zakon.rada.gov.ua/...​how/921-2016-п/ed20220314 . Там і про дію є і про сприяння поверненню.

Я доповню, що це стосується виключно тимчасового консульского обліку, та ви не повинні ставати на нього. Германське/польске/чеське мвс не буде передавати дані українському консулу про те, хто в них стоїть на обліку з метою щоб усіх, хто не на пмж, обілетити та відправити під Бахмут або ще кудись, куди ви всі не бажаєте.

Ага.
Як це працює в Україні(подібне).
Якщо, наприклад, сільрада має сприяти військомату, то це означає що при спробі прописатися тебе ніфіга не пропишуть доки ти не сходив до військомату і не приніс звідти довідку що все ок і ти молодець.
От закінчиться у тебе закордонний паспорт, а вони тобі новий фіг видадуть, так і посприяють...чи ще щось вигадають.

сільрада має сприяти військомату, то це означає що при спробі прописатися тебе ніфіга не пропишуть

Ну и чего? Я просто не буду прописываться

Есть вещи без которых не получится, да и жить нелегалом не всегда комфортно...беглецы должны страдать
А если у тебя ребенок родится, как ты его зарегистрируешь?
И таких «если» на самом деле больше чем кажется на первый взгляд.

вещи без которых не получится

Которые?

нелегалом не всегда комфортно

Без денег всегда некомфортно, их заработать моя задача

если у тебя ребенок родится, как ты его зарегистрируешь?

Если вдруг, за взятку или пойдет жена. Но не родится

Слава богам, що клас кожаєва вже фіналізовано і наслідування не буде

Да банально даже визу продлить...тебе же нужны основания для пребывания в чужой стране....а они там — хопа, и запросик в наше консульство — кто таков, чем живет, а он оказывается нелегал...нус, милости просим в кпз.
А права...сейчас права выдают на сколько лет?
Ну понятно что тебе это типа не грозит, ты типа прошареный, с дивана умничать...у тебя на всё сейчас ответ найдётся...

Да банально даже визу продлить...

В ряде стран автоматически продляется, никакого запроса в посольство не надо

тебя на всё сейчас ответ найдётся.

Делаю что могу для этого, а будет как будет

А в ряде стран нифига не продлевается.
Вон знаю как наши в Румынию выезжали.
Выехал — 90 дней можешь кататься по всему евросоюзу, но за это время должен в любой из стран стать на учет, и это на 1 год делается, потом снова что-то оформлять нужно.
А еще беженцы все сидят на выплатах всяческих, которые тоже оформлять нужно.

Впрочем, я по заграницам не особо катался, посему всех кейсов не знаю, но знаю что наши чинуши не всегда такие тупые какими кажутся, и жизнь простым смертным усложнить ох как умеют.

еще беженцы все сидят на выплатах всяческих, которые тоже оформлять нужно.

Ключевое выделено: езжай в страну, где никаких выплат нет. Тогда регистрироваться не придется

Ну а жить то людям за что?
Чтобы устроится на любую работу также надо регистрироваться, кстати.
Не все же такие «вольные птицы» как ты, чтобы жить нелегалом, всё оформлять на жену, а зарплату получать вообще в крипте...
Так что то что лично ты от всего отмажешься еще не показатель, потому что таких как ты, в этом плане, мизерный процент.

лично ты от всего отмажешься еще не показатель, потому что таких как ты, в этом плане, мизерный процент.

На тренировках не только ножевой бой, но и тактика выживания. Приходи, учись. Кто мешает?

А права...сейчас права выдают на сколько лет?

У прошарених людей досі ті самі безстрокові))

А з «тими самими» точно можна їздити по Європі? 🙂

А з «тими самими» точно можна їздити по Європі? 🙂

Можна, перевірено))

Нелегал чи ні то вирішиує країна де те перебуваєшь, а не українське консульство. В них є твоя попередня віза, твої банківські рахунки у країні де ти знаходишься, твоя історія податків та кредитний рейтинг. Нащо їм писати у консульство?

Тут один договорився, що консульство буде хапати на вулицях. Наші смалять :-)

Пойдите новый загран паспорт сейчас сделайте на 10 лет и тусуйтесь 10 лет дальше в ес

Сприяти !== повернути, ніхто за кордоном не посадить на автобус до військомату, можливо це реально посприяти тим, хто хоче повернутися воювати

І яка може бути проблема повернутись якщо хтось хоче? Яке «сприяння» для цього потрібно? Ніт. Тут саме про «мотивувати» до повернення.

І яка може бути проблема повернутись якщо хтось хоче? Яке «сприяння» для цього потрібно?

Якщо немає хліба, їжте бріоші!
Я часом шизію від вузькості мислення деяких людей...

Ну так поясни як людина з широким мисленням яка проблеми можуть бути у людини яка бажае повернутися?

Тут саме про «мотивувати» до повернення.

Как мотивировать? Допустим кто-то хочет воевать, ему билеты купить надо чтобы приехал?
Предложим не хочет. Понятно, что он к посольству близко не подойдёт. В общем, мне кажется это постановление — вброс на проверку реакции.

Как мотивировать?

Закончится действие загранпаспорта, а новый не выдадут. Например.

Подавай на гражданство страны куда въехал, шах и мат. Есть где вид на жительство дают достаточно быстро и выдают документы какие-то, потом гражданство тоже. Короче, если ты твердо решил не возвращаться, все решаемо.

Получение гражданства процесс не быстрый. И если загранпаспорт заэкпайрится через год-два то можно не успеть. Разумеется всех так не выловят, но какой-то процент — вполне.

Вот смотри, ты знаешь что у тебя проблема. Идёшь и решаешь заранее что делать

Закончится действие загранпаспорта, а новый не выдадут.

Для этого нужно ещё несколько других законов подправить, не?

Ідеш в посольство і продовжуєш. Вони тобі кажуть
-«Вам би на консулькій облік і на фронт.»
— мотівіруйте
— можемо квиток на автобус купить. Тільки грошей у нас нема. Ви купіть, а гроші ми вам потім повернемо.
Ставить пєчатку в паспорт.
— дякую, Слава Україні

У консульствах грошей на папір немає, ніхто нікому квитки купляти не буде.

доречі можна робити вкид і читати на DOU/facebook публічні обговорення юзкейсів, як люди будуть відмазуватися.

Хоч хтось вміє адекватно аналізувати ситуацію, дякую.

Елементарно. Як приклад, Туреччина, де хуйло домовився з Ердоганом і кацапам перестали давати туристичне ВНП по аренді. Тобто, 2+1 місяць і підсраку назад у рашку. Вони зараз массово у Тай усі поперли в кого гроші ще живі лишилися на квитки і нову аренду, а там їм зробили усі умови для безстрокового перебування.
Так що, було б бажання, а відповідних способів «сприяння поверненню» можна винайти купу.

А буде посилання на оф. сторінку кабінету міністрів, а не на жовтуху?

📍дипвідомства вестиме військовий облік серед українців, які перебувають за кордоном та сприятимуть їх поверненню в Україну під час мобілізації, військового стану або в особливий період

Шо б це значило?

Ну будуть вручати повістки. Норм тема, краще ніж просто всіх в Україні тримати.

Не будуть.
Куди повістку? На прикордонний центр комплектації, до Києва, за місцем реєстрації, яке на консульському обліку по замовчуванню за кордоном?
Облік це і є облік. Просто ви теоретично є, а як вас практично добути для війська, то питання не до обліку.

те що ті установи краще не відвідувати

Підписатись на коментарі