Потрібна порада. Як документально оформити дохід в USD на карту ключ?
Працюю в IT з іноземним замовником, виплачуть в USD і лише на картковий рахунок. У Приватбанку відкрив карту-ключ (ФОП 3 группа), кошти заходять (на підприємницький рахунок) без проблем, конвертуються у гривню автоматично.
Питань дуже багато щодо оподаткування:
- як документально оформити дохід для податкової? (інвойс? виписаний на імя платіжної системи?)
- Чи можна так робити (знаю, що робить так багато хто), адже постає питання РРО (касовий апарат)? І чи не порушує це ЗЕД (USD повинні заходити на рахунки по IBAN, а не карту ключ)?
Якщо не можна так отримувати дохід, то що і як робити в такому випадку зі сплатою податків? Простіше вивести на рахунок на фізособу і приховати дохід? Чому законодавство працює проти платника податків?
Я початківець (пробую сам розібратися в бухгалтерії), тому буду вдячний за розгорнуті пояснення і коментарі, як від бухгалтерів, так і ФОП айтішників (як саме вони працюють з інвойсами у таких випадках і як саме отримують USD з закордону).
Уточню: цікавить саме дохід на карту-ключ (тому що замовнику простіше платити на картковий рахунок через платіжну систему), з платежами по IBAN більш менш зрозуміло.
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівДивіться, ситуація для вас як для ФОП може бути дуже не приємною
Адже отримання доходу на карткові рахунки, податківці прирівнюють до доходу фіз особи. Податки із такого доходу 18% та 1,5%
Картка ключ (не карта фізособи) приеднана до підприємницького рахунку, саме кошти і надходять на підприємницький рахунок для сплати податку ФОП. Інша справа, якщо я б приховував дохід, чи це не буде грати в мою користь?
вам кошти зараховуються на рахунок ...2600.. — підприємницький рахунок?
Так, звичайно. Для цього і придумали карту-ключ. Всі кошти відправлені на карту-ключ, автоматично заходять на рахунок підприємця IBAN
тоді вам достатньо шаблонного інвойсу із ознаками акту
обов’язково уважно вкажіть перелік наданих послуг, щоб відповідали вашим КВЕДам