С наступающими всех рождеством
Мира всем, здоровья и конечно победы
p.s. Кто не празднует может так выпить, без повода
Мира всем, здоровья и конечно победы
p.s. Кто не празднует может так выпить, без повода
Я атеіст, но я атеіст Масковскава поцрєархата! © Кожаєв
Кожаєв і далі піариться, своєю принциповою прорасєйскістю.
І доводить що українці йолупкуваті — відкрито про це пише в коментар. Не в перший раз.
Ну, десь так — якщо можна прийти на український сайт піарити рузькій мир, тролити за проукраїнськи погляди — то не йолопи?
Чого тоді ображатись коли якісь європейці дозволяють такє, як що це можно робити і на українському сайті?
А мо хтось вірить в щиристь цього вітання від віруючого християнина??
«выпить» — це з яких канонів? Хоча б на різдвяних відкритуах різних народів і часів — є натяк про хильнути чарочку? Тобто ще й стьоб над змістом Різдва.
Враховуючи що це руськомірський Кожаєв і вітає з комуністичним Різдвом то треба уточнити кому саме він бажає перемоги?
Автора топика — с наступающим новым годом!
🇺🇦 З’явилось відеопідтвердження перебування Православної церкви України на території Києво-Печерської Лаври
⛪️Було відновлено контроль над Свято-Успенським собором і Трапезною церквою.
🫡Бої продовжувались декілька століть, але Українській церкві все ж вдалося сьогодні витіснити московських попів.
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
-
🇺🇦 З’явилось відеопідтвердження перебування Православної церкви України на території Києво-Печерської Лаври
⛪️Було відновлено контроль над Свято-Успенським собором і Трапезною церквою.
🫡Бої продовжувались декілька століть, але Українській церкві все ж вдалося сьогодні витіснити московських попів.
Тема вогонь. Не розумію нащо росіяни з нами воюють? Дали би нам час ми би самі одне одного перегризли без проблем
З різдвом!
P.S. У нас в сім’ї завжди двічі святкували
Дякую, піду бахну пивка з нагоди свята. Хейтерам даного топіка теж рекомендую піти випити, може не такими злими будете)
Всі, хто в темі Різдва, вже відсвяткували його 24го.
Зараз залишились бабці-прі-брєжнєвє-було лучче, «какаяразніца» і руцкамірні ватани.
УКГЦ наприклад про перехід на
Наскільки мені відомо, кожна єпархія вирішує сама.
Але прикро, що масовості переходу таки нема.
З іншого боку, чому умовному мені має сказати/порадити церква?
Є ж власний мозок 😁
Переноситься дата, обряди лишаються.
Чи не так?
У мене інша думка.
Багато хто з УКГЦ (та й з інших конфесій) є літні люди.
Освіту отримували ще при СРСР....
То ж вони на рівні RAM бояться змін...
прикро, що масовості переходу таки нема
Почему должен быть в принципе?
Видел последствия пребывания в жилплощадях Киевской области.
Хорошая попытка, но нет.
А ты кто такой, дядя?))
Можешь противопоставить себя Фарион, если хочецца.
Это просто на тебя жизнь в Украине позитивно повлияла. Цивилизовался ± в отличии от.
Тоже что-то из разряда «с гордостью рассказывать о своих чистых трусах»? Так Вова, это по умолчанию должно быть, а не повод для гордости, о котором нужно трубить на все ДОУ. Хотя с другой стороны, я хз как там у вас русских принято. Может это и нереальное достижение. Так сказать, к успеху пришёл. Фартануло.
Рассказывать о том, что человека не судят по национальности, цвету кожи, вероисповеданию и ДР.
Почему должен быть в принципе?
Ти вікіпедію може відкриєш і прочитаєш аніж дурні питання ставить?
Там все вже написано.
Відповідь просто — інертність мислення.
Власне, УГКЦ і ПЦУ не переходять тільки тому, щоб уникнити фактора примусу в суспільній свідомості. Вони просто чекають, поки суспільство дозріє. Спочатку Майдан, потім війна на Донбасі, а зараз і повномасштабне вторгнення росії викликають тектонічні зсуви у суспільній свідомості.
Просто порівняйте політико-культурну свідомість пересічного українця, скажімо,
Так, війна ще мало навчила. От як так — віряни знають що їх церква належить до МП. Мають воювавших та загиблих і в 2014 і зараз. І... після отримання Томасу — не вимагають переходу до української церкви. Це і є ознака — ще низької свідомості. Як політичної, так і религійної, бо отримання Томасу прибрало сумніви у канонічності УПЦ
Чекаємо — 40 років водив Моісей,...
Тьху, «фейсом об тейбл» вчили московіти українців не одне покоління. А вперті українці, не хочуть вчитися. Ну нічого, москалі теж вперті та досвідчені вчителя.
Прям вообще нибомбит))
А про необходимость уже дошло даже до Зе, за которого ты (гы-гы) топил.
Нахрнн тот термос нужен?
Потрібен. Твою думку, до речі, не питали, і вона нікого не їбе.
Якщо ти не розуміє, значить з розумом не склалося. Вибач, це не лікують.
делай что хочешь
Так і роблю ж.
Мне и без термоса отлично
Ага ага. Було б атлічно — не бігав би по доу з «ярусскій» як мавпа.
Тобто, Вікіпедію про застарілий Юліанський календар ти тупо не осілив.
Яснопанятно.
Або зараз будеш шось казать про «руцкіє традіційі» або про дідів якусь дурь нести.
Тобто, Вікіпедію про застарілий Юліанський календар ти тупо не осілив.
Яснопанятно.
З власного досвіду.
Я з дружиною у 2022 відсвяткували 25го.
Але....
У місті лише одна парафія Греко-Католиків наважилась перейти на Gregorian.
Всі інші : «Ну... Ми вже наступного року...Ми звикли і ще не готові»
Православні, точно не скажу, але ІМХО навіть і не думали....
Отака херня 🙄
Цікаво, чи хтось з священників аргументував «а давайте не будемо як р@сня!», чи всім похер....
Насправді ставлення доволі динамічно змінюється.
Хто на фронті святкував, то дуже багато святкували 24.
І серед цивільниз в містах за моїм суб’єктивним відчуттям святкували 24 десь чверть мабуть.
ПЦУ цього року дозволила парафіям які хочуть святкувати 24.
7 то скоріш інертність мислення. Через кіко років 7 число стане маргіналізовуватись
З різдвом чувак.
Пити не буду по принципу «не чіпати то на перемогу» :-)
Святкувати також бо людина сентиментальна і не можу нехтувати гірким присмаком усього що пов`язано з рашкою. Не асоціюється вже все це із добром нажаль.
Кожаєв і далі піариться, своєю принциповою прорасєйскістю.
І доводить що українці йолупкуваті — відкрито про це пише в коментар. Не в перший раз.
Ну, десь так — якщо можна прийти на український сайт піарити рузькій мир, тролити за проукраїнськи погляди — то не йолопи?
Чого тоді ображатись коли якісь європейці дозволяють такє, як що це можно робити і на українському сайті?
А мо хтось вірить в щиристь цього вітання від віруючого християнина??
«выпить» — це з яких канонів? Хоча б на різдвяних відкритуах різних народів і часів — є натяк про хильнути чарочку? Тобто ще й стьоб над змістом Різдва.
Дядя, а ты с кем сейчас разговаривал? ©
Вроде тебя поздравили, а ты ругаешсо
тролити за проукраїнськи погляди
Это в стиле агрессивной Фарион, которая по её же словам даже внука 3.5 лет отроду к политическим боям в детском саду привлекла? Такого рода взгляды конечно буду высмеивать, низя?
Якби ще в
Необхідно було одразу: або ти вчиш українську мову і поважаєш Україну, або чемодан-вакзал-расєя.
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Якби ще в90-і у владі були такі, як Фаріон,
Кто ж её пустит во власть, была — не удержалась
Фарион страдает излишним ура-патриотизмом, и доходит это до абсурда. А Кожаев создал тему чисто ради троллинга, что выглядит глупо. Глупо издеваться над своими согражданми во время войны, когда нужно объединиться.
В расее таких клоунов полно, считай госдурка и всякие поциенты верхней палаты. Но это ж не значит, что они говорят, то что в реале, верно? Сорян что раскрыл тайну политиков, работка у них такая.
А я хочу сегодня и буду, но ты если не хочешь не празднуй
Ну, якщо у тебе мотивація рівня дитини «хачу і буду» так можеш тоді і влітку попразднувать.
Ничаво, похудею. А по сути, я ж написал: если не празднуешь выпей без повода
Спочатку ти відмовляєшся від алкоголю, потім від м’яса, потім від жінок)
та вот как-то не тянет уже в последнее время... на алкоголь)
з рашкой в один день комуністичне різдво святкувати? Весь цивілізований світ святкує 25. Треба відділятись від раші не тільки у військовому плані, але і релігійному. та культурному.
Щоб не було і пуйла більше приводу казати — ’ми же братья’
Предлагаю отличаться мозгами и толерантностью, а не датами. Принципиально праздную
Принципиально праздную7-го
а чого ще не принципово в лавах міліції ДНР?
Во первых потому, что мой праздник — отмечаю когда хочу. А цивилизация «остального мира» вещь относительная и датой не определяется
Во вторых, отказываться нужно не от всего, лишь от плохого. Что плохого в 7 декабря я не знаю, зато хорошо знаю что плохо в разрушении памятника Ломоносову
Ну почему, дурь всякая бесконечна. А ещё можно жопу не подтирать, чем плохо? Тоже ведь глупость
Безкінечна дурь це вкладати сакральні сенси в російські пам’ятники, твори, свята і символи на українській землі.
В лишаях російської імперії ніколи не було нічого святого чи духовного, культура фальшива з самого початку свого існування, все крадене й придумане. Ціна їм три копійки
Только проблема в том, что если российские памятники, произведения и символы из украинской культуры убрать останется большая дыра. Примерно, как если из чешской культуры убрать немецкую, а из индонезийской яванскую. Собственно и различие то возникло не ранее
Якось розберемось в своїй дирі самі без російської духовності, без ломоносова, пушкіна і шовіністів вроді тебе
будем з сумом танцювати під сердючку
Так низя разобраться, памятник Ломоносову вон снесли альтернативно одаренные личности.
Ну так вже розібрались, і вирішили радянський пам’ятник пустить на металолом. Переплавлять на щось корисне. Шкода що це можна зробити тільки раз.
Ти вирішив як бачу прям застолбить свій шовінізм на Різвдо, аплодісмєнти зала
Мало того що без російських пам’ятників на кожному розі тут буде дира, так ще й ці мавпи з мікроскопом будуть арєхі калоть.
Ти ж і є чудовий приклад, чому їх і треба зносити Владімір.
мавпи з мікроскопом будуть арєхі калоть.
bclass.ru/...eniya-obognavshie-vremya
Достижения Ломоносова в науке. Внимание вопрос: что плохого он сделал для Украины? Таким образом без него в истории науки дыра размером с кулак — ничем не запломбируешь. Но конечно, он никоим образом не украинец, поэтому памятник нужно снести , это клевый подход, чо
що хорошого він зробив крім того що він росіянин? Обережніше про диру. Таке велике наукове світило, що жоден пам’ятник на заході не стоїть, а в Дніпрі от чомусь є
Знімають пам’ятники на кожному розі всьому російському, щоб трошки душок вивітрився, давно пора
хорошого він зробив крім того що він росіянин?
Гугл расскажет о достижениях Ломоносова
трошки душок вивітрився
А я над этим смеюсь
Це мав би зробити ти перш ніж писати діч, але чому б не погуглить
Корпускулярно-кинетическая теория
Арістотель, Бернуллі
Законы сохранения материи и движения
греки, Рей, Кавендіш, Ньютон
Атмосфера Венеры
Гюйгенс
Теория света и оптика
Гюйгенс, Галілей, Ньютон, навіть стидно, дивився в готовий європейський телескоп на Венеру, але був теоретиком оптики й свєта?
Хімія, електрика просто смішно, влом писать, сам знайдеш
даже модель вєртольота, яка не збереглась, прям да вінчі йбтвм
короче я втомився викопувати, до чого твій вєлікій ломоносов примазався, чи до чого його примазала російська пропаганда. Не дивно що вєлікій він тільки у кремлі і в тебе в голові
Московський державний університет імені копіпейстера
Навпаки, якщо забрати українське з росії, то в них нічого не залишиться.
Україна, Київська Русь, існувала і тисячу років тому. Мокшанє тоді на болотах жили.
Все, що в них є вони вкрали. І мову, і назву, і історію. І руська мова, і руський народ, і сотні топонімів з словом рус©(ь)кий навіть на Західній Україні, тоді як мокшанє беруть свій початок від ярлика Золотої Орди та фіно-угорських племен.
Руське Поле, Рава-Руська, Руське воєводство — все це на Західній Україні, тоді як їх держава називалася Московія.
Мені абсолютно немає діла до московських шовіністів. Вони в себе можуть хоч 100 памʼятників Ломоносову поставити.
Так підтирай, нащо ти в черговий раз демонструєш своє обісране спіднє
Почему? Украинцы сделали это вторыми, до этого памятник Екатерине сносили комуняки-совки.
Як ломоносов може стояти в дніпрі, чому б там пам’ятник ейнштейну не поставить, той теж в дніпрі не був ніколи
Щось малувато пам’ятників ейнштейну, але хто такий ейнштейн в тіні ломоносова
В місті і науковців, і ракетчиків і письменників, і спортсменів, і козаків вистачає, пустим не стоятиме
ломоносов може стояти в дніпрі, чому б там пам’ятник ейнштейну не поставить
Почему не поставить, места мало?
теж в дніпрі не був ніколи
Зато к примеру с мобильными телефонами ходят все, в 6их унутре имеются аккумуляторы которые были бы невозможны без учения Ломоносова. Ну и хлебушек кушают, колбаску — экономическая география для них нужна и многое другое
аккумуляторы которые были бы невозможны без учения Ломоносова.
Реву, Владімір. Досить смішити, в то надорвусь
были бы невозможны без учения Ломоносова
Франклин (которого мы все так любим) или Гальвани взоржали бы с этого утверждения.
Это как с ядреной бомбой — есть много внесших вклад, даже параллельные проекты. Не один ученый разработал бы теорию — так другой. «Незаменимых людей не бывает».
Повод — ракетки и арта.
Будет Италия бомбить Украину (по программе защиты притесняемых италоязычных) — будем сносить Гальвани и Гарибальди.
ракетки и арта.
Ломоносов стреляет?
Гальвани и Гарибальди
.
Предлагаю памятник Фарион
Про мозги смешно. А что, современный календарь осилить не получилось?
Яке сьогодні у тебе число? 7 січня 2023, коли ніякого Різдва немає чи 25 грудня 2022? Чи ти водночас перебуваєш у 2022 і 2023 році?
Ти за яким календарем живеш? 7 січня немає Різдва? Є 25 грудня. Виходить ти живеш по сучасному календарю і в якийсь день переносишся в минулий рік. Чи не ознака це шизи? Вітаю тебе і рашку з цим
7 січня немає Різдва? Є 25 грудня.
Угу, ты вот знаешь когда было рождество. Ыксперд прямо
О, ты желаешь мне прожить ещё сто лет и отпраздновать? Это приятно, спасибо
Прикинь, оказывается кто-то тебе назначает когда Рождество праздновать. Все правильно. Назначили — празднуй, не отлынивай. Раб божий :)
Я зрозумів, ти відразу в декількох особах існуєш. То назначат, то я назначу Різдво, то вже назначили. Шиза одним словом
A second view suggests that December 25 became the date of Jesus’ birth by a priori reasoning that identified the spring equinox as the date of the creation of the world and the fourth day of creation, when the light was created, as the day of Jesus’ conception (i.e., March 25). December 25, nine months later, then became the date of Jesus’ birth. For a long time the celebration of Jesus’ birth was observed in conjunction with his baptism, celebrated January 6.
Праздновать Dies natalis solis invicti (с которого христиане слепили рождество) не в день зимнего солнцестояния есть признак глупости.
Праздновать что угодно когда не нравится признак глупости. Мне нравится
Можна, Можна і Новий Рік влітку святкувати і день народження в інший місяць і день, бо подобається
Почему? Можешь ведь праздновать как угодно, например не упоминая моего имени — лучший праздник, я думаю
Насправді так воно і є. Важливий символізм, а не конкретна дата.
В мусульман свій новій рік, в китайців — свій, в тайців — свій, в індуістів — свій.
Новий рік, який ми святкуємо, виник на Заході, повʼязаний з христианством, а точніше з народженням Іісуса Христа. А потім змістили на 1 січня, щоб було якось логічно і зручно. Насправді ніф*га не логічно і це просто напіврандомна дата, оскільки початок-закінчення кожного місяця, їх тривалість тощо могли бути зовсім іншими.
І навіть у Європі за останнє тисячоліття була величезна кількість варіацій святкування дати Нового року.
Бо ти принципово мозком і не відрізняєшся.
А вирізняєшся ти однією-єдиної рисою — принциповою ватністю.
Ты в этих стремлениях весьма похож на Пу годовалой давности. Тот тоже думал, что у него «есть возможность».
Смотря кому. От мысли о несокрушимости/непобедимости далёк, но хулиганам лучше ко мне не приближаться
З різдвом і тебе!
Насправді, це чудова можливість, на 50% більше подарунків для дітей і дорослих) тому ми вдома відсвяткували 2 рази) у грудні і сьогодні) і будемо робити так само і далі
Я не пью алкоголь
Совсем, даже глинтвейн
Но с удовольствием посмотрю на веселящихся любителей пива) интересно как выглядит их праздник
Мне в меню, пожалуйста, только кушать и разговаривать. А вместо пива можно пивную гомеопатию. Вылейте пиво из стакана, и налейте туда воды, 2 раза :-) это я и выпью
Так — кожну п’ятницю. І зробити його офіційним святковим днем. Таким чином першими у Європі запровадимо 4х денний робочій тиждень на державному рівні!
Хто там полюбляє писати петиції? — уперед!
Я галерний раб — звик жити тільки із дозволу свого галерного погонича :( Якщо це буде державне свято — то може галера також зглянеться.
До большевиков рождество отмечали
но если нравится 7 янв, то с праздником тебя
Не отмечали. Совок как раз перевёл экс-росийскую империю на Григорианский календарь. Отсюда и приколы со «старым новым годом»
Враховуючи що це руськомірський Кожаєв і вітає з комуністичним Різдвом то треба уточнити кому саме він бажає перемоги?
Ти вже і так в житті програв.
Просто ти занадто самозакоханий і егоїстичний щоб зрозуміти це зараз.
Життя не показує плашку «сорян бро ви програли <почати заново>», воно це робить по-іншому. Ти зрозумієш коли це станеться.
в житті програв.
Я с кем то играл? Вот Европа будет, хочу занять первое место. Низя?
Різдво таке велике свято що не гріх святкувати його двічі! І 25 грудня і 7 січня.
Найкращі коментарі пропустити