Релокація в Іспанію

Шановне товариство, планую релокейт у Іспанію.

Маю два прямі контакти. Шукати там контору і йти до них найманим працівником не варіант.

Чи є аналог нашого ФОП там? Як грамотно оформитись?

Можливо хтось має толкового правника/бухгалтера?

Також питання як виглядає процес купівлі авто. З документів тимчасовий захист.

І ще питання по оренді житла. Чи потребують депозит в розмірі 6-12 місяців? Чи тяжко знайти житло на рік, можливо зазвичай хочуть на довший період часу?

Буду вдячним за будь-яку інформацію.

Інфо в інеті багато, все досліджую, але було б кльово почути щось з перший уст.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному14
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

У попередніх серіях пригод Бобра:
dou.ua/...​rums/topic/44905/#2682289
Схоже курортний сезон у Черногорії закінчується. Витрачати більше 2К баксів на місяць (як на курорті) вже не має сенсу. Отже планую переїхати кудись, де буде море, але можна зекономити на оренді.
По-перше найкращій (і майже єдиний засіб) не витрачати на оренду — це придбати власну квартирку. Можна — невеличку, одному багато не треба. Але обов’язково — біля моря.
Я спитав у чат-бота де у європейський країні найтепліша вода протягом року. І відповідь була —
Тенерифе, Іспанія. Я почав шукати на мапі — і усе зрозумів! Якось я не замислювався що Канарські острови — це теж Іспанія.
Отже у мене з’явилася нова мрія! Я подивився, що за 100 — 120 К євро можна як раз купити невелику квартиру, наприклад у Mesa del Mar:
www.youtube.com/...​atch?v=ezYiRvuhiXo&t=210s
Жити у будинку о який розбиваються океанські хвилі! Вода тепла (більше +20) круглий рік. Туди навіть можна не летіти — а допливти на кораблі.
Цікаво: чи тут є хтось, хто живе чи хочаб бував на Канарах?
Але купувати житло і осісти — це мрія на майбутнє. Спочатку треба взагалі спробувати пожити у Іспанії. І доведеться вчити іспанську.
Тому у мене з’явився інший цікавий план. За 6 — 7К євро можна купити караван — причеп. Перевези та поставити його у кемпінгу біля пляжу на південному узбережжі Іспанії десь за 10 — 20 євро за день. Я читав що є місця де можна ставити і безкоштовно — але поліція може виписати штраф (якщо хто знає — підкажіть чи правда). Наприклад ось тут:
www.google.com.ua/...​6s/g/11v13h_vgk?entry=ttu
Цікаво було б цілий рік пожити у такому каравані. В теорії: якщо поставити старлінк то можна з нього і працювати. Але це — наступне питання.
Рано чи пізно доведеться шукати якусь роботу. Я сподіваюся що це буде фріланс чи щось віддалене не більше 20 годин на тиждень. 2 — 3 К євро (а ще податки!) має вистачати на усе, особливо якщо купити житло або платити тільки за кемпінг. Чекаю дізнатися умови «Цифрового Кочевника» в Іспанії. Буде класно якщо не треба буде кудись виїздити (але якщо доведеться — то тут караван зручніше).
Хто вже там — підкажіть як оформилися і скільки податків та які варіанти віз? Як там взагалі з ІТ — чи можна жити подалі, а працювати віддалено?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Додам трохи актуального:

Видають тимчасові захисти, взагалі не дивляться чи є десь захист та відколи заїхали.
Може за ті 40 хвилин що ми гуляли довкола щось і подивились, але це не точно.

Відбитки пальців ставлять... чорнилом, це прикол. Прямо пальцем тиць в папірчик. Яким лядом вони відбитки перенесуть в базу чи будуть когось по відбиткам шукати — в душі не знаю. В Польщі та Словаччині відбитки цифрові роблять.

Записатися в поліцію простим смертним неможливо, або 100 євро — або Мадрид/Малага.
Пластикові картки не видають бо щось менше 6 місяців захисту залишилось, але на А4 папірчику написано що навіть право на роботу через 1 добу надається.
З ним можна купувати і машини і квартири, навіть настане обов’язок замінити номери машини на місцеві.

У попередніх серіях пригод Бобра:
dou.ua/...​rums/topic/44905/#2682289
Схоже курортний сезон у Черногорії закінчується. Витрачати більше 2К баксів на місяць (як на курорті) вже не має сенсу. Отже планую переїхати кудись, де буде море, але можна зекономити на оренді.
По-перше найкращій (і майже єдиний засіб) не витрачати на оренду — це придбати власну квартирку. Можна — невеличку, одному багато не треба. Але обов’язково — біля моря.
Я спитав у чат-бота де у європейський країні найтепліша вода протягом року. І відповідь була —
Тенерифе, Іспанія. Я почав шукати на мапі — і усе зрозумів! Якось я не замислювався що Канарські острови — це теж Іспанія.
Отже у мене з’явилася нова мрія! Я подивився, що за 100 — 120 К євро можна як раз купити невелику квартиру, наприклад у Mesa del Mar:
Жити у будинку о який розбиваються океанські хвилі! Вода тепла (більше +20) круглий рік. Туди навіть можна не летіти — а допливти на кораблі.
Але купувати житло і осісти — це мрія на майбутнє. Спочатку треба взагалі спробувати пожити у Іспанії. І доведеться вчити іспанську.
Тому у мене з’явився інший цікавий план. За 6 — 7К євро можна купити караван — причеп. Перевези та поставити його у кемпінгу біля пляжу на південному узбережжі Іспанії десь за 10 — 20 євро за день. Я читав що є місця де можна ставити і безкоштовно — але поліція може виписати штраф (якщо хто знає — підкажіть чи правда). Наприклад ось тут:
www.google.com.ua/...​6s/g/11v13h_vgk?entry=ttu
Цікаво було б цілий рік пожити у такому каравані. В теорії: якщо поставити старлінк то можна з нього і працювати. Але це — наступне питання.
Рано чи пізно доведеться шукати якусь роботу. Я сподіваюся що це буде фріланс чи щось віддалене не більше 20 годин на тиждень. 2 — 3 К євро (а ще податки!) має вистачати на усе, особливо якщо купити житло або платити тільки за кемпінг. Чекаю дізнатися умови «Цифрового Кочевника» в Іспанії. Буде класно якщо не треба буде кудись виїздити (але якщо доведеться — то тут караван зручніше).
Хто вже там — підкажіть як оформилися і скільки податків та які варіанти віз? Як там взагалі з ІТ — чи можна жити подалі, а працювати віддалено?

Якось я не замислювався що Канарські острови — це теж Іспанія.
Отже у мене з’явилася нова мрія!

Зараз прийде мєркулов, та розповість, що Канари то село сране, в них навіть томограф правильного діаметру не знайшовся))

Ну після українських державних лікарень мене важко буде більше налякати.

Ну після українських державних лікарень мене важко буде більше налякати.

Ну от немає тут тегу сарказм, бобрику, але ж ти вже дорослий хлопець і маєш розуміти це з контексту)
Хоча дивно, навіщо ти лазив по державних лікарнях?

Хоча дивно, навіщо ти лазив по державних лікарнях?

Не знаю де як, а от у Харкові є такий нюанс: найкращі лікарі саме у державних лікарнях! Бо там у них постійна практика. При тому з доволі складними випадками. А от у платних клініках і лікарі «блатні» з купленими дипломами.

Не знаю де як, а от у Харкові є такий нюанс: найкращі лікарі саме у державних лікарнях! Бо там у них постійна практика. При тому з доволі складними випадками. А от у платних клініках і лікарі «блатні» з купленими дипломами.

Може то суто місцева проблема, бо у Києві ті самі найкращі лікарі працюють і там і тут)

ті самі найкращі лікарі працюють і там і тут

Так само і в Харкові.

Значить то чергові аберації свідомості у бобрика))

в приватних лікарнях сидять як правило ті ж лікарі з державних

більше +20) круглий рік

І менше 24 також цілий рік — от такий феномен Канар.
Олександр Меркулов жив там рік, розповідав, що медицина погана.

І менше 24 також цілий рік

Я так розумію що у нас у річках (Дніпро, Донець) влітку приблизно така і є. І нічого — можна увесь день купатися.

В Дніпрі краще не купатися ))

Стандартна температура води в олімпійському басейні — 26 градусів за шкалою Цельсія, а олімпійські плавці молотять руками і ногами значно інтенсивніше за звичайну людину. Тому коли можна обирати серед усього світу, є сенс обрати найкраще, а не обмежувати себе умовами, які були в Україні.

Схоже на заздрість, шо навіть Бобер зміг.

Заздрість, звісно, також присутня, та вибір дивує. Якби я теж зміг то Канари не обирав би. Ну і хочеться підштовхнути Бобра до вибору місця, яке обрав би і я, щоб він дізнався як там живеться і розповів.
З іншого боку, на Канарах Бобер може підучити іспанську, холодна вода йому набридне і перепливе або перелетить туди, де вода >=26Ц — в Коста-Ріку, Мексику, Колумбію, Сальвадор, Гватемалу, Кубу, Домінікану, Венесуелу — словом, країн з державною іспанською і водою >=26Ц багато.

Ну так підкажи де краще? Тільки у мене не стільки грошей аби на райських островах десь жити :(

у мене не стільки грошей аби на райських островах десь жити :(

Так, звісно, оскільки РПЗ бідні люди, грошей на життя на Мальдівах, Сейшелах, Таїті чи навіть Багамах у нас немає, та є багато інших островів, таких як Філіпіни, Балі, Шрі-Ланка, де життя по кишені РПЗ. Та і на континенті багато країн, де вода >=26Ц і життя дешеве — Таїланд, В’єтнам, Мьянма. Один дописувач нещодавно розписував свої витрати в Таїланді. Там у нього на авто виходить 600 доларів на місяць — тут, думаю, можна заощадити, взявши моторолер, щоб пересуватися так як це роблять всі місцеві мешканці.

підкажи де краще?

У Коста-Ріці. Там і вода весь рік >=26Ц, і повітря не настільки гаряче як у Дубаї чи Хургаді, і складається таке враження, хоча я не можу навести статистику щоб це підтвердити, і сам там не був, що з усіх іспаномовних країн Америки, розташованих на берегах морів і океанів з водою >=26Ц, в Коста-Ріці найнижчий рівень злочинності (ну може хіба що у Панамі нижчий). Нерухомість, правда, дорожча ніж на Балі чи на Філіпінах, хоча я якось натрапляв на маленький будиночок за 200 метрів від пляжу за 70 тисяч доларів у Коста-Ріці — для сім’ї малуватий, та для самотнього РПЗ може підійти. Ну і оскільки Коста-Ріка в Америці, то в майбутньому можна буде з замовниками із США працювати.
А, до речі, ще на Панаму варто глянути.

Не очікував такої підказки.
Втекти з України від війни і поїхати ... у Мьянму!
uk.wikipedia.org/...​переворот_у_М’янмі_(2021
Чи послухати про недоліки медицини у ЄС — та поїхати у країни де холера, малярія, денге чи якась тропічна лихорадка — як у нас ОРВІ, а людей лікують шамани?
Я вже не кажу про саму ідею самотній людині з грошима приїхати у країну де 90% місцевих таких грошей не бачили. Троєщина і ХТЗ відпочивають!
Хіба приклад України не вчить у чому різниця між країнами «3-го світу» та розвиненими?
У мене навіть думки не було їхати до країни, яка не в НАТО. Маємо приклад тоталітарної Параші. І можемо прогнозувати на що здатен тоталітарний Китай, якщо там якийсь новий Мао вирішить «збирати землі». Таїланд, В’єтнам, Мьянма, Філіпіни, Балі, Шрі-Ланка — сумний приклад невеличких країн, розташованих поруч з «гігантами» типу Китаю чи Індії. Чудові кандидати на «плацдарми для війн гігантів». До речі В’єтнам та Кореє вже ними були.
І ще не кажучи про природні загрози ураганів та цунамі, про акул, отруйних їжаків, медуз та ще безліч тропічних гадів.
Коста-Ріка та Панама? А чи знаєте ви скільки тисяч людей загинуло на будівництві каналу від тропічних хвороб? Кажете нема злочинності? Дивлячись на Нікарагуа та Колумбію (які поруч) — щось слабо віриться. Може злочинності нема бо нема поліції і судів аби ловити злочинців?
Ні, дякую — така тепла водичка мені не треба. Краще 24 градуси і без ризику.

А як на рахунок Чилі, Уругваю, Парагваю?

Чілі — немає нормальної схеми легалізації
Парагвай — з легалізацією все ок, але дуже жарко влітку
Уругвай — теж немає проблем з легалізацією, клімат норм, але життя дорожче за дві попередні країни

Чилі, Уругваю, Парагваю?

В усіх цих країнах вода ще холодніша ніж на Канарах.

Що у них з медалями на міжнародних олімпіадах?

Що ж, тоді можу підказати країну, яка в НАТО, і в якій вода тепліша ніж на Канарах в будь-який взятий день у році. Зокрема 9 місяців у році вода >= 26 і 3 зимові місяці між 23 і 25.
Південно-східна Флорида, зокрема такі містечка як Бока Ратон, Форт-Лодердейл.
Вартість життя там, щоправда, може бути навіть дорожча ніж на райських островах, зате з Ваш досвідом можна влаштуватися на роботу, яка покриє вартість життя у цих місцях.

Флоріда — це без конкуренції. Але аби там купити хоч якесь житло треба було 20 років працювати на FAANG, а не українську галеру.

з Ваш досвідом можна влаштуватися на роботу, яка покриє вартість життя у цих місцях

Не впевнений що компанії з Долини будуть наймати віддалено і платити як у Долині. Не кажучи вже що до США не можна просто так переїхати.
Колись можливість була — але я їй тоді не скористався. Бо не хотів залишати родину.
Звичайно, якби знав треба було їхати відразу після інституту, зачепитися там і потім усіх вивезти.

якщо не слухати Святослава, а подивитися самому Зіллоу, то можно зʼясувати, що за підйомні 400-500к можливо купити будинок не прям на океан, але дуже близько до нього, але слід дивитися як раз на північносхідну флоріду, якщо нема дрочу на велики міста. і зараз завдяки u4u попасти у штати вкраїнчик може дуже легко — тре знайти спонсора, а це люба людина яка легально живе у штатах та має дохід у рік більше 70к. Буде, звісно, 1-2 місяці коли вода буде нижче 26 градусів по шакалі цельсія (23 наприклад) але якщо ти не олімпіадник, то на це можно не дивитися.

Флоріда — це без конкуренції.

О, радий що тут ми дійшли згоди.

Не впевнений що компанії з Долини будуть наймати віддалено і платити як у Долині.

Ну один дописувач, Вася Пупкінг, працює на Нетфлікс і живе у південно-східній Флориді.

аби там купити хоч якесь житло треба було 20 років працювати на FAANG, а не українську галеру.

Скажемо так, є певна різниця між «маєтком прямо біля океану» та і навіть «житлом для сім’ї у містечку розташованому на березі океану» і «хоч якимось житлом». Звісно, для сімейного житла, навіть далі ніж за 800 метрів від пляжу, потрібно добряче заплатити, не менше ніж півмільйона доларів. А от для одинака можна взяти квартирку з однією кімнатою і однією ванною навіть в найкращому взагалі місті у всьому світі Бока Ратоні за сто тисяч доларів, про що свідчить ось таке сортування на zillow (я там у фільтрах поставив до 200к). Там, до речі, воно ще на карті показує, то є навіть варіанти за 155к доволі близько від пляжу.

до США не можна просто так переїхати

А от тут якраз зараз для українців є покращення, називається u4u. До речі, один дописувач, який з сім’єю жив рік на Канарах в 2022-2023 році, переїхав після того до США за u4u, розчарувавшись у канарській медицині.

Ну один дописувач, Вася Пупкінг, працює на Нетфлікс і живе у південно-східній Флориді.

Так у нетфлікса там купа офісів
www.indeed.com/cmp/Netflix/locations/FL

А чого так дешево? Це славнозвісні будинки із картону?

Припускаю, через те що однокімнатні. Американці люблять великі будинки, на 500 і більше квадратних метрів, тому у них житло зазвичай дороге. Та для Бобра великий будинок, за його словами, не потрібен, тож можна придбати ось таке недороге житло і весь рік насолоджуватися теплим океаном.
Ну і, можливо, конкретно в цих будинках буде дорогою страховка від ураганів через якісь особливості конструкції (славнозвісні будинки з картону), але тут я сказати не можу — не експерт у якості житла.

Американці люблять великі будинки, на 500 і більше квадратних метрів, тому у них житло зазвичай дороге.

Може вони й люблять таке житло, але середнє житло у рази менше :)

Американопури, що з них взяти :)

у південній флориді майже немає будинків «із картону»

Я не знаю принципи ціноутворення кондо в Боці. Є і дуже дорогі, за багато-багато мільйонів там. Чому ці дешеві? Може HOA високе, може якийсь ремонт потрібно робити (наприклад міняти дах будинку, на що усі скидуються), може ще якісь причини. А може тому що Бока — сімейне місто і такі маленькі квартири не підходять для сімей. Не знаю

У південній Флориді майже всі НЕ з картону

Вася Пупкінг, працює на Нетфлікс

Він був в нетфлікс
Хтозна чи все ще там

Едь по диджитал номад визе в Малайзию и не выпендривайся :D
Там тебе будет и тёплое море и дешевые перелеты по региону.
Рядом Сингапур, куда можно или по безвизовому транзиту катнуть или изи не выходя из дома оформить визу онлайн (сама делала, так что в курсе).
Медицина хорошая, на улицах гопстоп надо ещё поискать.
Есть горы, леса и хороший дайвинг, не то что в Таиланде (фу-фу).
Цены на аренду и всё остальное только чуток выше киевских(и это в столице, где в каждом стеклянном жк есть бассейн и тренажерка для жильцов), все говорят по-английски и хорошая инфраструктура для номадов если жить в локациях типа Куала-Лумпура и Пенанга.

Так, в Малайзії точно буде краще ніж на Канарах.
Щоправда, Бобер хоче придбати житло, а я не впевнений, що в Малайзії іноземцям можна купувати житло.
Здається, була колись інціатива, називалася «Малайзія мій другий дім», то там можна було іноземцям купувати житло в Малайзії не дешевше ніж за 200 тисяч доларів, що дещо виходить за бюджет Бобра.
Ну і не впевнений, що цю ініціативу досі не прикрили.

200к это, кажись, лимит не связанный с MM2H, но учитывая цены, то за эти деньги можно купить нехилый такой пентхаус.
Арендовать приличную студию в центре столицы с видом на башни Петронас и прямым выходом в метро из ЖК можно и за $600.

тобі не допоможе, бо у Бобра нема дітей, яких він мріє зробити переможцями міжнародних олімпіад з фізики, математики і інформатики.

Згоден. Я, до речі, у чатагпт запитував: «чи знаєш ти міста, розташовані на березі моря або океана, температура води в якому протягом всього року не опускається нижче 26 градусів за шкалою Цельсія, в яких є школи, учні яких ставали призерами міжнародних олімпіад з інформатики, математики або фізики?» То щось він мені не дуже допоміг.

Ось що чатжпт каже, чим тобі не підходить?

Singapore: Located near the equator, Singapore has a tropical rainforest climate with temperatures generally above 26 degrees Celsius. The country has a strong education system and has produced numerous medal winners in the International Mathematical Olympiad (IMO), International Olympiad in Informatics (IOI), and the International Physics Olympiad (IPhO).

Taiwan: With its tropical and subtropical climate, especially in its southern regions, Taiwan also has a history of strong performances in these Olympiads.

Israel: Coastal cities like Tel Aviv experience temperatures above 26 degrees Celsius during their hot season. Israel has a robust education system and has had students win medals at the IMO, IOI, and IPhO.

Brazil: Coastal cities such as Rio de Janeiro have temperatures frequently above 26 degrees Celsius. Brazil regularly participates in international Olympiads and has had medal winners.

India: Cities on the western coast, like Mumbai, have temperatures often above 26 degrees Celsius. India has a history of producing medal winners in these international Olympiads, especially in mathematics and informatics.

Australia: Northern coastal regions, such as Queensland, have tropical climates. Australia has had a strong presence in these Olympiads, particularly in mathematics and physics.

Кстати, а чем Израиль не подходит? Там же есть Эйлат, в котором как раз температура подходящая круглый год, номральная медицина и образхорвание топовое в разных Технионах

В Ізраїлі вода лише 4 місяці >= 26.
pogoda33.ua/...​емпература-води/Тель-Авів
Січ Лют Бер Кві Тра Чер Лип Сер Вер Жов Лис Гру
18.4 17.4 17.3 18.4 21.0 24.4 26.7 27.8 27.6 26.0 23.4 20.5

бля, написано же Эйлат. На Красном Море)))

pogoda33.ua/Температура-води/Ейлат
В Ейлаті лише 3 місяці температура води >=26Ц
21.8 21.2 21.2 21.8 23.3 24.9 26.5 27.3 26.5 25.4 24.1 22.8

Кстати, а чем Израиль не подходит?

Нічого що він у оточенні ворогів і часто воює?

А як там з прильотами ракет?
Також легалізацією і армією

В Тайбеї вода 4 місяці на рік >= 26Ц
pogoda33.ua/Температура-води/Тайбей
18.4 17.7 19.2 22.4 25.3 26.9 28.2 28.3 27.4 25.2 23.1 20.4
В Тель-Авіві вода також 4 місяці >= 26.
pogoda33.ua/Т​емпература-води/Тель-Авів
18.4 17.7 19.2 22.4 25.3 26.9 28.2 28.3 27.4 25.2 23.1 20.4
В Ріо де Жанейро вода взагалі ніколи не буває вище 26Ц:
pogoda33.ua/Т​емпература-води/Ріо-де-Жанейро
24.9 25.3 25.6 25.0 23.6 22.5 21.7 21.2 21.1 21.5 22.6 23.8
На північному заході Бразилії є місто Форталеза, де вода весь рік >=26Ц, але чи є в тому місті школи, учні яких займали призові місця на міжнародних олімпіадах з інформатики, математики чи фізики? Чатжпт про це не знає, рекомендує звернутися до національних органів, які займаються організацією участі у міжнародних олімпіадах у Бразилії, або ж до відомих шкіл у Форталезі. До речі, один дописувач, який живе у Техасі, якось у Гугл барда запитував про такі школи в США, то бард йому назвав точні назви шкіл і імена переможців.
Така ж проблема, як із Форталезою, в Австралії та Індії — невідомо в яких саме містах у цих країнах знаходяться школи з олімпіадниками. Адже і в тій і в тій країні є як міста які задовольняють критерію >=26Ц, так і міста які цьому критерію не задовольняють.

От із Сінгапуром все зрозуміло, там і вода >=26Ц і він не такий великий, як Австралія чи Індія. Сінгапур це мій план Б якщо не знайду ідеального місця, де вода не лише тепла, а ще й чиста, і школи з призерами міжнародних олімпіад є. Не А з двох причин: писала дописувачка, що там вода біля пляжів поганої якості — недостатньо чиста, якщо правильно пам’ятаю. Ну і житло там дуже дороге — але це вже питання рівня доходів, якщо збільшити дохід то можна і житло придбати. Просто коли вже так напружуватися, щоб купити таке дороге житло, то хотілося б і воду хорошої якості.

Как человек, который плавал в море возле Сингапура, крайне не советую «это» рассматривать как море.
Сингапур — порт и вода там с пеной о_О

То якісь безпідставні фантазії. +24-25 в морьку — це абсолютно комфортна температура. Потрібно сидіти в воді пів-дня (серфінг чи ще якийсь спорт) — купи собі гідрокостюм. Зате відносно прохолодна вода означає практичну відсутність небезпечних акул чи ще якоїсь фауни — на канарах за весь час спостережень зафіксовано 7 чи 8 нападів, жодного смертельного. Просто порівняй це зі статкою тих же карибів, на які ти нерівно дихаєш (теоретично).

На Канарах 24 тільки у вересні, а весь інший рік менше 23. Ну і мені потрібно щоб діти могли бовтатися довго у воді, зокрема трьохрічна дитина, тож 25 теж малувато. А натягувати на обох дітей гідрокостюм щоразу як на пляж іти не хотілося б.

зокрема трьохрічна дитина,

why? Поки ти виїдеш, дитина вже школу закінчить.

Так в мене ще одна народиться.

Ну я мав на увазі, що якщо виїду аж через 16 років, коли син закінчить школу, то народимо з дружиною ще одну дитину, щоб досхочу плескалася в морській воді яка завжди >=26Ц.
Хоча це мені тоді буде 53, може бути складування вночі не спати. Мабуть все ж таки потрібно раніше народжувати, тільки перестану серіали дивитися та літкод підучу, бо для забезпечення трьох дітей більше фінансів знадобиться.

На Канарах 24 тільки у вересні, а весь інший рік менше 23.

Це ти звідки взяв таке?

pogoda33.ua/...​Температура-води/Тенеріфе
19.7 19.1 19.0 19.2 20.1 21.3 22.1 22.9 23.6 23.4 22.2 20.7

pogoda33.ua/Температура-води/Алупка
Середня температура води в Алушті за місяцями °C
8.7 7.9 8.0 10.0 14.5 19.7 22.8 23.9 21.3 17.6 13.6 10.6
Усе одно тепліше, ніж літом у Криму.

Та насправді навіть не тепліше ніж влітку у Криму. У Криму в серпні 23.9 середня температура, а на Канарах максимальна середня місячна температура це 23.6, у вересні.
Тож надійніше поїхати кудись туди де >=26Ц протягом всього року.

Ржу )
Норвезьки діти півдня в Північному морі при +15 сидять.

кожен рік дивлюсь як десь приблизно на пасху діти вже відкривають купальний сезон, поки їх батьки дивляться з берега стоячи в пуховіках.

Запитав у чатагпт, скільки часу можна плавати у воді з температурою 15 градусів за шкалою Цельсія, то він відповів, що упродовж 15-30 хвилин відчуття холоду і дискомфорту, після 30 хвилин ризик розвитку гіпотермії (падіння температури тіла нижче норми).
Впевнений, що ті ж діти у воді з температурою +26 могли б сидіти значно довше.

Краще б ти запитав у чат гпт чи потрібно дітям псувати життя олімпіадами і водою цілий рік в 26 градусів :)

Припустимо, що олімпіади дійсно псують життя, бо потрібно витрачати багато часу на покращення навиків розв’язання олімпіадних задач. А чим вода в 26 градусів псує життя? Як на мене, наявність такої води в морі на відстані не більшій ніж 800 метрів від помешкання життя лише покращує.

Скорее всего жизнь возле воды в 26 градусов будет полна насекомых, морской живности и каких-то тропических лихорадок

И пьяных отдыхающих, а также, проституток и бомжей.

І амеба що їсть мозок
Особливо великий олімпіадний

Дописувачі, які живуть біля води в 26 градусів, розповідають, що перерахованих Вами недоліків не помічали.

найбільша «проблема» — ігуана може зачилити у басейна

. А чим вода в 26 градусів псує життя?

тем что папка в режиме ждуна все никак не может определиться

Ну так переселення в іншу країну це така подія, яка кардинально впливає на життя всієї родини, тож швидко визначитися з вибором країни не вдасться, якщо зважено підходити до вибору.

Тут на форумі це часте явище, коли люди вибирають роками найкращий варіант для переїзда, а потім або не переїзжають взагалі, або переїзжають в «збалансовану Польшу».

Або не можуть відійти далі ніж 800 метрів від зони комфорта :)
twitter.com/...​tatus/1709859646624723327

а що робити, Стіна захищає, інакше одічалі з хрущовок прийдуть срати у ракету на дитячому майданчику

потім або не переїзжають взагалі,

просто это взвешенное решение)))

А чим вода в 26 градусів псує життя? Як на мене, наявність такої води в морі на відстані не більшій ніж 800 метрів від помешкання життя лише покращує.

Могу подсказать такое место. Дубай, ОАЭ.
Там Персидский залив вплоть до +36 прогревается.
Чем плохо?
В паре с таким температурным режимом для водички обычно идёт нереально жаркий климат, вынуждающий по полгода не отходить от кондиционера.
И водичка при такой её температуре, естественно, не освежает от слова «совсем».

В Дубаї не завжди вода >=26, 5 місяців на рік там від 22 до 26
pogoda33.ua/Температура-води/Дубай
22.2 21.4 22.4 24.8 28.5 31.2 32.7 33.3 32.5 31.0 28.2 24.8
Щодо температури повітря, то на цей аргумент в мене також є відповідь, записана 2 серпня цього року. Дозволю собі себе процитувати:

Існують благословенні місця на нашій планеті, де не лише температура води в морі весь рік тепла, а ще й температура повітря весь рік цілком комфортна.
Сьогодні температура води в Карибському морі біля міста Лімон у Коста-Ріці складає 28,9 градуса за шкалою Цельсія. У січні середня температура води в Карибському морі біля міста Лімон у Коста-Ріці складає 27,3 градуси за шкалою Цельсія. Тобто весь рік температура води там вища, ніж в олімпійському басейні. Зате найвища за прогнозом температура повітря в цьому місті сьогодні складає 29 градусів за шкалою Цельсія о 15 годині дня. Для порівняння, в Хургаді сьогодні температура повітря 39 градусів за шкалою Цельсія, а температура води біля Хургади нижча ніж біля Лімона — 28,6 градусів за шкалою Цельсія.
Тобто можна поселитися в такому місці на планеті, щоб і від спеки не потерпати, і цілий рік, в тому числі і взимку, мати можливіть насолоджуватися теплою водою в морі.
Існують благословенні місця на нашій планеті, де не лише температура води в морі весь рік тепла, а ще й температура повітря весь рік цілком комфортна.
Сьогодні температура води в Карибському морі біля міста Лімон у Коста-Ріці

Але є нюанс. Лімон регулярно руйнується ураганами. Іноді, навіть, конкретно знищується

О, дякую, Лімон викреслюю. Писав один з дописувачів, що в Карибському морі є острови які належать до так званої безураганної зони. На цих островах, звісно, немає жодної школи яка може похвалитися хоча б одним призером міжнародної олімпіади з інформатики, математики чи фізики, але сам факт наявності таких островів свідчить про те, що десь на планеті мають бути місця схожі на Лімон тільки без ураганів, ну і хоча б а якомусь з цих місць має бути хороша школа.

Все больше и больше убеждаюсь, что Святослав это нейронка какая-то

Згадав про оцей фільм, заснований на реальній історії.
www.imdb.com/...​1764275/?ref_=tt_mv_close
Мабуть для Святослава це фільм жахів :)))

Що робиться з людьми в холодній воді я добре пам’ятаю після перегляду Титаніка

Я читав після фільма в вікіпедії що там у людини були якись дуже незвичні особливості організму і жиру. Він 6 годин провів в арктичній воді. Його характеристики були майже як у тюленя :)))

А, ну тоді Бобер з його 150 кг на Тенеріфе не змерзне :)))

Впевнений, що ті ж діти у воді з температурою +26 могли б сидіти значно довше.

Они просто не так быстро, а значит, не так заметно для них получат опасное для здоровья переохлаждение, только и всего.
Больше 20 минут подряд сидеть в воде — скучно. Там ничего нет и делать нечего.

У воді в квача цікавіше грати, ніж га суші, оскільки тікати можна не лише в горизонтальній площині

оскільки тікати можна не лише в горизонтальній площині

Как раз только :)
Свободного перемещения в третьем измерении в воде нет. Во всяком случае, для человека

Ну чому ж, пірнати люди уміють. І коли вода не ідеально прозора, або ввечері, коли гравець у квача пірнув, квачу доволі складно здогадатися де випірне той гравець, який пірнув.

коли вода не ідеально прозора, або ввечері

так — це прям дуже екстремальний квач буде у морі/океані, з температурою >=26С :)

квачу доволі складно здогадатися де випірне той гравець

ага — і чи він взагалі випірне ;)

з акулами гратися у квача у воді +26 саме те що треба

Ті ж яйця, тільки в профіль :)

Ныряла с 10+ видами акул, бывало дотрагивалась до них, а они до меня. Руки-ноги на месте.
Эти все нападения акул — фуфел полный, читаем статистику и не демонизируем булочек. От нападейний домашних собак в год и то больше людей умирает.

Ныряла с 10+ видами акул, бывало дотрагивалась до них, а они до меня. Руки-ноги на месте.
Эти все нападения акул — фуфел полный

Це із серії «Сиди синку, бачу що ти не москаль».

читаем статистику

Саме це я й пропонував вище — порівняти статистику. Тільки не яблук з апельсинами, а аналогічних подій в різних локаціях. Коментувати оті anecdotal evidences мені чесно кажучи влом, але знов таки запропоную сходити пошукати статистику — серед жертв нападів акул як раз дайвери складають мізерну частину (десь на рівні 3%)...

Ну да, акулы частенько дайверов побаиваются, приходится к ним подкрадываться чтобы снять.
Итого просто не плаваем в море, а ныряем xD

Ну да, акулы частенько дайверов побаиваются,

а почему они дайверов бояться?

Припускаю через те, що вони іноді плавають з підводними рушницями.

Потому, что выдыхаемые дайверами пузырьки воздуха слишком громкие для акул.

...
може підучити іспанську ...
Коста-Ріку, Мексику, Колумбію, Сальвадор, Гватемалу, Кубу, Домінікану, Венесуелу

Це ще треба стріляти підучитись

Як Ви вважаєте, чому в Іспанії не потрібно вміти стріляти, а в перерахованих країнах, в яких державною мовою також є іспанська, тобто мешканці країн нащадки іспанців — потрібно?

Я хз. якщо чесно. Так історично склалося, що в Іспанії норм з безпекою, а у Латинській Америці не дуже.
Насправді наврят чи хтось зможе точно визначити причину — дуже багато що на це впливає. Та й я не хочу тратити свій час на роздуми, шукання інфи, аналізу та визначення причини щоб зрозуміти те що мені не потрібне.

Если начнешь покупать жилье в Испании то закончишь не начав. Покупать надо с Тспанского счета те тебе прийдется официально завести туда ( сюда) деньги.
И в нале это нереально а в безнале попросят показать как от оплаты зп они попали в точку где ты их сложил для перевода в Испанию.

До войны был чудный способ — nolucrativa . Те виза бездельника те показываешь деньги на счету и живешь без права официальной работы.
Сейчас пока есть временная защита с правом на работу и аналог спд но после 2 лет просто конский соцстрах а налоговая нагрузка Испании тебя неприятно удивит.

Так — з рахунками взагалі цікаве питання. У теорії я розумію що можна зробити картку у будь-якому європейському банку і використовувати по всьому ЄС. Чи краще відкривати рахунок саме у Іспанському банку якщо плануєш там жити?

Если начнешь покупать жилье в Испании то закончишь не начав.

Я чув що навіть українці купували житло і для цього не треба навіть там жити. Якщо у мене вже є гроші у не — іспанському банку то навіщо якісь документи про зарплату?

До войны был чудный способ — nolucrativa . Те виза бездельника те показываешь деньги на счету и живешь без права официальной работы.

А зараз що — вже нема?

Сейчас пока есть временная защита с правом на работу и аналог спд но после 2 лет просто конский соцстрах а налоговая нагрузка Испании тебя неприятно удивит.

Тобто через декілька років треба буде платити більше податків? Чому?

Я чув що навіть українці купували житло і для цього не треба навіть там жити. Якщо у мене вже є гроші у не — іспанському банку то навіщо якісь документи про зарплату?

99% что ты не положишь их на счёт без этих документов

У испанского ФОПа(аутономо) первые 2 года льготный налог, не сказал бы что потом конский прям, но становится выше, да

Якщо у мене вже є гроші у не — іспанському банку то навіщо якісь документи про зарплату?

Потому что оплата покупки будет только с испанского счета. Те тебе пиийдется переводить и доказывать что деньги не черные.

А зараз що — вже нема?

Подача через испанское посольство в хоумкантри

Законы такие.

А еще канары это остров со все и его минусами. Ну и про медицину канарскую Меркулов рассказывал.

Те тебе пиийдется переводить и доказывать что деньги не черные.

Більше того, в мене навіть забудовник вимагав довести, що в мене гроші білі, ще до того, як робити переказ

Забудовник в Іспанії чи в Україні?
І як Вам вдалося довести, що гроші білі — показали банківську виписку з ФОП рахунка, інвойси та договір?

В Іспанії, звісно. Витягів з Дії вистачило

Схоже, що встановити Дію на всяк випадок все ж таки варто.

Веб морди для цього вистачає )

И в нале это нереально а в безнале попросят показать как от оплаты зп они попали в точку где ты их сложил для перевода в Испанию.

Одеський воєнком, який купив віллу за 3.5 мільони євро під час війни, не згоден з вами :)

Есть много сервисов для парковки денег.
За 3.5 с тобой поговорят и помогут.
За 0.5 с тобой не будут говорить, с 0.1 вообще можно на подходить.

Ти ото як привезений, то інший порядок грошей, а ще ніхто не знає скільки він відвалив щоб відмити ці гроші.

Можна за нал теж. По безналу проблем нема наразі — відкриваеш рахунок в BBVA, кладеш гроші і при покупці показуеш виписки з банку по рахункам фопа. Правда треба апостилювати і перекласти на іспанську. Можна принести і копію договора куплі продажі квартири з минулого, як варіант. Кажу не як теоретик. Наразі до українців дуже лояльно ставляться.

відкриваеш рахунок в BBVA, кладеш гроші 

І що, на етапі «кладеш гроші» в банку ніяких питань не задають?

В зависимости от объема, тысяч 5-10 можно без документов, а больше уже вряд-ли

Так я саме про це, бо в контексті розмови про купівлю нерухомості — це не суми, а більше просто так кешем занести — мені цікаво де це в європках питань ще не задають...

На власному прикладі, у мене біла банківська діяльність як фопа з 13 року. Вся історія надходжень грошей. На власному прикладі, перекладені на іспанську виписки з банку є легальним поясненням надходження грошей.

В Іспанії банки зобов’зані інформувати місцевий фінмоніторинг по депозитам кешу від 3 кілоєвро (і навіть по меньших сумах якщо депозити мають регулярну природу). От і цікаво, чому не дуже паряться KYC. Двіж по банку (на відміну від фінзвітності) не говорить взагалі нічого про фінансові результати діяльності, активи тощо (особливо, якщо це просто приходи). Гроші прийшли, гроші пішли, так звідки ти кажеш в тебе валіза кешу юзернейм? Можливе пояснення — це не їх парафія, від них вимагається тільки мінімальна перевірка і стук-стук, а копати якщо шо будуть вже не вони.

Це буде крайній коментар від мене в цьому треді, бо я не бачу сенсу щось вам доводити. Я відповідаю як людина, яка особисто пройшла всі юридичні кола.

Ні до мене, ні до інших людей, яких я знаю, не було питань ні від банку ні від інших установ. Ба більше, в деяких випадках копія договору куплі продажу квартири була легітимним поясненням надходження грошей.

а якщо банківським переказом із рахунку європейського банку?

років X назад, а 10к переказ, кошти пропустили але заблокували використання поки не були передані документи про надходження грошей. Не на рахунок з якого переказали, а в принципі, звідки в тебе гроші.

У меня тоже пару раз блокировали счёт, с деньгами переведенными из европейского банка (вроде ж уже проверили?) и долго допытывались «звідки гроші?». Причём в странах которые исторически не очень придирчивы в этих вопросах

Дивлячись яка сума. З мого досвіду, нещодавно клали відразу 10к евро, питань ніяких. Але це ліміт грошей що не потребує декларації на кордоні. В любому випадку, у мене попередньо лежать перекладені на іспанську виписки з банку — такі перклади можна зробити в Іспанії, так і в Україні, в спеціальних бюро.

Стосовно блокувань, вони тут діють таким чином, на власному досвіді — покласти можеш, а використати — ні, якщо є питання стосовно походження. В цьому випадку вищевказані виписки доходу фопа у поміч.

І я наголошую, що наразі дуже лояльно ставляться до українців. І я кажу як фоп, шо більше 10 років як веде білу легальну діяльність в сфері ІТ, і має як договори з компаніями, так і виписки з банків.

Контракти та виписки з банку то фількіна грамота якщо чесно. Рулить податкова звітність.

Не розумію, причому тут податкова звітність. Я кажу як людина — практик, яка пройшла через все те що ви питаєте. Іспанському банку достатньо виписки з банку про надходження грошей. Йому не цікаво, чи сплатили ви з них податок в Україні.

Іспанському банку достатньо виписки з банку про надходження грошей. Йому не цікаво, чи сплатили ви з них податок в Україні.

Тобто можна домовитись з людьми, поганяти гроші туди назад з нулоьвим сальдо, потім принести чемодан кешу, показати тільки надходження і всім буде норм? Прикольно, можу пояснити це тільки тим, що українців зараз не дуже чіпають...

Ви можете будувати будь які пояснення стосовно роботи банків в Іспанії. Вони працюють так, як я описв, і це ставлення не тільки до українців.

Сиди себе на временной защите и не дергайся, потом подашься на ВНЖ для фопов местных и всё
Плюс на Канарах, насколько я помню, нет VAT, но могу наврать

чи хочаб бував на Канарах

В прошлом году на НГ был на Лансароте, в принципе купаться можно, природа 10/10 и каждый остров довольно сильно отличается от остальных в плане пейзажей

Бобер — тревел блогер? Я б таке на ютьюбчику подивився

Це було б щось таке:
www.youtube.com/shorts/vOBUJTkKYn8
Мені здається що тревел блогерами мали б бути місцеві. Ось, наприклад, як Макс Розенфельд у Харкові. Який зможе щось цікаве розповісти про історію місць, які показує. Чи щось практичне: які ціни, яка погода, які люди навкруги.
А хто перший раз приїхав і ходить з камерою — що він знає за життя тут? Це для дівчаток тільки — їм важливіше враження.

були 5 днів в режимі туриста на тенеріфе
летіли з барселони (квитки в не сезону туда-сюда коштують дешево)
на прокатному авто проїхали острів майже весь по колу

мені сподобалось
— майже всі знають англ!
— острів значно зеленійше кіпра — в горах прям супер ліси а више космінчні ландашфти вулканічні
— західна частина остріва оне лов — круті скали! види — кайф! (але я порізав там на них руку як в океан ліз)
— я б жив =) красіво там. З розваг хайкінг/велосипеди ітд — якщо таке на вихідні вам ок — то супер!

з недоліків
— може комусь буде скучно якщо прям тусовшики (але літаки літають в купу точок світу)
— тейде це вулкан — на сусідніх остравах навіть активні є вулкани — ХЗ коли воно і як знову почне активнічать (може і 1000 років а може і 10 хз)
— паром в іспанію є але ціна не дешева
— як мінімум на західній частині вологість з океана
— якщо в іспанію контенинтальну 2-3евро кг і купа бусиків з/в укр возять передачки туди сюди, то не певен що таке можливо з тенеріфе (логістика значно складнійше всього)

— майже всі знають англ!

Оце чудова новина! Багато разів читав що в Іспанії з англійською не дуже. Іспанська настільки розповсюджена що нема бажання вчити ще одну мову.
Отже у мене з’явилося стійке переконання що десь подалі від великих міст англійська взагалі не допоможе. І вчити іспанську треба починати вже зараз.

— тейде це вулкан — на сусідніх остравах навіть активні є вулкани — ХЗ коли воно і як знову почне активнічать (може і 1000 років а може і 10 хз)

Теж про це думав — тому на всяк випадок розглядаю варіанти подалі від вулкана.
Зі світлин у мене склалося враження що там дуже бідно з деревами. Лісу взагалі ніде нема та і дерева тільки де люди посадили.

чим далі в гори тим там тих дерев купа

Іспанська дуже проста, схода на українську концептуально :)

На острові десь до пів року прикольно. Потім починаєш вити і тікаєш.

Я у Харкові майже 50 років прожив у одному будинку. Останні 3 роки — не виходячи з квартири.
20 років пропрацював на одній галері. 33 роки чекав поки Україна стане як Європа. Так що я дуже терплячий!
Якщо буде море, комп, інет і не треба працювати — то я і один на острові проживу. Тим більше що залишилось мені не так багато.

Тому у мене з’явився інший цікавий план. За 6 — 7К євро можна купити караван — причеп.

краще тоді вже якусь розвалюшку не в туристичних місцях
тут є топ сайт нерухомості ідеаліста — думаю в горах десь знайти хібарку за 20к реально

www.idealista.com/...​a/con-precio-hasta_30000

а сам причіп можна в тих же кемпінгах і в оренду взяти

краще тоді вже якусь розвалюшку не в туристичних місцях

Ну і нащо мені халупа за 100 км від моря?
Моє розуміння що будинок (чи «вілла») — це не моє. У власному будинку постійно потрібен якийсь ремонт та обслуговування. А якщо цей будинок ще далеко від людних міст — то спробуй знайти майстра, привезти матеріали і т.і.
У нас колись була дача у селі — уся родина багато труда туди вкладала кожні вихідні. А самому будинком займатися — це для тих, кому це в кайф.
Отже для мене «будинок на колесах» навіть краще: усе компактно (мало прибирати) і можна відвезти на ремонт.
А на старість — тільки квартира, тут без варіантів. Я ж не бабка, яка може у 70 років воду з колодязя тягати. Хоч би самому до пляжу доходити 200 метрів після 60 років.

Канари — топчик (тепло цілу зиму, не ад влітку, дуже мало опадів), але ти зробиш як на мене велику помилку, якщо попхаєшся в туристичні локації аби тільки біля моря. Спробувати звісно можна, але на довгий строк я б особисто вибирав великі міста (як Санта Круз в випадку Тенерифе). До морька дістатись якщо захочется — це кілька хвилин автобусом (там тих відстаней — весь острів по периметру за пару годин об’їхати можна), але в місті ти будеш мати нормальну, а не туристичну інфраструктуру, більший вибір приблизно всього — магазини, сервіси, нормальні ресторани (а не оверпрайс хрючево для туристів з таким же сервісом)...

Якщо обирати жити біля магазину та їздити на море на автобусі або жити на морі і їздити у магазин на автобусі — для мене вибір однозначний.
Чому я так люблю море? Бо з народження мав від 10 до 50% зайвої ваги! Дуже важко жити на суші з таким перевантаженням. У воді навпаки — я відчуваю себе вільно, не можу потонути, не боюся переохолодження. До того ж у воді нема навантаження на стовбур. Не дарма фантасти завжди писали що у майбутньому програмісти будуть плавати у чанах (як Матриця).

Якщо обирати жити біля магазину та їздити на море на автобусі або жити на морі і їздити у магазин на автобусі — для мене вибір однозначний.

Це не про магазини як такі — вони-то є скрізь. Це більше про відсутність шалманів, толп туристів в трусєлях скрізь, нормальні сервіси (з поправкою що це все ж таки провінційна Іспанія :)), якісь місця куди сходити можна і все таке. Але так, це суб’єктивне. Може тобі ті шалмани й дйісно зайдуть, аби можна було з морька не вилазити :) (хоча вилізти таки доведеться рано чи пізно — гроші самі себе не зароблять)

Может похудеть проще?

Схуднути — справді можна. Можна навіть відкачати жир, підшити шкіру і не сидіти на дієтах. От тільки потім не набрати — неможливо! Бо причина ж набагато глибше: для мене їжа — одне з найдоступніших задоволень. Тобто аби не набирати вагу — треба жити без задоволення! Точніше — постійно відмовляючи собі у задоволенні (бо їжа — навкруги, про неї не можна просто не думати).
Це замкнене коло: хтось з дитинства не мав зайвої ваги, полюбляв наприклад увесь день гратися з м’ячем на вулиці — і отримувати задоволення від руху, від адреналіну, від навантажень. Відповідно організм пристосовується саме до такого життя — пришвидчуюється метаболізм, організм, добре працюють внутрішні органи. Це секрет як хтось їсть та не товстіє.
І навпаки: дитині з зайвою вагою важко бігати на вулиці — вона краще посидить за книжкою, теліком, компом. Не отримуючи задоволення від руху — організм отримує його від смаколиків.
І проблема що просто перемикнути мозок на задоволення від руху замість задоволення від їжі — це не простіше ніж почати любити чоловіків замість жінок. Як не відмовляйся від їжі і не примушуй сере рухатися — задоволення не з’явиться. Навпаки — з’явиться тільки ненависть до такого життя і розчарування.
Тому так «просто схуднути» зовсім не просто. Інакше у більшості людей не було б проблем з зайвою вагою.

як Санта Кру

В Санта Крузе нету пляжей, если что :)

Там порт и до ближайшего адекватного пляжа минут 15-20 на машине

так собі задоволення жити на шматці каменю посеред океану. що добре, ціни там начеб-то дешевші аніж на метерику завдяки якійсь особливій системі ПДВ. ну а так — я відпочивав у Costa Adeje і трохи подорожував по Тенеріфе на авто. цікава природа — вулканічні подороди, застигла лава і все таке. але рослинності там дуже мало.

Ціни «не бувають» дешевші чи дорожчі 😎
Ви ж не ПТУ шник

докопався так докопався

Ага, є таке.
Доречі дуже розпоусюджена помилка.
😎

Був на Канарах декілька разів і знову їду через місяць. Канари мені запам’яталися в першу чергу тим, що там дуже дешево. Буквально у два рази дешевше, ніж на континенті. Toyota C-HR or similar, automatic на тиждень, 180 EUR. В інших місцях скутери або велосипеди дорожче здають в оренду. Готелі 3 зірки по 50 євро в сезон, таких цін взагалі немає вже в інших місцях. Ресторани теж дешеві.

Канари мені запам’яталися в першу чергу тим, що там дуже дешево.

Чудово. Друга моя ціль після проводити більшість часу у воді — це працювати якомога менше!
Мене повністю влаштує їсти тільки якісь місцеві банани — але ніколи більше не дебажити Жабаскрипт. Тут писали що до 12К євро можна не платити податки. Отже якщо заробляти на фрілансі 1К євро і мати власну квартиру — то цього має вистачити на просту їжу і Інтернет.
P.S. Доречи за останні місяці мого вільного життя я не тільки передивився безліч фільмів, які пропустив за останні 20 років на галерах — але і відкрив для себе такі чудові серіали, як Доктор Кто. Життя без роботи — справді чудове!

але і відкрив для себе такі чудові серіали, як Доктор Кто. Життя без роботи — справді чудове!

От я як раз їду, в тому числі, по місцям зйомок цього серіалу :)

знову їду через місяць

майорочка все?)))
Канары, Азоры и Мадейра — наши любимые дестинейшены, намного интереснее чем континентальная унылоевропка)))

Жити у будинку о який розбиваються океанські хвилі!

Хвилі буквально разбиваются об этот дом, пару лет назад несколько балконов снесли)))
www.youtube.com/watch?v=gOgRsA9lnX8

На Тенерифе зимовать нужно в южной часте, которая от ветра горами закрыта, от Лос Кристианоса до Лос Гигантес. На севере сильные волны всегда, холоднее и более пасмурно.
Да и с пляжами на острове в целом беда.

пожити у такому каравані

Купатися з ноутбуком і телефоном
Навіть якщо сейф обладнати

На Канарах проводимо в середньому кілька місяців на рік.
Або Тенеріфе, або Гран Каналья :)

Цього року навіть застали сніг на Тейде, таке рідко буває.

Північ з дощами, південь сухий.
Ціни на продукти \ сходити в ресторан адекватні.

Якщо хтось буде на півдні Тенеріфе, рекомендую зайти в Barrio Cabezo за антрекотом за 12 эвро та туна татакі за 14. То гастрономічний оргазм від італійського шефа :)

У 95% зупиняємось в Ель Медано. Трохи туристичне місто, але є здоровенний супермаркет , багато классних закладів, бескінечний пляж і часто вітер — для водного спорту ідеальне місце.
Але Ель Медано більше для спорт туризму, якщо лухурі, то це вже пляж Лас Амерікас і Коста Адехе. Всякі лакшері шопи, примажорені бритоси і тд.
Захід також чудовий — Лос Гігантес. Пляжів небагато, але шикарна природа.
Північ — то Пуерто де ля Круз. Гарне місто, трохи туристичне, але шось в ньому є. Відкриті басейни теж норм. Як і нормальний шоппінг мол :) Там же Лоропарк — парк птахів, гарно. Недалеко аквапарк. Один з топових.

Мігруюча столиця — Санта Круз — ну як типова столиця. Трафік, проблема з паркінгом, люди, двіж. Пляжу немає, але є крутий парк з папугами :)

Бензин дешевий. 1.3 євро. Кіло креветок з палець 7 євро, дорадо 5-7, всякі мурени восьминіги і інше гівно 8 −10. У сезон тунець 3 євро кіло, роблять ломо прямо у магазині — нарізають ніби філе, але брусками.

Коротше, шо там цікавить розповім більш детальніше.

З приводу медицини хтось писав. У малого ніготь вріс у палець, в Норвегії мазали лайном більше місяця. На Тенерифе за 15 євро и 10 секунд все пофіксили, вже рік не турбує :)

Відкриті басейни теж норм

Там есть открытые 50метровые бассейны где можно нормально поплавать? В смысле больше одного на остров. Температура 26 градусов не обязательно :-)

Олимпийских я не видел, но в лос гигантес был хороший бассейн с красивым видом. И лаго мартианез в пуэрто де ла круз с 2 большими бассейнами.
В столице есть комплекс, но людей я там не видел особо.
То больше место для отдыха, чем на рекорды плавать :)

Лаго Мартианез не особо подойдет) Там водичка градусов 19 по ощущениям, я еле смогла проплыть 500м. это наверное, самый холодный бассейн в моей жизни)))

диду, ото шо вы шукаете прыгод на свою дупу, яки ще кемпингы!

Був торік у відпустці. Якраз Тенеріфе, Пуерта-де-ла-Крус. Там класно, але мені всюди в Іспанії класно :-)
Але є ще думка, що на островах усе на якісь відсотки дорожче, бо то острови, чи-то люксичні Майорка, Тенерифе, Мадейра і Корсика, чи трохи простіша Мальта (особливо вона, там мало своєї води), чи ще простіші італійські та грецькі острови.
Тому я б тобі радив все-таки Андалусію в Іспанії. Може трохи прохолодніше, але не будеш переплачувати за доставку всього необхідного.

Житло можна зняти з передплатою за півроку плюс депозит і плюс комісійні. Орієнтуйтесь на 700€ в місяць в середньому. Комунальні послуги ±200€. Зазвичай всі знімають на рік з правом продовження контракту. З контрактом Ви потім йдете в місцеве аютаменто на прописку. Після оренди записуєтесь на отримання НІЄ ( як у нас індифікаційний номер), без нього навіть рахунок не відкрити. Банк Santander відкриває рахунки без плати за обслуговування для українців. Ну і відкриваєте аутономо. Телеграм по авто: t.me/AutoSpain/65782 Телеграм по Іспанії : t.me/Ukrainiansin_Spain Бугалтер: Ірина @ir4e4ka

Можете знайти багато відповідей в іспанскому IT чатику — t.me/uaitinspain

Чи є аналог нашого ФОП там? Як грамотно оформитись?
Можливо хтось має толкового правника/бухгалтера?

Є аналог ФОП — аутономо (від 20% десь податки)
Фізлице — До 12к евро в рік податки 0
Місцевий бугалтер хестор — 60евро місяць.
Два контакти хесторів (ру мовних) в каталонії можу дати

Також питання як виглядає процес купівлі авто. З документів тимчасовий захист.

якщо авто бу — то все досить просто знайомі купляли — ТІЕ у вас вже є?
на скільки памятаю нюанс там лише в тому що до (3к евро наче) — можна за налічку брати
Далі тільки через банківску проводку (знайомі брали за 6к — оплатили з революта )

І ще питання по оренді житла. Чи потребують депозит в розмірі 6-12 місяців? Чи тяжко знайти житло на рік, можливо зазвичай хочуть на довший період часу?

Є різні випадки/різний тип житла
Зазвичай схема — контракт на рік (але юридично кажуть що можна і через 6місяців потім розірвати)
Оплата 1 місяця ріелтору/агенству
оплата першого і останнього місяцю (залог)
і все

Оплати — знову ж таки любляь не налом (знімають по ІБАН з вашої картки автоматом)

Фізлице — До 12к евро в рік податки 0

Тобто можна заводити собі на рахунок до 1К евро на місяць — і податків не платити?

Тоді виходить можна працювати фрілансером і отримувати гроші на Піонер чи у крипту, вкладати їх у акції, а собі заводити тільки 1К євро на життя. І жодних податків! Тоді і робочу візу не треба.

прямо зараз можна отримати тимчасовий захист
і по ньому буде і медицина і можливість оренд і документи на роботу в тому числі

стосовно як заводити гроші і куди справа кожного
чисто юридично 183 дні і ви податковий резидент іспанії і всякі акції/криптий/пейоніри — по хорошому теж в полі зору податкової

чи знайдуть це у вас — це вже інша справа
як і укр спд можуть не знайти роками

але якщо грати в довгу — то звісно треба думати що і як
все залежить звісно і від того скільки у вас тих грошей крутится

якщо 1-2к евро в місяць нафрілансите на життя не думаю що прямо вас будуть ловити

в цілому жити десь на 1к десь не прям у моря (чи не на популярному морі) думаю реально тут

чисто юридично 183 дні і ви податковий резидент іспанії і всякі акції/криптий/пейоніри — по хорошому теж в полі зору податкової

Зрозуміло — тут треба буде спеціаліста.
Логічно що якщо ти отримуєш гроші і не платиш податок — то це злочин. Але не думав що будуть проблеми з вже заробленими грошима.
А якщо хтось купував акції через IB в Україні а тепер виїхав — то що буде? Податкова у Європі знайде і конфіскує?

Взагалі, зароблені гроші треба декларувати. Також бути готовим показувати довідки про звідки ті гроші, навести докази, що то білі гроші. Процедура відрізняється від країни до країни. В НЛ, наприклад, якщо ти по візі knowledge migrant, то перші 5 рокі закордонне майно і гроші на закордонних рахунках не треба декларувати.

А якщо хтось купував акції через IB в Україні а тепер виїхав — то що буде?

Відкрив рахунок в IBKR Ireland і перевів туди всі акції. Кожного (майже) року вказуєш це у модело 720

Я уже где-то писал — берешь и едешь, на месте смотришь твое / не твое :) Остальное — полная фигня и субьективизм.

Аналог нашего фопа — autónomo . Очень советую не пологаться на советы кого-то там из интернетиков, а найти бухгалтера + юриста в Испании и проговорить с ними (напиши в соответствующие ФБ группы — там помогут контактами). Если зп выше 100к в год — стоит глянуть в сторону открытия компании.

Процес покупки авто — идешь и покупаешь. Если хочешь кредит — с этим сложнее, нужны официальные доходы в Испании.

Жилье — оооочень зависит от того, что ты и где ищешь. Я нашел очень хорошее жилье, по вменяемой цене, с платежем лишь 1 месяц вперед. Правило простое: чем более популярное место, тем дороже и больше требований.
Да, тут довольно много где нужна прописка. Стоит это проговаривать с арендодателями, чтоб не было сюрпризов.

С медициной сталкивался только с дантистами. Все супер, цены на уровне дорогих киевских стоматологий. Есть проблема с рецептурными препаратами — лучше взять запас, если нет европейского рецепта.

В некурортных городах (например — Мурсия) английский язык мало кто знает.

А какие налоги выходят, если открыть компанию?

Грубо говоря 15% от дохода на первые 2 года, потом 20.

А можно детальнее про то, откуда выходят такие цифры? Это включая социал?

Це тільки корпоративний податок. Якщо бажаєте цими грошами користуватись далі як фіз особа — ще зверху IRPF прогрессивний.

Тому я й написав «грубо». Реальна ставку дуууже буде залежати від того як ви виводите гроши (девіденди/зп), що ви вносите у видатки й таке інше. Якщо ви плануєте просто скирдувати гроши на власному рахунку фіз лица — то в компанії нема сенсу.

Там херня. Либо надо схематозить, либо еще больше чем автономо.

схематозить, як же ж без цього. ми же жителі нєпала блєа

На давайте раскажу какие основные проблемы
1) жилья тут не сильно много, оно активно дорожает под давлением украинцев И росиян приезжающих сейчас
2) медицина какая-то супер странная. Это когда везде стоит срочно, подчеркнуто, но вам назначают через полгода. Причем назначают, к примеру, гастроенторолога, он просит узи и кровь, кровь назначают за месяц до его приема- не актуально, узи — нету вообще. В результате второй круг. Ну и на английском никто не говорит, а вы на испанском не все можете обьяснить в скорой. Зато бесплатно, хорошие палаты и улыбающиеся медсестры.
В частности лежал по скорой с подозрением на микроинсульт, МРТ сделать не смогли(не влез в местный прибор, в другую больницу бюрократия не позволяет), в выписки написано «диагноз сложно поставить в связи с значительным языковым барьером». В скорой могут сказать «добирайтесь сами до госпиталя». Правда, если сказать что нечем — доставляют(но местные говорят — не всегда).

3) автономо с 2023 будет соцналог в 500 евро для наших зарплат. ну и +30%+ налогов.
4) регистрация места жительства выполняется месяцами. Мы так и не получили,к примеру. Срок по оседлости считается с ее получения, через 2 года оседлости — внж

С февраля(разьяснение в марте) вроде стартует программа по которой вы можете сразу удаленно получить визу с 15% налога(неточно) если работаете удаленно. На 3 года.
Но пока — непонятно.
То,что написано в numbeo — смело множте на 1.5-2.

Хорошо.
Школа очень дружелюбная. Достаточно просто оформится. Но на испанском, да.
Люди тоже дружелюбные.
море на юге или островах.
ТПС временное ВНЖ дают без вопросов. Ожидание — месяц, оформление — два часа.
Жилье реально найти без депозита, но не сильно бюджетное. Хотя многие требуют контракт именно с испанской фирмой. Обычный депозит 1+1+1(реелтору). Можно найти жилье и на полгода. Но без контракта. Есть проблема окупасов, также по закону вас не могут выселить с жилья в котором вы живете долгосрочно. А по закону все что угодно больше двух месяцев — долгосрочное, чтобы не было написано в контракте(ну кроме жилья у которого туристическая лицензия). Окупасы — соответсвенно бекграунд чек.
А если без контракта — смотрите пункт про регистрацию.
ковид — лайт вариант был(на канарах).

Про медицину ужас конечно, какие выводы были сделаны? Будете оседать в Испании?

Еду в США в штат с запрещенным пре-кондишн по страховке. Лучше заплатить и иметь возможность что-то сделать чем «можно это сделать платно? Нет, нет возможности». Зато бесплатно.
В частные школы учителя и медицину врачи тут идут не лучшие как у нас, а худшие. Ибо зарплаты те же, а бонусов — нету.
Частные клиники не получают информации с гос структур, тоесть если обращаетесь в частную — еще и все анализы и процедуры делать с нуля.
Школы — вообще все говорят иди в гос ибо в частных все хуже, единственно — частные за доплату оставляют детей до 6 вечера.

Медицина связана с тем, что народ активно едет в Испанию из Европы,а у Испании нет фондов на расширение госпиталей, желающих работать в них врачей(зарплата не сильно отличается от средней) и главное — места под госпитали.
Испания дает бесплатную медицину всем с ВНЖ, а это включая вообще не хотящих работать беженцов с Африки и их семьи. Приходишь сдавать анализы — там одни тетеньки 100кг с круглыми попками, черными лицами и дредами. Ну и украинцев сейчас. А евро программа работает, но консервативно и не учитывает увеличение населения за 20 лет. А лечить европейцев — положено.

В сша теж не медом мазано
Що медицина що школи

Медицина везде или грустно или платно. Врачи же кушать хотят и оплату своих игрушек.
Школы в Испании хорошие. Но программа обучения упрощена и, главное, оно все на испанском.
В США, конечно, вас могут зачарджить на 100тыс за операцию. Но часть покроет страховка. а в Испании мне тупо не смогли предложить МРТ в скорой ибо у них аппарат старый, я в него не влажу по плечам. А в другую больницу они НЕ МОГУТ ОТПРАВИТЬ из скорой. В результате у меня подозрение на инсульт с ноября месяца и я все так же без МРТ и диагноза. А также все еще жду узи брюшной полости, с июля.
А соцналог Испания — берет. И зарплаты тут вообще не сравнимы со штатовскими, социализм.

В мене дружина так з кашлем після ковіду 3й місяць

На пульмонолога все ще чекає.
Якщо реанімація то зроблять агаліз

А так шкандибай і чекай якиі в іспанії

Так пульмонологи заняты ковид-больными же,логично.
Сейчас тут в Испании все дети кашляют и их особо не лечат, ибо не действует ничего. Вот сейчас пошла повторно в консультацию в живую очередь, совсем часто кашлять стала.
Пульманолога Испания по такому поводу вообще не назначает. Да и нету тут пульмонолога в консультации, только в Госпитале, по скорой.

Я ж вам рассказываю про подозрение на инсульт. Это я пролежал неделю в urgency-1, рядом с умирающими бабушками и разбитыми в кашу байкерами, под наблюдением непрерывным. И две недели — в амбулатории. Но основную процедуру требуемую для постановки диагноза — не смогли провести. Хотя провели кучу других типа узи мозга и сердца.

разбитыми в кашу байкерами,

Одеситів не було?

Подозреваю, что все это сильно разнится от региона к региону.
Падрон (прописка) получил за часа полтора вместе с ожиданием в очереди.
Жилья полно на любой на вкус, прям сейчас снимаю огромную квартиру в центре города за 630 евро. За пол года — год платить только, если ты без контракта с испанской компанией. Я в местной энтити Епама так что аренда прошла супер просто и быстро. Никаких бэкграунд чеков не было. Почему нужен контракт испанский — насколько я знаю иногда делают страховку от неуплаты и страховые требуют контракт чтоб договор с владельцем заключать.
С больницам и тяжелой ситуацей не сталкивался, к счастью, но просто по скорой ходил — получаешь талончик и сидишь в очереди пока не позовут, на английском смог объясниться с врачем (хотя она отвечала на чем-то между английским и испанским).
Есть полноценная частная медицина где все можно сделать намного быстрее и на английском даже.

Насчет стоимости жизни — вдвоём не экономя можно жить на тысячи полторы вместе с арендой.

Насчет стоимости жизни — вдвоём не экономя можно жить на тысячи полторы вместе с арендой.

Если от полутора тысяч отнять аренду, то останется в лучшем случае 250 евро в неделю (в реале меньше) — это называется «не экономя»? :)

Пишу все за двоих людей
На еду уходит где-то 300 в месяц, все никак не подсчитаю нормально
Поход в кафе/ресторан от 10 до 40, зал 40-60 евро в месяц, автобус в соседние города если хочется посмотреть новое место 40-70 евро туда-обратно + есть тонна всяких скидок сейчас от правительства, природа вообще бесплатная — пол часа до океана, ± час в горы)

Насчет полторы наверное все же загнул, пусть будет 2 тысячи чтоб наверняка и ни в чем себе не отказывать)

В Канарской группе мамочка рассказывала, что она получает 1000, квартира у нее 600 и она с ребенком кушает на 200.
Такшо все возможно. Меню она тоже не назвала. Но для Испании это рыба(от 3 евро), бананы, рис и бобовые.
Нормально жить можно на две минималки. А это ~2500. Но сумма «не экономить» — значительно больше.
Да даже просто ребенок хочет 2-3 евро на конфетки в день и 10-20 раз в несколько дней на всякие карандашики -тетрадки — игрушки. Это уже 2-3 сотни евро. Без одежды и развлекалок.

Може там спонсор в ресторан ол інклюзів водить

Да даже просто ребенок хочет 2-3 евро на конфетки в день

Якщо рєбьонок хоче 2-3 євро на цукерки в день, то в нього будуть проблеми зі здоровʼям та зубами.

10-20 раз в несколько дней на всякие карандашики -тетрадки — игрушки

Щось дофіга тєтрадок та іграшок, якщо кожні декілька днів витрачати по 10-20 євро.

Де ви такі ціни знаходите?!
Пачка твіксів чи снікерсів більше 300 грам 3 долари.

В ларьке в соседнем доме?
Пачка сникерсов дочке неинтресна. Как и цена их собственно.

Ну смотри — килограмм курогруди 5 с лишним евро — это самая дорогая её часть, а ноги/бедра/крылья еще дешевле. Свинина в районе 4-5 за килограмм — это не стремные куски, без костей и практически без жира.
Бананы по 1.4 за кило, помидоры 1.7, огурцы 1.8, виноград по 2.5, молоко литр без лактозы за 1.02.
Рыбу обычно беру замороженную — там 800г за 5 евро, что-ли, если лосось то 2.5 за 250г или ± 10 за килограмм, яйца 24 штуки за 3.8, маленькие кубики хамона 180г за 2.2 — мне нравится их в омлет кидать. Креветки от 9 за кило до 15 где-то, зависит от размера и наличия скидок.
Нарезной хамон от 1.5 до наверное бесконечности за 100г — обычно беру за 5-6 50% иберико просто поесть или за 2 на бутерброды, сыр что-то около 11 кило.
Если смотреть всякие крупы, то макароны от 1.5 за кило до 1 за 0.5, фасоль, нут и рис тоже недорогие

Чтоб потратить 40 евро в маке/бургеркинге/пиццерии надо наверное пол меню скупить или это явно не на один раз поесть двоим людям.
Рестораны — качопо на двоих стоит, например, 25-30 евро + 5-8 за сидр/безалкогольное что-то. 40 это не лимит, но у меня не получалось больше 60 за раз слить и то это было максимально туристическое место на побережье океана, а брал я два полноценных блюда из тунца.

потратить 40 евро в маке/бургеркинге/пиццери

.
Дивно, я сам зїм стільки легко.
Мак то ж дно

40 евро в пиццерии это 3-4 нормальных пиццы, мне одной обычно с головой, а в маке условного бигтейсти хватает

Ну смотря какая пицерия?
Вообще пицу можно купить от 3евро.
Но когда мы были прошлый раз в пицерии в четвером с детьми — было 43 евро. Да, готовили при нас и на дровяной печке. Но это не супер-модная еще, просто ближайшая к нам по карте.

Брать замороженную рыбу в Испании это противозаконно! ;)

Та можно как угодно. Если не экономить, то 250 в неделю еда только на четверых.
На четверых либо экономить либо 5+ тыс.
Подозреваю, что я просто не могу жить в квартире за 650. Квартиру за 1000 я снимал. 4 комнаты, все такое. Но у меня там постоянно была аллергия и недостаток света, я проспал 3 недели из 4х и нафиг с нее сьехал. Ибо падение доходов не перекрывает разницу.
Да, на материке чуть дешевле(но не в барсе или мадриде). Если где-то в горах можно и бесплатно домик найти, наверно, не на курорте и без ничего.
У меня есть знакомые живущие в 30тыс городе на материке и они тоже не улаживаются в 3тыс в двоем(но рады, что получают по 1500, пенсионеры — медики, работают разнорабочими муниципалитета).
Поход в ресторан? не, ну, наверно можно за 10-40. К примеру, блюдо из криветок стоит 15, на двоих ок. Курица гриль стоит 8-10 евро. Технически можно. Практически даже макдональдс или пицерия либо завтрак в кафешке по минимуму могут легко превысить 40.
Вино дешевое, да. От 1.5 евро. За 6-8 евро шикарные вина, те, что у нас стоят далеко за 1000грн. Дешевые не пью, да и вообще редко ибо печень.

Как уже говорил я снимаю за 630 квартиру в центре — 4 комнаты, две ванных(одна маленькая, вторая большая), во всех комнатах огромные окна на всю длину стены так что света достаточно, еще батареи с термостатами в каждой комнате, вид на гору и рассветы с закатами каждый день. В аренду даже вынос мусора за меня входит — я вечером просто пакет за дверь выставляю. Из нюансов — ну наверное большая развзяка автомобильная под окнами, но тут нормальные стеклопакеты, а не всратые ставни как на юге любят так что я и не слышу.

В якому місті ви живете? Або напишіть хоча б близько до моря чи ні.

Овьедо, до моря далековато, а до океана пол часа на автобусе

Ну так, не надто популярна локація серед туристів. Ціни зрозумілі. На південному узбережжі від Аліканте до Валенсії бюджет був би інший. Власне і був інший у мене весною.

Я жил в Малаге пол года — жилье дороже конечно, все остальное — нет

Так оно год назад совсем все по другому было. Цены очень быстро растут. Люди приезжают от войны и росияне тоже, и че-то хотят на море ;)

Приехал в апреле 2022, уехал в октябре 2022 — вроде не так давно)

Тут большинство рссказывает, что в Киеве меньше чем на 5к в месяц это не жизнь, а жалкое существование, так что не удивляйтесь и не старайтесь никого переубедить.

улаживаются

укладываются

криветок

креветок

пицерия

пиццерия

Вы бы себе какую-то проверку поставили, а то чувство, что я на форуме игроков в Фортнайт

Ну так не читайте.
Кому-то не нравится, что сильно много знаю из того, что он не знает. Или что помню, что он болтал.
Кому-то что зарабатываю больше него.
Кому-то что при слепом наборе буквы путаю или пишу неправильно.
Есть даже товарищи, которым не нравится, что им ссылки не ищут по их запросу.
а, ну и отдельно — пишу не на украинском и имею наглость периодически выезжать за границу.
Проверка в фаерфоксе стоит по умолчанию.

Ну так не читайте

Полностью согласен. Я с первого дня на форуме прошу, чтоб добавили игнор как на дискасе, но увы, на телефоне не всегда замечаю автора коммента и приходится видеть все.

при слепом наборе буквы путаю

Если бы у вас были опечатки я бы слова не сказал.

Дальше продолжать разговор нет смысла, всего хорошего

чтобы(следующая буква — согласная).
игнорирование(слово неполное)
вот честно, улаживается — вполне жаргон. А игнор — можно значит?

Дискасс(сущность, в английском две сс, в русском тоже).

Если бы у вас были опечатки я бы слова не сказал

Если бы у вас были опечатки — я бы слова не сказал.

его и начинать не было смысла. Особенно учитывая вашу грамотность.

Ахах, я вижу вы решили погрузиться в позор с головой, надо было еще про точку написать в конце предложения) Вижу, что русский вы учите исключительно с помощью фаерфокса, но пока не очень получается, попробуйте другой плагин

Ну пока позор только у вас. Про точку вам без меня написали.
ах-ах.

Вы бы себе какую-то проверку поставили, а то чувство, что я на форуме игроков в Фортнайт

Точка в конце предложения.

Ви у якісь не такій як я Іспанії живете :)

Гренадила Де Абона, канары.
Испания, конечно, разная. Но если ен жить в жопе мира то на материке разница не настолько большая.

О, ми в Техіті жили. Привіт вам)

я так розумію, що ви говорите про Канарські острови, а не про материкову Іспанію

а ше маса геїв, це ж їх гейський рай. і пляжі гей нудистскі. може кому буде інтерсно. maspalomas. ну і маскалів, але це не геї, просто п/дари.

Тому треба мати, що запропонувати роботодавцю

Рабство

Треба йти в військомат, там скажуть можна чи ні

конечно можно.. только не на запад — а на восток.. под бахмут

Там зараз digital nomad програма стартувала. використовуй її.

ще не стартувала
треба чекати до лютого

Так і процедуру ніхто не знає. Перші жертви ой тобто номади по любому будуть вигрібати бюрократію по максимуму.

в марте должны быть разьяснения и формы. Не думаю, что они раньше будут.

З перших вуст не розкажу, бо в Україні. Але родичі переїзжали, все для них шукав тут t.me espana_ucrania. Є можливість працювати як autonomo (фоп), але податки такі самі (ну може трохи менше).

фигли они такие же? Если там прогрессивная шкала как и у частного лица. Причем начинается с 19.
Налоги частного лица и автономо вообще не отличаются, но вы типа соцпомощь платите(пенсия).

Вибачте, я мав на увазі, що такі самі, як і у фіз особи

неа, на 250-500 долларов больше. соцналог с новогогода подняли.

Дякую за інфу, я не знав

Ну там еще непонятно, может первый год все так же будет 63.
Но мне не понравилося направление движения, потому я забил на автономо. Тем более, что мне за этот соцналог нефига никто потом ничего не сделает.
Вот тут есть табличка
estate-barcelona.com/...​ovye-nalogovye-stavki.htm
Там еще теперь я должен обьявить заранее сколько у меня БУДЕТ дохода, чтоб правительство не чесалося с рассчетами.

если работать как фоп в испании и платить налоги им, когда дадут ВНЖ?

По рабочей оседлости два года с момента прописки. по социальной — три.
Но есть люди, которые бодаются по 6-7 лет с этим.
С другой стороны, если вы уже автономо в Испании, то вам дадут рабочую визу неограниченно(показывать надо где-то от 30к в год дохода).

Там наче по осідлості треба не мати візу на момент подачі, також мати контракт на 6+ місяців. Багато нюансів, але багато є компаній, що допомагають. Але я теоретик, пишу з Києва

По оседлости 3 года надо просто на территории находится, даже нелегально.
А по рабочей — да, надо контракт, естественно. Иначе она нефига не рабочая.
компании стригут деньгу,а не помогают

Підписатись на коментарі