Зняття валюти USD EUR за кордоном для ФОП з monobank

Привіт.

Для ФОП моно зробили валютну картку, яка підвязана до валютного ФОП рахунку.

Щоб поабчити цю картку, потрібно перейти в меню з картками та рахунками, далі вибрати валютний рахунок, зробити свайп вліво у верхній частині, зявиться ваш рахунок (ПІБ, ЄДРПОУ, IBAN), на ньому потрібно зробити свайп зверху вниз і зявиться картка.

Цю картку можна підвязати до телефона дружини, брата, сестри, батьків, родичів, друзів які знаходяться за кордоном. І далі вони зможуть зняти готівку з банкомату, який має NFC, наприклад мережа банкоматів Euronet в Європі.

В результаті відбувається не конвертація валюти (подвійна потрійна і так далі) а пряме зняття валюти з рахунку з допомогою карти.

Далі гроші їдуть назад в країну і конвертуються по більш вигідному курсу.

Ліміти на зняття від моно: еквівалент 400 тис грн на місяць, еквівалент 100 тис грн на день.

Питання, до тих, хто пробував так знімати валюту: які є обмеження та комісії на стороні банкоматів і в яких валютах можна знімати (місцеві, дол, євро)?

Я знайшов інфу на dou, що в Польщі комісія 2%, ліміт 180 дол за зняття, денний ліміт невідомий.

Буду вдячний якщо поділитесь інформацією.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

в берлыны знымав
комысыя 2% (монобанка) ы все
сума до 100 000 в еквываленты в день

знымав в Mall of Berlin
Berliner Sparkasse — ATM
перший поверх

Добрый день, вы снимали валюту с валютной карты?

я знімав з валбтного ФОП, який в монобанку доступний як картка

далі додав цю карту на свій класнйи айфон 7+))))) і знімав кошти безконтактно

Доброго дня, а де саме, можете дати точні координати? Я був в цьому молі, але не знайшов банкомат шпаркаси із пейпасом.

Є інший безконтактний банкомат, на херманплатц, але він відмовився приймати карту моно, приймає тільки картки шпаркаси.

відповів Вам в лінкедІН

якщо коротко, щоб і інші бачили(я не впевнений, що тут можна прикріпити посилання) то це перший поверх. скляні двері.

перетин фосштрасе і центральноі частини мола Берніа (козирька, який зєднує дві частини будівлі)

якщо що — запитуйте. буду радий допомогти.

Чи можна зняти ще в цьому банкоматі? Нічого не змінилося?

Теж цікавить це питання. Відпишіться, будь ласка, чи вдалося ним скористуватися.

Зараз на місці, докладаю: на першому поверсі мола є відділення Шпаркаси з банкоматами, але всі вони не підтримують NFC. Так що можете не їхати сюди, кіна не буде.

Комісія 2% це від самого Монобанку. Ще банкомат може брати комісію, а може і не брати (є такі).
Банкомат має мати пайпас.
Максимальна сума за 1 транзакцію ще залежить від купюр в банкоматі, з тими що стикався макс. 40 купюр.

Снимал доллары в сша, штат Джорджия. Объехал 5-8 банкоматов atm — ни один не снимает доллары (bofa. chase, etc) — все пишут, что не поддерживаем карту или ошибка.

У кого-то получилось в штатах снять доллары?

та ж сама проблема, вже купу банкоматів обїхав , вдалось вирішити якось цю проблему?

Вчора знімав в банкоматі bnp Варшави злоти — давало знімати по 1к злотих за раз(більш не пропускало).
В доларах знімалось з карти знімалось
— 236.37$
комса 4.63$
курс 1 $ = 4.3151 злотих

Валютні банкомати ще не знайшов, як знайду, зроблю апдейт

Сегодня проверил — да, можно снимать и платить в любом терминале и банкомате напрямую с ФОП ЮСД
У меня вопрос другой возник — а почему такое только в МОНО сделано?
У Укрсибба и Райфа такой карты нет...

Это как понять ?

Я так думаю, що це пов‘язано з тим, що по закону не дозволено українським ФОП-рахунком робити розрахунки в інших країнах і валютах. Мені так бухгалтер розповіла, коли я спробували зекономити на комісії

дозволено. як на відрядження. в еквіваленті 400 тис грн на місяць. потрібно окремо заморочуватись і моно заморочились.

А ктото шарит, что за странный у моно появился огромный ФОП-карта кешбек?

нормальный кешбек. пользуюсь — все ок

это заграницей только?
я про вот этот
i.imgur.com/NzbpSyZ.png

мне кажется тут заграница не причем.
просто такой кешбек

Я в румынии не нашел банкоматов, где дают доллары
Получается надо снимать местные леи...
Ну такое себе...

А не пробували користуватися банкоматом Euronet?

А проблем с ФОП потiм не буде?

Банк разрешает = налоговая не запрещает = проблем быть не может и даже если и будут вопросы то вопросы не к вам, а к банку.

Настолько я знаю, налоговая разрешает со счета флп напрямую оплачивать расходы на командировку, что и позволил Моно. А как потом в случае чего доказать, что наличка потрачена на командировочные расходы? Вопросы будут к вам, а не к банку

просто бумажку напечатать с расходами .. гостиницы, проезды, топливо
никто чеки не просит

Вже не раз обговорювали тут, податковій пофіг на видатки ФОПа бо він платить податки з обороту а не з прибутку.

Але ж існує обмеження на види витрат, тому не зовсім пофіг. Я не в курсі, може, поки тебе не чіпають як ти витрачаєш, а коли захочешь закрити рахунок і фоп, то спитають де чеки, де відрядження?

по ходу моно і встановлює ці обмеження: еквівалент 400К на місяць чи 100К на день. ну і думаю, що якби потрібні були доки, то моно б сказали: зберігайте чеки. бо уявіть яка може потім бути хвиля негативу.

Ви абсолютно праві. Людина з наявностю мозка не буде грати в рулетку з українською налоговою. То просто вже підросло чергове покоління, що не знає як таких розумників, років 10 тому, просто познімали з спрощенки і виставили на повні налоги за усі роки.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

В Словакии например можно снимать хоть те-же 400к в евровом эквиваленте за раз, у банкоматов CSOB нет ограничний, у остальных 300 EUR/транзакция, просто долго снимать будете если большая зарплата :)

можно снимать хоть те-же 400к в евровом эквиваленте за раз

З української картки ( пофіг ФОП чи валютна фіз особи) ліміт 100к грн в день

Вопрос в том что у крайне малого % людей что-то есть на обычной валютной карте ибо почти все получают ЗП в UAH.

у крайне малого % людей что-то есть на обычной валютной карте ибо почти все получают ЗП в UAH.

Якби таких було багато то це давно б прикрили.
А так кілька тисяч людей погоди не роблять

В мережі Євронет не зустрічав банкоматів з $, хіба з євро. Але якщо національна валюта країни інша (наприклад, злоті), то великий ризик подвійної конвертації, про яку банкомат може забути попередити. Тому краще знімати в валюті країни перебування. Польські банкомати видають 500 злотих за раз (політика так званого справедливого користування), але одразу можна повторити. Комісія моно 2%, Євронет не бере.
Найкраще мабуть знімати таким чином валюту в країнах де нац валюта Євро

Польські банкомати видають 500 злотих за раз (політика так званого справедливого користування),

З жовтня цього вже немає, ліміт 4к zlt за транзакцію

Банкомат євронета в Кракові не давав більше 500зл за раз 26 грудня

евро нет берет почти 14%, пересчитайте. Если Вы

Ліміт 100к в день, 400к в місяць (встановлений НБУ), ліміту від банкоматів вже немає.
Комісія 2% це комісія монобанку.

В Польщі більшість банкоматів видають тільки злоті, тому потім ще треба їх конвертнути в $/€. Без додаткової комісії від банкомату можна зняти тіоьки через Euronet мережу.

BNP paribas видає без комісії свого банкомату і лімітів

Знімав в Ірландії всю суму за один підхід до банкомата (по 500 фунтів за транзакцію). 3.5 фунта комісія.

Можете написати, будь ласка, в якому банкоматі? 3.5 це тільки банкомату комісія? Бо є можливість в Ірландії зняти, але шукаю де саме нормально (доллар, евро)

Я знімав в північній ірландії, тобто в британії. Мені так було зручно. 3.5 то комісіч банкомату за операцію. Ну і + комісія моно. Здається, було 2%. Курс був той, що в моно пишеться як «Обмін для ФОП», що є гарним таким курсом, майже НБУ.

Euronet банкомат? Може пам’ятаєте?

Здається так. там інших з NFC немає.

Грн конвертували в фунти чи usd/euro в фунти?

www.youtube.com/watch?v=NJzJx8Nv2Rs&t=23, тут можна глянути, розповідає більш детально по комісіям. Але напевно краще знайти банкомат який зможе видати EUR/USD

В Польщі є в туристичних містах (типу Закопане) видає євро.

Ну і в тих країнах європи де євро в обіході)

Підписатись на коментарі