Гетманцев анонсував зміну спрощеної системи оподаткування для боротьби із «зарплатними ФОПами»

Голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев заявив, що після війни Україні доведеться змінювати спрощену систему оподаткування заради боротьби із «зарплатними ФОП».

Про це він сказав в інтерв’ю Delo.

«Ні для кого не є секретом, що спрощена система використовується для ухилення від сплати зарплатних податків. І цю практику потрібно ліквідовувати з однієї простої причини: нам необхідно вибрати — чи членство в ЄС, або милі добрі схеми ухилення від податків. Поєднати не вийде. Війна, звичайно, не найкращий час займатися боротьбою із „зарплатними ФОП“.

І я дотримуюся думки, що нам поки що взагалі не варто чіпати підприємців з будь-яких питань, які стосуються зарплат. Якщо платять — низький уклін та слава Богу», — заявив Гетманцев.

Але, за його словами, «очевидно, що Україна не зможе набути членства в Євросоюзі, маючи подібні схеми ухилення».

«Тому рано чи пізно, нам доведеться заблокувати можливість використовувати спрощенку для ухилення від оподаткування», — підкреслив він.

За словами нардепа, є два шляхи. Перший — розробити певні критеріїв повʼязаності, за якими можна визначити участь підприємців-фізосіб у подібних схемах.

Другий — заборона ФОП третьої групи єдиного податку у принципі працювати з юридичними особами.

«Але цей варіант досить радикальний, тому я б розглядав перший, який м’якший.

І хочу наголосити, що ці процеси мають відбуватися з одночасним злиттям зарплатних податків (ПДФО та ЄСВ) та зменшенням ефективної ставки до 25% (на сьогодні вона становить 42%).

Тобто я вважаю, що знижувати зарплатні податки доцільно за умови одночасної детінізації зарплат», — резюмував він.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Я анонсирую изменение системы «незаконное обогащение чиновниками». Каждый чиновник, который потребляет благ больше, чем позволяет его зарплата — обьявляется коррупционером до тех пор пока не предоставит документы об источнике средств. Судья покрывающий такого чиновника — также объявляется коррупционером. И прокурор. И депутат. И министр.

С такой программой мы моментально войдем в ЕС. А начнем с Гетьманцева. Что у него там по квартире, машине и так далее? Может это именно он мешает нам попасть в ЕС?

По різним джерелам з України виїздило від 4 до 8млн. біженців. Це під час обмежень щодо виїзду. І замість того щоб думати як повертати людей, ці іплани назначають корабельних сосок послами в Болгарію, придумують неадекватні закони в підтримці з екс-опзж, збільшують податкове навантаження.
Зробили це разом, чо.

Великі податки за заробітну платню повинні компенсуватися соціальною захищенностю.
А що ми зараз бачимо? Чи зможу я як айтішник отримувати свою зарплатню від держави протягом трьох місяців, якщо мене звільнять? Хєр там, будеш отримувати якусь «максимальну», яка менша за твою у декілька разів. Чи зможу я гарантовано отримати пенсію пропорційно зарплатні, якщо буду платити з неї 42%? «Чоловікам після 80 року народження взагалі треба забути про пенсії».

Але ж про це пан Гетьманцев чомусь не згадує, а якщо йому нагадати — почне заливати про «не на часі».

нам необхідно вибрати — чи членство в ЄС, або милі добрі схеми ухилення від податків.

Сука, от що бісить найбільше у совкових чиновниках, так це те, що вони пиздЯть так, ніби зараз 1970 рік і інформацію можна отримати лише зі зведень Політінформбюро.

Як сказав класик "Від...біться від нас"©

185 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Ця помийка ніяк не заглохне.... тепер новий шедевр від совкового мудака

«Ми ввели 2% податок у березні, коли вся економіка перебувала в заціпенінні від шоку війни.
Податок став тим фактором, який, серед інших, оживив підприємства. Загалом на 2% перейшло 313 062 підприємців.
Надходження єдиного податку від юридичних осіб — платників третьої групи за 2022 рік становлять 6020 млн грн єдиного податку.
💁🏻‍♂️Сьогодні Мінфін готує законопроєкт щодо скасування 2% податку та повернення 3-ї групи оподаткування на довоєнні ставки з 1 липня.»

Кажись для нього війна закінчилась і бізнес встав з колін (схематози так точно цвітуть та пахнуть).... Час нової петиції?

PS: На початку війни Прєзік сказав що до кінця війни будуть деякі опції щоб бізнес міг жити та розвиватись і один з них ставка 2%.....
PSS: Чи можливо є інсайд інфа що до липня буде перемога?

Не знаю як інші фоп-и, але знаю деяких хитрожопих з ІТ які перейшли на 2%. Тому вважаю добре що скасовують.

От того что нашлись те, кто использует тему/лазейку, это не значит что тема плохая. Можно латать дырки.
У нас гуманитарку воруют и продают. Так что, нашим партнёрам стоит перестать её поставлять?

Поки польське IT массово переходить на контракторів/B2B, країни півдня Європи запусукають візи діджитал номадів з податками 15%, Гетьманцев розповідає, що щоб війти до Європи, треба виганяти всіх з ФОП.

Патриотизм у 5% аудитории резко упадет.

Патриотизм у 5% аудитории резко упадет.

Як тільки влада починає говорити про патріотизм, значить буде розводка.
В мене поки хватає патріотизму під половину доходу тратити на донати та ЗСУ. Але коли податки піднімуть до рівня «Європи» читай Гетьманцева, то більш всього що виїду як зможу. Бо якось в Румунії та Болгарії подакти значно нижчі, ніж в Греції та Німеччині. Але перші дві країни, то не Європа для Гетьманцева

Что-то не очень волнует какая система налогообложения будет в Украине после войны.

Бо після війни відкриють кордони

Скасування ФОП тут і зараз, а вступ в ЄС може потім

Чомусь Чорногорія з 9% фопом аж на ура входить в ЄС. Прогнозую наш сценарій: податок до «Європейських» 30%, потім — ЄС не допомагає, мало зброї, мало грошей, ми не йдемо в ЄС і проклятий захід сам винуватий, ми тепер Туреччина 2. В України не так багато переваг, а з війною ще менше, я розумію що високі податки просте рішення всіх проблем, але тут нікого не залишиться, по всі причини залишатись «виправляються».

Чомусь Чорногорія з 9% фопом аж на ура входить в ЄС.

З яких це пір Чорногорія входить в ЄС?

Мабуть під «входить» мається на увазі процесс. Оцінки дають їй кілька років до вступу. Хоча зараз туди приїхало багато рос грошей, тож може вже і ні

Треба відмітити не залишиться не тому що ніхто не хоче платити на загальне — наприклад на армію, ДСНС чи поліцію, а томущо іноземний бізнес через відсутність норми прибутку просто піде, на сам перед від малих підприємств. Звісно Гетьманцев залишив лазійку — Дія Суті, де усе те саме але деяким дістались монопольні преференції — що є постріл собі в ногу і потенційно дуже великі неприємності з Американьский правосуддям, яке може визнати, що із іньшими американськими компаніями конкурують нечесно через демпінг цін і лобізмом законів в іньших країнах. Там і Білла Гейтса засудили і Рокфеллера і Дональду Трампу за подібні витівки з нажимом на Володимира Зеленського з метою надати компромат на Джо Байдена — конкурента на виборах, винесли перший імпічмент. Отримуємо монопольні дії — де спочатку задушать малі підприємства і стартапи, а у великих згодом теж почнуться проблеми. Гетьманцев систематично створює такі норми законів, а потім утворює податкові ями яких він разом із Дія Сіті створив вже шість і хоче зробити ще і сьомий із безмитним ввезенням обладнання для промислового виробництва. Це систематично лобістко-корупційна діяльність.

на сам перед

насамперед

Жодна реальна петиція не отримала рішення. Потрібні демонстрації, причому такі, які б освітлювались західними журналістами, на петиції на разі всім явно начхати.

Гетьманцев — соціалістична тварина і покидьок номер 1, одразу після окупантів :) А які смішні маніпуляції про ЕС та «ухилення» від податків. Буде з пенсіонерів податкі збирати, коли від цієї економіки весь креативний клас імігрує.

зменшенням ефективної ставки до 25% (на сьогодні вона становить 42%)

Ми платимо 5% податку та 20% закладено у ціни товарів як ПДВ — от вам і 25%. Все, розходимося, нічого не треба міняти (:

скільки там зараз різниця між реальним курсом валюти та тим, за яким ми мусимо її продавати? 10%?

як цей Ганд** вже замахав. 30к+ підписало петицію його звільнити( не забуваєм слова про гусаків ) і реакції 0. Просто цей мусор не вилазив пару місяців і знову вуаля... Верніть пороха і його партію, краще вже цей шоколадний позєр чим ці зелені помойки..... Я зараз не бачу ніякого сенсу в «вільній» країні. А тут прям стимулюють для того щоб взагалі ніяких думок не було типу «може буде краще дома».

Зараз і так бабки/ресурси свистують по карманам які нам виділяють, там давай-те ще ще ще ще............... Щей ці наративи в мас медія що середні ЗП в айті 5к зелених за рік і бла бла..... Ось цим тварям і геморой жадності не дає закрити хліборєзку. Чому ця тупа мразота не розуміє що тут щось поки ще живе тільки через малі відносно податки ( не забуваєм що ми також сплачуємо податки за товари і т.д 30% ), а якщо змінити навіть це то навіщо ця країна взагалі потрібна?? ніяких плюсів ( «свобода» «мова» «віра» і бла бла бла )

Великі податки за заробітну платню повинні компенсуватися соціальною захищенностю.
А що ми зараз бачимо? Чи зможу я як айтішник отримувати свою зарплатню від держави протягом трьох місяців, якщо мене звільнять? Хєр там, будеш отримувати якусь «максимальну», яка менша за твою у декілька разів. Чи зможу я гарантовано отримати пенсію пропорційно зарплатні, якщо буду платити з неї 42%? «Чоловікам після 80 року народження взагалі треба забути про пенсії».

Але ж про це пан Гетьманцев чомусь не згадує, а якщо йому нагадати — почне заливати про «не на часі».

очевидно, що Україна не зможе набути членства в Євросоюзі, маючи подібні схеми ухилення

Вот это новость. Только уехавшие айтишники пачками оформляються как b2b в Испаниях-Польшах с той же целью и всем все ок

Там де таке є податкове навантаження схоже з зарплатним. Різниця є, але не в 6 разів як в Україні.

Різниця є, але не в 6 разів як в Україні.

В Польщі в 3 рази різниця. Зараз з моєї ЗП, якщо порахувати, в рік в середньому виходить, що я віддаю 38%. Якщо з такою ж сумою влаштуватися по B2B, я буду віддавати десь 19% (12% flat tax + медстраховка)

Ви впевнені, що якщо 38 поділити на 19 то вийде 3?

Сорі, тупанув, написав 19, а ділив на 12.

Хоча медстраховка там різна є з B2B, з у всякими скидками мені здається, буде ближче до 16% вже, а не 19.

так наскільки я бачу то для зп до 120зл в рік на б2б і на зп буде майже однакове податкове навантаження. Різниця стає більше чим більше дохід за рахунок фіксованих соц виплат на б2б розрахованих із середньї зп. Але ж при цьому і соціалка мінімальна.
Тобто на айтішних зп допускаю що ця схема роботи доволі популярна, але навіть тут для більшості зп не буди 2х різниці.

для зп до 120зл в рік на б2б і на зп буде майже однакове податкове навантаження

Це 2к € в місяць, тому це для джунів хіба без різниці. Ну і на роботодавця навантаження теж різне. Ну але так, в Польщі дещо складніша схема, бо на B2B в основному використовують сталий податок, а при наймі багато чого враховувати треба. Типу якщо дружина не працює, то більша сума з зарплати чоловіка не оподатковується; дітей в розрахунках теж враховувати треба. У мене (без дружини і дітей) і колеги (з дружиною-домогосподаркою і двома дітьми) gross зарплата відрізняється на 1000€ в мою користь, а на руки в місяць (якщо брати середнє за рік) фактично одне і те ж.

Різниця стає більше чим більше дохід за рахунок фіксованих соц виплат на б2б розрахованих із середньї зп

ЄСВ в Україні по доходу джуна і сіньора теж по-різному бʼє.

при цьому і соціалка мінімальна

Ну, все як і з ФОП, все, як ми любимо 😄

Звичайно українські айтішники звикли до такого виду співпраці. Але я так розумію, що більша частина поляків як працювали так і працюють собі спокійно в наймі. Саме через те що «не все так однозначно».
І це ще мабуть в Польші найбільша різниця між найм вс б2б по податках.

я так розумію, що більша частина поляків як працювали так і працюють собі спокійно в наймі

Десь недавно бачив статистику, що що 58% айті в Польщі на B2B. Але загалом за півроку в мене враження, що ті самі «23-річні сеньори» (а точніше, 26, саме з цього віку зникають деякі скидки по молодості) працюють по B2B, поки в них немає ніяких податкових знижок. А старші сімейні товариші вже працюють по найму, бо так стабільніше.

Плюс деякі компанії мають змогу оформити зменшені податки для працівників, які передають авторська права на свою роботу (той же код), тож різниця стає ще меншою. Але це далеко не всі компанії, на жаль.

Як сказав класик "Від...біться від нас"©

Дивний наратив враховуючи, що в тій же Польщі так само є b2b... Він навіть не уявляє, що фактичні збори податків у ІТ впадуть через те, що багато хто поїде або перейде на е-резидентство

Хіба IT — єдина галузь, яка використовує ФОП?

В IT, як раз, дійсно можливо чесне b2b, яке називається independent contractor. Але є інші галузі, в яких по бумагах ФОП, а по факту класичне працевлаштування.

Коли я останній раз була в ресторані, відомому та популярному в Харкові, мені потім принесли 3 (!) чеки, на основну їжу, алкоголь, та десерти від різних фоп.
В одній з найбільших косметологічних мереж країни, Лазерхаусі, оплата завжди йде на фоп, різні, в залежності від послуги.
Але так.. айтішнікі ж зі своєю можливістю працювати з будь-якої локації планети з ноутом на колінці, це брутальні порушники КЗОТу священного...

Я, як раз, до того й питав, що чого усі думають, що боротьба із зарплатними ФОПами — це у першу чергу проти IT, якщо є інші галузі, в яких ознаки найманої праці незаперечні.

чого усі думають, що боротьба із зарплатними ФОПами — це у першу чергу проти IT

Потому, что айтишники терпилы позорные в своей массе. Стричь их можно просто и безнаказано

Я не особливо слідкую за Гетьманцевим, але мені здавалося, що іноді він про айті згадує в цьому контексті.
Або в мене склалося таке враження через доу статті
У будь-якому випадку, айті в Україні працює через ФОП, тому з ким вони там не боряться, айті хоч якось та й зачепить

«Боротьба з зарплатними ФОПами» прямо чи опосередковано негативно впливає на ІТ, тому «Боротьба з зарплатними ФОПами» — це проти ІТ. Логічно, що на DOU питання будуть розглядати здебільшого в межах ІТ галузі. Якби не хотіли чіпати ІТ, то вивели б ІТ-шні КВЕДи в окрему групу

вивели б ІТ-шні КВЕДи в окрему групу

І для цієї групи підняли б податок до, скажімо, 20%.
А взагалі, створювати окрему групу, власне, як і діч.сіті — антиконституційно

що чого усі думають, що боротьба із зарплатними ФОПами — це у першу чергу проти IT,

На воре шапка горит? ©

Тобто айтівці — вори і щось крадуть? Гетьманцев, ти?

Не.
Речь о том, что ИТшники составляют в лучшем случае процентов 10 (а то и меньше) от остальных зарплатных ФОПов (кассиров-официантов-etc.)
Но возбуждаются мгновенно на любые подобные новости, как на сезон открытой персональной охоты )

Бо айті попаде під роздачу аж бігом, і яка тоді різниця, на кого «была обʼявлена охота»?

Речь о том, что ИТшники составляют в лучшем случае процентов 10 (а то и меньше) от остальных зарплатных ФОПов (кассиров-официантов-etc.)

Ну от для цих 10% зменшать обмеження доходу(для 3 групи) з ±8кк до умовних 500к грн/рік. Касири-офіціанти-etc цього не помітять, а в нас крім дії сіті альтернативою є тільки загальна система оподаткування...

було б дуже дивно якщо на ДОУ почали б офціанти та продавці кіпішувати

Недавно наткнулся на статистику (кажись прошлого года) по Польше. Тут 58% IT — это b2b.

а які податки у польскому б2б? Бо то що я бачив це близько 15% сумарно + ПДВ 23% якщо отримуєте грощі від компанії з Польші. Тобто виходить цікаво лише, якщо вам пересилають грощі з-за меж Польші.

Податок приблизно 15-16%
Якщо компанія платник ПДВ в ЄС, Польщі, то працює реверс чардж, тобто додаткових податків нема. Якщо компанія не платник ПДВ, або фіз особа, то ПДВ прийнято включати в інвойс окремо.

А як працює цей реверс чардж? Припустимо мені умовна компанія Х говорить мол на б2б ми готові тобі платити 30к злотих у місяць, компанія є платником ПДВ у Польші. Якщо я правильно зрозумів, то ця компанія Х, коли отримала гроші на свій рахунок повинна заплатити ПДВ 23% і коли вона перерахувує гроші мені, то на цю суму ПДВ вже сплачиний и мені потрібно тільки платити 16%.

Я приблизно так і зрозумів, що достатньо в інвойсі вказати reverse charge і це вже проблеми замовника вирішувати, що робити з ПДВ

reverse charge працює тільки для закордонних транзакцій

компанія є платником ПДВ у Польші

Ти в фактурі, котру виставляєш компанії Х явно дописуєш ПДВ і отримуєш на рахунок +23%. Якщо нічого з того не спишеш на витрати, то ті 23% в кінці місяця платиш податковій. Інші податки платиш від суми нетто. Компанія Х списує то на витрати і її не болить.

Після аналізу його поглядів
Мировоззренческий, политический феномен Даниила Гетманцева Анализ книги Д. Гетманцева «Очерки философии налога» (526 страниц)
в мене якось і емоцій на його ініціативи немає.

навіть якщо в них є раціональне зерно — реалізація від Гетманцева зрозуміло яка буде.

Ярослав молодец.
Учит молодеж читать много-буков.

черговий карго-культ від піджаків, тепер під назвою «ЄС», під який треба підвести будь-яку маячню і закручування гайок з болтами

Цими заявами ця тварина готує нас до змін, щоб звикали потроху що станемо в стійло як бидло...

А разве может быть иначе в первые 20 лет в стране после войны?

нам необхідно вибрати — чи членство в ЄС, або милі добрі схеми ухилення від податків.

Сука, от що бісить найбільше у совкових чиновниках, так це те, що вони пиздЯть так, ніби зараз 1970 рік і інформацію можна отримати лише зі зведень Політінформбюро.

Бісить те як вони локшину накидують на вуха . До війни вони кричали, дайте більше грошей бо виж хочете чесні суди, гарні дороги і т.д. А зараз вже риторика, ну ви ж хочете в ЄС, а ви сука чінущі не хочете, так виходить ??

Це не для айтішників промови. Це для пенсіонерів, бюджетників, заводчан, робітників, вчителів, яким скажуть, що є клас населення, який має «великі» гроші, а податків сплачують лише 2-5%. І увесь цей електорат підтримає і політика і його ініціативу підстригти айтішників як свого часу підстригли «інтелігенцію»: лікарів, професорів, інженерів, публіцистів.

Айтишники убегут, или уйдут в тень, Гэ и товарищи набьют кармашки, а умный электорат так и будет плакати як крокодил підступний, що наш народ дурний і п’е багато, що правди нема ніде©

Інтелігенція у 1917 вважала так само.
Далеко не втікла і в тіні довго не просиділа.

Бійка інтелігенції з пролетарієм — це все одно що бійка двох ботаніків з під’їзду з хуліганами на районі.

А если итнтеллигент — призёр ЧМ? История сразу обретает иное звучание, верно?

Это один случай на сто, когда хулиганов пришлось от асфальта отскребать

Вот и умножь эти случаи каждый на сто, где не спортсменов пришлось отскребать от асфальта

А звідки ще брати гроші в бюджет, як не з айтівців (та інших ФОПів 3ї групи). Інші країни не завжди будуть давати нам фінанси.

Може почати менше красти?

Це був скоріш іронічний коментар від мене)
Авжеж треба менше красти, контроль за державними витратами, працюючі суди, реальні вироки за корупцію і тд.
Але, нажаль, це все неначасі. Стригти айтівців більш важливо.

Ну ІТ чи не найбагатша область, логічно що «стригти» треба саме нас. Бо якось всім подобається отримувати 2к і податків поменше платити))

Ну да, усі крузаки і мерси то пайтоністи, у новобудовах по десять поверхів викупають джавісти.

Айті це галузь з середніми європейськими зарплатами. На фоні дна з бюджетників та низькокваліфікованих робітників здається, що айті це якесь ельдорадо.

Але навіть нормальний лікар отримує стількі ж, або більше (хоч і не офіційно, дякую, дуже дякую), вже не кажучи про хірургів і тп.

Якось всім подобається вивозити чемодани бабла через кордон без декларації. Батальйон монако тобі на допомогу.
Тому нормально 2к і податки.

Дибілу скільки не дай грошей, усі протринькає

/r/unpopularopinion
Вважаю, що це правильно і long overdue, якщо дійсно буде імплементовано з

зменшенням ефективної ставки до 25%

та з продовженням підтримки розвитку IT як стратегічної експортної галузі (в Дія Сіті ПДФО так і залишиться 5%, прямі контракти під 5% так і залишаться, ну може збільшаться до 7-8, щоб все ще бути конкурентним з європейськими юрисдикціями)

Лишилося тільки відкрити кордони та перевірити що буде доцільніше — європейське b2b з 12-15% проти 6.5% + мінімальний ЄСВ в діч.сіті

Вангую, що європейське b2b і тут справа не в кількості податків...

То виходить є купа інших пріоритетніших проблем аніж общіпувати гусей?

Гусак же стане не такий дирний, так?)

Угу, щоб significant other кидав свою роботу, діти кидали свої школи/cадочки, кидали своїх батьків, своє житло, і все через те, що підняли на 1.5-2 відсотки податки.

Але ж чомусь 4-8млн. саме так зробили і без 1.5-2% податків. То може займатися треба іншими проблемами?

саме так зробили і без 1.5-2% податків

Тому і зробили, що не через 1.5-2% податків, а «якісь інші причини»

Тобто замість того щоб вирішувати ті, інші проблеми, ми ще загонемо в стойло і піднімемо податки?

Чому якісь одні проблема пріорітетніше інших? Офіціант/продавці/курʼєри на фопі це такаж проблема, як і багато інших, і вирішувати треба всі, і фоп скасовувати в поточному вигляді. Ну і все одно люди будуть їхати, природа така. Он з Німеччини щорічно 1 млн виїзжає www.destatis.de/...​ion/_node.html#sprg267644

Чому якісь одні проблема пріорітетніше інших?

Потому, что чем больше соберёшь в бюджет, тем больше можно оттуда сп***ить. Ваш К.О.

Що ти верзеш? Люди вже поїхали, вони вже за кордоном, вони вже полишили все що ти написав. Які нахрін 1.5-2 відсотки, дехто з них виратив навіть будинки і рідних ...

Чукча не читач? Подивись на що я відповідаю, там мова саме про мотивацію виїзду через теоретичне підвищення

Ну поперше це твоя репліка ?

Угу, щоб significant other кидав свою роботу, діти кидали свої школи/cадочки, кидали своїх батьків, своє житло, і все через те, що підняли на 1.5-2 відсотки податки

. Почни для початку з себе ... а потім мені щось писати будешь, може очі протри, я не знаю.. люди і до війни збиралися та їхали
А по друге, так дуже багатьох зупиняють закриті кордони... і податки це останння річ на яку люди зважають, у 90% випадків скоріш взагалі не зважають..

Подивись на що я відповідаю
Ну поперше це не ти написав а Максим

facepalm. Питань більше не маю

Ідея для статті на ДОУ: проаналізувати на скільки росповсюджена схема роботи по ФОП в європейских країнах або інших розвинених айті хабах, які там податки, обмеження і т.д.

Бо зараз в коментарях дуже багато суперечливих фактів.

Фіг там. ДОУ давно на зарплаті тих шарлатанів

Ви з Гетьманцевим не родичі часом? Для друга питаю.

скажіть другові, шо значно краще бути на зарплатні у сороса зі швабом,та писати по 5 статей на місяць з рекламою лгбт та фемінізьму

скажіть другові, шо значно краще бути на зарплатні у сороса зі швабом,та писати по 5 статей на місяць з рекламою лгбт та фемінізьму

Я і по десять статтей про лгбт та фемінізм буду писати, куди кидати номер карти? Чи Сорос вам особисто робив таку пропозицію?

А ще можете писати по 10 статей на тему розп’ятих хлопчиків у трусиках. кажуть це теж гарно оплачується.
Вам же всеодно на чому заробляти, я правильно зрозумів?

Вам же всеодно на чому заробляти, я правильно зрозумів?

Ніт, не всерівно.
Куди кидати номер карти, Соросу?

Ну я ж прозоро натякнув:
москва кремль маргарите симоньян

Ну я ж прозоро натякнув:
москва кремль маргарите симоньян

Це не моє. Суперечить моральним принципам.
А от на сороса я б з задоволенням попрацював. То будуть деталі куди відправляти статті?? ))

П.С. До речі, трохи смішно, що та ж сама людина повторює наративи сімонянів про Сороса з лгбт, але при цьому чому радить звертатись до тих же симонянів, а не наприклад CNN з BBC.

до речі — візьміть мене на роботу фінансовим консультантом. я за тиждень підніму ваші доходи на 10-30 %, просто виженемо усіх чоловіків, і наймемо жінок, які, як відомо, отримують набагато менше «за ту ж саму роботу»

...
— То вам напевно до лікаря треба.
— А ви хто?
— А ми маляри

ви зараз що, намагались образити Наших Самих Кваліфікованих Жінок у Світі??? 🤨 де тут модераторки?

ось давайте список ключових позицій на ДОУ, і я вам за 5 хвилин знайду на лінкедіні кандидаТОК.

і прибуток від моєї оригінальої ідеї — поділимо навпіл.

що вас тригернуло на цю тему, у топіці про податки?

як що? коли я бачу лівацтво, рука завше тягнеться до кобури :)

З цього моменту будьласка подробніше, шановний Альфред Юхимович©. Я пишу для dou.ua статьи, кто у меня на зарплате, есть ли среди них девушки к которым можно домогаться используя служебное положение?
Официально заявляю: к Максу Ищенко я домогаться не буду, он не в моём вкусе, противный :D

Трошки оп***ав, на пару років. Такіх статей на ДОУ десять вагонів .. і вони вже нікому не цікаві.
Тому що які б ініціативи не робив уряд, люди як їхали так і їдуть, і фоп закородом їх якось мало цікавить ... У кожного свої аргументи..

якщо э ознаки що під прикритям ФОП працюєте як людина на зарплаті в більшості країн будуть проблеми

Ось хотілося б цю тему більш детально розкрити. Тому звертаюсь до редакції з цього приводу. Може бути непоганий матеріал для статті.

А заодно і підготуватися до того, що нас чекатиме після уніфікації законодавства з ЄС. Щось мені здається і ФОП і Дія сіті буде під сильним тиском після цього. І я так кажу не тому, що я чийсь там бот, просто приклади Кіпру і Ірландії дуже наочні.

Під тиском ЄС в Ірландії прикрили схеми з низькими податками для компаній. Ось тут можна почитати
www.theguardian.com/...​-rate-in-oecd-global-pact
www.theguardian.com/...​le-irish-tax-scheme-apple

Я не розумію — як це опудало ще при владі))) Гірше за шкідників і тарганів...

Його заслуга як мінімум в тому, що не втік

Прізвисько йому якраз і дали відповідне — боневтік

Я тоже не втик. Может того, мне во власть. Хотя-бы человек приличный

Гетманцев фєєрічний дов....б, для початку треба війну виграти, це перша з умов для вступу в ЄС, і ЄС про це вже чітко просигналив. А далі подивимось, коли ми переможемо, та скільки людей захочуть повернутися, бо чим довше все буде, тим менше шансів, що велика кількість повернеться. Ну і ще все залежити буде від того як виріщиться питання зі свинорусами, для багатьох страх повторення буде переважати якісь там податки ...
Ну і потім цей гусь перший буде бігати та кричати що податки треба робити низьким.
Та і ЄС сам піде на поступки з пільгами на наше оподаткування, бо так їм треба буде менше грошей нам в кредити давати...
Бо відбудова нашої країни буде для ЄС така чорна діра, що ті податки це фігня..

+ перші дні кордонів і кріпаки тапки дадуть ( 100% ) бо краще переїхати в ЄС чим молитись чуду в совку з зеленими йолупами...

до 4-8 лямів можнаа добавити ше 1-5 в кращому випадку. І сенсу комусь вертатись. всіх кого знаю хто виїхав з не громадян свободної країни ( жінки ) і кріпаки за бабки ( чоловіки ) то 1% тільки скучає за рідними і друзями і можливо повернувся інші ж почали вже будувати життя там...

Ого цей «експерт» підштовхує тих хто думав чи виїжджати чи ні. Ніби в Європі ніхто не працює через ФОП.

Цей експерт підштовхує тих, хто думав повертатись чи ні

Насправді нічого й заперечити. Он в Ірландії також були дуже низькі податки для айті компаній, і ЄС їх притисли, щоб вони так не робили. Було б дивно, що для нас зроблять виключення. Думаю, дія сіті в ЄС також не сподобається через такі низькі податки.

LOL, якими ботами мене тільки не називали, але Федорова і Гетьманцева вперше )))

Я ж в своєму пості спеціально написав що Дія сіті навряд чи також сподобається в ЄС.

as if це добре

чпокнут его после войны и скажут шо так и было

Я анонсирую изменение системы «незаконное обогащение чиновниками». Каждый чиновник, который потребляет благ больше, чем позволяет его зарплата — обьявляется коррупционером до тех пор пока не предоставит документы об источнике средств. Судья покрывающий такого чиновника — также объявляется коррупционером. И прокурор. И депутат. И министр.

С такой программой мы моментально войдем в ЕС. А начнем с Гетьманцева. Что у него там по квартире, машине и так далее? Может это именно он мешает нам попасть в ЕС?

Подарки больше 300 евро от тещи брать нельзя

Але будуть контр-системи «Друзі подарували», «Виграв у лотерею ці 35 квартир», «Це не моє — тещі, брата, мама, кота Степана». Плюс у дружини успішний бізнес з уставним капіталом багато мільйонів доларів взявся з повітря.

Список друзей? Список бенефициаров лотереи? Список родичей. И всех их — обязать обосновать источник денег. Нет — всех гужиком в тюрьму. Изи? Изи.

В нас N років тому, коли ввели електронні декларації — усі побачили, що депутати мають багато незадекларованого та задекларованого (але звідки гроші — хз) майна та грошей.
І усі просто «посміялися» над «хи у нього 50 квартир в Києві», а «у нього 50 біткоїнів» і тд. На цьому все.

Ну вот и посмотрим — говорят, что война делает людей сильными.

обьявляется коррупционером до тех пор пока не предоставит документы об источнике средств.

Это называется «презумпцией виновности». Вроде, в Гонг-Конге так боролись с коррупцией.

Треба таки скинутись на кілера цьому хуйлу. Бажаючих думаю буде багато. Організувати збір...

тільки якщо кілер — ФОП-спрощенець

Або благодійна організація

Наскільки я знаю, у Бельгії з «зарплатними ФОП» все норм. Знайома працює у Бельгії (і Є ГРОМОДЯНКОЮ Бельгії ) на Українську компанію, і ще на бельгійскі комапанії як консультант. Є бельгійським ФОПом. Платить усі податки і все добре. У Бельгії НЕ виникає питання що це «зарплатній ФОП» :)

Питання яка ставка податку у неї в Бельгії?

За Бельгію не знаю, але в Польщі ж теж те саме. Ставка 12% зазвичай, якщо говорити про розробників.

Ну тенденція така що після перемоги ми станемо можливо аграрною країною, картопельку та зерно будемо давати, а айтішники просто виїдуть в нормальні країни, подалі від довбо’бів в керівництві країни.

Так, бо ж агросектор це так просто і попсово. Тільки лохи та невдахи займаються вирощуванням рослин та тварин. Я бачив в кіно як то робити, це максимально просто — ото вийшов у степ, порозкидав насіння навкруги і сидиш смалиш тютюн, а через пів року просто зібрав все що під ногами лежало і відпочиваєш до весни.

Навіщо перекручувати. Я знаю що таке робота в полі. Але мені здається розумній людині не складно зрозуміти що держава не повинна тільки картоплю й зерно виробляти.

і ще на бельгійскі комапанії як консультант

Так це independent contractor, таке є багато де в світі, і це цілком законно.

Але навряд чи в Бельгії чи десь в Європі є таке, коли у супермаркеті кожний касир — це ФОП.

заборона ФОП третьої групи єдиного податку у принципі працювати з юридичними особами

— це боротьба з independent contractor, касирів ніхто не чіпає

Ми самі імпортували цю систему контракторів із Великої Британії. Багато офісів нині великих галер в Україні започатковували саме іноземці, дехто з Англії. Там давно так робили, нещодавно правда теж заборонили, через що було багато протестів.

нам необхідно вибрати — чи членство в ЄС, або

І саме тому ВР приймає закони, що йдуть всупереч плану набуття членства в ЄС 🤦🏻‍♂️ Хай з себе почнуть

Кто мы, анти диясити или как там вы назывались, гильдия там какая-то, предлагая оставить все как есть?
Или мы — Кожаев и компаньйон который убежал с деньгами, что в линкедине выписывает про зсу дамбили бамбас?

оставить все как есть — отличное решение. какие минусы?

Да нету минусов, но мне тогда еще казалось что государство возьмет вектор на закручивание гаек, увеличение налогов.
Не дия сити, так просто реформа.
Придумают что-то, там целые министерства сидят думают.

И пойдут нах, прыг — скок, прыг — скок

Великий Equalizer

Давно у него чесались зарплатные ФОПи

На скільки пригадую, кілька років тому вже приймали якісь постанови, які давали визначення, що є прихованими трудовими відносинами. Там ще був список типу виділене робоче місце, постійна зайнятість, соціальні плюшки і т.п.

Ну успіхів їм. Працюю вдома, техніку купив собі сам. Соц плюшек нема — захворів і всеодно сиджу працюю. І так кожен перший починаючи з 2020

Там ще був список типу виділене робоче місце, постійна зайнятість, соціальні плюшки і т.п

Та те усе штуки які легко обходяться. Робоче місце можна в аренду здавати як коворкінг, соціальні плюшки фіг доведеш що ти під час відпустки не працював і т/п. Тому боюсь як би не пішли на радикальні кроки зарізавши не тільки галери яким є маневр під назвою Дія Сіті, а і прямі контракти та фріланс.

По різним джерелам з України виїздило від 4 до 8млн. біженців. Це під час обмежень щодо виїзду. І замість того щоб думати як повертати людей, ці іплани назначають корабельних сосок послами в Болгарію, придумують неадекватні закони в підтримці з екс-опзж, збільшують податкове навантаження.
Зробили це разом, чо.

Під словами «членство в ЄС» у фразі

нам необхідно вибрати — чи членство в ЄС, або милі добрі схеми ухилення від податків. Поєднати не вийде. Війна, звичайно, не найкращий час займатися боротьбою із "зарплатними ФОП

мається на увазі переїзд в ЄС колишніх ФОП 3 групи.

Кажуть про ЄС як щось одне ціле, однак кожна країна має свої податкові ставки та й самі податки. Цікаво що заборони на котракт ФОПа з юридичною особою я не бачив там. Чи буде більш детальне пояснення що саме не так? Побачимо

Так податки різні, але в цілому ЄС регулює це — наприклад Польща знизила ПДВ на паливо до 8%. єврокоміссія відповіла що це не відповідає нормам, Польща повернула ПДВ до 23%. Та сама історія була з Ірландією.

Ну треба ж час від часу нагадувати яке ти чмо
А то у топчику військові, а про старого доброго гусещіпача забувати почали

Майже рік живу в Туреччині то час відмовлятись від українського ФОП-у 3 групи й почати платити всі податки в Туреччині.

Тому важливо завчасно підготуватись, знайти турецький банк з можливістю знімати валюту з рахунку, проконсультуватись у українського та турецького бухгалтера.

Якщо знайду час на статтю про Туреччину то так

Там наче теж не дуже. Налог прогресивний, але із дуже низькими порогами. Кажись від 3500$ 27% починаються.
У цій ситуації мені здається найкраще тут Естонське E-Residency хоча теж залежить від того як країна у котрій ти перебуваєш ставиться до того що ти не доплачуєш.

Платити 27% чужій країні, замість 5% своїй ще й у такі часи?
Л — логіка.

Людина вже практично рік живе за межами України і, швидше за все, повертатись не планує. Л — логіка

Людина чим довше живе за межами України, ти менше шансів що вона повернеться, і податки тут якраз ні до чого..

В мене поки відсутня інформація скільки податків я маю платити в Туреччині, але те, що маю почати платити вже розумів 23 січня 2022 коли переїхав в Туреччину й оформив посвідку на проживання.

Із-за того що московія-росія перевела гібридну війну проти Україну у повномасштабну війну 24 лютого 2022 року я й продовжував використовувати український ФОП 3-ї групи.

Я підтримую й буду продовжувати фінансово підтримувати благодійні фонди в Україні, навіть коли почну платити податки в Туреччині, й навіть після перемоги України над московією-росією, й навіть після розвалу московії-росії.

Підписатись на коментарі