Інвестиції під час війни. Що думаєте про Промприлад реновація?

Разом з донатами на ЗСУ (на даний момент це найнадійніша інвестиція у майбутнє) також хотілося б примножити статки, а в умовах поточної інфляції хоча б заощадити їх. Чи не єдиним привабливим засобом є війскові ОВДП (як гривневі, так і валютні) бо це інвестиції в економіку країни, але треба якось диверсфіковуватись. Тому завжди треба шукати альтернативи.

Так я натрапив на проект з Івано-Франківщини — Промприлад реновація. На сторінці promprylad.ua/ua/investment зазначено що Мінімальна інвестиція для фізичних осіб складає від 50 000 грн. І грощі наче не великі для спроби і виник деякий сумнів. То ж питання до спільноти — хто що знає з перших рук? Може є Франківці котрі власними очима бачили і знають про цей проект? Чи дійсно зазначений об’єкт задіяно як простір для креативу і там мають з’явитися нові робочі місця, освітній простір, інноваційне виробництво, IT- офіси і рожеві поні? Чи це лише красиві гасла для рекламних проспектів для майбутніх «успішних співвласників акцій МММ». Бо справжньої інфи не так вже і багато, а всі числені інтерв’ю та огляди що на ютубі більш нагадують рекламу.

Поясню своє скептичне відношення. (Нікого не хчу образити, буду радий якщо помиляюсь)

1) Частини сайту вже не працюють — спроба авторизуватись за допомогою FB закінчується неуспіхом

2) В підвалі є посилання на партнерів чий домен вже не працює http://insha-osvita.org/

Перевіряв не всі, можливо є ще.

3) Засновник проекту є співвласником/співзасновником/членом олядової ради багатьох партнерів

warm.if.ua/about_us

23restorany.ua/uk/about

Так, там серед парнерів зазначена низка впізнаваних фірм, але ж всі ми пам’ятаємо приклад Елізабет Холмс :)

Можливо це приклад свого геніального і неперевершеного підприємця (накшталт Остап Бендер Ілон Маск), а можливо це все елементи величезної схеми

Додатково на доу знайшов архівні вакансії, все пов’язано з бухгалтерією

https://jobs.dou.ua/companies/promprylad-renovation/vacancies/223843/

jobs.dou.ua/...​ovation/vacancies/223842

jobs.dou.ua/...​ovation/vacancies/223841

Є два питання до шановної спільноти

1) Хто що думає з цього приводу? Варто спробувати чи ні?

2) Які ще варіанти знаєте надіних інвестицій саме в Українську економіку?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Про сурйозність кантори свідчить переключення на резервний канал інтернету ~20хв (певно бідаки економлять мотогодини на старлінку) і на резервний канал живлення 40+ хв — то мене так зразу «зрізали на старті» щоб я не ломився нідайбог там робоче місце арендувати ... При цьому уже навіть раутери домашнього сегменту вміють в автоматичний резерв, а системи вводу резервного живлення тільки мені відомі 12 років ... Попахує дечим в гламурній упаковці ...

Я був там ще у березні 2019. Коворкінг і кафе були вже тоді, також були вже місця під оренду командами. За весь час не чув щось негативне про проєкт.

Місце топ, багато креативних людей і цікавих проектів. Очевидно що зараз активність спрямована на більш акутальний напрямок війни і думаю щось заморожено. Як соціальна інвестиція дуже має сенс, простір навколо трансформується, багато цікавих ініціатив для міста, мультиплікація на інші міста України, тобто ваші гроші швидше за все вернуться і принесуть багато цікавого. Як інвестиція щоб заробити — не знаю.

Є детальне відео про ПромПрилад від УкрІнвестКлубу: www.youtube.com/watch?v=6V2EHkFpU48

То до війни було, і здається, вони прогоріли.

Мабуть вийшло занадто тонко. Саме тому я і розмістив це посилання під Вашим)

разве что под залог квартиры владельца

Інвестиції в Україні при наявній судовій системі — це постріл собі в ногу.

Чекаю поки можна буде інвестувати у щось типу заводу Байрактарів.

Окреме щось навряд чи під це створять, а так думаю війскові ОВДП на це частково і підуть

Там такий профіт дрібний що я би не звязувався. Більше заробиш якщо будеш прокручувати валютні депозити по 37.5

Подібний схематоз точно не сприяє відновленнюекономіки

З’їздив туди — подивився.
Там вже є коворкінг і там навіть хтось працює. Крім коворкінгу відкрито ще кафе, школа архітектури для дітей, галерея та інше.
Там дуже велика територія. Відкрито відсотків 15% Все інше — будується.

Це все більше нагадує «ефективне засвоєння інвестицій», а питання було чи генерує вже прибуток.

Я це місто як прибуток взагалі не розглядав. Підтримати місто, країну, коворкінг — так.
Якщо ви щось хочете заробити — то думаю ідея не дуже добра.
Там ще роботи при фінансуванні, років на 5. І я так зрозумів, що тільке після цього почнеться якийсь прибуток.
Зараз щось планувати на такий проміжок часу ніхто не буде. А якщо хтось і планує інвестиції в Україні, на таких довгий час, то це скоріш за все буде ЗСУ. Принаймі в ІФ.

Підписатись на коментарі