10 прикладів, як ChatGPT полегшує розробникам роботу
ChatGPT змінив розробку програмного забезпечення, однак 68,1% розробників усе ще не використовують його, — йдеться в твіттер-треді Sergio Pereira, Startup Founder та CTO.
ChatGPT has changed software development!
— Sergio Pereira 🚀 (@SergioRocks) January 12, 2023
However, 68.1% of Software Engineers still don't use it.
As a CTO, I'm telling my teams to use ChatGPT in their daily work to increase both velocity and quality.
This is how 👇
Публікуємо переклад.
Як технічний директор, я раджу своїм командам використовувати ChatGPT у щоденній роботі, щоб підвищити швидкість і якість роботи.
У своєму опитуванні минулого тижня я був здивований, дізнавшись, що більшість розробників програмного забезпечення не використовують ні GPT-3, ні Github Copilot, ні будь-які інші інструменти ШІ.
Здається, вони або не бачать цінності, або не знають, з чого почати.
Нижче я описую 10 випадків використання, у яких ChatGPT полегшить та/або покращить вашу роботу як інженера програмного забезпечення.
1. Створити шаблонний код (boiler plate code)
Щоб створити новий проєкт з нуля, я прошу ChatGPT створити скелет програми, яка мені потрібна, використовуючи технології, фреймворки та версії, які я вибираю.
Я навіть можу зробити це частиною документації моєї команди. Це економить принаймні годину або близько того кожного разу
2. Дослідити і порівняти
Є різні способи реалізувати щось. Тож мій звичайний підхід полягає в тому, щоб побудувати приблизний PoC з двох конкуруючих підходів і порівняти їх.
ChatGPT може зробити це за мене:
- React або Vue
- Алгоритм А або Б
- тощо
Це легко економить півдня роботи.
3. Пояснити код
Як часто наша робота полягає в тому, щоб просто зрозуміти код, створений не нами? Спагетті-код, без коментарів. Ми «вмираємо» рядок за рядком.
Тепер ми можемо попросити ChatGPT пояснити, що робить код, і ми заощадимо купу часу.
4. Коментувати код
Ми можемо розширити пункт 3 вище, додаючи коментарі до коду, що писали не ми.
Але ми також можемо написати свій власний код, попросивши ChatGPT додати коментарі.
Більше немає коду без коментарів у PR.
5. Написати тест-кейси
Попросіть ChatGPT створити тест-кейси для списку сценаріїв. Навіть повідомте, яку структуру, версію тощо ви хочете використовувати. Бум, він зробить це за вас.
Більше ніяких неперевірених PR.
6. Написати документацію
Ви можете попросити ChatGPT написати документацію про такі речі:
- Як розкрутити певну кодову базу.
- Пакети, необхідні для його роботи.
- Що робить код.
- Які існують обмеження.
- І т. д.
Це може бути не ідеальним, але діє правило 80/20.
7. Створити регулярні вирази
Регулярні вирази є одним із тих специфічних синтаксисів, які ми не використовуємо час від часу. Нам потрібно шукати в Google синтаксис і витрачати багато часу щоразу, коли він нам потрібен.
Більше ні, ми можемо просто попросити ChatGPT створити його.
8. Переписати код, використовуючи правильний стиль
Я записав деякі домовленості щодо того, як писати код, і додав їх до підказки разом із спагетті-кодом.
Дуже корисно під час злиття коду з різних сховищ/команд, який потрібно було б відредагувати перед злиттям.
9. Знайти помилки у своєму коді
Коли ви знаєте, чого хочете, але код не робить те, що ви хочете — замість того, щоб додавати всюди console.logs, ви можете попросити ChatGPT виявити помилку замість вас.
Це найкраще працює на помилках функціонального рівня, а не на рівні репо. Тим не менш, значне покращення.
10. Алгоритми типу Leetcode
Якщо вам потрібна конкретна ізольована функція, запустіть її з оптимальною складністю. ChatGPT може дати вам дуже швидкий старт.
Очевидним випадком використання для цього є співбесіда з кодингу. Але іноді це також корисно в повсякденній роботі.
Перегляньте ці приклади.
Отже
Ви НЕ повинні боятися, що AI забере вашу роботу.
Натомість вам слід радіти, що ви можете використовувати його для підвищення продуктивності та/або створення вищої якості.
Я особисто застосовую правило 80/20.
Я використовую ChatGPT для 80% завдань, які створюють 20% вартості. Це, як правило, виснажливі завдання, які потребують багато часу, і їх потрібно виконувати незважаючи на це.
Таким чином я зможу більше зосередитися на роботі з великим левереджем, що створює більшу частину вартості.
P. S.
Завантаживши свій код у ChatGPT (або подібні інструменти), ви можете зіткнутися з проблемами IP, авторських прав і конфіденційності.
НЕ надсилайте жодних паролів, ключів API чи подібної конфіденційної інформації. Допускайте, що те, що ви надсилаєте, стає загальнодоступним.
33 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів