OpenAI заблокував ChatGPT для українців через санкції

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

OpenAI обмежила доступ до своїх продуктів для українців, щоб не порушити світові санкції через анексію «ЛДНР» і Криму в 2014 році. Про це йдеться в тексті Forbes з посиланням на лист, який компанія відправила Міністерству цифрової трансформації.

"Через санкції вони повинні блокувати "ЛДНР"/Крим. Вони не знають, як їх відрізняти від клієнтів з решти України«, — розповів заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

«Якби був дешевий класифікатор, ми б переглянули політику», — цитує він лист від OpenAI. Борняков відмовився надавати копію листа.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

нехай відріжуть собі яйця бо не знають як їх відрізнити від лобкового волосся

Здавалося б, до чого тут крадіжка українських IP пулів провайдерами окупантів?

Смешно то что в РФ его используют, и там они не заблокированные

Ні. Я читав багато статей, ChatGPT заблокували у РФ.

А яка максимальна довжина сессії у ChatGPT ? Якщо його не використовувати по питанням професійного плану то можна того, поїхати макітрою, якщо спілкуватися надто довго, бо це асоціативне таке все... А там де асоціації там можливі якісь психологічні явища. Наприклад, у психологів — не більше 45 хвилин.
Це небезпечно для здоров’я.

Крим то Україна. Санкція проти Криму == санкція проти України. А як панство хотіло? Всі компанії так роблять. Бо ринок УА — копійки, а штрафи — гривні. Не має сенсу заморочуватись. ВПН теж так собі вихід, бо якщо громадяни користуються ВПН — значить дурять систему. Якщо всі громадяни країни УА користуються ВПН — значить їм всім не слід вірити на слово. Тобто питання «ви зараз в Донецьку» для нас не ок, жулікис

о_О пане Федоров — а нам зарепортили баг, усього лишень треба зібрати із інтернет провайдерів пул ip адрес із донецької та Луганської областей, а краще з усіх окупованих територій. 2. Кантрі блок коли є VPN та проксі сервери — повна туфта. Як з федерації, так і тимчасово окупованих територій як і з Північної Кореї чи Ірану нема жодних проблем дістатись сервісу просто купивши VPN. Так можна обійти навіть великий китайський фаєрвол.

про бесплатный впн в курсе?

Куда идёт русский пароход в курсе ?

что за параход не знаю, а ты куда идет русский корабль знаешь? И при чем тут корабль, когда речь за впн

“OpenAI can distinguish Crimean users from users of the whole of Ukraine by implementing a two-step authentication process. During the first step, users would need to provide their phone number, which will be verified. During the second step, users would need to provide additional information such as their address or a government-issued ID. This additional information can be used to determine the user’s location and verify that they are not from Crimea.” — ChatGPT

“1. Geolocation verification
2. IP address verification
3. Phone number verification
4. Government-issued ID verification
5. Bank account verification
6. Credit card verification
7. Address verification
8. Birth date verification
9. Email address verification
10. Language preference verification” — ChatGPT

можно просто сделать верификацию по паспорту, зачем еще что то выдумывать?

може “Crimea is part of what country?”
а то нагадує
“all your base are belong to us”

Дуже дивна політика, як на мене. Насправді, це «захист» — від чесної людини. Для того, щоб зареєструватися достатньо зайти через VPN і використати для реєстрації будь-який номер зі списку «дозволених» країн. Я використав TravelSim, доступ отримано. В чому саме полягає сенс такого «захисту» — не дуже зрозуміло. Практично будь-хто, хто має трошки грошей і загальної ерудиції може легко його обійти. Чи не є ціллю цього «захисту» створення додаткового хайпу навколо OpenAI? Інакше, дійсно не зрозуміло, чому недостатньо використовувати перевірку через СМС на володіння номером українського оператора? Український стільниковий зв’язок не працює на окупованих територіях.

Доброго ранку. А в чому полягае сенс захисту в Криму та окупованих ЛДНР?

Якщо йдеться саме про сервіси типу ChatGPT, і якщо цікавить саме моя думка, я не бачу такої необхідності. На моє розуміння, для ефективної протидії тероризму цілком достатньо відризати окуповані теріторії і теріторію держави-терориста (РФ — в першу чергу) від усіх фінансових сервісів/потоків. Все інше або не є ефективним, або доволі легко обійти.
Нажаль, саме це якраз робиться в вельми обмеженому (недостатньому) обсязі через багаторічні зв’язки багатьох світових фінансових інституцій з державою-терористом.

Сенс — не отримати штраф від Дяді Сема. Прийде дядько перевіряючих і спитає — а ви часом не експортуєте технології до країн з чорного списку ? Їм нададуть перелік засобів які показують що — ні. Те що це туфта — а не захист перевіряючих то не цікавить. Доки усі країни під санкціями приєднані до мережі — не існує таких санкції, але від’єднати їх — автоматично означає залишити демократичну опозицію без останнього засобу ЗМІ. Інтернет це революційна технологія, напевно дуже корисна і в боротьбі людства із тоталітаризмом і диктатурою.

Україна є в якомусь чорному списку? В якому саме? Можна посилання, будь ласка?

Ну написали же, що тимчасові окуповані території під санкціями. ІМХО — це якраз і є найбільша засада. Накладання санкцій на анклави окуповані легендованими військами федерації — фактично означає визнання їх суб’єктності. Для початку вони її і не мають, це усе керується із Москви, потім це ведення перемовини із терористами. Нащо це робити не розумію ? Донецьк довели за 8 років до стану клоаки, там не треба ніяких нових технологій і так, там треба прибрати звідти окупанта.

Тобто посилання немає. Є тільки чутки і домисли. ОК. Я особисто ніколи не чув про покарання компаній за недотримання санкцій що до окупованих територій. Більше того, поки працювали пропускні пункти, люди звідти вільно діставалися української території і отримували пенсії. Бо в пенсійному законодавстві України поняття окупованих територій взагалі відсутнє. Тому версія про «штрафи від дяді Сема» не викликає в мене довіри. В Америці, щоб можна було покарати людину або підприємство, треба ДОВЕСТИ порушення законодавства.

Чому нема, цілий департамент (міністерство по нашому) є Directorate of Defense Trade Controls DDTC www.state.gov/...​e-trade-controls-pm-ddtc Якось на минулій роботі заповнював бланки для покупців, наприклад які алгоритми шифрування використовує наш продукт і так далі. Покарають ще і як.

В чому саме полягає сенс такого «захисту» — не дуже зрозуміло.

cover your ass методология защиты.

Регионы Крыма и ОРДЛО под санкциями в США, причем под серьезными, под стать Кубе и Северной Корее. Для компаний США эти санкции обязательны к выполнению.

Конторе нужно показать, что она предпринимала разумные шаги для того, чтоб эти санкции выполнить. Это делается не для того, чтоб на самом деле ограничить досутп в Крыму (так как ясное дело что желающие обойдут через VPN), а чтоб при случае можно было отчитаться «Смотрите, мы не допстили халатности, мы знали про санкции, мы даже ввели блокировку по IP, мы сделали все что могли, ну русские хакеры смогли обойти блокировку, но что поделаешь»

Вводить проверку по SMS, авторизацию через Дию и т.п. никто не будет, так как у конторы, вероятно, нет интереса и ресурсов для подключения Украины к их программе тестирования, им хватает всего остального мира.

Вводить проверку по SMS, авторизацию через Дию и т.п. никто не будет

Що до Дії, про неї дивно навіть згадувати в цьому контексті. Принаймні, на мій погляд. Що до СМС, ви трохи неуважно читаєте. Якби цієї перевірки не було, для отримання доступу вистачило б VPN. Номер TravelSim знадобився саме тому, що така перевірка є. Просто українські номери там заблоковані.

Это на chat.openai.com Меня пустило просто через мой Google акаунт без дополнительных проверок.

Мені довелося використати VPN, пройти капчу і підтвердити володіння поштовою скринькою та не українським номером телефону. Не знаю в чому між нами різниця, але перевірка через СМС там є. Принаймні у деяких випадках.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ilya Sutskever контакт 3-го рівня3-й
Co-Founder and Chief Scientist at OpenAI

карткова транзакція на 1 доллар, з перевіркою адреси та зіп-коду

дополнительно верификация по паспорту и вполне достаточно

Може звідси лапки ростуть? Co-founder OpenAI from.....r

en.wikipedia.org/wiki/Ilya_Sutskever

Компанія, яка розробила передову АІ платформу, не в змозі відрізнити ЛДНР від решти країни.
Звучить правдоподібно. Нiяких сумнiвiв.

Тю, от колхозніки. Поясніть їм хтось шо можна виключити регіони «UA-43», «UA-09», «UA-14». Давайте таску на мене.

оце так, тобто десятки великих сервісів працюють без проблем і можуть розрізнити, а у них лапки?:)

може це поки MVP, я вірю з часом зможуть

Ні, це усі сервіси OpenAI. З релізу DALL-E прошйшло вже 2 року.

Борняков відмовився надавати копію листа

Дуже прикро. Бо хотілося б побачити офіційну відповідь компанії, а не тлумачення наших чиновників.

«Так не діставайся ж ти нікому!»

Так а в чому проблема?) Хіба українські оператори (телефонного зв’язку) працюють на окупованій території?

Що блять, які санкції проти України. Що за дичина

Доброе утро! У меня с марта пионеровские счета заблочены, без возможности восстановления, изза прописки в Славянске

Тобто виходить компанія payoneer офіційно визнає окуповані території російскими, мудаки.
Сапорт щось каже стосовно цього? В мене трохи інша проблема з ними була але як завжди допомагає довбити їх без перестану поки не вирішать проблему.

Google робив так само. Одразу після повномасштабного нападу, було заблоковано GPay всім, в кого в профілі була вказана донецька або луганська адреса. Мені і багатьом моїм знайомим заблокували на пару місяців. Розблокувати швидко було неможливо через штучно створену величезну чергу. «Лікувалося» видаленням старого GPay акаунту і створенням нового на іншу адресу (в тому самому Google акаунті). З Apple Pay ніяких проблем не було. Є підозра, що тут не обійшлося без наших рідних жижиталізаторів, а Apple просто проігнорував їхні прохання.

вам не кажется странным что нейросеть не может определить где кто? лучшей антирекламы и не придумаешь

Не може

блочит не нейросеть, а контора OpenAI

«Вбивайте всіх, Бог відокремить своїх»

якщо не знають, нехай спитають у ChatGPT

Звучить приблизно як «через дупу». І приблизно так і є насправді. Бо Дія — ніяк не захищене лайно ще й без можливості opt-out.

Human:
I want you to act as a public spokesperson for OpenAI. I will provide some specific information about what the market is like, and it will be your job to develop a response to the press that would be as political as possible and not always true. This may include a denial of service proposal in certain countries that are not of economic interest to OpenAI’s business. Please respond in the style of a short press release and include the real business, not a political, true reason in brackets after the press release. My first request: “Why is OpenAI not available for residents of Ukraine?”.

AI:
OpenAI is committed to providing access to our products and services to users around the world. We recognize the importance of a global user-base in advancing the development of artificial intelligence, and we strive to ensure our services benefit all users regardless of geographic location. Unfortunately, at this time we are unable to offer our services to residents of Ukraine due to sanctions (which are outside the interests of OpenAI’s business and operations).

Human:
I want you to act as an OpenAI software systems engineer. The Ukrainian government has the Diia application, which helps to authorize the user and give out his address of residence.
Describe an action map for opening OpenAi access for Ukrainian residents, but prohibiting uncontrolled regions that are subject to sanctions.
The result should be given in the form of a meta-programming language with understandable comments.

AI:
//Set up a program that allows OpenAI to detect whenever someone from Ukraine is attempting to access our services
if (location == ’Ukraine’) {
//If the user is from Ukraine, then prompt them to authorize themselves through Diia
prompt(’Please authenticate with Diia’);
//Check if the user’s residence address is in a controlled region
if (sanctionedRegions.includes(userAddress)) {
//If the user’s residence address is in a controlled region, then deny service
denyService();
} else {
//If the user’s residence address is not in a controlled region, then grant access to OpenAI
grantAccessToOpenAI();

Дякую. Іржу як кінь.

Підписатись на коментарі