Коуч в «успєшний успєх». Що за мода?

Все більше бачу, як люди «перекваліфікувались» в коучів) Продають відверто повітря (моя особиста думка). Хваляться тим, що мали довгий шлях (міняли 3-6 разів сферу діяльності) і от нарешті дійшли до самопізнання! і хочуть ділитись досвідом (яким бляха?)

Як можна вчити будувати успішний бізнес, якщо ти жодного не побудував?

Як можна розказувати про таймменеджмент, якщо ти змінив 6 професій і витратив на це Х років?

Чому говорити, що ти ходиш на терапію 3+ років стало модним? як на мене це дуже особисте.. В чому досягнення? в тому, що ти почав бачити раніше очевидні речі?

я просто дуже багато бачу подібного серед знайомих, але я не розумію.

чому не можна робити ту роботу, що подобається і не гнатись за «рєсурсом»?

Поясніть, будь ласка. Не закидуйте бананами, реально підозрюю, що я чогось просто не розумію

👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

В мене товариш є, має невеличкий бізнес з металообробки та активно приймає участь в отих всіх тренінгах. Ходить туди заради нетворкінгу, щоб знайомитися з новими людьми. За останні декілька років значно розширив свій бізнес завдяки новим знайомствам. З того що знаю почав виробницитво буржуйок для опалення, виробляє еупу якоїсь гумагітарки, активно допомагає ЗСУ і таке інше. Перетягнув свій цех на західну Україну з Харкова, знайшов купу якихось фондів для допомоги бізнесу під час війни та зараз вже активно пропонує свої послуги з консультування малого бізнесу в отриманні всіляких грантів. Тобто приймає участь в отому всьому сам, отримує з цього певні дивиденти і вже сам проводить всіляки бізнес тренінги.
Ми просто в силу своєї професії не під тим кутом на той весь цирк дивимось і ніколи не зрозуміємо як воно працює.

Можу порекомендувати гарного коача
www.youtube.com/watch?v=HjPgdhRsGIQ

З появою інтернету, і ще більше — з появою соцмереж, людство дуже сильно схилилося у напрямку «здаватися, а не бути». Людям пофіг, яка там насправді життєва ситуація у інфлюенсерів, блогерів, відомих тіктокерів і т.д. Більшість людей, яка має IQ близьке до середнього (85-115), вважає, що якщо щось «виглядає крутим і успішним», то воно насправді таким і є. Навіть якщо це результат купи пластичних операцій (зовнішність) чи результат моря кредитів (високий рівень життя) чи ще якийсь черговий фейк і вітрина, за якою або взагалі нічого немає, або відверте лайно.

Так от, більшість людей бачачи цю картину і порівнюючи її зі своїм далеко не ідеальним життям — намагаються зробити щось, щоб наблизити своє життя до цього ідеалу. А далі вже вступає в силу реклама, як писали в інших коментарях — реклама курсів для коучів (де на виході сам стаєш коучем), реклама щасливих людей, що пройшли психотерапію і зцілили всі травми. Навіть рекламу ІТ-курсів можна сюди ж додати.

Інші люди, які за духом ближче до Остапа Бендера, бачать такий нереальний попит від людей, що шукають легких відповідей і швидких рецептів — і просто користуються моментом, стаючи тими самими «коучами успєшного успєха». Як кажуть економісти — «попит породжує пропозицію».

Не кажу, що хороших коучів немає. Вони є, але їх знайти не набагато простіше, ніж доведеться прикласти зусиль, щоб самому покращити своє життя.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Просто пелька в декого не закривається, і вони хочуть щось на цьому заробити. Якщо є лохи, які платять, — чому ні.

я просто дуже багато бачу подібного серед знайомих

Напевно ви (тому і більшість ваших знайомих) доходите до 30-35, а це криза середнього віку і т.п.
Кар’єра вже не росте сама по собі, появляються додаткові обов’язки через сім’ю, можливості вже не здаються такими безмежними...
А тут на очі появляється реклама що можна все легко покращити за невеликі гроші. Та й розмови з коучами додають оптимізму)
Є попит — є і пропозиція)

«Сукупні статки всіх доларових мільйонерів світу у 2020 році збільшилася на 7,6% і склали $79,6 трлн, йдеться в щорічній доповіді World Wealth Report компанії Capgemini SA.

Кількість заможних людей (high-net-worth individual, HNWI) підвищилася на 6,3% — до 20,8 млн осіб. Зростанню багатства сприяв істотний підйом фондових ринків, зазначений минулого року.

Після того, як Азіатсько-Тихоокеанський регіон (АТР) протягом п’яти років лідирував за обома показниками, у 2020 році на перше місце знову вийшла Північна Америка. Число HNWI там збільшилося на 10,7% і досягло 7 млн людей, їх сумарний капітал зріс на 11,9% — до $24,3 трлн. Підйом в АТР склав відповідно 5,8% (до $ 6,9 млн людей) і 8,4% (до $24 трлн).

В Європі кількість багатих людей зросла на 2,8% (до 5,4 млн), в Африці — на 2,7% (до 0,2 млн), на Близькому Сході — на 6,8% (до 0,8% ). При цьому в Латинській Америці вона скоротилася на 4% (до 0,6 млн).»

В світі 1 мільйонер на 350 людей, в Північній Америці 1 на 60 людей

2668 мільярдерів
«Найбільше мільярдерів проживає в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні — 1 084 особи, проте за сукупними статками ($4,2 трлн) регіон посідає друге місце, поступаючись США ($4,7 трлн у 735 осіб). У Західній Європі проживають 474 особи зі статком понад $1 млрд.

У Східній Європі через війну Росії проти України кількість мільярдерів скоротилася до 154 зі 127 роком раніше, причому вони втратили понад третину своїх грошей і володіли $455 млрд на кінець першого кварталу 2022 року.

Найбільше мільярдерів (392) займаються фінансами та інвестиціями, ще 348 осіб представляють ІТ-сектор, 338 — виробничу сферу.»
1 мільярдер на 2-3 млн людей в світі, в США 1 на 0.5 млн.
Думайте.

За скільки років ІТ спеціаліст з доходом 5000 заробить 1000000?

У Східній Європі через війну Росії проти України кількість мільярдерів скоротилася до 154 зі 127 роком раніше, причому вони втратили понад третину своїх грошей і володіли $455 млрд на кінець першого кварталу 2022 року.

У кацапів є від’ємний ріст, а у нас буде від’ємне падіння? :)

За скільки років ІТ спеціаліст з доходом 5000 заробить 1000000?

За 200 місяців або 16 2/3 року
Я молодець? Можна взяти з полички пиріжок?

Насправді, з таким доходом мульйон не світить і взагалі «за зарплату» великі і серйозні гроші ніхто не заробив, для цього є інші способи — це розказують на будь-яких курсах з економіки

Цікаві курси. Але є методи заробити $1 млн за 7 років. Так стверджують.

Є приклади людей, які по 12-20 років в ІТ. Як багато з них мають капітал більше $1 млн?

З появою інтернету, і ще більше — з появою соцмереж, людство дуже сильно схилилося у напрямку «здаватися, а не бути». Людям пофіг, яка там насправді життєва ситуація у інфлюенсерів, блогерів, відомих тіктокерів і т.д. Більшість людей, яка має IQ близьке до середнього (85-115), вважає, що якщо щось «виглядає крутим і успішним», то воно насправді таким і є. Навіть якщо це результат купи пластичних операцій (зовнішність) чи результат моря кредитів (високий рівень життя) чи ще якийсь черговий фейк і вітрина, за якою або взагалі нічого немає, або відверте лайно.

Так от, більшість людей бачачи цю картину і порівнюючи її зі своїм далеко не ідеальним життям — намагаються зробити щось, щоб наблизити своє життя до цього ідеалу. А далі вже вступає в силу реклама, як писали в інших коментарях — реклама курсів для коучів (де на виході сам стаєш коучем), реклама щасливих людей, що пройшли психотерапію і зцілили всі травми. Навіть рекламу ІТ-курсів можна сюди ж додати.

Інші люди, які за духом ближче до Остапа Бендера, бачать такий нереальний попит від людей, що шукають легких відповідей і швидких рецептів — і просто користуються моментом, стаючи тими самими «коучами успєшного успєха». Як кажуть економісти — «попит породжує пропозицію».

Не кажу, що хороших коучів немає. Вони є, але їх знайти не набагато простіше, ніж доведеться прикласти зусиль, щоб самому покращити своє життя.

Бачила рекламу «вайти в ІТ за нєдєлю» і думаю, що я свого часу робила 8 місяців?)

А я? Загубила своі пять молодих років! 🤣😭😭😭😭

Та ми не такі якісь просто) он як глянеш, у всіх все виходить просто так, а ми обрали працювати 🫣🤪

От що підкидує мені в якості реклами інстаграм:
— куча реклами від шкіл коучінгу «пройди наші курси по коучингу, почнеш коучити людей, будеш заробляти від $100 в годину, маючи дуже гнучкий графік роботи та можливість працювати з будь-якоі точки світу»

Ясно, що люди йдуть на ці курси, щоб отримати таке омріяне життя. У когось потім вийде так жити, а у когось ні. Хтось буде просто коучити свого чоловіка, дитину та собаку.

Тобто, багато коучів — це результат успішного маркетингу цих шкіл коучинга. Школи беруть по $500+ за курс і намагаються обучити та випустити якомога більше «спеціалістів» бо це їх заробіток.

От якби ви походили на терапію 3+ років то вас би не тригерило чуже життя в соц мережах і ви б не створювали такі теми на доу))

Ніяких тригерів) просто коли навколо люди 30+ починають «змінювати світ», то я задумалась, може я щось пропустила?)

Так заплатіть усього 199,99$ за трєнінг і побачите як воно. Потім тут нам розкажите у новій темі))

Так сходіть і заплатіть і розкажете потім

Останній сплеск був десь в 2008 році із модою на курси по НЛП, де ведучий в дешевій, не по розміру придбаній сорочці з відівану, несе якусь дичину.

Коуч в «успєшний успєх». Що за мода?

Скоріше за все нейромережі навчились генерувати програми , за якими проводять ці курси.
Коуч — не коуч, а вішалка для одягу, в наскрізь пропуканій діловій уніформі яка ще до того ж не позбулась неприємної для оточуючих вимови.

Проводили десь в приміщеннях занедбаної торгівельної бази, де всі на купу складають куртки. Зараз онлайн в формі вебінарів, де можна побачити на камеру учасників, що забули вдягнутися.
Аудиторія: домогосподарки, що повірили в себе, усілякі заблукавші недоінвестори яким колишній однокласник «100%» позичить мільйон гривень, амбіційні студентки з провінцій та дружини програмістів, які пішли на курси заради демонстративної проактивності, аби чоловік не бухтів, що вона нічого не робить.

Хваляться тим, що мали довгий шлях (міняли 3-6 разів сферу діяльності) і от нарешті дійшли до самопізнання!

Вони знайшли активність, де можна займатись бовтологією і особливо не напружуватись після зміни сфери діяльністі з нарощування вій і нігтів клієнтам годину-дві в день.

Поясніть, будь ласка

Инфоцыганство в моде)

блін, я вперше загуглила цей термін. Якось раніше мені не здавалось це так очевидно. Це воно, можна закривати топік)

Педалила, а мабуть треба було знайти чоловіка айтішніка і ходити на курси нлп

Ого)
Ви трошки випали з контексту.

А так буває, коли не працюєш на галєрі)

Хм, те що вам не подобаються їхні інформаційні продукти, не означає що вони не приносять їм грошей. Чим вужче людина мислить, тим більше булшиту можна на неї навішати. Чому людина вузько мислить, бо не треба багато думаючих людей-треба працюючих. Умовні школи зі дзвінками та перервами, ієрархією та оцінюванням кожного взятого індивідуала за загальною системою і є створені для цього. Умовні соціальні медіа та телебачення теж створені для того, щоб тримати людей в напрузі та повторювати одну й ту саму думку мільйон разів (в народі пропаганда). Тобто вам спершу навішують купу булшиту з раннього дитинства, потім придумують психологів (є випадки коли вони справді потрібні, але не ті що пройшли курси та вивчили слово «травма») та інфоциган. Нікому не треба людей з критичним мисленням, бо ними важче маніпулювати та на них заробляти. Тому копайте глибше ніж ваш топік та вам відкриються відповіді :D

про приносять гроші — я не говорила взагалі про гроші)
то я вас не зрозуміла — такі «курси» сприяють критичному мисленню чи навпаки?
бо поки що я роблю висновок, що «такі курси комусь потрібні, щоб тримати умовно всіх в одному стаді потоці»

про приносять гроші — я не говорила взагалі про гроші)

ви сказали ось це

Продають відверто повітря
такі «курси» сприяють критичному мисленню чи навпаки

критичне мислення сприяє тому, щоб ви на ті курси ніяк не потрапили :D

«комусь потрібні, щоб тримати умовно всіх в одному стаді»

переважно для цього існують політики та державні інституції, яким ви платите податки.

Действительно хороший Коуч, получше Садгуру, подписался

В мене товариш є, має невеличкий бізнес з металообробки та активно приймає участь в отих всіх тренінгах. Ходить туди заради нетворкінгу, щоб знайомитися з новими людьми. За останні декілька років значно розширив свій бізнес завдяки новим знайомствам. З того що знаю почав виробницитво буржуйок для опалення, виробляє еупу якоїсь гумагітарки, активно допомагає ЗСУ і таке інше. Перетягнув свій цех на західну Україну з Харкова, знайшов купу якихось фондів для допомоги бізнесу під час війни та зараз вже активно пропонує свої послуги з консультування малого бізнесу в отриманні всіляких грантів. Тобто приймає участь в отому всьому сам, отримує з цього певні дивиденти і вже сам проводить всіляки бізнес тренінги.
Ми просто в силу своєї професії не під тим кутом на той весь цирк дивимось і ніколи не зрозуміємо як воно працює.

знайти там нетворкінг — це круто! це перший +. А взагалі — людина вже мала той підхід, просто знайшла де його реалізувати. Навряд чи він прийшов і йому на сесії сказали, що так треба робити)

Діліться контактами, може кому треба буржуйка чи подібне

Тобто э питання, чи зміг би він цьго всьго досягти без цього коучінгу.

В айті для цього є конференції (принаймні до ковідів всяких було так). На середньостатистичну айті конфу йдуть заради таких речей (зазвичай учасникам важливі всі три): 25% самі доповіді, 25% поїсти піццу і потусити, 50% нетворкінг.

Йшов 23й рік 21го століття, а дехто вимірює користь від послуг лише видимими матеріальними метриками. Дійсно, навчати можна лише чомусь конкретному: як писати код, тестувати і тд.
І це ж треба бути таким самовпевненим, щоб сприймати людей, які витрачають сотні доларів в місяць на терапію і коачінг, як якихось лохів, яким легко впихнути «повітря». А ви не думали, що люди отримують взамін психологічний ресурс і краще розуміння перспектив, що дозволить їм заробити в рази більше?

ну так не купуй послугу, яка здається тобі примітивною. в чому проблема?
може деяким людям треба витратити первні кошти, щоб зрозуміти, що

«банан большой, а шкурка еще больше»

, бо батьки та/або система освіти повністю зафейлили свою роботу.
звідки ця дика тяга критикувати цілі сфери життєдіяльності тому, що хто в них робить свою роботу не так, як тобі подобається?
тут же головне — добровільність користування послугою

Так вони ж завжди рекламують, що після їх послуг будеш суперуспішним і дадуть суперсекретні знання

боже яка нова проблема
а реклама майонезу каже, що він супер смачний.

в пошуках чарівної пігулки ладні робити що завгодно, аби просто не почати більше працювати

«Більше працювати» не працює. Там інше важливо.

покупців майо в сотні разів більше, ніж покупців курсів коучів.
так що в абсолютних цифрах товпи не там.

а, так это нормально)))
люди вообще нелогичные.
почитайте форумы, где люди на квартиры жалуются, которые они купили за десятки тысяч долларов. там часто оказывается, что покупали в аффекте с закрытыми глазами.

Так вони ж завжди рекламують, що після їх послуг будеш суперуспішним і дадуть суперсекретні знання,

оце велика проблема. Будь-яких курсів. Ти закінчуєш стокові курси і починаєш з ноги на співбесіді відкривати двері і казати, що компанія тебе неварта

Так вони ж завжди рекламують, що після їх послуг будеш суперуспішним і дадуть суперсекретні знання, але перевірити це можна тільки послухавши що ж вони там розповідають:)

так это суть всех рекламных посылов от увеличения пениса до минеральной воды.

Те, що люди з горошима так розважаються не означає, що ті хто почнуть розважатися в такий самий спосіб матимуть такі ж гроші.

"Шукають себе",чергова зміна сфери діяльності.
Часто переходять після вигоряння / розчарування / стелі в айті. В коучингу догоряють до попелу, беруть сабатікал, вертаються назад в it.

Одні хочуть грошей, інші хочуть показати усім, що мають доступ до кращого споживання (та сама «терапія») і гроші мають. Не бачу проблеми в тому, що ці дві групи знаходять одне одного.

це мабуть якийсь феномен і одночасно факап: ти йдеш до незнайомої людини, щоб вона тебе переконала/підтримала, бо ти не хотів раніше в щось вірити, не мав пітримки вдома, або мав, але не довіряв близьким

або навпаки демотивує і формує комплекс меншовартості

хороший коуч, как и психотерапевт не переубеждает и не поддерживает
он задает правильные вопросы

в этом и отличие от семьи

прикол в тому, що ці питання породжуються свідомістю людини, яка їх ставить, а це означає, що напрям цих питань буде лімітований його або її досвідом, тож потрібно брати людину, яка гарно себе показала, а не когось з вулиці умовно

що напрям цих питань буде лімітований його або її досвідом,

ограничение это опыт+образование
но это все равно сильно больше, чем человек в состоянии узнать сам про себя. к тому же самопсихотерапия — она затруднена, слишком долго и результатов с гулькин нос

тож потрібно брати людину, яка гарно себе показала, а не когось з вулиці умовно

к хорошему коучу очередь, а еще они не работают с теми, кто не нацелен на результат, а хочет жевать жвачку переливая из пустого в порожнее

Хто визначає правильність? Які критерії? Суб’єктивна оцінка самопочуття?

нельзя нарушать личные границы человека, иметь личную заинтересованность, должно быть полное признание субъектности человека, общение из позиции на равных нельзя давать оценку, озвучивать прогнозы, подталкивать человека принять какое то решение и пр.

Є одна правда якої я притримуюсь після прочитання багатьох книг по біхевіористиці — ніхто тебе краще не зрозуміє і не відповість на всі твої питання як не ти САМ.
Будь який коуч/психолог бачить тебе як людину під своїм кутом зору, і рощуміє тебе по своєму. Сподіватись що стороння людина вирішить твої проблеми або допоможе зрозуміти чого ж ти хочеш — марно.
Будьте чесними з своїм я, не ховайтесь від себе, кожен знає насправді чого хоче, бо сам собі боїться зізнатись.

Бачу тут фундаментально неправильний підхід: думка про те, що у середині нас (нашого мозку, свідомості, тощо) є щось справжнє, дійсний ти, і от потрібно докопатися до цього, тоді заживеш справжнім життям. Як на мене, ніякого справжнього прихованого тебе немає, ти — це ти з усіма шарами, які ти хоче прорити і відкинути у «пошуках себе»

Клиент* не мамонт — не вымрет.
Люди ищут лёгкие решения, создают спрос. Очевидно, найдётся продавец желающий на этом заработать. Это как с ценником выезда. Сейчас самое дешёвое что я видел это 4к, но попадаются предложения с предоплатой за 1-2к. Очевидно, это скам. Но если предлагают, значит есть те, кто ведётся.

це мабуть найлогічніше пояснення, дякую!
зазвичай ті, хто це розуміє, вже вчить «коучінгу») такий собі B2B, а в B2C ті, хто ще вірить у важливість

Продають відверто повітря

Ну от людина може продати повітря а ти ні. Ось і заздриш

чому не можна робити ту роботу, що подобається і не гнатись за «рєсурсом»?

Ну так роби. Чого ти вирішив що їм їх робота не подобається?

Ну от людина може продати повітря а ти ні. Ось і заздриш

точно-точно)

Ну так роби. Чого ти вирішив що їм їх робота не подобається?

я не вирішив, бо я, як мінімум, жінка)

Як можна розказувати про таймменеджмент, якщо ти змінив 6 професій і витратив на це Х років?

А де зв’язок між тайм-менеджментом і зміною професій?

Чому говорити, що ти ходиш на терапію 3+ років стало модним? як на мене це дуже особисте..

Як на мене, то краще що людям говорять, що ходити на терапію це нормально, ніж люди займаються «терапією» наодинці з пляшкою алкоголю:)

А де зв’язок між тайм-менеджментом і зміною професій?

це в якісь мірі говорить про втрачений час. Я дійшла до IT тільки в 23. Якщо порівняти колегу, який зі школу вчився цьому — то я втратила

Я змінював напрямки і сфери роботи. В кожній з них було нормально.
В ІТ тех можна ходити між різними напрямками і це абсолютно нормально)

можна, я нічого не маю проти, абсолютно! я теж свого часу свічнулась. І добре, що людина себе знаходить. Але коли ви пишите резюме для IT — ви тільки (а може і взагалі ні) по дотичній вказуєте який мали досвід. Бо коли сфери вгагалі не дотичні, то досвід нерелевантний.
В даному випадку, я вважаю, що змінити кільканадцять професій не означає успіх, який треба «нести в маси»

я повністю розумію для чого терапія і підтримую це. Але ходити роками — чи не звичка це?

если есть деньги, время и силы это выдержать, то у каждого материала хватит на всю жизнь

психотерапия — это не пришел, поговорил и стало легче, скорее наоборот.

Підписатись на коментарі