ChatGPT склав іспит з MBA у Вортонській бізнес-школі. Успішно

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Професор Крістіан Тервіш з Вортонської школи вирішив дослідити можливості ШІ поза межами стандартних освітніх програм та склав за допомогою ChatGPT іспит з основного курсу MBA «Управління операціями».

Ось висновки професора:

«Академічні показники» Chat GPT3 можна підсумувати таким чином: по-перше, він чудово справляється з основними питаннями управління операціями та аналізу процесів, включно з тими, які базуються на тематичних дослідженнях. Не тільки відповіді правильні, але й пояснення чудові. По-друге, Chat GPT3 іноді робить дивовижні помилки у відносно простих обчисленнях на рівні математики 6 класу. Ці помилки можуть бути величезними. По-третє, поточна версія Chat GPT не здатна обробляти більш складні питання аналізу процесів, навіть якщо вони базуються на досить стандартних шаблонах. Нарешті, ChatGPT3 надзвичайно добре вміє змінювати свої відповіді після підказок людини. Іншими словами, у тих випадках, коли спочатку не вдалося зіставити проблему з правильним методом вирішення, Chat GPT3 зміг виправити себе після отримання відповідної підказки від людини-експерта. Враховуючи таку продуктивність, Chat GPT3 отримав би оцінку B на іспиті.
Це має важливі наслідки для освіти в бізнес-школі, включаючи потребу в переглядом політики іспитів, розробці навчальної програми, зосередженій на співпраці між людиною та штучним інтелектом, можливостях імітації процесів прийняття рішень у реальному світі, необхідності навчати творчому вирішенню проблем, покращенні продуктивності навчання тощо.
👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Бачив якось я випускника МВА на посаді зам голови правління системного банку по роздрібній торгівлі.
Не знаю як він вчився і здавав екзамен, але у банківській справі був дебіл дебілом і наробив багато такого, що руйнувало роюочі процеси на налагодженні схеми обслуговування клієнтів.
В результататі було багато хто пішов звідти, не витримавши цього ідіотизму на роботі.
P. S. Це було ще в 2005, тоді МВА мало більшу вагу ніж зараз

це просто показує те, що іспити по MBA гівно, їх складали проф непридатні люди.

А чим займаються здобувачі MBA, щоб їх там ChatGPT замінив?

А як ідентифікувати будемо людину MBA від боту MBA ?
Бачте, тут здається що для солідних дискашн потрібно мати якісь соулбоундс.
Бо наче капча того...

Возможно, это говорит о качестве самого экзамена

Людство йде саме туди, куди хоче йти і куди йшло всю свою історію — до максимального, я б навіть сказав, абсолютного комфорту. Тобто до ситуації, де необхідність докладати хоч якісь зусилля близька до нуля.

Раніше людям хотілося полегшити свою фізичну працю (в основному щодо роботи в полі і переміщення вантажів) — вони винайшли двигуни, трактори, автомобілі, літаки, будівельні крани і т.д. Людям захотілося полегшити способи ведення війни і перестати розмахувати мечами й сокирами — вони винайшли порох, вогнепальну зброю, ракети, дрони і т.д.
Людям захотілося полегшити свій побут — будь ласка, пральні машини, роботи-пилососи, you name it. Люди захотіли перекласти на машин складні обчислення — welcome to computers & computer science.

І от нарешті ми йдемо до того, що людям, о господи, все ще треба думати, напружувати мозок для вирішення не-фізичних питань. Навіть не знаю, що ми будемо автоматизувати далі, коли створимо «машину», що буде повноцінно думати за нас.
І чи потрібні будемо ми — «ліниві шкіряні мішки» — цій машині.

Швидше за все дуже скоро дійде діло до законодавчої заборони AI. Від ChatGPT вже буквально крок до мережі, якій можна буде поставити задачу «зароби якось грошей в інтернеті і використай їх на тероризм» — і вже всі розуміють, що воно таки заробить і таки використає, і дуже ефективно. Ну а з цього моменту вже нема іншого варіанту, як це все заборонити і знищити.

Скоріше, до цього моменту буде машина, якій можна буде поставити задачу «знайди тих, хто спонсорує тероризм».

ті, хто щось покращували, винаходили, робили це не для того щоб ніхера потім не робити, а для того щоб відкривати нові можливості, не для того щоб було «легко», а для того щоб можна було зробити більше, щоб була можливість займатись більш складними задачами.
а у вас розуміння характерне лінивим пересічним дибілам (як ви кажете «ліниві шкіряні мішки»). якщо ви відчуваєте себе таким — ваша справа, але не треба казати «ми». ми різні

Тобто тепер ми офіційно можемо замінити випускників MBA на ChatGPT?

Виглядає так, що такий ChatGPT вимагає професора, який правильні питання задавати має. Тому навряд.

Не повністю, але 10 випускників МВА на 1-2 випускників МВА з ChatGPT — Так.

Із іншої сторони я не працював із чатом гпт — немає доступу та фінансування. Тому я йому не довіряю. Якщо колись він мій мозок (нейрони, необхідну кількість млрд) упевнить у тому що він таки є реальний помічник — тоді так. Але поки що він для мене як криптовалюта десять, а точніше 15 років тому.

Ніхто, ніколи, і нізащо секрети майстерності не викладе у відкритий доступ.

Пфф. Оно уже давно шпарило статьи в научные журналы. А тут какие-то экзамены.

чомусь пригадався пошкоджений капелюх на мавпі з Футурами..

Підписатись на коментарі