Спроба влаштуватися в НАБУ

Доброго усім вечора.

Так сталося, що став я розглядати вакансії в державних підприємствах. І побачив цю (або може цю) вакансію. Не впевнений, тому що відправив листа ще в тому році, а в тепішниій час, що будо місяц назад, здаєтся начебто 100 років тому. Ну, відправив та відправив. І забув.

Про себе. Ну, десь 15 років досвіду в IT, трошки шось в цій всій безпеці розумію, але більше по всяким там AWS-ам, чим по державним підприємствам. Может десь шось не відповідаю всім вимогам, але коли кандідат на 100% підходить вам на вакансию? Моя справа відправити листа, а вони хай уже думають, потрібен я їм чи ні.

І тут, учора приходить відповідь. Вибачте за багато буков, не знаю, чи можливо тут зробити спойлер.

За результатом розгляду надісланого Вами резюме інформуємо про таке.

Абзацом першим частини п’ятої статті 10 Закону України від 14.10.2014 № 1698-VII «Про Національне антикорупційне бюро України», зі змінами (далі — Закон № 1698-VII), визначено, що на службу до Національного бюро приймаються на конкурсній, добровільній, контрактній основі громадяни України, які спроможні за своїми особистими, діловими та моральними якостями, віком, освітнім і професійним рівнем та станом здоров’я ефективно виконувати відповідні службові обов’язки. Кваліфікаційні вимоги до професійної придатності визначаються Директором Національного бюро. Призначення на посади у Національному бюро здійснюється виключно за результатами відкритого (крім випадку, передбаченого частиною четвертою статті 10 Закону № 1698-VII) конкурсу, що проводиться в порядку, визначеному Директором Національного бюро, крім призначення на посади першого заступника та заступників Директора Національного бюро, призначення на які здійснюється Директором Національного бюро без обов’язкового проведення відкритого конкурсу.

Порядок проведення відкритого конкурсу для призначення на посади у Національному антикорупційному бюро України затверджений наказом Директора Національного бюро від 31.05.2017 № 123-О, зі змінами (далі — Порядок).

Відповідно до абзацу першого пункту 2.2 розділу ІІ Порядку відповідне рішення про початок конкурсу оприлюднюється на офіційному вебсайті Національного бюро.

Відповідно до пункту 3.1 Розділу ІІІ Порядку особа, яка бажає взяти участь у конкурсі, подає до конкурсної комісії Національного бюро такі документи:

1) письмову заяву про участь у конкурсі встановленого зразка (додаток 3);

2) копію паспорта громадянина України;

3) копію реєстраційної картки платника податків;

4) заповнену власноруч або за допомогою комп’ютера анкету кандидата на посаду до Національного антикорупційного бюро України (додаток 4) та заповнену власноруч автобіографію (додаток 5);

5) копію трудової книжки або витяг з послужного списку;

6) фотокартку розміром 4×6 см;

7) копію (копії) документа (документів) про вищу освіту із додатками, присвоєння вченого звання, присудження наукового ступеня;

8) копію Державного сертифіката про рівень володіння державною мовою (витяг з реєстру Державних сертифікатів про рівень володіння державною мовою), що підтверджує рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови;

9) роздруковану копію декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік, подану у порядку, встановленому Законом України «Про запобігання корупції», як кандидата на посаду.

Особи, які беруть участь у конкурсі на вакантні посади у період дії воєнного стану, можуть не подавати до конкурсної комісії Національного бюро роздруковану копію декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Особи призначені на посади у період дії воєнного стану, подають роздруковану копію зазначеної декларації протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану до Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України для забезпечення проведення спеціальної перевірки (роз’яснення Національного агентства з питань запобігання корупції від 07.03.2022 № 4 nazk.gov.ua/...​nnya-4-vid-07.03.2022.pdf).

10) письмову заяву, в якій особа повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», і надає згоду на проходження перевірки та оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону або копію довідки встановленої форми про результати такої перевірки (додаток 6).

11) особи, які подають документи на участь у конкурсі на посади державної служби категорії «Б», подають заяву про відсутність заборгованості зі сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання (додаток 8);

12) у разі проведення закритого конкурсу — іншу інформацію для підтвердження відповідності умовам конкурсу.

Відповідно до пункту 1.8. Розділу І Порядку документи для участі у конкурсі надсилаються поштою або подаються особисто (у спеціальну поштову скриньку Національного бюро). Документи, надіслані електронною поштою, до розгляду не приймаються. У разі відправлення документів поштою (адреса: 03035, м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3) датою їх прийому конкурсною комісією вважається дата поштового штемпелю, що підтверджує поштове відправлення.

Порядок подання пакету документів визначається у Профілі посади.

Відповідно до пункту 3.2. розділу ІІІ Порядку, направлення лише заяви або резюме не є підставою для участі у конкурсі.

Відповідно до пункту 3.3. розділу ІІІ Порядку Конкурсна комісія Національного бюро перевіряє документи на відповідність установленим законодавством та Порядком вимогам щодо призначення осіб на відповідні посади у Національному бюро, а також на відповідність Кваліфікаційним вимогам, визначеним у Профілі посади, та інформує кандидата телефоном або електронною поштою про його участь у конкурсі.

Кандидати, які не відповідають Кваліфікаційним вимогам, визначеним у Профілі посади, або чиї документи не відповідають установленим вимогам, або якими подано неповний пакет документів, або якщо документи подано не у встановлений термін, не допускаються до тестування та вважаються такими, що не пройшли конкурс.

Враховуючи викладене, рекомендуємо подавати пакет документів для участі у конкурсі на зайняття вакантної посади Національного антикорупційного бюро України згідно з встановленим порядком.

З повагою

Відділ по роботі з персоналом

Національного антикорупційного бюро України

І я такий:

Думаю, як треба хотіти в них пряцювати щоб виконати всі оці вимоги. Ну, може десь шось, який-сь відкритий конкурс... Але я навидь ще не питав, скольки вони будуть платити. Невже у нас дежпідприємсмо буде платити стильнки скільки покаже калькулятор зарплат коли я укажу в ньом 10+ років майже по любій IT спеціальности.

Все може будти, я може не дочитав... Але я всього навсього відпопів на вакансию у видкритому істочнику, в якому не було указано про 10 кругів пекла... А мені у видповідь «згідно статті...» Хто там працює... як вони туди потрапляють? Навіщо там працювати? Не розумію...

Усім бобра та мирного неба.

👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
. І побачив цю (або може цю) вакансію

Вакансії в держструктури є сенс дивитися або на їх сайтах, або на порталі державної служби, а не на незрозумілих агенціях)
До речі, на сайті НАБУ є вакансії. Там є опис, вимоги до документів і вказана зарплата. Практично перше посилання в пошуку

Трошки менше ніж на візу+роботу в банку в Лондоні. Там ще довідку про не судимість треба.
Воно трошки страшно виглядає але на справді півдня роботи щоб все приготувати. І що поганого в тому що НАБУ робить due diligence?

Думаю, як треба хотіти в них пряцювати щоб виконати всі оці вимоги.

як людина, що все життя пропрацювала по трудовій, можу сказати: це тільки початок і ще далеко не ввесь список потрібних документів. і так, документи з воєнкомату теж будуть потрібні.

Невже у нас дежпідприємсмо буде платити стильнки скільки покаже калькулятор зарплат коли я укажу в ньом 10+ років майже по любій IT спеціальности.

Це конкурс, у якому, на жаль, змагаються між собою не НАБУ, а апліканти ;-)
І ніхто не буде торгуватись, бо держустанова, і зп згідно штатного розкладу +?премія (але під час війни — це навряд).

Перша моя айтішна робота була на айтішному держпідприємстві (дотична до судів).

Ніколи знову...

А автор гілки умисно настільки безграмотно написав цей пост українською мовою? Може прочсто злякався що екзамен не здасть, а стрий чертифікат іже не дійчний? Чи у нього як і у мене всі букви з клавіатури зтерлись? ахахаха

Не навмисно, так сталося що за своє життя більше спілкувався англійською чим українською.

Якщо Вас лякає цей невеличкий список, в якому більшість пунктів — фігня і, напевно, у Вас вже є або робиться за півдня, то, можливо, державна служба — не для Вас?

Можливо, справа не в лячності процедур, а у самих пунктах типу «копія паспорта України». Яка мета цього пункту?

Переконатися, що на державну посаду в Україні претендує громадянин України?

В российском сегменте даркнета вырос спрос на поддельные украинские паспорта. Как выяснила «Лента.ру», приобрести внутренний паспорт можно примерно за полторы тысячи долларов.

Як копія паспорта може допомогти в чомусь переконатись? Як копія картки платника податків допомогже прийняти рішення? Як взагали отой набір копій документів і заяв може взагалі у чомусь допомогти?

Хоч одну людину засудили через те, що він подав підробні документи при прийомі на роботу — диплом, наприклад?

Так толку від того підробного паспорту, якщо його не буде в базах? Чи це вже з записом у бази 1.5к? Якось дешево. Але все одно — є закон, є вимога наявності українського паспорту — значить в заявці має бути копія. Можете думати про це все, що завгодно, але так працює держава. Будь-який крок вимагає документу. І це ж не тільки у нас так, кругом.

Йти до правоохоронних органів із підробленим паспортом. Це геніально!

Не бачу цьому жодних перепон, окрім небажання робити копії трудової та картки обліку платника податків.

Ну во первых, вы должны уметь читать державни документы и делать выводы.
во вторых, должны быть достаточноу усидчивы, чтоб предоставить все что требуются.

Считайте это первым этапом отбора на профпригодность, че.

копію вашого паспорта покладуть у папку з усіма вашими документами — заява, трудова, диплом, тощо.

Лякає не стільки список, скільки відновлення. Так, HR-ри нас трохи розбалували, показав що не тільки кандидату потрібна робота, а компанії теж потрібен кандидат.

Вітаю зі знайомством із українською бюрократичною мовою і процідурками.

Смішніше всього те, що це не так вже й погано. Бо без цих процідурок виявилось би що на позицію ІТ-детектива записана 89-річна бабця директора.

Власне, це адекватні вимоги до людини, яка буде займатись державною службою. Бекграунд чєк (документи про досвід роботи, про освіту, про відсутність судимостей і несплати аліментів — не проблема надати якщо з ними все ок) Іспит з державної мови і якісь додаткові перевірки ( підозрюю що може бути поліграф). Не бачу нічого такого, якраз норм вимоги, щоб не брати кого попало з вулиці, зважаючи на секретність роботи.
Власне, іноді і в айті теж просять довідку про несудимість, документи про освіту, контакти «колишніх». Тому дивно, що у вас такий розрив шаблону)

Постає тільки одне(або 2))) адекватне, і риторичне, питання ))) - то чому ж результатом адекватних вимог і адекватних процесів, адекватні (я вже не кажу — найкращі) люди не мають бажання там працювати, ну і не будуть фактично? Чи є адекватною система в якій на вході адекватні вимоги і адекватні потенційні кандидати, а на виході буде найм «найкращого з найгірших» так скажімо?

зважаючи на секретність роботи.

я аж погуглив що такий набу щоб самому переконатися що я не плутаю то це єсть «національне анти корупційне бюро» ... секретність роботи? сірьозно? а ну ок

(звучить класична совєцька тривожна музичка)

youtu.be/p7zBxE0U0GQ

Працював з серпня 2018 по червень 2019 в одному новоствореному (на той час) правоохоронному органі. І так, щоби туди потрапити потрібно спершу зібрати і надіслати пакет документів згідно переліку (+сертифікат нарколога, сертифікат психіатра і сертифікат на знання державної мови, який видають у спеціалізованих місцях). Якщо з вашими документами все ок — вас допускають до конкурсу, де, швидше за все, будуть такі етапи: тестування на знання законодавства, тестування на загальні навички, потім співбесіда і напередодні призначення — поліграф (дуже цікавий експірієнс до речі). Потім складаєте присягу — і ви державний службовець (ліл). Пропрацював я там недовго, але в цілому було корисно дізнатись як працює держапарат зсередини. Навіть кілька місяців побув ТВО начальника одного структурного підрозділу центрального апарату, після чого з чистою совістю звільнився і зрозумів, що працювати на держслужбі і, особливо, в мусорських правоохоронних органах то на дуже великого любителя. Але з плюсів: робота з 9 до 18, обідня перерва з 13 по 13:45, у пятницю скорочений робочий день до 16:45, оплачувані перепрацювання — як то кажуть повний соцпакет. Мінуси перераховувати не буду, бо то окрема історія

Люди які обідають о 12.00 або 16.00 зрозуміли що це не для них ))
Дякую за розповідь — тепер я точно знаю що приймав правильні рішення.

Подумав, що люди одночасно проти електронних реєстрів (ака Дія) та проти подавати їх (документи) власноруч.
Наприклад, до ID картки уже підв«язана фото та ІПН.
Відмітки про освіту та результати іспиту на знання мови можна було б стягнути десь в базі МОН.
Але ж ні... бігайте з папірцями від одного кабінету до іншого — зато «секюрно».

зато «секюрно»

Ахаха... колись давно в минулому житті був членом «робочої групи», яка займалась організацією і супроводженням конкурсних відборів до одного новоствореного (на той час) правоохоронного органу. Через мої руки проходили сотні наборів документів на, практично, всі рядові посади як у центральний апарат, так і в територіальні управління

зато «секюрно»

Вже ж були скандали — коли документи учасників конкурсів / учасників тендерів були на державних порталах у відкритому доступі)

на госслужбе такие требования даже если ты младший сотрудник ИТ департамента в районной налоговой будешь тонер в принтер заправлять и foxpro ковырять
госслужащие бывают 3 видов: идиоты, пенсионеры, коррупционеры

Ну, для джунов я ещё понимаю. Никуда не берут, тут есть какой-то шанс, ты встряешь и начинаешь работать в системе. А тут они ищут старшего детектив. То тесть человека с 10+ годами опыта. Где они его найдут?

А тут они ищут старшего детектив. То тесть человека с 10+ годами опыта. Где они его найдут?

Серед системи, очевидно ж.
Тому реформуй, не реформуй — все одно отримаєш яйця по 17 гривень.
З іншого боку, можна уявити з яким спротивом фахівців із псування паперу стикнеться будь-яка спроба реформ.

Ну а у не джунов папочка со всем этим лежит в столе в трех экземплярях.
Для них некритично.
А не-джун без опыта работы в держслужбе не им не вам не надо, поскольку там зарплата еще и от вашего уровня держслужбовця зависит.

госслужащие бывают 3 видов: идиоты, пенсионеры, коррупционеры

Це ти відсортував у порядку кількості?

ви вперше в житті з держслужбою/держслужбовцями стикаєтесь?

Ну вообще была надежда что «отчаянные времена требуют непростых решений». Я думал что они попустились в требованиях что касается айтишников.

Я думал что они попустились в требованиях что касается айтишников.

самый равный шоле?))

Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Це вони ще про поліграф забули написати.

Ну так ви подалися на державного службовця)
Там такі вимоги вже досить давно (5+ років точно).

Підписатись на коментарі