Дозвіл на зброю

Вітаю народ. Мене звати Віктор і я працюю програмістом в продуктовій Амеріканській компанії. Також парт тайм, з 27 Лютого 2022 року, я служу військовим капеланом. Підписуйтесь на мій Телеграм канал де я викладаю звіти про допомогу ЗСУ та цивільним, відео з передової, та свої думки. В цьому топіку хочу поділитись своїм досвідом, як отримати дозвіл на зброю своїми силами швидко та легко в місті Київ. Є чудове посилання на цю процедуру на сайті Дія. В інших містах України думаю процес плюс мінус такий самий.

Мені самому цей шлях розповів мій побратим-айтівець Віталій Ратушний.

Для того, щоб володіти зброєю вам потрібно буде отримати два дозволи. Дозвіл на купівлю зброї та дозвіл на зберігання.

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

Ці два пункта ви будете робити останніми вже в дозвільній.

1. Заява щодо видачі дозволу на придбання зброї на ім’я керівника органу поліції за місцем проживання заявника
  2. Заповнена картка-заява

Довідку про вивчення я отримував в ІБІС на Гетьмана.

1. Довідка про вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил поводження з ними та їх застосування

Медичну довідку отримав в цьому Мед. центрі за 30 хвилин.

1. Медична довідка
  2. Копії 1, 2 та 11 сторінок паспорта громадянина України
  3. Дві фотокартки розміром 3×4 см

Вам нададуть квитанції на оплату. За прискорену процедуру — це 100 гривень. Цікавий лайфхак. Якщо поліцейській в дозвільній дасть на це згоду, щоб вам не бігти та не шукати банк та не стояти в черзі, ви можете оплатити по IBAN в апці вашого банку, а в дозвільній роздрукують для вас чеки.

1. Платіжний документ (платіжне доручення, квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або коду проведеної операції про внесення коштів за надання відповідної платної послуги

В моєму випадку це була довідка ВПО.

1. Якщо фактичне проживання громадянина інше, ніж зазначене в паспорті, необхідно надати документ, що підтверджує фактичне місце проживання громадянина (договір оренди житлового приміщення, свідоцтво про право власності на житлове приміщення тощо)

Не розраховуйте що в день оформлення у вас на руках буде дозвіл на купівлю. До 10 днів потрібно часу. Вам дається три місяці на купівлю зброї. Я купляв в Стволі AR-15 Saint Victor .223Rem. В магазині мені дали довідку про відстріл та конверт з кулями та гільзами. Це треба буде віднести знову дозвільну, написати ще одну заяву та очікувати ще 10 днів на дозвіл на зберігання зброї.

Необхідно зазначити, що для зберігання обов’язково треба мати сейф прикручений до стіни або підлоги. В мене ось такий. Також ви маєти бути готові, що дільнічий може влаштувати перевірку надлежачого спосібу зберігання зброї. Нарізну зброю (типу AR-15, АК та інші) по закону можна купляти лише з 25 років, також вона має бути зареєстрована в обласній дозвільній.

Ось і вся процедура. Тренуйтесь хлопці, тренуйтесь дівчата. Якщо росія піде знову в повномасштабний наступ, нехай Бахмут їм буде здаватись раєм.

Якщо у вас є запитання, задавайте в коментах, спробую відповісти, або перенаправити на когось більш свідомого в ціх питаннях.

Можу порекомендувати ось цей канал Про Зброю.

Все буде Україна!

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Медичну довідку отримав в цьому Мед. центрі за 30 хвилин.

Цікаво чи обов’язково потрібно мати військовий квиток (або відповідну довідку) при отриманні медичної довідки 127/о ?
Впевнений що в автора статті він є і в актуальному стані, але в загальному випадку перспектива відвідування місцевого ТЦК для актуалізації даних по обліку зупиняє від проходження описаного шляху.

не обов‘язково

Святий Віктор то класна тєма собі такий теж хотів.
На початку минулого року загорівся ідеєю участі в спортивних змаганнях з практичної стрільби. Навіть подав усі документи звбрані самостійно у дозвільну десь в 20 ((
До цього був частим відвідувачем тиру Ібіс. Постріляв багацько з чого. Моє серце завоював Kriss Vector в якого майже відсутня віддача ...
Але то все прикольно в мирний час коли мішень не стріляє у відповідь.
Якось так

Я капелан. Мене звати Віктор. Карабин Святий Віктор )

А хтось слідкує за темою короткоствольної зброї?
Вже майже рік пройшов з дати прийняття проекту Закону «Про право на цивільну вогнепальну зброю» № 5708 та останні новини були в вересні, що до кінця жовтня повинен був запрацювати реєстр зброї.
Але з того моменту в пресі жодних новин.
Чи просто попіарилися опитуванням в дії і забили?

Ну зазвичай стандартна відповідь: " не на часі ..."

чтото поменяли в 622 для вот этого реестра. на закон вроде пока забили

Я впевнений поки не змінять карний кодекс пов’язаний з наслідками використання зброї який зазвичай не на боці власника то «до сраки той бантік» ((

У меня вопрос. Почему когда человек идет в армию — ему дают оружие без всяких этих вот бюрократических крючков. А когда в личное пользование — то масса ограничений.

Бо по нормальному людина, яка потрапила в армію, вже пройшла медкомісію, проходить навчання поводженню зі зброєю, її місцезнаходження відоме, ще й відповідальність за косяки більша ніж у цивільних

поэтому в армии полно инвалидов алкашей и нариков?

От коли буде по нормальному, тоді не стане. Цивільному на зброю справку зробити теж не проблема

Вас не виїбуть (аж до суду може бути) якщо зброю ви пошкодите (наприклад осколками 120тої) як декого.

для цивила сейф прибивать не обязательно. обязательно для работников органов как ни странно
сейф — полное говно. не берите никогда такой. он под одну единицу оружия
там арка с оптикой станет по диагонали и все (если вобще влезет). а еще 500 — 1000 патронов кудато надо спрятать.
и он очень короткий — болт не влезет, помпа впритык или не влезет, зависит от ствола
а потом вам захочется еще оружия, век воли не видать, и будете покупать новый сейф
сейф должен быть 1.5м высотой и минимум 30×30 по глубине и ширине

Так і є. В мене влазить арка з оптикою та 600 набоїв в окремий сейф в середині цього сейфа

А короткоствол уже можно?

Звичайному пересічному все ще ні

Їх ціну пророкували дуже високу, тому навряд-чи массово купляли б

А що тут пророкувати. Зайдіть у будь-який інтернет магазин зброї у штатах і пооблизуйтесь на магнуми за півтори штуки баксів, а потім уявіть скільки воно у нас буде коштувати.
Ні, краще куплю вже нормальну спортивну гвинтівку у 338-му калібрі і позмагатись у високоточній стрільбі

Дуже надихає, що більше людей оформлюють зброю та розуміють цю важливість.
Із нетерпінням чекаю рішення влади про легалізацію зброї після нашої перемоги.
Раджу класний сайт:
zbroya.info/uk

Досить неоднозначна штука ця легалізація.
Так — популярізація гвинтівок круто. Буде більше влучних стрільців, але багато висококласних операторів дронів це в умовах сучасної війни ще крутіше.
Щодо короткостволів то не впевнений що це гарна ідея.

В цьому випадку я пілот дрону (вже 60 годин налітав) + стрілець. А холівар за вільне володіння зброєю буде завжди.

да конешно, украинцы идиоты и друг друга перестреляют.
интересно только почему они до сих пор друг друга не зарезали кухонными ножами

Щодо короткостволів то не впевнений що це гарна ідея.

В нас гігантська кількість громадян тиняється вулицями з неконтрольованими собаками, частенько ше й на самовигулі. Періодично вони потрапляють навіть в новини. Але мудрий нарід™ щиро впевнений в тому що це дуже гарна ідея. І він ж чинить лютий опір будь-яким спробам цю справу якось цивілізувати, навіть якщо це якась дискусія на рівні уявних друзів в фейсбуці.

А тут якийсь пан Зброяр сам хоче щоб його обклали регулювальними документами та навіть податками і, зненацька, ЙОМУ НЕ ДОЗВОЛЯЮТЬ!

:)

Хто хотів той і так міг собі купити. В нас навіть до війни був такий собі риночок зброї. Якщо вам не пропонували, це не значить що нікому не пропонували.

І за 9 років тої зброї у вільному доступі (гроші єдина точка відмови) стало лише більше. Нелегальної зброї.

А хочуть ж легалізації.

АКСУ в міському бою мабуть норм. Стріляв на полігоні, все що далі 50 метрів — не дуже норм

А сейф? А перевірка дільничним місця зберігання зброї? Ще непогано було б зазначити, що нарізняк має бути зареєстрований в обласній дозвільній і купувати його можна лише з 25 років.
І 10 днів то може бути. Формально до місяця на зельонку і до місяця на посвідчення. Звісно що роблять швидше, але то вже як кому пощастить.

Супер. Зараз додам

Тут важливо зазначити що не у всіх містах така проста процедура (хоч список документів всюди однаковий), бо в деяких дозвільна не працює, або там черга, або у Вас попросять довідку про відсутність судимості, або ж рекомендацію від дільничого. Але все це можна дістати, тож реально отримання зброї зараз лише питання фінансів, бо за час війни серйозно подорожчала, а набої взалагі важко дістати в потрібній для тренуваннь кількості

Йдеш у магазин зброї, кажеш — потрібна зеленка. Там люди в курсі системи і за невеличку доплату (а можливо і без неї) поводять тебе за руцю без черг.
По цінам так — нарізна зброя зараз це капець. Помпи вже повернулись якщо у баксах майже на довоєннні ціни

про кабанчіків да. відомий факт. Я десь чув, що у нас за таке беруть 200 доларів

Доречі вже наче скоро можна буде повністю подавати заявку на зброю через магазин

Зараз це не працює нарізне тіко через центральну дозвільну ( Ібіс ще може для своїх стволів )

Так. Нажаль в регіонах не все може бути так просто, як в Києві. Довідку про відсутність судимості не мають просити до кінця військового стану

Підписатись на коментарі