Дозвіл на зброю
Вітаю народ. Мене звати Віктор і я працюю програмістом в продуктовій Амеріканській компанії. Також парт тайм, з 27 Лютого 2022 року, я служу військовим капеланом. Підписуйтесь на мій Телеграм канал де я викладаю звіти про допомогу ЗСУ та цивільним, відео з передової, та свої думки. В цьому топіку хочу поділитись своїм досвідом, як отримати дозвіл на зброю своїми силами швидко та легко в місті Київ. Є чудове посилання на цю процедуру на сайті Дія. В інших містах України думаю процес плюс мінус такий самий.
Мені самому цей шлях розповів мій побратим-айтівець Віталій Ратушний.
Для того, щоб володіти зброєю вам потрібно буде отримати два дозволи. Дозвіл на купівлю зброї та дозвіл на зберігання.
Документи, що необхідно надати для отримання послуги:
Ці два пункта ви будете робити останніми вже в дозвільній.
- Заява щодо видачі дозволу на придбання зброї на ім’я керівника органу поліції за місцем проживання заявника
- Заповнена картка-заява
Довідку про вивчення я отримував в ІБІС на Гетьмана.
- Довідка про вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил поводження з ними та їх застосування
Медичну довідку отримав в цьому Мед. центрі за 30 хвилин.
- Медична довідка
- Копії 1, 2 та 11 сторінок паспорта громадянина України
- Дві фотокартки розміром 3×4 см
Вам нададуть квитанції на оплату. За прискорену процедуру — це 100 гривень. Цікавий лайфхак. Якщо поліцейській в дозвільній дасть на це згоду, щоб вам не бігти та не шукати банк та не стояти в черзі, ви можете оплатити по IBAN в апці вашого банку, а в дозвільній роздрукують для вас чеки.
- Платіжний документ (платіжне доручення, квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або коду проведеної операції про внесення коштів за надання відповідної платної послуги
В моєму випадку це була довідка ВПО.
- Якщо фактичне проживання громадянина інше, ніж зазначене в паспорті, необхідно надати документ, що підтверджує фактичне місце проживання громадянина (договір оренди житлового приміщення, свідоцтво про право власності на житлове приміщення тощо)
Не розраховуйте що в день оформлення у вас на руках буде дозвіл на купівлю. До 10 днів потрібно часу. Вам дається три місяці на купівлю зброї. Я купляв в Стволі AR-15 Saint Victor .223Rem. В магазині мені дали довідку про відстріл та конверт з кулями та гільзами. Це треба буде віднести знову дозвільну, написати ще одну заяву та очікувати ще 10 днів на дозвіл на зберігання зброї.
Необхідно зазначити, що для зберігання обов’язково треба мати сейф прикручений до стіни або підлоги. В мене ось такий. Також ви маєти бути готові, що дільнічий може влаштувати перевірку надлежачого спосібу зберігання зброї. Нарізну зброю (типу AR-15, АК та інші) по закону можна купляти лише з 25 років, також вона має бути зареєстрована в обласній дозвільній.
Ось і вся процедура. Тренуйтесь хлопці, тренуйтесь дівчата. Якщо росія піде знову в повномасштабний наступ, нехай Бахмут їм буде здаватись раєм.
Якщо у вас є запитання, задавайте в коментах, спробую відповісти, або перенаправити на когось більш свідомого в ціх питаннях.
Можу порекомендувати ось цей канал Про Зброю.
Все буде Україна!
36 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів