Робота з дому: чи справді це дає вам більше часу на себе?

У дослідженні «Time Savings When Working from Home» розглянули, скільки часу можна заощадити, коли не потрібно їздити в офіс для роботи.

Але цікаве інше: «Працівники витрачають 40% свого заощадженого часу на роботу і близько 11% на себе», — пишуть автори про загальний результат для 27 країн.

Враховуючи ці 40%, автори пишуть, що «значна частина заощадженого часу повертається до роботодавців».

А як у вас? Працюєте більше у режимі ремоуту чи в офісі?

Я:

8%
4%
65%
20%
4%
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

У мене цікава ситуація склалася — коли працював з офісу, то наче часу «на робочі обов’язки» витрачалося більше (враховуючи дорогу туди-назад), але життя було більш активним, бо якщо вже опинився за межами квартири, то ввечорі після роботи можна кудись і сходити, а додому повернутися лише на сон.

Після переходу на ремоут, фактичного вільного часу більше приблизно на 2 години, але через це я став спати на +1 годину більше, а через власну лінь і необов’язковість виходити з дому, тепер понеділок-п’ятницю проводжу вдома (працюючи і відпочиваючи), а виходжу кудись лише по суботам та неділям. І то не кожен тиждень.

Тобто виходить «вільного часу більше», але «життя стало навіть менш активним ніж було».
Якщо при роботі в офісі у тебе в кінці робочого дня фактично немає вибору «виходити чи не виходити з офісу і йти кудись (гуляти чи додому)», навіть якщо день був важкий, то при work from home якщо день був насичений і під вечір не залишилось сил — можна просто відкинутись на диванчик і немає потреби змушувати себе кудись йти)

Якшо ти лінива задниця, то будеш нею і вдома, і в офісі.
Можна приїхати з офісу і супчик зварити спокійно, а можна цілий день провалятися вдома на ліжку, окрім як відкрити двері кур’єру Glovo, шоб забрати замовлення.

Якщо ви по життю лінива дупа, то вас ні офіс, ні ремоут не врятує. Для себе обираю тільки ремоут, бо дружу з тайм менеджментом і вмію залишатись вмотивованою і вдома. Таким чином я не витрачаю особисті сили та час на дорогу, та каву по приїзду в офіс і непотрібні балачки, стала більш активною, ніж в офісі. Будучи на ремоуті, я можу попрацювати вночі, бо мені так зручно, а вдень попрокрастинувати, знову ж таки, бо мені так зручно

Працюю з дому і сплю довше. Нема вранішнього стресу у пробках.

Працював з дому: фактично в тебе весь твій час — це робочий час. Буквально.
Можливо то від сфери залежить, але овертайми на ремоуті — стандартна штука. Дуже важко сказати і собі «стоп», і колегам, і проєкту. Особливо коли проєкт тобі ну дуже подобається.

В офісі ж ніяких «стоп» слів говорити не треба. Фактично ти завжди вільний в певний час. Інколи, так, буває що затримуєшься. Але то дуже рідко.

Взагалом я за варіант з офісом, але недалеко від дому. Особисто в мене — це хв 30 ніжками топати. Що дуже круто — провітритись, полапати сніг і почухати за вушками сусідського котика — цеж чудово!

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Все залежить від міста де живеш. Якщо це Київ чи Львів, Берлін або Варшава, Лондон або Атланта, то що офіс, що не офіс — все одно гівно. А якщо це Одеса, чи будь-яке місто біля моря, то мати можливість піти на пляж на 3-4 години в день — це кайф, «мороженоє» :)

На рахунок «... важко працювати коли діти вдома заважають ...», то, як на мене, це взагалі повний шлак 😶. Можливо я не модний, але коли почав працювати на ремоуті, то я бачив, як моя друга дитина вперше перевернулася, почала повзати, встала на ніжки й т.д. ... першу дитину я в основному бачив, коли вона спала ...

Можливо це ще залежить від кількості кімнат в квартирі і кількості працюючих)
Бо коли кімната одна, а працюють і чоловік і дружина (і відповідно в квартирі ще може бути бабуся/дідусь/няня/...) — то буде доволі складно)

Бо коли кімната одна, а працюють і чоловік і дружина, то буде доволі складно

Складно? Це неможливо, коли діти вдома, незалежно від кількості кімнат. Тільки, якщо діти в дитсадку або з нянею.

якщо діти в дитсадку або з нянею

а діти бувають лише до 6 років у вашому всесвіті?

а діти бувають лише до 6 років у вашому всесвіті?

Поки що так

Тоді так і треба писати:

Це неможливо, коли діти ДО 6 РОКІВ вдома

Бо діти після 6 вже розуміють коли можна заважати, а коли — ні. А після 12 вони рідко будуть із своєї кімнати виходити до вас, хіба що поїсти :)

На рахунок «... важко працювати коли діти вдома заважають ...», то, як на мене, це взагалі повний шлак 😶. Можливо я не модний, але коли почав працювати на ремоуті, то я бачив, як моя друга дитина вперше перевернулася, почала повзати, встала на ніжки й т.д. ... першу дитину я в основному бачив, коли вона спала ...

А потім дитина підійде до тебе, під час важливого мітингу, і буде ревіти пів години, бо банан зламався. Насолоджуйся :)

І таке буває ... але якщо вам ваш «важливий мітинг» важливіший за дитину яка плаче, то у мене для вас погані новини ...

але якщо вам ваш «важливий мітинг» важливіший за дитину яка плаче, то у мене для вас погані новини ...

Ахах, одразу видно «досвідченого» батька :)

Мабуть я щось роблю не так, бо мої діти не ревуть із-за зламаних бананів ...

Ахах, одразу видно «досвідченого» батька :)

ну, судя потому что у него двое, а у тебя один, то да, скорее всего у него опыта побольше чем у тебя

ну, судя потому что у него двое, а у тебя один, то да, скорее всего у него опыта побольше чем у тебя

Точно? Він же скинув на дружину абсолютно все, звідки там досвід.

першу дитину я в основному бачив, коли вона спала ...

Це вистріл собі в ногу ... бо коли потрібно було бути в офісі з 9 до 6, то зранку дитина ще спала, а ввечері дитина вже спала ...

Ну ви реально суперечите собі ... топите за те, що офіс краще ніж ремоут, але коли я кажу, що ремоут краще за офіс, бо з офісом я навіть не встигав спілкуватися зі своєю дитиною, то я тіпа «скинув на дружину» ...

Як це по вашому повинно працювати? Тіпа їдеш в офіс, 40 хвилин працюєш, щоб дитина не заважала, а тоді їдеш додому на 20 хвилин мінять підгузки? 🧐 ...

PS: Можливо це не зрозуміло по тексту, але в мене двоє дітей, коли народилася перша, то я працював в офісі, зараз народилася друга, і я працюю на ремоуті, і в плані спілкування з дітьми зараз однозначно краще ...

это просто сравнение между первым и вторым ребенком

ты в хоум офисе тоже ребенка сбрасываешь на жену или няню, это нормально

или ты вместо того чтобы работать не только на доу сидишь, а ещё и с дочкой играешь?

ты в хоум офисе тоже ребенка сбрасываешь на жену или няню, это нормально
или ты вместо того чтобы работать не только на доу сидишь, а ещё и с дочкой играешь?

Моя дочка народилась в місяць введення першого карантину. Практично весь перший рік я не працював і був з нею 24/7. Тому можу з будь-ким говорити про досвід.

Практично весь перший рік я не працював і був з нею 24/7

это кошмар

Ну я полгода так был, не скажу что такой уж кошмар. Спать чуток больше хочется.

А потім дитина підійде до тебе, під час важливого мітингу,

Ну если ты со спальни или кухни работаешь, то вполне возможно))) Ремоут подразумевает выделенное закрытое от домашних место, иначе действительно лучше в офис ездить.

Вспоминается как племяха ломилась ко мне в туалет с криками: «Выходиииии!!!!!»
Так что и «кабинет» не всегда выход.

Ну если ты со спальни или кухни работаешь, то вполне возможно))

откуда в 3х комнатной квартире, где живут 3 человека, отдельный кабинет?

ну может в кладовке)))

может там большая кладовка
а то, что окна нет — это даже лучше, ничего не отвлекает и шума меньше

ещё можно сказать ребенку, что там сидит бабай — лезть не будет

может там большая кладовка

1 кв.м.

Хоча є ще підвал, там тепло, чисто і 8 кв.м. :)

1 кв.м.

Юр, а если у вас ещё один ребенок появится, то ты снимешь квартиру побольше или будете ютиться?

Юр, а если у вас ещё один ребенок появится, то ты снимешь квартиру побольше или будете ютиться?

Ми одного тільки планували :)
Але, якщо буде другий, то купимо ще одну, більшу, квартиру, тут же, на районі, коли проценти впадуть.

если там нет окна, то в итоге и превратится в бабая)))

Тобто? Дитяча, доросла, кухня-вітальня, кабінет, другий кабінет, кладовка. При розумному плануванні все це у трикімнатній буде (якщо забудовник дав таку свободу)

Тобто? Дитяча, доросла, кухня-вітальня, кабінет, другий кабінет, кладовка. При розумному плануванні все це у трикімнатній буде (якщо забудовник дав таку свободу)

не, три комнаты — это три комнаты
детская, спальня, вітальня
или детская, спальня, кабинет
или детская, детская, спальня
или спальня Юры, спальня его жены, детская

короч мало места

Проста математика ... в одному році 250 робочих днів, якщо витрачати всього 1 годину в день на дорогу в офіс та з офісу, то за рік виходить близько 10 днів про#обаного часу ... для мене, наприклад, цього вже достатньо, щоб працювати віддалено ...

навіщо обирати офіс настільки далеко? Коли я в останній раз міняв роботу то офіс у межах пішої доступності був великим плюсом, завжди можна знайти непогані айті компанії з офісами в пішій доступності (якщо звісно не жити в Києві, бррр)

Тоже никогда не понимала этого — если ещё на момент подачи на вакансию понимаешь, что до офиса ехать далеко, то зачем вообще рассматривать такие позиции?

Что значит «далеко»? 30 минут в одну сторону для Киева это далеко? Вы пока дойдете от квартиры до машины уже пройдет 5 минут ... дальше пробки и так далее ... когда я еще работал в офисе в Киеве, то в час пик никуда нельзя было добраться меньше чем за пол часа ...

Вы, кстати сами в другом комментарии написали, что работая в офисе вы теряете 1 час в день «на логистику» ... I am confused ... dou.ua/...​rums/topic/41897/#2563426

1 час это вместе с одеться и раздеться xD до офиса мне ехать 15 минут в одну сторону общественным транспортом, на машине — 7 минут.

Значит мы говорим об одном и том же ... хотя очень странное у вас «одеться и раздеться», которое занимает целых пол часа ...

Так девушкам же надо шерсть помыть, накраситься, сделать из себя человека.
А парни надели не воняющий (но это не точно) шмот и поехали)

Я роками жив в 1-2 хв пішої ходи до офісу. Але через деякий час я зрозумів, що окрім такої очевидної користі є і проблеми.

1. Мені потрібен час, щоб переключитись з одного режиму в інший. 30-50 хвилин дороги працює як медитація, включає garbage collector і надає мозку можливість швидше зайнятись іншою діяльністю. Скільки разів було, що я прийшов додому, дівчина у мене щось питає, а я туплю деякий час і не можу відпроцесити її запит :).

2. Робота була досить стресова і на вихідних я не хотів про неї думати. А тут виходиш, умовно, в магазин, йдеш кожного разу по тим самим локаціям біля свого офісу і це якось пригнічує. По суті ти як хом’як в клітці, де все твоє життя зібране на квадраті 15×15 см.

Підсумовуючи, можу сказати, що жити біля офісу я більше не хочу. Звичайно, можна спробувати придумати воркераунди для вирішення вищезазначених проблем, але в мене вийшло не дуже.

Ну а віддалена робота — це окрема тема. На жаль, я один з небагатьох, хто більше програв, аніж виграв від неї.

Думаю, тут не в близости к офису дело было, а в том, что проект напряжный.

Я писав з власного досвіду про Київ, де 30 хвилин в одну сторону у час пік це вже дуже добре, для інших міст цифри можуть бути іншими. Скільки у вас займає/займала дорога в офіс, як то кажуть, від дверей до дверей? ...

Останні три місця роботи: зараз займає 12 хв (пішки від дверей до дверей), перед цим було 25-30 хв (громадським транспортом, або велосипедом стільки ж), ще перед цим офіс був десь за 20-25 хв пішки. Останній варіант до речі був не гірше, бо встигав послухати якісь аудіокниги чи підкасти по дорозі.

Ну от ... 20-30 хвилин до офісу, 20-30 хвилин з офісу ... і як я розумію це для Вінниці, а ви кажете 1 година для Києва це тіпа далеко ...

PS: Я уточню на всякий випадок, що 1 година це в офіс + з офісу, але це мало б бути зрозуміло з оригінального коментаря ...

Якщо їхати чимось то можна було б взагалі за кілька хвилин, тут важливо слово саме пішки, невелика фізична активність просто необхідна. Зараз ці ж самі 20-30-хв я просто проходжу десь ввечері. А і якщо година сумарно то це нормально думаю, а то якраз що це офіс + з офісу з оригінального коментаря взагалі не було зрозуміло.

наше тіло еволюціонувало щоб довбати тюберси з камянистого грунту і кілька годин денне ходити по ненайприємніших поверхнях
це досить серйозний ліміт енергії і власне для нас цілком натурально заощаджувати її коли тільки можемо

в часи доступності енергії і для тих в кого праця не вимагає фізичних зусиль я б сказав година ходіння денне (+ хоум чорес) це мало, треба більше (або змиритися з розрухою тіла на п’ятому десятку)

кому треба інспірації — книжка «Excercised» цілком добра на тему і без дурі велнесу якої зараз якось забагато навкруги

Не рахував часом скільки провтикано часу через то що спиш 8 годин, а не 6? А ще всякі походи у туалет... Чи прийом їжі

Ви звісно можете перегинати палку ... тим паче, якщо для вас сон та їжа стоять на тому ж рівні, що час про#обаний на те щоб постояти в заторі ...

час про#обаний на те щоб постояти в заторі ...

ну той час теж можна провести з користю: прослухати/подивитись щось корисне, відповісти на пошту, побути на ранковому мітингу з телефону і т.п. — все залежить від виду транспорту.

Я за 10 минут в общаке успеваю и почитать и на али пошопиться и на заказ.юа набросать всего в корзину, так что время это потрачено не зря.
Вот если бы я за рулём была, то это да, слив времени.

Вот если бы я за рулём была

я і за кермом все це встигаю, ще й на мітінгу паралельно ;)

И почитать?))) Да так чтобы не париться, что кого-то переедешь)

Для почитать є: 1) Siri в телефоні, яка доволі добре читає й пише з голосу також, і 2) світлофори через кожні 300-500м (але це не всюди, особливо не в Києві)

Для меня аудиокниги это белый шум, совсем их не воспринимаю и нет того удовольствия когда какой-то особо занятный кусок читаешь 2 раза или где-то останавливаешься на подумать.

Деякі книги краще слухати, ніж читати.

Я все це знаю і сам фрілансив в таксі на задньому сидінні, але це все просто спроби вигадати якусь діяльність, яка підходить під ситуацію ... її важко порівнювати з повністю вільною годиною ...

її важко порівнювати з повністю вільною годиною ...

можна просто послухати музику і відпочити

А взагалі про тайм менеджмент і як я працював на декількох роботах одночасно я вже писав на ДОУ dou.ua/forums/topic/34760

Жити заради роботи то треш звичайно.
А про час. Ота година на роботу і назад, якраз норм час для розумової розрядки. Якщо ще й пішки іти то норм кардіо таке.
Особисто я в офіс не ходжу бо офіс тупо далеко щоб йти пішки, а на авто мене бісять корки. Та й нема потреби бо вся команла розподілена, мені один фіг що з офісу що з дому працювати.

Загалом я не розумію до чого взагалі та математика була. Кожен витрачає свій час як хоче. Тому я з підйобкою згадав про сон і туалет

А про час. Ота година на роботу і назад, якраз норм час для розумової розрядки. Якщо ще й пішки іти то норм кардіо таке.

Самий правильний коментар. Або ти ходиш у офіс, або витрачаєш ту ж годину на різні фітнеси. У чому різниця? А якщо будеш вставати з ліжка і працювати кожен день вдома, то через 10 років, просто загнешся фізично.

Або ти ходиш у офіс, або витрачаєш ту ж годину на різні фітнеси

тільки дуже не ок у потних треніках в офісі весь день сидіти, та й бігати з ноутом по міським вулицям — так собі задоволення. я краще годину по лісу пробіжусь, прийму душ, і сяду з дому працювати нормально :)

тільки дуже не ок у потних треніках в офісі весь день сидіти

Ти потієш від пішої прогулянки містом? :)

якщо йти швидко, то так. а якщо не швидко — яке ж це в ср@ку кардіо/фітнес? :)

якщо йти швидко, то так. а якщо не швидко — яке ж це в ср@ку кардіо/фітнес? :)

life.pravda.com.ua/...​health/2015/09/17/200210

і до чого тут це? я майже кожного дня ходжу/бігаю по 5-10км (займає десь годину-півтори) на свіжому повітрі, і це значно корисніше і приємніше ніж топати в офіс чи в магазин пішки.

«Різні фітнеси» можна побудувати так, щоб за годину добре опрацювати декілька різних груп потрібних м’язів. Звичайною ходьбою такого результату не досягнути, навіть якщо під час неї активно розмахувати руками :))

навіть якщо під час неї активно розмахувати руками :))

можно ещё активно крутить головой, тож наверное пару ккал сожжется ))

Або ти ходиш у офіс, або витрачаєш ту ж годину на різні фітнеси. У чому різниця?

вообще никакой
нет никакой разницы между бодибилдером и айтишником, который ходит пешком в офис

(только айтишк ещё умный и с хорошей зэпэшкой)

нет никакой разницы между бодибилдером и айтишником, который ходит пешком в офис

Бодібілдинг не має нічого спільного зі здоров’ям, шукаєм по запиту «The Reason So Many Bodybuilders Die Early» і дізнаємось. Айтішник, який просто ходить пішки, буде жити набагато довше.

Бодібілдинг не має нічого спільного зі здоров’ям

айтишник тоже
но бодибилдер хоть не выпендривается, что он живёт правильнее айтишника

Плюсую! Працюю вже 3 роки з дому, той час що ранiше витрачав щоб доïхати до роботи зараз витрачаю на прогулянки, тренування або аквапарк з басейном i сауною.

Працюю з дому вже понад три роки. Для роботи є зручний звукоізольований кабінет, з екофлоу та xPON інтернетом. Є окрема кімната для спорту з перекладиною/брусами/гантельками. Час від часу роблю собі перерви на тренування. Не витрачаю час на дорогу, беззмістовне спілкування, заповнення пауз в роботі. Маю завжди чіткий план, що треба зробиити сьогодні, завтра, на тижні, до кінця спринта. Все регламентовано і збалансовано. У вільний час можу щось приготувати, прибрати, допомогти дітям з уроками. В загальному тайм менеджент став простішим і зрозумілішим. Так я можу працювати поза робочими годинами, але я й можу в умовно робочий час вирішити якісь сімейні питання. Значна гнучкість у всьому є більше плюсом ніж мінусом. Іноді я повністю віддаюсь роботі, працюю 12 годин і кайфую від того, а іноді маю лише 2 години мітингів на день, а решту часу чекаю на фікс фаєрвол рулів від інших команд і дивлюсь нетфлікс. Робота з дому дає масу переваг, якщо ти до цього готовий і любиш свою роботу. Треба лише навчитись менеджити свій час і планувати свою роботу. Я маю три команди по всьому світу на разі і відповідно три проєкти і я не уявляю, як би я це хендлив працюючи 8/5 з офісу

Мешкаю в селі в агломерації Дніпра і працюю віддалено вже 2 роки. В місто видається їздити 2 рази на тиждень по неробочих справах. Старлінк+ генератор вирішують всі питання. Навіть оплата за них перекривають всі витрати на паливо якщо їздити в офіс щодня на авто. Питання переїзду за місто піднялося ще до ковіду і війни, і ще жодного разу не пошкодували що переїхали. Після перемоги взагалі розглянув би можливість придбання позшляховика і переїзду в дичину за 50 км від найближчого супермаркету:)

А по темі є щось сказати? Тема зовсім про інше.

Окрім того як пояснити оточуючим далеким від сфери, що ти дійсно працюєш (бо мала б ще Борщ встигати варити і поприбирати вдома і т.п.) не бачу мінусів у віддаленій роботі.

Вдома набагато краще: окремий кабінет, смачна домашня їжа і напої, встигаєш і роботу зробити і відволіктись на домашні справи, не витрачаєш час на дорогу туди/назад, онлайн спілкування мені зайшло, а в офлайні з колегами можна і в рестіку зустрітись.

смачна домашня їжа і напої

Про смаки звичайно не сперечаються. Можна якось детальніше яка це така смачна домашня їжа і напої? Скільки б не пробував різної домашньої їжі на яку говорили «смачна», мені ресторання більше смакує.

я багато готую за рецептами, знайденими в інтернеті. Виходить справді смачно, особливо, якщо не жмотитися на продукти хорошої якості. У ресторанній їжі забагато жиру, як на мене. Вдома мені подобається, що я регулюю кількість жиру, солі й цукру.

А до «домашніх справ» у вас питаннь немає? :) Домашня їжа, це та яку готуєте ви або дружина, або мама, бабуся коли ви навідуютесь до них в гості.

Плюси офіса:
— ні на що не відволікаєшся окрім роботи
— якщо зламався монітор чи ще щось потрібно, то тобі це відразу замінять, не потрібно самостійно щось вирішувати і витрачати кошти
— декілька видів кави, чаю, какао, сиропи

Мінуси офіса:
— треба щось придумувати з їжею, вдома з цим простіше
— інколи попадаються пара-тройка колег які постійно між собою розмовляють і відволікають від роботи

В цілому, я за офіс, особливо якщо це кабінетна система де більше нікого немає.

Ох я за останні три роки двічі був в офісі: відволікали просто усі. Ідеш до кухні за наступним видом кави — у ту ж мить тебе перехоплюють люди з недостачею спілкування та починають щось розпитувати. Як результат — час витрачено на спілкування (то є добре, але ж не у робочий час). Так що це досить спірне питання, чи відволікають чи ні.
Особисто я став працювати набагато ефективніше поза офісом, але в мене дуже великий досвід ремоут роботи

У меня в офисе, наоборот, всё проще, чем дома — можно или в столовке покушать или в кафе или доставку заказать и всё это не в гордом одиночестве, а в компании любимых коллег.
А если коллеги не любимые, то кто-то не умеет себя_вести/выбирать_проект.

— ні на що не відволікаєшся окрім роботи

Зараз з гібридною моделью (1-2 раза в офісі в тиждень) навпаки. Приходять в офіс і одні теребеньки так як тиждень не бачились.

— треба щось придумувати з їжею, вдома з цим простіше

Вдома простіше? Це яким чином? Мівіну запарив і поїв типу чи як?

Откройте для себя мультиварки.

І де тут простота? В кафешці сів і їсиш. Або глово замовив 😎

А что тут такого в потратить 5 минут на то чтобы дойти до кафешки?

А что такого чтоб потратить 30 секунд на включение мультиварки?
Лапки?

І що ж там за 30 секунд можна туди закинути в ту мультиварку? Ту саму мівіну чи інший гапівфабрикат? Та й взагалі знайшли велику проблему — пожерти! А потім жаліються на зайву вагу та інші проблеми. Як казав О.Бендер: не робіть із їжі культ :)

рис, мясо, гречка, броколи. Это то, что я обычно в ней делаю.
закинул, дальше она сама.

Ну якщо така дієта, то що поробиш... Але ж не у всіх так: можна і в кафе перекусити, чи просто кави випити

А в ней еда сама инициализируется? И до этого без помощь человека помоется?
Молчу уже о том, что покушать аут — удовольствие, а готовить самому муторно и лично для меня фуфу, вообще не готовлю.

Заодно і прогулянка. А так то сидять вдома як біороботи. Покодив-пожер-покодив-пожер-ліг спати :)

Мы вот с коллегами только что покушали на кухоньке — ляпота :) сегодня пол команды в офисе

У мене таке саме. Ходжу по кафешках і бішу усіх, або орендую коворкинг і усі бісять мене.

За три роки не змогли купити монітор, крісло і стіл?

Работаю из дому с 2014 (чтобы не сняли в нацгвардию).
Плюсы:
1. Можно проснуться, выйти на дейлик, закончить дейлик, и только потом вылезти из кровати
2. Никто не знает где я на самом деле нахожусь и как одет
3. Экономия времени к офису из офиса
Минусы:
1. Время работы и дома смешивается

Все плохо
В 2020 думал как клево работать из дома и никуда не ездить
С того времени два раза сменил работу, в локальных офисах компаний вообще не бывал
Раньше было много общения, много знакомств/друзей, игра в кикер, посещение митапов, конференций, пиво после работы
Сейчас не вижу людей, мало общения, язык не использую, мотивация работать на нуле, решение какого-то вопроса занимает кучу времени. Все свободное время используется для ничегонеделанья, ну куда вечером идти и зачем?
В 2019 было лучше

мотивация работать на нуле,

А как тебе мотивация работать чтобы не оказаться безработным в кризис?

Работала долго из дома, теперь из-за ситуации со светом езжу в офис. Офис близко, 5-10 минут на машине, так что дорогу можно не считать. Но объективно не всегда работы много, иногда просто нет настроения работать и дома «пинать» проще, хоть в спортзал иди хоть на маникюр) зато когда есть и работа и настроение можно поработать и больше)

Та які офіси, коли на вулицях рейди з повістками. Ремоут звичайно.

Рейдов не видел, но вчера звонили и пряником предлагали официальную работу с зп от 40к на баталйон Киев.

В офісі може бути дуже цікаво, якщо співпадає низка факторів, але майбутнє — за правильно організованим ремоутом

Сильно залежить від офісу (і команди).
Якщо це «конюшня» на 50 рил в одному приміщенні, то краще вдома.
Якщо окрема кімнатка до 10 чоловік із своєю командою, то краще прогулятись в офіс.
На одній львівській галері в офісі були окремі кімнатки, але там розсаджували якось рандомно, одного разу підсадили QA, якого під кінець робочого дня починало ковбасити і він не затикався годинами, на ходу складав пісні і просто ніс словесний понос. Кілька разів ледве себе стримував, щоб не рознести йому хлєбальник. Говорив з ПМом, щоб мене переселили в іншу кімнату. Правда, потім за місяць я звільнився і пішов веслати «через дорогу».

конюшня
рил
галері
хлєбальник
я звільнився
пішов веслати «через дорогу»

З таким майндсетом важко буде знайти нормальну компанію.

Тяжело будет ему потому, что он «выломился» из «хаты» после того, как «хозяин» подселил к нему «наседку», чтобы проверить его на стрессоустойчивость. Теперь насчет его полетели «малявы» во все «правильные» галеры.

Ну, не дарма ж людина соромиться під власним іменем писати;-)

Опа, крім бекенду ще підпрацьовуєш психолухом і ставиш анонімам діагнози по коментам?
Так мало платять в пхп? Бідолажка

Так мало платять в пхп? Бідолажка

Мені реально смішно читати це від людини, яка зареєструвалась на github в 2022 році 🤡

По-перше, гітхаб зареєстрований для входу на доу, К.О.
По-друге, наявність гітхабу це показник — показник чого, лол?
Схоже, з аналітичними здібностями у тебе не дуже, зав’язуй аналізувати анонімів в інтернетах.

З яким таким «майдсетом»?
Я описав найбільш трешовий випадок з свого досвіду, коли чувак реально заважав працювати в офісі і на нього майже не було ніякого впливу.
Ти свічку тримав і знаєш, як мені працювалось в усіх компаніях?

Непокірний раб? Ще й посмів не під своїм іменем писати, без фото з паспорту, довідки з кожвену та біо в профілі. Наша компанія запрошує вас до чудового офісу у Північній Кореї, ви нам одразу підходите

Скажу за себе. Для мене ідеальний варіант як зараз. Один, іноді два дні в офісі, інший час вдома. Плюси удальонки зрозумілі, нема чого розписувати. Плюси офісу — спілкування з колегами. Так, мені пощастило з ним, і це дійсно цікаво іноді. За той день в офісі зручно напряму з колегами обсудити всі питання по проекту і потім спокійно з дому пілити без конфколів, мітингів і переписок в чатах.

О себе:
Хожу в офис свой, снял комнату себе. Думаю галерники запихнули сюда человек 5, она квадратов 30. Находится от дома в минут 10 ходьбы. Электричество стоит 2.2 грн, инет недавно стал работать при отключениях, так что с ноября по январь, он был мало полезен.
Стоит 6500 + коммуналка.

Из удобств:
— Есть whiteboard
— Есть каремат и гантельки.
— Холодильник
— Осталось 3 стола — можно менять локацию
— Своя полочка с книгами

Социализация:
— Иногда ко мне захаживают знакомые
— Можно позвать джуншу скрасить себе день
— В соседних комнатах, были тоже норм IT-шники, крутые типы, но уехали.
Сейчас какие-то китайцы заехали.

В принципе вариант идеальный, может быть квартира-офис была бы удобней, но надо платить чуть больше.

Мені у власному офісі ще подобається чисто договірні відносини.
У квартирі ти на пташиних правах. А тут реальний договір, платежі із ФОП рахунку, акти і ніяких моралей від господарки якій поскаржились на гучну музику. Ну із сусідами навіть якщо вони не IT-вці всеодно приємні представники малого бізнесу. Є із ким поспілкуватись.
Ще доречі для офісу немає нічого неможливого. Запитав про генератор — кажуть нема проблем ось електрик, завтра буде у тебе окремий вивід на генератор, ставь на задній двір та заводь. Рахунок в кінці місяця за це дамо.

— Можно позвать джуншу скрасить себе день

Який онлайн сервіс використовуєте?

Кажется эту тему надо сплитнуть, для семейных и остальных с проблемами уровня кот насрал.

Це типу не вписуються у твій світогляд?

Что именно? Просто категории эти плохо понимают друг-друга.
Логика их действий совершенно разная.

І треба скіпати замість того щоб спробувати зрозуміти?

Якщо ви по життю лінива дупа, то вас ні офіс, ні ремоут не врятує. Для себе обираю тільки ремоут, бо дружу з тайм менеджментом і вмію залишатись вмотивованою і вдома. Таким чином я не витрачаю особисті сили та час на дорогу, та каву по приїзду в офіс і непотрібні балачки, стала більш активною, ніж в офісі. Будучи на ремоуті, я можу попрацювати вночі, бо мені так зручно, а вдень попрокрастинувати, знову ж таки, бо мені так зручно

Взагалі були досліди, що людському організму найбільш прийнятною є розділення доби на три частини по вісім годин. 8 на роботу, 8 на сон і 8 на усе іньше. В ІТ з видаленкою як і в офісі то нема нічого робити, то усе потрібно терміново і на позавчора. Це особливість цього типу бізнесу, його постійно штормить за Гордоном Муром «Всередині Торнадо».

Коли працював в офісі — всі колеги сиділи до пізнього вечора. І коли хтось іде раніше, на нього всі косо дивились. Не було місця, де можна просто полежати, подумати не дивлячись в монітор. Обід на кухні — накидатися за 20 хв, бо там купа народу і всі сидять на купі. Тобто фігачили від ранку до світанку. А вдома я продумую, як написати фічу, гуляючи з дитиною або лежачи на ліжку або займаючись іншими справами. Коли придумав все а також є час і бажання — сідаю і швидко все імплементую і тестую.

Что-то у вас в компании было не правильно с планированием и с процессами. Дедлайны постоянно значит проблема на уровне тимлида или выше.

То у вас компанія була з «хворими» процесами. Сам був в такій. В нормальній керівник питає лише за резалт, і йому пофіг хто скільки і де штани протирає, тим більше колегам має бути пофіг.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Нравится работать как дома так и в офисе.
Только разница в том, что в офисе больше живого общения.
А удаленка подарила нам distributed teams и возможность быть Digital Nomad.

Сумую за офісом.
За живим спілкуванням, з колегами.
Ніколи не мав пробок по дорозі на роботу. Міг навіть пішки за 40 хвилин дійти.
Зараз маю доступ до офісу, але він втратив свої властивості. Є генератори, і постійний мережевий доступ куди треба.
Але не має тих бадьорих людей. Все ніби тимчасове. Раніше я почував себе як вдома, зараз ніби в готелі.
Робота яку я раніше робив за 8 годин розмазалась по всьому часу коли я не сплю. Можу робити робочі задачі о 4 ранку, а можу поїхати в мак о 15:00.
Свободи стало ніби більше, але я не можу сказати що я став щасливішим.

Свободи стало ніби більше, але я не можу сказати що я став щасливішим.

Це нормально, після скасування панщини в 1848 більшість так само казали.

Хз до чого цей підйоб, чувак досить адекватно розписав свою ситуацію, поділився якимись людськими речами та своїми враженнями

Та це інтроверти соціофоби. Їм в кайф що нікуди не треба ходити і нікого не бачити. І тепер думають що всі такими мають бути і придумають якісь несенітниці про рабство. Хоча може вони працювали на якійсь жосткій галері де менеджер з пльоткою ходив і шмагав за кожне відволікання від весла.

У мене особисто офіс асоціюється з кофебрейками, жартами, сміхом, обговорення неробочих тем, флірт з симпатичними дівчатами які ходять туди-сюди.

Зараз напишуть що це все можна в позаробочий час получити. Можна, але плюс офіса в тому що можна і в робочий і в неробочий.

Ще люблять писати: «фуу, соціалізуватися з ІТшниками, я краще піду і буду соціалізуватися з людьми із іншої сфери». По-перше, дивись пункт 1, офіс не заважає тобі соціалізуватися з іншими після роботи. По-друге, блін, да ти сам ІТшник! А якщо ти ту саму людину зустрінеш в барі а не в офісі це що, вже інша людина? Не говорячи вже про те що в компанії далеко не всі технарі. Я купа людей з іншим бекграундом.

В офісі є інші недоліки:
1. Треба тратити час на дорогу, а значить раніше вставати і раніше лягати спати.
2. За 2 роки ковіда домашнє робоче місце ти обладнюєш куда краще ніж те що було в офісі. Після дому, в офісі некомфортно працювати.

Все інше надумано.

флірт з симпатичними дівчатами які ходять туди-сюди.

это у вас они типа офисного оборудования или их специально нанимают, чтобы они туды-сюды ходили?

Цветы поливают, посудомойки разгружают, так что да)
Симпатичность, правда, не всегда имеется.

В деякій мірі так і є. В АУ, як і в інших західних країнах, є така штука як діверсіті, тому наймають аби було, щоб в звітах показати як ми боремось за рівноправ’я і що «жінки можуть», плюс гарні рекламні картинки зробити. Толку від них не багато, а інколи навіть більше шкоди ніж користі. Але є і толкові задротші які закінчували computer science і в той же час симпатичні. Плюс QA як мінімум на половину жіночий колектив. Інше діло що багатьом 40+ і симпатичність не завжди є, але подивитися є на кого ).

Да і в Україні повно дівчат в компаніях і симпатичні. Купа ІТшних пар організувалося у мене на очах. Якби сиділи вдома на удальонці — до сих пір половина з них були би цнотливими ))

Якби сиділи вдома на удальонці — до сих пір половина з них були би цнотливими ))

та да, в офисе бывает такой разврат происходит у всех за спиной

тому наймають аби було,

а когда увольнения, то их увольняют первыми или как?

а когда увольнения, то их увольняют первыми или как?

Хз, але їм і платять якусь фігню відносно ринку.

Но там і серед чоловіків бездарєй хватає яких замість того щоб звільнити, із команди в команду ганяють.

та да, в офисе бывает такой разврат происходит у всех за спиной

Юхим Гаврилович: З цього місця будь ласка з подробицями

Социализироваться 40 часов в неделю в офисе — это надо иметь какое-то психическое заболевание, чтобы кайфовать от такого.
За последний год поработал в нескольких командах, в сумме несколько десятков человек, и только один рвался постоянно в офис. Остальные как и я пришли в офис раза два-три и то только потому, что компания ланч, бухло и активитись оплачивала.
Тебя наверно перед фактом поставили, что все, больше никакой удаленки, вот ты и рассказываешь, как в офисе зашибись.

За последний год поработал в нескольких командах, в сумме несколько десятков человек, и только один рвался постоянно в офис. Остальные как и я пришли в офис раза два-три и то только потому, что компания ланч, бухло и активитись оплачивала.

Просто народ цінує свободу (вільний графік), сон і час на дорогу більше ніж соціалізацію, вот і все. Но це не означає що вони не люблять соціалізацію. А так, треба бути інтровертом, мазохістом або соціопатом щоб закрити себе в 4 стінах замість роботи серед інших людей.

При інших рівних звісно. Наприклад якби тебе примусово загнали в офіс, і дали на вибір:
1. Кімнату чи опенспейс з іншими людьми і загальну кухню
2. Окремий кабінет із якого ти би не мав права виходити щоб бачитись з іншими колегами, навіть на кухню.

Сумніваюсь що багато людей вибрали б варіант 2. Може б і вибрали перший на місяць-два, але потім вмерли би від нудьги.

Тебя наверно перед фактом поставили, что все, больше никакой удаленки, вот ты и рассказываешь, как в офисе зашибись.

Нє, у нас удальонка і в офіс нікого не гонять, тільки по бажанню хто хоче. Але все-рівно, половина народу 1-3 рази в тиждень в офіс їздить, так як надоїло вдома сидіти. Я також 1-2 раза в тиждень, просто спати люблю більше ніж соціалізацію в офісі.

Просто народ цінує свободу (вільний графік), сон і час на дорогу більше ніж соціалізацію, вот і все. Но це не означає що вони не люблять соціалізацію. А так, треба бути інтровертом, мазохістом або соціопатом щоб закрити себе в 4 стінах замість роботи серед інших людей.

Противоречивые утверждения. То есть они любят социализироваться, но так как они мазохисты, то предпочитают не делать этого с коллегами:) Просто социализация с коллегами уже никому не нужна. Они не семья и даже не друзья.

Нє, у нас удальонка і в офіс нікого не гонять, тільки по бажанню хто хоче. Але все-рівно, половина народу 1-3 рази в тиждень в офіс їздить, так як надоїло вдома сидіти. Я також 1-2 раза в тиждень, просто спати люблю більше ніж соціалізацію в офісі.

ИМХО в офис ездят те, у кого проблемы дома и таким образом они пытаются от них убежать хотя бы на пару часов.

Просто социализация с коллегами уже никому не нужна. Они не семья и даже не друзья.

Будь-яка соціалізація краща ніж самотність. Навіть для зеків одиночна камера це тортури. А так, якщо є друзі, то краще тусити з ними ніж з колегами. Але в робочий час, вибору особо нема — або сам, або з колегами.

І взагалі, звідки друзі беруться? Вірно, в основному це школа, універ, робота, явно чи косвено.

ИМХО в офис ездят те, у кого проблемы дома и таким образом они пытаются от них убежать хотя бы на пару часов.

І таке є, особливо коли діти народжуються. Вони і овератймити люблять аби додому не йти

15 травня 1848 р. селяни Королівства Ґаліції та Володимирії були звільнені від панщини. Ще 16 квітня того року цісар Фердинанд І підписав відповідний патент, а 22-го було проголошено патент «про знесення всякої роботизни й інших підданчих повинностей в Галичині»

Прачуючи з дому частіше відчуваю себе котиком (ленива срака продакшн...)- сиджу, лежу та їм, а також чекаю коли мені принесуть поїсти(кур’єр), буває вихожу на прогулянки, але далеко не кожного дня. Начебто не погано, але так життя проходить крізь мене, та заяві кілограми тут як тут. Тому в останній час інколи стараюсь самостійно готувати, знаходжу для себе якусь активність, сьогодні йду на покер:)

відчуваю себе котиком

Котодівчинкою, котохлопчиком чи няў-бінарн_ими?

переглянув коменти: тема зайчатини не розкрита,
в опитуванні теж

Працюю з дому і таким чином економлю час для ще одного проекту

Плюси офісу в великому місті
— пінг-понг (мало де)
— безлімітна кава (але рідко де пристойна)
— офлайн-англійська (до ковіду)
— технічні балачки (іноді навіть сусіди цікаві новинки поширюють)
— гарантований інтернет (але це не точно)
— гарантоване світло

Мінуси офісу
— безлімітні печивка
— шум
— погана вентиляція
— час на добирання (але якщо їхати велосипедом то заодно і тренування)

Обычно офисы находятся в центре — туда не из каждого района можно на велике доехать. Да и погода у нас не всегда позволяет ехать на велосипеде.

А ещё в офисе всегда шумно и постоянно нехватает кислорода. Как «вы» вообще можете там сосредотачиваться и решать задачи?

Мсье уже очень давно в офисе не был))
У нас нынче на целый оупенспейс в 40+ посадочных мест ни одного человека нет — тишина, спокойствие и кислорода дофига))

Работаю из дома уже третий год. За это время сменил работу на такой же ремоут)))
Нахожу для себя ремуот идеальным:
1. у меня отдельный кабинет, куда домашние редко поднимаются
2. команды почти всегда распределенные, поэтому делать митинг с людьми из разных стран и городов в свогем удобном кресле намного удобнее офиса
3. всегда можно прилечь на свой диванчик, отдохнуть, расслабитсья
4. экономия времени на комьют, особенно если офис в сраном центре
5. проще организовать логистику по типу отвезти ребенка к врачу или дождаться доставку/сантехника
6. в перерывах можно поделать домашние дела, по типу разобрать гараж или повесить наконец полку для жены)))
Минусы — иногда ностальгия по офисному общению, но плюсы сильно перевешивают.

6. в перерывах можно поделать домашние дела, по типу разобрать гараж
разобрать гараж

Никак не можешь расстаться с двумя велосипедами, настолько тяжелые близкие к душе твоей? :-)

если бы только велосипеды))) пообещал себе весной привести в порядок))

1. у меня отдельный кабинет, куда домашние редко поднимаются

Надіюсь з холодильничком, щоб не треба іти на кухню по пиво?)

щоб не треба іти на кухню по пиво?)

+ фiзкультура
— жiнка може вдарить)

+ фiзкультура

Це якщо Іван з кабінету на кухню іде пішки, а не на автомобілі)

Не заробив ще Iван на таке, будемо реалiстами)

Ну слухай, кажуть девопсам зараз на волл стріт завідують, тому хз хз.

Тодi не шукав би iнший Мюнiх)

Ненаситним капіталістам завжди мало

Най купить чи лiзане бюджетний Phenom-100

Так як фрілансер працюю в офісі, який зняв поряд із домом.
Вдома працювати не реально із двома дітьми.
Крім того в офісі я зміг вийти на чіткий графік — 8 годин, 5 днів на тиждень із обідньою перервою. І в цілому цей графік вдається витримувати.

Так, є таке. Але більшість на доу мабуть не має уявлення про можливість мати власний офіс — всі живуть у пародигмі галер, рабів і погонщиків :)

Доречі так. Серед людей які тут знімають офіс тільки для себе і не приймають людей це дівчина дизайнер, перекладач і декілька інтернет бариг. IT шник я тільки один. Ще кажуть до мене був якийсь гейм девелопер.

ну в мене були і офіси для найманої команди, і для себе особисто, і для «своєї» команди... Іноді працювати з офіса дійсно виходить продуктивніше. хоча навіть у такому випадку я й дома, чи у кофейні, чи навіть в машині можу продовжувати працювати — коли є час та натхнення :)

Вдома працювати не реально із двома дітьми.

Троє (7, 7, 5) — працюю з дому вже 6 років. Є окремий «кабінет», звідки виганяю всіх під час зідзвонів, решта часу люблять тут тусуватися. Навчився кодити і з дітьми на колінах — якщо думка йде, то це лише діло техніки натайпати. Інша річ, коли потрібно робити інвестіґейшн і шукати відповідь на запитання, яке чітко ніхто не сформулював. Тоді дійсно трабл, доводиться зависати вночі поки всі сплять, в рідкісних випадках їхати в коворкінг.

По темі — робота з дому дає більше сумарного часу за компом, а як відділити особистий час від робочого це складніше питання.

Кожному мабуть своє. Я так не вмію. Мені для роботи потрібен абсолютний дзен і повна відсутність відволікаючих факторів.

декому доступна ще краща опція ніж офіс — зняти номер до 20м кв з кухонною зоною в готелі з перевагами над кабінетом: свій туалет, своя кухня, прибирання.

В офисе работалось не єффективно постоянно к соседям кто то приходил о чем то разговаривал и как правило не о работе, а ты такой сидишь и думаешь и че делать, сосредоточится не можешь, послать не можешь, больше в офис не вернусь. Другое дело дома, закрылся в кабинете и работаешь спокойно, и мониторов новых современных три штуки, а не сколько выдали в офисе в лучшем случае два старых.

У нас із моніторами прикол був коли сеньйорам видавали крутіші за мідлів.

Я купив собі нормальний, коли в офісі був. Тупо швидше замовити на розетці, ніж через 3 людей аппруву.

Працюю з дому 4 роки. Перший раз давали можливість працювати ремоут пару разів на тиждень ще у 13 році. Після того мрія була знайти ремоут. Особисто для мене це великий плюс і роботу погано не впливає

У мене цікава ситуація склалася — коли працював з офісу, то наче часу «на робочі обов’язки» витрачалося більше (враховуючи дорогу туди-назад), але життя було більш активним, бо якщо вже опинився за межами квартири, то ввечорі після роботи можна кудись і сходити, а додому повернутися лише на сон.

Після переходу на ремоут, фактичного вільного часу більше приблизно на 2 години, але через це я став спати на +1 годину більше, а через власну лінь і необов’язковість виходити з дому, тепер понеділок-п’ятницю проводжу вдома (працюючи і відпочиваючи), а виходжу кудись лише по суботам та неділям. І то не кожен тиждень.

Тобто виходить «вільного часу більше», але «життя стало навіть менш активним ніж було».
Якщо при роботі в офісі у тебе в кінці робочого дня фактично немає вибору «виходити чи не виходити з офісу і йти кудись (гуляти чи додому)», навіть якщо день був важкий, то при work from home якщо день був насичений і під вечір не залишилось сил — можна просто відкинутись на диванчик і немає потреби змушувати себе кудись йти)

То вже ваше особисте — пiднiмайте ж та йдiть у центр пити каву чи тренуватись.

зараз всюди загребущі руки представників військоматів тцк та сп активувавлись. Тому краще сидіти вдома.
P.S. Аналогічний спосіб життя, як і в автора з моменту переходу на фулл ремоут

Блин, у меня совсем иначе) когда работала из дома квартира надоедала и я и 100 друзей бежала увидеть и в зал и на концерт и куда угодно. После офиса чаще хочется домой, лежать и молчать, ахах

90+% времени работаю в офисе, из дома только если ЧП какое-то, ниже плюсы и минусы лично мои исходя из специфики проекта.

Плюсы офиса:
1) Живое общение
2) Больше движения — вместо 1к шагов минимум 4к xD
3) Я всегда в курсе всех трендов/нюансов проекта, которые обсуждаются в эрии и легко можно порешать что-либо пройдя 2 метра и наживо подфиксить проблему. То, что услышала краем уха во время обсуждения коллегами в какой-то прекрасный момент может спасти часы слитые на жалкие попытки понять, что пошло не так.
4) Перформанс лучше домашнего в связи с рабочей атмосферой
5) Нет проблем с электричеством и интернетом
6) Четкая граница между рабочим временем и временем на себя

Минусы офиса:
1) Нужно тратить время на одеться+доехать, итого около часа в день

Плюсы работы из дома:
1) Економия 1 часа на логистику
2) В перерыв можно сделать что-то по дому вместо интернетов

Минусы работы из дома:
1) Скучно без общения
2) Постоянно отвлекают коты (ну а как их не гладить если они требуют?) и нет рабочей атмосферы
3) Решение простейших рабочих моментов крайне усложнено отсутствием коллег за соседним столом, а вопрос на 1 минуту голосом может превратиться в полчаса чата
4) Каждый переезд из офиса на дом со всем рабочим оборудованием это риски, что какому-то девайсу поплохеет и его придется на таксишке отправлять на пайку
5) Усложнен обмен тестовыми девайсами если все сидят по домам, а их количество было запланировано на работу в офисе.

более чем согласен!!!

1) Скучно без общения

не скучно, потому что работа. Люди в офисе меня больше раздражали, чем были полезны

2) Постоянно отвлекают коты (ну а как их не гладить если они требуют?)

хорошо что нет котов и прочих спиногрызов

3) Решение простейших рабочих моментов крайне усложнено отсутствием коллег за соседним столом, а вопрос на 1 минуту голосом может превратиться в полчаса чата

гугл.мит же

4) Каждый переезд из офиса на дом со всем рабочим оборудованием это риски

стационарный пк возить каждый раз в офис? вы о чём вообще? Когда там работал, то и комп там стоял второй

5) Усложнен обмен тестовыми девайсами если все сидят по домам, а их количество было запланировано на работу в офисе.

см. пункт 3

5) Нет проблем с электричеством и интернетом

у меня и дома нет. Вообще никаких.

Короч единственный минус из дома, разве что в

6) Четкая граница между рабочим временем и временем на себя
стационарный пк возить каждый раз в офис?

У меня нет стационарного ПК конечно же))
И я специально в самом верху указала, что исхожу из специфики моего проекта, а у меня автомотив с кучей железа.

а вопрос на 1 минуту голосом может превратиться

в полчаса потери времени на концентрацию, особенно если таких «мне на минуточку» часто и много

По опыту на сложных проектах без этого никак.
Если проект простой, то можно и неделями «веслать» и не будет никаких вопросов, но я бы не хотела себе такой.

это не сложность, это майндсет
Есть отвлекальщики и есть отвлекаемые с противоположными взглядами на проблему.

Для отвлекальщиков хоть тонну документации напиши, все равно без периодических звездюлин не поможет, будут дергать.

Есть те, кто концентрируется на том чтобы работу сделать и не стесняется задавать вопросы если что-то не понятно.
А есть те, из-за кого мы каждый день вынуждены ходить на стендапы ибо они будут сидеть молчать в тряпочку днями, а потом внезапно окажется, что ничего не сделано и они «инвестигейтят» или же закрывают таску, а их лиды потом за ними гувно разгребают.

и не стесняется задавать вопросы если что-то не понятно.

Вопрос не в задавании вопросов как таковом.

Но
1. что вопрошающий сделал, чтобы найти ответ самостоятельно? И может даже обновить доку.
2. Неупорядоченный поток вопрошающих приводит к срывам, выгораниям, плохой обстановке в команде и уставшим архитекторам. Многие ж думают, а че такого, если я спрошу в любое время дня и ночи, всего-лишь минуточка.
3. Попытались ли как-то упорядочить процесс шаринга знаний, или хаос — наше все?

из-за кого мы каждый день вынуждены ходить на стендапы

Сравнивать плановые стендапы и дергания в произвольный момент времени?
Сириосли?

1. А кто сказал, что вопрошающий сам не пытался решить проблему?
2. При чем тут архитектор? Спросить можно у лида или другого свободного коллеги банально на кухне или курилке и никто никого от работы не отвлечет.
3. Люди приходят на проект в самое разное время и занимаются различными тасками, потому бекграунд у всех будет отличаться и то, что нужно одному, другому нафиг не впало и он на этот ноледж шеринг просто время потратит.
Заканчиваю это бесполезное обсуждение)

А кто сказал, что вопрошающий сам не пытался решить проблему?

Если на дейлике не упомянул про блокеры и непонятки, то скорее всего нет, ждет кормежки с ложечки, а что-то искать «нафиг не впало»

При чем тут архитектор

Аллегория же

Люди приходят на проект в самое разное время и занимаются различными тасками, потому бекграунд у всех будет отличаться и то, что нужно одному, другому нафиг не впало и он на этот ноледж шеринг просто время потратит.

Ну то есть кто в лес, кто по дрова и всем по большому счету пофиг

а потом внезапно окажется, что ничего не сделано и они «инвестигейтят» или же закрывают таску

так це проблема ПМа чи тімліда (якщо команда без ПМа працює). якщо ПМ «хаває» такі відповіді на дейліках, то хто ж йому дохтур?

я тут полноценный компьютер в самолете вожу. Причем без корпуса.
И как-то ему не поплохело. Даже на транс-атлантике.
Имхо вы недоцениваете современную пайку.
котов надо воспитывать, конечно.

У меня то юарту поплохеет, то питалово начнёт коротить и в итоге тратишь кучу времени чтобы понять, что пошло не так, а оказывается, что проблема не в тебе xD

Офісна робота — це рабство. Продаєш не тільки свою голову а й час, на ремоуті хоча б час за тобою лишається.

Тільки ви обираєте, що продавати. В офісі іноді працювати комфортніше, ніж вдома, цікавіше і в розмовах з колегами можна не лише згаяти час, а й дізнатись щось корисне.
Єдине — треба тікати від ефективних менеджерів, які підраховують, скільки часу провів в туалеті і чи не запізнився бува на 5 хвилин з обідньої перерви

На жаль мені нещастило на цікавих колег, менеджерів. Я так і не пізнав солодкий плід офісу про який всі говорять :(

та ви прямо дАртанян серед піда... нецікавих колег

і в розмовах з колегами можна не лише згаяти час, а й дізнатись щось корисне.

Для мене це працювало, коли я був джуном. На останніх офісних роботах колеги часто більше бісили, ніж давали якийсь позитив від спілкування. Хоча в плані продуктивності офісна робота для роботодавця звийчайно величезний плюс, правда усе це за рахунок свободи працівників.

Ремоут работа + коворкинг, который сам а не компания снимает! Плюсов дофигище, минусов — пока что вообще не обнаружено:))

Цікаві розмови в офісі — це зазвичай плітки, хто яку машину купив чи планує, хто в який стрип-клуб ходив на вихідні, хто як нажрався, обговорення які менеджери/колеги/клієнти підара’и, і може іноді щось технічно цікаве в процесі офісних обговорень. З менеджерами ніколи проблем не було, вони брали таку ж участь в обговореннях. Це звісно весело, але не думаю, що окрім офісу у вас більше ніде не буде таких розмов :)
З плюсів — можна порухатись, настільний теніс той же пограти. Але якщо у людини є друзі, то настільний теніс/спорт/гори/розмови є і поза роботою. Причому якщо друзі з ІТ, то розмови цікаві інтелектуальні із дізнаванням чогось нового теж будуть. Якщо друзі з інших сфер, тоді ще цікавіше, можна вийти зі своєї бульбашки, дізнатись щось нове окрім світу ІТ.

Та хто звiльнився або в процесi

Офісна робота — це рабство.

О, король-айтішник, якому пощастило мати можливість працювати онлайн, як завжди зловтішається з інших людей. Роки йдуть, але нічого не міняється. Але в мене для тебе погані новини — будь-яка робота це рабство, а тому ти раб.

я ж надеюсь, это не на 146% серьезно. бо если серьезно, то я регулярно вижу свободных людей возле мусорника. и каждый может совершенно свободно для себя выбрать стезю.
или можно посмотреть с другой стороны — «работорговец» сам являецца рабом, так как должен кому-то что-то платить каждый месяц (причем у «рабов» аппетиты растут день ото дня)

платить дельту, а не свої

Але в мене для тебе погані новини — будь-яка робота це рабство, а тому ти раб.

В мене для тебе ще гірші: ти раб, коли в тебе федакто нема вибору працювати чи ні.

ти раб, коли в тебе федакто нема вибору працювати чи ні.

немецкая социалочка делает людей свобрдными :Р

ти раб, коли в тебе федакто нема вибору працювати чи ні.

Це зі статуса Вконтактє чи звідки?

гадаю ви плутаєте «вільний графік» та «ремоут». якщо ви з дому працюєте все рівно по графіку з усіма ціми дейліками, сінками та іншими зідзвонами, то це майже не відрізняється від роботи в офісі. З іншого боку — якщо в офіс приїздиш і працюєш там коли тобі зручно, а не з 10 до 19, то в чому проблема з часом? :)

працюю з дому, і як я бачу є 2 великі мінуси для мене це майже повна відсутність живого спілкування(батьків не рахую), і майже відсутність ходьби (обхід полів біля будинку у суху погоду не враховую).
З плюсів однозначно це можливість поспати довше, не потрібно витрачати час на транспорт, також додав би можливість протягом дня трохи відійти від роботи (особливо коли вже мозок не хоче шукати вирішень проблеми) і піти зробити щось поїсти чи прибрати чи ще шось щоб відволіктись.
І так на себе я зараз точно більше витрачаю часу, можу вдома позайматись спортом трохи, можу повчити англ у перервах

і майже відсутність ходьби

А в чому проблема ходити кудись, але не на роботу?

а в чому проблема попрацювати фізично?

є лиш 2 варіанти або проходитись дорогою (а це траса Київ -Чоп ну не дуже задоволення) або поля біля хати (от там і ходжу(коли сухо))

Працював з дому: фактично в тебе весь твій час — це робочий час. Буквально.
Можливо то від сфери залежить, але овертайми на ремоуті — стандартна штука. Дуже важко сказати і собі «стоп», і колегам, і проєкту. Особливо коли проєкт тобі ну дуже подобається.

В офісі ж ніяких «стоп» слів говорити не треба. Фактично ти завжди вільний в певний час. Інколи, так, буває що затримуєшься. Але то дуже рідко.

Взагалом я за варіант з офісом, але недалеко від дому. Особисто в мене — це хв 30 ніжками топати. Що дуже круто — провітритись, полапати сніг і почухати за вушками сусідського котика — цеж чудово!

Во во, у меня аналогично. В карантин сидел дома — так работал почти всё время. Сейчас есть чёткое время когда ты работаешь, когда отдыхаешь, это ещё и разделяется 20-минутной поездкой на велосипеде. По вечерам иногда даже ноут не включаешь.

я за варіант з офісом, але недалеко від дому

Вот это самое важное, + отсутствие необходимости ездить в офис

нехорошая особенность нашей работы заключается в том, что вроде вышел из офиса, а голова осталась в рабочих задачах и потом еще можешь часами что-то обдумывать и решать проблемы

В офісі ж ніяких «стоп» слів говорити не треба.

Є люди, які і в офісі засиджуються. Є люди, які після роботи все одно думають про роботу. Це дійсно проблема навчитися перемикатися з роботи на дім. Комусь офіс допомагає для цього, комусь ні. Сама проблема глибша за офіс/ремоут.

Я реально не розумію, чому в багатьох проблема з тим, щоб о 18:00 просто закрити ноут? ...

Бо працюють на стаціонарнику :)

діти
ремоут звичайно скоріш за все стане більш привабливим варіантом.

романтик...)

детей надо отводить/забирать в сад/школу/спорт секции/кружки/пр.

с удаленкой это все возможно организовать без бабушки/няни

лично для меня больше смысла в обеденный перерыв забрать дочь из школы и отвезти на карате чем жевать жирное ресторанное хрючево с сотрудниками слушая как какая-нибудь Агнес планирует поездку в Барселону или как Флориан купил табуретку со скидкой

слушая как какая-нибудь Агнес планирует поездку в Барселону или как Флориан купил табуретку со скидкой

Хм, ти що у мене в їдальні сидиш? :)

Хм, ти що у мене в їдальні сидиш? :)

мне кажется здесь везде так. но я не знаю, в Украине разве не так? о чем говорят коллеги во время обеда?

оооййй хорошо, работать за баранкой, нужно больше тупых детей и великовозрастных инфантилов
меня в школу водили первые 3 месяца, в садик не ходил, в секции раза 3 отвели, дальше сам

меня в школу водили первые 3 месяца, в садик не ходил, в секции раза 3 отвели, дальше сам

а где ты был в возрасте от 0 до 6?

У мамы, у няни неподалёку, в детском саду.
Няню помню только потому, что она потом нянчила младшую сестру.

это ты, а Григорьев с малолетства самостоятельный!

это и близко не так, меня в детстве отправили в летний лагерь один раз, в итоге забрали через 3 дня и больше никогда не был в них, это стресс был ту мач, как на режимный объект, а я привык к свободе

у родителей мамы в селе. ровесники там тоже были со старта через дорогу. летом до темноты и чуть позже развлекались. велосипед трехколесный а потом зайчик был. читал с 5 лет тоже, в первом классе 85 слов/мин было

да, если б не бытовые срачи было бы идеально
но когда ты один ребенок в семье это всё окружение заботой бесит сильно

та ладно, имхо в контексте ребенка лучше перелюбленый, чем недолюбленый

одинаково треш и девиации от нормы

ну а как ты оценишь сколько действительно надо внимания? мало внимания — дитятко травмировано, много внимания — дитятко все равно оказывается травмировано.

ну как, включать эмпатию, иметь интегрированную психику. Но тк у нас все родители сами великовозрастные инфантилы, то имеем что имеем

у нас все родители сами великовозрастные инфантилы, то имеем что имеем

на них грех обижаться
родились в совке, а потом уже под старость из тырнета узнали, что себя надо очень любить и все беды из за родителей ))

так отож. советское бытиё определяет сознаниё. те кто имели шанс поездить заграницей, у тех психика работает идеально

поїздки за кордон самі по собі нічого не дають. Тому що вони не змінюють середовище на якийсь довгий проміжок часу. Треба саме жити звичайним життям якийсь час.

Типу в українських містах дітей самих до +/-14 років самих десь беспечно відпускати

В сучасних житлових комплексах із закритою територією доволі безпечно. На входах до комплексу стоїть охорона, яка усіляких підозрілих особистостей на територію комплекса не пропускає. По території комплексу ходять патрулі, які прибіжать, почувши крик про допомогу. На території комплексу живуть активні люди, які також радо прийдуть на допомогу в разі потреби, чи подзвонять охоронцям (в кожного мешканця є номер телефону охорони). Скрізь на території комплексу є відеокамери, доступні охоронцям. На території комплексу повно різноманітних гуртків — балет, вокал, баскетбол, карате, піаніно, англійська мова та багато інших, і багато різноманітних спортивних майданчиків — волейбольних, баскетбольних, футбольних, з гімнастичними кільцями та канатом, з тренажерами, для великого тенісу та інших.

В сучасних в’язницях із закритою територією доволі безпечно. На входах до в’язниці стоїть охорона, яка усіляких підозрілих особистостей на територію в’язниці не пропускає. По території в’язниці ходять патрулі, які прибіжать, почувши крик про допомогу. На території в’язниці живуть активні люди, які також радо прийдуть на допомогу в разі потреби. Скрізь на території в’язниці є відеокамери, доступні охоронцям. На території в’язниці повно різноманітних гуртків — балет, вокал, баскетбол, карате, піаніно, англійська мова та багато інших, і багато різноманітних спортивних майданчиків — волейбольних, баскетбольних, футбольних, з гімнастичними кільцями та канатом, з тренажерами, для великого тенісу та інших.

Теж люблю наш КТ. де можна спокійно ходити хоч о 3 ночі.

я не настільки фанат води, тому мені норм. Але якби наш КТ перенести в якусь країну, яка не межує з рашкою — оце був би вогонь!
Святославе, а розкажіть трохи ваші враження (точніше, вашої дитини) про навчання в академії? якось розмова з директором і завучем у гімназії мене не надихнула розглядати їх

цей прекрасний житловий комплекс за моїми критеріями був би найкращим місцем у світі для придбання наступного житла :)

— хостели не території, це типу немає лівих осіб? :)
— вся територія заставлена автомобілями в хаотичному порядку, великі проблеми з парковкою
— немає метро, взагалі, до найближчого мінімум 3 км
— немає гарних видів з будь-якого вікна, будь-якого будинку, тільки на жопу сусіда. Це не є трагедією, якщо територія гарна, але з абсолютної більшості квартир не видно навіть сходу і заходу сонця.
— дуже бідна і роздовбана територія навколо ЖК: гігантські гаражі, старі хрущі, небезпечний мебельний завод у 50 метрах (!)
www.stopcor.org/...​-stolitsi-07-02-2018.html
— сам ЖК був побудований на промисловій території, яку не було достатнім чином рекультивовано
antikor.com.ua/...​idiljaje_otrujne_povitrja
— залізнична гілка у 50 метрах від ЖК
— жодного парку біля ЖК, щоб потрапити на Русанівську набережну, треба перейти найбільшу автомобільну артерію, що досить некомфортно людині з малою дитиною
— ніхто не подумав про кондиціонери, які висять де попало і повністю руйнують фасади будинків
— немає балконів і терас, застарілі методи планування, наявні лоджії склять, як попало
— інфраструктура, типу мініфутбольного поля, або тенісного корту є, але вони постійно зайняті, на що регулярно жаліються в інтернеті власники квартир. Тобто ти за них платиш, але практично не користуєшся.
bzh.life/...​021/03/kt_fb_comment.webp
— мешканцям чомусь доводиться самим битися (!) з крадіями. Привіт безпечному ЖК з охороною :)
styler.rbc.ua/...​zhiltsami-1546623564.html

До речі, по статистиці, крадіжки у закритих ЖК трапляються частіше, бо там, на думку крадіїв, живуть більш заможні люди, які тримають вдома кеш.

Щоб поборити дискримінацію, з 2019 року в Лондоні заборонили будувати і огороджувати дитячі майданчики в майбутніх проєктах. Причиною цьому став закритий комплекс в елітному районі Кеннінгтон, куди не пускали гратись дітей із бідних родин та загородили вхід до будь-яких громадських місць.

Екс-виконавчий директор Програми ООН з населених пунктів Хуан Клос каже, що швидке збільшення закритих територій по всьому світі не лише суперечить принципам демократичного і відкритого міста, а й призведе до похмурого майбутнього та глибокого нещастя його мешканців.

1. Про хостели я реально не в курсі, брехати не буду. Моя спроба нагуглити їх видає мені лише «апартаменти в оренду». Тобто аж ніяк не хостели. І набагато більше, ніж хостели (якщо вони правда є) мене вкурвлюють переселенці з східної і південної частин, які привезли свою багату культуру і мову з собою.
2. Проблеми з парковою є у жлобів, які не хочуть платити за парковку. А ще є проблеми у оленів-другорядників — їм шини спускають.
3. Метро — це проблема не тільки КТ, а в Україні взагалі. Після інтенсивних поїздок лондонським метро розумієш це дуже добре. Люблю Лондон в тому числі і за те, що там можна обійтися без машини.
4. Види — так, немає на жаль.
5.Район ленінградки справді жопа, як і всі робітничі райони. Але я мені робити там нічого, нехай паряться ті, хто там живе.
6 і 7. І шо?
8. Про кондиціонери якийсь звіздьож — кріплення є спеціальні, куди вони чіпляються. У мене 3 кондера у квартирі, всі висять на легальних місцях.
9.Це питання, як і попереднє, показує, що людина не жила і не живе там і уявлення зеленого не має, про що говорить.
10. Власники багато на що жаліються, ви десь бачили людину абсолютно задоволену своїм житлом? У нас ще деякі mentally challanged жаліються, що їм, бідосям, не дають порушувати ПДД.
11.ну да, домушнікі тільки у нас бувають, більше ніде.
Охорона на території — не поліція, невже це треба пояснювати???

Про кондиціонери якийсь звіздьож — кріплення є спеціальні, куди вони чіпляються

І від цього стає красивіше? :)
www.google.com/...​-ro-0-fo100!7i8704!8i4352

Проблеми з парковою є у жлобів, які не хочуть платити за парковку. А ще є проблеми у оленів-другорядників — їм шини спускають.

Контингент мрії :)

І від цього стає красивіше? :)

красивіше за що? по-моєму, набагато краще ніж оце, наприклад: www.google.co.uk/...​126!4d-2.2368765?hl=en-GB

не дивно чому діти після життя в таких тепличних умовах не можуть дати собі ради в дорослому житті і впадають в істерики навіть при появі мінімальних незручностей :D

Це якесь у вас невірне переконання. моє дитинство пройшло у 90-ті, і було не те що не тепличним, а взагалі жахливим (через побутові умови, переважно). Моя сім’я була типовими бідними інтелігентами.
І хоча я зараз не «впадаю в істерику» через труднощі, це точно не той досвід, який я хочу, щоб моя улюблена дитина отримала.

якесь у вас невірне переконання

те, що воно інше — не означає, що воно невірне.

через побутові умови, переважно

як і у всіх, хіба тут питання до країни у якій ви жили

Українському айтівцю важко уявити, що він чи його дитина буде жити regular life, де все у межах більше 800-ста метрів та жити без охорони на вході до елітного ЖК, але чомусь він не звертає увагу, що його дитина живе в країні, де не працюють закони та порушуються навіть базові права людини, але хоча б дитина не поїде в трамваї в Берліні з наркоманами, хоча цілком може бути випадково застрелена полісменом в дворі чи викрадена зі школи, бо немає навіть мінімальної системи безпеки. Діти на заході самостійно їздять на автобусі чи метро в школу, ходять гуляти в звичайні парки та не дивуються різному булшиту, якого принаймі в Лондоні достатньо.

Звичайно, я звертаю на все це увагу. До повномасштабної війни план був таким: дитина отримує середню освіту в Україні, а щодо вищої і подальшого життя — як захоче. Захоче вчитися за кордоном, а потім там жити — супер.
Приймаю всі ваші аргументи про беззаконня в Україні, але хочу нагадати, що у всіх інших країнах світу в’язниці теж не порожні стоять.

хочу нагадати, що у всіх інших країнах світу в’язниці теж не порожні стоять

ну якщо ви про західні країни, то ви цілком правильно написали, там на це в більшості випадків працюють закони. при такому самому рівні правової системи в Україні б довелось ще в’язниці будувати, а не щоб галера викупляла їх для майбутніх ІТ-парків, як це зробили у Львові :D

Нинi у молодi свобода не в цiнностях, безпека так 🤷‍♂️🤦‍♂️

до чого тут «територія закритих ЖК»? ти возиш дітей на машині по цій території в гуртки? якщо це в двух кроках від дома, то не проблема й вийти на 5 хвилин провести дитину, навіть якщо територія не закрита. Але навіть твоя школа з топ-зно у радіусі 800 метрів буде вже за періметром жк, й доведеться водити чи підвозити дитину

Житло на території такого комплексу коштує в 10 разів дешевше, ніж у Берліні.

у Берліні є набагато більше плюсів, тому х10 ціни перекривається без проблем. але де ти взяв х10? у твоєму ЖК аренда 3к кв на місяць з комунальними виходить у 150-200 євро? щось я маю великі сумніви й реальна різниця буде рази в 2-3, не більше.

у Берліні є набагато більше плюсів
Які?

хоча б те, що він у ЄС. Але звісно, Берлін це не взірцеве місто для життя, адже є Мюнхен, та й Ганновер з новими районами :)

Щоб навчатися в такій школі, потрібне велике бажання дитини. Оскільки моя донька такого бажання не виявила, можна обмежитися школою на території комплексу.

я б на твоєму місці краще б звернувся за допомогою до професіоналів, або хоч почитав книжки з виховання перед тим, як ставити на дитині хрест та позбавляти майбутнього. Бажання в дітей не на пустому місці з’являються, тому якщо зараз бажання немає — це твій косяк, що не зміг зацікавити та мотивувати.

Через це і вважаю, що все, що відвідується частіше оазу на тиждень, особливо дітьми, бажано мати в радіусі 800 метрів від дверей помешкання.

я теж не прихильник далеких рутинних поїздок кожного дня, але іноді простіше вирішити ці проблеми маючи певну свободу у своєму робочому графіку ніж ставати заручником «радіусу 800м»

Дитині в майбутньому не обов’язково бути РПЗ

оце дуже здрава думка :)

На входах до комплексу стоїть охорона, яка усіляких підозрілих особистостей на територію комплекса не пропускає.

Этой охране абсолютно пофиг, кто там заходит.
Скажешь, что в салон_красоты/языковой_клуб и пропустят без вопросов.

Там же в Берліні на кожному кроці наркомани та бомжі.

дело не только в бомжах
ребенок тянет рюкзак из школы и он тяжёлый + сумка для карате.

мне кажется дети, которые везде ходят сами — это дети не из совсем благополучных семей или из бедных семей, где оба родителя вынуждены пахать от заката до рассвета, чтобы прокормить семью. или родители социопаты, которым неинтересно с собственными детьми. в общем все что угодно, но только не вариант благополучной хорошей семьи.

у меня есть родственник, который вырос считай сам. он очень тревожный, может закатить истерику если вход в онлайн банкинг временно недоступен (боится, что так будет теперь всегда) или прячет от жены свой паспорт. его мать рано вышла на работу и оставляла его маленького дома одного с бутербродом и собакой, потом он сам ходил в школу. воспоминания про детство — ничего хорошего, постоянно боялся, потом во дворе били его и заступиться некому было, а потом бухать рано начал.

Та я, чесно кажучи, взагалі вважаю, що для гармонійного розвитку дитини бажано, щоб один з батьків не працював. Добре, що в Україні заробітної плати РПЗ достатньо, щоб у дружини РПЗ не було необхідності працювати.

Ідеальне життя, скинув все на дружину, бо вона «не працює» :)
www.youtube.com/watch?v=IsB5TZ0YSOY

Ідеальне життя, скинув все на дружину, бо вона «не працює» :)
www.youtube.com/watch?v=IsB5TZ0YSOY

что скинул? посвятить себя материнству и иметь возможность не думать о финансовой стороне вопроса — это как джек-пот выиграть. благодарной надо быть, а не строить из себя героиню.

А коли через n-кількість років пара розлучиться, то жінка, яка присвятила себе материнству, раптово виявить, що у неї немає кваліфікації і вона нелеквідна на ринку праці. Справді, як тут не бути вдячною.
У мене є питання: чи багато чоловіків вважають, що присвятити себе батьківству — це як джек-пот виграти (за умови того, що його жінка заробляє?)

А коли через n-кількість років пара розлучиться, то жінка, яка присвятила себе материнству, раптово виявить, що у неї немає кваліфікації і вона нелеквідна на ринку праці

она получит половину нажитого в браке и потом снова выйдет замуж ))

вы так не переживайте за этих женщин, такие редко остаются у разбитого корыта. и их на самом деле немного — таких, которые не увядают в роли домохозяйки, а наоборот цветут и видят в этом призвание.

Пока благоверный не сыграл в ящик внезапно, а там и вскроются интересные финансовые подробности.

Пока благоверный не сыграл в ящик внезапно, а там и вскроются интересные финансовые подробности.

не всегда ж )) или ты хочешь сказать, что все или почти все мужчины с гнильцой? )

А при чём тут гнильца? Просто оставшихся средств и накоплений может не хватить. Про истории успеха все, конечно, слышали, но полно куда более прозаичных случаев.

значит пойдет работать уборщицей, а вообще нет, она получит наследство от богатого дядюшки или выиграет в лотерею)

я всего лишь сказала — что мужчина, который берет на себя финансовое обеспечение и даёт возможность отдаться материнству — это удача и не фих жаловаться на груз материнства

но это тут так интересно развили )))

Та ниче интересного, проза жизни 🤷‍♂️

мужчина, который берет на себя финансовое обеспечение и даёт возможность отдаться материнству — это удача

А це така рідкість вже у наш час? Чи вже усюди така толерантність, що таких чоловіків зразу у сексизмі звинувачують?

А це така рідкість вже у наш час?

я не знаю редкость это или нет )
у меня была знакомая пара — он ее обеспечивал пока она с детьми сидела, но чёт там у них как то странно было

она на него орала «ты менеджер на работе, а я менеджер дома, я тут указываю», а он ей не давал денег на парикмахерскую и на шмотки. но у них дом с видом на Альпы 250 квадратов в кредит купленный 50×50 и пока она не работала он кредит платил. вот вроде и обеспечивает, а с другой стороны на фих нужна такая радость

она на него орала «ты менеджер на работе, а я менеджер дома, я тут указываю»

Альфа-самиця? Буває :)

он ей не давал денег на парикмахерскую и на шмотки

Так хіба це «он ее обеспечивал»?

дом с видом на Альпы 250 квадратов в кредит купленный 50×50

50×50 це маєток 25 сотих, чи щось інше?

Альфа-самиця? Буває :)

та какая она альфа, обычная тетка с дулькой на голове

он ей не давал денег на парикмахерскую и на шмотки
Так хіба це «он ее обеспечивал»?

а те кто по вашему не редко обеспечивают жён в декрете — они все оплачивают дом в Альпах, ей свой автомобиль, уборщицу?

50×50 це маєток 25 сотих, чи щось інше?

кредит был оформлен на двоих и пока она не работала он полностью оплачивал и ее часть

а те кто по вашему не редко обеспечивают жён в декрете — они все оплачивают дом в Альпах, ей свой автомобиль, уборщицу?

Ну так. А як ще розуміти «забезпечувати дружину»? Звісно, все залежить від умов конкретної родини, не всюди є Альпи й не всі водять авто, але забезпечувати комфортне життя родини — це імхо нормально.

кредит был оформлен на двоих и пока она не работала он полностью оплачивал и ее часть

Тоді, мабуть, там знак : замість х повинен бути ;)
А взагалі не дуже розумію: наче ж у шлюбі все і так спільне, про яку «її частку» мова взагалі? Хаузхолд же один

наче ж у шлюбі все і так спільне, про яку «її частку» мова взагалі?

кредиты не общие. кто поставил подпись тот и платит

але забезпечувати комфортне життя родини — це імхо нормально.

это также относится к свекру и свекрови?

Звісно, все залежить від умов конкретної родини, не всюди є Альпи й не всі водять авто,

та ясен пень — с милым и рай в шалаше. поэтому как можно быстрее детей в сад и впахивать для улучшения условий

кредиты не общие. кто поставил подпись тот и платит

Може вони ще й кожен за себе в ресторані платять, а усі сімейні трати сплітять? Нахєр тожі така родина? :)

З якого дива? Може ще усіх родичів включно з троюрідними дядьками годувати? Хоча у кожного своє особисте уявлення про «родину», але я в цьому питанні все ж консервативний: родина==подружжя+діти

с милым и рай в шалаше.

До чого тут це? Комусь — Альпи, комусь — море за вікном, комусь — квартира у центрі великого міста. Комфортне житло в кожного різне, але навряд це реально шалаш :)

Може вони ще й кожен за себе в ресторані платять, а усі сімейні трати сплітять? Нахєр тожі така родина? :)

ну тебе нахер тогда такая семья, а кому то нахер не снилось все доходы в одну корзину а потом просить разрешения потратить или даже просрать свои же деньги))

З якого дива?
але я в цьому питанні все ж консервативний: родина==подружжя+діти

получается, что твои родители тоже не семья?

а потом просить разрешения потратить или даже просрать свои же деньги

так це ж такий самий треш що й кожен за себе платить. І взагалі, ми ж тут про «забезпечує комфортне життя» розмовляли, а якось в мене ні те, ні те з комфортом не в’яжеться. На мою особисту думку: важливі трати (будинок/квартира, ремонт, авто, відпустки, велика техніка й меблі) зазвичай обговорюються (це не про «питати дозволу»), а дрібні не повинні нікого парити.

получается, что твои родители тоже не семья?

так — це батьки, і вони живуть своє окреме життя, зі своїми фінансами й інтересами. звичайно, стосунки з ними не такі ж, як зі сторонніми людьми, але й не як з дружиною й дітьми.

так це ж такий самий треш що й кожен за себе платить.

да, это действительно ужасно

куда лучше когда

важливі трати (будинок/квартира, ремонт, авто, відпустки, велика техніка й меблі) зазвичай обговорюються (це не про «питати дозволу»)

получается, что взрослый трудоспособный человек не может просто так пойти и за свои деньги купить себе авто какое хочется и можется. сначала надо обговорить. а если переговоры зайдут в тупик? она хочет Mini Cooper, он BMW 5er. будут дуться друг на друга или купят что то посередине, (например VW Sharan )) )?

Ну так, система протидій базованих на вето.

она хочет Mini Cooper, он BMW 5er. будут дуться друг на друга или купят что то посередине, (например VW Sharan )) )?

тут протиріччя з пунктом

пойти и за свои деньги купить себе авто какое хочется и можется

якщо авто собі, то їй куплять Купера, а йому — БМВ (якщо родинного бюджета вистачить на такі два авто). А якщо авто на родину, то як на мене треба обсудити, щоб воно подобалося і підходило усім, хто буде користуватись.
Сімейну відпустку чи ліжко у спальню те ж не треба обговорювати?

Сімейну відпустку чи ліжко у спальню те ж не треба обговорювати?

если спальни раздельные, то можно не обговаривать. или для вас комфорт спать отдельно это такой же треш как и раздельный бюджет? )

. А якщо авто на родину, то як на мене треба обсудити, щоб воно подобалося і підходило усім, хто буде користуватись.

я кажется начинаю понимать откуда берутся эти злые мужики на Opel Zafira. видно семейно обсудили, чтобы подходило всем ))

Нічого не маю проти окремих спалень :)

Про Опель Зафіра: не думаю, що якщо це єдине авто в родині, то вибір там стояв між Міні Купером та Бехою. Компроміс у такому варіанті — це Беха-універсал чи Міні Кантрімен :)

Про Опель Зафіра: не думаю, що якщо це єдине авто в родині, то вибір там стояв між Міні Купером та Бехою. Компроміс у такому варіанті — це Беха-універсал чи Міні Кантрімен :)

вы исходите из логики, а я больше из опыта реальных людей )
знакомый развелся, Зафиру оставил бывшей жене, а себе почти сразу купил RAM, а раньше было низзя ибо бюджет общий и не офигел ли ты дорогой
(оба юристы если что)

Мені здається, що якщо в людей настільки різні інтереси та смаки, то може їм не потрібно жити разом? А постановка питання про «не офигел ли ты дорогой» взагалі треш

Зачем такая жизнь где ты, себе любимому, не можешь купить BMW?

Хм, у нас надо ставить отдельную подпись, если в кредите не хочешь участвовать

Хм, у нас надо ставить отдельную подпись, если в кредите не хочешь участвовать

а как же сумма кредита? если ее считают исходя из дохода семьи, а потом кто то один ставит подпись, что не участвует, то сумму не уменьшат и все равно согласятся дать как бы на двоих?

Естественно уменьшат.
Соответственно и имущество не будет совместным.

ну вот
уменьшат и хватит как обычно на халупу какую нибудь

Соответственно и имущество не будет совместным.

а вот тут я не совсем уверена, что у нас также, а не все приобретенное в браке является общим ))

Может предки деньжат подкинут, случаи разные бывают.

у нас подарки родителей не являются общим нажитым и это хорошо. я вот представляю себе, что откладываю своим с пелёнок, а потом половина какому то хрену будет принадлежать :Р

Ну вот у знакомой семьи родители дали часть денег на дом, остальное в ипотеку при условии, что не работающая жена не будет претендовать на что-то

родители дали часть денег на дом, остальное в ипотеку при условии, что не работающая жена не будет претендовать на что-то

ну и норм
если жене корона на голове не начнет мерещится, то можно себе счастливо жить

я не стикався з кредитами за кордоном, але в Україні не дадуть кредит без підпису дружини/чоловіка, якщо у шлюбі. А ось доходи перевіряють тільки в того, на кого кредит оформлюють...

а как же сумма кредита? если ее считают исходя из дохода семьи

як то дуже стрьомно брати такий кредит, на який не вистачає доходу одного в подружжі — це ж вийде більше 50% сумарного доходу! Це вже не кредит, а ва-банк у казино :)

це ж вийде більше 50% сумарного доходу! Це вже не кредит, а ва-банк у казино :)

тут стараются брать кредит, чтобы ежемесячный платеж был не больше чем аренда, а аренда не должна превышать 1/3 от дохода нетто

це банк так рахує чи люди? я маю на увазі чи дадуть кредит із платежем у 2к в місяць при доході у 4к нетто у одного в подружжі, чи треба показувати дозід домогосподарства у мінімум 6к для цього?
і «нетто» у даному випадку це просто «після податків», чи «після податків та обов’язкових платежів без аренди»?

я маю на увазі чи дадуть кредит із платежем у 2к в місяць при доході у 4к нетто у одного в подружжі,

В звичайному випадку не дадуть. Але якщо є інші активи, або якщо наприклад 50% перший внесок — то можуть і дати.

це банк так рахує чи люди?

это так принято считать навскидку, типа что выгоднее брать ипотеку или жить на съеме. у банка там свои критерии, но навскидку сумма кредита, на который можно рассчитывать это сумма годового дохода нетто (посте налогов) помноженное на 10.

чи дадуть кредит із платежем у 2к в місяць при доході у 4к нетто у одного в подружжі, чи треба показувати дозід домогосподарства у мінімум 6к для цього?

при доходе 4к нетто вам дадут примерно 440к в кредит на 10 лет (потом рефинанс снова на 10 лет, но условия могут быть другие). оплачивать обязательно только проценты банку, а тело самого кредита — это зависит от контракта. вы сами выбираете сколько вам удобнее платить и как. (я пишу про Германию если что)

Херовый менеджер, раз орала)

2е маленьких детей, третий в пузе, дом в кредит на 25 лет

там хоть кто будет молчать в тряпочку

Мені тільки цікаво а що це за «отдача материнству»?
Ну умовно: в сім’ї 2 дітей, різницею в 2 роки між ними. Десь приблизно 10 років в сумі піде від народження до того, як вони стануть доволі самостійними. В чому виражається ця віддача після цього?

та ни в чём )) я поэтому и удивляюсь, что тема ушла в такую сторону ))

Хз, вероятно, допинать до нужного вуза, включая контроль успеваемости, обеспечение репетиторов и пресечение попыток вместо всего этого пойти курить за гаражи.

щоб у дружини РПЗ не було необхідності працювати

У чималої кількості РПЗ — дружини також РПЗ :)

или из бедных семей, где оба родителя вынуждены пахать от заката до рассвета

Ну то есть большинство.

А насчёт закатить истерику, смотрю на нынешних пацанов предпубертантного возраста, конечно, им будут девушки взламывать, мол соберись, тряпка.

А насчёт закатить истерику, смотрю на нынешних пацанов предпубертантного возраста, конечно, им будут девушки взламывать, мол соберись, тряпка.

Ага, сказав батя-десантнік))

Батя — сiнiор-писарь по вiйськовiй спецiальностi )
Але тренд iде.

смотрю на нынешних пацанов предпубертантного возраста, конечно, им будут девушки взламывать, мол соберись, тряпка.

они другие, да
но мне кажется все равно в итоге дозреют

он не инфантил, а просто бородатая лялечка ))

Ага, который из-за стресса в прямом смысле этого слова просрал контрольную и был отправлен на йух).

В NL наблюдаются 2 основных типа: лысые крепкие мужики и мальчики-зайчики.

лысые крепкие мужики и мальчики-зайчики.

зайчик он пока молодой или бывают зайки и в 50?

бывают зайки и в 50?

в залежності який нього хвостик

бывают зайки и в 50?
в залежності який нього хвостик

наконец то я кажется понимаю откуда этот зоопарк из котиков, зайчиков и прочей живности. осталось догадаться что означает «солнышко». это наверное потому что он тепленький или потому что встаёт рано утром

Ну это другое поколение совсем. Но бывших хиппи, которым изрядно за 60 уже — видно.

Ну такой типаж чаще встретишь в бане с дамой изрядно моложе) лысина — это ж тестостерон, епта)

встретишь в бане

в русской бане?

В чукотской, блин.
В обычном спа комплексе с пачкой бассейнов и бань с саунами разных видов.

в обеденный перерыв забрать дочь из школы и отвезти на карате

А почему она сама это не может сделать? Я с 1 класса в школу сама ходила и на кружки.
Для меня подобная беготня в обед — худшее из возможных вариантов времяпровождения.

А он когда-то был легким?)
Всегда носила сама и по сей день спина ни разу не болела))

Ну, може в Берліні більше книжок потрібно класти до рюкзака, і через те важчі рюкзаки

а почему ребенок вообще должен тягать рюкзак? или тягание рюкзака — это нечто положительное и полезное, навык, который необходимо передавать из поколения в поколение? типа я таскала, дети мои тоскают и внуки будут таскать

А почему не должен? Это же совсем не тяжело.
Так и на шею сесть можно и лапки свесить.

А почему не должен?

потому что 21 век

Так и на шею сесть можно и лапки свесить.

можно подумать ребенок в 10 лет не сидит на шее и лапки не свесил

Буду знать, что Япония — отсталая страна только потому, что дети там с 5 лет и в магазин сами ходят и в школу.

Буду знать, что Япония — отсталая страна только потому, что дети там с 5 лет и в магазин сами ходят и в школу.

знайте

А почему она сама это не может сделать? Я с 1 класса в школу сама ходила и на кружки.
Для меня подобная беготня в обед — худшее из возможных вариантов времяпровождения.

потому что у нее есть родители, которым не сложно ее забрать и отвезти куда надо.

Залежить від ситуації.
Я виросла у маленькому спокійному місті з не дуже насиченим (в ті часи) трафіком і також без проблем ходила сама. В Харкові першокласника далеко одного не відпустила б. Чого тільки вартий трафік на дорогах — сама кілька разів спостерігала, як автомобілі пролітають на червоне світло через пішохідний перехід перед школою!!! сина. Крім того, до гуртків було незручно добиратись громадським транспортом, пішки далеко, а на авто хвилин 15-20. Логічно, що я його й возила, бо інакше легше було просто нікуди не ходити.

Одно дело это если мне бы ответили: «Я волнуюсь за ребенка, с ним может что-то случиться» и совсем другое дело это «Мне не сложно возить туда-сюда».
Первое звучит как забота, а второе — как гиперопека.

в мене двійня 4 роки, хожу в офіс/коворкінк відпочивати. Зі страхом чекаю наступних вихідних. Боже дай мені сил пережити чергову 4-годинну тривогу в коридорі з дітьми...

якраз треба навпаки, коли жінка-діти, в офіс

На жаль вiйна зовсiм вибила з колii. Про роботу думок все менше та менше. А про те як жити, де жити, як вижити — все бiльше:(

Тільки удальонка тільки хардкор. На соціалізацію з колегами начхать — в мене життя трапляється поза роботою. Але з ким цікаво з роботи — можна поспілкуватись і через слак.

Працюєте більше у режимі ремоуту чи в офісі?

Працюю менше на ~30%, результату більше ніж в офісі.

В офісі багато відволікачих факторів, на каву сходити, поговорити про машини/ремонт/акції/зп/відпочинок/клієнта і т.п.
Мітинги в офісі довші, паралельно робити щось не вийде.
Зато цікавіше, є соціалізація.

Вдома є діти, але вони появляються з 2-3 години, тому до того часу зробив заплановану роботу і ± вільний (хіба як мітинг є то конекчусь).

Коли я працював з коворкінгу то там продуктивність як з дому або вища і немає домашніх відволікаючих факторів, тому за 8-9 годин реально робити X2.

Працюю з дому останні кілька років(в офісі буваю лише у випадку повної сраки зі зв’язком вдома, що останнім часом буває рідко), до цього тільки офіс, тільки хардкор. Це була позиція менеджменту.

Чи працюю при цьому більше? В більшості випадків так само або трохи більше(але точно не на 40%) — витратити вдома годину на обід трохи менше шансів)) На потриндіть з колегами за кавою/на перекурі теж витрачається менше. При цьому можна більше спати і не витрачати 2-3 години на дорогу щодня.

але точно не на 40%

Малось на увазі 40% не від всього робочого часу (8 годин), а 40% від заощадженого на дорозі часу (тобто десь година у Вашому випадку)

Точно, трохи не вірно зрозумів)

Десь ±година і виходить

Всю жизнь работаю только из дома. Сравнить с офисом не могу и не хочу.

Пощастило наробитися коли вже вигадали ремот. До 2020 робота з дому була тільки для менеджерів і «блатних».

Каких еще блатных?
Опять «все украдено до нас»?)

Пишеш wfh на команду о 9, та й працюєш з дому. Які ще блатні в ІТ?😂

Робота з дому однозначно краще. Я вже забув, що таке пробки і добирання на роботу у всі можливі типи погоди. Цей час можна зранку конвертувати у сон, ввечері більше часу на спорт, або попрацювати довше, якщо цікаво.
Але ж війна, тому офіс з генераторами та безперебійним інтернетом може допомогти тим, в кого повна біда з електрикою та зв’язком вдома. Ну і тим, хто обзавівся дітьми, а діти вдома, то народ тікає в офіс, що поробиш))

Так робота вдома ще дає більше часу на дітей

Дивлячись від яких. Мені от в офісі легше заховатися, а доводиться з дому працювати

Якшо ти лінива задниця, то будеш нею і вдома, і в офісі.
Можна приїхати з офісу і супчик зварити спокійно, а можна цілий день провалятися вдома на ліжку, окрім як відкрити двері кур’єру Glovo, шоб забрати замовлення.

саме тому краще ходити до офісу. там хоть інші льюди працюють — мотивує.

Знову та сама тема. Вдома працювати важче, бо дружина і син, не дают сконцентруватись і дитя потребує часу разом. Тому їзжу в офіс кілька днів на тиждень, інші кілька днів прокидаюсь о 4:30, щоб до 8 зробити роботу і далі тільки на мітингах сидіти. Також є година в день, поки син спить.

Топлю за те, щоб офіс був, для бажаючих туди ходити. Враховуючи, що у нас команда з 5ти країн з різницею в 14 годин, то командному духу офіс не допоможе

так вообще не работайте, идите в декрет. или, я так понимаю, вы считаете, что можете работать с удобной вам производительностью, но зарплату получать ожидаете со 100% КПД?

100% КПД

сумарно мав 6 зайців (великих i малих)
хз що там за кпд

Той час, що ти тратиш дома на дітей, в офісі ти будеш трати на інтернет,чаї на кухні, добирання. Якщо таски закриваються вчасно то кому яка різниця як і коли ти робиш їх. Я вже не говорю, що купа людей має до 2 — 3 роботи, і якось теж все в них вчасно виходить.

а точно «вчасно»? и точно ли качественно? вы бы персонально хотели бы, например, прийти в больницу на прием к врачу, а он бегает по разным кабинетам и одновременно лечит 3х разных пациентов?

ви поганий менеджер, судячи по коментарям

розшукуються зайце-менеджери

вони ж взагалі тільки чай пють

прийти в больницу на прием к врачу, а он бегает по разным кабинетам и одновременно лечит 3х разных пациентов?

А воно так і є)
До обіду в поліклініці, після обіду в приватній. Стандарна схема для толкових лікарів без блату

А для чого тоді їм та поліклініка, якшо можна в двох приватних працювати? Як ті ж самі стоматологи, які працюють в 2-3 клініках. Тільки вони не по півдня, а день тут і день там.

А для чого тоді їм та поліклініка, якшо можна в двох приватних працювати?

Не знаю, може соц захист, стаж чи ще щось)
При чому так і в Україні і у Польщі.

навіть медсестри так роблять і прибиральниці
ще й в аптеці приторговують

А для чого тоді їм та поліклініка

Наскільки я знаю, наукову діяльність можна вести тільки у державних закладах, приватні не мають акредетації чи якось так. Плюс не всі операції можна робити у приватних, тому ви платите «за консультацію» вартість операції у приватній, а у державній вас оперують "за бюджетний кошт

я не очень знаю как народ это делает. что, прямо почесноку 6 часов отработал на одной, не отвлекаясь на вторую, а потом так же на второй/третьей/десятой?

Ну принимает условный терапевт с 8 до часу в гос поликлинике, потом идёт 2 квартала в коммерческую клинику, и там принимает как терапевт с 14 до 20 (период времени условный, расстояние тоже).

ладно, с врачами понятно, аналогия не сработала. я ведь имел ввиду одновременную работу :)
а вы работаете на нескольких конторах сразу? как вы это технически делаете если да?

Не, пример в предыдущем комментарии был на основе знакомого врача, который принимает и в гос поликлинике и по тому же профилю в коммерческой клинике того же района. Поскольку у нее оформлено чп, возможно, доход от работы в негос конторе идёт через чп или часть его.

ну по-крайней мере честный ответ. хоть и нечестное поведение.

Тю, я в офіс тільки заради цього і приїжджаю. Попрацювати я і вдома можу, в офісі треба кави попити з колегами, на обід сходити, на курилці постояти побалакати хто де шо і як.

или, я так понимаю, вы считаете, что можете работать с удобной вам производительностью, но зарплату получать ожидаете со 100% КПД?

Да

так вообще не работайте, идите в декрет. или, я так понимаю, вы считаете, что можете работать с удобной вам производительностью, но зарплату получать ожидаете со 100% КПД?

Щось не подобається то нотіс період і бувай.
Кожна курва розказує що «у нас вільний графік», а тут чогось про 100% пише.
Ще скажи що я маю дотримуватись режиму, спати по ночах і не пити щоб КПД не впало)

Це так не працює. Зарплату платять всім плюс-мінус однаково, але, в залежності від скілів та досвіду, люди за вісім годин повноцінної роботи можуть видати абсолютно різний результат. І в цій схемі той хто показує кращий результат отримує «покарання» в вигляді додаткової роботи. Тобто сама система заохочує тебе бути посередністю. Хочете чесності — платіть не за жопочаси, а за виконану роботу. Тоді той хто зробить швидше буде за це винагороджений вільним часом або додатковими грошима за більший об’єм роботи. Це максимально чесна схема для обох сторін. Але щось в індустрії цього майже немає.

ну, я работаю не на той самой пресловутой «галере», но понимаю о чем вы.
конечно, есть разные метрики и в нормальной структуре/иерархии оценивание труда — важнейшая часть.
но, насколько я могу судить, за счет неестественного бума ИТ (которое его и убьет в ближайшие годы) получилось так, что нужно ОЧЕНЬ быстро ЧТО-ТО. а там мы пофиксим! (возможно, пофиксим. и возможно, мы).
то есть сама сфера подталкивает к легким деньгам и не особо качественному труду. А если вы мной недовольны, так я пойду, навру с три короба какой я спец следующему кадровику.

за счет неестественного бума ИТ (которое его и убьет в ближайшие годы) получилось так, что нужно ОЧЕНЬ быстро ЧТО-ТО. а там мы пофиксим! (возможно, пофиксим. и возможно, мы).
то есть сама сфера подталкивает к легким деньгам и не особо качественному труду.

Виглядає що ви до ІТ ніяк не дотичні)

это очень эффективный подход для достижения версий 100+, с уровнем качества кода бет, если не альф порой.

получилось так, что нужно ОЧЕНЬ быстро ЧТО-ТО. а там мы пофиксим!

Это выдает в вас классического погонщика )))
Бесконечные планнинги, диаграммы, презентации, совещания
И ноль результата

Підтримую. Ще в нас чомусь думка, що роботодавець тебе купує на 8 годин на добу і відволікатись «не чесна поведінка».
Тобі платять за роботу і важливо, щоб робота була виконана. Хочеш відволікатись посеред дня — будь ласкавий працювати трохи більше. Або можеш зробити пошвидше і відпочити чи навчатись.
Мене тут критикували, що я ЗА можливість приділяти час підвищенню кваліфікації на роботі, типу 8 годин відпахав, потім йди додому та навчайся. Таке враження, що у людей особистого життя нема взагалі.
І така поведінка колег є результатом того, що «покарання» отримує той, хто працює. І це покарання здебільшого виходить не від роботодавця, а від таких же сіньйорів, з якими в «молодості» вели себе так само.

Хочете чесності — платіть не за жопочаси, а за виконану роботу

насправді, це тільки так здається, і платити за виконану роботу набагато важче та «несправедливіше». чому? тому що потрібно спочатку «справедливо» оцінити вартість отієї роботи та її рамки / DoD... отже ми переходимо до фікс-прайс проектів/задач зі всіма їх проблемами та недоліками. чи ви гадаєте, що до T&M схеми, яка є компромісною і для замовника, і для виконавця, просто так у більшості випадків перейшли?
П.С. доречі, оцінювати роботу ви так чи інакше будете як кількість необхідного часу помноженого на рейт, тоб-то знову вертаємось до жопогодин :)

Мене капасіті в жопочасах влаштовують, особливо коли проект вздовж і впоперек знаєш і можеш за пару годин закрити те, що інші пару днів робити будуть. Це колега вище про 100%ккд говорив. Очевидно, що в Т&M 100% ККД не буде by design, це не про ефективність, а про стабільну прогнозовану швидкість розробки на дистанції. В теорії фікс прайс дає такий ККД, але з іншими приколами.

фікс-прайс на нешаблоних проектах — то рулетка, й багато безкоштовного оверхеду на оцінку та закриття проекту/етапів, тому девелопери того не люблять. а у команді таке взагалі майже неможливо, бо ніхто не захоче відповідати власними грошима за косяки інших членів команди (особливо, якщо вони не самі їх обирали).

стабільну прогнозовану швидкість розробки на дистанції

так це ж для бізнесу основне. але на нижньому рівні менеджементу прийнято рвати дупу та вижимати оці самі 146% ккд :)

а що, ФОПам-чоловікам вже дають відпустку по догляду за дитиною?
Капец шовінізм — нехай жінка тягне на собі дітей, я своє діло зробив і втік в офіс. Подалі від дітей.

в смысле? а кто ему запретит ему взять? ФОП — это ж не раб какой-то =)
на трех работках наколотил бабла, отдыхай с детьми.

Капец шовінізм — нехай жінка тягне на собі дітей, я своє діло зробив і втік в офіс. Подалі від дітей.

мне лично кажецца, что женщины только на словах мечтают о мужчине, который будет блинчики печь и детям сопли вытирать. а по факту через месяц-другой сами завоют, дескать иди деньги зарабатывай, я замахалась

Різні жінки мріють про різне, як не дивно.
Цілком допускаю, що досі існують жінки, у яких мрія бути хатньою робітницею і це прям вершина її кар’єрних амбіцій.

Працюю вдома, є можливість спати довше та ходити на тренування

Працюю з дому і сплю довше. Нема вранішнього стресу у пробках.

Радію, що не витрачаю час на дорогу (~2 год/день) та переживаю менше стресу, коли працюю з дому.

Працюю з дому і таким чином працюю ще більше)
Такий ваіант потрібен)

Працюю дома і працюю більше.
Але це не тільки відсиджені години.
Роблю більше, більш ефективно використовую час і можу балансувати розклад

Найбільша проблема позбавитися рандомних дзвонарів (що не слідують кодексу роботи віддалено)

А «нахвалювати себе усюди» це вже якийсь кор скіл для ХРів, можна ендорсити в Лінкедіні навик?)

То можна завжди)
Але питання чому вас саме хвилюють кор скіли HR?)

Єдине, шо мене завжди хвилювало))) чому майже всі HR)), яких я зустрічав в житті)) постійно)) ліплять ці дужки)))))

Я до того, шо це трохи нечесно по відношенню до співбесідника, бо ніколи не знаєш чи людина серйозно, чи жартує.

Я не пр і теж усюди ліплю ці дужки )))))))))))))))
Як на мене — то це дружня усмішка. Або іронія. Або сарказм. Спроба додати трішки невербального спілкування

Підписатись на коментарі