Як робити перекази із США на USD ФОП через Wise?

Привіт усім,

Потрібна допомога тих, хто отримує виплати на рахунки Моно чи Привату через Wise.

Мушу уточнити, що не маю Wise рахунку, просто переказ йде через Wise, як через посередник(можливо).

Більше двух неділь не можу отримати гроші, бо, на мій погляд, бухгалтер із США тупить трохи.

Він експериментує, переставляє дані в різні поля (по його словам). Мабуть рандомно, бо поки що всі трансфери повернулась назад.

Мій ФОП не на окупованій території. Раніше галера присилала якось гроші без проблем (якщо галера і прямий замовник із США мають однакові можливості для переказів коштів на українські рахунки).

Питання наступне: яких даних, окрім IBAN достатньо, щоб переслати гроші на USD ФОП рахунок?

Там я бачив різні Intermediary банки. І він з тим щось робить, не розуміючи що і для чого, на мій погляд.

Також може у кого є інструкція як робити подібні перекази?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Заведіть рахунок ФОП в евро з можливістю приймати SEPA-платежі.
З Wise SEPA переказ на ваш євро IBAN — це дуже просто, швидко та майже безкоштовно, на відміну від гемору з SWIFT-платежами, які є єдиною можливістю для переказу USD між странами.
Я отримую USD з США через ACH-платіж (це типу внутрішній для США платіж, він безкоштовний) на свій бізнес рахунок в Wise, потім безкоштовно переказую його на свій пероснальний рахунок Wise, з якого роблю майже безкоштовний SEPA-переказ на свій ФОП-рахунок в євро в Монобанк, з якого плачу податки.

Я не можу відкрити бізнес рахунок Wise. бо більше для України не дають можливість його відкривати.
Гіпотетично, я би міг відкрити бізнес рахунок Wise в одній із країн ЄС, але я не впевнений, що тоді мені не прийдеться звітувати ще податковій країни ЄС.

Моя вам порада — використовуйте Deel. Буде легше і для вас, і для бухгалтера. Ну і звичайно податки платіть, як мінімум буде чиста совість, як максимум — уникнете штрафів в рази більших за сплачені податки

як я можу бухгалтеру із сша щось пропонувати користуватися якимось сервісом?))
я його в очі не бачив

А у чому проблема запропонувати? Вона вам в обличчя заїде ?)

>

яких даних, окрім IBAN достатньо, щоб переслати гроші на USD ФОП рахунок?

Тут нужен IBAN корреспон.счета украинского банка в американском банке.
Эту инфу вы должны получить от украинского банка, вы к нему обращались?
Обычно когда открывается валютный счет на предпринимателя для ВЭДа, банк предоставляет эту информацию.
Сегодня так переводил деньги на моно через SEPA : кор. счет IBAN, название банка и его номер(BIC) в Европе, его адрес и ваше имя по загранпаспорту

Чи правильно я виділив реквізити для переказу?
i.imgur.com/nmpOUxO.png
i.imgur.com/q19Rf2U.png

Другого іміджу немає — 404. На першому — тільки дані ПБ в Україні.

Ось що дає ПБ в якості банків-кореспондентів:

Банки кореспонденти/Correspondent banks
Рахунок у банку-кореспонденті/Account in the correspondent bank

001-1-000080

SWIFT Code банку-кореспондента/SWIFT Code of the correspondent bank

CHASUS33

Банк-кореспондент/Correspondent bank

JP Morgan Chase Bank, New York ,USA

або

890-0085-754

IRVT US 3N

The Bank of New York Mellon, New York, USA

або

36445343

CITI US 33

Citibank N.A., NEW YORK, USA

Wise->binance->готівкова валюта. Проблем так немає.

А Вайс акаунт простий чи бізнес?
Бо Вайс бізнес не відкривається для України.

Стосовно бінансу я навіть не моніторив як це працює 🤔
Легко відкрити акаунт бінанс?

В мене звичайний, не бачу сенсу бізнесу, так як платрик завжди один.

Чи можна написати у приватні стосовно бінансу?

Не забувайте про приєднання України до Автоматичного обміну фінансовою інформацією, перший обмін буде в 2024му за 2023й. Не знаю, чи wise туда включать, але дуже ймовірно. Моя порада заводити на ФОП і платити 5%.

можна з вами якось зв’язатись?

Підписатись на коментарі