Потрібна порада стосовно сонячних панелей та EcoFlow

Маю EcoFlow River 2. Хочу до неї придбати сонячну панель. Купляти панель від EcoFlow не цікаво бо 100 ватт панель коштує 17 тисяч, у той час як від інших виробників до 5 тисяч.

Я хочу придбати панель 400-500 ватт, але дана станція підтримує максимум 30 V напруги холостого ходу у той час як у потужних панелей цей показник 35-40.

Питання — чи можна, наприклад, прикрити частину панелі щоб зменшити потужність і напругу?

*Потужну панель хочу купити бо планую поступово будувати собі сонячну електростанцію.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Взагалі соняшні панелі для екофлоу — якийсь лохотрон! Вони не здатні зарядити його. Трішки підзарядити у соняшний день — так, а використовувати як надійну зарядку — ні

За ціж самі гроши краше зібрати збірку 24в (8S) на LIFePo4 та під’єднати на вхід DC замість соняшних панелей.
Коштувати буде десь так само як і соняшні панелі, але + зручність та + прогнозованність

Згоден. Навіть екофлоу у цьому тандемі зайвий). Купити акуми нормальної ємності і зарядку відповідну.

Допоможіть порахувати, які панелі потрібно для 100% покриття 135 kWh на місяць?
Широта +46 гр., в середньому 5 сонячних годин на день.
Вішати панелі можу на вертикальну стіну звернену строго на південь.

В EcoFlow River 2 згідно специфікацій

Solar Charging Input 11-30V 110W, 8A Max

тому немає сенсу купувати панель 400-500Вт. Прикрити велику панель теж не вийде, бо навіть маленький листочок з дерева що невдало лежить на панелі може множить потужність, що видається на 0. Якщо вам мобільність не важлива, то дійсьно немає сенсу переплачувати за потративну панель EcoFlow. Краще купіть звичайну панель на 100 а в ідеалі на 150Вт — в них якраз буде вольтаж до 30. Якщо кут встановлення буде не ідеальним, то краще взяти 150-ку вона ніколи не видасть 150 але сукупно видасть більше протягом дня.

Нужен DC-DC преобразователь мощный. Правда будет коряво работать MPPT. Вроде бы есть солнечные контроллеры с МРРТ и выходом 12-48В — вот они скорее всего могут подойти

Я решил зайти с другой стороны, инвертер с чистой синусоидой запитанный от аккумулятора + он-грид инвертер www.aliexpress.com/...​t_main.104.21ef18026NSS8s под небольшую солнечную панель — в теории должно все заработать и солнечная панель будет частично компенсировать нагрузку которая будет браться с аккумулятора.

Можна спробувати взяти просту=дешеву плату контролера сонячної панелі з PWM/MPPT, виставити необхідну напругу, а уже від неї подавати на станцію. Щось типу www.aliexpress.com/...​tem/1005005112170329.html
Думаю 600вт там китайські, але ж краще не затуляти панель і стабільно отримувати 300вт навіть на поганенькому освітлені, а не втрачати надлишок.

Так, має домомогти.
Скажу, що ось ці показники типу

35-40

вони часто маркетингові.
Реальний показник, особливо зараз буде нижчий.
Також на що варто звернути увагу — екофлоу працює з панелями в режимі пошуку точки з найвищім ККД. Тобто, він підбирає струм відбору, чи не вийде що на потужних панелях той струм вийде за діапазон.
Я б порадив придбати не Екофлоу панель відповідної потужності та напруги, що потребує екофлоу. Трохи пограєтеся з розташуванням, кріпленням та підключенням, можуть бути не очевидні проблеми, що будуть виявленні. А вже потім брати потужні панелі і контроллер до них разом.

прикрити частину панелі

тоді вже відпиляти

Підписатись на коментарі