Зав’язуйте із розхвалюванням ідей!

Раптом зрозумів як сформулювати, у чому найголовніше лажають стартапи, які розповідають про свій проєкт інвестору. Вони всіма силами намагаються переконати інвестора в тому, що мають чудову ідею. Замість того, щоб переконувати в тому, що вони можуть її реалізувати — одержати результат.

1. Правильна людина може заробити на чому завгодно. Інше питання, що вже від ідеї залежить багато чи мало. А ось неправильна людина загубить навіть чудову ідею.

2. Тому зав’язуйте із розхвалюванням ідей. Почніть розхвалювати себе — що зробили, яких результатів досягли, які висновки з цього зробили.

3. І якщо предметом вашої гордості стане: «я вивчив ринок», «я склав фінансову модель», «я намалював інтерфейс майбутнього додатку», «я поговорив з кількома користувачами, які сказали, що вони б цим користувалися» — це якнайкраще описує те, що ви називаєте діями та вважаєте результатами.

4. І щоб двічі не вставати — перестаньте ставити запитання «як краще це зробити?», не почавши нічого робити. Зробіть вже це, блін, якось. А потім, як було сказано вище, оцініть результат і зробіть висновки. Тільки так у вас з’явиться щось, чим можна буде реально похвалитися.

🎙Приєднуйтесь до моєї спільноти в Телеграм де ми з командою аналізуємо актуальні бізнес-тренди з усього світу.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це дурнувата ідея бізнесу як на мене. Є тільки стадія ідеї і більше нічого, біжимо вже до інвестора — «папа дай грошей». Коли Джобс із Возняком мають Apple 1 та треба гроші на доробку і виробництво Apple 2, чи Пейдж та Грін шукають бабки на сервери для Google — бо софт вже є, зрозуміло для чого треба інвестор типа Маркули чи Шмидта. Хтось війде в долю в бізнесі щоб вийти на інший рівень продукту чи послуги. При чому людина яка входить в той бізнес несе на собі як і його нові партнери усі ризики, бо раптом воно не стрельне і усі інвестиції як і час буде втрачено. А тут це швидше якийсь варіант шахрайства — в нас нема нічого крім ідеї, хочемо взяти когось у партнери та видурити з цього лоха бабки.

Я могу сказать как будут проходить разговоры с большинством инвесторов:
— Привет, я инвестиционный (брокер, советник, консультант И так далее) с доступом к миллиардам, хотим пригласить вас в свой (офис, инкубатор, тайную ложу) и дать вам за какой-то процент столько-то денег. Готовы прислать чек на покрытие перелета вашей команды!
— Эээ, ну у нас тут война с россией, не выпустят...
— Вы в окружении вражеских войск?
— Да нет, тут у нас государство решило не выпускать потенциальных солдат...
(удивленные глаза, смущенное кашлянье и пожеление успехов)

В прошлом году мне ровно так и ответили 2 раза, буквально слово в слово кстати!!))

Ну не просто так народ массово стекаєтся в Долину, причем как инженеры так и финансисты. Видимо по чистой случайности в Калифорнии находятся ВМФ, которые кроме всего прочего еще и заказчики, особенно крупнейшая база в Сан Диего и топовые университеты Беркли и Стенфорд. Чтобы атаковать такие силы, надо быть или гением или безумцем.

А ще якщо не живете у штатах і не закінчили Стенфорд слухати тебе майже ніхто не буде

Підписатись на коментарі