Чи плануєте купувати житло в Україні під час війни?
Замислився щодо пріоритетів, дозбирати та купити якусь просту квартиру в Києві, чи зачекати закінчення війни, а поки більше донатити на ЗСУ.
Замислився щодо пріоритетів, дозбирати та купити якусь просту квартиру в Києві, чи зачекати закінчення війни, а поки більше донатити на ЗСУ.
В декабре 2021 накопил на долгожданную квартиру в Харькове, но решил поехать отдохнуть на новый год на острова, и отбить эти деньги к концу в февраля. Еще никогда я не пропивал деньги с большей пользой для себя же. Сейчас живу в Польше, и собираюсь покупать недвижимость тут. В Украине ближайшие лет 10 после войны будет кромешная жопа, при всем уважении и любви к своей стране. Я не говорю про боевые действия, а про тот социально-политический курс который государство уже установило.
Я перешел на польский ФОП, и невероятно этому рад. Не слушайте про «налоги в ЕС сумасшедшие». 8.5% в месяц без НДС, который всегда оплачивает работодатель — это выгоднее (да), чем 5 процентов в Украине по той простой причине, что курс нацбанка это и есть прямой обязательный налог, который снимают со всех, кто получает деньги из-за границы.
И что мы будем иметь в в итоге? Налоги будут примерно такими же как в Польше, только тут уже все есть — отличные дороги, городская инфраструктура, честные суды, низкий уровень коррупции. А ведя ФОП, ты спокойно берешь себе квартиру в ипотеку (что, кстати, гораздо дешевле чем снимать квартиру), и новый немецкие автомобили в рассрочку на выгодных условиях. А что будет в Украине? Тысячи кв. километров заминированной территории? Разрушенные руины? Гигантские пыльные стройки которые будут это восстанавливать? Обязательная армия для поступления в университет для детей? Курс на милитаризацию? Про открытое пространство для полетов гражданской авиации вообще забудьте на годы
И я не говорю, что эти вещи — наша вина, это все из-за е**ной русни, но жизнь одна, и хочется получать от нее удовольствие, хочется чтобы будущие дети кайфовали, а не гибли в окопах
почав будувати будинок до війни, ділянка і фундамент пережили окупацію(так, в мене там спи3дили стульчак). трошки оклимаюсь і продовжу будівництво. бо після довгих мандрівок різними країнами точно вирішив, що Україна — мій дім. і це не просто хайпово-патріотичне гасло, просто краще своєї землі нічо нема. а інші країни лишу для туризму.
До початку війни дуже сильно хотів купити. Після початку війни почав сумніватися. Після повномасштабного вторгнення ще сильніше почав сумніватися. Дивлячись на все що відбувається під час повномасштабної війни — категорично не хочу нічого мати в Україні
Взяв у вересні 2022, у Києві — ні про що не жалкую :)
Якщо у вас виникають такі питання, то ні, не покупати. Можете купити в будь-якій іншій країні, яка не веде найбільшу війну сторіччя з переважаючим противником — це буде менш ризиковано. Зараз є сенс купувати в Україні лише тім, хто добре усвідомлює, що робить, і у кого є багато зайвих грошей на ризик.
У часи великого ХЗ точно ні.
Потім 2 варіанти:
1. Мене діти і дружина які не дуже згодні на релокацію за кордон сильно переконають що тут все буде зашибісь і мігруємо із сходу на захід бажано у годинній доступності пункту пропуску через кордон.
2. Пака
Поки що коли виглядаю у вікно чи не причалив бус (у мене біля будинку злачне для них місце) схиляюсь до другого варіанту
сильно переконають що тут все буде зашибісь і мігруємо із сходу на захід бажано у годинній
1. Можно не успеть выехать. Уверен, в следующий раз, приказ не выпускать легко могут дать преждевременно и неформально, как всегда впрочем.
2. Люди, которые не имеют тех угроз что есть у вас, крайне вряд ли осознают риски этих самых угроз. Потом, если выстрелит риск, будет банально поздно.
3. Украина уже в части вопросов выравнивается в ценах с Европой. В перспективе дешёвым может быть только аренда. Коммуналку должны поднять, налоги тоже.
4. Сейчас есть возможность свалить подальше и осесть почти в любой желаемой стране если есть навыки. Благо, страны предоставляют и право на работу и поддержку на первое время.
Имхо, если не безразлично будущее детей и желаете сыну опции лучше чем штурмовик-смертник, а дочери лучше чем старое «вебкам, закладки и айти», надо выезжать хотя бы ради них.
пару місяців як придбав у франківську в новобудові. доречі перше своє житло за 35 рочків)
планую в цьому році ще одну в розтермінування від забудовника
ніяк не виїхати, а жити якось хочеться. навіть якщо не виходити з хати, як в моєму випадку — краще в своїй
в загалі цікаві пропозиціі у еоселі проте вона лише для гос працівників і ніде не сказано що не можна поеднувати для прикладу викладацтво і фоп третьоі группи
стане ще краще доллар піде у низ а грн залишится у плюсі так і бонуси до спрощенного іпотечного кредитування могуть стати у нагоді за часів відновлення післе перемоги
думав про цю цему тему у такому руслі мисля що зазар у доллара депозитная річна ставка 2.1 і 11+ у грн, зелений президент нинчі по 40 тобто е курс на покращення справ може сенс скидати доллар і класти його у грн у банку чим дуже допомогти собі і економіці у загалом
така глибока мисль зайшла за час війни що з донатом треба лімітувати процентом від доходу бо то як віра у майбутьне якщо відчуваешь що може не бути то алл ін а так за два годи ввп став наче норм попри все
Коли закінчиться війна, додому окупованих територій бо говно держава... Дивись у Маріуполі вже готові..
Ціни почали падати з 2014...чим ближче до кордону тим дешевша недвіга, чим далі тим дорожча...вкладатися в недвігу в країні де великі ризики війни прям дуже погана інвестиція.
Купа країн де недвіга росте 10 років підряд в доларовому еквіваленті, враховуючи доларову інфляцію, вкладатись те ще падає 10 років підряд і буде падати, найближчі 10 років...з ризиками взагалі втратити, то треба буди садомазохістом щоб вкладатися)
Вам по приколу жити в країні де будь-яке зелене чудо може за 3 місяця про***ти чверть території сусіду-психопату, закрити кордони і почати викрадати людей на вулиці через якийсь ефемерний «долг родінє», який ніхто в тієї родіни не брав?
Вам по приколу жити в країні де будь-яке зелене чудо може за 3 місяця про***ти чверть території сусіду-психопату, закрити кордони і почати викрадати людей на вулиці через якийсь ефемерний «долг родінє», який ніхто в тієї родіни не брав?
2 вопроса:
1. А что, типа есть выбор? :)
2. Не слишком резкие вопросы для коренного козятинца нового одноразового акка?
Звичайне конструктивне питання. Дорослі люди мали б аналізувати поточну ситуацію і вирішувати чи вважають вони за норму такі дії держави, якій сплачують податки.
Звичайне конструктивне питання.
Зануда дает справку
Конструктивный вопрос — это тип вопроса, который направлен на получение полезной информации, решение проблемы или стимулирование продуктивного обсуждения. Он отличается от критического или риторического вопроса, так как его цель не в том, чтобы оспаривать или высмеивать, а скорее искать понимание или найти решение.
Одним из свойства такого вопроса является нейтральность тона. Они задаются без предвзятости и не предполагают критику или негативную оценку.
У вас же не «конструктивный вопрос», а «риторический» — в лучшем случае. но я думаю что это просто наброс на вентилятор от одноразового клона из якобы «турции»
Я не з Туреччини, я з Києва. Жив колись у Туреччині. Це не риторичне питання, бо мене цікавить відповідь на нього. Вважаю його цілком змістовним і корисним, принаймні для мене. Мене цікавить, як люди можуть купувати нерухомість в країні, де закон змінюється не за принципами демократії, а за авторитарними принципами.
Це не риторичне питання, бо мене цікавить відповідь на нього.
В вашем т.е. «вопросе» нет вопроса, на него не требуется ответ
Вважаю його цілком змістовним і корисним, принаймні для мене.
Верю в это.
Мене цікавить, як люди можуть купувати нерухомість в країні, де закон змінюється не за принципами демократії, а за авторитарними принципами.
Вы — из Киева. Как бы вы ответили на этот вопрос?
Я не купую нерухомість, тому і цікавлюсь чим керуються ті, хто купує. Optimistic thinking?
Я не купую нерухомість, тому і цікавлюсь чим керуються ті, хто купує. Optimistic thinking?
Ага. Ну, я в єтой теме уже рассказівал, почему купил дом, можете поискать
в двух словах — єто комфортнее (но не дешевле) чем арендовать дом, по крайней мере в моем случае
кроме того нужно смотреть, кто где покупает. Западнее — охотнее покупают, чем восточнее.
меня вот сейчас не то чтоб «удивляет» ситуация в Харькове, я за ней особо не слежу. но (по неподтвержденнім слухам) «народ кинулся продавать квартирі» (что вроде бі и логично), но цені не упали и массовости я особо не вижу. Ну и если кто-то продает — то кто-то же покупает?
99% народу тут на ДОУ вплоть до 23го лютого з піною в роті доказували що війни не буде. що рашка ненападе і приводили 100500 диванних аргументів чому, а тепер зелене чудо винувате що дороги будувало замість мінних полів?
Люблять же в нас відповідальність перекладати, хоча винуваті не менше і будучи на місці Зелі повели би себе так же само. А тепер намагаються бути розумними заднім числом, лол.
99% народу тут на ДОУ вплоть до 23го лютого з піною в роті доказували що війни не буде. що рашка ненападе і приводили 100500 диванних аргументів чому, а тепер зелене чудо винувате що дороги будувало замість мінних полів?
Не надо путать отвественность местных диванных поцев — и Верховного Поца, наделённого всеми полномочиями. С него спрос другой.
будучи на місці Зелі
Но мы не на месте зели
повели би
Ну, это всё «воображаемое будущее», неизвестно как бы «они повели себя»
Что мы точно знаем — как ПОВЕЛ себя верхновный.
був такий письменник містик Густав Майрінк який може видумав, а імовірніше «піддивився» у когось неймовірної сили образ — «шаушпілєр Зерцадло» — ніби актор, який насправді ніякий не актор, а те саме дзеркало, заглядаючи у яке декому ставало фатально, а декому навпаки допомагало зрозуміти щось у собі
хз, мабуть художня форма ніцшеанської безодні
може то я божеволію, але чомусь не можу цього шаушпілєра вигнати з памяті, дивлячись на президента і небажання його виборців просто прийняти те, що є, для того, щоб перейти у те, що бажане
Відповідь проста — ні, не по приколу. Я відповів на ваше запитання, що далі? Чи це ви просто проводите статистичне опитування? Якщо так — з якою метою?
в декабре 21го уже купил. а в старой — как раз перепланировку делать начал.
в принципе, если вам нужна 3я мировая — то можете мне задонатить на новую квартиру — то через
если хата будет в новострое — то ядерная.
Чи плануєте переписати своє житло в Україні під час війни?
потрібно тільки перейменувати топік і він знову стане актуальним
зара ще трохи треба зачекать ІМХО бо пустих хатів багато і буде більше, БО як побіжать...
але це про хати багаті, на середньому та дешевому сегментах ситуація навпаки — наче вже працюють кредити на відновлення та ЗП у військових підзбиралася
Оптимісти, які планують купувати житло (будинок) під Києвом, 20 км від міста, біля Дніпра, 10 соток, 2 поверхи 4 кімнати велика кухня з їдальнею — велкам :)
Через Дніпро живе легендарний Бубен!
Бінго :)
За 75 забирай :)
+ зроблю знижку на квартиру 2к на троєщині чи 1к в новому жилому комплексі у Вишневому
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Вибирайте населені пункти, де вищий відсоток мільйонерів, мільярдерів на 1000 населення.
Багаті люди вже вирішували проблему пошуку міста і місця на наступні
Ви можете погодитись з їх вибором і жити в оточенні мільйонерів. Часом це буде напрягати, якщо ваші доходи менші за доходи сусідів. Якщо з цим проблем нема, то все ОК.
Найпростіший спосіб оцінити стоянку поруч з супермаркетом, магазином поруч та асортимент в ньому. Якщо багато дорогих напоїв та наїдків в торгівельній мережі, гарні ресторани в радіусі 5 км, то це «те місце».
Все просто. Будуть міста та села для багатих і для бідних. Дивіться на динаміку цін за останні 5 років. В містах і селах є райони, де вартість землі в
Часом це буде напрягати, якщо ваші доходи менші за доходи сусідів
Чому це має напрягати? Моя хібарка майже вдвічі дешевша середньої ціни по селу, те саме по авто. І дохід на хаусхолд ± середній по селу. Але вважаю це найс, тому, що левову частку податків оплачуюють вони, а я можу користуватись інфраструктурою за помірною ціною. Напрягає лише що контрактори часом ціну за послуги пробують завищити тільки через район.
Чому це має напрягати? Моя хібарка майже вдвічі дешевша середньої ціни по селу
Частина будинку жінки коштує
Авто у сусідів за
Дивляться гірше ніж на «бідних родичів».
Нема спільних інтересів, про що спілкуватись з сусідами. Різні сфери інтересів.
Так це ж Україна. В Техасі я такого не помічав. Більшість сусідів привітні. Нормально спілкуюсь з чуваками які в будинках за 4 ляма живують і на ламбо їздять.
Мільйонери+ зазвичай живуть у приватних будинках за містом або у місті.
Звичайно є ряд виключень, особливо для Києва.
Якщо ти можеш забабахати собі трьох поверховий особняк на
Мільйонери, вони різні. Те про що ти розказуєш — в нас коштує від 4ох лямів
Але в момк сулі живутт в будинках на
Ви можете погодитись з їх вибором і жити в оточенні мільйонерів.
Нажаль, у містах з мільонерами, айтішникам залишається жити десь далеко-далеко від ареалу проживання тих сами мільйонерів.
Ти живеш в бідному районі? ;)
Сотка землі зараз
Гарних ресторанів в радіусі
Планують відкрити новий ресторан в 300 метрах у вересні-жовтні цього року.
Добре, що до Novus 10 хвилин пішки.
Так я ж не до тебе. Юру турбує відсутність мільйонерів. Та і в Україні нема иакої сегрегації в основному, лише в дуууже обраних районах.
Ти живеш в бідному районі? ;)
Я живу серед середнього класу, а мова була про
Вибирайте населені пункти, де вищий відсоток мільйонерів, мільярдерів на 1000 населення.
Ви можете погодитись з їх вибором і жити в оточенні мільйонерів.
Щоб жити там, де живуть мільйонери, мені потрібно було б купити житло за
Дивно, в нас найдешевше хібарка в селі коштує 300к, 1 бедруи кондо. І мільйонери є :)
Не розумію логіку купляти зараз — краще трохи переплатити, ніж втратити гроші. Треба чекати закінчення війни, щоб розуміти чого чекати в майбутньому.
Не розумію логіку купляти зараз — краще трохи переплатити, ніж втратити гроші
Ну вот у меня уже сейчас стоимость покупки стала меньше совокупной стоимости аренды
дальше вообще только прибыль пойдет :)
IF її одразу не розбомбить, або не націоналізують після війни
Вот поэтому я купил дом там, где нет смысла целенаправленно бомбить
ну и национализировать тоже смысла особого нету.
Хотя даже если национализируют, то это, конечно, будет обидно, но всё равно выгоднее аренды.
Да, молодые не понимают. Они считают что можно ждать сколько угодно. А если уже за полтинник, то откладывать жизненные планы лет на десять из-за войны может быть критично.
покупают на дне
в Одессе в апреле месяце 2022 года — туча людей скидывали все что имели, можно было прикупить дешево
А почему вы решили, что хуже уже не будет и дно уже было? Я в 2013 купил квартиру в Луганске, а потом продал в три раза дешевле через пару лет. На том же фондовом рынке дно предсказать тоже довольно сложно. К тому же риски потерять жилье вполне себе существуют.
я не могу за всю Украину говорить, могу сказать конкретно за Одессу и конкретно на 04.2022:
1) была полная непонятка что будет дальше
2) город был под угрозой
3) у некоторых не было подушки, по этому просто сливали
сейчас
1) в целом все понятно что происходит и как двигается
2) херсон до днепра отбили
3) у города нет угроз кроме ракет/мопедов
с чего вдруг продавать дешевле ? не продается ? ну пусть постоит
А какие перспективы в будущем? Есть гарантии, что ничего не прилетит? Сколько будет длиться война? Сколько останется людей после войны? Какая будет экономическая ситуация до и после войны? Какие гарантии безопастности? Блин, ни одного фактора, чтоб просела цена!
а ты сейчас загляни в Одессу
что там, мало баров, клубов, бассейнов заполненных битком с пятницы по воскресенье ? куча народу мигрировала из Херсона/Николаева, да и бывшие хозяева квартир просто отсиживаются на стороне, пока все не стихнет
А какие перспективы в будущем?
блестящие
Сколько будет длиться война?
не знаю, может и 10 лет, какая разница ?
Сколько останется людей после войны?
сейчас может 30 лямов, тебе мало ?
Какая будет экономическая ситуация до и после войны?
у нас все так сладко было раньше в плане экономики ?
я не очень понимаю твои вопросы, вот возьми Грузию, они потеряли часть территории и все это время была угроза что потеряют еще. И что ? жизнь остановилась там ?
Не разделяю вашего оптимизма пока что. Лучше я удивлюсь в будущем как в Украине все хорошо и куплю квартиру чуть дороже, чем куплю сейчас, а потом она будет стоить в три раза дешевле.
что там, мало баров, клубов, бассейнов заполненных битком с пятницы по воскресенье ?
В какой то мере это реакция человеческой психики на нехорошие обстоятельтсва, эскапизм
а для нормального житья нужны не клубы, а работа
одесса, без портов, без логистики... ну, такое (я не вдавался в экономический анализ региона, но подорзеваю что закрытие портов сильно эту региональную экономику подкосит)
И что ? жизнь остановилась там ?
Конечно нет. В Грузии россияне массово ИП открывают и выводят туда бизнесы.
Купив квартиру в Тернополі 12.2022, цегляна новобудова, 95 квадратів, найвищий поверх 11. Через відключення в місті по 12 годин, загальну активність обстрілів України, та те що до війни ще не «звикли», ринок нерухомості був доволі мертвий. Через це вдалося взяти по доволі низькій ціні. Вважаю, що це була правильна інвестиція в майбутнє та підтримка забудовника в скрутному становищі. Ціни вже підвищилися.
Сам з Житомира, підбирав локацію з логікою «подалі від русні та білорусні».
і шо? ви будете навіть у Польщі в оточенні «малоросів» і в США, а інколи навіть і «великоросів»
ніде вам щастя не буде, пане, з таким підходом =(
у Польщі в оточенні «малоросів» і в США, а інколи навіть і "великоросів
Чому?
і шо? ви будете навіть у Польщі в оточенні «малоросів» і в США, а інколи навіть і «великоросів»
А в Польщі і в США під’їзди заставлені корчами котрі прогріваються півранку і воняють? — Особливо класно виходить з
Якщо людина себе веде пристойно, то мені всеодно — вона великорос чи малорос.
Дві основні причини.
1. Подалі від кордону Білорусі.
2. Житомир не будується, немає вибору будинків, якась стагнація. Натомість весь Тернопіль будується, в центрі, на окраїнах. Так, якість будівництва гірше Києва, але є вибір і можливо підшукати щось. Плюс ціна набагато нижче Києва і навіть чомусь трохи нижче Житомира.
Таких низьких цін як в
Житло поки що в кілька разів дешевше ніж в США. Заробити легше. Тільки не Київ, а безпечні міста, села.
Житло поки що в кілька разів дешевше ніж в США
Воно не поки що, воно завжди так буде. На це є причини.
Таких низьких цін як в2022-2027 роках ще довго не буде!
Будіт только дорожать :) десь я це вже чув :)
Що осінню 2008? Українська нерухомість обігнала нерухоміст. США? а пруф буде?
До осени 2008 в Киеве недвижимость в спальных районах (например Позняки) стоила минимум 2К USD за квадратный метр.
А в Сан Франциско — 8к, і що?
Не було там таких цін, хіба що на преміум нерухомість. Медіанна ціна будинку у Bay Area у 2007 році була $650-700k, середня площа будинку 2500 sq ft або 232 кв.м. Сам можеш порахувати середню ціну квадратного метру.
Середню ціну квадратного метра у Києві в 2007 році можеш подивитись тут
forum.domik.ua/.../0000613b3e7429f238ee.jpg
Ну по перше — Бей Еріа не дорівнює СФ.
По друге, цифри по СФ
Медіанний будинок — 1300 ск ф, при ціні 900к.
Що осінню 2008? Українська нерухомість обігнала нерухоміст. США? а пруф буде?
Реально обігнала, підтверджую, може не вся українська, але київська точно. Люди тоді купляли нові квартири від $3k за квадратний метр, а старі за $2k, це був повний провал для тих, хто купив. В США у 2007 середня ціна будинку була $246.900, що явно дешевше за квадратний метр.
, що явно дешевше за квадратний метр
Порівнюєш іпеня Монтани з Києвом? Ну в цілому згоден.
Пікова медіанна ціна середнього будинку у найдорожчій локації США у 2007 році була в районі $650-700k. Це може буди дивним зараз, але у ті роки, середня ціна квадратного метра у Києві була вищою або, як мінімум, співставною. І це реально якись треш.
Сосед по посёлку продаёт свой участок :(
Он его, правда, уже несколько лет продает (там неплохое, в целом, место), но звоночек тревожный.
Та какой звоночек... Вы попробуйте в Киевской области дом купить.
Или «батьківскі хати» которым сто лет в обед, с древней планировкой — «мастер-спальня отдельно, а все остальные живут в заднем проходе», с убогими заездами, слабыми коммуникациями, в йебенях, с доживающими садами, с ползущим фундаментом и с «шанхаем» на участке, в минимально жилом состоянии.
Или голые коробки, не введенные в эксплуатацию, с «газ по улице», с «молодой сад», с весьма хитрым качеством «построено на продажу», и за весьма неслабую цену, куда еще сотку минимум вкинуть надо чтобы жить.
Домов, относительно свежей постройки, с вменяемым метражем, приемлемой планировки, качеством «построено для себя» на рынке единицы. Нету навеса предложения от «уезжаю навсегда». Немножко такое видно по рынку аренды домов, но тоже не впечатляет.
Та какой звоночек... Вы попробуйте в Киевской области дом купить.
пробовал в винницкой области. предложений не сказать что «вагон», но есть вполне приемлимые
Домов, относительно свежей постройки, с вменяемым метражем, приемлемой планировки, качеством «построено для себя» на рынке единицы.
Если отставить смузи, снять корону и поумерить пафос, то приличных домов сразу становится прилично больше.
У меня дом 196-какого-то года постройки, в очень приличном состоянии (но тут я сразу честно скажу — такое редкость, домом владела очень приличная заможная семья, соотвественно дом был построен на совесть и так же за ним ухаживали)
Да, планировка несовременная, не совсем удобная, но это добротный дом. Да, есть что подправить — но с меня корона не упадёт :)
Вот это «дома не нравятся, нечего купить» — это, как мне кажется, чисто психологическое. По картинкам ничего непонятно, надо приехать и смотреть лично. всегда можно что-то найти
хотя я вот время от времени смотрю га olx — и мой дом всё таки лучше всех :)
Я этот год прожил в доме своего деда. Дед был директором лесхоза, построил дом а
Шанхай на участке — то отдельная песня. У деда очень редкое исключение, когда было «видение генерального плана» и все постройки строились одновременно. А обычно бывает так — сначала всобачили дом. Подкопили денег — всобачили летнюю кухню. Подкопили — всобачили сарай. Купили машину — о, гараж нужен. О, а тут еще льох нужен, и веранду пристроить надо. Общего плана изначально не было, все реализовывалось в моменте, в итого оно все разное, трущобного вида, и удобно пользоваться этим всем невозможно.
Я все дома что смотрел — прикидывал как можно это переделать. И почти всегда вердикт — снос. Вот дом деда — планировка не ок, кузня маленькая (да жена привыкла к 18 квадратам кухни-столовой и отвыкать не хочет), три комнаты мало, особенно если муж/жена/дети в онлайне и куча митингов, полы на лагах с продухами — холодно, чердак холодный — просто так не утеплишь, стропильную менять, шифер менять и не факт что стены выдержат. Фундаменту 60 лет, склон небольшой, но ползет, есть нюансы. В итоге варианта косметического ремонта не проглядываться, а серьезно вкладываться в конструкцию с непонятной надежностью — а стоит ли?
Гараж на одну машину, и на Жигули рассчитано, только Поло дочки влазит, моя машина и машина жены — нет. Сад еще хороший, это плюс, но уже есть много старых деревьев, надо пилить, но жалко.
И это еще топовый вариант «батькивська хата», идеальный большой участок и неплохого состояния дом.
Я этот год прожил в доме....
Не в обиду сказано — н всё таки надо чуть меньше пафоса :)
«дом мечты» это вообще нечто эфемерное, его нельзя купить, его можно только построить и потом долгие годы дорабатывать напильником под свои личные хотелки.
А вот купить «просто приличный дом, в котором без особых проблем можно достаточно комфортно жить при небольших вложениях» — это вполне достижимая и реализуемая задача.
Какой пафос? Если семья привыкла к определенному уровню комфорта, почему надо на это забить? Ну, война, да. Можно потерпеть, тем более если есть семейное гнездо предков. Но мы говорим же про покупку? Про вложение денег чтобы сделать жизнь лучше? На сегодня есть топчик вариант «батькивська хата», есть опыт проживания в нем. Но купил бы я такое? Нет. И нет иллюзий как из этого можно сделать то что устроило бы. Но это моя жизнь и моя ситуация. А кого-то «батькивська хата» с косметическим ремонтом полностью сделает счастливым, не вопрос.
ой, така жиза, батьки також пропонували свій будинок, але вибрав інший з можливістю нормальних змін...
в ті часи не просто так не було плану, тоді просто не було бабла, щоб це все разом і побудувати і приходилось по капельці будувати протягом 20 років і виглядає воно все так собі.
Зараз в притомному вигляді реально простіше все знести і побудувати з 0, ніж ремонтувати і доводити до ладу
У меня дом 196-какого-то года постройки
я вот время от времени смотрю га olx — и мой дом всё таки лучше всех
Так Ви якраз підтвердили твердження
Домов, относительно свежей постройки, с вменяемым метражем, приемлемой планировки, качеством «построено для себя» на рынке единицы
Так Ви якраз підтвердили твердження
неа. Домов посвежее — то же есть, половина примерно
просто вот лично я первым нашел именно этот, он мне понравился.
Невже той будинок 196х років побудови, який Ви придбали, кращий за ті свіжіші будинки, збудовані, скажімо, після 2010го року?
Невже той будинок 196х років побудови, який Ви придбали, кращий за ті свіжіші будинки, збудовані, скажімо, після 2010го року?
По месторасположению? Да. По цене? Да.
По площади участка (хотя я им и не пользуюсь и мне он только не нужен)? Да.
пришлось ли мне в нём что-то менять для комфортной жизни? Да.
Хотел бы я еще что-то поменять? Да
Есть ли дома получше? да
Доволен ли я домом? Да
Есть ли дома получше? да
Мені здається, що це твердження суперечить попередньому твердженню:
я вот время от времени смотрю га olx — и мой дом всё таки лучше всех
Чи Ви маєте на увазі, що ті будинки, які краще, не виставляють на продаж в olx?
Чи могли б Ви, будь ласка, розповісти, чим ті будинки, які кращі за Ваш будинок, кращі за Ваш будинок?
Мені здається, що це твердження суперечить попередньому твердженню:
Вам кажется. Дом — єто комплекс параметров. Есть масса домов, параметрі которіх лучше, чем параметрі моего дома.
А вот комплекс параметров — у моего дома очень даже неплохой.
Чи Ви маєте на увазі, що ті будинки, які краще, не виставляють на продаж в olx?
Не исключено, что что-то есть, но только по параметрам в отдельности.
Чи могли б Ви, будь ласка, розповісти, чим ті будинки, які кращі за Ваш будинок, кращі за Ваш будинок?
У некоторіх лучше цена, у некоторіх лучше планировка, лучше площадь, лучше расположение, лучше хозяйственній постройки.
У всех свои требования к дому. Я могу жить в доме 60х, и сейчас даже реально в таком живу. Но усилия/деньги которые надо затратить на его реновацию, чтобы получить то что хочется, оцениваю как превышающие покупку более свежего дома. Овчинка выделки не стоит, кмк. Это не «пафос» ©, просто много лет проведенных в комфорте дают понимание как оно должно быть.
Квартиру в многоэтажке сейчас покупать... Ну, такое. Электричество отрубается — и на надцатом этаже ни воды, ни тепла, ни света, ни лифта. Или надеемся что грядущая зима будет полегче?
В нормальних ЖК з зими генератори стоять, є і світло (в загальних приміщеннях), і вода, і тепло, і ліфт
В нормальних ЖК з зими генератори стоять, є і світло (в загальних приміщеннях), і вода, і тепло, і ліфт
Здесь что-то на богатом написано
Друзья, кто нить может перевести на нищебродский?
Подивився стату наших зборів, середній внесок 6800 грн, здало 36% квартир, розподіл між нижня половина-верхня половина майже 50 на 50 (в грошах)
Подивився стату наших зборів, середній внесок 6800 грн, здало 36% квартир, розподіл між нижня половина-верхня половина майже 50 на 50 (в грошах)
ну, в моем доме мы собирали на ремонт крыши после прилетов, чтобы успеть до зимы и чтобы дом не затопило/засыпало снегом/выморозило.
Было немного не до комфорта.
Хотя, опять таки, бомбоубежище в нашем доме в подвале — одно из наиболее комфортных, тоже всё сами делали.
После года жизни в приватном доме в тихом райцентре я вообще не понимаю как можно жить в Киеве, да еще и в многоэтажке, хотя бы и в клубном ЖК. Поэтому покупку такого домика еще как-то понять можно, а коробки в перенаселенном скворечнике — уже никак. Надо будет свою киевскую коробку продать :)
В райцентрах немає шкіл з топ-20 рейтингу ЗНО (з топ-50 теж немає)
Ну а так, взагалі, у власному будинку, звісно, приємніше жити ніж у мурашнику.
Ну, мы дитенка всю его школьную жизнь с Осокорков в школу на Русановку возили, дело кончилось Русановским лицеем, топ-3 по физмату. 8 км утром в один конец. Ну жили бы в Борисполе — было бы 30км в один конец, непринципиальная разница.
дело кончилось Русановским лицеем, топ-3 по физмату
Дуже схвалюю, прекрасний вибір. Цікаво, що для того щоб дитина навчалася у фізико-математичному ліцеї з топ-20 рейтингу ЗНО, Ви обрали жити у столиці, а не в райцентрі. На Осокорках Ви жили у приватному будинку чи у квартирі в багатоквартирному будинку?
8 км утром в один конец
в Борисполе — было бы 30км в один конец, непринципиальная разница
Дуже принципова різниця, і недаремно Ви обрали саме столицю. Навіть до повномасштабного вторгнення нахабних загарбників на дорозі, яка сполучає Бориспіль з Києвом, як на в’їзді в Бориспіль, так і на виїзді з нього були страшенно надокучливі затори. Зараз же, можливо мені не дуже щастить, можливо я не так часто користуюся цією дорогою, але менше ніж тридцять хвилин в черзі до блокпоста на в’їзді в Київ зі сторони Борисполя я жодного разу не стояв.
Тож заради кращої освіти для дітей доводиться обирати мурашник.
Якщо інтроверт, який цілими днями сидить в хаті за компом і працює на удальонці то да. А так, весь двіжняк в Києві, ворота в Європу та інший світ — в Києві. Навіть в банальний ІМАХ якийсь не зможеш в рай центрі сходити.
Та і дивлячись де домік. А то знаю ці доміки в райцентрах, коли через дорогу гуси пасутся, а у сусідів забор згнив і хата полурозвалена так як живуть чуть бідніше. Таке собі задоволення. Якщо це якесь котеджне містечко побудоване з нуля в європейському стилі на окраїнах райцентра — он це інше діло. Але такі і під Києвом є, правда сильно дорожче.
підтримую, зара реальна можливість купити будинок чи будиночок і жити як нормальні люди у всьому світі.
як що шо нічого не маю проти людей-птахів)
3 роки власності на нерухомість, масовий виїзд -> обвал цін у 2024
fi202x.blogspot.com/2023/08/3.html
3 роки власності на нерухомість, масовий виїзд -> обвал цін у 2024
Что происходит, когда нефть дешевеет? Дорожает бензин! ©
Так что никакого обвала цен, тем более в Киеве, где наилучшая ПВО, ЖКХ и вообще оборона в целом, — не будет.
Це тільки на Раші бензин дорожчає коли нафта дешевшає. В решті світу бензин теж стає дешевше.
ПВО то може і найкраще, але постійні спроби пробити це ПВО не дають такого ж відчуття безпеки як в умовній Варшаві чи навіть в Ужгороді.
+ уламки
+ жодне ПВО не дає 100% результату.
В радиусе от 50 до 150 км от Киева можно спать спокойно, пусков ПВО не слышно, обломки не падают. Ну за полтора года пару раз над речкой КР пролетела, та разок шахид в поле прожужжал. А так — спишь себе, да и усе. Света нету — бекап станция. Долго нету — на часок гену пустил, аккумы зарядил и дальше спишь :).
Друже, погугли скільки разів за останні 6 місяців на Київ падали уламки і до яких наслідків це призводило.
пусков ПВО не слышно
БУГАГА)
Я десь півтора місяці тому ночував у товариша на Софіївській Борщагівці і тоді дізнався, що в радіусі декількох кілометрів стоїть пускова Петріота.
Що я можу сказати, навіть сам пуск, навіть не вибух, можна порівняти із шумом такого-собі невеликого турбореактивного літака.
Тоді це було дуже голосно.
Ну я же написал — от 50 км от Киева. В Обухове, например, уже тихо. В Кагарлыке вообще про войну не слышали. Мироновка/Богуслав/Тараща живут тихо-мирно.
А в Чайке у знакомого крышу побило обломками. Недавно квартиру в Киеве шахедом сбитым развалило. Так что Киев — такое. Я тут сплю плохо, приехал на недельку, сваливаю обратно в свой райцентр.
ну це крінж, як і «РАСХОДЫ НА ЖИЗНЬ $119 В ИЮНЕ 2023»
але я звичайно почитаю цей блог
ЯК? я зайшов, і дуже жаль, що автор не деталізує, як йому вдалось на ці гроші хоча б збалансовано харчуватись не одними вуглеводами
зараз найкращий час купувати бо уявіть як ціни взлетять після закінчення війни,коли ціни на всі продукти будівництва скочать догори адже будівельний бізнес розширятиметься бо вистачатиме що будувати
зараз найкращий час купувати бо уявіть як ціни взлетять після закінчення війни,коли ціни на всі продукти будівництва скочать догори адже будівельний бізнес розширятиметься бо вистачатиме що будувати
Для того чтобы «хватало что строить» нужно чтобы был платежеспособный спрос, т.е. чтобы были те, кто готов платить за новое жилье и у кого есть на это деньги, причем «прямо сейчас», а не «когда нибудь в будущем».
А для этого надо чтобы была промышленность
как там у нас с экономическим ростом до войны, нормально всё?
как там с потенциальными инвестициями в высококоррумпированную страну, разорённую войной, конец очереди инвесторов уже виден?
Важко вгадати майбутнє, але можна припустити наступне. Як і зараз, хорошу високооплачувану роботу можна буде знайти тільки у столиці і найбільших містах. Тому населення якщо і зменшиться, то за рахунок сіл і райцентрів, можливо малих обласних центрів, але не за рахунок Києва чи Львова.
Так чи інакше в країну будуть приходити гроші на відбудову. З них будуть живитися як чиновники, так і дружні їм компанії і т.д. Всі ці люди навряд розбираються у фондових ринках провідних країн світу, та і інвестиції великих сум за кордон можуть вимагати підтверджень походження коштів. Тому за старою звичкою і за відсутністю інших простих можливостей інвестицій, все піде в бетонометри в Києві і парі найбільших міст подалі від кордонів з рф.
Можливо і таке мені здається.
Так чи інакше в країну будуть приходити гроші на відбудову.
если верить новостям, за последний год нам дали почти 2 миллиарда долларов на восстановление єнергетической инфраструктурі, на которіє мі восстановили что-то около 1% инфраструктуруі.
Вопрос: сколько еще бесплатніх денег нам дадут на восстановление чего бі то ни біло?
и второй вопрос: а что, правда «деньги на восстановление» будут предназначені на постройку ЖК в киеве, а не на восстановлени, скажем, подстанций, ТЄЦ и так далее?
если верить новостям, за последний год нам дали почти 2 миллиарда долларов на восстановление єнергетической инфраструктурі, на которіє мі восстановили что-то около 1% инфраструктуруі.
І за цей рік житло в Києві вже подорожчало і в оренді, і в продажу(:. І це ж іще війна йде.
а что, правда «деньги на восстановление» будут предназначені на постройку ЖК в киеве, а не на восстановлени, скажем, подстанций, ТЄЦ и так далее?
Ой ви ніби не в Україні живете(:. Виділяють гроші на подстанцію, проводиться тендер. Після успішного тендеру група приймаючих рішення чиновників збагачуються на 50-500к кожен. Компанія-переможець пов’язана з поважними людьми, які всі також непогано заробляють в процесі. І так на кожному об’єкті.
Всі ці люди беруть свої нові кошти, і думають куди б їх вкласти. Як мінімум частина іде в нерухомість у Києві, як завжди.
Всі ці люди беруть свої нові кошти, і думають куди б їх вкласти. Як мінімум частина іде в нерухомість у Києві, як завжди.
Ну ок, у чиновников появятся еще квартиры.
Всё равно не понимаю — как это связано с «появится дешевое жилье для народа»
Я відповідам на наступне:
Для того чтобы «хватало что строить» нужно чтобы был платежеспособный спрос, т.е. чтобы были те, кто готов платить за новое жилье и у кого есть на это деньги, причем «прямо сейчас», а не «когда нибудь в будущем».
Мені здалося, що ви сумнілися в наявності платоспроможного попиту, а я написав, що у великих містах він буде скоріш за все(:.
Мені здалося, що ви сумнілися в наявності платоспроможного попиту, а я написав, що у великих містах він буде скоріш за все(:.
Вопрос остается вс’ тем же: есть ли «платежеспособный спрос».
То что чинуши накупят себе квартир — ну ок, накупили. дальше что?
(да и сомнительно что чинуши смогут создать массовый спрос, а не штучно-единичный)
То что чинуши накупят себе квартир — ну ок, накупили. дальше что?
Будуть здавати сотням тисяч молодих амбітних айтішників з доларовими зарплатами(:.
Будуть здавати сотням тисяч молодих амбітних айтішників з доларовими зарплатами(:.
задешево? Речь шла о «много дешевого жилья», вроде бы
зы но могу и ошибаться, срачь идет довольно давно, я могу уже терять нить о чем мы собственно спорим
Речь шла о «много дешевого жилья», вроде бы
Так, мабуть тут нитка інша(:. Я навпаки вважаю що в Києві чи Львові житло буде дорогим, бо буде попит.
Я навпаки вважаю що в Києві чи Львові житло буде дорогим, бо буде попит.
Да, потому что столица (в одном случае) и граница (в другом), для столицы — наилучшее ПВО и в целом оборона, значит наименьший риск, налилучшие ЖКХ и скорость восстановление повреждений света/воды/газа
Для львова — всё то же самое но в лайт версии
так что киев и львов будут только дорожать.
Вам ніхто не скаже. Чомусь здається що поступово буде дорожчати, бо дешевше вже нема куди. Можете глянути статистику і тенденція на лун
купувати зараз
імхо, купувати ще «вчора» потрібно було
днями вийшла аналітика ринку нерухомості і ціни в порівнянні з минулим роком зросли майже всюди
в Івано-Франківську, наприклад, на 36%
зараз і близько нема такої паніки, яка була в перші місяці, а значить мало хто захоче продавати квартиру з величезним дисконтом
зараз і близько нема такої паніки, яка була в перші місяці, а значить мало хто захоче продавати квартиру з величезним дисконтом
От границы до Харькова — от 24 до 47 км, это значит что даже старая ствольная артиллерия простреливает его насквозь, и в любой момент может прилететь в твой дом, твою квартиру, в которой ты только что закончил ремонт (но слава богу не успел завезти мебель), и всё что «накоплено непосильным трудом» накроется медным тазом
Что же делать? Продать с огромны дисконтом и купить халупку где-то в болгарии — или верить в лучшее — и потерять деньги?
завтра наш вислючок радостно объявит, что договорился об окончании войны, но надо будет сделать демилитаризованную зону и отвести войска из приграничных областей.
Рассказывать что случится после этого?
з вислючком?
С Харьковом и областью, а также с недвижкой в Харькове и области, ценой на неё и так далее
от 24 до 47 км, это значит что даже старая ствольная артиллерия простреливает его насквозь
25км це ж максимальна дальність ствольної арти еацапів, і це при тому, що на кордон треба заїхати
25км це ж максимальна дальність ствольної арти еацапів, і це при тому, що на кордон треба заїхати
2С35 «Коалиция-СВ» Дальность стрельбы, км до 70[5]
2С5 «Гиацинт» 30,5 км
Реактивная система залпового огня «Смерч» Дальность стрельбы максимальная до 70 км для основных снарядов[1] до 120 км для снаряда 9М542[2] м
9К512 «Ураган-1М» Дальность стрельбы максимальная 120 000 м
9К51М «Торнадо-Г» Дальность стрельбы максимальная по разным данным от 40 000[2] м
і це при тому, що на кордон треба заїхати
В чем проблема заехать на границу, отстреляьт за 30 минут
Коалиция-СВ«
Воно існує?
Гиацинт
Ок, 30км, тут згоден
Реактивная система залпового огня «Смерч» Дальность стрельбы максимальная до 70 км для основных снарядов[1] до 120 км для снаряда 9М542[2] м
9К512 «Ураган-1М» Дальность стрельбы максимальная 120 000 м
значит что даже старая ствольная артиллерия простреливает его насквозь,
В чем проблема заехать на границу, отстреляьт за 30 минут15-20 снарядов
Час реакції від першого обмтрілу до прильоту відповіді — хвилини.
Коалиция-СВ — не старая (производится с 2013 года)
Гиацинт — дальность 30 км
Смерч, Ураган, Торнадо — не ствольные, а реактивные.
Как вы это объединили в фразу
т 24 до 47 км, это значит что даже старая ствольная артиллерия простреливает его насквозь
?
Как вы это объединили в фразу
Для простоті повествования, потому что я не душнила и не тошнотик.
Для того, чтобы до Харькова долетел «Смерч» или «Ураган», даже не надо заезжать на границу. Более того, пару раз минимум это говно до Харькова долетало уже после того, как кацапов отогнали аж за Оскол с востока и за поребрик с севера.
Вместе с тем, на моей памяти, именно массовых обстрелов Ха дальнобойными РСЗО не было. По крайней мере, после Харьковской операции. То ли у кацапов не так много боеприпасов к ним, то ли ХЗ. Но, почему-то, предпочитают пулять С300.
Справа в тому, що всі коментарії з цієї теми: і оптимістичні, і песимістичні, вже відображені в ціні нерухомості.
Не треба думати, що якийсь Вася з форуму може краще оцінити справедливість поточної ціни, ніж це робить вільний ринок.
але цікавить не ціна сьогодні відображена в настроях а в найближчі 5...10...20 років,
РН це не дейлі трейдинг
1. не слухати порад на доу
2. всі казки про купив на дні продав на хай — тепер я мілліонер — це не про вас і не про мене
3. я як людина яка купила на дні — може ну його нафіг ту квартиру?
курочка клює по зернятку, тому потихеньку надлишки інвестуєвати в різні типи активів, ось і вся казочка
всі казки про купив на дні
два раза так делал :)
Ощущения (потом) — непередаваемые!
це як, після першого дна піймав друге а потім ще постучали знизу?
це як, після першого дна піймав друге а потім ще постучали знизу?
Нет, просто удачно складывались обстоятелсьтва, и потом я фигел как удачно всё сложилось, а мог же и влететь! :)
Зараз ціни чимало піднялись, навіть не знаю який сенс брати, все ж таки у нас не до военний час..
Хлопці є в чаті,ті хто вже купував житло під час війни,та зїзжав з общагі в смарт?
Купили 6 місяців назад дім в Запоріжжі, ціни набагато дешевше — саме час купувати)
Тут проскакувало в темі, як коломлйський поживає. Виявляється непогано, отримав дозвіл на забудову 3000га в карпатах.Карпатах. район буквально, драгобрат, свидовець, Бистриця, турбат.
Несподівано ;) не знав що в поняття патріотріотизму входить віджимання і дерибан держ власності.
А він часом не у розшуку? Може й тому сидить в дома бо ми не єкстрадуємо?
Скоріше розуміє що якщо звідси здрисне то його усі капітали просто розірвуть на шматки.
У штатах міньюст давно копає під нього, але там нічого кримінального щоб оголошувати в розшук немає. Чисто адміністративні справи від яких поки що Коломойський завдяки адвокатам відбивається
Легко сидіти в дома, коли ти мілліардер, коли не треба ховатися від воєнкомата, коли у тебе не те що генератор а власна електростанція є. Легко створювати робочі місця якщо тобі на шару дістається державна власність і земля, і ти не платиш податків — можна частину дармових грошей вернути через створення робочих місць і «донати на ЗСУ».
Він патріот, сидить в Україні
Ахаха. Сидить в Україні, бо у розвиненому світі його жде екстрадиція в штати і 25 років баланди. Патріота знайшли.
Якщо на всі гроші -то західніше Одера. А якщо так, тимчасово — Київ або Карпати.
Україна переможе.
1. Дивимось ціни на тимчасво окупованій території (Донецьк)
тобто дно намацали
2. Дивимось ціни в Харкові, якій близкьий до держави-агресора
3. Дивимось на ціни в Києві.
Якщо ціна 2021 року в гривні, то можна і брати
тобто якщо квартира коштувала 2,7 млн. гривен і зараз коштує ті 2,7 млн. гривень, то це нормальна ціна.
Нерухомість в доларах для бовдурів.
Дивимось ціни в Харкові, якій близкьий до держави-агресора
От як раз нещодавно цікавився ситуацією в Харкові у людини, яка до війни працювала ріелтером. Стисло: так, ціни дійсно не дуже нижчі за довоєнні, але реальний попит є тільки на дуже дешеві квартири.
От як раз нещодавно цікавився ситуацією в Харкові у людини, яка до війни працювала ріелтером. Стисло: так, ціни дійсно не дуже нижчі за довоєнні, але реальний попит є тільки на дуже дешеві квартири.
Хотя аренда например невысокая. Однушка в новострое, с техникой, мебелью и ремонтом — 100 баксов + коммуналка (невысокая)
Некоторые сдают вообще только за коммуналку.
Не имею поводов сомневаться в словах уважаемого эсквайра, но есть и другие данные: спрос на аренду заметно вырос в последние месяцы. Вероятно, варианты «за коммуналку» и «100 баксов + коммуналка в новострое» ещё есть на рынке, но-о в целом имеет место разворот тренда в сторону роста цен на аренду.
Не имею поводов сомневаться в словах уважаемого эсквайра, но есть и другие данные: спрос на аренду заметно вырос в последние месяцы
Да, даже по домовому чатику я это вижу
но там же я вижу что «за коммуналку» всё еще сдают
рост цен на аренду? не исключено, коллеги из центра/запада страны жалуются на это
юг/восток? такой информации не имею, т.к. там мало коллег на съемных квартирах
но судя по последним прилетам по тамошним городам — врядли цена будет расти
А я интересовался у действующих риелторов.
Все так, но есть, как говорится, нюанс.
Цены на приличные квартиры многие выставляют с небольшим лагом от довоенных (не хотят терять деньги), но сделок по таким ценам, считай, нет.
Дешевые развалюхи действительно уходят, потому что многим банально жить негде, а все остальное в глубокой стагнации.
Я хотел продать свою новую, свежеотремонтированную квартиру. Мне предложили, если я не тороплюсь, выставить на треть меньше от довоенной цены, и приписать, мол, торг уместен. Реально, сказали, быстро продать можно за полцены, не более.
А какой демпинг начнется после недавних новостей о возможном ограничении сделок с недвигой, боюсь представить
Есть другой опыт
Квартира без ремонта, 3к, ~100м, не новый дом (12 лет)
До войны продавалась 4 года, никому не была нужна. После начала войны — уже звонков 10 от покупателей
Хотел почитать про квартиры — в итоге читаю
После этого уверен — точно нужно вкладывать в котлаваны.
Хотел почитать про квартиры
Ну, если ты таки читаешь, что тут пишут — то я вот, к примеру, во время войны купил жильё. не в Харькове, под Винницей. Не бог весь что, конечно, есть еще чем занятся (а если заниматься всеръёз — то можно еще много чего сделать), но жить можно.
И, на мой взгляд, это было достаточно разумное действие. Многие мои знакомые, которые эвакуировались и живут на съемных квартирах — живут в более плохих условиях, чем я.
под Винницей
Хм, дуже цікаво що там є «під» Вінницею? Там курортне щось, чи просто село? Не пам‘ятаю там взагалі нічого крім маленьких райцентрів...
Козятин, Жмеринка, Калинівка, Гнівань...це ті що вздовж ж.д.
Я ж і запитав, де там під Вінницею взагалі можна взяти нормальну квартиру? Там є новобудови якісь? Чи мова про дім? Якщо не десь у курортній зоні, то там село (як і майже скрізь по Україні): огороди, кури, повна відсутність інфраструктури...
Чи мова про дім? Якщо не десь у курортній зоні, то там село (як і майже скрізь по Україні): огороди, кури, повна відсутність інфраструктури...
Не слишком ли много пафоса! © :)
Який пафос? Намагаюсь зрозуміти на яке житло там можна розраховувати й за який прайс. Розумію, що знімати можна різне, сам зараз живу в домі, який не відповідає моїм вимогам, але щоб купляти щось таке... Навіщо?
бачив як в селах купували більш-менш пристойні будинки по 15-20к (за сільскими мірками звісно ж)
якщо туди вкласти трохи грошенят, то жити можна — є двір (дуже актуально для тварин, з якими орендувати житло проблематично, автономність, яка або є, або можна організувати, набагато нижча ймовірність прильоту, ніж в місті
мінуси очевидні — відсутність інфраструктури і, напевно, більша увага військоматів до тебе, бо в селі ти зразу чужий, а в місті ніхто про тебе не знає
ну і з фінансової сторони це мало сенс, коли за оренду однушки просили баксів 500 і навіть їх не вистачало для всіх бажаючих
а будинок той можна потім скинути, якщо не буде в ньому потреби
більш-менш пристойні будинки по 15-20к
В нас з вами, судячі з усього, дуже різне уявлення про «пристойність будинку». 15-20к — це пристойний гараж/парковочне місце, і то якщо пощастить дуже... та навіть дачу за такі гроші до війни було не придбати, не те що будинок
15-20к — це пристойний гараж/парковочне місце
в Києві так, а от в селах можна щось більш-менш пристойне знайти навіть тепер
звичайно, що це не такий будинок, про який тут люди мріють, але якщо це не сарай з сіном, а відносно свіжий ремонт з комунікаціями, то чому не розглядати такий варіант?
приклад «пристойного будинку», щоб розуміти про який ремонт я говорю
www.olx.ua/...yu-dlyankoyu-IDQXUEs.html
ось такі будиночки, які знаходилися на невеликій відстані до міст (20-30км) мали хороший попит, бо своє житло і ніхто не диктує неадекватні умови:
— з дітьми не здаємо
— з тваринами не здаємо
— з котами можемо здати, але доплата
— з собаками можемо здати, але тільки собаки малих порід і т.д.
людям в кого є собаки великих порід орендувати житло майже нереально було
ну і повномасштабна війна вже другий рік як йде, а значить такий будинок зможе просто відбити ціну оренди з часом, не кажучи вже про залишкову вартість самого будинку
Знімати таке на час війни може й норм, але купувати... те, що там поклеїли шпалери й постелили ламінат, не змінить саму 50+ річну совкову хату. Коротше може комусь і норм, і може можна навіть потім кинути чи віддати за бесцінь, але мені такий варіант для ІТшника не дуже зрозумілий
Мені здається що сенс таких хат це жити у своєму щоб не дрочиись с ленлордами і подалі від великих міст що періодично обстрілюють. Ящо це не далеко від міста то можна машиною гоняти коли треба і сидіти на ремоуті.
Мені здається що сенс таких хат це жити у своєму щоб не дрочиись с ленлордами і подалі від великих міст що періодично обстрілюють. Ящо це не далеко від міста то можна машиною гоняти коли треба і сидіти на ремоуті.
Совершенно верно.
Так, звичайно. Але закопувати декілька десятків тисяч доларів у неліквід — це доволі дивно. Тут кожен обирає сам.
Насамперед, мене просто цікавило що там такого «під Вінницею» є. В результаті зрозуміло, що нічого нового — звичайна хата в селі.
www.olx.ua/...yu-dlyankoyu-IDQXUEs.html
Хорошее предложение, но цена ОЧЕНЬ смущает — как-то маловато для такого. М.б. замануха
ось такі будиночки, які знаходилися на невеликій відстані до міст (20-30км) мали хороший попит, бо своє житло і ніхто не диктує неадекватні умови:
— з дітьми не здаємо
— з тваринами не здаємо
— з котами можемо здати, але доплата
— з собаками можемо здати, але тільки собаки малих порід і т.д.
людям в кого є собаки великих порід орендувати житло майже нереально було
Совершенно верно
ну і повномасштабна війна вже другий рік як йде, а значить такий будинок зможе просто відбити ціну оренди з часом, не кажучи вже про залишкову вартість самого будинку
Если брали дом относительно сразу, то при вышеуказанных условиях (дети/животные) он уже практически отбился бы,
За 2 год дом отбивается полностью + остаточная стоимость, да. Даже если продавать его «за что купил», то по итогу ты комфортно прожил два года на невысокую арендную плату.
там «ремонт в подарунок», тобто ціна ремонту зараз би вийшла дорожче самого будинку
Навіщо?
там внизу (или вверху?) Джонсонюк перечислил — зачем.
Единственно с чем не согласен, это со вниманием военкомом. Да, тут «все как на ладони», но и представителей власти можно увидеть значительно реже. Я пока ни одного не видел, аж странно.
Ну а так — из моих сотрудников практически все за последние полгода как минимум один раз переезжали. Особенно плохо тем у кого есть хотя бы одно животное. У меня сейчас 8 животных (плюс у меня тусит соседская собака постоянно) и никто мне слова сказать не может и прогнать меня никуда не может. + у меня «своё парковочное место» (которое, правда, надо засыпать гравием, а то жуткая грязища), погреб с запасами овощей и всяких прочий запасов. Автономность — старлинк, генератор, колодец, уличный туалет на случай если не будет воды для канализации (скважину не стал делать — РЕАЛЬНО дорого, я на горе с выходами гранита, тут бурить это та еще задача)
Дом приличный. Разумеется, не евроремонт с гранитным полом — просто аккуратный тёплый сухой дом, с двумя грубками (ими пользуюсь) и одной печью — ею не пользуюсь. печь — единсктенный минус в доме, т.к. занимает пол кухни. а сносить её тоже не с руки.
А, второй минус — напруга в сети, без стабилизатора — анрил, поэтому стабилизатор есть. На входе 260 вольт, фазы перекошены просто ужасно.
И да — «потом» дом можно будет скинуть, даже по дешевке — и оставться при своих. В принципе даже уже на сегодня дом окупил себя по сравнению с арендой. И судя по прогнозам — дальше стоимость владения/проживания будет только падать.
Да, щось в мене дисонанс МВА та хати в селі з паркуванням в багнюці...
Я те ж за цей рік переїзджав три рази, але тваринок в мене намає, тож школа та інфраструктура важливіші. Але купувати навіть хоч трохи підходяще мені по параметрам без продажу наявної нерухомості, в мене, нажаль, можливості немає... Та навіть даунпеймент на
у вас косяк що діти є, це впливає на ьжиття гірше ніж ціле стадо котів
Косяк? Дуже дивний погляд на життя, м‘яко кажучі. Яку в ср@ку коти, ще б з хом‘ячками порівняли...
ще б з хом‘ячками порівняли...
У меня, кстати, есть хомячок
И коты. 4 штуки. Кошки, точнее.
Хм, дуже цікаво що там є «під» Вінницею? Там курортне щось, чи просто село? Не пам‘ятаю там взагалі нічого крім маленьких райцентрів...
как говорилось в бессмертных «Леся+Рома» — «Не слишком ли много ПАФОСА для коренной козятинки!»
И да — меня неслабо радует тот факт что и Жмеринка, и Козятин — в винницкой области :)
Сам я под Гниванью, небольшое село человек на 1000
Не бог весть что, но и неплохо.
Частный дом, в отличном состоянии, 35 соток земли (так что попрошу обращаться ко мне — «эсквайр»)
Конечно, из тусовок тут только сгонять в гнивань на новую почту, зайти в атб, вет аптеку, да поесть солянки у армянина (?) у костьола.
Но мне нравится, я чел не тусовочный
До ближайшего тц −35 км, ближе чем от моей харьковской дачи до харькова (и дорогу просто сравнивать нельзя, тут просто прелесть)
Да, не без минусов, если кто-то принципиально «гороцький» — ему будет тяжело.
мне норм.
Я тоже не тусовочный, но (1) нужны хороший супермаркет, хотя бы пара кофеен и ресторанчиков, (2) приличная школа в пешей или
Я б ще зрозумів, якби хтось зняв будинок у самій Вінниці (там їх багато), то жити можна, хоча розваг багато менше, ніж у Харкові/Києві/Львові. А в глибинці, то взагалі срака. От у малого був напад задухи о 23:00 (тепер уже підтвердили астму), швидка приїхала за 20 хвилин, ще за пів години були в приватній клініці, все ок. А якби я був у «передмісті» (ліл) Козятина, які у мене були б варіанти?
вам не зрозуміти селюків а їм вас.
ну люди виросли (як ви кажете) в «сраці», звикли до «сраки» і не хочуть вилазить з комфортної (для них) «сраки».
до ля них то не «срака» а
Частный дом, в отличном состоянии, 35 соток земли
так человейники облупленые наливайками и площадками с собачим гавном и есть эта самая срака. блин был б у нас города действительно комфортные...а так, совковые душные стойла, тоже мне блин «цивилизация» ))))
города есть разные, разные районы. и многие не соответствуют вашему описанию.
ИМХО оптимальный вариант это пригород, пгт близко к крупному городу. да, города утомляют со своими пробками, шумом и толпами людей... но это ж не значит что надо совсем в ебенях жить... есть же «сбалансированные» варианты.
Сісти в авто і поїхати?
В мене в малого теж був недавно напад задухи, благо — виявилось, панічно атака на фоні уктрудненогг дихання від ГРЗ.
Накинув спортивку і до 10 хвилин був в emergency room.
Я тоже не тусовочный, но (1) нужны хороший супермаркет, хотя бы пара кофеен и ресторанчиков, (2) приличная школа в пешей или5-10 мин на авто, (3) автомойка рядом, сервис ОД в радиусе до часа езды, (4) развлечения для детей, маршруты для хайкинга/велосипедов/прогулок. В Украине с этим довольно плохо, а особенно если всё в одном месте собрать...
Ну, у меня всё это в радиусе от 12 до 30 минут. Не знаю, много это или мало.
Вот дизелист (приличный) это уже около часа. Но это мне, я выше 60 км никогда практически не езжу, обычно
я выше 60 км никогда практически не езжу, обычно55-60.
Це в км на годину? На скутері їздите, чи на тракторі?
Та й цікаво що там за ресторани й кав‘ярні в селі під Вінницею (до центру міста ж навряд ви за
Це в км на годину? На скутері їздите, чи на тракторі?
на рено кенгу
А куда, простите, спешить? :)
Ну ок, доеду я до ТЦ на 10 минут раньше, и чо? что мне делать с этой прорвой времени?
Та й цікаво що там за ресторани й кав‘ярні в селі під Вінницею
В Гнивани неплохое кафе армянин держит, у костьола. всегда беру у него солянку. (хотя вот бургеры у него не очень, конечно)
а ще що там за школа (ТОП-20 ЗНО? ©), та звідки там облаштовані маршрути для піших чи вело прогулянок?
Чуть меньше пафоса и выебонов — и люди к вам потянутся.
А куда, простите, спешить? :)
Ну якщо то сільські дороги та населені пункти, то ок. Але ви писали що майже завжди так їдете, то мені й цікаво, чи й до Києва по Житомирській трасі 60км/г?
Чуть меньше пафоса и выебонов — и люди к вам потянутся.
До чого тут пафос? У вас діти є? Щось мені підказує, що людина, яка здобуває МВА, не захоче, щоб її діти йшли в ПТУ на тракториста 🤔
І ше раз: пересідіти декілька місяців війни в селі — то непогана ідея. Але ж купувати там житло й оселятись надовго...
Ну якщо то сільські дороги та населені пункти, то ок. Але ви писали що майже завжди так їдете, то мені й цікаво, чи й до Києва по Житомирській трасі 60км/г?
Дорога совершенно не сельская, отличная трасса.
В киев машиной не езжу, если нужно — то есть поезд
Я повторю вопрос: «что такого должно происходиь в жизни, что вам нужно как можно быстрее приехать в ТЦ за покупками»?
До чого тут пафос? У вас діти є? Щось мені підказує, що людина, яка здобуває МВА, не захоче, щоб її діти йшли в ПТУ на тракториста
Почему нет? Откуда такой снобизм?
І ше раз: пересідіти декілька місяців війни в селі — то непогана ідея. Але ж купувати там житло й оселятись надовго...
ну давайте посчитаем: «несколько месяцев» уже прошли. Еще через несколько месяцев затраты на покупку дома станут меньше, чем затраты на аренду (аналогичного по удобству) жильзя. Да. У меня собакая размером с телёнка. В Виннице сейчас предлагается 4 квартиры, которые ВОЗМОЖНО пустят к себе такую собаку. Так что вопрос аренды для меня закрыт. А у меня не только собака, у меня в целом — 9 животных (или 8? но это уже не принципиально).
Я живу в доме месяев 8, наверное. это достаточно «надолго»? Наверное, да. Хотя это «временно».
Короче говоря. Лично для меня и в моей ситуации — свой дом в деревне имеет больше плюсов, чем минусов. Да, мне тоже не хватает временами инфраструктуры, мне тоже хочется ходить обедать в Виз та Виз, а ужинать в чилли-пицу, гулять по набережной и забегать к знаокомому букинисту порыться в книгах. Но не всегда получается так, как хочется.
И да, не у каждого такое получится — мне просто повезло, что я сумел сцепив зубы в краткий срок собрать нужную сумму, что нашелся хороший дом с «чистым» продавцом, что дом в отличном состоянии и в относительно неплохом месте (как территориально, так и географически) и так далее. Так то я прилично успел домов насмотрется, некоторые были класс, но дорого, некоторые были недорого, но ужасные. Некоторые были и дорого, и ужасно :)
Дорога совершенно не сельская, отличная трасса.
Їхати по трасі 60км/г — це всім заважати й нащо?
Почему нет? Откуда такой снобизм?
Це не снобізм — це турбота про майбутнє дітей
Еще через несколько месяцев затраты на покупку дома станут меньше, чем затраты на аренду ... Я живу в доме месяев 8
Скільки буде аренда в селі? $500 максімум. Хочете сказати, що придбали хату за $6000? Ні, ну тут дійсно можна списати просто на витрати... Але якщо це 20к, то якось дуже багато як на мене
«всем» это простите, кому? Тем 20 несчастьям, что я встречаю за 29 км пути и которые не могут обогнать меня, который плетётся в правом ряду со скоростью 60 км/час по пустой трассе? Если они при таких начальных условиях не могут меня обогнать — значит им не надо.
Скільки буде аренда в селі? $500 максімум. Хочете сказати, що придбали хату за $6000? Ні, ну тут дійсно можна списати просто на витрати... Але якщо це 20к, то якось дуже багато як на мене
а зачем мне аренда? чтобы меня в любой момент могли выкинуть на улицу, чтобы я не мог привести дом к тому виду, который считаю нужным и удобным для себя?
опять таки — почему вы считаете год? я вот считаю два (хотя искренне надеюсь, что я ошибаюсь)
Опять таки — я не помню, кто об этом говорил — вы или кто-то другой, о том что у дома «есть остаточная стоимость».
Когда всё устаканится (и я посчитаю это нужным) — я могу продать дом «по себестоимости» — или даже дешевле, чем покупал — и всё равно буду в плюсах.
Дом (по крайней мере сейчас) оказывается куда более выгодной штукой, чем я думал изначально.
да, это непривычно, да, некоторые вещи неудобны — но в целом мне нравится. я понимаю, что у кого-то в требованиях может быть «суши бар в 10 минутах» (у меня, кстати, есть, но я не люблю суши) или там «барбер шоп со свежими смузи». У меня таких требований нет
Для обучения (и детей, и моего) есть удалёнка. Есть начальная школа — которая, вообще говоря, на этом этапе ничем не хуже чем «топ 10 по зно» (привет тебе, брат сноб!).
Так что — кому что. Меня такое положение устраивает. Точнее — из того, что можно было бы сделать — это наилучший выход.
зы да, я думал построить себе на пенсии домик — но не думал что обзаведусь домом так рано и так быстро :)
Когда всё устаканится (и я посчитаю это нужным) — я могу продать дом «по себестоимости» — или даже дешевле, чем покупал
Мені важко уявити, що то взагалі хтось купить потім, але може й буде попит на дешеві хатки
«барбер шоп со свежими смузи»
До барбера можна й з‘їздити раз на місяць, а шо то за смузі ваші я не знаю — завжди чомусь айтішників «смузіхльобами» називають, а я навіть не куштував :)
Для обучения (и детей, и моего) есть удалёнка
Бачу багато дітей на ремоуті — то взагалі не навчання, і дуже шкода цих дітей, які вже майже 3 роки на отій удальонці..
«топ 10 по зно» (привет тебе, брат сноб!).
То не я — то Святослав :) Йому ще океан 26+ треба, а я і так обходжусь
Точнее — из того, что можно было бы сделать — это наилучший выход.
Ось мені і цікаво, які в ІТшників пріорітети: що важливо, а чим на час війни можна пожертвувати
я думал построить себе на пенсии домик
Я те ж хочу, але десь у Португалії на березі океану :)
Мені важко уявити, що то взагалі хтось купить потім, але може й буде попит на дешеві хатки
Соседи. Хоть завтра. Они хотели купить, но я успел первым.
Бачу багато дітей на ремоуті — то взагалі не навчання,
зависит от преподавателей, родителей и самих детей
Да, лучше бы очно, но маємо що маємо
Ось мені і цікаво, які в ІТшників пріорітети: що важливо, а чим на час війни можна пожертвувати
маслоу никто не отменял, я так понимаю. И в этой концепции кафе/барбергопу/дорожка для пробежки — не слишком и нужны. (хотя вон у меня рядом поля и леса — бегай сколько хочешь. Там даже кабаны есть, чтобы было интереснее бегать)
маслоу никто не отменял
Ну так для чого тоді було 6 років учитися на складній технічній спеціальності, вивчати мови програмування, проходити складні співбесіди — щоб зрештою задовольняти лише базові потреби.
Можна було б після закінчення дев’яти класів вступити в пту у сусідньому з бабусиним селі, після закінчення пту поселитися в хаті у бабусі і мати всі ці 29 років закритими базові потреби, ще й повітрям чистішим, ніж у Києві, дихати.
Ну так для чого тоді було 6 років учитися на складній технічній спеціальності, вивчати мови програмування, проходити складні співбесіди — щоб зрештою задовольняти лише базові потреби.
Можна було б після закінчення дев’яти класів вступити в пту у сусідньому з бабусиним селі, після закінчення пту поселитися в хаті у бабусі і мати всі ці 29 років закритими базові потреби, ще й повітрям чистішим, ніж у Києві, дихати.
Важко уявити, як тренування з балету можуть бути віддаленими. Та і навчання грі на піаніно віддалено теж важко уявити, особливо на початкових етапах, коли важливо звертати увагу, чи правильно дитина ставить пальці на клавіші, чи правильно тримає руки.
Поменьше снобизма, господа, еще меньше
Вас послушать, так ситуация «Нормально пережить войну, живя в своём доме в селе» — это совершенный ужас! Ведь «не для того я учился 6 лет, чтобы сидеть в селе, без смузи и тренировок по балету!»
Одному подавай «топ 10 зно», второму — чтобы секция балета была не менее чем топ 3, третьему — чтобы смузи было не более чем 10 минутной давности
Хлеборезки закатайте хотя бы слегка, да.
Не те щоб страшенний жах, та кількість прикладених зусиль не відповідають отриманому результату. Є на доу один дописувач, експерт в embedded розробці, він до повномасштабного вторгнення влаштувався працювати в організацію, в якій, якщо не помиляюся, розробляють свою базу даних, на співбесідах питають олімпіадні задачі та всілякі технічні особливості роботи операційної системи, і не знаю як зараз, та раніше там платили дуже добре — якщо пам’ять не зраджує, хтось писав, що там дають більше 9к на місяць.
Так от, цей дописувач в минулому році звільнився та поїхав у село. То так я розумію — базові потреби закриті, але і напружувати мозок, виконуючи нетривіальні завдання, за які добре платять, теж не потрібно. Він писав, що вигорів, та я підозрюю, що через те і вигорів — роботу мозок виконує складну, а нагороду (у вигляді кращого рівня життя) не отримує. Здається, він ще писав тут же, що як можна купувати дороге житло, якщо співвітчизники страждають — доцільніше гроші витратити на допомогу військовим. Так а чим краще співвітчизникам від того, що РПЗ звільниться, і перестане купувати собі всілякі смачні дорогі продукти та перестане користуватися різноманітними послугами — нічим не краще. Краще вже хай РПЗ витрачає свої кошти на те, що йому подобається, то так і розробнику ПЗ краще, і співвітчизникам, які постачають розробнику ПЗ продукти та надають послуги, які він споживає та якими користується.
Так от, цей дописувач в минулому році звільнився та поїхав у село.
Господа, читайте по буквам
«Вместо. Того. Чтобы. Сидеть. В. эвакуации. На. Съемной. Квартире. Я. Посчитал. Более. Выгодным. Для. Себя. Пересидеть. В. Своём. Доме. В. Селе»
Вы же втираете мне какую-то дичь на тему, как городской айтишник решил дауншифтнутся по своей воле, поехал жить на плэнер и внезапно оказалось, что жить в селе совсем не то же самое, что смотреть о жизни в селе в романтических комедиях.
То так я розумію — базові потреби закриті, але і напружувати мозок, виконуючи нетривіальні завдання, за які добре платять, теж не потрібно.
Это еще схерали, простите????
Более. Выгодным.
Так це більш вигідно лише по фінансам, а не по комфорту. А в чому сенс випалювати очі монітором, сушити мозок складними технічними завданнями, якщо мати той же рівень комфорту, що і людина, яка очі монітором не випалює та мозок складними технічними завданнями не сушить? Як на мене, то сенсу не дуже багато.
випалювати очі монітором, сушити мозок складними технічними завданнями
Ти серйозно про все це пишеш? Ти дійсно вважаєш що в програмистів важка робота й краще на тракторі поле пахати? Що дійсно випалює очі та висушує мозок — це срачі на ДОУ на тисячі коментів :)
Ти дійсно вважаєш що в програмистів важка робота
та фигли там, сиди себе по кнопкам стучи, а денежки то они капают.
Одного разу, ще коли долар був «по вісім», приїхав я в своє рідне селище, і побачив там братового однокласника. Він працював айтішником у місцевому аграрному підприємстві і жалівся, що у нього, айтішника з вищою освітою, зарплата шість тисяч гривень на місяць, а у комбайнера після пту зарплата 36 тисяч гривень на місяць, і що той комбайн — це Джон Дір за мільйон доларів, у якому кондиціонер, в якому натис кнопочку — і він їде по GPS сам, а комбайнер при цьому ледь не смузі попиває, прохолоджуючись під кондиціонером. І в комбайнерів тих уже власні трьохповерхові будинки з фонтанчиками.
Так що так, я дійсно вважаю, що в програмистів важка робота й краще на тракторі поле пахати.
Я люблю стиглі соковиті манго, а в селі вони не продаються.
так хто ж тебе тримає? :)
а кто мешает гипотетическим «бедны комбайнёрам» бросить всё и пойти в программисты?
Робота сучасного тракториста в полі зводиться до того, щоб привезти машину до поля, тицьнути пару кнопок та сидіти втикати в ютюбчик в цей час, ну, якщо ловить інет або на кабіні прикручений старлінк.
З точки зору інших, робота ІТшників навіть не вимагає вставання з дивану :)
Я вже чув про себе фразу «Та що ти мені розповідаєш, порівняв лазяння по рештуванню та сидиння натискання кнопок на клавіатурі...»
Робота сучасного тракториста в полі зводиться до того, щоб привезти машину до поля, тицьнути пару кнопок та сидіти втикати в ютюбчик в цей час, ну, якщо ловить інет або на кабіні прикручений старлінк.
Вот точно то же самое я вижу, когда смотрю на айтишников — оттопыреный пальчик, смузи, невпопад тыкает ноготком в кнопочки
«Вместо. Того. Чтобы. Сидеть. В. эвакуации. На. Съемной. Квартире. Я. Посчитал. Более. Выгодным. Для. Себя. Пересидеть. В. Своём. Доме. В. Селе»
мене тригернув сам факт покупки, але якщо там дійсно так дешево й при тому ліквідно, то має сенс на короткий термін. В мене таких варіантів не було й я не маю змоги придбате те тамчасове житло, яке арендую, та й не маю бажання, бо йому далеко до мого ідеалу «комфортного житла» (і це я не про вілли та басейни)
мене тригернув сам факт покупки, але якщо там дійсно так дешево й при тому ліквідно, то має сенс на короткий термін. В мене таких варіантів не було й я не маю змоги придбате те тамчасове житло, яке арендую, та й не маю бажання, бо йому далеко до мого ідеалу «комфортного житла» (і це я не про вілли та басейни)
Потому что у всех — разные начальные условия.
Например — у меня есть 9 животных, одно из которых — это черный терьер. Даже с белым терьером на руках квартиры сдают неохотно, а у ж с черным — анрил. И даже если кто-то сдаст — всё равно, на чужой квартире держать такую собаку — это огромный гемор, т.к. собака, пусть и не разрушает ничего целенаправлено — но наносит заметный ущерб ремонту.
Плюс неопределённость, когда в любой момент могут прогнать. Был бы я один — да пофиг, я могу и в машине жить, пока не найду жилье. да и найду я его за 10 минут максимум
А так — куда мне с моим табором? :)
зы и не «так дёшево», мне пришлось неслабо понадрываться. Просто особо выхода не было, это раз. И два — в долгосрочной (к сожалению) перспективе это окалаось выгоднее чем аренда — и комфортнее, по крайней мере — психологичеки. с т.з. физического комфорта, конечно, в городе получше было бы. Хотя вот собакен очень доволен, что у него есть двор, по которому можно бегать,что есть коты, которых можно гонять по двору и загонять на дерево, и что есть прохожие, на которых можно грозно рычать. И хрен кто слово скажет! Это село, тут в порядке вещей — «собака лает на прохожего», их для этого и держат. Собак, не прохожих.
А таке явище я називаю «РПЗ бідні люди». Багато людей люблять тварин, і багато людей люблять комфорт. Багата людина купує великий будинок у місці, де працюють служби доставки продуктів з супермаркетів та страв з ресторанів, кількість гуртків на квадратний кілометр не менша ніж в столиці а в магазинах з фруктами поруч з будинком продають великі стиглі соковиті манго. А РПЗ змушений обирати між комфортом та можливістю мати домашніх тварин, оскільки може собі дозволити будинок лише в селі, де частиною комфорту доведеться поступитися.
А таке явище я називаю «РПЗ бідні люди».
ну, те кто считают айтишников «багатыми», просто сами по себе бедные.
У США мені сподобається в південно-східній Флориді — там всю весну, літо, осінь і частину зими температура води в океані вища за 26 градусів за шкалою Цельсія.
Інфраструктура там дуже добре розвинена. Крім перерахованих Вами міст є і інші, наприклад прекрасне гарно доглянуте місто під назвою Бока Ратон, зі школами з високим рейтингом, мальовничим центром міста, великою кількістю ресторанів, кафе, магазинів одягу.
А мені там в супермаркетах дуже подобається мед з квітів апельсину — ні в Каліфорнії, ні в Колорадо я такого не знайшов.
Для життя там неподалік є гарні вілли з виходом на канал і причалами для яхт, але це дуже дорого
«РПЗ бідні люди»
скучно
Не згоден — можна цілий рік у пляжного волейбола пектися, серфінгом займатися, крутити з пірса сальто у воду, кататися на водних лижах та водних мотоциклах.
спекотно
Це основна перевага.
прекрасне гарно доглянуте місто під назвою Бока Ратон
Де колись народився IBM PC та розробляли OS/2...
О, дякую за інформацію, не знав що саме там велася розробка IBM PC та OS/2. Я тут на доу часто за «золотий стандарт» температури води в морі чи океані приводжу 26 градусів за шкалою Цельсія, і раніше при поясненнях, чому так, наводив лише суб’єктивні відчуття, а потім один з дописувачів розповів, що це стандартна температура води у олімпійських басейнах. То тепер завдяки Вам у мене з’явився ще один аргумент на користь того, що Бока Ратон — дуже достойне місце для проживання розробників ПЗ. Вода в океані є теплою цілий рік біля багатьох містечок південно-східної Флориди, а от розробкою IBM PC та OS/2 на своїй території не кожне місто може похвалитися.
стандартна температура води у олімпійських басейнах 26 градусів, а не 23
дякую за відповіть — саме це я й хотів з’ясувати: чим і заради чого довелося жертвувати. Бо напочатку звучало як «купив ідеальне житло».
А так-то майже всім війна зруйнувала звичне життя та плани :(
Це вже зашквар... :D
если вас можно зашкварить местом проживания — то у меня для вас плохие новости
влаштувався працювати в організацію, в якій, якщо не помиляюся, розробляють свою базу даних, на співбесідах питають олімпіадні задачі та всілякі технічні особливості роботи операційної системи, і не знаю як зараз, та раніше там платили дуже добре — якщо пам’ять не зраджує, хтось писав, що там дають більше 9к на місяць.
думаю, що він давно доларовий мільйонер, і просто ложив болт на те щоб йому трахали міски
Маєте на увазі, що для РПЗ сенс відмовляти собі у всіляких дорогих задоволеннях може бути у тому, щоб накопичити багато коштів і мати можливість дозволити собі не працювати?
залежить хто як бачить собі життєвий шлях, і як кому повезе,
можна як в байці про бабку та мурашку, прошмузіла все літо, а тут і зима, і або замерзати, або у мурашки смоктати
про бабку та мурашку
тільки в байці ніхто не каже, що бабка все рівно до зими не доживе, бо живе декілька тижнів всього, а мурашка те ж не скористається усім наскирдованим ;)
це алегорія,
що поки молодий треба заробляти та зберігати щоб на пенсії мати більше, чим подачку від держави
мурашка те ж не скористається усім наскирдованим ;)
можеш написати це Соросу/Бафету/Безосу/Маску, думаю вони зацінять
а хто з перелічених веде аскетичне життя та відкладає все життя копійки? Може Маск? :)
Усі ці люди АКТИВНО інвестують та створюють бізнеси, а не вкалують за з/п та скирдують під матрац
ті люди активно іпошать як коні, не думаю що в них на порядку денному WLB,
ти хотів би як Стів Джобс?
Я пас
Проблема в тому, що способи збереження коштів не дуже надійні. Зберігати кошти в гривнях — гривня знецінюється по відношенню до долара. Зберігати кошти у валюті в банку — є ризик краху банку. Зберігати валюту у скляній банці — є ризик, що вкрадуть. Зберігати в акціях — є ризик, що акції знеціняться. Купувати нерухомість в Україні — є ризик що зруйнуєтья від військових дій. Купувати будинок у Туреччині — є ризик, що зруйнується від землетрусу.
Словом, буде дуже шкода, якщо кошти, які так тяжко зароблялися, безславно пропадуть. Тому краще не відмовляти собі у дорогих задоволенням, тоді не так шкода буде.
да похєр, одному нюкати, другому трахати, третьому літкодити, четвортому бульбу на городі садити, п"ятому москалів хєрачити, сьомому бухло бухати в кайф
ну пісдєц, як діти,
натягуют сову на глобус ... що одному всякі задовелення іншому мєрзость
Так якщо задоволення приносять лише заняття, на які не потрібно багато коштів витрачати, то і сенсу сушити мозок розробкою ПЗ теж особливо немає нікому, крім хіба що особливому виду збоченців — яким розробка ПЗ приносить задоволення.
Как я понимаю, Вам работа в IT удовольствие не доставляет? Сочувствую.
Не можу сказати, що розробка ПЗ зовсім не приносить мені задоволення, та є багато занять, від яких задоволення значно більше.
він давно доларовий мільйонер
з 9к з/п треба років
складений відсоток робить магію, вам скільки потрібно щоб не зійти з розуму?
хоча, голова предмет темний, а Ви спеціаліст в тому
складений відсоток робить магію
він працює на великій дистанції, у 5+ років, а краще 10+. З урахуванням інфляції та росту з/п, ті 10к, що відклали за рік 10 років тому, навіть із складеними відсотками не дадуть того, що можна відкласти зараз за рік з 9к з/п. Набагато вигідніше було брати гривневі кредити на 5-7-10 років :)
купуєш Теттріс за $2К м2 через 5 роківпродаєш за $4 м2,
купуєш біткоєн за $1К продаєш за пару років за $50K
не всім же у T-bond гратися
ага — а можна купити за 4к/м2, і зависнути з неліквідом, чи біткоїн по 60к, а продати по 10к :)
з таким же успіхом можна в лотерею грати
пля, як замахали, то заверніться в простинь і лізте на цвинтар, бо жити опасно можна вмерти
на роботі теж ніц не робиш, бо можна зафейлити коміти?
так тімліду/ПМу пісдиш — сцу код кодити і коміти робити, бо можуть тести йопнутися і прод упасти
ти з тих 73% уставших?
заверніться в простинь і лізте на цвинтар, бо жити опасно можна вмерти
до чого тут це? я кажу, що це все не гарантований результат: можна й 1к у 1м перетворити, а можна 100к проср@ти
на роботі теж ніц не робиш, бо можна зафейлити коміти?
так тімліду/ПМу пісдиш
коміти не комічу, а тімліди й ПМи мені звітують, а не навпаки :)
1,1 ^ 10 = 2.593
ps
flyman23 хвилини тому
купуєш Теттріс за $2К м2 через 5 роківпродаєш за $4 м2,
купуєш біткоєн за $1К продаєш за пару років за $50K
не всім же у T-bond гратися
можна, тільки прийдеться пахати, все життя, замість того, щоб попахати 10 років в ІТ та мати фінансову подушку і пасивний дохід
О, дякую. Маючи цю інформацію, значно легше здійснити свою мрію — поселитися на березі моря, чи океану, температура води в якому не опускається нижче 26 градусів за шкалою Цельсія цілий рік. Тепер не потрібно звертати увагу, є там школи балету чи ні.
А не знаєте чогось подібного з навчання гри на піаніно?
Соседи. Хоть завтра. Они хотели купить, но я успел первым.
ну якщо така ліквідна хата, то може й норм варіант «залегти на дно» та пересідити війну... Але як надовго ви плануєте там сидіти в селі: ще рік, 2 роки, 5, 10? Чи вже це і є той «домичок на старість»?
ну якщо така ліквідна хата, то може й норм варіант «залегти на дно» та пересідити війну... Але як надовго ви плануєте там сидіти в селі: ще рік, 2 роки, 5, 10? Чи вже це і є той «домичок на старість»?
Для начала разделим вопрос на три части
0. Ликвидный дом чтобы пересидеть
Именно по этой причине и именно поэтому дом и покупался, а не потому что я не люблю инфраструктуру. Хотя признаюсь, отсутствие движа, уединённость и покой мне нравятся.
1. Сколько собираемся сидеть.
Не знаю, как пойдет. До окончания войны как минимум. Возвращаться под обстрелы — я однозначно не планирую.
2. Домик на старость.
ну, продавать я его в ближайшее время не собираюсь. И, скорее всего, даже когда мы вернёмся в Ха, он останется как запасная база «на случай чего». Значительно приятнее бежать в свой уютный домик, чем уезжать в неизвестность ночь, имея на руках только машину, семью, документы, 2 ноута и полмешка собачьего корма.
так что «на пенсию» — ну... В принципе можно, конечно, но уже начинают иметь смысл те факторы, которые сейчас рояли не играют — инфраструктура, больницы, магазины, етк.
Возвращаться под обстрелы — я однозначно не планирую.
ну це наче по дефолту зрозуміло
До окончания войны как минимум.... начинают иметь смысл те факторы, которые сейчас рояли не играют — инфраструктура, больницы, магазины, етк.
так я ж і питаю: а якщо війна буде ще 5 років, так і будете без інфраструктури? Не можна ж все життя ось так «пересиджувати». Мене вистачило на декілька місяців, потім зрозумів, що замість тимчасової евакуації та повернення, треба будувати нове життя
так я ж і питаю: а якщо війна буде ще 5 років, так і будете без інфраструктури? Не можна ж все життя ось так «пересиджувати». Мене вистачило на декілька місяців, потім зрозумів, що замість тимчасової евакуації та повернення, треба будувати нове життя
Если это будет 5 лет, то значит будет фаза как с Донбасом, когда «где-то там» идут бои, а в Виннице — тихо.
Для меня особо ничего не поменяется, мне (в целом) нормально в селе. Школы — это да, будут составлять проблему. С другой стороны это будет уже средняя школа, туда ездят в соседний городок.
В целом, конечно, забот может прибавится, но ничего такого с чем нельзя было бы справится.
залежить від преференцій, віку, і т.д., нема універсальної відповіді,
кому суп жидкий, кому бриліанти дрібні
Для обучения (и детей, и моего) есть удалёнка
Важко уявити, як тренування з балету можуть бути віддаленими. Та і навчання грі на піаніно віддалено теж важко уявити, особливо на початкових етапах, коли важливо звертати увагу, чи правильно дитина ставить пальці на клавіші, чи правильно тримає руки.
За два роки вас вже мобілізують.
Не исключено. И даже в этом случае я останусь в плюсах, т.к. не потратился на излишне дорогую недвижимость
Це не снобізм — це турбота про майбутнє дітей
Навіщо ти так турбуєшся за чужих дітей?))
Я за своїх турбуюсь, тому гарна школа для мене — то один з основних пріорітетів
ну оте «онлайн навчання» в різних школах те ж по-різному, й у більшості там вважай просто «самостійне навчання». Але так, нормальна оффлайн школа для дітей — це один з основних факторів вибору місця навіть для тимчасового життя, то ж довелось обирати ЄС
ну оте «онлайн навчання» в різних школах те ж по-різному, й у більшості там вважай просто «самостійне навчання». Але так, нормальна оффлайн школа для дітей — це один з основних факторів вибору місця навіть для тимчасового життя, то ж довелось обирати ЄС
Именно поэтому одним из первых людей, с кем мы поговорили, была директор школы :)
Это еще ДО покупки, а когда просто приехали посмотреть на место. Сразу в школу и записались
Да, не бог весть что, но на текущем моменте — более чем достаточно. Небольшая школа, маленькие классы — считай «индивидуальное обучение». И отвествтенный директор/преподаватели.
Средние классы — ну, тут я согласен, «надо посмотреть».
Старшие — однозначно нет
А младшие — может быть даже лучше чем в средней городской школе.
Это еще ДО покупки, а когда просто приехали посмотреть на место. Сразу в школу и записались
тоб-то інфраструктура таки була на першому місці.
А младшие — может быть даже лучше чем в средней городской школе.
тоді все зрозуміло
тоб-то інфраструктура таки була на першому місці.
Школа и дорога. Дорога важнее.
И да, если бы школы не было — это было бы минусом, но не радикальным. Скорее наличие школы было плюсом, «о, еще и школа есть».
то пан аж в ЄС, а розповідає про будинок під Вінницею, як там погано
Олексій розповідає про будинок під Вінницею, а я цікавлюсь деталями. Після наведених аргументів все більш-менш зрозуміло
Я за своїх турбуюсь, тому гарна школа для мене — то один з основних пріорітетів
Основной приорите — это безопасность и стабильность.
Остальное — по мере возможности.
це беззаперечно, тому ні хвилини не сумнівався у необхідності вивозити родину якомога далі від бойових дій, а коли стало зрозуміло, що за пару місяців це не закінчиться, довелося думати про майбутне
а коли стало зрозуміло, що за пару місяців це не закінчиться, довелося думати про майбутне
Это да. Так что я уже начинал готовится к обратному переезду, машину на сто загнал, начал собирать компактный набор продуктов «на первое время».
Но, к сожалению, дела пошли совсем не так, как хотелось, и пришлось искать жильё по месту.
И кстати, отвечая на вопрос «а почему не винница, там же тихо?» (ну, это если не иметь в виду собаку и прочее)
Да, в Виннице было классно, мы нашли школу недалеко от дома, в котором жили, поговорили с директором, милая женщина, подали документы, жена записалась на курсы языка в соседней библиотеке, мы привыкли гулять по набережной.
А потом в БЦ и дом офицера прилетела ракета. как раз туда, кудою (сорри) мы ходили обедать в Виз та виз. ТОлько ракета прилетела в 11 утра, а обедать мы ходили обычно в 12.
ТОлько ракета прилетела в 11 утра, а обедать мы ходили обычно в 12.
Після такого експірієнсу я б ближче за Закарпаття варіанти б не розглядав взагалі
Після такого експірієнсу я б ближче за Закарпаття варіанти б не розглядав взагалі
Да, было очень не по себе.
как раз туда, кудою (сорри) мы ходили обедать в Виз та виз
Ви про маршрут прогулянки чи про кінцевий пункт? Бо щось я пригадую в голові, здається, «Віз та віз» не так щоб аж поруч, а досить-таки далеко, аж за стадіоном ген-ген.
Ви про маршрут прогулянки чи про кінцевий пункт? Бо щось я пригадую в голові, здається, «Віз та віз» не так щоб аж поруч, а досить-таки далеко, аж за стадіоном ген-ген.
«Тудою»
мимо музея коцюибнского, мимо петроцентра, до дома офицеров, потом налево по улице (не помню как зовут), мимо стадиона- и как раз слева через перекрёсток — виз та виз
Кстати, качественно, недорого и сытно.
Я в округе перепробовал всё что можно было — виз та виз — намбер ван для пообедать
и как раз на таком растоянии, чтобы и не умереть пока дойдешь, и можно было прогулятся
Ездил сегодня в ТЦ
туда (примерно в 14) — меня обогнало 3 машины, я не обогнал никого
Обратно (примерно в 18) — меня обогнало уже 6 машин, я не обогнал никого
Да, это называется «всем мешать».
ну так якщо це сільська дорога (в плані трафіку), то звичайно байдуже. але якщо це траса, де навіть вантажівки їдуть 80-100км/г, то 60км/г буде таки заважати майже усім.
ну так якщо це сільська дорога (в плані трафіку), то звичайно байдуже. але якщо це траса, де навіть вантажівки їдуть 80-100км/г, то 60км/г буде таки заважати майже усім.
Трасса Винница-Гнивань-Жмеринка (дальше не ездил)
Областная трасса, не сельская.
в Україні небагато трас типу Київ-Чоп або Київ-Одеса, а усе інше — то сільські дороги :)
в Україні небагато трас типу Київ-Чоп або Київ-Одеса, а усе інше — то сільські дороги :)
Чуть поменьше пафоса и снобизма.
И тогда вас не будут напрягать смузи, топ10 по зно, балетніе школі, суши-бар в шаговой доступности и спа-салоні с барбершопами не далее 120 метров от ворот вашего особняка.
Ну так Гнивань-Жмеринка — это можно сказать сельская дорога. Нормальная трасса в Жмеринку — это по Барскому шоссе через Ров.
Ну так Гнивань-Жмеринка — это можно сказать сельская дорога. Нормальная трасса в Жмеринку — это по Барскому шоссе через Ров.
Вполне может быть, если вам нужно в жмеринку (мне — не нужно)
Но тем не менее, даже Винница-Гнивань (без заезда)-Браилив-Жмеринка — ну более менее. До Браилива, по крайне мере
на том участке где я езжу — покрытие отличное. Есть пара «щербин», но даже я на своём корыте их не замечаю — в Виннице на окружной — похуже будет.
Я повторю вопрос: "что такого должно происходиь в жизни, что вам нужно как можно быстрее приехать в ТЦ за покупками"?
У нас в Харькове таких называли быстро-петух ))))
Основний мінус в тому, що навколо живуть люди в середньому на 10 тис грн в місяць. Відповідно вся пропозиція товарів чи послуг буде разрахована саме на такого покупця.
В києві всі ці смузіхльобні в великих кількостях не тому що місто, а тому що багато попиту, який готовий платити за вищу якість.
В селі на 4 тисячі осіб можна знайти навіть «елітне» бухло: якийсь там Глєнфіддіх чи Чівас Ригал... Не факт, що це буде не шмурдяк місцевого розливу, але факт є фактом.
Це через те, що алкоголь довго зберігається. А от великі стиглі соковиті манго (та і будь-які стиглі соковиті фрукти по сезону) у селі не знайдеш. Я 24 лютого минулого року поїхав до тещі в село на кілька тижнів, а коли повернувся, зайшов у фруктовий магазинчик поблизу, в якому регулярно купував великі стиглі соковиті манго. Власник магазину мені сказав: «Вас не було, манго ніхто не купував, і вони згнили». Ну хоч би сам з’їв ті манго! Відтоді у той магазин так манго і не завозили, тож зараз я змушений ходити в інший кінець житлового комплексу до іншого фруктового магазину, щоб придбати великі стиглі соковиті манго. І це не лише манго стосується — будь-які соковиті стиглі фрукти в селі не можна знайти. Я коли в село до тещі влітку їздив, то завжди спершу накуповував у Києві сезонних фруктів — нектаринів, лохини, черешні — в залежності від сезону — а потім їхав.
Є й зворотній бік. В якомусь селі ти можеш вільно купити цілу рибину форелі замороженої. А в наших маркетах такого принципово не возять.
Страва, приготована з замороженої риби, значно гірша за смаковими якостями за страву, приготовану з рибини, спійманої в день приготування, тож щоб їсти смачну рибу, краще жити на березі моря чи океану.
Ну чому ж на жаль. Якщо неподалік від помешкання цілий рік температура води в морі чи океані не опускається нижче 26 градусів за шкалою Цельсія, то крім можливості споживати смачні страви, приготовані з риби, спійманої в цей же день, можна мати багато іншої цікавої активності — плавати, крутити сальто з пірса в воду, кататися на дошці для серфінгу, водних лижах, водних мотоциклах, пектися в пляжного волейбола.
Так, я зрозумів.
Я намагався пояснити, що якщо за допомогою переїзду на берег моря покращити смак споживаної риби, то при цьому можна покращити ще багато інших аспектів якості життя.
Я радий що кількість моїх однодумців зростає ;)
Чи обрали Ви місце, де можна куштувати свіжу рибу та насолоджуватися іншими перевагами моря?
В планах було 3 локації. Можливо оберу всі три, подивимося: Канада, Чорногорія або Хорватія, Канари чи щось острівне.
Свіжою рибою в обраних Вами локаціях можна смакувати цілий рік. Та вода в цих локаціях для мене захолодна. В Чорногорії та Хорватії середньомісячна температура води в морі піднімається вище 26 градусів за шкалою Цельсія (стандартна температура води для олімпійських басейнів) лише в серпні, тож ні весною, ні восени там комфортно поплавати на вдасться, та і влітку плавати холоднувато. В Канаді взагалі вище 23 градусів середньомісячна темпера води в океані не піднімається навіть у найтепліший для північної півкулі з точки зору температури води місяць року — серпень.
На Канарах температура води в океані ніколи не піднімається вище 25 градусів, зазвичай менше 23, навіть у найтепліші літні місяці.
А от «щось острівне» — це вже значно цікавіше — на світі є багато островів, біля яких температура води в морі чи океані цілий рік не опускається нижче «олімпійського стандарту».
Та недоліком островів є слабко розвинена інфраструктура.
Добре що не всі як Святослав і можуть насолоджуватись водними розвагами навіть при температурі води нижче 26 градусів. В чорному морі вода ніколи не піднімається вище 26 градусів, тим не менш там тисячі людей кожен рік мають
багато іншої цікавої активності — плавати, крутити сальто з пірса в воду, кататися на дошці для серфінгу, водних лижах, водних мотоциклах, пектися в пляжного волейбола.
А в місцях де купальний сезон ще довше ніж в акваторії Чорного моря так і ще більше.
Короче, важко буде Святославом. Все життя мріяти про одне, але в звичайному житті не відходити за межі 800 метрів від будинку, де не те шо океана, а навіть Дніпра нема.
А яку температуру води Ви вважаєте індикатором купального сезону?
А яку температуру води Ви вважаєте індикатором купального сезону?
В мене індикатор 22.5
Ну по цьому критерію в південно-східній Флориді цілий рік купальний сезон — там в основному вода в океані вище 26 градусів, кілька місяців зими нижче 26, але вище 23.
Дякую за розгорнуту думку.
Купувати далеко від води- у чому сенс? Якщо далеко то щодня ходити на пляж не будеш.
Тут я дотримуюся принципу, описаного Сергієм в одному з коментарів у цій темі. Живучи не за 800 метрів від пляжу, щодня на пляж, звісно, не вдасться ходити. Зате кожні вихідні восени, весною, взимку та влітку цілком можна проводити на пляжі, що вже значно краще, ніж лише влітку. З часом можна буде придбати житло ще й біля пляжу і ходити на пляж щодня.
спекотно
Це основна перевага))
Для серфінгу мені здається там умови не підходять
Коли там були хвилі, серфери каталися на дошках.
урагани
Мешканець південно-східної Флориди, який тут на доу час від часу відписується, стверджує, що вони там рідко бувають.
клімат сприяє плісняві
Мабуть, Ви маєте на увазі високу вологість улітку (я там був весною, тож наскільки заважає вологість влітку, поки що не уявляю). Я знаю, що на планеті є ще багато місць із завжди теплим морем чи океаном і без ураганів, з меншою вологістю і нижчою температурою повітря влітку, та віддалено складнувато оцінити інші параметри життя в тих місцях на зразок доступності якісної медицини,ставлення до учнів з інших країн з боку місцевих однокласників у державних школах, рівня злочинності, наявність доставки продуктів тощо. І хоча ці параметри лише за допомогою інтернету оцінити складно, та, я думаю, можливо, та і більш доцільно, ніж жити один-два роки щороку в новій країні, шукаючи ідеальні параметри.
Так, згоден, місце дуже близьке до ідеалу.
Я коли три тижні жив у Бока Ратоні, то застав і бриз, коли на воді жодної хвильки, і чималенькі хвилі, на яких каталися серфери, тож тут є і те що потрібно дітям, і те, що потрібно серферам, щоправда в різний час.
Ну він і писав саме про руйнівні урагани, що руйнівні урагани не дуже часто бувають.
Мешканець південно-східної Флориди, який тут на доу час від часу відписується, стверджує, що вони там рідко бувають.
рєдко но мєтко, як в Н.Орлеані
Чесно кажучи, поки що не знаю. Я був там у відрядженні три тижні років п’ять чи сім тому — точно не пам’ятаю, і рибу купував уже готовою у ресторанах.
На доу є дописувач, який живе у південно-східній Флориді, то з його дописів мені здалося, що він свіжу рибу ловить в океані самостійно.
На форумі мені писали, що біля Сингапура вода не дуже чиста.
А в Японії море холодне.
Навіть в найпівденніших частинах Європиь восени, весною, взимку на на початку літа вода у морі холодна.
Це означає, що переваги від переїзду до берега моря будуть використані не максимально. Свіжу рибу можна буде їсти цілий рік, а от плавати — тільки коли вода тепла (меншу частину року).
А от щоб використовувати переваги життя на березі моря по максимуму — потрібно селитися там, де купальний сезон цілий рік.
Святослав, я знаю як вирішити проблему. Просто треба оселитись там де вск ідеально, і не селитись там де не все ідеально.
Не дякуй! ;)
Яка різниця, по максимому чи ні? Умовно кажучі, в Києві цілий рік вода в Дніпрі чи озерах не піднімається вище 26 градусів. Тобто по максимому ти можешь витратити місяць відпуски і провести його на морі, температура якого не опускається в цей час нижче 26 градусів.
Ти міг би переїхати туди де тепла вода 6 місяців на рік, і вже в 6 раз покращити якість свого життя. І тим часом роздумувати над тим, як і де ще краще використати переваги життя на березі моря.
А так ти нічого не робиш, а тільки на форумі шукаєш якесь ідеальне місце, хоча є купа неідеальних, але які в декілька разів краще твого поточного.
Ти міг би переїхати туди де тепла вода 6 місяців на рік, і вже в 6 раз покращити якість свого життя.
Поки що не можу — прикордонники не випускають.
ічого не робиш, а тільки на форумі шукаєш якесь ідеальне місце, хоча є купа неідеальних, але які в декілька разів краще твого поточного.
Ну так поки не випускають прикордонники, можна обрати ідеальне місце, і коли прикордонники випустять, переселитися туди, де вода тепла цілий рік, а не туди, де вода тепла тільки 6 місяців на рік.
Поки що не можу — прикордонники не випускають.
Ти хочеш сказати, що мріяти про це став тільки рік тому?
можна обрати ідеальне місце, і коли прикордонники випустять
вибрав вже?
Ти хочеш сказати, що мріяти про це став тільки рік тому?
Ні, мрія з’явилася давно, а от перейти на повністю віддалену роботу, щоб втілити давню мрію, вдалося лише в листопаді позаминулого року. Перейшовши на повністю віддалену роботу в листопаді позаминулого року, я відразу ж запропонував дружині після зимових канікул перевести доньку на віддалене навчання та поселитися на березі завжди теплого моря або океану. Дружина, пам’ятаючи досвід онлайн навчання під час епідемії, запропонувала до літа довчитися в школі очно, а потім влітку 3 місяці пожити на березі теплого моря, подивитися, як нам усім зайде такий клімат, і якщо зайде добре, влаштувати дитину у тамтешню школу, якщо тамтешня школа виявиться хорошою, або на онлайн навчання. Таке рішення мені здалося цілком розумним. Після початку повномасштабного вторгнення ворогів ми обоє неодноразово пошкодували, що відразу ж не зробили так, як я запропонував у листопаді позаминулого року.
вибрав вже?
Ну, поки що компромісним варіантом виглядає Бока Ратон, щоб туди потрапити, потрібно знайти компанію, яка перевозить в США по візі L1 на віддалену роботу. Якщо таку компанію знайти не вдасться, то можна спробувати якусь з інших багатьох країн — тут вибір країн та міст широкий, як і велика кількість параметрів для вибору. Та схоже, що час для вибору в мене теж є — навряд чи в найближчі кілька місяців кордони для чоловіків відкриють.
Так щоб перевели по L1 треба як мінімум рік пропрацювати на таку компанію із України. Вже шукаєш такую компанію? Пройшов співбесіди? Все ж таки півтора року вже було на це.
О, дякую, не знав, що щоб перевели по L1 треба як мінімум рік пропрацювати на таку компанію із України. Тоді такий варіант мені не підходить, не хочу працювати в компанії лише заради примарної перспективи колись переїхати в США.
Ну ось і славненько. Можно тепер взагалі не вибирати далі країну. Краще комфорт-тауна все одно в світі місця нема.
Та ні, тепер потрібно обирати ще активніше, оскільки компромісний варіант — Бока Ратон, як з’ясувалося, не підходить.
Ну варіанти різні є. Мрію я не відкидаю, просто мрія не «жити в Бока Ратоні» а «жити на березі моря або океану, температура в якому протягом року не опускається нижче 26 градусів за шкалою Цельсія» — Бока Ратон в цьому плані, до речі, компромісний варіант, оскільки там взимку на кілька місяців все ж таки температура води падає нижче 26, хоча нижче 23 не опускається. Незважаючи на ці кілька місяців температури води нижчої за 26 градусів, я все одно розглядаю Бока Ратон як номер один у списку, тому що по всіх інших параметрах він кращий за всі інші місця з теплим морем увесь рік, про які мені поки що відомо (в основному через те, що про інші місця мені відомо небагато).
А варіанти потрапити до Бока Ратону, крім пропрацювати рік в Україні в компанії, яка перевозить в США по візі L1, звісно, є. Найкращий, хоча і найважчий, це віза O1. Хоча, мабуть, ще важче назбирати багато коштів та купити візу інвестора — та це, мабуть, недоцільно, оскільки з такою сумою можна жити у будь-якому іншому місці з теплим океаном у світі без необхідності працювати. Можна поселитися на березі завжди теплого моря чи океану на якійсь острівній країні в Карибському морі, чи в якійсь країні Центральної або Південної Америки, влаштуватися на роботу віддалено на якусь організацію в США і через рік переїхати туди по візі L1 або H1B (по L1, мабуть, легше, бо по H1B, якщо я правильно зрозумів те що пишуть на доу, якась лотерея). Можна ще спробувати грінкарту виграти, та це точно не з моїм везінням.
Рішення по заявках на цей тип візи дають орієнтовно всередині вересня, ~ через5.5-6 місяців після подання заявки
А, зрозуміло, це не набагато краще за L1 по часу отримання дозволу на роботу.
Якщо дружина хоче мати американську освіту
Та чесно кажучи, начебто не помічав такого бажання.
Зараз моя дружина не працює, та і за 15 років, які ми разом, дружина працювала лише кілька місяців після закінчення університету, десь 14 років тому. Взагалі дружина планує професійно реалізовуватися, коли діти виростуть, та це буде не в цьому році і скоріше за все не в наступному. Словом, краще, звісно, дві робочі візи, та якщо робоча буде лише одна, для мене, а для дружини залежна, так теж підійде.
Коли діти виростуть такий працівник уже нікому не буде потрібним, хіба низько кваліфікована робота.
Ми час від часу обговорювали ідею відкрити для дружини справу тут. Я пропонував відкрити магазин з продажу взуття або невеличкий клуб змішаних бойових мистецтв, оскільки ні того, ні іншого в моєму житловому комплексі немає. Та оскільки взуття дружина вибирати не любить, а бойові мистецтва їй не подобаються, ці ідеї були відкинуті. А так їй подобається образотворче мистецтво — та кілька студій живопису в нашому ЖК вже є, йога — та кілька студій йоги в нашому ЖК теж є, масаж — та кілька студій масажу в нашому ЖК є також. Ще дружині подобаються усілякі гарні сувеніри, та у нашому ЖК їх ніхто купувати не буде, це не туристичне місце. А от на березі моря магазин сувенірів, думаю, міг би приносити прибуток. Щоправда, в Бока Ратоні магазин сувенірів уже є, і не один. А от чи є там студія живопису, я не знаю — можливо, відкриє студію живопису.
А так взагалі у сусідній темі он написали, що в США менеджеру заправки без досвіду роботи та без освіти платять 225к+, тож щось мені підказує, що при бажанні знайти роботу в США все ж таки можна.
А так взагалі у сусідній темі он написали, що в США менеджеру заправки без досвіду роботи та без освіти платять 225к+, тож щось мені підказує, що при бажанні знайти роботу в США все ж таки можна.
Тому що це неправда. Ось реальна зарплатня там — 40k-60k
www.indeed.com/...ies?sort_type=highest-pay
Песимістичненько.
Ось відповідь оптиміста на цей коментар.
Ну в треді декілька людей сказали що там працювали і зарплати такі. Що ти там реально будеш працювати але володарі компанії гордяться тим що платять достойну зп своїм робітникам. Посилання на індід дає естімейт (low confidence) заробітної плати, це не сильно релевантно, і такі компанії як індід та гласдор вже не раз були зловлені на отримані грошей від роботодавців щоб вони правили дані.
Вот что говорит гугль
«The average teacher salary is estimated to be $66,397 for the
Учитель — это образованный человек с квалификацией.
Сомнительно что мойщик без образования получает в два раза больше учителя.
Чому ж сумнівно. У нас таке на кожному кроці трапляється, то чому там такого не може бути? Там же капіталізм, а не соціалізм.
Навіщо вигадувати, якщо можна подивитись офіційну статистику, яка має бути відкритою для кожного шкільного округу?
Наприклад в моєму шкільному окрузі, зп фреш града вчителя 54к (53 якщо бакалавр)
Коли стаж 36 років — 75к (74 бакалавр)
особливо враховуючи що вчителі, більшість із них, часто заробляють і набагато/вдвічі менше. і ця «середня» зп це середне між приватними школами де рік навчання дитини коштує 40-60тисяч і відповідно зарплати вищі, і «державними» школами де зарплати суттєво нижчі.
больше всего зарабатывают в нью-йорке, 90 штук
И да, там написано что учителя «андерпейед»
но опять таки, «разнорабочий за 120к» и «профи за 45к» — ну как бы не коррелируют, не?
Я не спорил бы «водитель трака за 300К», или «крановщик в порту за 600к» — это удивительно, но реально
но «мойщик за 120к» — у меня в этом случае остаются только очень сексисткие предположения
що саме Ваша дружина вміє робити з переліку функцій менеджера
Вона гарно організована, у неї дуже добре виходить керувати.
Студія масажу звучить більш реалістично. Якщо у Вас на це є гроші- на аренду приміщення і найняти массажисток.
Хоч РПЗ і бідні люди, та гроші на кілька місяців аренди та кілька місяців оплати заробітної плати працівників назбирати може навіть РПЗ.
Зараз важче буде знайти час на навчання — молодший син ще маленький, лише два роки. А садочки, я чув, у США доволі дорогі.
Хоча взагалі — мабуть варто подивитися, скільки коштують садочки в Бока Ратоні, а потім прийняти рішення.
Ну і щодо вступу дружини до університету в Бока Ратоні саме зараз є ще одна деталь — стопроцентної впевненості в тому, що до початку навчального року в Україні відкриють кордони на виїзд для чоловіків, у мене немає, а без мене дружина туди точно не поїде. Тож буде шкода заплатити за навчання і не навчатися.
ніхто не радить вам платити за навчання, треба подавати заявку на стипендію
А, ну так згоден, варто подати. Поговорю сьогодні з дружиною.
Вчитися з дитиною набагато легше ніж працювати з дитиною.
З цим я, звісно, згоден, та все одно вчитися з дитиною важче, ніж не вчитися з дитиною.
Дитсадки дуже дорогі, нереалістично.
РПЗ в США настільки бідні, що не можуть дозволити собі дитячий садок.
Ви працюєте з дому, можете кілька годин своіх дітей доглянути поки дружина сходить на пари.
Крім пар дружині ж іще і приготувати їсти потрібно, і поприбирати, і зайнятися з донькою уроками, і якусь зарядку зробити, та і відпочити теж потрібно. До того ж, крім пар будуть якісь домашні завдання, реферати, курсові роботи.
Навіщо вам дитсадок?
Щоб мати час на улюблені види спорту.
РПЗ в США настільки бідні, що не можуть дозволити собі дитячий садок.
Правильно писати, РПЗ в США, настільки бідні, щоб мати і дитсадок і непрацюючу дружину. Та й навіщо?
Насправді, — жарт. В нас садок коштує 500 баксів в місяць, 4 дні на тиждень 5 годин на день. Мені краще підходить варіант в моєму кантрі клубі — 7 з копійками за годину. Враховуючи, що дитина пропускає третину занять в садку — виходить дешевше :)
Насправді, — жарт. В нас садок коштує 500 баксів в місяць, 4 дні на тиждень 5 годин на день. Мені краще підходить варіант в моєму кантрі клубі — 7 з копійками за годину. Враховуючи, що дитина пропускає третину занять в садку — виходить дешевше :)
В Німеччині ми платимо 30 євро на місяць за садочок. І знаходиться він у 100 метрах від будинку, на території ЖК. Але так не скрізь, залежить від землі і міста. Може бути й 500 євро на місяць.
А, ну так ціни майже такі ж як і в Україні.
Я радий, що РПЗ в США може дозволити собі і дитсадок, і непрацюючу дружину :)
Ну так це коли потрібно, тому і ціна така, а це з підпискою. Та і полірованого невірно, я ж там писав
4 дні тиждень, 5 годин — день.
щоб туди потрапити, потрібно знайти компанію, яка перевозить в США по візі L1 на віддалену роботу
щось мені підказує, що проблема не в візі, а у грошах, які потрібно мати для життя в такій дорогій локації
Я вчора на zillow дивився ціни, то там деякі будинки дешевші, ніж квартири в новобудові у Ганновері.
Дешевше — це скільки в грошах? Підозрюю, що на порядок дорожче, ніж у коміорттауні. Якщо там багатий нейборхуд, то не може бути дешево ні купити (і ще податок на нерухомість), ні орендувати
Підозріло дешево, як для «райського місця». Варіанти за 2м+ виглядають цікавіше й біля океану, а не біля болота, де затоплює
От так усі й думають, що в такому райському місці не може бути так дешево, і навіть не намагаються купити, бо думають що якщо менше 2м, то там щось не так.
Там на мапі позначені й ризики затоплення й пожеж. Плюс де ближче до болота, більше шансів що щось не дуже доброзичливе заповзе на газон чи у басейн.
А з приводу квартир/домів для касирів та кухарів — гадаю в тих районах і не такі публічні школи, як хоче собі Святослав
Так я ж про це й веду мову, що спочатку треба знайти високооплачувану роботу, а потім вже переїзджати в дорогу локацію. А з українською синйорською з/п там вийде оселитися лише поряд з касирами супермаркету
Так касири супермаркету у прибережних містечках південно-східної Флориди гарно живуть — можуть кожні вихідні плавати у теплому океані, крутити сальто з пірса у воду, пектися в пляжного волейбола, кататися на дошках для серфінгу, водних лижах, їдять свіжу рибу.
Так для всього цього можна й на пляжі бомжувати... А живуть вони, як і усі інші касири у світі, досить бідно — зовсім не як мільонери
Так це ще одна перевага теплого клімату — можна спати на вулиці і не замерзнути.
Так, в перерахованих країнах купальний сезон цілий рік. В якій із них, на Вашу думку, краще було б поселитися з дітьми молодшого шкільного та дошкільного віку?
Бока Ратон виглядає як компроміс — доглянуте місто, заможні мешканці, купальний сезон цілий рік — більшість року температура води в океані вища 26 градусів, кілька місяців зими температура води в океані нижче 26, але вище 23. Неодноразово чув, що там хороші школи. Ще й якщо вірити zillow, то будинок там можна придбати дешевше, ніж у Ганновері (одне з найкращих міст Німеччини) квартиру.
одне з найкращих міст Німеччини
Світу ;) (за інформацією експертів ДОУ)
Я б орієнтувався на старший шкільний вік, або взагалі вже без дітей, бо поки ти зберешся, вже діти виростуть, а глобальне потепління зробить навіть воду в Європі вище 26 цілий рік :)
В селі на 4 тисячі осіб можна знайти навіть «елітне» бухло: якийсь там Глєнфіддіх чи Чівас Ригал...
Це як раз очіковано — треба ж щось купувати на хабарі голові сількомуни чи начальнику рибхоза.
Основний мінус в тому, що навколо живуть люди в середньому на 10 тис грн в місяць. Відповідно вся пропозиція товарів чи послуг буде разрахована саме на такого покупця.
Вот только цена будет достаточно высокой.
Мне дешевле сгонять в райцентр в атб, а еще лучше — в винницу в метро
справа ж не тільки в продуктах. У всьому. Тобто в цілому всі послуги, товари, якість — буде як в Києві в кінці 90х.
справа ж не тільки в продуктах. У всьому. Тобто в цілому всі послуги, товари, якість — буде як в Києві в кінці 90х.
Да, согласен
как я уже писал не раз — смузихлёбам в подворотах будет тяжело найти барбер шоп, школу топ10зно, дорожку для пробежек и приличную студию балета.
Но так чтобы просто нормально, спокойно жить с семьей в своём доме, а не быть приживалкой на съемной квартире, с которой в любой момент могут попереть — вполне себе вариант. Ну и плюс повышенная автономность по сравнению с городом.
Ну чому ви все переводите до якихось смузіхльобів?
Що, приємні затишні кафе, магазини з хорошим вибором, якісні косметичні послуги, якісний одяг, хороший спортзал чи басейн, школа чи садочок з нормальними умовами для навчання і достатьною кількістю вчителів, лікарні сучасні. Це все що, тільки смузіхльобам потрібно?
Навіть в своєму будинку — купити меблі, зробити ремонт — це все потребує пропозиції. Звичайно можна це зробити із дешевих, неякісних найдешвших китайських матеріалів, але навіщо тоді добре заробляти?
Ну чому ви все переводите до якихось смузіхльобів?
Потому что в рамках этой темы я уже в 15й раз поясняю что и как — и всё равно появляется 16й смузихлёб который становится в 3ю позицию и изрекает «В селе нет смузибара, как там можно жить!»
Да без смузибара прожить можно. А вот хреновая школа на
Да без смузибара прожить можно. А вот хреновая школа на9-классов при наличии детей — это уже проблема. Потому что детям нужно нормальные знания получать, а то что ж это получится?
Давайте я в 17й раз за тему поясню: «МНЕ (вот лично мне, мне, понимаете, мне. Не вам, не кому-то, не дяде Васе. МНЕ) нужен (ну пока что) только 1й класс. Ну может понадобится второй-третий. У меня ЕСТЬ первый класс. Вот МНЕ — НУЖЕН первый класс — и у МЕНЯ — он ЕСТЬ».
Если КОМУ-ТО ВДРУГ понадобаится ПЯТЫЙ — да, вопрос — надо возить в райцентр (12 минут по трассе, возят школьным автобусом). Не дальше, чем школа в Харькове.
Вы выбрали изначально неверную стратегию что-то на полном серьезе аргументированно доносить, практически основная масса людей приходит сюда доказывать свою точку зрения, не важно насколько она вообще здоровая и главное — относится к теме разговора.
Увы, но доу форум это в большинстве случаев спор ради спора, поэтому либо трололо либо прийти в тему и спустить пар.
В селі взагалі нічого немає, що там робити можна, якщо ти не займаєшся сільським господарством?
В селі взагалі нічого немає, що там робити можна, якщо ти не займаєшся сільським господарством?
Управлять отделом разработки и сопровождения баз данных, писать статьи, получать второе высшее (попутно пользуясь тем что для магистров курсы на курсере — бесплатные) — ну в общем всё то, что я делал в Харькове. Ну только в офис ездить не надо.
Що, приємні затишні кафе, магазини з хорошим вибором, якісні косметичні послуги, якісний одяг, хороший спортзал чи басейн, школа чи садочок з нормальними умовами для навчання і достатьною кількістю вчителів, лікарні сучасні. Це все що, тільки смузіхльобам потрібно?
Навіть в своєму будинку — купити меблі, зробити ремонт — це все потребує пропозиції. Звичайно можна це зробити із дешевих, неякісних найдешвших китайських матеріалів, але навіщо тоді добре заробляти?
Ну откуда в нашем селе — качественные товары, мы же живём не в 30км от Винницы, а в 19 веке, нам негде всё это купить, заказать, привезти самому или заказать доставку.
Ну закажи в село для своєї дитини школу, в якій є туалет в який не страшно сходити, необшарпаний клас, і уроки математики і фізики веде не постійно бухий фізрук, тому що інший вчителів не залишилося.
може він щодня возить дитину у Вінницю?
Тоже кстати не такая и проблема
Рабочее место в коровкинге на весь день стоит что-то около 300 грн, если перейти на вариант «вожу детей в Винницу в школу», то можно взять абонемент — выйдет еще дешевле.
Ну закажи в село для своєї дитини школу, в якій є туалет в який не страшно сходити, необшарпаний клас, і уроки математики і фізики веде не постійно бухий фізрук, тому що інший вчителів не залишилося.
1. туалет есть
2. Класс с ремонтом. Не версаль, но аккуратно и старательно
3. 1й класс, уроки физики немного рановато, но спасибо что спросили.
Що, приємні затишні кафе, магазини з хорошим вибором, якісні косметичні послуги, якісний одяг, хороший спортзал чи басейн, школа чи садочок з нормальними умовами для навчання і достатьною кількістю вчителів
it depends)) бо наприклад мені з цього списку не потрібно аж нічого, Олексію мабуть теж)
it depends)) бо наприклад мені з цього списку не потрібно аж нічого, Олексію мабуть теж)
Не, я не против, если бы были кафе, магазины и прочее.
но, в 17й разу уже поясняю:
1. Я переехал в село не потому что «ой как мне нравится жить без инфраструктуры или сервиса», а потому что вот лично мне и моей семье — крайне затруднительно найти нормальное жильё в городе — при этом не за все деньги мира. Кому интересно — я выше ужи писал
2. Я был бы рад, если бы инфраструктура и услуги были. Но в данном случае плюсы моего текущего проживания в селе — перекрывают минусу инфраструктуры и сервиса.
зы и уважаемым оппонентам нужно чуть меньша пафоса насчет «косметических услуг и качественной одежды». Господа, я живу в селе, а не в 16м веке, мне до брендового магазина — 30 минут езды, если мне захочется труселя от кевина кляйна — я просто добавлю в список покупок. Ну или блин закажу доставку курьером новой почты.
Школа — да, МОГЛА БЫ быть проблемой в старших или даже средних классах. но не в 1м классе
Садик — вообще не проблема при наличии жены.
так что проблемой является только отсутствие бассейна. но я ненавижу воду и плавать. так что это не проблема, а преимущество.
И да, если кто-то персонально «а я люблю бассейн!» — ну ок, не приезжайте и не селитесь рядом со мной, в чем проблема?
Ещё один момент в пользу собственного жилья: в случаях повышенного спроса, как прошлой весной, людям призывных кондиций могут сдавать жилье с гораздо меньшим энтузиазмом. Даже если они без животных в количествах.
Ещё один момент в пользу собственного жилья: в случаях повышенного спроса, как прошлой весной, людям призывных кондиций могут сдавать жилье с гораздо меньшим энтузиазмом. Даже если они без животных в количествах.
и второй плюс — на территорию частной собственности очень сложно проникнуть законным путём.
А ещё человека очень сложно задержать на улице законным путём и насильно запихать в автомобиль.
Особенно сложно это сделать, если задерживающий не является полицейским.
А ещё человека очень сложно задержать на улице законным путём и насильно запихать в автомобиль.Особенно сложно это сделать, если задерживающий не является полицейским.
проще, чем на своём собственном закрытом дворе
Метро спонсор війни.
И меня это очень нервирует, т.к. это единственных ближайший ко мне оптовик. Но где-то рядом есть АТБ, и врлде бы еще кто-то. ну и хочется надеятся, что после закрытия метро в том здании откроют какой-то другой оптовик
Я тоже думаю брать, правда в Киеве :)
Выезжать никуда, в данный момент, не собираюсь. В начале войны тоже не дёргался и сидел в Киеве, так как не верил что начнётся, а когда началось не верил что смогут захватить, с первым ошибся, со вторым, к счастью нет.
Як зараз з реальними цінами в Києві?)
Деколи задумуюсь продати свою двушку
Честно кажучи не бачу сильних змін в ціні, проте я дивлюсь вторинний ринок, там є неліквід на який є високі скидки — це квартири в старих будинках чи далеко від метро чи все разом.
А в нових будинках, чи в старих будинках але в центральних районах міста нічого кардинально не змінилося, думаю максимальні скидки зараз в тому, що немає річного росту цін як це відбувалось до початку повномасштабного вторгнення.
Думаю зараз дуже вигідно, в плані ціни, вкладатися в новобудови, на них зараз реально високі скидки у забудовника але це дуже небезпечно як на мене)
Тут і думати немає про що. Ринок максимально просів, для перекупів то ідеальний час вкластись в житло. На сході після припинення бойових дій ціни на квартири будуть набагато вищі ніж на заході(звісно на вцілілі квартири). В разі приєднання до ЄС ціни стрибнуть ще вище. Тож моя думка що якщо купувати то саме зараз
Только этого не будет. Нас туда не возьмут даже на тех же правах, что Пуэрто-Рико.
Ринок максимально просів
Було б цікаво глянути приклади, де саме (у яких містах хоча б із першої десятки останнього DOU-рейтингу комфортних міст) помітно просіли ціни на пристойне житло. Саме РИНКОВІ ціни, окремі випадки термінового продажу, коли людям треба гроші емігрувати (або воювати — так, я знаю і такий випадок) не розглядаємо. Особисто я значного просідання не бачу.
Якщо ви покупець, то вам потрібно не значне просідання всього ринку (для якого треба багато часу), а наявність декількох пропозицій за зниженою ціною в ваших бажаних комплексах чи районі з бажаним метражем.
В Києві такі пропозиції вже є в тих районах де я дивлюсь (наприклад 140 тисяч замість 200 на 2х кімнатні, чи 85 тисяч замість 130 на однокімнатні в домах на Печерську та Оболонський набережній в домах від 2004 року). В більш нових комплексах (наприклад ЖК Seven) бувають пропозиції за однушки з ремонтом за 70к замість 100к до війни за подібну
Дякую за інфу, хоча це не відповідь на поставлене запитання (окремі випадки я й сам бачу, а добродій пише «ринок просів») )))
Так ринок завжди становив десь
Тобто це не одна-дві пропозиції. А десятки цікавих пропозицій в кожному районі, які і створюють ринок.
А все інше — це просто об’яви від людей, кому не треба продавати — вони не оновлювали оголошень, чи за кордоном, чи збирають статистику по ринку, чи просто не хочуть продавати дешевше, ніж купили )
Таких було багато і в
близька знайома купила гостинку у Харкові за 8к баксів, до війни це були всі 20, чи більше. Просів, звісно, просів))
близька знайома купила гостинку у Харкові за 8к баксів, до війни це були всі 20, чи більше. Просів, звісно, просів))
Это где? С ремонтом/без?
Ринок максимально просів, для перекупів то ідеальний час вкластись в житло.
Лол, поцікався цінами у Львові. Ціни ті самі що і до 24 лютого. Ніхто не планує навіть знижувати
dou.ua/...rums/topic/41968/#2576632
кому не треба продавати — вони не оновлювали оголошень, чи за кордоном, чи збирають статистику по ринку, чи просто не хочуть продавати дешевше, ніж купили )
Забагато «чи»
Всі нові оголошення з довоєнною ціною. Деколи навіть більшою
Хіба Львів, і то сумніваюсь, бо в Києві:
forum.finance.ua/...ic.php?p=5544296#p5544296
Продав дві
А тема про що, чи тільки про Львів, а решта по барабану?
І я теж написав «хіба Львів», бо в Києві мінус пісят прОцентів
Завжди дивуюсь твоїй твердолобості. Перечитай тред. Можеш не відповідати.
На сході після припинення бойових дій ціни на квартири будуть набагато вищі ніж на заході(звісно на вцілілі квартири).
Які для цього підстави? Візьмемо, наприклад Харків.
Більшість великих підприємств, які до війни якось дихали — зараз пошкоджені, зупинені і скоріші за все сенсу їх відновлювати вже нема (бо там станки ще часів СРСР). Ринок Барабашова, де працювала третина Харкова, згорів і відновлювати теж нема нащо. Бо кордон з Парашею буде закрито ще довго — і це означає що Харків це «глухий кут». Ніхто не буде приїздити сюди на ринок, як раніше. Харківська область частково зруйнована та засіяна мінами. Усі аграрні підприємства постраждали.
Частина біженців повернуться до Харкова — але грошей у них не буде. Отже кафе, ресторани, ТРЦ та усе інше не буде сенсу навіть відкривати.
Ярославський, Фельдман та інші олігархи в Україну вже не повернуться. Футбола та технопарків — не буде.
ІТ пішло з Харкова і повернеться мабуть не скоро. У першу чергу через освіту. Більшість викладачів харківських ВУЗів — евакуювалися, і, скоріше за все, вже викладають у Європі. За 3 роки ковіда та війни навчання у школах можна вважати зупинилося. Студентів не буде — або будуть дуже тупі. Харків як Університет зазнав фатального удару — навіть те, що залишалося від науки СРСР — вже втрачено.
Ну от і все: ані заводів, ані торгівлі, ані науки, ані ІТ, ані розваг — у Харкові після війни нема чого чекати. Він буде десь як Донецьк з Луганськом — залишаться тільки пенсіонери.
Одразу видно не бізнесмена. Навіть якщо в Харків повернеться половина населення, це все одне буде велике місто. Промисловості там до біса, відновлювати набагато простіше, ніж будувати нове. Тому все, що має хоч якусь цінність буде або відновлено, або змінено власників. Харків відновиться. Як й Херсон, як й інші міста.
Промисловості там до біса, відновлювати набагато простіше, ніж будувати нове.
Довольно спорные утверждения, как насчет «дофига промышленности», так и насчет «проще восстанавливать, чем строить с нуля».
ну и вопрос — насколько велики риски для человека, который соберётся в Харькове строить промышленное предприятие, готовить инфраструктуру, завозить и монтировать оборудование — если туда в любой момент может прилететь с300 и накрыть это всё медным тазом? Страховки то тоже не действуют, никакая страховая такой случай покрывать не будет.
Тому все, що має хоч якусь цінність буде або відновлено, або змінено власників.
Ну, насчет того что в «мутной воде» — «всё, что имеет ценность — поменяет владельцев» — вот в этом я нисколько не сомневаюсь.
Довольно спорные утверждения, как насчет «дофига промышленности», так и насчет «проще восстанавливать, чем строить с нуля».
Не знання певних фактів не змінює ситуацію.
ну и вопрос — насколько велики риски для человека, который соберётся в Харькове строить промышленное предприятие, готовить инфраструктуру, завозить и монтировать оборудование
Ризики прораховуються. З ними можна працювати.
Не знання певних фактів не змінює ситуацію.
Ну, назовите мне пару «дофига промышленников»? Не СТО, не швейников — а именно промышленников — машиностроение там или типа того.
Ризики прораховуються. З ними можна працювати.
СТО, кафе, бары, всё такое — да, вполне
Промышленность, аграрии — крайне сомнительно.
Ну, назовите мне пару «дофига промышленников»?
Коли вже люди навчяться користуватися гуглом...
ppr.kharkov.ua/...ua/mechanical-engineering
Промышленность, аграрии — крайне сомнительно.
Для людини, яка не розуміє що таке ризики, дійсно все здається сумнівним... Особливо коли хочеться стабільності та все таке...
Коли вже люди навчяться користуватися гуглом...
ppr.kharkov.ua/...ua/mechanical-engineering
Вот очень хочеться пройти по списку и по каждому отметить — кто там работает, а кто — нет.
но список большой и безумный. Телесенс — «машиностроение»? Рили??? Спасибо, поржал
ХАЗ — «машиностроение»? И как — много он самолётов выпустил с 2003 года?
ФЕД, Хартрон? Я вас умоляю
тут перечислены множество предприятий, которые когда-либо БЫЛИ на территории Харькова.
Для людини, яка не розуміє що таке ризики, дійсно все здається сумнівним...
Конечно, не понимаю. У меня спец-курс по риск менеджемнту только через один семестр. Откуда мне понимаьт что такое «риск получить разъебаное в хлам предприятие» — и сколько это стоит по деньгам?
Вот очень хочеться пройти по списку и по каждому отметить — кто там работает, а кто — нет.
Відмічайте, відмічайте. Даю підказку, відкриваєте топ 100 найбільших платників податків, шукаєте там підприємства з Харкова. Самий простий спосіб дізнатися, хто працює, а хто — ні. Та я б соромився заявляти, що в Харкові мало промисловості, особливо коли ти там мешкаєш. Та є інші, опосередковані показники, які кажуть про розвинутий промисловий потенціал міста. Наприклад кількість населення. Ці цифри мають пряму залежність.
У меня спец-курс по риск менеджемнту только через один семестр. Откуда мне понимаьт что такое «риск получить разъебаное в хлам предприятие» — и сколько это стоит по деньгам?
Ще курс логіки варто пройти. Щоб не втрачати причинно-наслідкові зв’язки. Задам просте запитання, скільки підприємств Харкова були роздовбані в хлам? Повністю. Кількість наведіть.
Відмічайте, відмічайте. Даю підказку, відкриваєте топ 100 найбільших платників податків, шукаєте там підприємства з Харкова. Самий простий спосіб дізнатися, хто працює, а хто — ні. Та я б соромився заявляти, що в Харкові мало промисловості, особливо коли ти там мешкаєш. Та є інші, опосередковані показники, які кажуть про розвинутий промисловий потенціал міста. Наприклад кількість населення. Ці цифри мають пряму залежність.
Я просмотрел первые 50 штук отсюда https://rating.zone/top-200-najbilshykh-kompanij-ukrainy-za-sumoiu-splaty-podatkovykh-platezhiv-za-2020-rik
С большо натяжкой только филип морис можно отнести к Харьковской табачке
Та є інші, опосередковані показники, які кажуть про розвинутий промисловий потенціал міста. Наприклад кількість населення. Ці цифри мають пряму залежність.
И именно по этой причине в топ-50 нет ни одной компании из Харькова. ну ок.
Задам просте запитання, скільки підприємств Харкова були роздовбані в хлам? Повністю. Кількість наведіть.
А ты, петров, перечисли их помённо. ©
ХТЗ — раздолбано в хлам, например, судя по заявлениям.
Все остальные — не в хлам, но разумность их восстановления весьм сомнительна.
Вы, наверное, никогда не работали на (крупном) машиностроительном заводе? Хотя бы приблизительно понимаете, что такое, к примеру, тот же ХАЗ?
Это не СТО, которое можно построить за месяц — или вообще учредить «на коленке» в гараже. Там всё немножко сложнее. в т.ч. с корпусами, строениями и оборудованием (некоторое, кстати, является уникальным, и в случае утраты — крайне сложно заменяется. и стоит оно не 28 копеек, а подороже)
ХТЗ — раздолбано в хлам, например, судя по заявлениям.
По заявам кого саме? Давайте точніше.
Вы, наверное, никогда не работали на (крупном) машиностроительном заводе? Хотя бы приблизительно понимаете, что такое, к примеру, тот же ХАЗ?
Ви всіх вважаєте йолопами за замовчуванням? Я собі дуже гарно уявляю масштаби та розміри великих заводів або підприємств. Скільки обстрілів пережив Харків? Скільки відсотків житлового чи промислового фонду пошкоджено за рік війни?
(некоторое, кстати, является уникальным, и в случае утраты — крайне сложно заменяется. и стоит оно не 28 копеек, а подороже)
Унікальне обладнання — це, за моїми переконаннями, обладнання ASML для фотолітографії на жорсткому ультрафіолеті. Оце дійсно унікальне обладнання. Решта — заміняється разом з техпроцесом, якщо є потреба. Так, це коштує не копійки, але керування ризиками й не про вартість.
По заявам кого саме? Давайте точніше.
Я так понимаю — вы у нас специалист по харьковскому машиностроению, вы должны знать, не так ли? :)
Решта — заміняється разом з техпроцесом, якщо є потреба
Вопросов больше не имею.
если вы считаете что можно «просто взять и заменить техпроцессы на хазе» — флаг вам в руки.....
вы блин представляете что такое «заменить техпроцессы»? Поменять всё оборудование, материлаы, технологические карты....
Я так понимаю — вы у нас специалист по харьковскому машиностроению, вы должны знать, не так ли? :)
Зрозуміло, ваші висловлювання базуються на чутках та плітках, а не на фактах.
Вопросов больше не имею.
если вы считаете что можно «просто взять и заменить техпроцессы на хазе» — флаг вам в руки.....
Що вас лякає? Ви розумієте, що ваші побоювання базуються на власній невпевненості або необізнаності?
вы блин представляете что такое «заменить техпроцессы»? Поменять всё оборудование, материлаы, технологические карты....
Що не так? Ви можете це робити не за раз, а ітеративно. Так нормальні підприємства постійно роблять, щоб розвиватися. Тим паче, що нові техпроцеси та матеріали можуть бути в рази дешевші за поточні. Що вас так дивує в моїх словах, я не розумію?
Ви принципово проігнорували мої запитання про відсоток пошкоджених будівель? На не зручні запитання немає бажання давати відповідь?
Зрозуміло, ваші висловлювання базуються на чутках та плітках, а не на фактах.
окей, лет ми ду ит фо ю
www.google.com/...&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Первая новость — сверху
ukragroconsult.com/...сообщает пресс-служба DCH.
Группа DCH бизнесмена Александра Ярославского сообщила о полном разрушении своих четырех активов в Харьковской обл., однако продолжает хозяйственную деятельность.
Що вас лякає? Ви розумієте, що ваші побоювання базуються на власній невпевненості або необізнаності?
По первым двум образованиям — я инженер конструктор и инженер технолог. Поэтому меня — пугают перспективы замены технологии, особенно — единомоментной 100% замены технологии. Это тебе не с винды на линух перелезть и не скуль на оракул заменить, тут всё значительно хуже.
Що не так? Ви можете це робити не за раз, а ітеративно
Вот только при разрушенном производстве — не получится «итеративно», получится только «одномоментно».
Тим паче, що нові техпроцеси та матеріали можуть бути в рази дешевші за поточні.
Да, могут. но всё это надо пересчитать, всё это надо проработать с самого начала. Это огромный труд, просто гигансткий. Вы сильно недооцениваете значение базиса в машиностроении.
Ви принципово проігнорували мої запитання про відсоток пошкоджених будівель?
Извините, но гуглем у вас я работать не собираюсь.
Однако скажу, что в мой дом — прилетало 4 раза, в дом дочери — 3 раза, нексолько раз прилетало в соседние дома. И мы даже не на северной салтовке.
окей, лет ми ду ит фо ю
Фо йоселф, пане Олексію, фо йоселф.
Поэтому меня — пугают перспективы замены технологии, особенно — единомоментной 100% замены технологии.
Та я вже зрозумів. Компанія Intel міняла технології виробництва на сфоїх фабриках по декілька разів за 10 років. І нічого, вижили якось. А от пана Олексія така перспектива чомусь лякає... Ну ок.
Это огромный труд, просто гигансткий. Вы сильно недооцениваете значение базиса в машиностроении.
Ви зараз шукаєте причини, а не способи реалізації. Бізнес не шукає причини, чому це неможливо зробити, а можливості таки зробити щось. Про це я казав ще раніше.
Извините, но гуглем у вас я работать не собираюсь.
Вам не треба працювати гуглом, я хотів, щоб ви попрацювали головою. Зробили прості висновки, скільки відсотків житлового та не житлового фонду пошкоджено за рік війни. Коли ти працюєш з ризиками відчуття та суб’єктивна думка не помічники. Цифри — наше все.
Та я вже зрозумів. Компанія Intel міняла технології виробництва на сфоїх фабриках по декілька разів за 10 років. І нічого, вижили якось. А от пана Олексія така перспектива чомусь лякає... Ну ок.
Компания интел переходила на новые технологии имея в запасе работающие старые технологии и огромный запаса денег. Имея же на руках только технологическую документацию при разрушенном производстве и не имея денег — крайне сложно будет «перейти на новые технологии»
а использовать старые — не всегда может быть возможно, т.к. в том же машиностроении технологии у нас не самые новые и нужного оборудования уже может (и нет) в продаже
Ви зараз шукаєте причини, а не способи реалізації. Бізнес не шукає причини, чому це неможливо зробити, а можливості таки зробити щось. Про це я казав ще раніше.
Например бизнес будет строить новые заводы совсем не в Харькове и не будет восстанавливать те же ХАЗ, ХТЗ, Турбоатом
Зробили прості висновки, скільки відсотків житлового та не житлового фонду пошкоджено за рік війни.
Жилого фонда повреждено от 20%, промышленности — от 50.
Вот вам — числа, дальше — что?
Компания интел переходила на новые технологии имея в запасе работающие старые технологии и огромный запаса денег.
Ви зараз намагаєтеся натягнути сову на глобус. При тому, що Intel має дофіга вільного кеша на рахунках, вони вперто залучають кредитні кошти... В цьому реченні є підказка, як поводиться бізнес, коли їм треба щось досягти, а шукати відмазки.
и не будет восстанавливать те же ХАЗ, ХТЗ, Турбоатом
Подивимося. Запам’ятати цей «твіт»?
Подивимося. Запам’ятати цей «твіт»?
С радостью окажусь неправ.
в начале 2000 мы потеряли неслабое количество денег когда ХАЗ накрылся медным тазом.
так что мне будет приятно, что огромное машиностроительное предприятие, к автоматизации которого я приложил свою благодатную длань — восстенет из пепла аки феникс, и начнет выпускать профильную продукцию.
зы ХТЗ и Турбоатом пусть тоже восстановятся, буду только рад. но — по профилю, всё таки, а не «мивиной».
Intel має дофіга вільного кеша на рахунках, вони вперто залучають кредитні кошти..
тому що вартість позиченого капітала може бути дешевше за використання власних коштів, класична задача з економікс debt vs equity
Алексей, я восхищаюсь вашим уровнем спокойствия при ответах собеседнику на абсолютно очевидные вещи. Как дочка харьковских инженеров машиностроителей, закончивших машфак хпи, проработавших на многих заводах (весь круг общения также работал на производстве), могу подтвердить что производство как таковое уже не существует и ещё ДО войны почти все промышленные предприятия прекратили своё существование. Как говорил однофамилец Александра, товарищ Шпак: все, шо нажито непосильным трудом....
І де ж працював мільйон людей?
Мне опять пойти в гугль и поискать за вас? Извините, я не буду
Я уже пару раз сходил туда вместо вас — один раз за топ 200 плательщиков налогов, второй раз — за микро-обзором предприятий. Пора бы и вам пойти в гугль и вернуться оттуда с сегментацией рынка труда в Харькове.
Так би й сказали — я не знаю. Навіщо стільки гучних слів та патетики?
Так би й сказали — я не знаю.
т.е. вы не знаете — но продолжаете упорно проталкивать свои феерические фантазии?
Точно, ви ж краще за мене все знаєте, я забув...
Я рад что мы с вами пришли к консенсусу в таком непростом вопросе.
Дерзайте! Признать свою неправоту — это первый шаг на пути к нормальному мышлению.
Та це ж молодь, яка тих заводів вже не бачила!
Вони зараз будуть казати «та нащо взагалі ті совкові заводи»? Писав же вище що Intel до нас прийде і замість ХТЗ збудує тут завод квантових процесорів.
Ви маєте пам’ятати скільки разів Україні обіцяли райське життя.
Спочатку отримали незалежність. «Годі годувати Москву!» — без решти совку на шії Україна мала як сир у маслі жити ... хто 90 пережив той пам’ятає як це було.
Потім Помаранчевий Майдан — будемо жити як у Європі! Пенсії будуть по 4К евро.
Але нічого: зараз от переможемо Парашку — і нас відразу візьмуть до ЕС і НАТО. Приїдуть Ілон Маск, Билл Шейтс, Сорос — і побудують нам в Україні такий Рай, якого ніде нема.
А працювати українцям ще 100 поколінь не доведеться — бо Парашка буде платити репарації.
Та це ж молодь, яка тих заводів вже не бачила!
Посміявся... Я бачив, як ті радянські заводи ще працювали... При совку...
Ви всіх вважаєте йолопами за замовчуванням?
Не всех
Я собі дуже гарно уявляю масштаби та розміри великих заводів або підприємств.
Едва ли.
Едва ли.
Авжеж, пан Олексій Ковальов краще за мене знає, що я уявляю, а що ні! Так так... продовжуйте, продовжуйте...
Авжеж, пан Олексій Ковальов краще за мене знає, що я уявляю, а що ні!
Судя по «да что там такого в замене техпроцесса!» — видимо вы правы, и я знаю лучше вас, что вы там себе фантазируете.
Відмічайте, відмічайте. Даю підказку, відкриваєте топ 100 найбільших платників
89 место — ХарьковОблЭнерго
185 место — ТЕЦ5
Негусто
Найбільшим платником податків з Харківщини стало ПрАТ «Філіп Морріс Україна». За 2019 рік підприємство сплатило 17 млрд 223 млн 127 тис. грн податків. Це на 16,59% більше, ніж в попередньому році.
Ще два харківських підприємства потрапили в нижню частину рейтингу.
На 92 місці — ПрАТ «Укргазвидобуток». Компанія сплатила 586 млн. 881 тис. грн. Газовидобувна компанія виявилася єдиною серед харківських підприємств, яка в 2019 році в порівнянні з попереднім зменшила суму податкових платежів. Зниження склало 4,2%.
причому з цього:
* філіп моріс вже всьо, податки платить — але про нього в Харкові можна забути.
* Турбоатом — про турбінку вже всьо написано..
* Укргазвидобуток — ну не дуже це машинобудування та і з робочими місцями не густо..
ну, как я и говорил — табачка
На 92 місці — ПрАТ «Укргазвидобуток».
Блин, про них забыл как-то. и еще шебелинкагаздобыча есть, я с ними году так в
там в списке вообще в топах — газ, нефть, папиросы, атб, торговля
машиностроения как-то и нету особо :(
Промисловість в Харкові то ще один радянський міф. Місцеві про це прекрасно знають.. та і чуть шо треба виготовити — це в Дніпрі, будь ласка.
А в Харкові абсолютна більшість з того списка — то збиткова відбувалівка з вічними затримками зарплати, тупо потрібне для з бюджета кошти тягнути та щоки надувати..
Вот, отличное машиностроение
ХАЗ задолжал своим сотрудникам больше 218 миллионов гривен зарплаты
Сейчас завод работает три дня в неделю, а на работу выходит меньше трети сотрудников.
Вот еще отличное машиностроение
«Турбоатом» подписал контракт на 1,2 миллиарда гривен
Реализация контракта позволит создать около 25 тысяч рабочих мест.
єто примерно 50К гривен на рабочее место. Отличный уровень для крупнейшего машиностроительного завода. (спойлер: не создали)
ХТЗ
Рашисты полностью уничтожили тракторный завод ХТЗ
Исходя из этой информации и официального заявления Группы DCH, полностью уничтоженным заводом в Харьковской области является тракторный завод ХТЗ.
Табачка (не машиностроение, но прибыльное)
Рано утром третьего мая российские оккупанты обстреляли Харьковский район, начался пожар на фабрике в поселке Докучаевское.
Ну и так далее по списку.
Все эти предприятия были обстреляны, у них разрушены корпуса, повреждено оборудование, склады, запасы
ЕСТЕСТВЕННО! первое что сделает человек, который захочет вложить несколько сотен миллионов долларов в машиностроение — это выбере место поближе к границе с орками — чтобы тем было удобнее обстреливать предприятие
отдельно можно поговорить про, к примеру, агромол — которому уничтожили все фермы, поля, убили весь скот, уничтожили всё производство. Сколько там, говоритье, потребуется времени, чтобы разминировать поля под посевную для кормов?
Сколько, говорите, требуется времени, чтобы восстановить поголовье молочных коров?
И кто это будет делать в области, которая простреливается насквозь?
в харьков прилетает регулярно.
повреждены или разрушены все вузы, все промышленные предприятия, большинство школ, множество больниц.
Если школы и больницы кто-то будет восстанавливатье (может даже и вузы — но тут я сомневаюсь), то предприятия — никто не будет.
Да, это моё личное мнение, и да — мне это активно не нравится. но я не вижу способа сагитировать инвесторов вкладывать деньги в такое рискованное дело.
по поводу «Харьков даже с половиной населения будет большим городом и всё там будет хорошо!» — как пример есть Детройт — что происходит с большим городом, когда из него уходят заводы, а значит — работа и доход для местных жителей
ХТЗ и сейчас то тот еще райончик, а будет вообще полный трэш, как и салтовка, и все остальные
«харьковчане» это вообще интересный феномен. Насколько часто кажутся толковыми людьми по профессии, по общению, но при этом же отбитые наглухо во всем остальном с этим ихним «допа и гепа воруют, но все равно классные управленцы потому что крутые лавочки в парке поставили»
«харьковчане» это вообще интересный феномен. Насколько часто кажутся толковыми людьми по профессии, по общению, но при этом же отбитые наглухо во всем остальном с этим ихним "допа и гепа воруют
Спасибо на добром слове!.. Харьковчанин, за вышеупомянутых не голосовал ни разу.
В чём ещё мы наглухо отбитые?
значит вы не типичный харьковчанин... или наоборот и по какому-то странному совпадению мне попадались только нетипичные харьковчане.
вам как харьковчанину наверное виднее, поэтому спрошу, разве не большинство в Харькове позитивно или нейтрально относились к названым подонкам и мрази? а если не большинство, то как так получалось что эти персонажи без напряга побеждали на всех выборах и никакого недовольства небыли?
без напряга побеждали
чому без напряга? Гепа переміг Авакова з мінімальною перевагою, менше половини процента, зі скандалом, в 2010 році.
Я тобі скажу за харьковчан, як луганчанин, який розуміє логіку східноукраїнських виборців «за стабільність».
Логіка там була проста — «а яка альтернатива?», «В політиці всі подонки і мразі, а ці хоч шось роблять», «Ці вже наворовалися, а нові прийдуть будуть собі з нуля всьо воровати», «А що ось той {{інший кандидат}} зробив? Нічого!».
а ці хоч шось роблять", «Ці вже наворовалися
тобто клінічни ідіоти. це не «логіка» це повна відсутність логіки = ідіотизм.
Логіка там була проста — «а яка альтернатива?», «В політиці всі подонки і мразі, а ці хоч шось роблять», «Ці вже наворовалися, а нові прийдуть будуть собі з нуля всьо воровати», «А що ось той {{інший кандидат}} зробив? Нічого!».
Це типовий руснявий наратів який вкладається у голову мордором на сході та у самому мордорі — аби паства не лізла до «еліт»
Політик нічим не відрізняється від керуючого проектом на галері та головного у ОСББ
Він найманий працівник
та який там руснявий нарратів. Це і є просто електоральна логіка радянського чи пострадянського обивателя. Ще конкретно за партію регіонів голосували чисто із практичних розмірковувань — аля, в ПР більшість депутатів «наші», тобто луганські, донецькі, харьківські, вони тримають промисловість тут, відповідно будуть піздити гроші із бюджета для своїх підприємств, тобто нам це вигідно. Нафіга нам якість «помаранчеві» з західної України — вони будуть піздити гроші на західну Україну і нам нічого не перепаде.
А как в Киеве Черновецкого выбирали? Ну или Филатова и Труханова в Днепре и Одессе?
А как в Киеве Черновецкого выбирали?
Та не просто якось там вибрали, а сука ДВА рази!
Гепа хоч і правда щось робив в місті для його розвитку на відміну від космонавта.
Детройт занепадав не через це.
Причины упадка
Деиндустриализация Детройта стала главной причиной сокращения городского населения
Численность населения сократилась с 1 850 000 в 1950 году до 680 000 в 2014 году
решили перенести производственные мощности из Детройта, так как везде находились места, где можно было бы платить низкую заработную плату. Это смертельно ранило Детройт.
Безработица
Согласно оценке бюро трудовой статистики министерства труда США, из 50 крупнейших городов страны у Детройта — наивысший показатель безработицы (23,1 %)[
Упадок города
Значительная часть жилищ в городе является свободной, более половины этих зданий во многих районах города брошены владельцами[26]. Детройт с его 70 тыс. покинутых зданий, 30 тыс. пустых домов, 90 тыс. объектов недвижимости, предлагаемых к продаже, приобрёл известность в качестве примера городского упадка
Мне кажется, Украине надо смотреть натрави Югославии как более близкий. Там есть как позитивные (Хорватия), так и негативные примеры (Босния).
Саме так. І різниця лише в тому, що Хорватія безапеляційно виграла війну, а Боснія пішла на компроміси.
Боснія ще й управляється дуже дивно. Там фактично не одна, а три держави. Це схоже на той варіант, зо був запісаний в мінських домовленостях. Головне зберегти унітарну Україну.
Це вже наслідок договору який вона підписала. І по факту, дійсно, це те що намагались просунути Україні. Краще вже втрата остаточна Донбасу з Кримом, ніж такий ппц.
Там немного не так. Есть президентский совет из президентов 3 народов, плюс смотрящий от ЕС, который может ветировать любое решение, если посчитает, что они решат взяться за старое. Кстати, в СФРЮ после смерти Тито не было единного президента, а тоже был президентский совет из президентов республик. Так что эта модель взята оттуда.
решили перенести производственные мощности из Детройта, так как везде находились места, где можно было бы платить низкую заработную плату. Это смертельно ранило Детройт.
В этом кстати была очень большая заслуга местных профсоюзов
Там була ціла низка подій, почалося все з великого переселення заможніх в передмістя. Їхнє місце зайняли в основному афроамериканці, вони засрали все навколо, а потім вже прийшла економічна криза. Тобто, демографічна криза була причиною, а не економічна.
В них така ситуація склалася. На великі підприємства треба дешева робоча сила. Хто був готовий працювати задарма? Афроамериканці. Вони принесли свою «культуру», свої «правила», та потроху вижили білих з міста. Економічна криза тільки фіналізувала все. Але й без неї було купа проблем до того.
Такі проблеми існують в кожному великому американському місті.
але в дупі — Детройт
Залежить від характеру інвестицій. В що саме ми вкладаємо та об’єм грошей. Наприклад, виробництву потрібна певна робоча сила по кількості та якості (інститути та університети), потрібна площа певного розміру, наявність енергоресурсів, транспортні артерії. Все, Харків вже підпадає під критерії краще, наприклад, ніж Івано-Франківськ. Тому він буде доданий до переліку потенційних місць. Вартісь землі або оренди теж впливає. Як й географічне розташування.
в даній гілці мова йде про великі високотехнолічні промислові підприємства які працюють з металом
Хто вам таке сказав?
яка транспортна артерія в Харкові?
Залізна дорога є? Аеропорт? Автодороги?
Де там джерело енергіі?
Воно може бути де завгодно, головне — наявність потужностей для підключення. Сто мегават енергії провести в село майже нереально, а от в Харкові воно вже є.
Порівнюємо не тільки з украінськими містами, а з усією Східною Європою.
Навіть Детройт не вмер, а Харків обов’язково здохне, так? Бо фаталізм, зневіра, апатія та все таке? Бізнесу на це пофіг.
Ну як же, транспортні артерії в мертвий Донецьк і нікому вже не потрібний Белгород. Аеропорт з рейсами в турцію, 450 км до Борисполя. 500 км до найближчого порта Маріуполь або Бердянськ.
А, ще перлина України, купа закладів імітації вищої освіти. І купа мертвих і напів мертвих заводів.
Ну як не інвестувати та не відкрити в Харкові виробництво? Вже всі авто та авіагіганти стоять в черзі і тільки чекають коли терехов дасть відмашку.
А ви дійсну ситуацію знаєте, чи слухаєте, що вам з телевізора кажуть «професіонали»?
меншу конкуренцію: щодо чого? і з ким?
Робоча сила однозначно дешевша за європейську, у томі числі і кваліфікована
меншу конкуренцію: щодо чого? і з ким?
Щодо робочої сили, ринку збуту, території, преференцій, та будь чого — табула раса.
Сила то дешевша, а витратиина роботу в Україні можуть і вищі бути. Плюс специфіка місцевого ринку хабарів
Дешева робоча сила?
Какова доля стоимости рабочей силы в продукции современного машиностроения?
Менша конкуренція?
Конкуренция за что?
Мені просто цікаво чим саме на Вашу думку ця локація привабливіша ніж Братислава.
Оцінку інвестори роблять з урахуванням абсолютно різних факторів. Кожен проект висуває власні вимоги до розташування. Не можна сказати, що Братислава більш привабливіша за Харків, тому що це Братислава, а не Харків. За вашою логікою будувати заводи можна лише в певних локаціях світу, й тільки тому, що вони розташовані в непроблемних місцях. Для інвесторів немає непроблемних місць, всі місця можуть стати проблемними, або перестати бути такими. З чим ти можеш працювати напевно, то це з ризиками.
а мати якусь перевагу над іншими місцями.
Не існує ідеальних місць. Завжди є якісь нюанси.
Потрібна активна підтримка держави і субсидування державою приватних корпорацій.
Це капець яка неправильна позиція. Держава — найгірший в світі «бізнесмен», «інвестор», керівник. Довіряти розвиток чогось людям, яким не відомі такі сутності як «ефективність», «ROI», «окупаємість», це як просити дитину з дитячого садочку написати якусь ERP-систему. Чим менше держава лізе в бізнес, тим краще.
Харків опиниться в глухому дальньому кутку величезноі краіни.
Інші країни живуть якось, якось це вирішили... Японія багато автомобільного чи залізнодорожного сполучення з іншими країнами має?
але мусять бути додаткові привабливі умови, створені державою.
Держава тут може зробити тільки одне — не заважати. Не лізти зі своїми довбанутими ідеями та пропозиціями.
Щодо Японіі: поцікавтеся іх зарплатами і вартістю житла, іжі і тд.
Це не змінить їх географічне становище та транспортне сполучення.
Морський транспорт порівняно дешевий, особливо для великих обьємів продукціі, важких габаритних грузів
Морской транспорт — самый дешевый при объемах, заметно дешевле даже чем жд
транспортне сполучення
В Японії погано з транспортом? Там прямий доступ до найбільшого оинеу В світі ;)
так а нащо тоді закони?
Не для того, щоб керувати бізнесом. Закони фіксують загальні правила гри. А як саме ці правила будуть виконуватися — справа бізнесу, а не держави.
у тч закони які захищають права власності на активи і пасиви?
Закони самі по собі нічого та нікого не захищають. А от різні системи (реалізація) вже роблять це в реальності.
нащо соціалка і компенсація людям які втратили працездатність чи життя на роботі?
Соціалка може бути й недержавною, якщо що. Ще раз, ми зараз не про соцзахист розмовляли, а про вплив держави на економіку та бізнес. Трохи різні топіки, ніт?
И что могут сделать власти, чтобы решить проблему? Если наехать на инвестора, то он закроет производство. Это потеря рабочих мест, и тогда людям нужно будет платить пособие по безработице, а кто помоложе и поактивнее из города уедет искать счастье в других местах.
Так а проблема в чому? Нагадую, ми обговорюємо просту річ — вплив держави на інвестиції та бізнес в цілому. Якщо ви хочете довести, що держава гарний помічник, то приводьте якісь більш приземлені приклади
Для післявоєнноі відбудови держава повинна робити більше ніж в мирний час. Тому що знищено інфраструктуру а це сфера зобовьязань держави.
Відбудовувати інфраструктуру та займатися підтримкою корпорацій — різні речі, якщо що. Як звучало оригінальне висловлювання?
Потрібна активна підтримка держави і субсидування державою приватних корпорацій.
Підтримка не потрібна, потрібна робота по відновленню інфраструктури, більше нічого не треба.
А приватний підприємець піклується тільки про свій прибуток, і частково має обмежені зобовьязання перед своіми працівниками поки вони працюють
У вас якесь хибне уявлення про приватних підприємців та їх мотивацію. От уявіть себе, у вас транспортна компанія, ви займаєтеся перевезеннями вантажів. В себе на території у вас все добре, лежить новенький асфальт та все таке. Але за межами починається місячний ландшафт. Кратори такі, що можна Боїнг заховати. І ви такі «А, ну то не моя територія, то жержава мусить ремонтувати, я не зацікавлений в тому, щоб комусь щось там ремонтувати...». І все, нема у вас транспортної компанії, збанкрутіла. Бізнес зацікавлений в розвитку інфраструктури, будь якої, бо це конкурентна перевага. Хочеш не хочеш, але туди треба вкладати гроші. Через податки, напряму, нікого не хвилює процедура, аби результат був.
«створити сприятливі умови для інвестицій в місті Х»
Це утопія. Державний діяч гадки не має, що таке інвестиції та що з ними треба робити. Тому що він виконавча влада, сервісна функція, а не інвестор або бізнесмен. Для нього гроші беруться не з власного рахунку, а з тумбочки, в яку інші накидують грошей щомісячно. Державний діяч працює виключно в рамках закону. А закону, або підзаконного акту, або посадової інструкції, які б пояснювали, як правильно сприяти залученню інвестицій, не існує! На місцях влада може виділити ділянку комусь з переліку доступних державних (а це вже проблема, не так багато вільних ділянок біля великих міст), або організувати форум та попросити інших бізнесменів посприяти, або проголосувати за дозвіл щось будувати. Та це майже все, вони не мають ніяких інструментів для стимулювання, це не їх функція. Треба закони приймати нові, треба мораторії вводити, треба ставки податкові міняти для інвесторів, в решті решт прийняти закон про ПНВК. Але це все законодавча влада, не виконавча.
Це канєшно класно що є такі милі оптимістичні люди як Ви у цьому жорстокому капіталістичному світі.
Дик я про капіталізм тільки й кажу. Класичний. Чи ви думаєте, бізнес буде чекати, поки держава там щось зробить за місцевий бюджет?
в такому варіанті є одне «містоутворююче» підприємство, і вся інфраструктура створюється під його потреби.
Це було при радянському союзі так, коли вартість всього була не важлива. Зараз, якщо поставити завод посеред поля за 50 кілометрів від трудових або енергоресурсів, то він працювати не буде. Ну, якщо тільки це не високотехнологічне підприємство, де працює 10 людей та все з відновлюваних джерел береться.
Ви маєте приблизне уявлення якого розміру і рівня прибутковості має бути підприємство щоб нести на собі весь Харків і супутню інфраструктуру?
Одне не треба, декілька великих достатньо. Бо навколо одного великого підприємства миттєво з’являються купа маленьких: постачальники, логісти, обслуговуючі, сервісні, харчовики тощо. Вони створюють решту зайнятості населення.
Уроки капіталізму говорять що надмірна монополізація це погано, а конкуренція це добре.
Надмірна монополізація в сучасній інформаційно-інноваційній економіці перестає бути можливою. Простий приклад — виробники мобільних телефонів. Ландшафт змінюється ледь не щороку. За три роки про тебе взагалі можуть забути, що ти навіть існував як виробник.
Для виробника телефонів необхідно величезна кількість робочих рук. Він буде обирати місце розташування тільки в містах з великою кількістю людей навколо. Тобто інфраструктура мусить вже бути. Чи надійний він як виробник саме телефонів, чи ні — не важливо особливо, цей тип підприємств швидко конвертується в інший.
Для виробника телефонів необхідно величезна кількість робочих рук. Він буде обирати місце розташування тільки в містах з великою кількістю людей навколо.
Вы, простите, собираетесь вручную выпиливать платы, что ли, что вам необходимо «огромное количество рук»?
До чого тут плати? Телефони збирають вручну. На заводах Foxconn, наприклад, цим займається декілька сот тисяч людей. В кращі часи було 300 000 чи щось таке, зараз 200 000. Це тільки iPhone, який ще на заводах Pegatron збирається.
До чого тут плати? Телефони збирають вручну. На заводах Foxconn, наприклад, цим займається декілька сот тисяч людей. В кращі часи було 300 000 чи щось таке, зараз 200 000. Це тільки iPhone, який ще на заводах Pegatron збирається.
давайте начнем с малого, ок? Небольшой завод по производству телефонов, 200 человек?
Ну, типа пробничек, ок? А там, если получится — давайте развивать производство.
Він буде обирати місце розташування тільки в містах з великою кількістю людей навколо
Это кстати спорно. Всегда люди тянутся за работой, а не наоборот, в случае адекватной оплаты конечно.
Спробуйте розташувати 300 тисяч людей в умовному Конотопі. Або в Стриї десь. Та що там казати, додайте до Сум ще 300 тисяч! Це можливо, але економічно не доцільне.
тобто виробник мобільних телефонів інфраструктуру розбудовувати
А нафига, ему, простите?
В стародавние времена у меня был китайский телефон. Мне нужна была прошивка на него, я стал искатть — и нашел собственно самого производителя.
У него вся фабрика, где производилось десятка 2 моделей телефонов — была размером с наш оффис.
Ему кроме парковки для сотрудников и одной дороги к погрузочно-разгрузочной рампе — никакой ОСОБОЙ инфраструктуры не надо было. Вполне мог обходится «средне-городской»
Якщо ти володієш недостатньою кількістю інформації, то вам все може здаватися нелогічним. Ви не бізнесмени та оціюєте ситуацію тільки з позиції пересічного. Звісно ж вам деякі речі будуть дивакуватими та мотивація незрозумілою.
Ви не бізнесмени
Я — магистр международного бизнеса (ну, защищу диплом — буду).
Так что я оцениваю ситуацию с позиции того, как учат магистров международного бизнеса (у меня как раз закончился семестр со всеми этими PEST анализами, матрицами Ансофа/Бостон консалтинг груп и дак далее)
у меня курсовой был на примере планов развития локальной компании.
Ви можете собі будь-які регалії, звання чи ще щось начепити. Але це не робить вас бізнесменом або інвестором.
Ви можете собі будь-які регалії, звання чи ще щось начепити. Але це не робить вас бізнесменом або інвестором.
ну почему же, я — бизнесмен!
Я создаю и продаю софт. не «сайт визитку», «штучный софт под заказ». Не очень часто и не очень дорого — но тем не менее :)
И именно я, а не «галера моими руками». Чем не бизнесмен? Изучаю рынки сбыта, потребности, ищу заказчиков, согласовываю требования, изготавливаю продукт — всё как полагается.
ну почему же, я — бизнесмен!
Тоді я лауреат Нобелівської премії.
Чем не бизнесмен?
Майндсетом, друже, майндсетом.
Тоді я лауреат Нобелівської премії.
Сомневаюсь что у вас есть сертификат
А вот у меня есть свидетельство о регистрации, контракты и всё такое прочее.
Майндсетом, друже, майндсетом.
если под «майндсетом» вы понимаете наличие базового образования по профилю — оно у меня есть. Хотя бы в плане первичного обследования рынка, ситуации и прочего
Обратите внимание — на каждую (ну, практически, мне есть еще кроме вас чем занятся) фантазию — я приводит числа, ссылки, резоны и возражения
вы же в ответ рассказывали что «ты не танкист! тьфу, не бизьнесмен» и втирали сказки про новые васюки
Не имея при этом ни образования, ни опыта работаы на предприятиях, понятия не имея о производственных связях и прочем.
Сомневаюсь что у вас есть сертификат
Та валом, три штуки...
если под «майндсетом» вы понимаете наличие базового образования по профилю — оно у меня есть.
🤦♂️
Не имея при этом ни образования, ни опыта работаы на предприятиях, понятия не имея о производственных связях и прочем.
Є такий прийом в спілкуванні, коли діло пахне гасом, починати атакувати персону опонента. Це ознака слабкої позиції. Це підсвідомість підказує, що програш зафіксовано, щоб виправити ситуацію, треба перевести розмову на іншу тему, щоб там закріпитися. Для мене ваші всі ці ставлення під сумнів моєї експертизи як до сраці карі очі. Не працює.
Мені не потрібні підказки інших людей, статті чи ще щось, щоб висловлювати власну думку. Так, інколи люди не розуміють, що їм кажуть, бо їм банально бракує знань. Це нормально. Мені теж бракує знань. Хочете, щоб вам щось пояснили — навчіться слухати. Або хоча б поважати опонента. Пафос в таких справах зайвий.
Та валом, три штуки...
Сертификат лауреата нобелевской премии, о которой вы начинали речь? Занятно
Мені не потрібні підказки інших людей, статті чи ще щось, щоб висловлювати власну думку.
Вопросов больше не имею :)
«Мне не нужны знания и исследования, я и без них могу высказать своё мнение».
Согласен. И вам это никто не вправе запретить!
Хочете, щоб вам щось пояснили — навчіться слухати.
Мне не нужны нужны подсказки других людей чтобы иметь и высказывать свои мысли.
Ви всіх виробників тепер по цьому випадку міряєте? Так можна про все казати: «Та шо ви мені про заводи Volkswagen розповідаєте? Бачив я той ХТЗ, три прильоти іскандерів та нема його...» Майстер екстраполяцій прямо!
Ви всіх виробників тепер по цьому випадку міряєте? Так можна про все казати: «Та шо ви мені про заводи Volkswagen розповідаєте? Бачив я той ХТЗ, три прильоти іскандерів та нема його...» Майстер екстраполяцій прямо!
Могу вам рассказать про заводы сименс. по сименсу у меня тоже был курсовой :)
Що саме ви хочете розказати?
например — жизненный цикл, с чего всё начиналось, как всё развивалос, при каких условиях и так далее. какие нужны (были) конкуретные преимущества, как проихсодилт сегментирование и диверсификация рынков и так далее.
Это целая блин наука, весьма отличная от голословных утверждений «харьков — это мощная промышленность, инвесторы спят и видят, чтобы вложится в неё»
Это целая блин наука, весьма отличная от голословных утверждений «харьков — это мощная промышленность, инвесторы спят и видят, чтобы вложится в неё»
Перечитаєш себе через 5 років. Подивишся на свої прогнози та реальність. Можеш собі нагадувалку в календарі навіть поставити.
Перечитаєш себе через 5 років. Подивишся на свої прогнози та реальність. Можеш собі нагадувалку в календарі навіть поставити.
Так, давай еще раз.
я работал с маш и гос предприятиями с 1997 года по примерное 2009 год. Я видел «взлёт и падение» того же ХАЗа (и потерял на этом очень перспективные направления).
не надо мне рассказывать как «через 5 лет космические корабли начнут бороздить большой театр».
У тебя кроме ФАНТАЗИЙ есть какой-то план? именно план, а не «вот поживёте — увидите!»
Ты можешь осветить 3 (всего 3) фактора/преимущества, по которым, скажем, завод по изготовлению электрожгутов для вага нужно и необходимо построить в Харькове, а не в, скажем, Тернополе?
З іншого боку, якщо електрожгути для лади — тоді краще будувати в Харкові :)
З іншого боку, якщо електрожгути для лади — тоді краще будувати в Харкові :)
как бы ни забавно это ни звучало, но вы в шуточной форме озвучили один из факторов, которые влияют на «индустриализацию Харькова» — плечо логистики. Т.к. «русский — значит на***», то Харьков у нас, получается, наиболее удалённая от нормальных границ точка, следовательно, привоз сырья и вывоз готовой продукции для Харьковских предприятий — наиболее дорогой/затратный
но, разумеется, это только для «сырьевой» отрасли (у нас её, по факту, в Харькове нет)
Иная ситуация для, скажем, «производтсва телефонов» — завод микроэлектроники не требует сотен тысяч тонн сырья и вывоза потом сотен тысяч тонн ГП
но такой завод требует размещения крайне дорогостоящего оборудования (да, металлургия/сырьевики этого тоже требуют, но их уже убила логистика)
А размещать дорогостоящее оборудования, требующее специального монтажа, наладки, обслуживания — в зоне прямых ежедневных ракетных осюстрелов -никто не станет
остается только сельское хозяйство: всю землю не вывезешь- но и не обстреляешь/разрушишь.
Зерновые и прочее могут выжить, мясомолочное — под вопросом. Куры, может быть. Рапс, опять таки.
Это то, что навскидку вижу и понимаю я. Разумеется, я могу ошибаться, я, в конце концов, не экономист и не кризис-манагер, я только учусь. Буду рад ошибится — мне нравится Харьков (хотя винница становится всё роднее), я хотел бы чтобы Харьков был развитым богатым городом. Но — мало ли чего я хочу, нужно учитывать реалии.
Вот таким вот экспромтом я ответил господину Шпаку (или как он там его зовут)
Я с удовольствием послушаю АРГУМЕНТИРВОАННЫЙ ответ — почему я прав или не прав. но только аргументированный. Всякие там «ты нифга не знаешь», «посмотрим через 5 лет» и прочий бред я читать не собираюсь
А вот аргументы — я бы с удовольствием выслушал.
В СРСР була традиція: чим важливіше і секретніше виробництво, тим воно далі від кордоні
Так это везде так стараются делать. Банальный common sense Раньше — труднее долететь разбомбить, сейчас — то же самое плюс меньше номенклатура ракет которые дотянутся
Ну и в самом худшем случае, а-ля 22.06.41, проще эвакуировать производство, когда у тебя есть 2 месяца , а не два дня.
Саме тому довбанули ракетами по яворівському полігону, щоб ні в кого не було відчуття, що є якісь безпечні місця в країні. Ну серйозно, яка різниця, скільки ракеті летіти, 10 хвилин чи 5? Саботаж організовують не ДРГ, бо воно сильно дороге оте дереге, щоб засилати його туди, де його спалять за три секунди. Саботаж роблять місцеві консерви.
Ну серйозно, яка різниця, скільки ракеті летіти, 10 хвилин чи 5?
Именно поэтому Харьков каждый вечер засыпает со словами «ну блять, только не сегодня! задолбали уже обстреливать!» — потому что «ну какая разница, сколько ракете лететь» ©
Всякие там «ты нифга не знаешь», «посмотрим через 5 лет» и прочий бред я читать не собираюсь
Так нашо ти тоді в інтернетах свою думку висловлюєш, якщо не хочеш слухати інших людей? Почни задавати правильні запитання, до тебе потягнуться люди.
то Харьков у нас, получается, наиболее удалённая от нормальных границ точка,
Помилка в тому, що в сучасному світі та глобальній економіці логістика перестала бути серйозною проблемою. Аїрбаси збирать всією Європою, возять запчастини хрін зна звідки. Не треба казати, що це не варіант, бо літак коштує мільйони. Процесори Intel виробляють в Штатах, потім вантажать в літак, везуть в Малайзію, там корпусують, потім везуть назад. Можете самостійно порахувати, який шлях долає процесор, щоб бути отриманим по всьому світові. Таких прикладів мільйони. Що вас мусить турбувати — вартість доставки та її швидкість.
Підприємства, які працюють напряму з копалинами бажано ставити біля самих копалин, бо ти возиш каміння, а не необхідну речовину. Після цього напівфабрикати вже можна возити вільно по країні. Є виключення, звісно ж, але вони не сильно впливають на загальний стан речей.
А размещать дорогостоящее оборудования, требующее специального монтажа, наладки, обслуживания — в зоне прямых ежедневных ракетных осюстрелов -никто не станет
Це лише одна з умов, яка впливає на ризики. Але подивимося на це з іншого боку: на виготовлення обладнання треба, наприклад, рік. А війна закінчиться через пів року. Ризиковість вже не в червоній зоні, а в жовтій, треба розглядати додатково демографію та енергоресурси. Ви кажете, що треба розглядати тут та зараз, але інвестор може розглядати варіант капіталовкладань з горизонтом подій в 3 роки. Він взагалі не буде дивитися на поточну ситуацію, тільки прогнозовану через три роки.
Но — мало ли чего я хочу, нужно учитывать реалии.
Реалії лише впливають на оцінку короткострокових планів. При довгостроковому плануванні це взагалі не цікавить нікого. Вам, наприклад, закортіло відкрити новий завод по виробництву комбайнів. Ви прогнозуєте зростання агромаркету в три рази через 15 років. На це є певні причини, об’єктивні та суб’єктивні. Далі ви вибудовуєте всю стратегію з горизонтом подій в 5 років, щоб через ще 5 років вийти на самоокупаємість та через 5 років зайняти мінімум 10% ринку. Ви розумієте, що при такому горизонті подій ситуація тут та зараз нікого не турбує?
Та я вже приводив приклад товарів з Аліекспресу. Вас же не турбує, в якій саме частини Китаю вони були виготовлені та яким шляхом вони прибули до вас? А це набагато далі, ніж Харків від Львову...
ага.. і саме тому Ever Given... і криза в усьому світі на місяць+
Ти не думав про те, що «кризи» не відбулося, якщо б не було логістики по всьому світові?
а цемент і бетон так взагалі найбільш популярні продукт для імпорту/експорту.
Ти завжди будуєш стратегію доказів від крайніх випадків? Ти б ще про швидкопсув якийсь згадав...
Агромаркет це дуже волатильна тема.
Інвесторам на це пофігу. Ринок зростає? Значить можна працювати.
Ви застосовуєте логіку ринку фінансових
інвестицій де ризики диверсифікуються і фізичноі межі не існує, до ринку інвестицій реальних.
Логіка там одна. Об’єкти інвестування різні.
Ви хоч раз інвестували власні кошти в агробізнес?
Не бачу доцільності, бо там ефективність тільки після певної кількості гектарів починає з’являтися.
Товариш який рік ночував з гвинтівкою на «інвестиціі», і партнери які потрапили в маскі-шоу з автоматами, тітушками і судами.
Погано прораховані ризики.
Доведіть. Тільки про логіку, а не про різницю між об’єктами інвестування
Помилка в тому, що в сучасному світі та глобальній економіці логістика перестала бути серйозною проблемою. Аїрбаси збирать всією Європою, возять запчастини хрін зна звідки. Не треба казати, що це не варіант, бо літак коштує мільйони. Процесори Intel виробляють в Штатах, потім вантажать в літак, везуть в Малайзію, там корпусують, потім везуть назад. Можете самостійно порахувати, який шлях долає процесор, щоб бути отриманим по всьому світові. Таких прикладів мільйони. Що вас мусить турбувати — вартість доставки та її швидкість.
Ну так блин возьмите и посчитайте, блин!
Не «бла-бла-бла», а с цифрами! Сколько ТЗР приходится на один процессор — и сколько ТЗР приходится на тонну сталепроката
А потом будет рассказывать как «процессоры везут самолётами».
Стоимость гранита составляет 250 грн за тонну, стоимость тонны процессора i9 составляет 428 миллионов долларов
Что выгодно возить самолётами — а что невыгодно возить самолётами? Поговорим о логистике?
Ви кажете, що треба розглядати тут та зараз, але інвестор може розглядати варіант капіталовкладань з горизонтом подій в 3 роки.
Году уже прошел, еще год (минимум) пройдет, ясности — нет. Что будем планировать?
Ну явно не «а размещу ка я завод как можно ближе к линии фронта, чтобы еще и ракеты легко доставали»
Ну так блин возьмите и посчитайте, блин!
Навіщо? Навіщо це мені рахувати? Що це мені дасть? Я вже не перший раз помічаю за айтішниками, що ті геть не хочуть розглядати речі в цілому, на вищому рівні абстракцій, постійно лізуть в деталі, постійно щось там намагаються оперувати якімись дрібницями, які ніколи нікому окрім них самих не були цікаві. Це профдеформація у всій красі. Це не погано, як для реалізатора, але дуже погано з точки зору архітектури системи в цілому.
Так ось, повернемося до моїх висловлювань. Людство глобалізувалося та почало частіше возити товари між різними частинами планети. Ви з цим згодні чи ні? Якщо так, то йдемо далі. Без логістики ця вся глобалізація не працювала б. Вірно? Якщо глобальна логістика існує, то географія не є проблемою, інакше вона б не існувала. Логічно? Значить висловлювання, що Харків нікому не потрібний, бо він знаходиться на кордоні з оркостаном, невірне. Ціна граніту тут до чого? Щоб довести, що ніхто в своєму розумі його не буде нікуди возити далеко від місця видобування? Та я про це казав! Але граніт ніфіга не спростовує глобалізацію економіки. Це лише якийсь там випадок серед мільйонів.
Что будем планировать?
Про що запитання?
то географія не є проблемою
100% саме орму, узбережжя Китаю і США одинакові розвинені з внутрішньою частиною цих країн.
Я вже не перший раз помічаю за айтішниками, що ті геть не хочуть розглядати речі в цілому, на вищому рівні абстракцій, постійно лізуть в деталі, постійно щось там намагаються оперувати якімись дрібницями, які ніколи нікому окрім них самих не були цікаві.
Потому что, друг мой, «урод эксперимент убил красавицу теорию» ©
Можно, конечно, на манер сказочного персонажа сидеть и мечтать о «высшем уровне», но когда вы будете просчитывать точку безубыточности, пытаясь удешевить стоимость логистики хотя бы на пол процента — ну тогда нам будет о чем побеседовать.
В инсте у меня был одногрупник. он мечтал.. нет, «мечтал» — не то слово. он ПЛАНИРОВАЛ! Построить автомобильный завод (в ха или в Украине в целом — я уже не помню).
У него даже была тетрадь, в которой он рисовал красивые машины, которые он будет выпускать.
Но что-то там не срослось, я так понимаю — фантазии плохо дружат с расчетами, в т.ч. экономическими.
я работал с маш и гос предприятиями с 1997 года по примерное 2009 год.
У цій фразі є купа маркерів, які ви тупо не помічаєте. Ви зараз це розповідаєте з позиції працівника, наймита. Ви їм до сих пір є. Ментальна модель. Це не погано та я вас в цьому не засуджую.
не надо мне рассказывать как «через 5 лет космические корабли начнут бороздить большой театр».
Перефразую ваші слова: Я не хочу чути співрозмовника, я — правий, крапка.
У тебя кроме ФАНТАЗИЙ есть какой-то план?
Запитання капець яке загальне, план якого рівня? Приватний? Регіональний? Індустріальний? Загальноукраїнський? Про що мова? Це запитання ні про що. Дам відповідь, буде відкрито кордон — поїду за обладнанням в Німеччину. Хочу запустити маленьке виробництво харчових продуктів для душі. Буду займатися додатково мілтехом з моїм другом. Та поточні справи треба завершити. Вони теж в першу чергу для України йдуть.
Ты можешь осветить 3 (всего 3) фактора/преимущества, по которым, скажем, завод по изготовлению электрожгутов для вага нужно и необходимо построить в Харькове, а не в, скажем, Тернополе?
Ти думаєш це так просто без аналізу робиться? Ти взагалі читав, що я писав раніше? Треба проаналізувати десятки параметрів, зробити хоча б мінімальний збір даних для цьго. Ти думаєш я буду сам це робити? Та нафіг треба, є спеціально навчені люди, які це роблять із задоволенням, мають вже базові дані, мають все навколо, що робить їх роботу прибутковою. Хочеш відповіді — плати гроші.
Не хочу вас засмучувати, але ваша підозрілість та бажання все перевіряти триста разів після професіоналів, видає в вас майндсет пересічного працівника. Це не погано, але ваші острахи невідомі для інвесторів. Інвестори працюють з ризиками, а не без ризиків.
5 зафакаплених стартапів різного рівня. Півтора успішних, продовжую спроби. Мій бізнес-досвід тобі не знадобиться, бо він мій, тобі прийдеться власний набувати.
Мені справді твій досвід нідочого, мені цікаво почути які успіхи в чувака, який чомусь, вважає себе настільки особливим ;)
Ну там, скільки грошенят приніс успішний стартап скажімо чи якої капіталізації досяг
Я не особливий ніфіга. Ще вчитися та вчитися. ;)
Я про фінанси з незнайомими людьми не спілкуюся в публічному просторі.
Я про фінанси з незнайомими людьми не спілкуюся в публічному просторі
М... ти власне тут третю добу цим займаєшся.
Але, власне, цей саксес сторі, звісно показує рівень експертизи, і однозначно вказує на авторитетність автора ;)
Саксес сторі ніфіга не показує. Ти можеш бути повнив профаном та мати мільйонний бізнес, бо тобі пощастило бути в певний час в певному місці. А можеш мати три вищих освіти, мати MBA, та працювати таксистом.
Ти можеш бути повнив профаном та мати мільйонний бізнес, бо тобі пощастило бути в певний час в певному місці
Это, пардон, как? Шел по улице, упал, потерял сознание, очнулся — CEO Amazon ?
Це називаєтья помилка того, хто вижив. Вам здається, що бізнес вже був створеним успішним. Але це ті, хто вижив. Тих, хто не вижив — разів в 10 більше.
Тепер про причини виживання. Зазвичай це ті, хто опинився в потрібному місці в потрібний час. Саме ця обставина і є найбільш недетерміноваю. Це випадковість, а не результат планомірної роботи. Я впевнений, що на DOU є люди, які починали певний стартап та в них не пішло.
Не хочу вас засмучувати, але ваша підозрілість та бажання все перевіряти триста разів після професіоналів, видає в вас майндсет пересічного працівника.
Не хочу вас огорчать, но постоянное козыряние слова «майндсет» выдает в вас человека, заплатившего 300 баксов за видео-курс «как задевелопить мерчандайзинг избегая токсиков»
Воно найкраще передає сенс. Немає в українській мові коротких аналогів. Ви знову продовжуєте переходити на персоналії. Хочете поспілкуватися про економіку та інвестування? Спілкуймося. Хочете ставити під сумнів експертизу опонента? Спілкуйтеся серед рівних собі.
експертизу
Я пока не вижу «экспертизы», вижу только пустопороженее бла-бла-бла с рассказами о том, что оппоненты — не бизнесмены, не понимают, не знают и так далее
Ни кейсов, ни планов, ни чисел, ни прикидок — ничего нет
Я тобі вже казав, повторю. Мамкін бізнесмен чи інвестор буде все намагатися робити самостійно. Самостійно рахувати ризики, самостійно розбиратися в технологіях, самостійно бігати в податкову. Бо нікому довіряти не можна, це ж грошики, мої солоденькі грошики, які нажиті чесною працею.
Вчитися п’ять років в універі, щоб самостійно зібрати інформацію та прорахувати ризики? Серйозно? Бо інакше не пацан а балабол? А чому ти тоді сам собі стрижку не робиш? Сам себе не лікуєш? Сам собі одяг не шиєш?
Якщо можна перекласти на когось роботу — переклади. Дешевше заплатити 5 тисяч доларів, щоб спеціально навчена людина за тебе провела аналіз, або навіть 50К, щоб цей аналіз робила іменита контора, ніж вкластися у власне навчання. Ти не монетизуєш ці знання, ніяк.
Ось скажи мені, нафіга мені витрачати свій час на те, що за мене можуть зробити інші люди? Чи тобі в числоприкидках помірятися хочеться? Не там шукаєш опонентів.
Мамкін бізнесмен
Спасибо за то что вы (как это там говорили?) «вместо обсуждения проблемы переходите на личности».
Господи, зарека
Найкращі коментарі пропустити