Тім Кук впевнений, що люди готові платити за iPhone більше. Може вийти Ultra Model

Головний виконавчий директор Apple Inc. Тім Кук, виступаючи під час телефонної розмови про прибутки, зробив ненав’язливе зауваження, яке може розповісти про майбутнє компанії. Він сказав інвесторам, що споживачі готові платити за найкращий можливий iPhone.

«Я думаю, що люди дійсно готові напрягтися, щоб отримати краще, що вони можуть собі дозволити в цій категорії», — повідомив Кук.

За його словами, підвищення ціни не проблема. Фактично, споживачів можна було б переконати витрачати більше.

«Я думаю, що люди готові докласти зусиль, щоб отримати найкраще, що вони можуть собі дозволити в цій категорії», — сказав Кук під час розмови, зазначивши, що iPhone став «невід’ємною частиною» життя людей. Споживачі тепер використовують пристрій для здійснення платежів, керування технікою розумного дому, керування своїм здоров’ям і зберігання банківських даних, сказав він.

Apple внутрішньо обговорювала додавання iPhone вищого класу до верхньої лінійки своїх смартфонів. І компанія вже докладає більше зусиль, щоб відрізнити свої моделі Pro від стандартних iPhone, даючи споживачам привід платити.

Коли iPhone 15 з’явиться пізніше цього року, Apple ще більше диференціюватиме рівні продукту за допомогою низки матеріалів, процесорів і камер. Це включає в себе надання моделі Pro Max перископічної лінзи, яка забезпечить покращений оптичний зум.

План Apple провести більшу різницю між Pro і Pro Max викликав припущення, що компанія вибере новий топовий бренд: Ultra. Apple вже використовувала таку назву для свого спортивного розумного годинника високого класу та топової версії процесора M1.

Але замість того, щоб перейменовувати Pro Max на Ultra, Apple могла б додати iPhone ще вищого класу над обома моделями Pro. Всередині компанії обговорювали можливість зробити саме це — потенційно до випуску iPhone у 2024 році.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Все правильно сказав. Часом люди купують дорогі речі просто для того, щоби навколо них всі бачили, що вони можуть собі дозволити купувати дорогі речі. :)

Якщо хтось горить бажанням заплатити більше грошей — з позиції бізнесу було би якось тупо не надати їм такої можливості.

Вот вы все «не вижу смысла», «стригут овец» и тд. Но 1) эти овцы обычно на майбахах ездят, а вы нет 2) 100500 блогеров по всему миру первыми же с завода купят по х2 прайсу новую модель, чтобы быть первым обзорщиком на селе

Зарабатывайте больше и не нудите) Люди покупают гораздо более бессмысленные вещи, чем флагманские модели техники. Вспомнить например автомобильные номера в США/Дубае за 100500 денег, или приложение, которое просто кнопку RICH показывает за многоденег

CEO Samsung дав команду висміяти в своїй рекламі цю ідею і негайно впровадити. CEO Xiaomi вже дежурно натякнув користувачам обох брендів що вони «переплачують за марку» але про всяк випадок віддав розпорядження підняти ціну на флагманські моделі на дві сотки баксів. Чим же відповість Гугл ?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Зробити дві три моделі з цінами $2000, $5000, $10000 ;)

«альо, ето риночєк?»

Нічого нового. Як завжди продається сет нікому непотрібних фічей, присипаних єлітарністю.

Чомусь навіть не сумнівався, що у такій темі в коментах побачу виключно холівар Яблуко vs Відро. Час плине, але деякі речі не змінюються xD

что они предложат за эту стоимость. Покупать то будут и за 2500 и за 3500
я вообще в последнее время смотрю на телефоны как на звонилки и листалки телеги
за 5 последних лет можно по пальцам пересчитать какие были «киллер» фичи:
— faceID
— eSIM
— ночные фоточки

— 120 гц екрани
— HDR
— швидкі зарядки
— безпровідні зарядки
— магсейф у епла
— софтверні фічі і AI по типу вирізу об’єктів на фото, видалення об’єктів, нормальний портретний режим в тому числі в відео
— взагалі надійність в плані ударостійкості виросла, майже не помічаєш людей з розбитими екранами на вулиці, а ті що є то зі старими телефонами

Так, половина цих пунктів важко віднести до кілер фіч, але це тому що ми зажрались. Будь-яка із цих фіч визвала би фурор на презентації умовного айфона в 2015 році. А зараз: «Тю, і все?»

Да і раніше було так. Не було великого прогресу із року в рік і дійсно кілер фічі з’являлися лиге через покоління чи два. Ви сходу зможете назвати кілер фічі 7го айфона порівянно із 6им? Чи 6ої галактики порівняно із 5ою?

Ви сходу зможете назвати кілер фічі 7го айфона порівянно із 6им?

В мене як раз 6 була, і 7 дуже хотілось. Перформенс в мультізадачності сильно виріс, вологозахищеність додали і оптичну стабілізацію завезли.

Але золоті часи коли кожен рік був емейзінг, то попередні 5 років. Що не реліз, так все перевертав.

В мене як раз 6 була, і 7 дуже хотілось. Перформенс в мультізадачності сильно виріс, вологозахищеність додали і оптичну стабілізацію завезли.

Мультизадачний перфоманс це серйозно, в однозадачній системі ). Так і зараз серйозно росте, на 20-30% в рік )

Вологозахист і стабілізація не кілер фічі. Телефони і так де-факто були вологостійкі, просто сертифікацію добавили.

Але золоті часи коли кожен рік був емейзінг, то попередні 5 років. Що не реліз, так все перевертав.

Просто люди зажрались і перестали збуджуватись від смартфонів, сприймають їх як данність. Плюс Джобса не стало, він завжди намагався якусь фішку принести, не кіллер фічу а щоб відрізняло айфон від інших.

Так само з літаками було. Раніше політ на літаку це було свято а зараз: «б*я, терпеть не могу аэропорты и самолеты, вот бы сейчас телепортироваться»

Готовий платити більше коли буде type-c та зникне дибільний чубчик

зникне дибільний чубчик

Тільки якщо фейс айді повністю заховають під екраном. Робити сканер відбитків пальців як в дроїді — ні, дякую, краще вже чубчик.

Мені сканер в екрані зручніший

Хз, навпаки він менш зручний — треба натискати лише певним пальцем в певну точку на екрані, і спрацьовує він повільніше, ніж фейс айді. Так, можна додати кілька пальців, але це така собі зручність. А з фейс айді ти ніби взагалі забуваєш, що телефон залочений — просто свайпаєш в довільному місці і телефон розблокований. Плюс фейс айді має ще одну круту перевагу — телефон не блокується, поки ти на нього дивишся.

Жаль, що в мак досі не додали фейс айді, було б набагато зручніше. А то чолка є, а фейс айді — нема.

Що за аргументи)) тобто ви самі кажете, що треба тілкти один палець, але потім відразу заперечуєте собі, бо можна і 10 пальців додати. Дуже зручне було фейс айді особливо в час пандемії )) в андроїд теж є функція не блокувати телефон коли ви на нього дивитесь

Типові еплолюби, нічого не знають про нові фічі, але епл точно найкраще ’)

Дуже зручне було фейс айді особливо в час пандемії

Істинні еплолюби носять епловські годинники і не знають такої проблеми:)

тобто ви самі кажете, що треба тілкти один палець

Читати не навчився? Я кажу, що якщо раптом захочеш розблокувати телефон іншим пальцем — одного буде мало. Тобто для зручного користування телефоном треба додавати від 2 до 4 відбитків пальців (великий і вказівний на обох руках). Тоді як на айфоні фейс додається один раз, опціонально — також другий раз в масці під час пандемії, якщо в тебе раптом немає епл вотча. 1-2 просканувати фейс протягом 2-4 просканувати палець. Сподіваюся, що ти рахувати вмієш.

Дуже зручне було фейс айді особливо в час пандемії ))

Вирішувалося епл вотчем чи альтернативним сканом лиця, відкрию секрет.

А як, зручно на цих ваших дроїдах розблоковувати телефон взимку в рукавицях?)

Типові еплолюби, нічого не знають про нові фічі

Ага, «не блокувати телефон, коли дивишся» — нова фіча дроїда. Ото у вас інновації. Коли там фейс айді завезуть у всі популярні моделі?) Тільки справжній фейс айді, а не убогий фейс анлок, який працює за рахунок камери і анлочиться фоткою з інсти. Ах, я ж забув, дроїдовиробники так і не осилили фейс айді, і досі всюди пхають свої убогі сканери відбитків))

У вас мало того, що кривий, так ще й бидло стиль вираження думок.

Звичайно додати кілька відбитків пальців це велика проблема, один відбиток займає аж секунд 15.

Ахахах всього то треба було купити епл воч, за 300 баксів, щоб працювало фейс айді на телефоні за 1000 баксів. Хом’яки все зіжруть. Дуже просто розблокується в рукавичках, бо на додаток до відбитка пальців, на андроїд також є розблокування по обличчю, але звідки вам це знати, ви обмазані емейзінгом

Пс. Прикро коли хтось ганьбить моє рідне місто таким бидляцьким спілкуванням

пан не в курсі що девайс анлок паше навіть на дешевих редмі ноут, як і фейс анлок. більше того, можна сяомі або самсунг розлочити девайсомм від амазфіт, не обязон мати все емейзінг. а ви на такого витрачаєте час)

У вас мало того, що кривий, так ще й бидло стиль вираження думок.

Пане сноб, ваша «експертна» думка мене не цікавить. Навчіться для початку уважно читати і вловлювати контекст. На жаль, дроїдодрочери на таке зазвичай не здатні — вони навіть фейс айді від фейс анлока рідко відрізнити можуть. Ну а зрозуміти переваги фейсі айді над убогим сканером відбитків, чи загалом комплексно оцінити переваги продукції епл — то взагалі анріл. Про таких дроїдодрочерів в москалів є вислів «кому і кобила нєвєста».

P.S. Прикро, що в моєму місті є такі псевдосноби типу вас, які розкидаються словами типу «зіжруть», «обмазані», але притому косять під ілітку. Біполярочка.

У сканера обличчя також є недоліки, просто інші ніж у сканера відбитків, але в середньому так, сканер обличчя надійніший по безпеці. А по юзабіліті і те і інше працює погано, по факту так би мовити. Добре працювали лише фізичні сканери відбитків, хоча і були менш захищеними.

На андроїді не секурне розблокування по обличчю, тому це все одно що його немає.

Якісь дивні у вас висновки, для секурного, типу оплата картки є палець, а це додаткове. У епла є тільки один варіант

Андроїд розпізнае камерою просто зображення, що не безпечно. 3Д сканерів у андроїдах немає, крім по моєму одного топовго Хуавея.

Я ж ніде цього і не заперечував. Ця працює як розблокування телефону, але не для оплати. Але ми тут наче говорили про розблокування телефону

У Самсунгу можна додати тільки 4 пальці, а якщо ще дублювати пальці, то взагалі ні на що пам’яті не хватає. Працює сканер під екраном як шматок лайна, відверто кажучи, хоч що з ним не роби. Чисті пальці взагалі не розпізнаються ніколи, вологі також ніколи.
У айфоні фейсайді також погано працює, з маскою вгагалі ніяк, з окулярами паршиво, без нічого на голові так, посередньо, не з першого разу.

Нормально працювали з першого разу у 99% випадків лише окремі фізичні сканери відбитків, що у дроїдах всіх, що у айфонах, але тепер це «не модно». Технології забутих цивілізацій.

Знову ж таки, це все ваші фантазії, або останній раз ви юзали флагмани андроїд років 7 тому. Зараз сканери відбитків працюють практично ідеально. У мене не свмсвнг тому не можу підтвердити чи заперечити про 4 пальці, на OnePlus точно можна додати більше

Про фізичні у вас якась дивна інформація. На чому вона базується?

Самсунг S10+ та айфон 11R. Самсунг з усіма апйдетами і без захисту екрану. Сканер працюе як гімно, 5 не сканів підряд це регулярна норма. А з першого разу дуже рідко спрацьовує. На будь-які пальці. Тестував також і з іншою людиною, те саме.

Для порівняння всі інші старіші телефони з окремим сканером, як Самсунг 8 серії, 6 серії, Ванплюс, Айфони коли ще в них був сканер завжди працювали з першого разу майже завжди, в 95% випадків, з тими самими пальцями очевидно :) .

Просто підекранні сканери це шлак.

Ну тобто ви тільки підтвердили мої слова. Ви чомусь говорите про модель 2019 ( sic! ) Року. На дворі 2023. Сканери давно вже працюють практично ідеально, я вже не кажу що можна телефон розблокувати збоку, не обов’язково вдивлятися в нього як на еплі

ваши впечатления устарели, сканер отпечатков в 7 пикселе в экране работает шикарно, вообще практически нету проблем с пальцами

За маску не знаю: але в шапці «на очі» і з кофтою на пів бороди — цілком собі ок ...

Ну хз, у мене фейсаді працює прекрасно: у шапці, у сонцезахісних окулярах, з бородою і без. В масці не працює.

Для маски треба додатково просканувати себе в масці.

А з фейс айді ти ніби взагалі забуваєш, що телефон залочений — просто свайпаєш в довільному місці і телефон розблокований

Приведу приклад.
Сижу за компом педалю. Андроїд лежить на столі в стороні. Прийшла якась нотифікація. Я просто тапнув по екрану в потрібному місці і прочитав її.

Сижу за компом педалю. iPhone лежить на столі в стороні. Прийшла якась нотифікація. Я повинен взяти телефон в руки, щоб прицілити його у своє облича, і свайпнуть. Тільки потім можу прочитати її.

Я зараз не видумую. У мене є обидва девайси і постійно помічаю що андроїд зручніший в цьому плані. Навіть якщо він в камані, то поки я його достану, уже встигну розблокувати, руки зроблять це на автоматі. З iPhone буде витрачено додаткові 0.5-1 сек щоб прицілитися.

Сижу за компом педалю. iPhone лежить на столі в стороні. Прийшла якась нотифікація. Я повинен взяти телефон в руки, щоб прицілити його у своє облича, і свайпнуть. Тільки потім можу прочитати її.

Я зараз не видумую. У мене є обидва девайси і постійно помічаю що андроїд зручніший в цьому плані. Навіть якщо він в камані, то поки я його достану, уже встигну розблокувати, руки зроблять

Плюсую

Прийшла якась нотифікація. Я повинен взяти телефон в руки, щоб прицілити його у своє облича, і свайпнуть. Тільки потім можу прочитати її.

Не треба його брати в руки, лол. Якщо він лежить поруч — достатньо трохи нахилитися в напрямку нього, і він розблокується. А якщо телефон далеко — і так треба брати в руки, а не намагатися розібрати текст на екрані телефону з відстані метра.

З андроїдом нахилятися не треба. Просто тиц пальчиком і все)

ХІБА Ж ЦЕ ЕМЕЙЗІНГ? еплл піклується, щоб ващі м’язи спини хоч трохи працювали, поки ви в позі «знак питання» сидите над (ох і налетять на мене за такий неймінг) гейбуком

А що мені заважає в позі «знак питання» взяти iPhone і прицілити його в обличчя?

Провів виміри) Зазвичай телефон лежить на відстані в 0.85 витягнутої руки, зліва трохи далі від верхнього краю клавіатури. Тобто розблокування рівноцінне нажати на трохи відаленний ESC.

з того всього я так зрозумів що набираєте текст ви з 0.7 коеф витягнутості) про «позу» — вірно — судив якось по собі, в мене телефон далеко зліва аж за кейпадом, і тре повністю тягнути руку

А менi — сканер сзаду телефона.
У климатi NL вiн не мокне)

Серйозний ультиматум. Тім Кук побіг вирішувати цю проблему

Серйозний ультиматум.

Це не ультиматум, а просто думка

Чубчика нема, тепер є дірка, а type-C і так скоро підвезуть

Там той островок не особливо то і менший ніж чубчик) В порівнянні з ведроідами він дуже великий.

буду платить больше только если стекло экрана начнет само чистится от следов пальцев и слюней

остальное все тлен

Сіменс обіцяє цю фітчу зробити в 24 році

фак, у меня сименс был в прошлом веке, больше не хочу

хз, Юра казав найкращі телефони, німецька якість, поліфонія

Скоро по вазi дoженемо NMT Nokia)

хз, Юра казав найкращі телефони, німецька якість, поліфонія

лучшие телефоны только в Ханновере

C35 🤤
Затем какой то другой, немного цветной, с джавой, а там аська и читалка книг с микроскопическим шрифтом

Announced 2000, у меня такой был в 2001. Погуглил, до сих пор под них аккумы продают)

У меня позже был какой-то из филипсов ксениумов раскладушка, за 5 лет он мне так надоел, что хотел уже разбить об стену. Заржал раз в неделю против 3х новым, благо забрали.

Под C50 и дата-кабель сам паял, и книги на нем читал, и wav—рингтоны закачивал. Особенный эффект на окружающих, помнится, произвел интернет на ноутбуке в поезде через мой шахид-кабель в 2004-м. Времена, блин )))

Так работает оболванивание, в место того чтобы отложить деньги про-запас идут покупать дорогущие гаджеты.
Лично пользуюсь Redmi 9T брал только из-за наличия NFC чипа и адекватной начинки, стоил он мне около 150$.

Це якщо у тебе зарплата десь так 5к грн. Не бачу нічого поганого в покупці дорогих іграшок якщо людина заробляє. Да і не іграшки це зовсім, всякі айфони, самсунги, дорогі не просто так. Да різниця порівняно з Redmi 9T не в 6 раз як ціна, но все-рівно на 2 голови кращі.

У мене мінімальні вимоги це:
— екран 120гц
— хороші камери
— швидкодія достатня щоб не лагав, щоб як мінімум ОС і базові програми типу хрома і гугл мепса літали, не треба щоб тянув останні ігри, все-рівно на телефоні не граю
— не кірпіч (все що товстіше 9мм мимо, бажанно щось менше 8.5 мм)

І ось під такі параметри, нічого за $150 не підпадає, і навіть за $500

Так людина не заробляє. Людина «урвала» :)

Нахрена мне 120гц на экране смартфона?
И камера как мертвому припарка, что есть то есть.
Снапдрагон 6хх и 4гб памяти — тормозов в принципе нет и быть не может.
А мне нужно чтобы батарея держала без подзарядки несколько дней

Вот для моих требований полно всего в данной ценовой категории.

Ти не відчуваєш різниці 60 vs 120 герц?

Только если в игры играть, шутеры / экшины, есть 144гц монитор для этого.

Но это не про смартфон, и вообще давненько я не играл.

Да и на смарте слишком маленький экран, что бы хоть как-то это имело вес.

Та я теж не граю, але скролл та в цілому анімашкі в інтерефейсі набагато приємніші

Это не от герц зависит — там 60 с лихвой хватает, тут решает процессор, вот снапдрагон 662 с хорошим запасом на года в перед.

60 vs 120 герц видно при любому скролі на будь якому девайсі) після 120, 60 герц кажеться ніби все стробить

Видимо у вас какое-то особенное зрение.

Та ні, 60 Гц справді виглядають як в слоу-мошині, після 120 Гц. Тому 120 Гц — то мастхев. Тільки вони мають сенс лише на айос, оскільки на дроїді різниця справді несильно помітна за рахунок лагів.

Нет ни каких лагов на андроиде,чушь это собачья.

Зато вот на Эпле после каждого обновление стоит вой, мол все тормозит, пока не выкатят очередную заплатку.

Нет ни каких лагов на андроиде,чушь это собачья.

Ще і як є — після мого айфона це помітно на будь-якому дроїд девайсі. Інша справа, що юзери дроїда вже так звикли до мікрофрізів, що часто їх просто не помічають. А вони є.

Зато вот на Эпле после каждого обновление стоит вой, мол все тормозит, пока не выкатят очередную заплатку.

От оце точно «чушь собачья». За всі роки користування айфоном в мене він не разу не підлагував, чого не скажеш про дроїд. Менше треба читати коменти школоти на 4PDA і більше юзати айфон самостійно)

будьякому-якому?
То что я наблюдаю, айфоны какие-то все глючные

Так. Особливо на всяких самсунгах, їхня прошивка лагає більше інших. Давня традиція бренду ще з часів TouchWiz.

Самсунги не использую, переоцененное говнецо. Не удивительно то, что они тормозят.

Мой старый mi max 2 на снапдрагоне, до сих пор живее всех живых — перешел на redmi 9T просто из-за того что на нем есть NFC чип.

Ну естественно поубирал настройки которые могут вызывать тормоза и лаги.

Любой смарт можно настроить так чтобы он тормозил безбожно, а можно и так чтобы летал.

В свежих сяоми есть крутая фича, функция максимальнго энергосбережения, можно неделями смарт использовать, как простую звонилку.

Ну от єдині плюс/мінус норм девайси на дроїді — це пікселі, в них софт не такий кривий. Але все одно не бачу дуже сенсу в них, бо вони комплексно програють айфону. Хіба якщо айфон релігія купити не дозволяє, то тоді мейкс сенс брати їх. А самсунг — ну його нафіг, разом зі вся всякими китайськими «топчиками за свої гроші».

Так смішно це читати))
— «Андроїд не тормозить, це ваш айфон тормозить».
— «Айфон ніколи не тормозить, коменти на 4пда пише школота. Еппл — свята.»

Серйозно, чуваки, заспокойтеся. Що ви як діти. Техніка Еппл буває що і лагає, і буває що глючить. В середньому, якщо взяти всі айфони і всі андроїди, то на андроїдах буде більше лагів. Можливо, навіть на топових андроїдах буде дещо більше лагів, хоча я не впевнений. Наприклад, не чув, щоб пікселі лагали, але може просто не маю всієї інфи.
Але ідеалізувати будь-які девайси і будь-яку систему не варто, це точно.

буває що глючить

Глючить — і таке буває, я не заперечував. Але щоб лагало — ні, з цим до дроїда, там таке на постійній основі.

Мои дроиды самые дроидидские дроиды

Лагає. Одна з останніх прошивок лагала коли клавіатура вилазила. Але це все фіксалось в апдейтах.

От з андроідом важче, що би ти йому не робив, через рік-два воно починає так лагато що нічого не допомагає

Макбуки лагають, навiть коли не вiд батарейки працюють.
Також мабуть фiча

Тормозить сука. Батарейка просить сервiсу, але ж воно 95% часу на дротi, все одно тормозить.

через рік-два воно починає так лагато що нічого не допомагає
Макбуки лагають, навiть коли не вiд батарейки працюють.
Також мабуть фiча

Приходилось яблоко поадминить на работе
Зарекся брать в руки его))
Мне хватило ограничений прав на root, оказалось что он как бы и не su, я задуманное сделать не смог (прокинуть кое какие симлинки)

Та блин, про рутование девайсов я давно забыл, но чёс фанбоев реально утомил

Та то не рутование было
Просто яблочный elevation не даёт, например, в /usr делать что хочешь и где хочешь. Я точный путь уже не дам, это было года два назад.

В линупсе хоть rm -rf / выполняй, пиши в /dev и тд, сам себе Буратино будешь.

Лайкав вас аж до цього коменту. Який же бред про те що 120 герц на еплі краще ніж 120 на емейзінгу. Ну але треба якось виправдовувати свою переплату, розумію)

Який же бред про те що 120 герц на еплі краще ніж 120 на емейзінгу.

Ну так порівняй статичну картинку в 60 Гц і в 120 Гц. Різниці не побачиш. А вона на дроїді регулярно стає статичною інтервалами по півсекунди, бо ця система лагає постійно.

виправдовувати свою переплату

Як там справи на теплотрасі, пане сяоміст?)

По перше свій бидло стиль звертання на ти засунь собі в ж

По друге до чого сяомі?

По третє ти висрав якусь фігню про 60 і 120 герц, яку ніхто крім тебе не зрозумів і не зрозуміє. Може для початку навчись думки виражати, потім намагайся сперечатись

По перше свій бидло стиль звертання на ти засунь собі в ж

Монокль не давить?

По третє ти висрав якусь фігню про 60 і 120 герц, яку ніхто крім тебе не зрозумів і не зрозуміє.

Що ж ви тоді забули на цьому форумі, пане гуманітарій, якщо вам це не зрозуміло?)

Ну так порівняй статичну картинку в 60 Гц і в 120 Гц. Різниці не побачиш. А вона на дроїді регулярно стає статичною інтервалами по півсекунди

Якщо купити андроїд за ціною 75% від iPhone нічого лагати не буде.

Так самсунги топові дорожчі ніж айфони, ліл )))

Якби ж то. Продукція самсунга регулярно доводить інше.

А просто не треба брати всякий треш типу самсунга. Чистий андроїд на тих же OnePlus — ніяких фрізів, все плавно і чітко.

Документацію так же читаєте, як і статті?
Я не купую контрабандні телефони із китайською прошивкою :)

Думаю китайці прям в чіп зашивають на лоулевелі

я когда-то еще брал китайфон на али, точно также глянул на исходящий трафик, все техданные телефона отгружались на китайский домен. Нашел 2 системных apk — это звонилка, и еще кажется хранилише аккаунтов, содержали в себе модуля шпионажа. Их только надо было декомпилировать, вырезать шпионский код, и под рутом заменять apk, ограничился просто добавлением в хостс китайского домена, благо он был захардкоден в бинарях

1+ давно скотились в гівно. Подивіться на 11-у модель.

Якраз 11 вийшла дуже вдалою. Топові характерники, хороша камера. З мінусів хіба відсутність безпровідної зарядки. І це все за ціною в 1.5-2 рази нижче за айфони/самси. Вже мовчу про зарядку в коробці, яка сама по собі 50 баксів коштує

И в киношках, при просмотрах на яблоках, рефреш увеличивается в 2-4 раза.

Кіношки — це окрема тема. Кіно в 48 FPS і більше виглядає не як кіно, а як якесь бабське реаліті-шоу по зомбоящику. Тому 24 кадри — це топ, відчувається справжня кіношна атмосфера.

120 Гц же потрібні не для кіно, а для плавного скролінгу і анімацій. Різниця дуже відчутна.

есть 144гц монитор для этого.

Да и то, если расчёты привязаны к рефрешу,а не как в древней LFS например, физика отдельно 100гц, рефреш на экране отдельно.

Да не там очень заметно, картинка живее становится, игровой ноут и игровой монитор, хз шо оно — но оно работает.

Тут бы какой-то линк на исследование.
А то ведь аудиофилам тоже много чего слышно, а на самом деле нет

Аудиофилы по факту деграданты — им нужен деффектный звук.

А вот 120гц заметно в играх — ну хз, главное чтобы видео-карта тянул эти 120гц — а то разницы особо не заметишь.

Глаза у людей разные то — и чувствительность то может быть разная, может действительно есть персонажи у которых даже смартфоны на 60гц тормозят — но там уж пиксели настолько малые — что это замечать очень сложно — таким бы снайперами в армию.

Просто очередные фанаты повыебываться

а не как в древней LFS например

LFS? Live For Speed?

Хорошая игрушка
Я много игрался в неё, мой руль это была мышь))
Отдельный респект разрабам за физику шин

Я под неё купил руль с педалями когда-то и много практиковался с разными шинами и загрузкой топливом перед официальными онлайн гонками, пока не решил, что надо прекращать это задротство)

Я под неё купил руль с педалями когда-то и много практиковался с разными шинами и загрузкой топливом перед официальными онлайн гонками, пока не решил, что надо прекращать это задротство)

Топливо заливать по минимуму на гонку я быстро догадался
Но я пошёл дальше
Я считал количество поворотов и сажал водителя или слева или справа в зависимости от конфигурации трассы)))

Питстопы же, 1,2 или 3)
Я по сингл-ситерам, там по центру, стал 2жды локальным чемпионом в F1. 06 и F V8 не за счёт таланта, а благодаря задротству и умеренно агрессивной манере

Питстопы же, 1,2 или 3)

Я гонялся в бесплатной версии на аналоге гольфа ) (там же у всех машин выдуманные имена)
То была непитстопная гонка. Залил и поехал!

Я по сингл-ситерам, там по центру, стал 2жды локальным чемпионом в F1. 06 и F V8 не за счёт таланта, а благодаря задротству и умеренно агрессивной манере

Ух, вот это результат! Я безлицензийный был, для меня тогда дорого было их ценник за S1/S2 :( а когда появились деньги, уже и интерес пропал.

Вот якраз на компі 120-144 гц нафіг не треба. Герцовка треба там де анімації, а операційки телефонів історично побудовані навколо анімацій (так як ти оперуєш пальцами а не клавіатурою чи машою), тоді як у десктопних ОС анімацій ніколи не було.

Тому не телефоні ти відразу бачиш різницю між 120гц і 60гц і вона величезна, а ось на дестокпі бачиш різницю лише коли запускаєш ігри.

Тому що телефон реально відчувається мало не в 2 рази швидшим? Я знаю що швидкодії 120 гц не добавляють, но очі і мозок воно обманють і телефон на 60 гц після 120 гц відчувається лагающим тормозом. Я про роботу системи в цілому, в скролінгах, анімаціях, реаціях на тач.

И камера как мертвому припарка, что есть то есть.

Ну якщо вам не треба це не означає що іншим не треба. Я краще поїду у відпустку з нормальним телефоном ніж з бюджетним телефоном і кілограмовою камерою за 1.5к баксів. Моя беззеркальна система за 1к баксів уже кілька років пилиться на полці так як телефон сильно покращив мобільність і логістику.

Снапдрагон 6хх и 4гб памяти — тормозов в принципе нет и быть не может.

А по цьому відео і не скажеш, постійні лаги особливо при відкриті, згортанні і перелистуванні програм, і в чисту зливає навіть базовому 11ому айфону не тільки по швидкодії і відзивчувасті, но і в якості екрану і камер:
www.youtube.com/watch?v=TWUBq9qdy5I

Я не критикую, за 150 баксів хороший телефон, тільки не треба говорити що він замінник флагманамам. В любому випадку, радий що під ваші низькі умови ви знайшли собі телефон. Просто майте на увазі що у інших людей вимоги можуть бути сильно більшими.

отложить деньги про-запас

На тому світі запас грошей користі не принесе

Тут появляются на доу персонажи попрошайки, мол на операцию срочно надо. У меня лично были жизненные ситуации когда срочно деньги нужны на операцию, иметь хороший денежный запас — это необходимость.

Зекономлена тисяча баксів, яку треба би було витратити раз в 3-5 років, дуже допоможе мати запас на операцію, так. Особливо, якщо ти айтішник — це ж стільки часу треба заробляти таку нереальну суму)

то как некоторые эпл-дрочерры и подобные меняют гаджеты — там за 3-5 лет не одна тысяча улетает в трубу.
Да и сэкономленное не обязательно хранить под матрасом, денежку можно и нужно вкладывать.

Так якщо в них таке хобі і бюджет дозволяє — будь ласка, жодних проблем. Але необхідності в цьому немає, і ніщо не заважає 3-5 років юзати один айфон. Притому топовим девайсом навіть 3-5 річної давності користуватися набагато приємніше, ніж новим «топчиком за свої гроші».

юзайты айфон мешают очередные апдейты, особенно когда по непонятным причинам система съедает все место на устройстве, апдейт поставить уже не получается, какие-либо програмы поставить тоже не получается, по сути айфон становиться кирпичем.

Здається, ти про айфон чув лише по відгуках «експертів» з 4PDA. Проблема з роздуванням після апдейтів — то скоріше до вінди, там це справді норма. На айфонах все ок. В братана донедавна був iPhone X п’ятирічної давності — все працювало норм, проблем з пам’яттю не було. Мій старий XS Max, який зараз в батьків — теж працює прекрасно.

У моего колеги так айфон окирпичился.

Якщо так — значить це одиничний випадок, і йому дуже не повезло.

У других моих 2х моих коллег проблемы с айфонами — 1 айфон постоянно какие-то глюки, то звук входящего звонка кудато пропадает, то тупо теряет коммуникации — мобильная сеть и вайфай просто перестают работать — перезагрузка помогает, но проблема вылазит опять через какое-то время (1-2 дня),
другой айфон почему-то с 30-60 секундной задержкой на входящие сообщения — звонки реагирует.

Треба просто купувати оригінальний айфон, а не китайський клон на дроїді з аліекспресу)

Ха ха, те люди не покупают айфоны с алиэкспресс,
И тем более я покупаю (если) на али, смартфоны и т.п. гаджеты — то только брендовые, и только в оффициальных магазинах.

Ті твої знайомі часом не забули розказати що топили або кидали свої айфони?

Мои сямо сколько ронялись и без проблем таких — мой ми макс 2 лежит себе отдыхает — хз куда его пристроить, почти новый. Все таки металлический корпус .

Есть экземпляр сяоми который пережил очень тяжелую аварию — 2 человека инвалиды, а телефон 2года после аварии живее всех живых, ну только маленький дефект на экране, экран можно заменить. Каких либо глюков нет.

Что там может привести к таким глюкам — хз. особенно задержки пушей и входящих звонков — разве что встроенный говнософт и сильно умную ОС

Дивно це читати після недавньою зради що із 128гб пам’яті користувачам нової галактики із коробки доступно лише 60 гб так як половину віджирає самсунг.

Кумедно — вінда менше на компі займає. Цікаво би реверснути прошивку: яких туда шпійонських тулз напхали ...

Самсунговський софт давно назвали bloatware)

Це взагалі дічь — гнусмасовське залізо по цінах легко криє яМобілко а ці одоробла ще хочуть настригти пару шекелів торганувши вашими даними ... Може то їх Гугл принуждає в обмін на Андроїд 🤣

Зекономлена тисяча баксів, яку треба витратити раз в 3-5 років, дуже допоможе мати запас на операцію, так. Особливо, якщо ти айтішник — це ж стільки часу треба заробляти таку нереальну суму)

ну ти ж розумієш шо зазвичай не тількі айфон входить в такі витрати, які дехто не робить і економить?

Звісно, тільки тут мова про айфон, а одним айфоном сильно не зекономиш. Ну і манія економії теж до добра не доводить — ти живеш так, ніби в тебе грошей немає, в очікуванні якогось апокаліпсису, де тобі ці гроші раптом знадобляться. Ясно, що краще гроші не спускати на казино і тому подібний шлак, але купити хороший телефон, ноут чи машину (якщо є потреба в машині) — так, воно того варте.

Крайнощі — це завжди погано, але навіть на прикладі моїх знайомих: набагато повноцінніше життя веде один чувак, який спускаю все зароблене бабло, зате катає на курорти, купує дорогі девайси і машини, і ловить від цього кайф. Тоді як інший любитель економити живе як монах в келії, нікуди не виходить, і вічно ниє, яке життя гівно.

Не верно, просто появляется финансовая свобода, вот недавно пришлось потратится, расстался с 30тыс$ без особых проблем.

Wow, финансовая свобода и $30к :)) чуть несовместимые понятия, на мой скромный взгляд

І потратився мабуть на якусь фігню яка важлива лише для тебе, умовно на якийсь модний байк відомий серед байкерів, а інші люди подивляться і скажуть: «тю, мені і скутера з головою хватає, чи якоїсь Хонди із масс маркета за 10к, чим вона гірше того байка за 30к? Викинув 20к в смітник.»

Я не засуджую, сам би купив такий байк якби був байкером. Просто не треба за інших людей вирішувати на що вони можуть тратити свої зароблені а на що ні базуючись на своїх інтересах і захопленнях. Твої інтереси не співпадають з іншими, і це нормально.

Тут появляются на доу персонажи попрошайки, мол на операцию срочно надо. У меня лично были жизненные ситуации когда срочно деньги нужны на операцию, иметь хороший денежный запас — это необходимость.

І ті попрошайки були з флагманскімі телефонами? Ваші догадки базуються на стереотипі що айфони та інші флагманскі девайси купують нищеброди в кредит ради понтів. Не спорю, є і такі, але це виключеня а не норма, і не треба по ним робити висновки про інших.

Але в реальності, якраз у власників айфонів буде набагато більше запасів під матрацом, ніж у користувачів Redmi.

Прув від chatgpt:

Yes, there have been several surveys and studies that support the correlation between income and the type of phone a person has. Here are a few examples:

1. Pew Research Center: A survey conducted by the Pew Research Center in 2019 found that 66% of American adults with an annual household income of $75,000 or more own an iPhone, compared to just 36% of those with an annual household income of less than $30,000.

2. Nielsen: A Nielsen study from 2018 found that iPhones were more popular among higher-income consumers, with nearly two-thirds of smartphone owners earning $100,000 or more per year owning an iPhone.

3. Statista: According to a survey by Statista in 2020, iPhones were more popular among consumers with higher incomes, with 44% of respondents earning $75,000 or more per year owning an iPhone, compared to just 27% of those earning less than $30,000.

These studies provide evidence that there is a correlation between a person’s income and the type of phone they have, with higher-income individuals more likely to own an iPhone and lower-income individuals more likely to own an Android phone.

Redmi 9T

Подобається зливати свої особисті дані комуністичній партії?) А цей китайський шлак зливає, ще й як. Я колись проводив експеримент з сяомі — поставив аплікуху для перехоплення трафіку. Виявилося, що один системний процес надіслав архів, який містить список контактів, на якийсь лєвий китайський домен по протоколу HTTP (навіть без шифрування). Домен виглядав рандомно, закінчувався на .cn, і він офіційно навіть не належав сяомі, інфи по ньому було нуль в неті. Сподіваюся, мені ж не треба пояснювати, чому це повна жесть, чи буде типовий руснявий аргумент «мне нечего скрывать от братьев-китайцев»?)

Іншої відповіді від любителя комуняцького шпигунського хламу я й не чекав)

И святая вера в непогрешимость яблока

Тут віра не потрібна — мережевий трафік легко промоніторити. Айфон конектиться виключно до офіційних яблучних доменів по протоколу HTTPS. Інфа про кожен домен є в неті. Жодного підозрілого трафіку.

такие траффик к яблочным доменам не может быть подозрителен?
Святая вера в яблоко, Аминь

Якщо ти не бачиш різниці між шифрованим трафіком до домену айклауд, який з’являється лише коли я включив синхронізацію своїх даних, і нешифрованим трафіком з особистими даними до ноунейм домену, який взагалі не пов’язаний з налаштуваннями (всі комуняцькі синхронізації були вимкнуті) — ну що ж, ти ріл упоротий, чувак.

так это давно во всех китайских прошивках прямо в системное приложение вшивается несколько модулей для шпионажа за пользователем, на китайские сервера отгружается периодически все с телефона (imsi, imei, контакты, список установленного софта) и вы их даже из-под рута не вырежете, т.к. нужно перекомпилировать проги, поэтому я зарекся брать что-то с китая

Не понимаю споров по поводу элитарности iphone. Из какого вы года? Топовые модели такого же уровня стоят не дешевле iphone, или ненамного дешевле. Особенно с точки зрения полатежеспособного населения развитых стран мира, на которое эти флагманские телефоны рассчитаны. Эти споры просто какой-то детский сад. Я пользовался и iphone и android. Для себя остановился на android, т.к. считаю эту ос более гибкой. По удобству пользования ± для меня одинаково. Хотя часто слышал от пользователей iphone, что в андроид «дебильное меню». Но пользователи эти не особо технически грамотные и очень консервативные.

Треба ще випиляти мікрофон і продавати як додаткову фічу. Профіт!!!

Так андроїди все одно зкопіюють цю фічу, як і усі інше :-)

Ахаха, чувак ти з якого року, 2013? Вже навть західні блогери визнали, що це айфон останні роки в ролі доганяючого — 120 герц, aod, віджети і ще купа всього на андроїд з’явилось на багато років раніше. Але еплоюзери звичайно орали, що це все не треба. А коли завезли на айфони, то відразу стало емейзінг

Епл багато в чому не перша, але перша реалізує нормально, бо на андроїді як завжди:

120 герц

з фрізами і гіршою енергоефективністю

aod

Тут діло смаку, але яблучний мені більш подобається і знову ж ефективніше батарею їсть

віджети

Немає гайдлайнів по стилю і будь-який недефолтний віджет взагалі не вписується, та ж біда і з іншими частинами UI андроїда

завезли на айфони, то відразу стало емейзінг

В такому вигляді як я описав дійсно не треба:)

Фрізи на андроїд а 120 герц тільки в уявленні фанбоїв епл.

Аод так не жере батарею, що більшість юзерів змушені були його відключити (див Mkbhd та інших)

Як можуть бути уніфіковані віджети якщо на андроїд десятки брендів, а не біг бразер, який тобі не дає вибору навть мінімального) тато Кук як скаже, так і будете юзати. Ну і доведеться казати, що все топово і гарно, бо як інакше )

тільки в уявленні

Лікарі кажуть що в мене з очима все норм, з головою теж, а от фрізи у андроїдів нікуди не поділися:)

що більшість юзерів

більшість блогерів*

Як можуть бути уніфіковані віджети

Гугл дав людям material design, але кожен хоче зробити свою оболонку з блекджеком і віджетами

все топово і гарно

Не все, вимушений зізнатися, але хоча б не бісить і не підводить

Ну чомусь в мене ще з часів OnePlus 7 pro, які одними з перших завезли 90 герц, нічого не лагає, а у вас лагає. Прикро за вас

Я довіряю західним блогерам, більше ніж рандомним юзерам з форуму, які за все життя мали менше телефонів ніж блогер за місяць. Цікаво хто більший експерт і об’єктивний юзер?)

Щодо віджетів — можна юзати піксель, там все це є, як ви хочете , уніфіковано. Головне що на андроїд є ВИБІР. На епл вибору нема, але ви це і не заперечуєте нача, респект

Цікаво хто більший експерт і об’єктивний юзер?)

це було про ствердження що

більшість юзерів змушені були його відключити

з посиланням на блогерів у яких наврядчи є статистика використання AOD на айфонах, скільки б вони їх собі не купили:)

Чому це у них нема статистики? В чому проблема поюзати тиждень з aod і тиждень без?

У вас є така статистика по всім юзерам? Справді цікаво

В чому проблема поюзати тиждень з aod і тиждень без

І як це покаже статистику що більшість юзерів його вимикають?

У вас є така статистика по всім юзерам?

Ні в мене, ні в блогерів, лише у епла. Але якщо б хоч якась значна частка юзерів мали з ним проблеми, то вже підняли б дуже багато шуму

яблучний мені більш подобається і знову ж ефективніше батарею їсть

так, він може більше подобатись, але батарею він їсть НЕ ЕФЕКТИВНІШЕ. Інфа 100%. Проводилися тести і порівняння. Не просто так в апдейтах Еппл завезла опцію «чорнобілий режим» для aod. Факапи бувають і в Еппл, тільки фанатики не можуть цього визнати. Не треба бути фанатиком.

Батарею меньше есть хаха, всех кого я знаю, на день еле хватает.

Я бачив інші результати, навіть у DXO mark, які зазвичай не люблять епл, тому чого це називати факапом я не розумію

Якщо це не факап, то навіщо Еппл додала цю опцію

When the wallpaper option is disabled, the phone will switch to a black screen while in AOD mode. Users will still see the time, date and any widgets they have set. This approach which is the default option on most Android devices and should result in improved battery endurance for iPhone 14 Pro series users.

пізніше? Чому не зразу з релізом 14 айфонів?

Я там не працюю, тому не скажу, але вони завжди багато фіч випускають пізніше в мінорних апдейтах

Це той випадок, коли апдейт мінорний, але досить важливий. Якби вони зразу завезли цю опцію, це зняло б багато питань. Бо те, що картинка в aod бере більше енергії, досить очевидно. Ні, може вони так і планували, але хто в це тепер повірить?

Наприклад в цьому ж апдейті навіть апку нову додали, це для них нормально і навіть якщо вони не планували з самого початку, це не відміняє того що і без цієї фічі там все добре

Це саме питання до тебе, коли це айфон став єлітним? У студентів на мівіні, так іліта, для усих інших вже давно видно як відра давно перегнали айфон по цінам, а у відроносів до сих пір підгорає :-)

А де я казав що айфон елітний? Ви шось неправильне зрозуміли

Sony Xperia 1 iv MSRP $1599
Samsung Galaxy Fold 4 MSRP $1799
iPhone 14 Pro MSRP $999

Та айфони геть дешеві зараз.

Sony Xperia 1 iv MSRP $1599

посмотрел что в нем такого — абсолютно абсурдный прайс на старте, сейчас он даже в Украине продается сильно дешевле, а на Амазоне вообще за треть цены

Samsung Galaxy Fold 4 MSRP $1799

чтобы ломить аналогичный ценник, нужно или научить смартфон складываться подобным образом или придумать и реализовать киллерфичу, до которой до сих пор не додумались конкуренты, а это посложнее чем патентовать скруглённые углы

Взагалі чекаю поки соні вернуть свої компакти до життя. Телефон з екраном 4.7 це ж вбивця цих довбаних лопат

Що можна напихати у смартфона аби він коштував як гейм-станція?!
За такі гроші його має бути підключати до монітора, миші і клави — і він буде працювати краще ніж системнік. Яле мабуть при цьому світитися від нагріву.

З яких це часів компактні пристрої повинні коштувати дешевше десктопних бандур? За портативність доплата потрібна.
А цей Соні без проблем підключається до зовнішнього дисплея і має оптичний плавний зум, що є проривом в мобільному камеробудівництві.

Згадався допис в якому хлопчина працював на 3-х роботах, заробляв $20K та умудрився купити собі дорогу тачангу у КРЕДИТ який не давав йому фінансової свободи змінити свое життя на краще. Оце і є цільовий сегмент щасливо-нещасливих людей у гонці за успіхом.

В тій історії важливу роль грає дівчина.
Айфон це масовий продукт, там сегмент починається з дітей.

Все правильно, смартфоны на Android догнали по цене iPhone, чувство элитарности у покупателей продукции Apple теряется, нужно срочно принимать меры.

Хорош про елітарність задвигати тільки із-за того, ескортниці депутатів хизуються сапфіровими айфонами. Елітарність, про яку тут прийнято писати, була лише у першого і другого айфонів, може третього.

Елітарність вона у першу чергу у несумісності! Бо воно ж елітарне — не таке, як усе інше. Тому до нього підходить тільки елітарний (платний!) софт написаний на елітарних макбуках та елітарні гаджети.

Отож, догнали по ціні iPhone, а самі гірші за iPhone.

[шуткаюмора] Ви що, самі собі купуєте айфони? 😹 Всім моїм знайомим їх подарували 😹(вибачте кого образила, ніякого сексизму, просто п‘ю зранку каву і читаю цю статтю)

"У кожному жарті є доля жарту."©
Якби мені хтось подарував той айфон — я б відразу продав його і на ці гроші зібрав би собі 4К гейм-станцію з трьома моніторами!

Бідний чувак, ти справді мало заробляєш, раз не можеш собі дозволити витратити з власного бюджету ці $1600, які коштує айфон. Ще й такі грандіозні плани будуєш на цю невелику суму.

Не вірю що той ультра айфон буде за такі смішні $1600. Думаю буде починатися з $2000 за дешевшу модель — а далі там більше пам’яті, стрази, золото, діаманти ...
Що взагалі можна напхати у смартфона, якій контує більше 1000 баксів?! Дзеркальна фотокамера менше коштує. Топова відеокарта? Так вона там не вміститься і нафіга для такого маленького екрана?
Хтось взагалі використовує сучасні смартфони на повну потужність? Що можна на них таке робити?

Не вірю що той ультра айфон буде за такі смішні $1600. Думаю буде починатися з $2000 за дешевшу модель — а далі там більше пам’яті, стрази, золото, діаманти ...

Ось коли його релізнуть — тоді обговоримо, скільки він коштує і за що платити такі бабки. Зараз це просто гадання на кавовій гущі. Я особисто не дуже уявляю, що таке зможе ультра, чого не може про макс, але епл шарить в інноваціях, тому може побачимо щось цікаве.

Що взагалі можна напхати у смартфона, якій контує більше 1000 баксів?!

Топове залізо, яке включає чіпи власної розробки, які найпотужніші на ринку. А також не забуваємо, що Apple заодно розробляє власні ОС і базовий софт для них, за які хоч гроші прямо не бере, але ця розробка теж коштує грошей, які закладені у вартості товарів. Для чого це все треба? Щоб юзери мали top-notch experience. Детальніше напишу в кінці цього комента.

Дзеркальна фотокамера менше коштує.

Тільки дзеркалка велика і з нею треба додатково носитися, а айфон — це компактна дзеркалка в кишені. Ніби очевидно ж.

Топова відеокарта?

Ну так є така штука, як мобільний геймінг, і айфони себе тут класно показують. Хоч я не дуже розумію ці примітивні мобільні ігри, в яких хіба чисто вбивати час. Але відяха не лише для ігор треба. Для айфонів є дофігіща софту для швидкої обробки фото і відео, який покриває багато юзкейсів без потреби відкривати ноут і обробляти там.

Хтось взагалі використовує сучасні смартфони на повну потужність? Що можна на них таке робити?

Та елементарний юзкейс, де відчувається різниця в телефонах — браузити десятки сайтів в сафарі і світчатися між аплікухами (комусь в телеграмі відписати, чийсь пост в інсті глянути, тоді чекнути робочу пошту і відписати в слаку). Андроїди, навіть топові з їхніми 8-12 гіг оперативки, починають вивантажувати з пам’яті як попередній софт, так і кешовані вкладки в сафарі. Бюджетки, оті самі відчутно менше 1000 баксів, які ти вважаєш правильною ціною для телефона — то взагалі лютий треш, бо в них навіть браузер лагає, якщо відкриєш важкі сайти. Про повноцінний мультитаскінг без лагів можна забути, кароч, якщо в тебе та сама бюджетка менше 1000 баксів.

Швидкість роботи софту і відсутності лагів загалом, що характерно саме для айфонів і про що я давно казав. Я пам’ятаю, як лагали гугл мапси на бюджетному сяомі. Пам’ятаю, як вони менше, але підлагували на флагманському андроїд девайсі. А купив айфон — і виявилося, що ця аплікуха вміє працювати без лагів взагалі. Швидкість запуску софту тут теж максимальна — не треба довго пялитися на сплеш-скрін в різних аплікухах, як це характерно для бюджеток.

Довга підтримка і актуальність заліза. Оце топове залізо в айфонах є актуальним мінімум років 5, для комфортного користування. Тобто якщо не дуже є бажання переплачувати — можна один раз заплатити ті $1600 і юзати айфон 5 років. Причому залізо буде актуальним, за рахунок свого запасу потужності. Думаю, не треба пояснювати, чим це краще покупки нової бюджетки кожен рік-два — це як порівняти покупку бехи Х5 на 10 років проти покупки нової шкоди октавії кожен рік-два))

Про камеру вже написав. Додам, що в якості зйомки відео в айфона конкурентів немає взагалі, серед мобільних девайсів.

Екосистема. Так, та штука, яку не розуміють дроєдери, але це й не дивно, бо це як глухому від народження пояснювати, який кайф можна отримати від музики. Екосистема дозволяє, наприклад, скопіювати код авторизації з смс на телефоні і тут же вставити його на маку (просто CMD+V, так). Чи буквально двома кліками з мака підключитися до хотспоту на айфоні (не треба рухати айфон взагалі чи тим більше вводити паролі, мак сам включить хотспот і виключить коли треба). Чи, наприклад, приходить вперше до тебе друг з маком, щоб попрацювати, пробує конектитися до твого вайфаю — а твій власний мак тут же пропонує розшарити йому пароль. Чи приходить тобі дзвінок на телефон — а ти в цей час сидиш за маком і береш виклик на ньому, розмовляючи прямо зі свого ноута. Чи ти знаходишся далеко від компа і мобіли, наприклад, на кухні — а бачиш, що дзвінок терміновий і розмовляєш зі свого епл вотча. Чи скинути файл по ейрдроп. Список можна продовжувати довго.

Та елементарний юзкейс, де відчувається різниця в телефонах — браузити десятки сайтів в сафарі і світчатися між аплікухами

Тепер зрозуміло! Мені б і на думку ніколи не спало таке робити на смартфоні тому що завжди є комп’ютер чи ноут поруч.
А якщо використовувати смартфон замість ноута — тоді звичайно. Але як на такому екранчику можна щось робити, окрім дивитися готове — не розумію.

Тільки дзеркалка велика і з нею треба додатково носитися, а айфон — це компактна дзеркалка в кишені. Ніби очевидно ж.

До full—frame беззеркалок Sony s—серии и близко не дотягивает.

Не заперечую. Але айфон робить фото такої високої якості, що якщо ти не професійний фотограф, який цим заробляє гроші — немає жодного сенсу носитися з окремою дзеркалкою.

От тільки цих грошей ледве на відяху вистачить щоб в 4К грати, не те що на повний сетап

Така станція буде коштувати мінімум 3,5к

Ха-ха, ваша правда, мені дівчина подарувала айфон, навіть не на свято, а просто так. Сам би я ходив із старим сьомим і не переймався поки він не розвалився б.

Ви що, самі собі купуєте айфони?

Nah, I’m with my boooyyys
youtu.be/ycsIzGBoDic

Вот вы все «не вижу смысла», «стригут овец» и тд. Но 1) эти овцы обычно на майбахах ездят, а вы нет 2) 100500 блогеров по всему миру первыми же с завода купят по х2 прайсу новую модель, чтобы быть первым обзорщиком на селе

Зарабатывайте больше и не нудите) Люди покупают гораздо более бессмысленные вещи, чем флагманские модели техники. Вспомнить например автомобильные номера в США/Дубае за 100500 денег, или приложение, которое просто кнопку RICH показывает за многоденег

Зарабатывайте больше и не нудите)
Максим Панченко
PHP developer

Авжеж, РНР — для більшого заробітку.
Почніть з себе.

І чим ти тепер кращий за нього? Перехід на особистості — це так по-дорослому! (ні)

Навряд чи школота щось інше сприймає, ніж перехід на особистості чи ремнем по сраці.

Або студент, що дивиться разом зі своєю бабою по телебаченню «Зіркові історії» і жеруть обидва кулінарію із сільпо.

В пхп також норм заробляють а статистику тянуть вордпрес та «сайти любой сложності».

эти овцы обычно на майбахах ездят

ничтожный процент оных

100500 блогеров по всему миру первыми же с завода купят по х2 прайсу новую модель, чтобы быть первым обзорщиком на селе

реально зарабатывают из них тоже очень немногие, остальные — ваннаби

Понимаю, так легче жить, ведь все знают, что стать богатым можно или через постель или обязательно через коррупцию, а криптотрейдеры или наркоторговцы на самом деле или никакого там «stonks» нет
А богатых на самом деле очень мало в мире: мерседесы и порше, которые в первой пятерке самых прибыльных брендов мира, только на кредитные деньги покупают, ага

Перестановка местами телеги и лошади, казуистика, и выдёргивание единичных событий из общего потока такие, что хоть в учебник вписывай. Ай красавец!

А всем регулярно выбрасывающим денежку на лухури-цацки хочется задать вот какой вопрос: у вас бункерочек, с автономным жизнеобеспечением хотя бы на пару недель, уже отстроен? Если да — дальнейших вопросов не имею. Если нет — то косплей образа жизни голливудских звездулек получается какой-то жиденький и дешевенький: тут могу, а здесь ниасилил ))

Galaxy Fold 4 — EUR 1700
iPhone 14 Pro Max — EUR 1400
Фи, нищеброды яблочные))))

Скло на Фолді ще тримається? Як там складочка?))

Купив вчора собі iPhone SE 2022, він як і Pro відрізняється від стандартних iPhone, основний недолік, що немає з білою передньою панеллю.

Тема про Apple, а сюди набігли фанатики дирявого відра і починають жалітися на ціну, і втирати, що відро нічим не гірше. А ще кажуть, що то яблучники — секта, ага :)

Ось тобі посилання, зменшить твої страждання.

Маю для тебе подарунок. Скористайся, пропрацюєш свої комплекси на тему грошей, може тебе заодно промотивують нормально заробляти. А там і яблохейтерство поступово пройде, навіть купиш собі айфон з часом)

Біднятко, зациклене на тому, щоб ніхто не подумав, що у нього мало грошей. Подібна травма в більшості українських користувачів айфонів.
Відкрий зарплатний віджет доу, вбий програміст c# Київ, 10+ років, побачиш орієнтовний рівень моїх доходів.

А на новий айфон все одно жаба душить :-))))

Мені не шкода, я не купую пристрої, на які не можу встановлювати програми з відкритих магазинів пз.

Це якісь магази для ніщебродів що навіть 5К не мають?

Я і не сумніваюсь що дискредитація українського ІТ і України на й**ому добре оплачується. Навіть догадуюсь звідки фінансування йде.

jobs.dou.ua/...​.NET&city=1&experience=10
Блін, навіть 5К немає? Сіріуслі? Я дума ще у ДО ковід всі норм пацани 5К рубили, а ти все ще побираєшься на 4 з копійками)))
Хоч би там 6500, було. І не соромно ото сюди таким жебраком ходити?

У тебе, мабуть, і немає.

Вражений твоєю невдачею :-)

Чого ти стрибаєш, клоуне? Мої доходи вище твоїх, які ти світив на форумі.
Так що обтікай.

Я вже бачив твоє «до дрібниць продумано» )))
Так шо колун тут ти :-)

Моя стара квартира якось збільшує твої смішні доходи, клоуне?

Ні, вона показує твій рівень злиднів та жлобства :-)

Ти озвучив мої думки, чувак. Я глянув той віджет і не хотів знущатися з Жука, пояснюючи йому, що 5к за 10 років — це ніщо, тому я з’їхав з теми, ну але блін, це ж справді копійки...

А ще треба зробити якийсь унікальний підпис в меседжах, що відправляються з цього телефона. А то ж раптом хтось не дізнається, що в тебе аж цілий Ultra. А потім зафігачити Super-Duper-Ultrahouse chat, де будуть обговорювати, яке андроїд гівно і як тепер +5 до розміру члена автоматично відбулось

Предлагаю сразц в 2е дороже сделать, на следующий год в четверо, потом в восьмеро и так постепенно все дегь мира у Эпла

Так они так и делают. Вспомните третьи айфоны лет 10 назад — их вообще за 99$ продавали под контракт. Сейчас сколько там, 1500$?

може ви не знали, але контракт передбачував, що ви ще зверху переплатите коли будете його оплачувати.
знайомі американці порівнювали контракт з неверлоком+такий же тариф, то в фіналі получалось +200$ десь. (просто тоді в епл не було можливості робити розтермінування, а зараз вже є)

Ну w/e, за 300$ без регістрацій та смс. Бачили зараз нові айфони по триста?

Предлагаю сразу в 2е дороже сделать

Можна і вдвічі і втричі більше платити, питання тільки за що.
Особисто я не переплачуватиму просто за статус, але якщо з’явиться якась кілер-фіча яка сильно спростить життя чи покращить його якість — так, я буду платити.

type-c, наприклад, еплобоям можна продати як справжній тайпсі, не то шо там самсунгівський. Вам не треба тепер мати окремі кабелі для смартфона і ноутбука. А якщо сказати, що він тягнутиме на 25% більшу потужність, еплобой і дівчину в рабство продасть за таке щастя.

type-c не вартує Х2 до ціни.
А от інтеграція зі старлінком і постійний супутниковий інтернет будь-де, навіть за якусь абонплату, може бути такою фічою.

Або водневий акумулятор із зарядом до тижня ishop.if.ua/...​adku-smartfona-na-tyzhden

Або щось на рівні з описаними двома вище.

Яка кількість людей перебуває там, де немає звичайного мобільного інтернету? Скільки з них платоспроможних? Це прикольна штука, але цяцька, не більше.

Майже всі українці + всі потенційні та частина наявних користувачів старлінку + всі решта де нема стабільного мобільного інтернету або він дорожчий за потенційну абонплату старлінку + всі ті, хто хоче «погратись».

Майже всі українці
Скільки з них платоспроможних?

Я забув, хіба епл відкривала у нас свої магазини? 😂

Кек, а це критично-необхідна вимога аби торгувати своєю продукцією «в білу»)?

Механізм офіційних імпортерів та реселерів це загальносвітова практика, в тому числі й в Україні.

Кек, а це критично-необхідна вимога аби торгувати своєю продукцією «в білу»)?

Критично для того, щоб визначити, чи є ринок платоспроможним, чи це купка мрійників, яким лише в інтернеті цікаво розповідати, а грошей вони не принесуть.
Український ринок був і залишався для епла нецікавим, тому й офіційних магазинів не було.

Фіговий аргумент.
Швейцарія — населення трохи більше 8 мільйонів людей, 3 епл стори.
Україна — населення майже 44 мільйони(станом на 21р.), 0 епл сторів станом на 21р.

Ти впевнений, що у нас небуло хоча б 8 мільйонів платоспроможного населення станом на 21р? Бо я сильно підозрюю, що буде більше.

Порівняй ВВП Швейцарії та України. У швейцарців достатньо старих грошей на те, щоб бути платоспроможними.

я вам наведу інший приклад, в Іспанії є епл стори, але там абсолютна більшість це власники андроідів при чому відносно дешевих (в далекому 2018 це були хуавеї всякі)
Тоді в Барсі, якщо я бачив людину з айфоном на вулиці, розумів що це 90% приїжджий.

www.statista.com/...​s-smartphone-sales-spain
15% користувачів айфонів і це зараз, а раніше взагалі в районі 7%. В той час як у нас навіть в метро постійно було видно айфони всюди.
Не знаю з чим це пов’язано, але іспанці набагато більше «понторізи» аніж українці з точки зору квартири-будинки-золото і все що пов’язано з власністю.

ПРи чому тут ВВП, яке б ВВП не було, людина не купить більше 1 телефону, максимум 2. Тут впирається в грубу кількість.

завжди мислю сегментами, колись жеж був Iphone Caviar який купляли за десятки, а то й сотні тисяч доларів.

Під свій сегмент знайдеться що завгодно. Переводити таку тему в срач — тупо)
Є люди, які радо живуть в однушці і їм комфортно все життя, а є ті, хто з перших нормальних получок починає шукати будинок, щоб великий, за містом, і розказує, що іншого життя не уявляє.

Їх жеж не муфлонять, як чергових «будинкобоїв» які не знають ціни грошам, тому зовсім не розумію оці наскоки Жука в коментах)

Їх жеж не муфлонять, як чергових «будинкобоїв» які не знають ціни грошам, тому зовсім не розумію оці наскоки Жука в коментах)

Їх муфлонять не за вибір, а за те, що вони кругом нав’язливо розказують, як це класно мати «будинок за містом» і що ті, хто його не має — ніщеброди і нічого не розуміють

я як власник айфона частіше чув втики в свою сторону і розказати про всякі «ксайомі і мейзу топ за свої гроші» протягом останніх 5ти років. Це при тому, що вроді ніколи не ходив з останнім айфоном, а останні два роки взагалі з міні, який вроді не сильно кидається в очі.

Тому я б з вами не погодився

мейзу топ за свої гроші" протягом останніх 5ти років.

якась давня травма, мейзу ж сто років як не продають )

це ж просто дурна цитата, яка в свій час приїлась людям, яка різниця що там вставити, якщо це рівно теж саме фанбойство про яке ви говорите)

Яка різниця як називається черговий мейзу — Realme чи Vivo?

впринципі не розумію звідки у вас ця злість на еплфанів.

так в продукції епл певно є люди, які тратять на неї свої останні гроші.
— чи є такі фани в інших брендів? — думаю є, може просто не так явно про це говорять.
— як багато українців та і впринципі людей, купляють останні марки машин, щоб попонтуватись -дофіга, але це явно значно гірший пасив, аніж телефон, так само як і значно «пафосніша» річ для понтів, вас це теж тригерить?

Насправді, Денис написав вірно — якщо знайдуться функції, які варті того, щоб переплатити — люди будуть це робити, питання в юзкейсах.

От ви пишете за тайп-сі, і я все собі думав, коли потрапляв на 9to5mac — чого андріод користувачі пишуть, що коли епл перейде на тайп-сі, вони готові світчнутись, а потім почитав історії людей, які постійно щось скидають на компютре по юсб, і виявляється через тайпсі там більша швидкість, але я цього не роблю останні 5 і більше років, бо ейрдроп чудово працює.
То виявляється не еплбоі сумують без тайпсі, а андроід фани сумують, бо іншого виходу майже немає, і ні це якийсь висновок який сам придумав і вам розказав, а висновки з сотні коментів і десятки дискусій з такими людьми, які на це постійно жалілись.

— чи є такі фани в інших брендів? — думаю є, може просто не так явно про це говорять.

Сумніваюся, що в Україні є фанати інших брендів. Це ж лише смартфон/ноутбук/годинник.

є, наприклад мерседес чи бмв, це значно гірше, там мова про більші грошові втрати, більші ризики і навіть шкодить суспільству(не буду згадувати про шашичників і клубу 300+), але ви про це просто не знаєте, і вас хвилює якась дурня, яка на ваше життя ніколи і ніяк вплинути не може

BMW ... Або «мерседес-клуб» який щонеділі збирав старі ридвани зі стрінгами на капоті під моїми вікнами на парковці ТЦ... Причому % відносно нових машин там на рівні статистичної похибки ... Памятаю був «очкарік» — то на бідаці хіба таблички не було «можна вже мені на звалище» — ото якщо ви старого змученого життям колись гнідого, а тепер сивого коня бачили ? тако такий же мерс був ... «Проте у мене мерс» — фанати яблука чи самсунга діти малі в порівнянні з цими сектантами ...

От ви пишете за тайп-сі, і я все собі думав, коли потрапляв на 9to5mac — чого андріод користувачі пишуть, що коли епл перейде на тайп-сі, вони готові світчнутись

у Еппл дійсно є проблема з непослідовністю використання портів лайтнінг — тайп-с. Це обʼєктивний факт і ніякого виправдання для цього просто не існує. І справа не у швидкості (хоча це також, адже є різниця між 0.5 Гбіт і 10 Гбіт? Який ейрдроп дасть вам таку швидкість?), а у тому, що це просто банально незручно. Коли дешевий айпад йшов з лайтнінгом, а Про — з тайп-с (в нових моделях вже завезли, але це сталося бувально минулого року). Коли десктопи, ноутбуки мають порти тайп-с і відповідні кабелі в комплекті, а аксесуари (клавіатура, мишка, тачпад) — з лайтнінгом. Коли айфон з лайтнінгом, а айпад з тайп-с. Тобто якщо у мене є і айфон, і айпад (або макбук), треба обовʼязково мати два зарядних і два кабелі, або два кабелі перетикати між одним зарядним. Нахіба таке? Це що, Еппл-вей?

це все класно, але що дасть перехід на тайп-сі?

Спочатку трохи історії, в мене вдома ноут працює в зв’язці з дисплєм lg по usb-c(там і зарядка і зображення передається) — зайві кабелі? не чув))
звідти ж одразу йдуть кабелі для зарядки переферії.
а якщо їду в дорогу кудись — універсальна зарядка ugreen, де підключено декілька кабелів, які заряджають все.
(мене мало цікавить чи це буде lightning +usbc чи usbc+usbc) я все рівно їх куплю достатньо, щоб заряджати всі пристрої одночасно, бо це час.

загалом в мене є:
— usb c — для ноута який працює для зарядки
— usb c — для ноута який працює і для зарядки і для зображення(ще й скажено дорогий)
— usb c — яий працює для зарядки ламп(чомусь попередні два потужніші кабелі, не можуть їх заряджати, видно занадто потужні)
всі вони не є взаємозамінні.

тепер розкажіть про те, наскільки сам стандарт універсальний)) а в мене навіть немає якихось дивних кейсів, думаю у людей є цікавіші пристрої і юзкейси.
Якщо б моя мама чи дівчина стикнулась з такими штуками, що один кабель не передає зображення, а інший не заряджає лампу, то певно повикидали б їх.

я вже мовчу, що не всі кабелі можуть бути швидкими як ви кажете, це не ті самі найдешевші, які в більшості десь є, теж саме відноситься до зарядок))

мені епл вей, коли я витягую старий кабель від 6го айфону і заряджаю будь-яку актуальну мишку чи ейрподси а можу і айфон14про, а от коли беру супер актуальний кабель від мака чи ugreen, а лампа ксайомі не заряджається — то це певно не ок.

це все класно, але що дасть перехід на тайп-сі?

А зарядкою від iPhone можна зарядити Glo чи IQQS? Ото ж бо!

ви звісно вибачте, але як на мене це взагалі дуже жирний плюс :D

і я не знаю чи підтримують гло чи айкос швидку зарядку, але коли мені недавно довелось заряджати просту лампу виявилось, що жоден мій юсб-с кабель, це не може зробити, і копався в якихось старих як світ юсб-с, які ще йшли хрін зна з якою технікою, щоб це зробити.
Тому цей факт ще раз доводить юсб-с — не є універсальний кабель, це тільки універсальна затичка))

При чому тут швидка зарядка? Не підтримують, звісно. Але у мене більше десятка девайсів під рукою (пара ноутбукфів, пара GLO, блютуз колонка, помпа для води, пару powerbank-ів, midi контролер, телефон) і все це я можу зарядити буквально один і тим же кабелем при умові, шо в зарядці достатня потужність. Тобто, зарядкою від ноутбука можна зарядити все, що завгодно. Зарядкою від телефона я можу зарядити все, крім ноутбука.

Про випадки, коли потужнішою зарядкою по Type C не виходило зарядити девайс, вперше чую. Сам активно користуюся Type C з 2018.

ну ви кажете, що вперше чуєте, а буквально інша людина відписалась в гілці, що в нього таке ж)
А ще не всі кабелі потягнуть ссд, і тим більше не всі потягнуть ссд на максимальній швидкості.
Не всі потягнуть зарядку 60-80ват.
Не всі потягнуть передачу зображення.

я теж за абсолютну універсальність, але продублю ще раз, на даний момент usb-c — це універсальна затичка, але ніяк не універсальний стандарт.
Під різні потреби треба різні кабелі, і з цим хіба можна просто змиритись

На жаль, таке є. Але суть не в зарядці, а в кабелі. Кабель без e-marker зможе зарядити будь-що від будь-якої зарядки. Але повільніше)

і забув ще додати, наприклад цей кабель який йде в комплекті з лджі дисплеєм:
ним можна заряджати і підключити до дисплею маки(навіть 14про чудово заряджається), при будь-якому навантаженні — все топ.

Але останній xiaomi notebook pro — ні, і навіть заряджається він від цього дисплею десь на 10-20 ват(розряджається швидше ніж заряджається)
А сам дисплей при цьому не працює.

xiaomi notebook pro — ні,

а ви точно до правильного порту Type-C підключаєте? Я так бачу, у сяомі www.mi.com/...​ct/mi-notebook-pro/specs є як порти з тардерболтом, так і просто юсб.

точно, бо їх там чи один чи два) спробувати особливо часу не треба)
ну і звісно той, який мені давали — це не останній-останній, який тільки є на сайті, але ні не працювало.

Тут треба розбиратися. Є два варіанти:
1. Монітор працює тільки через тандерболт, отже його потрібно підключати через кабель, що підтримує цю технологію і виключно у відповідний порт на компʼютері.
2. Монітор працює через usb-c DP alter mode. Для цього також потрібен не найпростіший кабель, а також, щоб порт на компʼютері підтримував цей usb-c DP alter mode.

я б звісно розбирався, але то був просто бук на тиждень подивитись-потестувати, попросили.

І на цьому кінець)

Купа збочень через якiсь технiчнi недолiки
Епловська Magic Mouse (що окрема тема) навiть вiдмовлялась заряджатися вiд айфоновської зарядки.
А вiд бука чи навiть десктопа — на ура. Навiщо оце усе?
Зробiть уже по нормальному

дасть перехід на тайп-сі?

те, що достатньо мати один кабель для зарядки і передачі даних для всіх пристроїв.

Спочатку трохи історії

я радий за вас, що вам зручно мати набір з двох видів кабелів. Але те, що ви якось звиклися з цим, не означає, що це правильно. Раннім покупцям айфонів і копіпаст і запис відео були не треба))

все рівно їх куплю достатньо, щоб заряджати всі пристрої одночасно, бо це час

а я ні. Я не заряджаю всі пристрої одночасно, навіщо мені 10 кабелів і зарядних?

чомусь попередні два потужніші кабелі, не можуть їх заряджати, видно занадто потужні

так, така проблема існує. Деякі слабкі і дешеві пристрої не працюють з кабелями, що містять e-marker (тобто дозволяють проводити 100Вт потужності). Тобто треба мати 2 кабелі з тайп-с. А з лайтнінгом буде 3. Навіщо множити сутності?

не треба тепер мати окремі кабелі для смартфона і ноутбука.

а от і ні! для чого, гадаєте, повернули магсейф у макбуки? все рівно ноутовською зарядкою не вийде зарядити айфон. а ось ноут айфонівським type-c може й можна буде, але це не точно :)

З боку зарядного пристрою USB Type A вже помінявся USB на Type C. Ще можна використовувати шнурок від Apple-клавіатури, щоб заряджати айфон блоком живлення від макбука.

USB-C порт в iPhone 15 може бути повністю сумісним тільки з сертифікованими аксесуарами Apple
mezha.media/...​vanymy-aksesuaramy-apple

Але ж нема ніякої інфи, які саме обмеження будуть (лише припущення у статті за посиланням).

В якому конкретно місці?

«Поки незрозуміло, чи будуть обмежені у функціональності несертифіковані аксесуари.»

Ох уж любителі розшарюваті жовті заголовки...

Я гадаю вони думають у вірному напрямку: зараз єдине, що виділяє продукцію Apple — це мода. Усі інші навчилися робити смартфони не гірші (але дешевші!).
Тобто аби бути попереду конкурентів — їм треба переходити саме в лакшері сегмент. Щоб зробити Apple виключно елітарним брендом, як якісь Hublo, Armani чи Rolls-Royce. Чому люди понтуються айфонами? Бо це простіше: круту тачку з кишені не дістанеш.
Але вони в Apple знову мислять вузько. Аби домінувати у моді — треба створювати моду! Свого часу саме Джобс відкрив моду на смартфони. Але зараз смартфоном, навіть ультра-крутим і зі стразами нікого не здивувати — треба щось нове.
Що? Ну наприклад «смартфон» вбудований в одяг! Одяг та прикраси завжди були показником багатства та розкоші. Золото, стрази — усе вже було. А от начинити одяг та прикраси електронікою — це може бути наступний крок у моді! Позолочений пояс з акумуляторами, стрічки з підсвіткою задля ефекту, сукня чи костюм, якій міняє колір чи текстуру (а можливо — і форму), мікро-кулери на спині, які охолоджують не тільки тіло а й чіпи у одязі, тачскріни на рукавах піджака чи сорочки, чи браслети- тачскріни для жінок, рукавички з підтримкою жестів, окуляри з доповненою реальністю, у перспективі — обручі чи «корони» на голову з підтримкою BCI.
У майбутньому багата єліта буде виглядати як у фантастичних фільмах: у незвичному одязі і сяючих прикрасах, які разом перетворюють людину на «кіборга», підключеного до VR мережі.
Також важливо, що айфон людина зазвичай має тільки один. А от одяг, і особливо жіночій, має бути кожного дня різний — аби виділятися. А це означає можливість продавати сотні «єпл-суконь» замість одного айфона!

у незвичному одязі і сяючих прикрасах, які разом перетворюють людину на «кіборга», підключеного до VR мережі.

+імплантуємі гаджети. І щоб усе оце заряджати — у сідниці вживити котушки бездротової зарядки, а в сідало унітазу — відповідний зарядний пристрій)

Я гадаю вони думають у вірному напрямку: зараз єдине, що виділяє продукцію Apple — це мода.
Але вони в Apple знову мислять вузько.

Мислиш вузько тут тільки ти, чувак. То хіба твоя секта сяомістів на теплотрасі повірить, що їхній «топчик за свої гроші» нічим не гірше айфона) Ну і просто рандомні пролетарії з совковим менталітетом і з зп рівня мінімалки, які дивляться на цінник айфона і такі «фуу, іграшка для буржуїв, переплата».

а як щодо «секти» самсунгістів? купу років купую самсунг, ніколи не хотілося ніяких айфонів.

Прошивка самсунга вирізняються своїми лагами і величезною кількістю сміття. Колись навіть меми були про їхній TouchWiz. Тепер їхня прошивка називається One UI, але традиції гнуса залишилися незмінними — мікрофрізи зразу після покупки, відчутні підлагування чере рік-два (навіть у флагманах), купа сміття з коробки (всякий самсунгівський аналог гугл плея, софт від майкрософта і т.д.). І головне — в прошивці є реклама, яку присилає стандартний самсунгівський пуш сервіс 🤦‍♂️

www.androidcentral.com/...​rn-ads-your-samsung-phone

Мій самсунг тримає заряд цілий тиждень
i.imgur.com/CzozLkW.jpg

сяомістів

Lol :) Ну як же ж ще «перемогти» андроїд, як не порівняти з сяомі. Ну чо, можеш же з якимось HTC EVO або кіосерой. Головне не забувай всім розповідати кожного дня, що в тебе ж айфон, а то свою секту підведеш.

Гнуси теж мають купу проблем, про що написав зверху. Більш/менш норм хіба пікселі, але в них вічно якийсь апаратний брак буває, то вже традиція. Ну і про повну відсутність мікрофрізів та довгу підтримку можна забути, бо це дроїд.

Світ вже давно поділився на «елоїв» та «морлоків»! Ті, хто працюють ніколи не зможуть собі заробити стільки, скільки 1% еліти. Отже еліта і має чимось вирізнятися: їсти їжу, яку не можуть собі дозволити інші, купувати товари за ціною, яка недоступна іншим. Це не «переплата» — а просто «плата за бренд».
А якщо чисто технічно: те, що роблять більшість користувачів айфонів — вони могли би так же робити на смартфонах у 10 разів дешевших.

те, що роблять більшість користувачів айфонів — вони могли би так же робити на смартфонах у 10 разів дешевших

Возити свою дупу теж можна на жигулях замість мерса чи бехи, тільки це не робить жигуль оптимальним вибором, якщо є можливість дозволити собі кращу машину. Так само і з телефонами.

Понтування айфонами залишимо місцевим диким аборигенам постсовка. Як і уявлення, що айфони — то «переплата за бренд» — теж постсовкові комплекси тих, в кого з грошима справи не дуже. Я ж за айфони просто тому, що вони технічно кращі девайси, з топовим UI/UX. По тій же причині їх вибирають люди в цивілізованому західному світі.

Відкрию тобі таємницю, тільки нікому не кажи. Я б дуже хотів щоб бізнес робив окремі UI/UX гайдлайни під айось та андроїд, бо в деталях вони дійсно різні. Але він цього не робить, а тому апки скрізь однакові.

а який сенс робити?
от я дофіга часу займаюсь апками під іос і андроід.
Андроід це як придаток.

з іос — чудово получається: випустив апку — запустив рекламу — підписки капають і конверсію є куди ростити.

Андроід: зробив рівно теж саме, оптимізував під андроід, а різниця в конверсіях 2х.(відповідно іос — це про гроші роас = 120-150%, андроід це про інвестиції і віру в майбутнє: роас = 60-85%)

Якщо таргетитись на США, то сенсу небагато. Якщо на якусь Латинську Америку чи Азію, то там картина буде прямо протилежна. Якщо на весь світ, то плюс мінус однаково. Особистий досвід не супер релевантний. З мого досвіду тільки в одній компанії був iOS більш приорітетніший, бо виключно ринок США. А в деяких айосі взагалі не було. Бо коли ти робиш софт для середньої шаурмічної в десь в Малазії, шанс того що його будуть ранить на айпаді прямує до нуля, власник купить самий дешевий китайський планшет. То що, будемо й цей досвід екстаполювати?

І взагалі, порівнювати айфон з андроїдом це як макбук з лінуксом. То трохи різні речі. У айосі є досить обмежена лінійка актуальних девайсів, андроїд може бути і в телевізорах, в приставках, в машинах, і навіть в тій приблуді яка тобі шлагбаум на парковку відкриває.

я говорю про якісь універсальні зразки софту, які заточені на весь світ.
Перекладені спецами, які не просто «перекладач», а спеціальний локалізатор софту, щоб в контексті, під певну країну.

метрики відрізняються приблизно так як я сказав: андроід програє майже 2х від іос, і я говорю не про різні країни, а одні й тіж країни(і мова не тільки про штати)

Знаю, що ситуація в беттерМі, Нум чи інших топових контор ± однакова на ринку, і вона дуже не в користь андроіда.

ну і накінець, яка різниця що там в всяких сепцифічнах девайсах на андроіді, якщо на них не таргетуються і не намагаються телевізору продати мобільний додаток і навпаки)

Ой, власники андроїд телефонів в середньому менше хочуть платити по 10 баксів в місяць за фітнес апку, ніж люди з айфонами. Оце відкриття. Пробували тагретинг налаштувати на флагмани,гляди й конверсія по андроїду виросте.

не виросте)
якщо ви думаєте, що навколо всі тупі, а у вас є розуміння як це вирішити, то краще не треба.
Ну от не працює і все, поки майже немає апок, які універсальні і андроід їм приносить більше ніж іос, тільки деякі специфічні вийнятки (нажаль).

Я звісно не говорю за всі сегменти, але більшість справді почувають себе погано.

Бо коли ти робиш софт для середньої шаурмічної в десь в Малазії, шанс ...

заработать нормальные деньги

прямує до нуля,

Колице відрофони були дешевші? Топові моделі значно дорожче єплу, вже давно.

Ніби хтось, крім яблокодрочеров купує ті «топові моделі»?
Може і є відрофони дорожчі за айфони — але ж відрофони обирають не заради понтів!

Та вийде вже з печери, понти телефонами залишилиь у нульових, ну може ще на початку 10-х ))))

Я теж так думав, але досi на ДОУ присутнi аватарки з селфi у дзеркалi

У платформі саме головне — це софт, тому я готовий купити айфон взагалі і зокрема за кратно вищою ціною, як тільки зможу довстановлювати на них .apk.

Та став їх собі на свій ксіомі. В чому проблема то? :)
На айос софта більш ніж достатньо, але то ж треба гроші заплатити деколи...

Літієва батарея з інтегрованим BMS або промисловий лічильник електроенергії може коштувати як 100 айфонів і експлуатуватись 10+ років, при цьому конструктивно не мати можливості зробити інтегрований інтерфейс користувача, потребуючи телефона або планшета з аппкою. Не всі задачі зводяться до хіпстерських мессенджерів і вебу.
Андроїд дозволяє силами неспеціаліста зробити аппку для нішевої задачі і поширювати бінарем, айос — ні, і це особисто для мене критично.

для нішевої задачі і поширювати бінарем, айос — ні, і це особисто для мене критично.

І яким це боком до теми про преміум айфон?

Тим, що «преміум» — поняття неоднозначне, для мене це можливість одним девайсом користуватись і у цивільних умовах, і комунікувати з нішевими штуками, а не розводити зоопарк з різних апаратів.
Тим більше, що з новим функціоналом нереалізованих ідей все менше, з одного боку, з іншого, епл гарно відома своїм вмінням робити віртуалізацію для підтримки своїх застарілих продуктів, могли б і відкусити долю чужих. Могли б зайти ще і з цього боку.

Тим, що «преміум» — поняття неоднозначне, для мене це можливість одним девайсом користуватись і у цивільних умовах, і комунікувати з нішевими штуками

То може ще без антени для телевізора смартфон не може бути преміум?) Ну а що, раптом комусь конче треба антену для ТБ — значить без неї вже не преміум) А мерседес S-класу не преміум, бо туди плуг для трактора не підʼєднаєш))

Нащо їм бомжі чкі будуть ставити ламані apk-шки?

може коштувати як 100 айфонів

Ну можна же при цьому знайти 100 долларів щоб залити свій софт в апстор і не носитися з .apk

Спробуй залити в стор «Кропиву», наприклад.

Я так розумію не пропустять через військове призначення апки?

Може пропустять, може ні. Може пропустять а потім заблочать. Може пропустять, я потім заблочать апдейт, бо скріншот не такий. Будувати щось критичне з таким вендор локом ніхто не буде. На базі андроїду можна прийти зі своєю інфраструктурою оновлення і не залежати від стору. В епла ні. Тому велика кількість b2b продуктів таргетять виключно андроїд як мобільну платформу. Прості круди можна й в веб завернути, але умовний POS-термінал вже ні. А ще епл хоче звіриний відсоток від транзакцій. І якщо в консюмерському сегменті це ще виправдано, бо типу стор просуває і дає мільйони інстолів і всі виграють, то в бізнес сегменті, де конверсія і близько не через стор, це вже неадекватно. Згадайте тих же епіків. Для анроїда вони зробили свій маркет, з яблуком судились.

Може пропустять, може ні

Аргумент, але і випадок нестандартний

де конверсія і близько не через стор

Може щось не так зрозумів, але схоже що і комісії ніякої не буде, бо вона береться тільки за покупки в самому додатку і не накладається на фізичні товари

з яблуком судились

Вони спочатку судилися за те, що епіки впихнули в фортнайт свої методи оплати щоб не платити еплу, що було порушенням правил апстору і їх видалили звідти, а вже далі на хайпі і невдоволеності гравців хотіли проштовхнути можливість ставити без апстора

Може щось не так зрозумів, але схоже що і комісії ніякої не буде, бо вона береться тільки за покупки в самому додатку і не накладається на фізичні товари

Ну ви оно нижче самі написали, що буде з додатком, якщо там будуть продавати якусь підписку мимо епловскої каси. За схеми «перейдіть в веб і там оплатіть в кабінеті» теж прилітає бан.

Я такий невеличкий банк в Україні Приватом зовуть може чули ? Так вони бідаки купу внутрішньої софти на iPad лиють в обхід стора — певно всі Jail-брекнули ? До речі дивно чому саме такий підхід не вибрано для ЗСУ, такі залізки у випадку втрати чудово блочаться і стираються віддалено ...

А навіщо її заливати в стор? Нвіщо давати можливість качати аппку спец. призначення якомусь Васі? Для таких речей давно існують корпоративні політики установки програм: support.apple.com/en-us/HT204460

Наскільки я пам’ятаю колись Apple дозволяли купити корп. сертифікат для встановлення додатків не через AppStore. Раніше цю схему активно абьюзали усякі качалки музики із ВК, тому тему трохи прикрили але багато компаній та магазинів мають айпади або айфони с внутрішнім софтом (та ж Планета Кіно наприклад чи магазини одягу по типу Massimo Dutti)

Силами неспеціаліста ? Це коли такий ucoz android edition підвезли ?

я готовий купити айфон взагалі і зокрема за кратно вищою ціною, як тільки зможу довстановлювати на них .apk.

а бренд навпаки, як з приставками, продає дешевше ближче до собівартості, щоб потім заробляти більше та стабільніше на екосистемі

Тащусь з турків — от хто найбільший вигодонабувач з цього всесвітньовідомого гламурного фейку )) Огризок у Туреччені коштує трохи більше ніж у два рази дорожче. Для порівняння, ті ж самі самсунги чи китайці мають десь усього 20-30% додаткових пошлін. І купляють же, продають почку і купляють )) А шо, отару треба стригти )) А в решти населення потроху починають працювати мізки. Подвійна вигода!

Якщо є люди які готові платити 20к євро за сумки Hermes Brikin чи годинники Hublo то чому б ні :)

Тим більше якщо враховувати що ці люди користуються останньою прошкою

Ну в мене зараз Apple Watch Hermes. Якщо випустять ще айфон iPhone Ultra Hermes, то вай нот, можна брати)

А що маємо робити на смартфоні?

та чого.
он я знаю, що телефон мені приносить кошти, не пов’зяані з основною діяльністю. Все навіть ± є пораховано, все рівно не оправдовую кожен апдейт, який роблю раз в 2-3 роки, але найдивніше бачити, як люди успішно роблять висновки за інших, що от для вас телефон лише іграшка чи непотріб.

Достатньо зайти в український ютуб/тікток, щоб побачити, що велика кількість українського комьюніті вже щось там робить і це приносить кошти, питання в тому чи воно наприклад оправдує таку покупку чи ні зараз, але на перспективу — точно є сенс.

Та ото ж бо, це тільки у нас так, ніде в світі немає такої любові чи хейту до того чи іншого бренду. А у нас якась жадність, зависть до тих хто може позволити собі вище середнього.

Мені абсолютно пофіг чим користуватися, аби характеристиками, зовнішнім видом, можливостями, UI/UX задовольняв мої потреби і було адекватне відношення до клієнта. Зараз це топовий самсунг який по сукупності цих факторів виграв в моєму конкретному випадку станом на 2021 рік. Епл зараз дотянув айфони до моїх стандартів (убрав чьолку, добавив 120гц) і наступним телефоном може бути айфон. У мене немає проблем змінювати виробника чи екосистему.

Но завжди знайдуться ті, які почнуть доказувати що я лох, і що можна було взяти такі ж характеристики але дешевше, тому що лише характеристики і ціна мають значення, а все інше — уловки маркетологів.

зависть до тих хто може позволити собі вище середнього

Той, хто у найбідніщій країні може собі дозволити вище середнього — не може при цьому бути чесною людиною!

та це якась маніпуляція)
будь-хто, хто у найбіднішій країні знайде спосіб працювати на іншу країну/інші ринки і буде не менш цінний ніж громадяни тої іншої країни — буде заробляти по стандартах іншої країни.

і це не про айтішників))

А що таке «вище середнього» ? Чувак що копав мені канаву під кабель приїхав на новенькому «паркетнику», до якого причеплена лафета і на ній міні-ескаватор. Вийшов, перевдягнувся в спецовку, сів в екскаватор викопав, заїхав на лафету, взяв гроші і поїхав. З твоїх слів ця людина живе нечесно — поясниш де саме ?

Це у який країні тобі канаву копав володар автомобілю? В Україні підійди до роботяг, що капають канави та спитай у кого яке авто.

В Україні, Івано-Франківська область 2021 рік. Не проектуй свої пролетарські комплекси на все світ ...

Ого що війна робить. Учорашній київський банкір їздить на джипі канави копати!

Що ти плетеш ? Ти дату бачив? Чувак ти походу пропустив прийом пігулок і в тебе почуття соціальної нерівності загострилось «всі у кого айфон — злодюги і хабарники, чесно на айфон в Україні не заробиш»...

Мені абсолютно пофіг чим користуватися, аби характеристиками, зовнішнім видом, можливостями, UI/UX задовольняв мої потреби і було адекватне відношення до клієнта

+100.
Лично у меня все телефоны были на Андроиде (мне банально неудобно пользоваться iOS на небольшом экране ), но планшеты — всегда яблоки. К слову, последний Air на M1 — вообще бимба за свою цену, Андроидные планшеты и рядом не стояли :)

хоча 95% все одно будуть використовувати телефон максимум щоб відоси дивитися, дзвонити, в месенджерах текст писати та всраті фоточки в інсту заливати, може в якісь ігри рівня subway surfers грати, я хз.

і слухати голосові повідомлення через... динамік для рінгтону. Понтуються телефоном за 1к, і перевертають догори дригом для голосових,як бабуля в селі. Лол

За емейзінг ніяких грошей не шкода!!!

Можна буде заряджати ойфон зарядкою вiд прошки (але це не точно), не минуло i 100 рокiв

споживачі готові платити за найкращий можливий iPhone

👀

у меня седьмой айфон плюс и мне пока вполне хватает
а тратить два килобакса на телефон ну такое
впрочем как и на айпад (бесполезная фигня, годится только детям мультики ставить), да и на ноутбук по большому счету

Дуже важлива інфа. Труси теж міняєш тільки коли вже діряві? :)

а ты уже каждый камент обнюхал и ногу поднял чтобы написать что тебе все равно?

Тема про преміальну версію айфона для людей які хочуть і можуть купити собі.
Це як є Мерседес S-клас, а є Майбах.
А ти прийшов сюди доказувати що на А-класі нормально їдиться. До чого цей комент?
Як і про айпад і ноут. Тема про айіфон, до чого тут ноут з айпадом?

А ти прийшов сюди доказувати що на А-класі нормально їдиться

Радше зауважив що майбах 2018го їздить досить непогано і немає потреби купувати майбах 2023го.

Ага, от чомусь в теми про яблуко приходять власники хлаомі і розказують що айос гівно, а андроід цукорка.

При Порошенко такого не було!

Сегодня самсунг стоит 2200$, сони 2000$, даже китайцы вроде сяоми 2500$, оппо 2000$. Я бы сказал поздно задумались

в принципі, байдуже. я з 12 про макс переходити поки шо не збираюсь, його для всього вистачає і я навіть не можу придумати, заради чого я б платила більше. 120Гц екран? пофіг, звичайний більш ніж пристойний. потужності вистачає, оцих гігагерців з гігабайтами. камери в мене шикарні, алгоритми як у всіх айос. хіба шо сууупер дупер камери, і макро і теле, але нам так не буде. відстуність портів? нууу таке. цікаво, але переплачувати точно ні. пристуність портів? :) ооо ні))) розкладайка? мені не треба. 5ж не треба.
так собі я епл фанбой, нічого мені не треба, грошей не дам, з третіми епл воч ходжу :D

ти забула про дайнемік айленд =)

ну він же вже вийшов, а я все ще без нього) таке)

в принципі, байдуже.

Та і нам байдуже який у тебе телефон і чому не збирєшся міняти :)

Ну вот с часами вы зря. Восьмые вотчи прям намого быстрее и приятнее чем третьи (особенно если рядом держать сравнивать). Да и батарейка похоже подольше держит на 8

Невже день уже зможе витримати? Це звісно неймовірний емейзінг, куди там гармінам )

можливо, але як годинник і треті норм) а більше я їх ніяк не використовую. до того ж, мої — сталеві, а ще одні сталеві жаба не дасть купити)))) помруть — доведеться купувати нові, а поки шо і ці покатять)

Выбирал год назад себе часы вместо потерянных бюджетных амазфитов. Так как уже много лет iOS-разработчик и где-то вынужденно, где-то добровольно, окружен эппловской экосистемой — присмотрелся к эппловским же часам. В итоге болт, плюнул, удвоил бюджет и купил гармин. Меньше суток жизни между зарядками — это смешно для часов.

мені на 2.5 річних 6их(з 80% батареї) вистачає на дві доби)

люди не навчились вимикати непотрібні сповіщення і функції, тому в них так.

вистачає на дві доби)

це просто емейзінг
А навіщо вимикати сповіщення? Ну, хіба якщо дійсно набридають.

вимикати всі? не знаю.
вимикати зайві — ну щоб не відволікало.

Коли відкриваю телефон бачу купу непотрібних сповіщень, ті які неактуальні навіть на годиннику вимикаю. Він ж постійно на руці, для чого мені ще один пристрій, щоб зменшувати свою продуктивність? — правильно ні для чого.
Одного разу сів і витратив 15хв, щоб це зробити, результат дві доби на двохрічному пристрої, у якого не новий ресурс батареї.

коли ви кажете

це просто емейзінг

я скажу, що в батька був полар, який за два роки дійшов від 7 діб, до 1.5 діб, оце емейзінг. Оце 500 доларів витрачені не впусту)
А я своїми 250$ залишився більш ніж задоволений

Гармин живет 20+ дней со включенным всем, включая постоянное измерение пульса. Если еще и постоянное измерение оксигенации включить (хотя вот это точно практически никому не надо) — будет жить дней 12. Если постоянно трек писать — вот тогда хватает на 2-3 суток. А последних Apple Watch мне на одну нормальную покатушку не хватит трек записать.
Даже Самсунг, у которого раньше часы были такие же всратые по экономичности, уже вроде как научился делать более-менее нормальные часы, топовые последние версии по крайней мере дней 5 живут при полноценном использовании по отзывам. Хотя, Гармину они все равно проигрывают в разы при близком ценнике.

і у ньому по дефолту буде встановлена програма I am Rich :)

Еплобої заплатять і 10к.
Так що не треба себе стримувати, Тіме.

Звичайно, конкурентам нема чого запропонувати. Самс допилює прошивку за рік(!) до релізнутого флагману.
В Пікселів тріскає скло камер, відео гівняно знімають.

Всяка BBK китайщина і ксімомі — пожалійте свої приватні дані.

Я ж не проти. Можна і 25 поставити, значить. .

BBK китайщина

А можно поподробнее про приватные данные с OnePlus, которые к тому же поддерживают установку сторонних android—прошивоко?

Дуже дякую Епл, за вами як папуги і інші ціни піднімуть.

Взагалі не бачу в цьому сенс — так як apple на даний момент не володіє якоюсь проривною технологією яку він може запропонувати як кращу із кращих. Тому взагалі не вбачаю в цьому якоїсь великої суті, тільки як новий маркетинговий хід. Гадаю це буде щось у стилі як з кросівками найк — є звичайна гама кольорів, а якщо хочеш щось круте то за додаткову плату вони розмалюють телефон, і це буду тільки в єдиному екземплярі телефон.

Конкуренти програють еплу. В сукупності айфон найкраще, що є на ринку, а монополія зло(

Не говорячи про уявну ультру, а про поточний стан речей, маємо:

1. Епл досі ніхто не може наздогнати по якості відеозйомки
2. Старі айфони використовують в якості вебкамер, бо за такий прайс нічого кращого не існує reincubate.com/...​w-to/why-are-webcams-bad
3. Самсунг досі не може наздогнати айфони по мінімальному рефреш рейту (10 герц проти 48)
www.androidpolice.com/...​refresh-rate-shenanigans
4. Про продуктивність їхніх чіпів навіть не згадую

3. Самсунг досі не може наздогнати айфони по мінімальному рефреш рейту (10 герц проти 48)

only Samsung problem. Other phones do it right

Я перейшов на макбук і айфон за аккум. Якщо девайс розряджений то не важливо які в нього фічи

По чіпам у нових Galaxу вже немає Oxynos, там якийсь Qualcom спец версія

І це буде версія айфону зі стандартним квадратним екраном без чубчиків чи острівців і з виходом 3,5 на навушники

за такий і 3k$ не шкода віддати)

Це тільки в Ultra Model Pro

Тут єта дзвонили з маркетингового департаменту Apple — просили ваше резюме ...

Чтоб поржать?

ні, епл відноситься до своїх користувачів як до бидла, думаю там чубчики будуть з обох боків «для симетрії»

недавно придбав собі телефон з закругленим екраном, таке враження що це придумала якась мразота для того щоб знущатись над людством

недавно придбав собі телефон з закругленим екраном, таке враження що це придумала якась мразота для того щоб знущатись над людством

По іронії, епл мабуть єдина компанія яка не займалася таким знущанням і тим не менше ви кажите що відноситься до користувачів як до бидла

епл почала цей двійж, може не так висловився, я мав на увазі скругленні кути

з виходом 3,5 на навушники

і DVD приводи в макбуки, і HDD замість SDD щоб не не переплачувати 500 баксів за 2тб версію

Для чого блазнювати? Ви прекрасно розумієте, навіщо відмовились від приводів і HDD. Проте 3,5 джек — то інше. Ніщо не заважає продовжувати ставити його в нових моделях. А не ставлять його, щоб продавати свої bt-навушники.

Не ставлять його тому що це пережиток минулого, тому що bt-навушники в рази зручніші, тому що це зайва дирка в телефоні яка ускладнює дизайн, водостійкість і займає купу місця всередині телефона яке можна було б використати більш корисно. Ну а продажі ейрподсів це лише бонус. Епл взагалі двигається в сторону бездіркового телефона щоб був би чистий моноліт.

Ось тільки не треба розказувати що дротові наушники мають кращий звук і людям важливіший звук ніж зручність. Такі люди можуть тикати свої дротові наушники в лайтинг/usb-c через маленький, дешевий перехідник, але чомусь цього не роблять, одні ейрподси і їх аналоги на вулиці. Виходить що не так вже якість звуку і важлива порівняно із зручністю без проводів.

Бісить, що CarPlay працює лише через кабель. Нещодавно довелося купувати нового айфона, бо в старому шось з лайтінгом, а я ще не весь Сідней без навігатора вмію

У сучасних авто працює без кабелів.

Я дуже далекий від світу авто, навіть не знав про це. На вихідних поїду подивлюся, що там пропонують. Моєму вже 5.5 років, кажуть, треба міняти — але ж всього 60к пробіг

Замінив айфон, можна тепер замінити машину )

Шоб працювало то не тільки через кабель то треба не Афона міняти а магнітолу

Не ставлять його тому що це пережиток минулого,

«працює — не чіпай». Чули такий вислів?

bt-навушники в рази зручніші

в чомусь зручніші, не сперечатимусь, а в чомусь і менш зручні (треба окремо думати про зарядку навушників).
Мій поінт в тому, щоб просто дати вибір — і кожен буде користуватися тим, що йому більш подобається.

займає купу місця всередині телефона яке можна було б використати більш корисно

сучасні телефони не є зразком мініатюрності, тому це надумана проблема.

яка ускладнює дизайн, водостійкість

bullshit, чомусь у Соні виходить робити телефони з «діркою» і водозахистом одночасно.

Ну а продажі ейрподсів це лише бонус

не думаю. Це одна з головних причин прибрати розʼєм.

«працює — не чіпай». Чули такий вислів?

Якби користувалися таким висловом, людство до сих пір жило б в якомусь 18-19 сторіччі

Мій поінт в тому, щоб просто дати вибір — і кожен буде користуватися тим, що йому більш подобається.

Вибір дали. Ти і далі можеш тикати провода в лайтинг або тайп С і получати той же ікспірієнс як з мініджеком. Тобі не все-одно куди тикати? Тим не менше, люди зробили свій вибір в сторону BT за винятком по-одиноких випадків.

bullshit, чомусь у Соні виходить робити телефони з «діркою» і водозахистом одночасно.

Так і у епла виходило. Я не кажу що це не неможливо, я кажу що це складніше і дорожче. Можна добавляти умовно +50 баксів до ціни за телефон.

Якби користувалися таким висловом, людство до сих пір жило б в якомусь 18-19 сторіччі

ем, взагалі ні.

Ти і далі можеш тикати провода в лайтинг

нафіга мені лайтнинг, який підтримується тільки Епплом? Краще вже блютуз, це хоча б універсальніший стандарт.

кажу що це складніше і дорожче. Можна добавляти умовно +50 баксів до ціни за телефон

не знав, що аудиторія айфонів не зможе собі дозволити заплатити +50 баксів))
Але +200 баксів за навушники — то є більше, тож вибір зроблено.

нафіга мені лайтнинг, який підтримується тільки Епплом? Краще вже блютуз, це хоча б універсальніший стандарт.

А у тебе одні нашуники для всього? Ходиш з проводами і перепідключаєш тому що не можеш позволити парочку проводових навушників за 50-100 баксів?

У мене три пари безпровідних за 150-200 баксів кожна. Одні для телефона, капельки, і дві навушні для компа. Чому дві тому що одні старі з убитою батареєю і одні нові. Ті що старі це бекап, на випадок якщо забув нові зарядити і тільки зараз поставив на зарядку. Таке буває рідко.

не знав, що аудиторія айфонів не зможе собі дозволити заплатити +50 баксів))
Але +200 баксів за навушники — то є більше, тож вибір зроблено.

Ти сам же себе закопуєш ). Народ платить 200 баксів за наушники тому що це тупо зручно, і готовий за це переплатити. Я з беспроводными наушниками з 2010 року і завжди переплачував в 2-3 рази порівняно з такими ж приводними, тому що тупо зручно. Ніщо не змусить мене вернутися на провода.

У проводів є лише один плюс — це летенсі BT навушників. Тому коли робиш якусь монтажку, де треба синхронізувати аудіо з відео до мілісекунд, тоді підключаєш провода. Благо багато BT навушників можуть і так і так працювати.

А у тебе одні нашуники для всього?

У мене одна голова і одночасно тільки одні навушники можу слухати.
Звісно, строго кажучи, у мене не одна пара — затички для вулиці і повнорозмірні для дому. Тобто навушники підбираються під певну ціль, а не під девайс.

Ті що старі це бекап, на випадок якщо забув нові зарядити і тільки зараз поставив на зарядку

ну от, власне мінус, про який я говорив. Треба думати про батарею, а з часом батарея зовсім сідає і наушники йдуть на смітник.

Народ платить 200 баксів за наушники тому що це тупо зручно, і готовий за це переплатити. Я з беспроводными наушниками з 2010 року і завжди переплачував в 2-3 рази порівняно з такими ж приводними, тому що тупо зручно. Ніщо не змусить мене вернутися на провода

я не казав, щоб люди поверталися до проводів. Я взагалі не проти bt-навушників, я також перейшов на них, але не відмовився б і від 3.5 порта на телефоні. Бувають випадки, коли під рукою лише проводні навушники (інші розрядилися, або на зарядці, або десь в іншій кімнаті) і простіше просто їх взяти і підключити.

ну от, власне мінус, про який я говорив. Треба думати про батарею, а з часом батарея зовсім сідає і наушники йдуть на смітник.

Не треба думати. Каплі сідають через 6+ годин, але ти їх все-рівно не носиш більше 6 годин підряд. Кинув в кейс, через 1-2 години зарядилися і далі слухаєш.

Повнорозмірних взагалі на кілька днів хватає. Вечором завжди ставиш на зарядку і у тебе завжди робочі навушники.

А на смітник набагато швидше проводові йдуть так як провода швидше перетруться ніж батарея угробиться. Чи самі навушники здохнуть швидше ніж батарея. От у моїх соні 4го покоління за 300 баксів одне вухо фізично відламалося через 8 місяців. І у багатьох людей така сама проблема, ламаються рівно в тому ж місці, тобто очевидний дизайнерський дефект від соні. Тим не менше відмовляються по гарантії замінювати чи ремонтувати так як механічна поломка. Ось і валяються навушники в коробці з майже цілою батареєю.

А на смітник набагато швидше проводові йдуть так як провода швидше перетруться ніж батарея угробиться

без проводів бувають тільки повнорозмірні і tws. Але багато є навушників, які bt, але з дужкою через шию, наприклад. Там також провід може порватися. Плюс ще є такий тип поломок, як відламується чаша (буває в повнорозмірних). Тобто єдининй тип поломок, що неможливий в bt навушниках — це ті, що повʼязані з джеком. Зі зрозумілих причин.

Я нагадаю, з чого почалася дискусія — моя думка, що краще мати і джек, і bt. Вагомих аргументів проти цього я так і не побачив. «Займає місце» — цей аргумент розбивається прикладом виробників, які мають 3.5, але і з розмірами телефону, і з вологозахищеністю проблем не мають.
Останнім часом деякі виробники навіть в ноутбуках прибирають джек. Що, теж причина в тому, що не поміщається?

В мена одна пара вух котра конектиться до ноута, компа, айфон, айпад, і ніяких дротів. Конектиться автоматом до всих пристроїв одночасно. Навіщо ті дроти? Для лампового звуку? :-)

Навіщо ті дроти?

Він не хоче металеву капелюшку одягати :-)

тому що bt-навушники в рази зручніші

На четвертій годині мітингів розряджаються, після чого бездротові навушники перетворюються у супер-дротові, прив’язані до розетки або павербанку.
Чи мітинги, як і позасторовий софт, це теж для ніщєбродів?

Окрім того, батарея деградує — де зараз 4 години, за пару років уже година. Але еплобої не ніщеброди, вони куплять нові.

Я користуюсь кожен день. Батарея суттєво починає деградувати десь через 4-5 років. Но я замінюю десь через три роки все-одно.

Та навіть якщо так, раз в три роки неможна купити нові наушники за 150-300 бакаів? Я і проводові міняв кожні 2-3 роки так як вкладки в говно перетворюються, провода перетираються, вушна сірка всі отвори забиває (вуха чищу) яка в купі з вологою і потом плодить цілі колонії внеземних бактерій. Знаю що можна почистити, нові вкладки купити, провід перепаяти, но нафіга? Я краще нові куплю, з більш якісним звуком, ще кращою автономністю і можливо іншими фічами.

PS Не еплбой, і бездротовими наушниками користуюсь задовго до появи ейрподсів

я б ще зрозумів претензію, якщо б за рік там, деградувала батарея і типу «епл заставляє купляти нові навушники кожного року»

А тут така ситуація, що за 3/4 роки вже сам захочеш нові. Коли все було дротове, я купив собі Маршал, бо виглядали надійні і звучали (там ще така пружинка біля джека, щоб не перегинався сильно) — за два роки саме в том місці де пружина, кабель перегинався і перестав працювати. Поміняв на наступні такі ж, і через два роки чекала рівно така ж ситуація))

Оце неприємна ситуація, де сам виробник проїбався і через це, я повинен кожні два роки міняти навушники. (Подібного в мене було багато, бо коли був студентом багато слухав музику — altec lansing — дві пари, маршал — дві пари, і ще щось з простішого — всі вони померли в місці джека) — загалом десь 6 пар навушників, за 4ри роки, деякі з них як мінімум середнячки в своєму сегменті.

з ейрподс, якось ситуація змінилась, я їх купляв зі штатів за 100/140$, по різних знижках. пам’ятаю, що після двох років першу версію продав в −500 грн чи щось таке, потім прошки, які носив рік продав десь в +20$, бо привозив знайомий який має магазин і потім поміг продати. Тобто зараз вже якось так получається, що амортизація моїх навушників навіть плюсова за останні 4 роки))

А в чосу проблема — ідеш в еплстор і замінюєш батарею. Це коштує зовсім небагато.

Як сказали еплобої вище, еплстори «не нужон»

У меня Apple Store прямо в сельмаге, удобно, забежал за мороженым — купил айфон. Да что там, каюсь — я постоянно там что-то покупаю. А недавно собака погрызла мне браслет от Apple Watch, заскочил купить новый — так оказалось, что ремешок еще на гарантии. Пообещали заменить. Но вышла хохма: просто так браслет заменить не позволило ПО магазина, и мне выдали новенькие часы с новеньким браслетом.

В мене таке відбувається раз-два на рік, тому мені не впадлу покласти один навушник ненадовго в кейс щоб зарядити його на пару годин роботи, при потребі повторити з іншим, але зазвичай сідає той в якому мікрофон активний.
І взагалі час роботи навушників не засекречена інфа, в подібній ситуації я би просто купив інші чи взагалі повнорозмірні, вони в середньому 20-30 годин працюють, ще і вухам комфортніше

Ультратонкий смартфон якось дивно доповнювати повнорозмірними навушниками.
Між тим, у епл були шикарні Earpods, які до того ж сумісні як з андроїдними телефонами, так і з ноутбуками, виявилось актуально в умовах евакуації, закупив ще 4 комплекти, поки не зникли складські запаси.
Ще одна фіча для ніщєбродів, FM-радіо, конструктивно працююче тільки разом з дротовими навушниками, також виявилось несподівано актуальним в умовах дводенних київських блекаутів, тепер його наявність стає принципово важливою фічею для душевного спокою.

конструктивно працююче тільки разом з дротовими навушниками

Все одно в айфоні його нема, тому купив окреме маленьке радіо з ліхтариком, динамкою і іншими китайськими приблудами, навіть реально користувався коли старлінк відключили, по відчуттям наче в дитинство повернувся:)

Тобто у людей є можливість зарядити айфон під час війни але немає можливості зарядити навушники? І вертаємось до питання на яке ніхто не може відповісти, що заважає вам в крайньому разі по типу війни достати старі провода і втикнути в тайп-с/лайтинг?

Ви 4-часові мітинги в телефоні проводите? У вас тоді значно більші проблеми ніж навушники.

Залипання в інсту, селфі з їжею чи інші «преміальні» активності теж можна протрекати до психологічних проблем. До чого ці проекції, інструмент повинен виконувати свої задачі.

Ну тоді всіх треба на машини типу Хамерів пересадити, а то доведеться в ліс кудись за дровами їхати і умовне Камрі чи Пріус не доїде. Інструмент повинен виконувати свої задачі. Уявляєте весь Київ в Хамерах?

В темі про преміальний айфон досить дивно апелювати до свідомості індивідуального вибору з точки зору блага суспільства. Але судячи з того, що в середньому по світу переважають SUV, а де дорожні умови сприяють то і ще габаритніші машини, з ними саме така логіка і працює, брали б максимально можливі, якби не було супутніх недоліків, скоріше дивно, чому вона не працює стосовно гаджетів.
Від гнізда 3.5мм айфон не стає на 50 грам важчим чи на 5мм товщим.

Скажу як людина, яка користується технікою Apple вже багато років. Єдине, за шо я бачу сенс віддавати багато грошей- це за топові компи Apple та iPad, при умові якщо ти професіонал та тобі потрібна ця машинка для роботи. Не за що інше не має сенсу платити такі гроші, особливо за топові айфони. Якщо ти купуєш середній айфон, то ти отримуешь абсолютно ту саму iOS, той самий інтерфейс, той самий функціонал і я дуже сумніваюсь, що комусь по справжньому потрібне то залізо, яке зараз ставлять у топові айфони. Хочу додати, що це моя власна думка, я дивлюсь на речі зі сторони раціональності та вважаю, що треба споживати стільки, скільки тобі справді треба тому думайте самі при виборі девайсів .

камери кращі, а більше нічого

Якщо ти купуєш середній айфон, то ти отримуешь абсолютно ту саму iOS, той самий інтерфейс, той самий функціонал і я дуже сумніваюсь, що комусь по справжньому потрібне то залізо, яке зараз ставлять у топові айфони.

Воно було би так, якби в дешевші айфони не ставили застарілі дисплеї на 60 Гц. Плюс всякі нові фішки типу Dynamic Island теж завозять спочатку саме в Pro Max. Тому я особисто краще накину кілька сотень баксів зверху, щоб мати ці переваги.

Каждый раз когда беру в руки айфон невероятно кайфую от экрана и 120гц,на камеры в целом все равно, тот же ХР терпимо фоткал, но вот 120гц на 14 про это прям нечто

На дроїді в 120 Гц хіба лаги буде ще краще видно)

Не за що інше не має сенсу платити такі гроші, особливо за топові айфони

Як я кажу, це не айфон дорогий, то я бідний )
Люди іноді купляють прикраси, або навіть шмотки за ціну айфона (не топ сіньори, з не топ зп). Незважаючи на те, що я це абсолютно не поділяю, поганого теж нічого не бачу, якщо просто хочеться, воно тобі прриносить задоволення й це не на останні гроші — я бачу це абсолютно адекватним, раціональним вчинком, ми ж гроші в кінці-кінців заробляємо щоб їх витрачати на те що нас радує.

Не за що інше не має сенсу платити такі гроші, особливо за топові айфони. Якщо ти купуєш середній айфон, то ти отримуешь абсолютно ту саму iOS, той самий інтерфейс, той самий функціонал і я дуже сумніваюсь, що комусь по справжньому потрібне то залізо, яке зараз ставлять у топові айфони.

То ви просто забули про такий феномен як телефон верту — коли за телефон з технологічної точки зору як Нокія 3310 платили як за мерседес s-class.
UPD: вони й досі існують www.vertu.com/collections/signature

так само як і айфон caviar

Shut up and take my money! Якраз буде хороший апгрейд після мого 13 Pro Max.

То так і є,я працюю тренером й в мене були клієнти які покупають новий айфон,саму дорогу модель)хочу він тільки звонить по ньому🦧ні фоток він не робить й не відео, я не розумів нах йому наречена балалайка така)

Є дві солідні причини брати Pro Max незалежно від потреби в камері — це великий дисплей 6.7 дюйма і його рефреш рейт 120 Гц. В бюджетніших моделях такого немає.

Ну а загалом якщо є можливість брати топову модель, то вай нот? $1600 — то не такі вже й великі бабки.

3тя причина — це батарея)
Може вона і на звичайних прошках тримає норм але на Маx то взагалі топ.

це великий дисплей 6.7 дюйма

Це задоволення не для кожного незалежно вiд бренду.
Все бiльшi та важчi телефони бiсять

Хз, мене колись бісили малі дисплеї в телефонах. Дивитися на них відео — то взагалі пекло. А от 6.7 дюйма — це топ.

Щодо ваги — мені навпаки подобається, що айфон відносно важкий і добре лежить в руці, а не як якийсь шлак від сяомі, де навіть тактильно відчутно, що тримаєш якийсь шматок дешевого пластику, а не телефон.

Потому что хочет всем показать, что у него есть деньги. это особая аудитория клиентов.

Живемо один раз, чого б не купувати найкращий та найкрасивіший продукт на ринку за відносно невеликі гроші, котрий ще й має найвищий resell price, бо той же самсунг втрачає втричі в ціні за рік.

З точки зору фінансів купівля айфону найвигідніша — продається трішки дешевше, трішки докладається і щороку нова топова модель за мінімум вкладень. Ще й весь ринок мобільних аксесуарів заточений на айфони, для кого це важливо.
А що робити з новим андроїдом за 300-500 баксів, окрім як жбурнути в смітник, після того як почне тормозити через пів року?

Хто і нашо купує БУшні айфони, тим більше задорого? 🤔 В мене цей хлам валяється, разом із старими вотчами й макбуками — і викинути якось дивно, і що з ними робити?...

Я зазвичай продаю неайтішним знайомим по низу ринку, вони задоволені і мені повертаються кількасот долларів за 2-3 річний телефон. Коли юзав андроїди, то за цей же час вони реально йшли в смітник.
А бу макбуки полюбляють магазини і кафешки, старючі їм якраз ідеально — бо реально на них ніхто не працює, а яблучко світиться :D

В тому що андроїди я викидав не просто так — до цього вони встигають попсувати нерви, а айфони і через 3 роки працюють як нові і ще стільки ж радують наступного власника. Ну і екологічніше виходить:)

Три роки айфону 11 про 512гб, і не планую навіть міняти, перед ним був 6 про чи макс. Топові моделі легко 5 років працюють.

Мати айфон застарілої моделі — гірше ніж не мати! З ним ти «понторіз без понтів».

Він просто працює, і мені подобається як, навіть стерий працював добре, покм морська вода не зробили свою справу. Відро і віндофон були, знову не збираюсь на ці платформи.

зазвичай продаю неайтішним знайомим по низу ринку

шось и мене таких знайомих немає... Навіть діти мої не хочуть із старими айфонами та часами ходити — печалька :(

а яблучко світиться

то, де яблучко ще світилося, вже старе як г!вно мамонта — тіки на стіну прибити хіба :)

Немає сенсу порівнювати айфон з А52. Це зовсім різні категорії телефонів. Порівнюйте з флагманами. У мене до сих пір є S8+, який нормально працює. Окрім того, туди можна картку пам’яті вставити або другу сім-картку. У мене є айфон 12 і я можу сказати, що андроїд значно зручніший в користуванні.

Тому що коли потрибно дзвонити він не тупить і не розряджений. Це телефон по перше, все інше найс ту хев, але не так важливо

коли потрибно дзвонити він не тупить і не розряджений. Це телефон по перше, все інше найс ту хев

кнопочна Нокія за 70 баксів :)

Тему маркетологи палять по повній. Як у першого ліпшого лоха і так вже є звичайний iPhone куплений в кредит, креативному класу треба запропонувати супер мега-ексклюзивний iPhone, щоб власник усім показав — «я не такий як усі, я особливий — модний», ну тобто жеру сири по 500. Коротше у створені моди Apple — вважай боженьки. При чому тримаю парі цей Pro буде далеко не Virtu з платиновим корпусом, а стандартний китайський апарат топового класу.

Все правильно сказав. Часом люди купують дорогі речі просто для того, щоби навколо них всі бачили, що вони можуть собі дозволити купувати дорогі речі. :)

Якщо хтось горить бажанням заплатити більше грошей — з позиції бізнесу було би якось тупо не надати їм такої можливості.

Тут уся фішка в продажу бренду. Якщо аппарат був би справді нашпигований золотом, платиною, паладієм і діамантами — то це була би дуже дорога річь, а от маржа після його продажу маленька. А так, телефон за великим рахунком приблизно те саме що і One, Samsung, One Plus топові лінійки Sony, RedMe, Xiaomi, HTC тощо. Якщо ціна була +/- 100 те саме, в районі $700-800 то тепер вони підуть десь на $1000-1200. За великим рахунком з точки зору раціональності і здорового глузду, це перебір. Але емоційний маркетинг знає, що більшість людей далекі від раціональності їм подавай моду. Це тільки Аристотель Онасіс чи йому подібні мільярдери, залишать своє пальто в лімузині, перед тим як зайти в ресторан, щоб не платити 5 баксів на чай в роздягальні. Звичайний обиватель піде грабувати магазини брендового шмаття за першої можливості, бо в них одягається відомий репер з MTV.

те саме що і One, Samsung, One Plus топові лінійки Sony, RedMe, Xiaomi, HTC тощо

От тільки у них затрат нуль на розробку власної ОС і проців (крім хіба що самсунга), а це якраз те за що власне обирають айфони з точки зору раціональності

приблизно те саме що
RedMe, Xiaomi, HTC тощо

Не фанат яблок, но нет

залишать своє пальто в лімузині, перед тим як зайти в ресторан, щоб не платити 5 баксів на чай в роздягальні.

Так це також якісь тупі понти/мода, а не економія. Бо якщо вже економить — то чому лімузин, а не бюджетне таксі, чому ресторан, а не їжа вдома. Це тупо пафос типу «дивіться, я міліардер бо економлю 5 доларів в ресторані». Щось із серії «він заробив свій капітал, бо ходив в АТБ зі своїм пакетом»

Ну, АТБ насправді недешевий магазин.
А пакет використовувати кілька разів то норм практика, суто з погляду зменшення відходів.

Ну, АТБ насправді недешевий магазин.

Боюсь запитати, що ж тоді «дешевий магазин» :) Це оті, де просрочкою торгують?)

Дорогі не магазини, відносно до загального добробуту дорогими чи дешевими бувають товари. «Дорогий магазин», це скоріше за усе таке місце з дорогезною арендою, витратами на усе, в яке ніхто з клієнтів не заходить бо там товари не доступні 80% покупців. Зазвичай єдиний сенс існування таких місць — це відмивання кримінальних грошей, як автомийка в Braking Bad. Apple знають, що роблять іх продукція коштує дорожче чи так само як і в конкурентів, але ніколи не коштувала захмарно дорого, як Virtu з платиновим корпусом, що це недоступно більшості. Як скажімо Silicon Graphics або NeXT. Два рази Джобс так наколовся і завжди після цього тримав рамки цін, просто дорожче за PC чи Nokia.

бо там товари не доступні 80% покупців
Зазвичай єдиний сенс існування таких місць — це відмивання кримінальнихгрошей,

... или обслуживание остальных 20%, которые, кстати, приносят прибыль сравнимую с первыми 80%.

Чому тупі, це лише емоції. Один згоден продати нирку, щоб отримати однаразову емоцію від покупки нового телефона який морально застаріє через пів року- рік і вже не буде таким вже модним, бо ж нова модель по якій так само можна виходити в інтернет і дзвонити як і по попередній версії, що все ще працює. Інший починав працювати офіціантом в Аргентині і не згодний давати цілих 5 баксів на чай, лише за те, що в нього візьмуть пальто. І при тому усі ділові партнери це приводитимуть усім своїм знайомим, включно із контр-агентами у якості прикладу, на скільки цей мільярдер — скряга. У кожного своя правда.

Зараз для цих цілей самсунговський фолд купують. Не зручно, зато дорого і багато.

CEO Samsung дав команду висміяти в своїй рекламі цю ідею і негайно впровадити. CEO Xiaomi вже дежурно натякнув користувачам обох брендів що вони «переплачують за марку» але про всяк випадок віддав розпорядження підняти ціну на флагманські моделі на дві сотки баксів. Чим же відповість Гугл ?

Чим же відповість Гугл ?

Звільнить ще кілька тис працівників щоб редакція ДОУ мала про що писати ;)

Вони завжди несподівано звільняють :)

Уявляю рекламу. Привіт я iPhone — а я Samsung ... :)))))

Фан факт — кофаундер OnePlus та фаундер Nothing Карл Пей як і СЕО Xiomi завжди користувались айфонами, бо що таке смартфони на Андроїді знають всі.

Чим же відповість Гугл ?

Продовжуватиме видавати своїм працівникам айфони в якості робочих смартфонів (на ряду з пікселями).

По суті те саме, що іPhone. Ти користуєшся швидше програмами — а не операційною системою. Якщо програми є і туди і сюди — то різниці по суті і ніякої нема. Дзвонити однаково що з OnePlus, що з Xiaomi, що з iPhone, що з кнопкового Nokia 3310.

Ти користуєшся швидше програмами — а не операційною системою. Якщо програми є і туди і сюди — то різниці по суті і ніякої нема.

Ти їздиш швидше на чотирьох колесах, а не в салоні авто. Якщо чотири колеса є і туди і сюди — то різниці по суті і ніякої нема. Їздити однаково що в порше, що в бмв, що в жигулях, що в запорожці.

Ні, не те саме. В мене був OnePlus 5T, той що «вбивця айфону» з фейковим DCI-P3 та відсутньою оптичною стабілізацією (а ще можна згадати його папередника — звичайну п"яту версію, в якої дисплей був догори ногами з відповідним желейним ефектом). Якщо ви дивились до війни дудя про Кремнієву Долину, то мали б знати, що стартапи та бізнес цікавить насамперед iOS, відповідно ресурси в першу чергу направлені туди. Навіть гугл випускав деякі свої додатки першими на iOS.

Також мені доводилось працювати на проекті, де Андроїд розробники депресували, оскільки замовнику була головною iOS, отже релізи на Андроїді затримувались і їх майже ніхто не тестував. А весь дизайн, звісно, що робився під айос, під андроїд окремо не дизайнили, що виливалось в розмови з БА, що таких UI-компонентів на Андроїді немає чи виглядають по іншому.

Також, деяких апок на Андроїді немає, принаймні тих, котрими користуюсь я.
Рівень UI апок на андроїді максимально куций та бідний, відповідно всі, хто це бачить, андроїдом не користується.
Це одна з причин, чого весь дизайнерський та арт-світ сидить на айфонах та взагалі техніці епл, бо Андроїд це яскравий приклад некрасивого продукту (дизайн смартфонів та дизайн UI самого андроїду та оболонок).
Ну і одна з причин провалів СММ багатьох андроїдно-смартфонних компаній, котрі постили в твіттері анонси з айфонів (була плашка з якого девайсу зроблений твіт).

Також користуватись Андроїдом, на котрий доволі швидко перестають виходити оновлення, а нові смартфони виходять максимально забаговані — таке собі діло.
В Твіттері є андроїд-малварь-рісьорчери, котрі інколи пачками щодня(!) ловлять банківські трояни в самому Плей Сторі, інколи з сотнями тисяч встановлень. Один з яскравих прдеставників яких являється twitter.com/ReBensk

Памятаю ще часи, як АРІ андроїда дозволяло сторінці в браузері включати вібрацію на Андроїді і ви не могли закрити таб, котрий вам маячить про десяток вірусів на вашому смартфоні і впарюванням малварної антивірусної апкшки (детектилась на вірустоталі).

А операційною системою я користуюсь при потребі — в 2017-му перекидував фото та відео дівчині, їдучи в Ізраїль в автобусі посеред Синайського півострова через AirDrop (2011), який гугл лиш змогла нормально зклонувати в якості NearbyShare (Bluetooth + WiFi) в 2020-му.

Pixel 7, 5 лет гарантированных обновлений от гугла. 13 Андроид давно ушел вперед, очень много переделано, ваши знания про андроид значительно устарели. Сейчас полным ходом идет переход на Generic Kernel Image, которое прям с плей маркета будет самим гуглом отгружаться девайсам. A аирдроп проприетарщина, которая не поддерживается нормально ни одинм устройством, кроме яблок

5 лет гарантированных обновлений от гугла

знаючи яке в гугла шикарне кладовище продуктів я би ото так свято впевнений в цьому не був ...

Generic Kernel Image

яким девайсам ? Шо по драйверам від вендорів ? Якщо коротко: роздрібненість виробників виробників одночасно є і перевагою і великою проблемою. Те що гугл там щось випустив і вам 5 років наобіцяв у випадку компанії Samsung нічого не значить, якщо CEO не сподобався рівень продаж і він з криками «так а ну зупинили це неподобство з підтримкою — всіх в магазини за новою залізкою» ...

support.google.com/...​exus/answer/4457705?hl=en
По телефонам они держат сроки, про кладбище продуктов это вообще другое. Я гнусмас никогда и не горял брать, там куча bloatware и еще дебильный knox
куда более вероятнее что какой-нибудь ксяоми или хуавей отправит на кладбище всю поддержку телефонов. Почитайте спецификацию GKI, ядро будет своевременно обновляться через гугл плей, а блобы для чипов будут поставляться вендорами и грузиться ядром отдельно

А причому тут оновлення ядра до прошивки в цілому — не випустить вендор блоб під дане ядро і після оновленн у вас буде чудесна цеглина 🤣 Ну або буде працювати без 3D/2D хардварного прискорення на дженерік драйвері — ми ж нікуди не спішимо, чо суєтитися... Це по-перше. А по-друге — я цю чудесну новину чую уже роки два, як не більше, що Гугл як візьме так як почне випускати оновлення! Ото тоді Apple одразу і збанкрутує 😂 Свиснете коли цей кордебалет нарешті станцює Can-can ...

там мне все равно, что там какой-то китайхлам вендор не выпустит дрова своевременно под чип, я себе взял Pixel 7 Pro на ибее по скидке, а не у наших перекупов, шикарное тело на amoled, по сравнению с ним айфон просто оверпрайсный фуфел, 13 ведро просто летает чих-пых и никакого блоатваре от гнусмаса, хyявеи или ксяоми. Сразу себе рут поставил с кучей модулей и все збс

Айфон не оверпрайснутий фуфел, це піксель не понятне що таке, матеріали гірші, екран гірший, приколи зі скролом, процесор найслабший серед флагманів. «Топ за свої» від гугла. Гугл то додає face-id, то прибирає, чіткий розвиток хіба появився з виходом піксель 6. Крч компанія-клоун, навідміну від Епла з чітким планом розвитку.

нафиг вам мощный процессор, вы что в шутеры играете на телефоны или говнобенчмарки гоняете? 99% времени проводят за листанием инстаграма и телеграма где вы и разницы не заметите. Епл просто делает бабки на тех же самых материалах только ценник х1.5 ставит для толстых кошельков

Тут это... Apple недавно обнову безопасности на iOS 12 выкатил. Которая ставится в том числе на телефоны, выпущенные в 2013 году. А полноценно актуальная iOS 16 ставится в том числе на телефоны, выпущенные в 2017 году. И так оно уже много лет работает.

... OnePlus в коллаборации с Хассельбладом вхреначивают на всю заднюю стенку среднеформатную фото-матрицу за 100500 миллионов денег ...

:)

А фоткає так собі, що типово для всяких китайців, в ТТХ можуть, в софт не дуже.

По олядам він фоткає майже як iPhone 14 pro, Samsung s23 ultra. Гірше трішки звичайно, але точно не в 1.5-2 рази, а різниця в ціні саме така

От якби вiн сказав що з Ультра 1% на ЗСУ то може й купив би)
Оце було б вирiзнення!

Підписатись на коментарі