Коротка історія Pocketbook, української компанії, яку вкрали росіяни

Нове відео про те як росія вкрала одну з найбільших українських технологічних компаній.

Сценарій до цього відео я писав довше ніж знімав і монтував його ж і як на мене вийшло дуже цікаво.

Обов’язково гляньте, щоб зрозуміти чому в нас так довго не з’являлися великі технологічні компанії.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

З 24 лютого 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, компанія почала процес виходу з ринку рф, а також мала труднощі з поставками продукції до країн ЄС. У зв’язку з цим у 2023 році в Україні у продажу з’явилися пристрої з маркуванням «Not for sale in France, Ukraine, the russian підоration and CIS countries» («Не для продажу у Франції, Україні, рф та країнах СНД»), які призначалися для реалізації в Європі. 1 червня 2023 року компанія надала офіційні роз’яснення[16] щодо ситуації, яка склалася:
Наголошуємо, що такі пристрої є легальними та підлягають офіційному продажу на території України сертифікованими партнерами PocketBook, а також в он-лайн магазині виробника pocketbook.uа. На такі рідери розповсюджується офіційне гарантійне обслуговування. Вони мають відповідний функціонал, заявлений в Україні, включно з українським інтерфейсом, та будуть отримувати всі заплановані виробником оновлення програмного забезпечення.
Такий надпис можна зустріти на коробках таких моделей PocketBook: Touch Lux 5 (628), Touch HD 3 (632), InkPad Color (740 Color), InkPad 3 Pro (740 Pro) і так далі...

Маю PocketBook InkPad 3
Купив його ще до війни, не новий (з рук на ebay), не знав що PocketBook ворожі...
Трішки сикотно знати що вони можуть увесті мій під’єднаний дропбокс (який я юзаю виключно для передачі книжок на девайс)
Але міняти поки що не збираюсь, усе подобається, великий екран, дуже повільно витрачає акк
Хоча, задивляюсь на Remarkable, або Onyx Boox... У них є великі моделі.

Декілька років тому надумав купити електронну книгу. Вибирав між pocketbook та kindle. Погортавши топік топової на той момент pocketbook на одному великому технічному форумі був шокований. 10 сторінок форуму і на кодній по декілька разів у людей були однакові проблеми: «перестала вмикатися», «не реагує на кнопки» і тому подібне. В результаті купив kindle, може трохи дорожче, але з сенсорним екран. Книгою коруистуюсь вже більше 3 років, дуже задоволений.
Не знаю яка ситуація з pocketbook на сьогодні, але враження склалося про ці книжки не саме найкраще.

Для чого електронні книги якщо є планшети?

Дисплеї з технологією електронних чорнил кращі для читання. Тож якщо вам потрібен пристрій тільки щоб читати, або якщо ви багато читаєте то електронна книга хороший варіант

Питання виглядає якось провокативно. В мене інколи очі вилазять коли намагаюсь читати текст з екрану телефона. Особливо це проблематично влітку.

Зтикнувся з такою проблемою коли перейшов на амулед дисплеї. Після них реально очі болять

Купляю телефони з IPS екранами і читаю книжки там, хоча Kindle теж є :)

Влітку потрібно спеціально шорити планшет, щоб не було бліків.
А так спеціально відкоригуйте собі яскравість і кольорову температуру.

нашо мені то все якшо є маленька зручненька книжечка з матовим екраном=).

Плюс читання на рідерах набагато більш схоже на читання звичайних паперових книг

Вони тоді вже було російські. В 2012 році компанію продали росіянам

Хоча я чесно навіть не знав що покетбук давно не українська компанія, якось пропустив цей момент в той час. І коли виникла ідея зняти відео про них, зрозумів що вони зараз російська компанія і вже був передумав про них знімати, але потім почитавши трохи про них, зрозумів, що не так все просто було з тим як вони стали російською компанією

Підписатись на коментарі