U4U vs L1. Що обрати?
Всім дякую
Всім дякую
Якщо ви програміст за фахом і шукаєте спонсора, подивіться програму з релокації до штату Оклахома. Ця організація безкоштовно стає спонсором, оплачує переліт, проживання 3 місяці, допомагає оформити всі документи, записати дітей до школи, а саме головне — дають референції для пошуку роботи. А після влаштування, надають вашому роботодавцю юридичні послуги з вашого спонсорства грін карти. talent.intulsa.com/intulsa-visa-network
Их надо тебе перевести? Или просто показать что они есть у меня на счету? И я смогу на них жить по приезду.
И почему 50k? Там вроде 25к надо.
Покрити ризики трохи.
Найменша сума що в голову прийшла
Ну і питав робот з 2 постами на доу
В фейсбуке есть група на 60тыс. Туда пишите.
Или в церкви в городе назначения.
Просто там немножко дофига всего заполнять, еще и русо-боты распространяют инфу, что потом спонсора могут посадить за дела спонсируемого.
Профиль только фейсбучный откройте, убедитесь, что он вменяемо выглядит и лучше пусть жена пишет — меньше срача.
До речі, може хтось в курсі:
Якщо я маю можливість податися на L1, але вирішую все таки їхати по u4u (по різним причинам), то якщо я приїжджаю по u4u і (через рік) бачу що перспектив нема, чи маю я право податися на L1 вже зі штатів?
Рекомендую перепроверить, но насколько я помню визу в США внутри старны получить нельзя т.к. ее может выдать только посольство, а они все находятся за переделами территории США. Т.е. податься ты сможешь в какое-то консульство, но потом туда придется ехать на интервью и т.п.
Там все сложно. Когда вы вьедите по u4u у вас не будет вообще никакого статуса.
Вам скорее всего прийдется выехать в страну с отсутвием очереди дружественную к украинцам(Канада?) и пройти визовое собеседование. После подтверждения визы.
Говорят c L1 может быть проблема, посколько она НЕИМИГРАЦИОННАЯ, а вы прожили в штатах два года — тоесть типа хотите долго быть.
Не должно быть проблем с визами dual-intent и имиграционными. Также вроде не должно быть с h1b, поскольку ее традиционно рассматривают как dual(хотя она тоже неимиграционная), ну просто почти все подаются на GK.
Вот Employment-based visas(EB-X) как раз имиграционные.
Если у вас TPS вы можете получить визу вообще говоря на территории запросив adjustment of status и консульское собеседование. Для u4u на данный момент нет такого пути. Но украинцев уже 200тыс, есть вероятность, что что-то добавят. Разрешение на работу же добавили с первого дня. TPS украинцам сейчас не дают.
Дякую за інфу, корисно. Щодо h1b та l1 пишуть що вони обидві dual intent, хз звісно, але це в декількох джерелах.
пруф? или я так вижу?
по u4u вас не могут хоть выгнать два года.
Если тебе на годик пересидеть, то ок, если дольше, то что ты дальше собираешься делать?
Посмотрим. может на бизнес визу перейду. Может на спонсируемую.
А если вас сократят через полгода в связи с рецессией по h1b или L1, чего делать будете?
Посмотрим. может на бизнес визу перейду. Может на спонсируемую.
это какую? eb5?
Так в конце и получиться u4u>h1b>gc?
А если вас сократят через полгода в связи с рецессией по h1b или L1, чего делать будете?
ничего, у меня нет этих виз.
Там ниже уже написали, мало у кого их делают с 1 дня, даже если завтра найдешь такую работу и там подадут, то процесс легко заваливается за 2 года.
На бизнесс это на какую? H1B/L1? Так как ты и писал, с H1B есть шанс 56% что ты ее так и не выиграешь за 2 года. А на L1 разве можно, если поработал на свою компанию год в США? а не в другой стране?
Шанс 54.76 вообщето.
Нет, спонсируемые бизнесом визы это EB-X
А бизнес виза — E-2. 100+ тыс вложить в свою компанию и безнес план предоставить.
100+ тыс вложить в свою компанию и безнес план предоставить
Разве? Там же вроде от миллиона для бедных локаций, и 2 миллиона для любых.
Там написаны «значительные». И считают от 100-150к значительными.
это не золотая виза. Это бизнес виза, причем для Росии она недоступна, потому немодна в рускоязычном интернете. Для Украины — доступна.
Из минусов — работать вы можете только на эту созданую вами компанию ну или вы в ней должны быть партнером. На других можете работать только через контракт компании. Еще есть вариант заменить инвестиции интеллектуальными продуктами, но сложнее составить пакет.
Так IT компанию за 150k$ не создашь, в США за эти деньги только одноно джуна или мидла наймешь. То есть придется работать директором как-го то кафе, за бесплатно, и еще терять драгоценный опыт в IT, и потенциальный заработок.
Или ты думаешь тебе за 150к дадут нанять самого себя? И ты будешь сидеть писать код пару лет, и это и будет типа компания такая?
А вам и не надо никого нанимать по условиям визы вродебы.
Единственно, надо чтобы
The capital must be subject to partial or total loss if the investment fails
Тоесть, к примеру, можете записать, что их вложите в офисные помещения в даунтауне и технику.
Ну и да, можно кафе жене открыть если она хочет, вы прицепом получаете неимиграционное разрешение на работу.
Есть у вас миллион — вложите миллион. Но он на ексроу счет уйдет.
Не понял, то есть можно 150к в недвигу вложить, сдать ее в аренду, и продолжить работать на какую-то IT компанию как наемный сотрудник?
Ты же вроде писал что обязательно именно в своем бизнесе работать?
Неа. В недвигу врядли визу дадут.
Но можно на жену визу и ей организовать кафе. Но тогда вам прийдется ждать разрешения на работу.
да работать можно только в том бизнесе, для которого вы е-2 получили. Или получать ЕАД как dependent
Не забывайте про бизнес план и доход соответсвенно вложенным средствам.
L1. Я заїхав по U4U, знайшов роботу і компанія подає на H1B (а це теж лотерея у свою чергу), щоб у мене у майбутньому вистачило часу на грінку (по корпоративним політикам її можуть почати робити через 9 місяців роботи)- 2 роки −1.5 місяці на пошук роботи −9 місяців = рік, а його часто не вистачає на грінку
+ по L1 можна виїжджати з країни і немає нерозуміння що буде через 2 роки коли U4U закінчиться (хоча з H1B можуть звільнити і шукай давай нове місце швиденько або вали)
Аж 26% у порівнянні з 0% якщо нічого не робити і просто чекати. До того ж можна у наступному році податися у раді невдачі, та і DV лотерея може вистрілити
Ну есть близкий к 100% шанс через спонсируемую визу. Два года, правда.
Міграційний спеціаліст компанії мені не зміг відповісти чи вийде перейти з U4U на EB, а от H1B/L1->EB обкатаний і зрозумілий
Якщо Ви про O1->EB1, то так, топ. Але топік про L1 vs U4U
EB-2 не привязана к работе в США. Вы можете быть на территории, вне территории при подаче. В теории.
На практике пока нету кейсов успешных или отказов — сказать нельзя, да.
Проблема U4U -> EB-2 в тому що немає прецедентів і більшість інфи- спекуляція. Імміграційні спеціалісти, з якими я спілкувався, радили пропрацьовувати усі доступні варіанти і H1B виявився одним з них
U4U на 2 роки наразі, незрозуміло чи встигне EB-2 запроцеситися навіть якщо почати процес у перший ж місяць U4U, незрозуміло що буде з U4U далі. Я вважаю що L1 виграє у U4U тут
U4U крутий варіант з точки зору відсутності прив’язки до роботодавця, проте на практиці багато роботодавців не хочуть зв’язуватися з кандидатами поки нема на руках EAD і SSN (я отримав за 1.5 місяці. У знайомої пари в НЙ дівчина отримала за місяць, а хлопець чекає вже зо 2, хоча подавалися одночасно)
U4U на 2 роки наразі, незрозуміло чи встигне EB-2 запроцеситися
Не встигне, інфа 100%
Спочатку треба PERM (рік-півтора (pwd, recruiting, perm)
Потім i-140+i-485 (p80 = 22 місяця, залежить від сервіс центру)
с премиум процессингом для украинцев оно ровно два года по 3й занимало в прошлом году, и месяца на два меньше для магистров. Это из практики соответсвенного адвоката.
Сейчас, скорее всего, будет больше.
Саме так, все затягнулося.
Ось будь-ласка офіційні дані:
flag.dol.gov/processingtimes
1. Prevailing Wage Determination Processing Times PERM: Jan 2022 (13 місяців, йо-ма-йо, я думав
2. Рахуємо, що рекрутинг паралельно (але по факту
3. Потім PERM Processing Times — Analyst Review (66% кейсів) — May 2022 (8 місяців) або Audit Review (33% кейсів) — March 2022 (10 місяців)
4. Далі рахуємо, що і-140 преміум процесінг + подаємо параллельнр, пропускаємо.
5. Далі:
egov.uscis.gov/processing-times
I-485
California Service Center
80% of cases are completed within
29 Months
Ітого: 13 + 8 + 29 = 50 = 4 з гаком років
Найшвидший варіант (використовуючи схему з AC21):
13 + 8 + 6 = 27 місяців, 2.5 роки.
Коротше, дупа зараз.
Не не не.
Калифорния понятно, я туда не собирался
Я для Техаса сроки привел
I-485
Texas Service Center
31.5 Months
Ви точно в Техас хочете? :)
I-485
California Service Center
29 Months
Странно, недавно получали коллеги — пол года на 485
Вообще статистика на trackit годная
Цікаво. Я чув чутки (no pun intended), що USCIS останні місяці прискорилося (хз як і чому).
Треба таки trackit глянути, дякую.
Pending 485+EAD = легальный статус пребывания и работы, так что на самом деле важно успеть получить перм и 140, с премиумом возможно, но рискованно.
Уточнення: Pending 485 протягом 180 днів. До 180 днів у вас пташині права і дуже ризиковано (турнуть з роботи і відразу порушення статусу).
Для EB-2 типа O1 нужна? Ну тоже не вариант для меня, и остальных гребцов, не знаю как ты, но я не выдающийся ученый, у кучи научных статей у меня нет, а врать и публиковать какую-то липу не хотелось бы.
Я хз причем тут О1. Эквивалент О1 будет EB-1(надо доказать что вы уникальный работник либо ну очень нужны правительству США).
EB-2 — нужен магистерский диплом(или диплом специалиста приравнянный к нему в процессе евалюации)
Для EB-3 нужен диплом бакалавра.
Чем больше номер визы, тем дольше они процессятся(на самом деле просто очередь больше).
ВСЕ визы типа EB привязаны к работадателю гвоздями и не дают права работать на кого-то другого.
А вот spouse может не EAD подать.
А зачем тогда вообще в H1B играют? Если вероятность получить EB-2 ~100%?
Или ее дают только тем, кто уже в США работает?
EB-2 — сразу подача на ГК ибо. Не выгодно работадателю.
делают h1b — EB-3 — GK
По EB-2 ваша ПОЗИЦИЯ должна требовать магистерского образования.
По eb-2 вы до получения EAD не можете работать(ГОД).
Я не про это, а про то, почему американские копании сразу не везут из Украины по EB-2? А везут только по H1B/L1?
Потому, что eb-2 влечет сразу ГК, дольше, на некоторых этапах нельзя работать. И по получению вы бросаете компанию, ибо у вас GK.
Тоесть именно если по eb-2 ввозить, то ввозите вы человека с ГК.
Типа чисто из вредности, что бы гребец не получил сильно быстро грин карту, и не свалил?
Ну EB визы исторически подаются на тех, кто в США.
Количество украинцев получающих их за год порядка сотни.
Я хз почему так. Но результат eb визы если ее делают для кого-то за границей сразу гринкарта.
Если вы вне территории при подачи на EB на вас будет пристальное внимание, ибо это нестандартно. А пристальное внимание скорее всего приведет к проверке компании, что еще удлиняет срок.
Вообще ничего личного, просто деньги. По h1b вас привезут за 100к, а по GK прийдется вам 300 платить. Два года. Минус 2млн денег. Всего-то.
Вітаю пане!
А можна почути вашу історію по пошук роботи з Ю4Ю EAD. Як роботодавці до цього ставлятся, та як зараз виглядае ринок США? Дякую
Вітаю!
Ринок США складний, особливо зараз. Дуже багато кандидатів і часто доволі довго можна чекати навіть просто реакції на заслане CV. Проте, знайомі хайрінг менеджери говорять що знайти гарного кандидата не стало сильно легше, а от цифри стали дійсно більш скромними. У той же час DevOps/SRE відносно небагато, можливо мій досвід не дуже релевантний.
Я почав розвивати контакти у лінкедин ще до реальних пошуків і досі отримую повідомлення з непоганими цифрами від місцевих рекрутерів. Рекомендую спілкуватися з рекрутерами, додавати їх у контакти. ІМХО найбільш дієвий спосіб знайти роботу- пошук референсів у компаніях і початок спілкування через них. Від початку спілкування з зацікавленою компанією до фінального оферу пройшло ~1.5 місяці.
Більшість рекрутерів не дуже хочуть розбиратися у U4U, тому факт того що ви маєте право на роботу з першого ж дня по приїзду доволі далекий від реальності (якщо ви не їдете працювати у компанію з якою вже маєте стосунки і тп). Після отримання EAD буде простіше, але залишається факт того що дозвіл на 2 роки і когось може це не влаштувати.
Знайти роботу реально, але непросто. Рекомендую почати готуватися ще до приїзду, продовжувати працювати віддалено під час пошуку роботи або мати $$$ на
У тг є чат українських айтішників у штатах- t.me/IT_4_Ukrainian_chat з корисною інфою. Проте, будьте готові до жахливої кількості срачу, зради і просто негативу про країну, адже краще там де нас нема:)
дофига.
Но у меня куча других приколов типа нежелания разговаривать и так далее.
Ну и контракт подразумевает до 30% дохода с продукта если оно взлетит.
вообще с опытом в 1 год можно искать
так я ж написал. за 20 лет. университет закончил в 2004м. Программировать начал в 6 лет.
Потому, что я ленивый, не прохожу behaviour интервью почти никогда и вообще мне влом.
Ну и это виртуальные 120тыс, там куча дополнительных условий к договору, включая 50% от доходов компании выше 20к/месяц полученных от софта, для которого меня собственно наняли.
Не считая собственно самого приглашения, билетов и так далее.
Ну и текущие настроения рецессии тоже влияют конечно. хотя вчера линкедин присылал предложение на 300к, да.
Так у меня не галера. А ближе к «стартапу». Просто клиент, с которым с 2019го работаю.
Я ж говорю, основная причина «мне влом».
Florida >> Chicago
Я би вибрав L1, але треба бути готовим, що грінка може затягнутися. Якщо раптом звільнять, то поки що є можливість змінити статус на U4U, але невідомо скільки це ще буде тривати.
для смены статуса надо выехать.
Это если программа будет работать.
А могут и не пустить. Какой же вы беженец, если по Л1 работали.
Я не знаю деталей, но подруге предлагали перейти на U4U когда H1B истекла. Она отказалась из принципа, но очевидно какие-то варианты пока что есть.
Там в программе написано, что вы должны быть в момент подачи доков ВНЕ территории сша.
Прямо в первых параграфах и в начале FAQ.
Вы, конечно,можете находится в это время в США и сказать что это не так.
Но вот то, что штамп UHP вам поставят только при повторном пересечении — абсолютно факт.
И если офицеру вы не понравитесь, к примеру, он решит, что вы не беженец, а просто воспользовалися программой — полетите обратно, обжалование практически невозможно.
Это правда, риск есть.
Кстати, еще можно подать на TPS, но там лавочка закрывается 19 октября 2023 если не продлят.
На ТПС можно подать только тем, кто на территории и вроде как только по туристической визе. Там все сложно.
Но по TPS там какие-то траблы с соц программами.
зато с TPS все известно куда дальше.
оно вроде продлевается без вопросов.
обирай л1
багато залежить від того, де у Флоріді, сотки після податків буде вистачати на житло, їжу та оплату авто, садочки
по u4u будешь чекати EAD півроку і ходити по їжу по фудбанкам
EAD не треба чекати, можна працювати з першого дня і в процесі робити EAD.
питання як працювати, ssn нема поки пейперворк не закінчиться і типова американська accounting system не дає створити працівника, якщо роботодавець гнучкий, це можно обійти, але я як розумію річ про люкссофт
Чув, до SSN уже дають з самого початку на основі і-94, потім впродовж 90 днів EAD потрібно донести роботодавцю.
все змінюється. людина у грудні заїхала по u4u і досі чекає, ті хто по l1 у січні, вже отримали ssn (4 тижня зайняло), може якщо б u4u-шник пійшов відразу до ssa з i-94 все було б швидко, але це ж треба знати.
Які взагалі способи є легалізуватися для мене по u4u?
розлучитися і одружинися на місцевому
Чи зможу я працювати після 2х років по u4u, якщо не легалізуюся?
читай про нелегалів
На яку зп міг би розраховувати по u4u?
ті самі 100к ± перший рік
і на контракті до прогону
2.5 роки на L1 стабільніше
тим більше що
Загальний досвід в ІТ ≈ 3роки (Java backend)
а ще важливо що може заробити дружина. знадобиться більше ніж +1к на дитсадок-няню
Не факт що 100к вистачить на комфортне життя а-ля «не дивитись на ціну в супермаркеті»
ну не знаю.
домик в 70 квадратов пригород далласа, школа от 7 — 2000. комунальные баксов
налоги 2000
страховка — 1500+ на 4х.
Машина еще 250+400-500.
уже 6.5-7к.
продукты — 500 поход в магазин, дней на
на одного может и хватит, на семью врядли. точно прийдется смотреть на цены.
Во флориде вроде не дешевле как минимум.
Ну так если еще и жена столько и детей нет — то вообще без вопросов, конечно.
на іжу вистачить
про не вистачить це сюди
dou.ua/forums/topic/32253
а так вибір невеликий у автора
L1, бо там зрозуміла схема легалізаціїї, на відміну від U4U, на якій з грінкою можуть тупо морозити.
100 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів