Де ви утилізуєте відпрацьовані акумулятори для ДБЖ?
Наприклад, маленькі батарейки (АА, ААА та інші) можна викинути в магазинах АТБ.
А де і куди дівати відпрацьовані акумулятори для ДБЖ, батареї мобільних телефонів, та все інше подібне?
Наприклад, маленькі батарейки (АА, ААА та інші) можна викинути в магазинах АТБ.
А де і куди дівати відпрацьовані акумулятори для ДБЖ, батареї мобільних телефонів, та все інше подібне?
Просто викинув в контейнер для сміття, ні про які спеціальні місця ніколи не чув і не бачив
Навіть якщо лінь везти на утилізацію краще не викидай у контейнер, а залиш біля нього. Так більше шансів що підберуть бомжі. Вони ці спеціальні місця добре знають тож трохи полегши життя санітарам міста.
все інше подібне?
Це дуже широка тема з різними відповідями.
Свинцеві акумулятори я просто залишаю біля сміттєвих баків, один раз ще не встиг відійти, а бомж вже радів можливості здати його в якийсь місцевий пункт здачі металобрухту, там їх приймають.
Літієві акумулятори від дрібної техніки — викусую BMS і розряджаю в нуль лампочкою, щоб мінімізувати залившкову енергію і зробити їх пожежобезпечними, і викидаю у загальний бак пунктів прийому батарейок.
Один раз доводилось утилізовувати елемент Вестона від вимірювального приладу, на той момент у Києві були спеціальні автомати для ртутновмістних відходів, викинув у відповідний бак, додатково запакувавши та зробивши анотацію, що ця штука містить ртуть, кадмій та їх солі.
Великі літій-залізофосфатні батареї навряд чи зараз хтось згодиться приймати, але думаю що до часу їх масового виходу з ладу металоприйомки додадуть їх у свої списки — кількакілограмові стеки з алюмінієвої та мідної фольги повинні добряче коштувати.
Ось конкретне посилання стосовно акумуляторів для ДБЖ: akbmag.com.ua/.../sdat-staryy-akkumulyator Сам там здавав, грошей не взяв :-)
dviklemy.com.ua Київ, просп. М. Бажана 1М, приймають по 3 грн за Ампер годину
Li* та Ni* акумулятори теж можна здавати до АТБ (чи будь-який інший магазин де є така скринька).
UPDATE:
Дякую Oleksii Zazulin за ідею в коментарях нижче щодо пошуку на OLX. Я щойно знайшов релевантне оголошення де забирають відпрацьовані акумулятори.
Нажаль, у нас це не дуже популярне.
Є контори які надають подібні послуги, але для юридичних осіб і звісно за грощі.
Ні, я не маю інформації стосовно автомагазинів. Можу зайти спитати чи підкажуть щось.
Вони просто зазвичай коли купуєш новий акум то забирають старий і частинувартості нового покриває старий. Думаю якщо притягти їм акуми від ДБЖ то може вони за таким же принципом можуть просто гроші повернути за нього.
Або типу такого www.olx.ua/...kkumulyatory-IDQPCMt.html
+1 за автомагазин. WET, AGM, GEL — це все по суті свинцеві акумулятори, які зазвичай приймають автомагазини/контори, що торгують акумами.
dviklemy.com.ua Київ, просп. М. Бажана 1М, приймають по 3 грн за Ампер годину
17 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів