Навіть якщо лінь везти на утилізацію краще не викидай у контейнер, а залиш біля нього. Так більше шансів що підберуть бомжі. Вони ці спеціальні місця добре знають тож трохи полегши життя санітарам міста.
Це дуже широка тема з різними відповідями. Свинцеві акумулятори я просто залишаю біля сміттєвих баків, один раз ще не встиг відійти, а бомж вже радів можливості здати його в якийсь місцевий пункт здачі металобрухту, там їх приймають. Літієві акумулятори від дрібної техніки — викусую BMS і розряджаю в нуль лампочкою, щоб мінімізувати залившкову енергію і зробити їх пожежобезпечними, і викидаю у загальний бак пунктів прийому батарейок. Один раз доводилось утилізовувати елемент Вестона від вимірювального приладу, на той момент у Києві були спеціальні автомати для ртутновмістних відходів, викинув у відповідний бак, додатково запакувавши та зробивши анотацію, що ця штука містить ртуть, кадмій та їх солі. Великі літій-залізофосфатні батареї навряд чи зараз хтось згодиться приймати, але думаю що до часу їх масового виходу з ладу металоприйомки додадуть їх у свої списки — кількакілограмові стеки з алюмінієвої та мідної фольги повинні добряче коштувати.
UPDATE: Дякую Oleksii Zazulin за ідею в коментарях нижче щодо пошуку на OLX. Я щойно знайшов релевантне оголошення де забирають відпрацьовані акумулятори.
Вони просто зазвичай коли купуєш новий акум то забирають старий і частинувартості нового покриває старий. Думаю якщо притягти їм акуми від ДБЖ то може вони за таким же принципом можуть просто гроші повернути за нього.
18 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівСдав в автомагазин. Навіть щось там на шоколадку дітям дали
Просто викинув в контейнер для сміття, ні про які спеціальні місця ніколи не чув і не бачив
Навіть якщо лінь везти на утилізацію краще не викидай у контейнер, а залиш біля нього. Так більше шансів що підберуть бомжі. Вони ці спеціальні місця добре знають тож трохи полегши життя санітарам міста.
dviklemy.com.ua Київ, просп. М. Бажана 1М, приймають по 3 грн за Ампер годину
На сайті десь про це є? Чи треба окремо звертатися з таким питанням?
Це дуже широка тема з різними відповідями.
Свинцеві акумулятори я просто залишаю біля сміттєвих баків, один раз ще не встиг відійти, а бомж вже радів можливості здати його в якийсь місцевий пункт здачі металобрухту, там їх приймають.
Літієві акумулятори від дрібної техніки — викусую BMS і розряджаю в нуль лампочкою, щоб мінімізувати залившкову енергію і зробити їх пожежобезпечними, і викидаю у загальний бак пунктів прийому батарейок.
Один раз доводилось утилізовувати елемент Вестона від вимірювального приладу, на той момент у Києві були спеціальні автомати для ртутновмістних відходів, викинув у відповідний бак, додатково запакувавши та зробивши анотацію, що ця штука містить ртуть, кадмій та їх солі.
Великі літій-залізофосфатні батареї навряд чи зараз хтось згодиться приймати, але думаю що до часу їх масового виходу з ладу металоприйомки додадуть їх у свої списки — кількакілограмові стеки з алюмінієвої та мідної фольги повинні добряче коштувати.
Ось конкретне посилання стосовно акумуляторів для ДБЖ: akbmag.com.ua/.../sdat-staryy-akkumulyator Сам там здавав, грошей не взяв :-)
У них змінилася фізична адреса, на сайті ще попередня.
Li* та Ni* акумулятори теж можна здавати до АТБ (чи будь-який інший магазин де є така скринька).
UPDATE:
Дякую Oleksii Zazulin за ідею в коментарях нижче щодо пошуку на OLX. Я щойно знайшов релевантне оголошення де забирають відпрацьовані акумулятори.
На радиорынке приняли по 5 грн за килограмм. Это свинцовые аккумы если чо.
Нажаль, у нас це не дуже популярне.
Є контори які надають подібні послуги, але для юридичних осіб і звісно за грощі.
В автомагазин не пробували носити?
Ні, я не маю інформації стосовно автомагазинів. Можу зайти спитати чи підкажуть щось.
Вони просто зазвичай коли купуєш новий акум то забирають старий і частинувартості нового покриває старий. Думаю якщо притягти їм акуми від ДБЖ то може вони за таким же принципом можуть просто гроші повернути за нього.
Або типу такого www.olx.ua/...kkumulyatory-IDQPCMt.html
+1 за автомагазин. WET, AGM, GEL — це все по суті свинцеві акумулятори, які зазвичай приймають автомагазини/контори, що торгують акумами.