Курс тестування ПЗ QAMania
Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Підписуйтеся на QA DOU!
Привіт друзі! Я Олексій Остапов — один з ведучий подкасту Питання Якості та автор каналу QA Mania
Останнім часом я веду досить парадоксальну діяльність — розказую всім, хто хоче слухати, що тестування — точно не найпростіший спосіб почати свою кар’єру в ІТ, через високу складність та велику конкуренцію, але при цьому продовжую викладати курс тестування програмного забезпечення в КПІ. І не просто викладати, а постійно оновлювати та доповнювати курс новими матеріалами. Чому?
✅ По-перше, я дуже люблю тестування. Я хочу, щоб кожен тестер отримував задоволення від своєї роботи так само, як його отримую я, а не страждав просто тому, що хоче «вайті в ІТ». Тестування — це весело! Саме тому я веду блог про тестування, розказую круті та цікаві історії, ділюсь своїми знаннями і досвідом.
✅ По-друге, я дуже люблю вчити. Навіть писав пост про те, як розвивалась моя освітня кар’єра, і створив кілька різнопланових курсів по тестуванню і автоматизації
До чого я веду? Ми з колегами, зокрема з Михайлом Чубом,багато років викладаємо тестування і постійно покращуємо наш курс. І ось нарешті ми підготували його в тому вигляді, про який я мріяв. Просто, доступно, безкоштовно. Саме його наразі проходять студенти факультету ІТС в КПІ.
Це не черговий QA курс, яких дійсно є вже багато дуже якісних в Інтернеті — це той курс, який особисто мені було б дуже цікаво проходити.
Ключові особливості:
⭐ Серії коротких відео по принципу одне відео — одна тема. Я не люблю відеокурси з годинними відео, тому намагався концентрувати матеріал, щоб відео були не довше 5 хвилин. І якщо ви захочете освіжити інформацію по конкретному питанню — знайдіть і включіть конкретне відео, а не перемотуйте довжелезну лекцію
⭐ Курс фокусується саме на аспектах тестування ПЗ, згідно ISTQB, не розпиляючись на SQL, WEB та інще (я планую створити окремі навчальні відео по технологіям)
⭐ Загальна триваість відео — до 2 годин (а на швидкості 2х — менше години 😄). Я не хочу дарма гаяти наш дорогоцінний час
⭐ Окрім фундаментальної теорії, курс містить низку практичних занять по всіх аспектах роботи тестера: аналіз вимог, тест дизайн, тестування, звітність. Ви можете самостійно виконати всі завдання
⭐ Живе спілкування! Якщо у вас виникнуть питання — не соромтесь писати їх в коментах до відео. Не обіцяю, що відповім одразу, але відповім
⭐ Безперервне покращення! Незважаючи на те, що я записав 99% того, що планував, я не буду зупинятись — вже маю ідеї, як доповнити курс!
❤️ Курс можна переглядати просто на youtube
❤️ А можна відкрити його на нашому сайті qamania.org/software-testing. Тут, окрім самих відео, я додав текстові матеріали, корисні посилання до багатьох відео
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів