Рецепт успішного продукту

💡 Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Приєднуйтесь до Product спільноти!

Кожен фаундер хоче створити ідеальний продукт. Але що це таке?

Давайте ще раз згадаємо визначення «ідеальної системи» за ТРВЗ. Ідеальна система — це система, якої немає, але всі її функції виконуються.

Ключова фраза — «якої немає». Іншими словами, у великому винаході немає чогось, але воно працює і виконує свою функцію.

То, можливо, суть успішного стартапу у тому самому? Він також має запропонувати «щось — без чогось!»

Автомобіль — віз без коня. iPhone — смартфон без клавіатури. Ейрбнб — житло в іншому місті без готелів. Месенджер — швидке спілкування без телефонних розмов. Список цей, звісно ж, можна продовжувати.

Інакше кажучи, нам потрібно знайти щось дратівливе для людини — і викинути це. Або викинути це — і переконати людину в тому, що це її дратувало ;-)

І тоді людина неодмінно захоче цим скористатися.

Тож одразу питання — а ви можете сформулювати головну ідею свого стартапу у вигляді «щось без чогось»?

Якщо так — це перший крок до успіху.

Тепер залишилося тільки переконати людей у тому, що те, що ми викинули їх реально дратувало ;-)

-
💪 Беріть хороші ідеї з моїх щоденних оглядів цікавих стартапів на каналі t.me/trend4u

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Інакше кажучи, нам потрібно знайти щось дратівливе для людини — і викинути це.

Мене і багатьох моїх знайомих дещо дратує у dating apps, а саме — примарна надія, що серед умовно безмежного набору варіантів ти поки що не побачив найкращий варіант з доступних і треба перебирати далі.

Але можливо це проблема не у самих додатках, а в психології людей, яку далеко не так легко змінити, як код проєкту.

Що б я хотів побачити — «вибір без вибору». А саме: після заповнення інформації про себе, проходження певних психологічних тестів і спілкування зі штучним інтелектом (для виявлення твоїх паттернів у спілкуванні та уподобань на рівні підсвідомості), щоб додаток тобі показував лише один-єдиний профіль і казав: «От з усіх 100 тисяч зареєстрованих людей саме ця одна людина тобі підходить найбільше. Якщо з ним/нею у тебе не складеться — більше нікого кращого ти тут не знайдеш, тож знайомся з новими людьми деінде».

Я розумію, що це повністю конфліктує з поточною моделлю монетизації подібних додатків (тримати користувачів у додатку якомога довше, даючи їм дещо, але не те що вони хочуть).
Проте може колись з’явиться дещо подібне і знайде іншу модель монетизації, наприклад єдиноразову оплату.

додаток тобі показував лише один-єдиний профіль і казав:

Підвів Бог Єву до Адама та каже: «ось Адаме — обирай собі дружину» © 😂

Справжнє кохання (оповідання):

Мілтон Девідсон — програміст «Мультивака». Для знаходження своєї половинки, він за допомогою власної програми «Джо», звужує коло претенденток задаючи бажані для нього фізичні параметри. Але при особистій зустрічі, жінки не викликають у нього почуттів. Мілтон припускає їхню несумісність з ним як особистостей, тому він удосконалює «Джо», надаючи йому своїх емоційних і характерних особливостей, щоб «Джо» міг знайти ідеальну сумісність.

1977 рік.

Що уточнює твердження «Ідеї нічого не варті без реалізації» до «Ідеї нічого не варті без вдалої реалізації, яка покриє потреби ринку»

скорее «идеи ничего не стоят без удачной реализации в удачное время»...

Я десь дивився зведення аналізу 100 найуспішніших стартапів у долині та неуспішніших. Під неуспішними розуміються ті, які спочатку здавалися дуже перспективними, але зрештою здулися.

Там виділено основні чинники успіху саме в такому порядку
1. Timing — 42%
2. Team\Execution — 32%
3. Idea — 28%
4. Business Model
5. Funding

Дуже цікавий результат, найбільшого значення має час, коли стартап почав реалізовувати ідею. Тобто, до airbnb були подібні послуги і намагалися їх робити після нього. Але саме airbnb зробили це «вчасно», коли це стало популярним і суспільство «хотіло» чогось такого і було готове платити за це.
Тобто, вдалий таймінг — це запорука успіху. Найголовнише час та місце.
На другому місці команда та якість реалізації (тобто технічна частина дуже важлива)
І лише на 3-му місці йде інноваційність ідеї...

Твітер — соц мережа без довгих текстів,
Linux — OS без вірусів,

Linux — OS без вірусів,

Періодично інстанси ec2 майнерів чіпляють (я не девопс якщо що, просто кручу там свої pet проекти і ХЗ що я не правільно роблю по безпеці)

Двохфакторну аутентифікацію активуй

Підписатись на коментарі