Як підключити USB принтер до Ethernet мережі?

Доброго дня. Я розглядаю можливість підключення принтера із USB портом до роутера, через Ethernet. Щоб більше не турбуватись через зміни в налаштуваннях безпеки які приносить оновлення Microsoft (я писав про це в одному із своїх попередніх повідомлень), щоб не міняти параметри RPC в реєстрі і в адміністративних шаблонах. Крім того, підключення принтеру таким чином дозволить друкувати і з Android.

Я знаю, є такий пристрій: www.tp-link.com/...​ssory/tl-ps110u/#overview проте в Україні він не продається. Також можна зробити аналогічний пристрій на Raspeberry Pi, як описується тут: www.tomshardware.com/...​raspberry-pi-print-server проте Raspberry Pi також рідкість в Україні і коштує він дорого.

Чи можна реалізувати щось аналогічне і на звичайному комп’ютері з win10?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Маю два принтери: Samsung Ml1671(лазерний монохром) та Epson L800(фотопринтер). Жоден з них до маку М1 не можливо підключити, бо відсутні драйвери.
Заморочився підняти на одноплатнику принтсервер. Підняв і налаштував. Але як виявилося працює воно більш менш нормально якщо треба роздрукувати листок тексту з ворда. Якщо ж треба зображення то принтсервер може і 5 хвилин формувати завдання на принтер. Це не виключно мій досвід, в інтернетах також про це пишуть більш детально з поясненнями чому так.
Карочь для друку зображень воно не дуже підходить. Якщо що встановлював іі налаштовував cups

-

-

проте в Україні він не продається.

www.aliexpress.com/...​tem/1005004758167499.html

Підприємство не любить замовляти через Aliexpress, але все одно — дякую за коментар. Це просто прекрасний пристрій

По люблять, якщо їм навіть Raspeberry Pi це «дорого»

Це просто прекрасний пристрій

Оце прекрасний пристрій www.aliexpress.com/...​tem/1005004302428997.html :)

Ну як вам сказати: Standard USB 1.1. Я тєбя слєіпіла із того шо біло ...

Я знаю, є такий пристрій: www.tp-link.com/...​ssory/tl-ps110u/#overview проте в Україні він не продається.

Це називається принт сервер. Штука в наш час не дуже популярна бо зараз Wi-Fi у принтері нікого не здивуєш, зате можна здивувати самою наявністю принтера. Але на OLX їх повно.
Ще деякі роутери підтримують функцію принт сервера

Підписатись на коментарі