Анонімізація в інтернеті

День добрий, панство!

Вивчаю тему анонімізації себе в інтернеті (звісно ж у навчальний цілях, без ніякого злого або незаконного умислу) і не можу вибрати кращий варіант із доступних.

Хочу отримати такий кінцевий результат:

1. Анонімний серфінг інтернету без залишання цифрового сліду
  2. Анонімні акаунти і користування ними для таких сервісів:
    1. Телеграм
    2. Пошта
    3. Номер (для смс)
    4. Криптогаманці для бітка та юздт (якщо треба будуть якісь проміжні, дайте знати, будь ласка)
  3. Можливість передавати файли між хостом та віртуалками/юзб-лайв без слідів

Варіанти, про які знаю на сьогодні, але не можу визначитися, що краще:

1. По інфрі:
    1. Mac M1 з двома віртуалками UTM QEMU (якщо є альтернативи — пропонуйте) + Whonix Gateway (TOR + VPN) & Whonix Workstation (VPN) — наче ок, але не знаю чи безпечно робити шарену директорію між хостом та робочою віртуалкою, щоб шарити файли
    2. Mac M1 + юзб-лайв на Tails (TOR + VPN) — виглядає не дуже, але може я чогось не знаю
    3. Mac M1 з двома віртуалками UTM QEMU (якщо є альтернативи — пропонуйте) + Whonix Gateway (TOR + VPN) & Kali Workstation (VPN) — на ютубі кажуть, що це покраще 1 варінту, але лишається проблема з шареною дірою
    4. Mac M1 + юзб-лайв на Kali (VPN) всередині якого підняти 2 віртуалки на QEMU/KVM (правда не знаю чи таке можна на арм підняти) для Whonix Gateway (TOR + VPN) & Whonix Workstation (VPN) + передавати файли з хоста через додаткову флешку — виглядає секюрно, але можливо оверхед
    5. Варіант 4, але замість мака на м1, ноут на амд на якому одразу калі стоятиме.
  2. По тулзам:

1. VPN
      1. Знаю за Surfshark, але не користувався ніколи ним. Якщо він норм або є альтернативи — буду вдячний за інфу
      2. Можу підняти свій впн сервак, але скажіть де. Мені з варіантів авс тільки приходить в голову, але там потрібно карту привʼязати + не знаю, чи вони можуть злити дані зацікавленим особам.
    2. Криптогаманці
      1. По дефолту на whonix та tails йде Electrum для бітка. Наче ок, але якщо є краще — дайте знати
      2. Для юздт не знаю варіантів схожих на Electrum, тому буду вдячний за рекомендації
    3. Пошта: ProtonMail vs Tutanota — наче єдині норм варіанти, але що краще не знаю
    4. Номер
      1. Телеграм боти, які дають номер в користування — десь чув, що можуть потім цей номер продати комусь іншому, тому сумнівний варіант
      2. smscodes.io — наче норм, але не користувався, тому буду вдячний за рекомендацію
    5. Телеграм зареєструю на номер з пункту 4
    6. На крипто кош черещ п2п закинути з банк карти хочу — якщо поганий варінат, дайте знати, будь ласка

Буду вдячний всім за будь-яку інформацію

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Реклама мака м1?🤣🤣

цель анонимизации какая? Чтобы в интернете не слили фото твое в купальнике?

секрет)
але потрібно максимально анонімізуватися

впн абсолютно не годиться, он максимум чтобы на заблокированный сайт зайти, если надо будет и через тор на тебя выйдут

Tutanota

No OpenPGP support.

ProtonMail

Непогано, але також є свої нюанси digdeeper.neocities.org/...​articles/email#ProtonMail.

Подивітся ше Posteo. Він дає змогу анонімно платити, плюс можна зашифрувати всі вхідні повідомлення власним OpenPGP.

В цілому, ProtonMail, Tutanota, Posteo вже набагато краще ніж більшість e-mail сервісів.

Мій рецепт: тільки фізично розділяти девайси і особистості. У мене так:
— Є персона для роботи, яка працює на корпоративному ноуті. На ньому є акаунти пошти, месенджерів — усе тільки по-роботі. Жодних родичів, приятелів тут нема. З цього ноута я ніколи не заходжу у соціальні мережі, на ДОУ чи ще кудись не по роботі.
— Є персона для Інтернету — оцей Бобер. Ніде і ніколи я не використовую власне ім’я — тільки нікнейми. Звичайно браузер у приватному режимі, жодних кукі і геолокації. Ні дома, ні родини, ні роботи, ні друзів у «курва Бобра» не існує. Чого ви хочете від тварини?!
— Є персональний мобільний телефон. Тут моя справжня адреса, тут я замовляю їжу, тут банківські рахунки і уся «біла» інформація слухняного громадянина.
Важливо не плутати. Але якщо «перемикати» особистості то робити це легко. Прийшов на роботу — ти «галерний раб» і поводишся відповідно. Розслабився вдома — «галерного раба» вже нема, по-роботі не відповідаю. Щось офіційне — тільки формальні стосунки. Якісь претензії — через адвоката, ордера нема — двері не відкриваю.

не здається вам що оце постійне переодягання соціальних масок є однією з головних причин вашого пригніченого психічного стану?

Ні — як раз я можу бути впевненим, що це-саме наслідки психічного стану, а не його причина.
Причину я розумію добре — вона виникла ще у дитячі роки. Закріпилася у школі. Тоді Інтернету ще не було!
А от необхідність «соціальних масок» — була. Бо для батьків потрібна одна маска, для школи — інша, а для друзів на дворі — третя. Бо занадто різним було оточення, до якого треба було пристосовуватися вдома (злидні, скандали), у школі (90ті — «бригади», гопота), і друзі (ескапісти, інфантилі, задроти як я).

І від цього депресія і тривога.

Насправді маска Бобра мені дуже з цим допомагає. Увесь негатив від роботи і безцільного життя можна виливати в Інтернетах. При цьому на роботі я — огірком ;)

Чувак, перевір кукуху😁😁

Підписатись на коментарі