Apple випустить нові MacBook Air і iMac на M3

Як повідомляє Bloomberg, Apple випустить два нових ноутбуки Air: оновлений 13-дюймовий з новим поколінням чіпів M3, а також 15-дюймовий варіант MacBook Air з чіпом M2.

«Якщо ці машини вийдуть на ринок через кілька місяців з чипом M2, вони швидко застаріють. 15-дюймовий MacBook Air з чипом M2 все ще може зацікавити споживачів, але новий 13-дюймовий MacBook Air з чипом M2 навряд чи буде переконливим. Тож цілком ймовірно, що Apple готується до того, щоб принаймні нова 13-дюймова модель стала машиною з процесором M3. У цьому було б багато сенсу: чіп M2 завжди був розроблений як проміжний процесор перед M3, який вперше ознаменує перехід Apple з 5-нанометрового техпроцесу на 3-нанометровий в Mac», — зазначає видання.

Також планується дебютний Mac Pro з Apple Silicon. Він матиме M2 Ultra з 24 ядрами ЦП, 76-ядерною графікою та підтримку 192 ГБ оперативної пам’яті.

Новий iMac отримає 24-дюймовий екран, що і у моделі поточного покоління. Він буде потужнішим, можливо, з процесором M3 Apple. iMac вже на EVT-стадії виробництва (Engineering Validation Testing) й компанія вже налаштовує виробничі лінії.

За інформацією видання, всі новинки з’являться не раніше другої половини року. M3 може з’явитися на iPad Pro, але не раніше 2024 року.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вьо
Тіпочек qa в треньках з пузом з іншого топіку встряв
Даремно витратив 6 к на попередню модель

для ще більшого емейзінгу, треба було назвати нові чіпи не М3, а одразу М4, чи М5

та підтримку 192 ГБ оперативної пам’яті.

маркетологи нацелились на виндузятников

x86 підтримують на десктопах 192GB DDR5
вимушені наздоганяти

Ну так на винде это необходимость, что бы почувствовать дискомфорт даже с 16 Гб, на оське с М чипом — нужно сильно постараться

ну якщо тільки CSS у браузері писати, то так, 16 гб фатає

У мене от зараз Safari із купою вкладок, 5 вікон vscode, 2 контейнера Postgres, 1 контейнер MySQL та 1 контейнер Elasticserch, Postman, Slack, Telegram, PgAdmin, 2 аплікухи на Golang у дебазі, Chrome (о боже нащо він відкритий) та Visual Paradigm
Літає усе. Скільки там воно займає пам`яті ХЗ ніколи не парився бо проблем не відчував із швидкодією

Макбук эир м2 в минималочке 8гб — докер: еластиксерч, монга, рабитмк, 3 сервиса ноды (на одном из которых постоянно работает хром в хедлес режиме), вс код, телега, ютуб в фоне, хром около 20 вкладок стабильно, со всем этим периодически юзается ableton (редактор музыки) и imovie (редактор видео) — 0 лагов, пару раз за день может денруться анимация при переключении рабочих столов

Чи сильно нагрівається, який об’єм SSD?

256, всегда холодный. Горячим был один раз — когда какой-то процесс vscode начал юзать все доступное цпу, больше такого не было

А чи актуально брати зараз air m1?(десь на років 5). Мої задачі — 20+ вкладок в хромі, 2 віртуалки virtual box, на хості ±4 Докер контейнера, lens (для кубернетес), слак, телеграм, Visual Studio, клієнт pritunl. Підкажіть 8 або 16Gb?

ИМХО, лучше 16 про взять(у самого на м1, все ништяк), он и по железу с запасом, и дисплей нормальный по размеру, ну и РАМ на 32+ лишним не будет.

Найбільш оптимально зараз буде 14-ку на М1 взяти, 2021 року, в мінімалці.

Точно не air на 8гб. air 16gb по ціні не дуже дешевше за m1pro 14″, тому я би вибрав останній. Раніше можна було ще трохи докинути і купити 16″ m1pro що я і зробив, зараз можливо різниця вже більше і зручніше на здачу купити монітор і юзати як десктоп коли треба.

Там своп работает на быстрый ССД, так что ожидаемо.

Ню ню

М1 мак з 32 гб вже після 2х віртуалок з віндою лагає

Ось вам ще передбачення. Apple випустить нові MacBook Air і iMac на M4 десь в 2025 — 2026.

Як його оновиш, там все напаяне й спароване

Везе редакції ДОУ, ні дня без новин

Я не розумію нащо 15-ти дюймовий air Хоч убий.

Великий ноут, який не має шумового навантаження... Та то ж мрія...

Може я здивую, але зараз навіть геймерські монстри без шумового навантаження (будь ласка не треба говорити про якийсь шіт за 200 баксів)

В тих твоїх геймерських монстрах усередині вітрячок є? А як є, то й шумове навантаження є. Зрідка, але є.

А тут вітрячка нема. Не свистить, не пердить. Більша батарейка, знову ж, довше живе.

Наприклад? Щось тихе, хай за 2к, щоб точно преміум

По відчуттям ви не знаєте що таке тиша. Я працюю за віндовим ноутом який ~3k$, але це не порівняти з Air на M1/M2 (за 1к!!!!).

Для людей яким MacBook Pro 16″ не по карману, але хочеться Макбук з людською діагоналлю екрану))

Ну не знав що стільки людей люблять великі ноути. Я на 13 або близько того дюймах із 2010 року сиджу. Ніколи не розумів як можна таскатися із більшими діагоналями.

І працюєте теж на ньому постійно? Чи тільки через додатковий повноцінний монітор?

Я постійно працюю на 13. Незручностей якихось великих не виникає. Але хотілось би 15ку :)

Звісно додаткові монітори коли сиджу в офісі. Коли вдома/в дорозі на колінках щось пофіксити або пошаритись в інтернеті то за 13 дюймів. Ну ще коли світло виключали працював. Норм
Нащо тягати з собою оту бандуру не розумію бо всеодно одного 16 дюймів це мало і один монітор це також мало

Ну реално удобнее работать на большем дисплее, ИМХО.

Думаю air буде не настільки дешевшим ніж pro і легше буде обрати pro

15 дюймів в корпусі старих 13-дюймових (за рахунок тонких рамок)? Чому б і ні. Чуть більші габарити і вага, і в той же час сильно більший екран. Плюс в теорії тепло краще буде розподіляти із-за більшої кількості металу. Проблема 13 Air в тому що вони тротлять під постійним навантаженням (короткотривалі навантаження ок).

В мене ше ні разу не було, правда, я нечасто компіляю, але навіть і тоді не було. 13″ Air — це те, яким ноутбук має бути. 40 год до цього йшли й дійшли нарешті.

Я ж писав:

під постійним навантаженням (короткотривалі навантаження ок)

Компіляція проекту на 5 хв це ні про що

Проблема 13 Air в тому що вони тротлять під постійним навантаженням

Теж яблуко-фiча? 😉

Віндові ноути подібного формфактору навіть з активним охолодженням тролять

Проблема 13 Air в тому що вони тротлять під постійним навантаженням

Тролять на інтелі чи ARM?

Звісно на інтелі більше тротлять при інших рівних, но і на ARM також присутній. Достатньо глянути обзори М2 Air (без активного охолодження) і Pro на М2 (корпус від прошки і активне охолодження). Той же процесор, но той що в корпусі Pro десь на 20% швидший за рахунок кращого охолодження.

Більшість юзерів тротлінга не помітять, але якщо запустити якийсь рендеринг чи компіляцію на 15-20хв, тоді буде тротлінг.

Там не зовсім однакові M2 насправді. Точно вже не пам`ятаю але графічних ядер точно менше.
Взагалі Air з пасивним охолодженням на Intel це жесть. Колись був вибір Air 2017 — останній Macbook із яблучком що світиться та останній Air з активним охолодженням або 2018 із ретиною, більш компактний але із пасивним охолодженням.
Не прогадав. Тести в інтернеті потім показали що 2018 слабкіший за попередню модель.

Да, в базі у Pro +2 GPU ядра (10 проти 8). Але і на ейр можна взяти таку версію, на 10 ядер.

Тому що 16″ Про — важкий і товстий. Порівняно з Ейром. У мене є і те, і те, то різниця дуже помітна. Якщо буде 15″ Ейр з такою ж товщиною, як в 13″ і вагою не більше, як в 14″ Про — буде супер-девайс.

13″ то скоро буде телефона диагональ)
Менi 14 про пiсля 15 малуватий

Підписатись на коментарі