«Шановний Ілон, можливо, якщо достатньо людей ретвітнуть, ви відповісте мені?». Як дизайнер Twitter намагався з’ясувати звільнили його чи ні — ОНОВЛЕНО

Співробітник Twitter Харальдур Торлейфссон з Ісландії 9 днів не міг зрозуміти, чи звільнили його з компанії, чи ні. Робочий комп’ютер було заблоковано, а відділ кадрів не міг надати Торлейфссону чітку відповідь. Тож він вирішив звернутись безпосередньо до Ілона Маска... Написавши йому в Twitter.

«Шановний @elonmusk 👋
9 днів тому доступ до мого робочого комп’ютера був заблокований, як і у близько 200 інших співробітників Twitter. Однак керівник відділу кадрів не може підтвердити, чи є я вашим співробітником, чи ні. Ви не відповіли на мої листи. Можливо, якщо достатньо людей зроблять ретвіт, ви відповісте мені тут?» — написав Торлейфссон.

У відповідь Маск уточнив, яку роботу той виконував та дозволив йому порушити договір про конфіденційність, щоб можна було це обговорити публічно.

Торлейфссон детально розписав свої обов’язки, проте у відповідь від Маска отримав лише два emoji.

Після цього співробітнику миттєво підтвердив звільнення керівник відділу кадрів. Але він досі не знає, чи виплатить йому Twitter передбачені при розірванні контракту гроші.

Згодом, Маск прокоментував, що не можна бути звільненим, якщо працюєш за контрактом:

Натомість Харальдур Торлейфссон в треді розповів про ваду свого здоров’я та те, що він продав свою компанію Twitter:

Оновлено: Ілон Маск перепросив та забрав свої слова назад

«Я хотів би перепросити перед Халлі за те, що я неправильно зрозумів його ситуацію. Моя думка ґрунтувалася на тому, що мені сказали неправду або, в деяких випадках, правду, але незначущу».

Також Маск додав, що дизайнер розглядає можливість залишитись в Twitter.

А що б ви зробили, якби 9 днів не могли зрозуміти чи вас звільнили?

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Харальдур збирав гроши для України

FYI

Цей чувак створив свою компанію, через ковід довелося її продати твітеру. Потім він працював в твіттері наскільки міг.
А зараз будує рампи для інвалідів у вільний час: www.icelandreview.com/...​person-of-the-year-awards

The reality is that this guy (who is independently wealthy) did no actual work, claimed as his excuse that he had a disability that prevented him from typing, yet was simultaneously tweeting up a storm.

Чому не перевели і не звернули увагу на його останній твіт? Я розумію що останнім часом до Маска у нас відчуття не дуже ок, але давайте не бути як рашка і просто брехати про людину

Так, дійсно, потрібно було уточнити що інформація в його останньому твіті конфіденційна (особисті дані співробітника про його хворобу — twitter.com/...​tatus/1633082707835080705). І що цікаво брехня, що 200 людей звільнили і не сказали їм про це?

Ну тоді вже траба додати й останнійостанній твіт в якому він пояснює що йому просто не комфортно довго друкувати.

Без різниці як тут відносяться до Маска, але в цій ситуації він просто накинувся на бідолашного працівника, виглядає дуже крінжово.

“The reality is that this guy (who is independently wealthy) did no actual work,....., yet was simultaneously tweeting up a storm”
Маск описує Маска один в один 🤣

Ммм... А в чому брехня то була?

— Маск надав суб’єктивну оцінку «did no actual work»
— Порахував чужі гроші «who is independently wealthy», наче сам має 3 копійки за душею
— Розкрив конфіденційну та чутливу інфу і ще й фактично звинуватив цю людину у брехні «сlaimed as his excuse that he had a disability that prevented him from typing, yet was simultaneously tweeting up a storm».

Це виставляє його хіба що ще в більш негативному світлі.

Уявімо ситуацію, коли маск такими відповідями доведе когось до суїциду і жертва у листі вкаже Маска як винуватця... невже суд і там виправдає?

Хейлі там відповідь Маску накатав.
Тред сам по собі дуже цікавий.
Ну і коментарі до здоров’я не дуже доречні, і велике питання чи мав право Маск про це писати на загал.

twitter.com/...​tatus/1633082707835080705

Дуже сумніваюсь що він взагалі мав право дозволити порушити NDA
Адекватний CEO просто б тихесенько пнув би менеджмент середньої ланки за цей безлад і у публічному просторі просто вибачився б за непорозуміння і сказав би що все виправив.
Але тут не та ситуація. Чувак звісно теж тупанув що повівся на цю провокацію. Я не здивуюсь якщо йому ще й позов за порушення NDA прилетить бо він спромігся кинути виклик самому Маску.

Ну ему как бы СЕО разрешил нарушить NDA. Прямо и недвусмысленно.

Надеюсь что Хейли сделал скриншоты всего этого треда, а то с этого му... дрого человека станется почистить тред.

А CEO має на це право? Я статут twitter не читав, але є думка що він має на це таке ж право, як і наш президент порушувати конституцію

Як СЕО може й не може. Як власник компанії — точно може.

Саме тут криється проблема деяких президентів. Вони вважають себе не найнятими робітниками, а власниками країни.

А, ви з тих хто вірить що Маск купив twitter за свої гроші. І навіть якби за свої організація це не особиста іграшка та її власники несуть соціальну та юридичну відповідальність за процесами та людей, які там крутяться

Я із тих, хто не вірить, а спирається на факти і вміє в аналіз. Ті, що вірять, — вони в іншому таборі :) Вони, наприклад, і зараз вірять в те, що їм по єдиному лайнофону віщають.

Походженя грошей на угоду це вже проблема комітету по цінним паперам та іншим. Твітер після угоди став(все ще в процесі?) приватною компанією, тобто влади у власника та ще й у президента в одній пиці дає дійсно дуже багато.
Настільки потенційний суд про порушеня NDA має успіх(маску чи Хейл) це вже взагалі інша тема і на неї нема 100% відповіді, собливо з грошами маска, котрий може найняти адвокатів які можуть доведести що чорне це біле.

this guy (who is independently wealthy)

Я правильно розумію, мільярдер Маск рахує чужі кошти? І «чужі» не в сенсі Безоса чи Гейтса, а просто дизайнера якогось.

Я би це назвав демонстративною неповагою до людини яка на нього працювала. Чувачек захворів на зіркову хворобу, як це частенько стається із музикантами. І це вже зайшло до рівня коли він, скажімо шантажує Пентагон вимагаючи сплатити йому за старлінки для ВСУ. Думаю Маска чекають суттєві неприємності в подальшому, від іміджу такого собі новітнього Едісона він перейшов до іміджу десь рівня Періс Хілтон чи Дональда Трампа. Хто тепер при своєму розумі хоче на нього працювати, робити якесь партнерство чи взагалі мати з ним справу ?

Першими за нього візметься якраз влада США і то й же Трамп буде першим хто кине камінь. Ну і фіг з ним. Сумувати як по Джобсу не буду.

Не переживайте, керувати компаніями знайдеться кому і не менш ефективно. Маск не месія і незамінних людей не буває

Маск «шатає устої» і челенджить статус кво. Виглядає дико подекуди. Але саме це може зрушити прогрес з локального максимуму.

Підписатись на коментарі