Блок-ліст айтівців підтримуючих війну

Маю визнати, що до останнього часу моя русофобія була недостатня. Я був під враженням що на росії є шар людей що справді нас підтримують, особливо в айті сфері.

Це було в цілому дякуючи наприклад www.youtube.com/watch?v=s-GLAIY4DXA

Я мав щастя написати пост на річницю початку війни на LinkedIn, де до мене в каменти прийшов айтівець з яндексу, щоб пояснити мені що війна не була неспровакована, а Україна її спровакувала тим, що підірвала північні потоки (я думаю я став тупіше поки це писав тут). Маю зізнатися, це дещо відкрило мені очі.

Я працюю в Берліні у великій фірмі, і до нас також іноді наймаються люди що переїхали з росії. Я думаю що HR не пропустить людину що підтримувала війну. Але росіяни теж не тупі, можуть це потім потерти.

Я думаю, що така людина все ж є замалою для внесення в миротворець. Чи є сенс створити список людожерів що підтримують війну?

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

> Україна її спровакувала тим, що підірвала північні потоки
> Але росіяни теж не тупі...
Division by zero

100%! Ну типу, це як «комусь подобається дитяче пор|-|о і він прийшов влаштовуватися в садок, де ходить твоя донька чи син»... як таке порівняння? Відкрива очі? Покриває всі за і проти?
*мене аж розриває — чому ці покидьки не сидять в своїй 404патріотичній помийці?!

Я б запропонував не блок ліст, а рейтингову систему. Типу бази даних сайту texty.org.ua про персоналії. Щоб там були пруфи з висловлюваннями і т.п. Це буде недешево в плані кількості зусиль, але попит для світової айтішки може бути.

З моєї точки зору каще не казати «хороший русскій» і «поганий русскій» — а надати тим, хто хоче дізнатись інформацію щодо позиції та висловлювань цих рускіх.

Все одно буде хтось з роботодавців хто проігнорує моральний аспект, і з цим ми зробити нічого не зможемо, але дати об’єктивну інформацію тим хто захоче це врахувати — це корисно. Адже дасть можливість потенційно оцінити токсичність співробітника для колективу — типу бізнес аспект

Іноземним компанія якось до..... гроші не пахнут.... Їм головне щоб їх вислови не були на широку публіку і все. А що у них між кимось глубоко і ніхто на це не буде дивитись. Українці що за кордоном на разі показали себе тоже дуже «чудово» що з ними вже не дуже хочуть справу мати... Так що це все вода....

Я думаю що HR не пропустить людину що підтримувала війну.

Ідея — цікава та може бути корисною. Але все залежить від впровадження та реализації.

Впровадження — для успішного впровадження такої ідеї, на жаль, не достатньо самого факту підтримки війни росіянами. Бо немає юридичного підгрунтя для цього (за вийнятком декількох публічних судових справ щодо фіз осіб). Таким чином бізнес — не має заборони на найм таких співробітників. Без законодавчого підгрунтя, виникає логічне питання — «навіщо це компаніям»? Бо це, як мінімум, зменшить кількість кандидатів та потенційно збільшить час закриття відкритої вакансії. Одною з причин такого блокування кандидатів можуть бути, навіть попри негативні наслідки щодо хайрінгу, на приклад, прецеденти в західному інформаційному просторі, якіб мали небажаний (наприклад негатиний) вплив на репутацію компаній, що мають або наймають співробітників, що підтримують або спонсорують війну. На даний момент таких прецедентів — немає (привіт від bonduelle — яка надсилала продовольчі набори...).
Тому необхідно мати прецедент, а краще — декілька. З іншого боку — велика кількість прецедентів, може призвести до бану кандидатів лише за країною походження паспорту. Не те, щоб це погано, але необхідність в реєстрі постане під питанням.

Реалізація — щоб цим реєстром користуватись в промислових маштабах, не достатньо просто факту (посилання/скріншота/etc.). Необхідно мати персональні данні — first/second name, серія та номер закордонного паспорта. Це необхідно для однозначного ідентифікування особи, яка потрапляє до реєстру. Отримання такої інформациї легально, може стати проблемою.

Я був під враженням що на росії є шар людей що справді нас підтримують, особливо в айті сфері.

Про який міфічний шар москалів ви говорите?

ті які були розчаровані що українців винищують не так ефективно, тому вони різко стали против війни

точняк, там есть такой слой
они бы убили хуйло за то что он не сбросил бомбу на киев

Про який міфічний шар москалів ви говорите?

Про гумус напевно

Я коли проводжу співбесіду, на замовлення іншої компанії, дивлюсь коли поіхали з рашки, і даю цю інформацію наймаючему менеджеру. Там хай самі вирішують.

Це було в цілому дякуючи наприклад www.youtube.com/watch?v=s-GLAIY4DXA

Нахіба це дивитися? *фейспалм.гпг*

кацап — сразу на***
к сожалению люди на 90% идиоты, вместо чтоб сразу послать на***, начинают чтото думать своими куриными мозгами. в итоге маємо те що маємо

Цікаво, а такі герої всіх «кацапів» зразу на*** слати із свого оточення всіх вже послали? Чи конкретно ваші кацапи це хороші, конкретно ви вмієте відрізнити хорошого від поганого, а всі інші погані?

Ось наприклад кацап, який ненавидить хуйла більше українців, який свалив з рашки в тому числі через хуйла, у якого купа сивих волос із-за срачів з родичами в рашці по скайпу, з яким були нормальні товариські відносини до 24го числа, який після війни натянув український прапор на аватарку, репостить проукраїнскі сторіз і ходить на деякі українські акції за кордоном (коли більшість самих українців не ходить, у нас в Австралії тисяч 10 українців, а на акції ходить дай бог сотня друга), його також на*** слати? як правильно?

Чи у вас в оточенні одна вата? Тоді у мене для вас погані новини...

вот видишь, ты уже начал думать что не все так однозначно, дочь офицера, наши мальчики мерзнут и тд
задача таких кацапов — подпустить орков на расстояние выстрела, пока ты размышляешь
мне честно на того кацапа глубоко насрать, меня больше волнует что убивают граждан украины
мое мнение — кацап всегда кацап, просто зависит от того как глубоко ты его копнул до ымперского слоя и он начнет тебя поучать жизни

це виключення, в мене теж такі знайомі є, і шо? 1% це похибка

Ось наприклад кацап, який ненавидить хуйла більше українців, який свалив з рашки в тому числі через хуйла,

Я так розумію, що тут «ненавидить путіна сильніше ніж українці», а не «ненавидить путіна сильніше ніж ненавидить українців» (хоча другий варіант зустрічається частіше).

Якщо все ж перший, то питання чому він його так ненавидить? Путін разом з іншими росіянами знищували його міста та вбили десятки знайомих? Проблема з цією симуляцією в тому, що таких одиниці і зараз послати їх буде проблематично, бо скоріше за все вони в лавах ЗСУ або типу того і ви просто навряд чи з ними зустрінетесь.

який після війни натянув український прапор на аватарку, репостить проукраїнскі сторіз і ходить на деякі українські акції за кордоном

Так наш «гарний рускій» же ненавидить путіна і він же за кордоном, чому він не організовує акції росіян проти росії (саме росії, бо він же розуміє, що сам путін не може запускати десятки ракет за раз і розуміє, яка підтримка путіна в рашці)?

Проблема в тому, що насправді адекватні росіяни (їх одиниці, але вони є) розуміють за що їх посилають, розуміють свою відповідальність, і просто пробують допомагати біженцям, не використовуючи це як привід зняти з себе ту відповідальність. Проблема в тому що дуже багато росіян є «попутчиками» (не пам’ятаю як воно німецькою). А ті хто навіть не є такими фактично поводять себе як імперські шовіністи, тут яскравий приклад — Парфьонов, який весь антипутінський, але порвався на питанні про Крим і захищає «рускую культуру», особливо «норми рускага язика» і тому використовує «на» замість «в Україні».

Wildcard працює добре і безвідмовно.

Список людожерів що підтримують війну — росіяни. Можеш не дякувати

Чи є сенс створити список людожерів що підтримують війну?

На жаль, сенсу немає.
Воно може якось працювати поки є емоційний відгук у людей. Як тільке все стихне (або заморозиться конфлікт, або ми почневи вигравати), буде все більше «какая разніца».
Та і люди в цілому довірливі і схавають «вибачення».

Я думаю що HR не пропустить людину що підтримувала війну.

Тут 2 неприємних питання:
1) На якій підставі?
Люди ж досить рідко використовують саме «мову ненависті», частіше це щось на кшталт «не всьо так адназначна, всєй правди ми не знаєм». Той же чувак з коментарів (Igor Askarov) просто посилається на авторитета (відос не дивився, але відозрюю там хтось по тиму Маршаймера)
2) А ХРам це нафіка?
Власне їх задача закрити позицію. Якщо чувак не буйний (явно не закликає вбивати), то і пофік. Основний ризик — це те що поточні працівники будуть бунтувати, але таке спрацює в невеликій фірмі, в великій не набереться критичної маси.

1) На підставі відверто людожерскьких позицій в публічному просторі.
2) Щоб був нормальний командний дух в колективі, бо коли вилізе, що там людожер то деякі люди можуть почати саботувати роботу, чи уникати взаємодії з ним, що погіршить виробничий процесс.

Або взагалі у вікно викинути як сміття. Всяке може трапитися.

Ні, згідно відомого мему, у вікно вилітає той, хто запропонує щось адекватне в колективі людожерів.

"

Як тільке все стихне (або заморозиться конфлікт, або ми почневи вигравати), буде все більше «какая разніца».

Не уявляю такого.
Із тих людей кого я знаю, кожен має в своему оточені людей які загинули або на фронті або цивільні яких вбила русня.

Не уявляю такого.
Із тих людей кого я знаю, кожен має в своему оточені людей які загинули або на фронті або цивільні яких вбила русня.

Я теж не уявляв ... в 2014. А в 2016 такого було вже повно.
Та що чекати кінця війни, подивіться на поведінку Щегеля, на Люсю. Чи ви думаєте «виконавець Ротар» не побіжить на руснявий ринок, якщо там буде бабло?

Можливо, суть не в тому, що хтось загинув, а в тому, що вбити могли саме його. От коли усвідомлюєш, що та ракета, що рознесла будинок за пару кварталів, могла відхилитися на пару кварталів... тоді до багатьох доходить.

Підписатись на коментарі