Питання-відповіді з приводу змін бух. обліку в ІТ сфері з 2023

Друзі так як приходить багато питань по змінам за 2023 рік, ми вирішили дати Вам можливість отримати відповідь на них.
А також в коментарях вже будуть відповіді на багато цікавого.
Всім вдалого ведення бізнесу без жодних штрафів:)
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

12 травня ДПС було опубліковано роз’яснення, щодо оподаткування доходів фізичних осіб — резидентів, отриманих з джерел за межами України
в даній статті розглядається питання оподаткування доходів ФОП через міжнародну платіжну систему WISE!
Ознайомитись із статтею можна за посиланням tax.gov.ua/...​tsentr/novini/676493.html
За більш детальними консультаціями звертайтесь в особисті в телеграм t.me/julia_lisakovska_bip

Наказом № 148 скасовується поле для РНОКПП/ЄДРПОУ у бюджетних платежах. Це що, їх тепер тільки з власних рахунків ФОП/юрособи можна сплачувати? Як має визначатися, кому нарахувати платіж, якщо сплачувати, приміром, з картки фізособи або готівкою через касу банку?

Доброго дня
наразі поки ще Податковою не внесено зміни по отриманню таких оплат за новими змінами, і як ці надходження розносити в особисті картки
Тому в будь-якому разі до 01 липня раджу платити по старому прикладу із старим призначенням
Стосовно того як платити із каси банку чи особистою картки чи через термінал, ось що пишуть:
«У разі сплати податку, збору, платежу та єдиного внеску готівкою в касу банку платник у реквізиті „Призначення платежу“ платіжної інструкції, оформленої у паперовій формі, заповнює відповідну інформацію, яку надавач платіжних послуг використовує під час виконання платіжної операції на переказ коштів готівкою.

Тобто в такому випадку варто дивитися на зразок складання платіжного документа, який затверджено обслуговуючим банком.»

Мені дуже цікаво отримати відповідь від Наталі Юдіної щодо вашої позиції на авторське право. Чи можна без покарання красти цифровий твір іншого автора, а потім тихенько намагатись зам’яти ситуацію? Без жодних публічних вибачень. Чи ваші юристи знають про існування інтелектуальної власності? От мені дуже цікаво, як автору, якого ви обікрали.

Доброго дня, пані Олена. Ми з вами працюємо в одній сфері, законодавство в нас єдине. «Тихенько ніхто не заминав». Я особисто в нашому телеграм-чаті вибачилась перед вами за дану ситуацію і пояснила, що контекстолог недоконтролював цей момент, і нажаль, сталася та ситуація. Дане відео було розміщено лише в нашому телеграм каналі і відразу видалено мною. Можливо через це ви не побачили мій коментар.
Якщо у Вас залишились ще до мене питання, напишіть, будь ласка, мені в особисті, я відкрита до розмови і це можна зробити в будь-якому з месенджерів. Пропоную нам повести себе як професіонали і не виносити бруд на широкий загал, оскільки зараз є набагато важливіші проблеми для обговорення. Дякую за розуміння!

брехня! Ви вкрали 3 моїх відео, які були розміщені в Інстаграмі, ТікТоці, Фейсбуці та Телеграмі. 2 відео розміщені ще досі, на момент написання цього коментаря. Якщо ви дозволяєте собі публічно красти, потім гнати ботів на мій блог, щоб видаляли сторі з вашою крадійкою Мар’яною за «цькування», то я також буду вирішувати це публічно. Вас я розуміти не збираюсь. Бо ви — злодії.

Пані Олено, Публічно ще раз вибачте! Особисто я не слідкую за бухгалтерами, бо мені то не цікаво, і є на що витрачати свій час. Маємо єдине законодавство, і коментарі з певних питань можуть бути однаковими, так може бути. Я не можу сказати, що з карток ФОП можна оплачувати що завгодно лиш з тією метою, щоб не повторити інших колег. Те що працівник компанії, як з’ясувалось, здублювала вашу манеру передачі цієї інформації, погано, і ВСІ, аж цілих три, відео, ми сьогодні повидаляємо! Не дивлячись на те, що ми на дану тему писали вже давно, проте, щоб вам було спокійніше, видалимо ці відео. На рахунок ботів, прошу вас не вигадувати того, чого немає. Можливо скарги йдуть не через боти, а через нецензурну лексику, яку ви собі дозволили в сторіс? Не займайтесь хейтом, я розумію, що ви хочете нагнати собі підписників ще за рахунок цього, але... Я не буду більше відповідати на ваші звинувачення. Бажаю вам успіхів!

яка прекрасна маніпуляція. Тобто обкрадати автора нормально, а коли автор відстоює публічно своє авторське право — це вже хейт? може ви відкриєте законодавство, таки ознайомитесь з визначенням термінів? Вам було б корисно. Очікую публічних вибачень на ваших 4-х сторінках, де ви публікували вкрадену у МЕНЕ інформацію, тим самим присвоюючи мою експертність, якої у вас, очевидно, нема.

ще покажіть мені законодавство, яке дослівно висвітлює мою працю? от хочу це побачити. Оскільки, мій адвокат підтверджує факт дослівного плагіату. Усі ваші відео у мене збережені. Тому відкрутитись не вийде. Очікую публічних вибачень на всіх ваших сторінках, бо жодного досі не отримувала. Як красти — публічно, а як вибачитись — тихенько перейти в приват. Ні, буде все публічно. Я так цього не залишу.

Звертаємо увагу підприємців, проект закону № 8401, який передбачає скасування низки податкових пільг, запроваджені під час воєнного стану, вже в активній роботі.
Відповідно до норм законопроєкту «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» деякі пільги для бізнесу, запроваджені під час воєнного стану, припинять свою дію 1 липня 2023 року.
Насамперед, це стосується:
-припинення дії норми, яка дає можливість ФОПам та юридичним особам бути платниками єдиного податку 3 групи та сплачувати 2% ставку від суми доходу.
-скасування можливості не сплачувати єдиний податок ФОПам платникам єдиного податку І та ІІ груп.

Тому будьте пильними, та уважно слідкуйте за змінами законодавства.

о, ви юрист цієї компанії) то може розкажете про авторське право і плагіат? це мала б бути ваша сфера, мали б навчити ваших колег, що красти не можна.

Підписатись на коментарі