Збір для 65 бригади від Go-розробника

Привіт, мене звати Олег, я в ЗСУ з 25 лютого 2022 року, до цього успішно займався розробкою на Go, зробив свій вклад в українську Go-спільноту переклавши Go за Прикладом в команді на хакатоні, а вільний час проводив з сім’єю, як молодий батько.

Хоч я і проходжу службу в роті охорони, доводиться виконувати і функції піхоти при 65 бригаді.

Регулярно їзжу на нульові позиції й добре розумію, що можу підняти ефективність на ділянці фронту за яку відповідає рота. В мехбаті вже є дрони Mavic 3 з якими працює розвідка і які літають над позиціями ворога, але цього мало, потрібен дрон спостереження DJI Matrice M30T.

Про дрони була стаття на DOU Дрони на війні — їхня роль та особливості моделей, ось тамйкод 05:06 з відповідь на питання «Які цілі стоять перед DJI Matrice M30T і Mavic 3?».

Час та відповідальність

За час служби в ЗСУ, я встиг пройти теоретичні курси керування дроном від «Повернись живим» а також Victory Drones.

На базі в мене є час для самовдосконалення, який вкладу у навчання керуванням дроном Mavic 3. Кошти на купівлю Mavic 3 змогли назбирати на роботі мого брата. А на DJI Matrice M30T вже потрібна фінансова допомога від спільноти.

З розвідувальним дроном я зможу «їздити у відрядження» з механізованим батальйоном та підсилити їх, бо дрон може підніматись на доволі велику висоту, бачити на 30 кілометрів вперед, ще й має тепловізор.

Ціна

Дрон DJI Matrice M30T, зарядна станція та контролер €9500, це мінімальна ціна за потрібний комплект

• 6 запасних комплектів батарей, кожен €355, дають 3 додаткові польоти
  • Додатковий пульт для оператора пілота потрібен, щоб стрімити, €1525
  • 6 комплектів запасних лопатів, €50 за кожен

В роті вже є старлінк та екофлоу за них зможу домовитись. З машиною, для перевезення екіпажу, допоможе мехбат.

Розвідка

Я розпочав процес переводу у розвідувальну частину де зможу застосувати свої основні фахові вміння, але цей процес може затягнутись на півроку або навіть рік, тому цей час хочу використати на підсилення тут й зараз.

Як підтримати?

Альтернативний збір

За можливості можете доєнатись до збору на 1000 дронів камікадзе від Dignitas.

Оновлення

29.04.2023 — придбав на olx два акамулятора TB30 за помірною ціною, на зняту суму зменшив збір. Дякую!

31.05.2023 — дрон придбано два тижня тому ( в день завершення збору) але було доставлено лише кілька днів тому. Так як постійно ллють дощі — не було можливості зробити фото вчасно.

Дуже дякую спільноті Доу, Вишибанкам, Go спільноті, зокрема Ярославу та Радіону!

по фінанасах:

• 20000 — 2 акамулятора tb30
  • 75 474 — 6 акамулятора tb30 + 1 wb37
  • 8090 — 3 акамулятора wb37
  • 457640 — за дрон + додатковий пульт

Решту я вже спробую знайти самостійно =) Дякую усім хто долучився.

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

— дозамовив 8 акамуляторів для дрона і ще 4 для пультів, вийшло трошка більше але нічо, з зп вистачить.
— чіп канадка 2800 (але це треба буде в дніпро попасти)

понеслась! дякую ще раз!

ЗБІР ЗАКРИТО! ДЯКУЮ GoШНІЙ СПІЛЬНОТІ ЩО ВНЕСЛА ВАГОМИЙ ВНЕСОК У ЗБІР! ДЯКУЮ ДОУ!

Щиро вітаю!
Дякую всім небайдужим людям що підтримали цей збір, разом наближаємо Перемогу! 🇺🇦

Привіт! Назбирано 432 тис. за кілька днів буду розраховуватись за саму птачшку + пульт для оператора. Тому продовжуємо збір на батареї для дрону. Дві батареї це 30 хвилин польотного часу, після чого їх треба замінювати, робота стрімера розраховується на 3-4 години.

Зараз залишилось 100тис приблизно, це 4 комплекти батарей (12.5 за одну банку). Долучіться хто може! Вже майже зібрали!

Залишилося зібрати 93 тисячі і ми закриємо цей збір!

Дякую любителю круглих сум. 430к!

Завдяки редіту, вишибанкам, гітхабу, спільноті доу та зборам в інстаграмі маємо кошти на сам дрон (мають насутпного понеділка дати знати щодо наявності). Тепер діло за малим — пульт, батареї та пропелери, а це майже 101 тис гривень.

Залишилось 113 тисяч! ще трошки!

Залишилось 120 тисяч! Я вже починаю вірити що ми зможемо зібрати вчасно щоб придбати дрона!

Залишилося 150 тисяч з 530. Давайте разом вже закриємо цей збір!

Зібрано вже 77.7%
Будь ласка, долучайтеся, за можливості.

Ще 6 тисяч, і можна буде викупити дрон, поки він є у наявності — dou.ua/...​rums/topic/42510/#2618060

Ще 1.5 тисячі і можна буде викупити сам дрон

Дякую, всім, хто долучається! Залишилося зібрати 101 тисячу!

Дякую людині що «вирівняла» рахунок ;).

На цьому гарні новини закінчуються. Серед «беспілотчикіа» починають ширитись чутки про те що дуже скоро дрони в нас піднімуться в ціні, внаслідок обмеження пропозиції з китаю. Не знаю наскільки вони мають підстави, але починаю трошка панікувати.

Наразі зібрано 287тис грн, щоб купити дрон треба 420тис (саме за стільки я знайшов найдешевшу пропозицію на ОЛХ). Тобто не вистачає 133тис грн. 4 акамулятора і пульт можна буде купити пізніше... будь ласка долучіться до зборів якщо маєте таку можливість.

Долучайтеся, будь ласка, дрони життєво необхідні вже тут і зараз!

Хлопці, краще збирайте для переселнеців з мість бойових дій, у ЗСУ заробітна платня, 100К та більше, а там люди без роботи та житла залишились!

Скільки грошей ви відправили на допомогу вимушеним переселенцям із-за московської-російської агресії?

У нас, в універсітеті ще таких зборів ніхто не проводив. А ви скільки, якщо це не таємниця?

Скільки грошей ви відправили на допомогу вимушеним переселенцям із-за московської-російської агресії?

Напишіть хоча б приблизну суму у будь-якій валюті.

Нажаль у нас таких зборів ще не проводилось, я же вам вже відповів.

А хіба ваше життя обмежене рамками університету?

Якщо ви вважаєте, що краще фінансово підтримувати вимушених переселенців то ви здатні знайти відповідні благодійні збори, підтримати їх, а також опублікувати їх у новій темі на ДОУ.

Я ж буду продовжувати фінансово підтримувати збір для 65 бригади від Go-розробника.

Діло ваше, але гроші можно би було потратити з більшою користю для людей, у цей складний час...

Я ж буду продовжувати фінансово підтримувати збір для 65 бригади від Go-розробника

Візьміть ініціативу в свої руки. Взнайте що біженцям треба, організуйте збір і допоможіть. Раз в мене виходе, проковтнувши гордість стояти з протягутою рукою перед цивільними і просити гроші на те що їх і нас може захистити, або звертатись по іменно до солдат щоб не забули перекинути гроші на картку бійця що загинув — то і у вас обовязково вийде!

Україні не вистачає ініціативних людей, які будуть доводити діло до кінця. Нам такі треба!

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ми підтримуємо біженців і переселенців! Уяви собі, мій командир зараз відправляє все дружині бо житла в них ВЖЕ НЕМА. Він з Рубіжного. І не 100+, а менше. 100ти заробиш якщо з окопа не вилазитимеш місяць, практика показала більш ніж 2 ходки по два тижні люди не витримують без безповоротніх втрат здоровя і психіки.

Вибачте, ще раз перепитав з/п 120К у рядового складу штурмового підрозділу.Але я не вважаю, що це великі гроші, тому що люди ризикують своїм життям!!!

Та ти походу просто російський троляка!

Та відпишіться ж! В котре людина з спільноти донатить, а подякувати персонально не можу. Дякую Друже!

Залишилось зібрати 142тис гривень що б мати змогу придбати Матріс прямо зараз! Писля чого залишиться лише дозібрати на 4 акамулятора, пульт і пропелери... ще трошки лишилось.

Купив пару TB30 за 10тис грн (в порівнянні з ціною у 14500 за якої їх зараз можна купити).

Дякую Артем, Володимир та Олексій!

+400 грн від невідомих меценатів.
Дякую Вам

Дякую Максим, дякую Ярослав!

Моя подяка двом людям що перевели кошти але не назвались!

Розгляньте, будь ласка, можливість додати ваш збір на сайт для зборів «Вишибанки» — vyshybanky.com
Це може привернути увагу небайдужої аудиторії, що зможе долучитися до збору.

Також є ще один агрегатор зборів, куди можна додати ваш збір — donate1024.org,
Його створив учасник ДОУ Włodzimierz Rożkow, ось тут є більше деталей — dou.ua/forums/topic/39575

Моя подяка невідомомому Котику!
(ну так переводи без імені в Моно показуються)

Дякую Артему (вже іншому)!

Доброго дня. Ми перейшли рубікон в 50% збору, що «неймовірно», але мушу констатувати що, якщо так збір буде проходити так само і надалі, то за 3 місяця я зберу потрібні кошти власноруч, якщо не буду вилазити з нуля, кину палити і залишу родину без грошей взагалі.

Лайки і Шери звісно добре, але за них кінець війни не наблизиш, ні на грам. Раніше зберемо кошти (хочаб на купівлю самого комплекту дрону), раніше можна буде пустити його в діло. Маючи цього дрона на початок квітня можна було б провести коригування по росіянах що масовано накрили одну з наших позицій, можна було б уникнути смерті мого побратима і мого дзвоника його дружині де я поснюю, що побратими гроші забрали і що Юра був хорошим надійним хлопцем... пробачте, другий місяць підряд побратимів хороним.

Я пишу це повідомлення вже кілька хвилін і не можу знайти слів якими тобі подякувати! дякую Ярослав!

Дякую за підтримку! Ти один з тих хто розуміє що війну лайками і репостами не виграєш.

Учора я отримав довгоочікувану покупку антидрон пательню ( вибачте за тік ток відео), після тестів та інструктажу солдатів — зможемо використовувати для захисту нашої позиції від «скидунів».

Подолано поділку в 200тис гривень. Дякую всім хто вже долучився до зборів, за вашу підтримку яка стає все рідше і рідше зустрічатись. Ви допомогаєте спасати не лише життя цивільних, а й військових, що захищають нашу землю. Сьогодні був дуже тяжкий день для моїх побратимів що наразі знаходяться на передовій стримуючи ворога. Просто людське, дякую вам.

Дякую за привітання з днем народження та ваші внески в оборону нашої України!

Вже зібрано 176тис з 550тис, що не може не радувати. Можливість придбати дрон за 300тис, нажаль втрачена, тобто продовжую орієнтуватись на ціну в 9.5 тис євро.

Дякую усім зто долучається до збору.

Долучайтеся до наближення Перемоги 🇺🇦

Я сьогодні взнав що в монобанці є коментарі, і почитав деякі (ну «всі» насправді) з них. Привіт колегам з ЕПАМ, Capegemini (Lohika), Trust та Sixt!

Сьогодні зявилась короткострокова можливість придбати потрібного дрона за ціною 300тис грн в Україні (на противагу ~380тис грн у Польщі ). Я спитав в тіктоці та у фейсбуці дружини про підтримку збору. Вдалось досягнути 20% від потрібних коштів і я дякую кожній людині що долучилась. Більш 25 тис гривень зібрано за сьогодні! Дякую вам!

Зібрано 15% відсотків від потрібних коштів! Дякую вам!

Друзі, ваша допомога все ще дуже дуже потрібна! Щодня наші побратими наражаються на непотрібний ризик: при штурмах, при заході на позиції — просто тому що нам не було відомо про пересування їх техніки та особового складу, допоможіть нам здобути ті очі в небі! Будь ласка!

Завдяки донатам за останні два дні ми перетнули позначку у 10% від потрібної суми! Дякую вам!

І знову без імені, але дякую вам!

+ Без імені, але я дякую вам!

+10к від Богдана! Дякую Друже!

+3k безіменний благодійник! Дякую тобі!

+ 20к
Дмитре, Віталіє, Вадиме, Артем, Антон, Вікторе — Дякую Вам!

Доречі відгук про Matrice 30 від літунів, це щоб ви знали наскільки це хороша машинка спостережник. Вибачте за тікток.

+

Дякую Ярослав (і за донат теж). Троши про себе (бо кому та скромність потрібна коли від неї толку нема?).

Працював бекендщиком, створював та покращував проекти з відкритим кодом які мали б підвищити продуктивність інших програмістів (щось на пітоні, щось на go), в основному лінтери (контрібютив у golangci-lint, revive), перекладав документацію (kubernetes), цікавився машинним навчанням зокрема лінгвістичною (speach to text, nlp) та хмарною (kubeflow) складовою. Вже більше року мій гітхаб профіль дуже дуже пустий, що мене інколи засмучує.

Меня там другое удивило. Как, вот как в твиттере написав 17 твитов набрал >5000 подписчиков...

Не зовсім зрозумів: ви прокого?

Він створив оригінальний сайт gobyexample, і на час початку війни був CTO в якомусь стартапі в НюЙорку, посилання на нього (бо я спочатку не зрозумів про кого ідеться мова) в футері локалізованого перекладу.

Привіт. Я з задоволенням відповім на ваші питання (звісно якщо вони не будуть торкатись чогось секретного).

Підписатись на коментарі