Іноземна компанія не оплачує роботу

Які дії, якщо іноземна компанія не оплатила майже 2 місяці роботи ще від початку осені і кажуть- поки коштів немає, але, по-факту, просто тягнуть час?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

з якої країни компанія?

Варто припинити працювати вже після тижня протермінування очікуваної оплати, писати відгук «затримали оплату за попередній місяць, вже більше тижня чекаю, страждають мої регулярні підписки на донати Україні» на DOU й Glassdoor, якщо ви просто працівник. Якщо маєте акції компанії то складніше.

Якщо в контракті не прописано, що брак оплати розриває контракт, то не раджу припиняти. Компанія має кращих юристів. Про це свідчить ця тема.
Треба згідно з контрактом і з умовами прописаними в контракті завершити роботу. І вже потім судитися за оплату виконаних робіт.

То потрібно уважно читати договори, які містять закріпачення:

Гіг-спеціаліст надає Послуги за наступний місяць, навіть якщо оплата за попередній місяць щене була здійснена.

З таким формулюванням можна й рік затримувати оплату.

Теоретично так є в країнах Європи. Ти чекаєш місяц і ставиш замовника на счетчік. Потім контракт розривається і в гру вступає податкова а вже потім суд.
Так, в обов’язки податкової входить перевірка неоплачених інвойсів і законодавча база щоб ці гроші стягнути.
Не знаю чому це запакували в Гіг контракт, такі самі правила мають діяти для продавців і будівельників, логістики і сільського господарства.

Якщо в контракті не прописано, що брак оплати розриває контракт, то не раджу припиняти. Компанія має кращих юристів. Про це свідчить ця тема.
Треба згідно з контрактом і з умовами прописаними в контракті завершити роботу. І вже потім судитися за оплату виконаних робіт.

Кого і де вони будуть судити? «ФОП-а з Марупольскую пропискою» в суді штату Делавер? Удачі :-)

Якщо автор питає таке на форумі, то значить його кинули.
Особисто я раз попросив юриста перечитати і маю так.
Суд першої інстанції — суд країни виконавця.(Польща)
Брак оплати — пеня.
Брак оплати більше 15 днів (в сумі місяць від дати на інвойсі) — автоматичне розірвання контракту без жодних наслідків для мене. Не мушу закінчувати взяті таски на мене і передавати авторські права за таскі в роботі.
Після розірвання контракту включається стандартний закон неплачувальних інвойсів і дані фірми ідуть в податкову.
В практиці ще не мав проблем, але краще раз віддати 50$ юристові за ревю і мати спокій.

А що у вас в договорі прописано? Чи є пункт про нарахування пені за кожний день очікування оплати? Чи неоплата є підставою розірвання договору? Суди і юрисдикція якої країни є першочерговими при спірних ситуаціях? Ви договір з юристом чи бухгалтером читали перед підписанням?

Я б засетапив колл де б сказав що якщо вони не виконують свої обов’язки то і ти не будеш виконувати свої і залишиш відгуки в гугл мапс на їхній офіс.

Хоча це мало що дасть, ймовірність що тобі заплатять майже 0

Нажаль, окрім розголосу та антиреклами, фактично, ніяких.

Ну і ще погроза виставити весь їх код який є у вас на гітхаб в загальний доступ.

Підписатись на коментарі