Certified Kubernetes Administrator. Поради для складання іспиту
Добрий день, хочу поділитися своїм досвідом підготовки до іспиту CKA.
Почнемо з робочого місця, а саме з компьютера, окрім правил, які ви знайдете на сторінці, що детально описують всі обмеження, а також описують вашу поведінку на іспиті, я хочу все ж додати інформацію про свій досвід, який, можливо, допоможе вам краще підготуватися.
Ноутбук або ПК
Вам потрібен ноутбук або ПК з великим екраном. Щоб зразу читати всі запитання і не скролити інформацію додатково. Зразу ж видаліть всі програми, які дозволяють підключитися до вашої системи віддалено. Наприклад, той же teamviewer, інакше оболонка не пропустить вас до здачі іспиту, і вам доведеться це робити в прискореному режимі вже до початку іспиту. Я взяв з собою зовнішню клавіатуру і мишу, щоб було зручніше працювати (працювати з тачпадом, як мені здається, буде складніше, оскільки вам необхідно буде багато копіювати інформації та вставляти її в потрібні місця).
Інтернет
Це також важливий пункт. Вам необхідний швидкий канал без «лагів», виконувати завдання ви будете через робочий стіл і термінал. Ви самі розумієте, що буде, якщо Інтернет буде «лагати». Оболонку краще завантажити до іспиту, оскільки вона важить близько 1 ГБ.
Кімната
Крім опису в офіційній документації, я б додав, що ідеальна кімната — це стіл + ноутбук та шпалери :)
Перевірка персоналом
Готуйтесь та майте терпіння. Перевіряти будуть все, включаючи ваші вуха :) Я не бачив такої ретельної перевірки ні на одному екзамені. Це займе близько 30 хвилин.
Курси та книги
Я рекомендую цей курс. Я сам готувався за цим курсом. Він містить практичні завдання. Вони обов’язкові!
Я вважаю, що екзамени на Killer.sh складніші, ніж сам екзамен на CKA. Якщо ви здали його, то ви готові до реального екзамену.
Що точно буде на екзамені
Ви точно матимете запитання на створення об’єктів з нуля. Ви повинні пам’ятати про команди —dry-run.
Ви матимете запитання з усіх тем, які оголошені в екзамені: ingress, deployment і т. д.
Вам необхідно повністю прочитати запитання, а краще декілька разів. Дуже часто в кінці питання будуть додаткові вимоги.
Не гайте час — його мало. Якщо ви не знаєте відповіді, краще повернутися до цього питання після відповідей на інші запитання.
Я бажаю всім успіху на екзамені та сподіваюсь, що мої нотатки допоможуть вам успішно його скласти!
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів