Google Bard. Перші враження і порівняння з ChatGPT
Чатбот від Google зараз має лише один чат з необмеженою кількістю повідомлень та має наступний вигляд:
Перше, що кидається в очі — він працює супершвидко і найголовніше, немає анімації введення текста зі сторони бота, що особливо було незручно при генерації коду та html, де багато допоміжних символів розмітки.
Приклад генерації Python застосунку в ChatGPT 3.5, Bing та Bard
Генрація коду в ChatGPT 3.5 зайняла 2 хв 30 с, для Bing час становить десь
Правда, код, згенерований Bard, виглядає простуватим і коли я просив згенерувати код для парсингу html-розмітки, то відповіді були занадто загальними і не працювали, тому з цим Google потрібно ще попрацювати.
Знайшов дивну річ, Bard не може відповісти посиланням, наприклад, я просив дати посилання на сайт підтримки Bard:
І так постійно, тільки прошу дати посилання, то Bard відразу морозиться.
Ще не дуже зрозуміло як відрізнити згенерований результат від пошукових результатів, наприклад в Bing все зрозуміло і є джерела, звідки взято інформацію:
Інколи Bard показує якісь джерела, а інколи можна спробувати з нього витягнути цю інформацію, але головне — не просити посилання, бо тоді він почне морозитись.
Приклад запитань, де можна поїсти в Буковелі та Києві:
Коли запитав, де можна поїсти в Києві, то внизу отримав посилання на джерело, але коли змінив локацію на Буковель, то цей функціонал вже зник.
Сподобалось, що Bard може взаємодіяти з будь-якими ресурсами за допомогою посилання і витягувати інформацію для тебе. Плюс генерується відразу декілька варіантів і можна вибрати найбільш підходящий для себе:
Для порівняння, те саме з Bing:
Як на мене, відповідь від Bing дуже суха і не розкриває теми, в порівнянні з Bard.
Отже, Bard працює дуже швидко і відразу може генерувати тобі декілька варіантів відповідей, але з мінусів, що немає посилань на джерела і генерація коду поки дуже на базовому рівні. Зрозуміло, що це ще ранній доступ і все може змінитися, але зараз мені прям сподобалось взаємодіяти з Bard, тому чекаю на його оновлення та цікаво, як буде Bard інтегровано з основною сторінкою Google.
Якщо хочете дізнаватися більше цікавого про ІТ-індустрію, то можете підписатися на мій телеграм канал, де я пишу про новинки AI та різні технології які змінюють світ.
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів