Використання веб-сайтів провідних шкіл англійської мови в Україні: огляд даних SimilarWeb

У цій статті ми порівняємо зручність користування веб-сайтів найбільших шкіл англійської мови в Україні, на основі даних SimilarWeb. Для мене, як користувача та дизайнера важливо, щоб користування платформою школи було зручним та приємним. Основними параметрами для порівняння будуть:

• час перебування одного користувача на веб-сайтах шкіл,
  • мобілка чи десктоп,
  • суб’єктивна думка про дизайн.

Багато хто вивчає англійську мову в онлайн-школах, але є багато різних шкіл, серед яких важко обрати найкращу. У цій статті ми порівняємо 17 найбільших за відвідуваністю онлайн-шкіл з вивчення англійської мови на основі даних SimilarWeb. Таким чином, кожен зможе для себе визначити, яка школа є ефективною та зручною для користування. У минулій статті я зробила огляд цих самих шкіл та порівняла вартість навчання. У цій статті ми порівняємо різні параметри відвідувань та користування сайтами цих шкіл.

Мене звати Настя, я є UX/UI дизайнеркою. Для огляду я використала статистичні дані SimilarWeb та обрала школи з параметром кількості відвідувань веб-сайту понад 5 000 разів за місяць (в рейтинг не потрапили школи, дані про які відсутні на SimilarWeb)

Список цих шкіл:

Вони відсортовані від найбільшої за кількістю унікальних відвідувачів (Englishdom — 819 185) до найменшої (Oxford School — 5 642) за грудень 2022 — лютий 2023.

1. Englishdom
  2. Cambridge Ukraine
  3. Antischool
  4. English Prime
  5. Green Forest
  6. Grade
  7. British Council
  8. My English World
  9. Project 12
  10. Study Less
  11. FRIENDS Club Online
  12. SpeakUp
  13. YAPPI
  14. Talk Studio
  15. STUDY Academy
  16. American English Center
  17. Oxford School

П. С. Більше про них, чи працюють школи з ворогом, та про ціни, можна дізнатися в цій статті

Огляд часу перебування користувача на веб-сайті

Аналізуючи час, який користувач проводить на веб-сайті школи, можна зробити наступні висновки:

1. сайт зручний у використанні,
  2. людям вдається знайти інформацію, яка їх цікавить,
  3. пропозиції школи привабливі для користувачів.

На графіку нижче видно, що час проведений на веб-сайті корелює з кількістю переглянутих сторінок.

Порівняння часу перебування та показника відмов показало обернену кореляцію між тривалістю візиту та показником відмов (користувач переглянув лише одну сторінку й покинув його). Варто зазначити, що ряд шкіл мають веб-сайти з 1–2 сторінками, що штучно підвищує показник відмов, при більшій тривалості сесії. У ряді шкіл користувачі не знаходять потрібної інформації на першій сторінці й одразу покидають сайт. Або захлинаються в океанах тексту на сторінці (приклад My English World — лідер за показником відмов)

*Переглянули лише одну сторінку і покинули сайт

Мобілка чи десктоп

Кожен має свої уподобання щодо того, як навчатися. Комусь зручніше навчатися за ноутбуком чи комп’ютером, а хтось надає перевагу мобільному телефону.

Розподіл пристроїв показує, чому люди віддають перевагу. Десктоп та мобільний ділять увагу користувача в розрізі шкіл загалом десь порівну. Можливо, це пов’язано з більш зручною десктопною версією в деяких школах чи потребою користувача мати доступ будь-де метро то чи в черзі, чи в укритті під час тривог. Дані з відкритих джерел не показують значного розриву у віковому розподілі користувачів десктоп vs мобільні. Припускаю, тут існують інші фактори, про які нам не розкаже аналітика SimilarWeb.

FRIENDS Club Online, Talk Studio та SpeakUp, мають більше користувачів на десктопній версії, тоді як STUDY Academy, Project 12 та British Council, мають більше користувачів на мобільній.

Трохи про дизайн

В меті мого огляду не було проведення UX аналізу веб-сайтів шкіл, оскільки це не критично при виборі школи (можливо, школи з неактуальним дизайном та не до кінця продуманим шляхом користувача веб-сайту, покладаються на рекомендації й авторитет).

Веб-сайти шкіл відрізняються за стилем, підходом та цілями, але більшість є інтуїтивно зрозумілими. Якщо веб-сайт не крутий та не осучаснений, це не означає, що він не ефективний та школа неякісно навчає. Щодо візуального стилю — це досить суб’єктивне питання.

У мене, як дизайнера та людини, яка шукає школу без рекомендацій, приємне враження залишилося від перебування на сайтах шкіл сім’ї Green Forest, сподобалася структуризація інформації в Grade та Cambridge Ukraine.

На закінчення

Звичайно, попри будь-яку аналітику, кожен вибере щось для себе. Комусь важливий дизайн, комусь — комунікація з вчителями, комусь просто підходить цінова політика. Моя мета — показати статистику, яка може наштовхнути на вибір школи, але не зробити остаточні висновки.

Однак, наведена інформація може зекономити для вас час та енергію у процесі цього вибору.

Напишіть в коментарях, яку зі шкіл обрали б для себе або розкажіть про свій досвід

Слава Україні!

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Публікація статті вже запланована)) тому скоро буде

Стаття вже опублікована, ось посилання: dou.ua/forums/topic/43112

Підписатись на коментарі