Білл Гейтс: «Заклики призупинити AI не розв’яжуть проблему»
Засновник Microsoft вважає, що було б краще зосередитися на тому, як можна використовувати розробки ШІ. До того ж на думку Гейтса, важко зрозуміти, як пауза може працювати глобально.
Його інтерв’ю для Reuters було записано після публікації відкритого листа, підписаного Ілоном Маском і експертами зі штучного інтелекту. В листі висувалась вимога терміново призупинити розробку систем, «потужніших», ніж GPT-4 від OpenAI, який може підтримувати людську розмову, складати пісні та підсумовувати довгі документи.
«Я не думаю, що прохання зробити паузу розв’яже проблему», — сказав Гейтс у понеділок.
Ми також публікували розслідування про відкритий лист із закликом зупинити «небезпечну» розробку штучного інтелекту. Виявилось, що деякі підписи є фейком, а сама організація складається з найбільших прихильників ідеології longtermism.
«Очевидно, що штучний інтелект має величезну користь... що нам потрібно зробити, так це визначити кордони».
Схоже, що Microsoft намагається випередити конкурентів, інвестувавши в OpenAI, що створює ChatGPT.
Хоча на цей час Білл Гейтс повністю зосереджений на філантропічному Фонді Білла та Мелінди Гейтс, він був активним прихильником штучного інтелекту та називав його таким же революційним, як Інтернет або мобільні телефони. У блозі під назвою «Епоха штучного інтелекту почалася», він заявив, що штучний інтелект слід використовувати, щоб допомогти зменшити деякі з найбільших несправедливостей у світі.
«Я насправді не розумію, хто може зупинитися, і чи всі країни світу погодяться зупинитися, і чому мають зупинятися», — сказав він. «Але в цій сфері існує багато різних думок».

63 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів