Як мене хантили у компанію із рузькими
Отже, на днях у телеграм мені написав один рекрутер із компанії AppCake на тему поспілкуватись стосовно вакансії. Ну а я то що, зрадів, затанцював танок вдячності Великому Ассемблеру і відповів що так, мені це цікаво.
Із розповіді — наче все зрозуміло, міжнародна фірма займається розробкою додатків, потрібен ios developer , який вміє працювати у команді, писати чистий код і так далі і тому подібне.
Але ж я завжди гуглю і ось тут почалось саме цікаве. Відгуки про цю компанію на DOU — це справжня філія Агнійових стаєнь, що розчищав колись бідолага Геркулес😂
В тих коментарях усі сходяться у думці що компанія повне дно, умови праці жахливі , та й мало того, там ще рузькі працюють і навіть документація та офіційні документи на оркській.
А на Хабрі можно навіть знайти профілі їх робітників.
Та й наче як самі кінцеві бенефеціаріі із рашки(не буду стверджувати точно, тому що для цього було б потрібно підіймати їх установчі документи)
Хм, як то кажуть — стає все цікавіше та цікавіше😂 Але ж це я, мені ж цікаво взасос поцілуватися із вуликом😂😂
Тому продовжую спілкування із рекрутером і він мені скидає два тести. Перший — це просто звичайні дані, ім’я , прізвище і так далі. Другий — вже на визначення інтелектуальний здібностей на кшталт — який синонім до слова такого то або велосипедист проїжджає коло за n часу, а яка швидкість буде у бігуна якщо...
Чесно — навіть цікаво повирішувати такі задачки, але вони на рузькій.
Так, на початку тест починається із кнопки Start але потім він в мене сам перекинувся на рузьку і змінити не можна, адже посилання відкривається тільки раз і навіть не можна згортати вікно. Мабуть, для того щоб не гуглили відповіді до гдз за 9 клас😂
Пишу рекрутеру стосовно відсутності української , він відповідає що тест є на англійській та рузькій. О’кей, кажу, а корпоративне спілкування на якій мові? Отримую відповідь — та на якій вам зручні , хочеш на українській , хочеш на російський , справа кожного, він вважає.
На другий рік війни із росією. Дууууже цікаво, але продовжимо спілкування😏
Питаю — шановні, а люди кажуть у що росіяни у вас працюють? Нащо отримую таку чудову відповідь — є таке діло , ми працюємо над цим питанням. Бідненькі, вже цілий рік не можуть звільнити рузьких. Або не хочуть ?
Я так відповів і завершив спілкування. Трохи сумно що роботи немає , але вже краще так ніж поступатись власною гідністю та створювати можливі репутаційні проблеми у майбутньому.
А як вважаєте ви? Я все правильно зробив ? (Спойлер — звісно що так😂😂) Та чи були у вас подібні кейси? Поділіться у коментарях.
Тому не забувайте мити руки перед їжею та хоча б трохи гуглити роботодавців перед спілкуванням .
Давайте робити світ краще. Все буде Україна !
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівAppCake треба віддати «в роботу» до Дениса Довгополого. Тоді вони швидко передумають працювати в РФії :)
До мене самого напрошувалась на вакансію ру*ня з КБ Туполєва в анамнезі, яка ще в квітні завбачливо виїхала в Бєлград у Сербії. Не просто відхилив заявку, а й здав його модераторам Джинна.
Єдиний громадянин роісі, якого я був би радий взяти, це старий колега-львів’янин, в якого за дивним збігом обставин їхній паспорт...
Незрозуміло — це була жінка чи це був чоловік? Бо з одного боку
, а з іншого
.
Виїхала _людина_, здав _росіянина_ :-D
Час від часу в LinkedIn пишуть московські рекрутери то відповідаю, як вже звик, як московитам треба.
Звісно трапляються рекрутери без інформації звідки, де вчились й подібного, але то теж переважно московити.
О, зразу не поняв чому відкрився Ютуб. А потім поняв👍👍