пРРО у айтівця

Добрий день.
Я фоп 3гр. отримую зп від роботодавця на payoneer.
Переводжу валюту на фоп ключ карту привата. Продаю валюту за курсом нац банку і перекидаю собі гривню на інші картки.

Бухгалтер(ка) запропонувала мені приєднатися до системи з використанням пРРО,
якщо я правильно зрозумів, то система буде наступна:
— я перевожу гроші з payoneer на будь-який валютний рахунок, не обов’язково фоп.
— пробиваю чек за надані послуги «розробка ПО», на будь-яку суму.
— продаю валюту по курсу цікавому мені.
— плачу ті ж самі податки шо і раніше

Чи хтось взагалі так робить? така система з використання є актуальна для айтівців?
Поділіться своїм досвідом отримання коштів на payoneer. І як буде грамотніше оплачувати податки з цієї системи

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

во первых, никто тут не прав, я имею введу комментаторов и бухгалтеров, и даже мои рекомендации.

во вторых, нужно делать так, чтоб налоговая (именно ваша по регистрации) не выписала вам штрафов на х100500 грн, а как все делать знает налоговая. можно в личном кабинете налогоплательщика сделать запрос на консультацию у налоговой напрямую.

в третьих, для верной консультации нужно брать бухгалтера из проверенной компании (судя по рекомендации "

на будь-який валютний рахунок, не обов’язково фоп

" — прибить текущего, а то реально будете 18% платить, а не 2-5%) и, желательно, у кого в паре есть юрист, и с ними садиться разбирать ситуацию.

прро можно, кстати, прикрутить если вы будете получать на карту!(не на счет) фоп в валюте, но сумма должна быть по нбу и в гривнах. а все что заходит на фоп счет должно сопровождаться договором или счетом (желательно, а то фин. мониторинг может заблокировать счет в одну из проверок)

пора уходить от

payoneer

и подобных систем там вроде как будет скоро обмен buhgalter911.com/...​k/blogs/post-1070642.html
нужно работать прозрачно(договор, счет, iban), а то могут быть проблемы....

Доброго дня
Якщо ви надаєте лише послуги в сфері ІТ, не продаєте товар на сайті чи ще десь, то РРО/ПРРО вам точно не потрібно

А нашо вам пайонір взагалі? Там же зайва комісія.
Хай кастомер платить напряму на ваш ФОП рахунок — продаватимете валюту коли захочете,
так буде дешевше і простіше.

вам пора змінити бухгалтера
якщо заведете валюту на особистий рахунок — будете платити подоходний 18,5%
зараз мене закидають палками, що ніхто не подивиться, у всіх так і все решта — але якщо інспектору треба буде виконати план — ви будете одним з перших

Сначала у банка возникнут вопросы о регулярных платежах от иностранного юрлица на счет физлица. И по достижении определенной суммы случится общение с финмониторином банка (тоже мало приятного). Сейчас вроде бы банки не сообщают в налоговую о таких случаях, но все может поменяться. Дефицит бюджета огромный, поэтому проверки будут ужесточать.

як мінімум в банка. Основне питання в тому, що закон порушується і це буде легко довести. Хто це захоче зробити і коли — неважливо. Але якщо особа може цілком легально працювати — то навіщо вигадувати велосипед?
що взагалі замовнику заважає надсилати гроші за реквізитами (IBAN) на валютний ФОП? лежить валюта, по необхідності користування продавати в гривню на особистий рахунок і біди не маєш.
А пропозиція бухгалтера про РРО — це взагалі якась єресь, наче вона хоче «потренуватись» в такий спосіб

Потому что кто-то хочет и на елочку влезть, и ручки не поцарапать:

— продаю валюту по курсу цікавому мені.
— плачу ті ж самі податки шо і раніше

Вот никто на всем форуме не догадался как валюту по коммерческому курсу продавать, а я самый умный, такую схему придумал!

А участие РРО в этой великолепной схеме — это вообще такой путь к счастью, что ого-го. Подозреваю что вишенкой на тортике бухгалтер хотела выбивать чеки не в валюте, а по официальному курсу НБУ. Чтоб как раз к 1 июля (или с какого числа проверки ФОП опять разрешены?) товарищу инспектору было чем заняться.

Мне прям интересно, может ли в результате такой великолепной схемы подопытный получить доначисление налогов по ставке 15% и вылет с единого минимум на год?

И отдельно непонятно зачем эти телодвижения сейчас, когда разница между официальным курсом и обменками плавает где-то в районе 3%.

все вірно кажете, да і всі хто пише в коментарях.
якийсь час я отримував гроші просто на карту валютну знімаючи їх з payoneer.
Але потім я вирішив сплачувати податки, і гроші які мені надходили з payoneer я переводив на свою фоп карту яку я мав ще за довго до цього.
Але згодом, я зрозумів, шо роблю не правильно, хоча б тому що з надходження на payoneer не можна платити податки ЄП.

Тепер розумію шо мені потрібен або грамотний бухгалтер, або юрист щоб розпетляти, шо я там по платив (

Прийму будь-які поради. Пораду про те шо, работодавець має мені напряму зараховувати гроші на фоп, я вже зрозумів

Тепер розумію шо мені потрібен або грамотний бухгалтер, або юрист щоб розпетляти, шо я там по платив (

По всім питанням підприємницької діяльності, пов’язаним з міжнародними платіжними системами, пишіть в чат у телеграм — t.me/NataliiaLozko , Вас проконсультують по Вашій індивідуальній ситуації та підберуть Вам рішення у відповідності з діючим законодавством.
В нашій компанії багаторічна практика у даному напрямку. Будемо раді допомогти. )

Доброго дня
Ви можете сміливо звертатися в чат t.me/bip_net_ua_chat тут вам допоможуть)

Чек потрібен лише при отриманні готівки або продажу через сайт. Ніякі безготівкові операції РРО не потребують. Тим більше — експортні. Якась дурня написана.

Или вы совсем неправильно поняли своего бухгалтера, или его надо гнать взашей. Особенно прекрасна идея выбивать чек в USD или евро, за деньги пришедшие на счет физлица.

Доброго дня!

Чи хтось взагалі так робить? така система з використання є актуальна для айтівців?

Ні, так робити заборонено.
«Забороняється використовувати поточні рахунки фізичних осіб, що відкриваються для власних потреб, для проведення операцій, пов’язаних із здійсненням підприємницької та незалежної професійної діяльності». — п.14 Інструкції № 492 НБУ zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1172-03#Text

зачем обменивать доллар на гривну? Платить можно везде и долларовой картой

ну очевидно що відповідь на ваше питання буде — "тому що різниця курсуу нацбанка і, наприклад, обмінки а-банку, десь приблизно 8%

я хз как в ноунейм банках, но в пумбе щас в приложении посмотрел, обмен 1 доллара на 36.90 грн

я хз шо таке ноунейм, а единий банк, який співпрацював з моно, це був а-банк. тож у мене навіть вибору не було. і Курс там доходив до 40

Дуже дивно.
На скільки я чув у нас взагалі не можна виписати чек у валюті якщо це не операція з обміну валют (а для цього потрібна ліцензія НБУ) бо технічно іноземна валюта є цінним папером а не платіжним засобом
Спробуй проконсультуватися у інших бухгалтерів які у темі ЗЕД

Підписатись на коментарі