пРРО у айтівця
Добрий день.
Я фоп 3гр. отримую зп від роботодавця на payoneer.
Переводжу валюту на фоп ключ карту привата. Продаю валюту за курсом нац банку і перекидаю собі гривню на інші картки.
Бухгалтер(ка) запропонувала мені приєднатися до системи з використанням пРРО,
якщо я правильно зрозумів, то система буде наступна:
— я перевожу гроші з payoneer на будь-який валютний рахунок, не обов’язково фоп.
— пробиваю чек за надані послуги «розробка ПО», на будь-яку суму.
— продаю валюту по курсу цікавому мені.
— плачу ті ж самі податки шо і раніше
Чи хтось взагалі так робить? така система з використання є актуальна для айтівців?
Поділіться своїм досвідом отримання коштів на payoneer. І як буде грамотніше оплачувати податки з цієї системи
19 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівво первых, никто тут не прав, я имею введу комментаторов и бухгалтеров, и даже мои рекомендации.
во вторых, нужно делать так, чтоб налоговая (именно ваша по регистрации) не выписала вам штрафов на х100500 грн, а как все делать знает налоговая. можно в личном кабинете налогоплательщика сделать запрос на консультацию у налоговой напрямую.
в третьих, для верной консультации нужно брать бухгалтера из проверенной компании (судя по рекомендации "
" — прибить текущего, а то реально будете 18% платить, а не2-5%) и, желательно, у кого в паре есть юрист, и с ними садиться разбирать ситуацию.
прро можно, кстати, прикрутить если вы будете получать на карту!(не на счет) фоп в валюте, но сумма должна быть по нбу и в гривнах. а все что заходит на фоп счет должно сопровождаться договором или счетом (желательно, а то фин. мониторинг может заблокировать счет в одну из проверок)
пора уходить от
и подобных систем там вроде как будет скоро обмен buhgalter911.com/...k/blogs/post-1070642.html
нужно работать прозрачно(договор, счет, iban), а то могут быть проблемы....
Доброго дня
Якщо ви надаєте лише послуги в сфері ІТ, не продаєте товар на сайті чи ще десь, то РРО/ПРРО вам точно не потрібно
А нашо вам пайонір взагалі? Там же зайва комісія.
Хай кастомер платить напряму на ваш ФОП рахунок — продаватимете валюту коли захочете,
так буде дешевше і простіше.
вам пора змінити бухгалтера
якщо заведете валюту на особистий рахунок — будете платити подоходний 18,5%
зараз мене закидають палками, що ніхто не подивиться, у всіх так і все решта — але якщо інспектору треба буде виконати план — ви будете одним з перших
як мінімум в банка. Основне питання в тому, що закон порушується і це буде легко довести. Хто це захоче зробити і коли — неважливо. Але якщо особа може цілком легально працювати — то навіщо вигадувати велосипед?
що взагалі замовнику заважає надсилати гроші за реквізитами (IBAN) на валютний ФОП? лежить валюта, по необхідності користування продавати в гривню на особистий рахунок і біди не маєш.
А пропозиція бухгалтера про РРО — це взагалі якась єресь, наче вона хоче «потренуватись» в такий спосіб
И отдельно непонятно зачем эти телодвижения сейчас, когда разница между официальным курсом и обменками плавает где-то в районе 3%.
все вірно кажете, да і всі хто пише в коментарях.
якийсь час я отримував гроші просто на карту валютну знімаючи їх з payoneer.
Але потім я вирішив сплачувати податки, і гроші які мені надходили з payoneer я переводив на свою фоп карту яку я мав ще за довго до цього.
Але згодом, я зрозумів, шо роблю не правильно, хоча б тому що з надходження на payoneer не можна платити податки ЄП.
Тепер розумію шо мені потрібен або грамотний бухгалтер, або юрист щоб розпетляти, шо я там по платив (
Прийму будь-які поради. Пораду про те шо, работодавець має мені напряму зараховувати гроші на фоп, я вже зрозумів
По всім питанням підприємницької діяльності, пов’язаним з міжнародними платіжними системами, пишіть в чат у телеграм — t.me/NataliiaLozko , Вас проконсультують по Вашій індивідуальній ситуації та підберуть Вам рішення у відповідності з діючим законодавством.
В нашій компанії багаторічна практика у даному напрямку. Будемо раді допомогти. )
Доброго дня
Ви можете сміливо звертатися в чат t.me/bip_net_ua_chat тут вам допоможуть)
Чек потрібен лише при отриманні готівки або продажу через сайт. Ніякі безготівкові операції РРО не потребують. Тим більше — експортні. Якась дурня написана.
Доброго дня!
Ні, так робити заборонено.
«Забороняється використовувати поточні рахунки фізичних осіб, що відкриваються для власних потреб, для проведення операцій, пов’язаних із здійсненням підприємницької та незалежної професійної діяльності». — п.14 Інструкції № 492 НБУ zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1172-03#Text
зачем обменивать доллар на гривну? Платить можно везде и долларовой картой
ну очевидно що відповідь на ваше питання буде — "тому що різниця курсуу нацбанка і, наприклад, обмінки а-банку, десь приблизно 8%
я хз как в ноунейм банках, но в пумбе щас в приложении посмотрел, обмен 1 доллара на 36.90 грн
я хз шо таке ноунейм, а единий банк, який співпрацював з моно, це був а-банк. тож у мене навіть вибору не було. і Курс там доходив до 40
Дуже дивно.
На скільки я чув у нас взагалі не можна виписати чек у валюті якщо це не операція з обміну валют (а для цього потрібна ліцензія НБУ) бо технічно іноземна валюта є цінним папером а не платіжним засобом
Спробуй проконсультуватися у інших бухгалтерів які у темі ЗЕД