Повістки тепер вручатимуть незалежно від місця обліку, — уряд

Кабінет Міністрів розширив функції військкоматів. Тепер вони можуть вручати повістки незалежно від місця обліку військовозобов’язаного.

Про це йдеться у Постанові Кабінету Міністрів України № 318 від 7 квітня 2023 року

Порядок мобілізаційного розгортання (який серед іншого визначає де і як вручаються повістки при мобілізації, а також саму форму повістки для відправлення у частину), наразі визначений спільним наказом Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України від 15 грудня 2017 року.
Джерело: censor.net/ua/n3411394

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному4
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

А як це працювати буде?
Моє діло знаходиться в іншій області, але воєнкому буде піхуй. Видасть повістку до себе, медогляд та без документів на фронт? Браво, нація!

Просто цікаво, як ця новація може бути реально і легально реалізована за умови що повістки повинен заповнювати военкомат, а виготовлення порожніх повісток з печатками це взагалі то службовий підлог і кримінальна стаття. Звісно це довести неможливо, але цікаво чи закралась така думка хоч на секунду в голови авторів цієї постанови? «Are we the baddies Hans?» © :)

Це фактично легалізує вже працюючу схему. Щоб потім не намагалися оспарювати в суді. Нічо, ще трошки і електронні повістки прикрутять.

І так це робили

Це мабуть затичка щоб в суд з цим не лізли

307 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Два днi швендявся по Київу — вiйни немає як i повicток. Купа молодикiв в модних штанiшках ходять собi спокiйно. На вiдмiну вiд iнших мicт де буквально ловлять призовникiв. Сумно .... столиця живе iншим життям.

Хм, а чому тоді студенти бояться, що між бакалавром та магістратурою їм встигнуть дати повістку?
До речі цікаво, якщо не випускають військовозобов’язаних, а призовник (до 27) — це інша категорія, то мають призовників на кордоні пропустити? Чи я щось не так розумію.

Призовники з часом стануть військовозобов’язаними. Слушно, якщо брати до уваги модну зараз стратегію виснаження. С тієї точки зору ще краще до 16 вік чоловіків для виїзду знизити

Так юридично ж важливий статус чоловіка на зараз, бо за такою логікою і немовля з часом стане призовником)) а вагітна жінка таким чином може провозити ухилянтів в животі))

Война ж не зараз закінчиться, 16 річні повоювати встигнуть. Паспорт видають у 16. А малі дітки, поки тил не зовсім захищений хай виїжджають

Я про це і кажу , з 16 років не випускати. Ще повоювати встигнуть за логікою «війни на виснаження»

Може за рік, може за 10. Скоріш за все коли хуйло помре і буде більш адекватне керівництво. Та можно взагалі нікого не випускати, крім вихідців з прифронтових територій з довідкой про втрачене житло, і незалежно від статі і віку

Так тоді з народження ставити на облік у військкомат і закривати виїзд)

Військовий облік, як і паспорт, починається у віці між 16 та 17, так що я все логічно пишу

Чи я щось не так розумію

оголошена загальна мобілізація стосується всіх військовозобов’язаних у віці від 18 до 60 років
вищий командний склад — до 65

військовозобов’язаних

Призовники != військовозобов’язані, бо останні це «особи, які перебувають у запасі». Регулюється це наявністю військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, а у призовників приписне свідоцтво.

В законах ці поняття теж розглядаються окремо.
Тому і таке питання..

Що ж стосується мобілізаційного віку на період дії воєнного стану, то, попри скасування призову на строкову службу, під мобілізацію потрапляють усі чоловіки віком від 18 до 60 років (вони вважаються військовозобов’язаними)

Та це ясно, що як тільки Київ почнуть мобілізувати, наприклад, як Одесу, так одразу війна і закінчиться.
І тут справа не в перемозі чи програші, а тому, що середньому киянину ближче до генераллісимусу висловити невдоволення. Тому киян не чіпають, щоб не чіпали генералісимуса

Два днi швендявся по Київу — вiйни немає як i повicток.

kyiv.novyny.live/...​-driftu-detali-89721.html

Все як у most wanted, коли тебе впіймали) Прям косплей

Тобі сумно, що в Києві не хапають по дворам? Тобі сумно, шо в Києві нема війни?

Я думаю що йому сумно що в інших містах хапають.

Здраствуйте друзья! Возможно на форуме есть юрист, но если нет то вот один хитрый и умный 0674888333 проффесионал — которому я должен денег, мог бы прямо сказать что делать чтобы уйти от того что делать не хочешь и делать больше того что хочешь.

Тем временем на сайте — vitk.com.ua появилась новость «Мін’юст дозволив ув’язненим користуватися телефоном та інтернетом» vitk.com.ua/...​ya-telefonom-i-internetom

т9, смысл такой вот номер умного юридического — жука, который подкован в хитрых вопросах настолько что все остаются должны и если не в армию то в тюрму.. правда ли что планшеты можно брать в аренду, не знаешь?

Що від тебе за потік діареї дводенної давності?
Ти що, з Фоголем в одному ліфті застряг і провів купу часу?

ні залишив номер на дошці такого же петушка як у тебе на фото щоб гуглилось

каже що здавав хату лише айтішнікам
кращого форума для допомоги у цьому не знаю — текст то не дуже важливо
сео зробе свої діла

UPD: петушок переlзвонив і каже що він щегол і такі заяви не є обоснованими що до його оріентаціі.
Чому цей срач тут, бо то хантер на айтішников який водить хороводи грошей навколо фопів 3 группи і нотатки у інтернеті з банківським номером дуже важливі.

І ні це на нейросеть — сратися з посадовцями це напряжно

якщо прогуглите — тут не покупайте / орендуйте

Для польских жуков может и нет, для военкоматовских возможно. Будут со мной залупаться и получат по морде(в лучшем случае)

Повістки у застосунку «Дія» поки не будуть запускати. Проте у майбутньому цю ініціативу можуть реалізувати в Україні.
Про це член Комітету ВР з питань нацоборони Федір Веніславський сказав в ефірі телемарафону, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на РБК-Україна.
Він зазначив, що наразі Україна немає технічної можливості, щоб оцифрувати військовий облік і запустити повістки у «Дії». Проте парламентарій припускає, що у майбутньому цю ініціативу реалізують.
«Потенційно в майбутньому ми маємо до цього прийти, оскільки цифровізація передбачає спрощення всіх дій і паперові повістки точно мають піти у минуле. Але на сьогодні це проекти не в короткостроковій перспективі», — заявив Веніславський. Джерело: censor.net/ua/n3412530

Всі думали що майбутнє це політ на Марс та ліки від старості, а виявилось що майбутнє це роздавати електронні повістки..

Есть одна загвоздка. В этой электронной повестке нужно будет поставить электронную подпись, чтоб можно было доказать, что она доставлена до адресата. Либо принять закон, по которому обязательства наступают при доставке повестки без подписи. В обеих случаях ситуация — оспаривается.

“In the grim darkness of the far future there is only WAR !” ©

Дієвидло — ухилянт, який завчасно видалив Дію

gamedev.dou.ua/forums/topic/43008

ухилянт, який завчасно видалив Дію

так не вийде. ви можете видалити додаток госуслугі Дія зі смартфона, але залишається портал госуслугі Дія, де акаунт є у кожного бай дефолт

Тогда можно всем сразу сказать, что повестка отправлена, by default.

Це абcолютно логічно буде. Зроблять обов’язком кожного громадянина перевіряти Дію. Не встановив, не перевірив, не побачив, значить через 3 тижні ти ухилянт. Саме так в раші зробили.

Немає ніякого акаунта by default.

Если про Украину то да.
Если про кальку с русни, то нет. Там по дии отправляют уведомление о вручении. А само вручение это запись в БД.
Но я не верю, что у нас это реально внедрить.
Слишком сложная система, слишком не понятные последствия.

Зайдіть на портал diia.gov.ua і залогіньтесь будь яким способом — через КЕП/ЕЦП, bankid, щось інше. І побачите про себе всю доступну інформацію зі всіх доступних/підключених реєстрів. На порталі навіть кнопка «реєстрація» веде до сторінки логіну. Те що ви туди не заходите не означає, що у вас там немає «акаунту». На скільки мені відомо з відкритих джерел міноборони вже тривалий час працює на реєстром військовозобовязаних (ips.ligazakon.net/document/T171951?an=178). Підключити доступ і сповіщення у Дію через якусь умовну «Трембіту» лише технічне питання

там при першому логіні акаунт якраз і створюється)

Це якась вища математика. У Андрія і на сайті ДОУ акаунт був до 2018 року. Вибач, Андрій, не втримався я від жартів.

Спробую пояснити на пальцях, всі оціночні судження силою волі прибрав.

1. Я отримував водійське посвідчення до 2013 року. Тож в базах нац.поліції мене не було хоча десь у паперовому вигляді мої данні були.
2. Але в 2019 я пішов і оформив міжнародне водійське посвідчення і відразу після цього я зʼявився в базах нац.поліції. Знаю бо користувався є-кабінетом на сайті МВС.
3. Між 2013 та 2019 роком сталась ще одна подія: в 2017 я отримав закордонний паспорт і разом з цим дані про мене зʼявились в ще одній базі даних.

І от всі ці дані, а саме закордонний паспорт та ВУ, разом тепер доступні мені на порталі Дія. А ще сертифікат про вакцинацію який я з великими проблемами отримав в 2021 році.

Але чи це означає що я відкриваючи в 2017 загранпаспортам чи в 2019 міжнародне посвідчення водія ще й створив акаунт на сайті Дія якої на той момент взагалі не існувало? До слова якби не сертифікат який жижиталізатори впендюрили на той сайт я би й досі туди не заходив. Наче відповідь очевидна. Все, далі без оціночних суджень не можу.

Сурма швидше

Джура ж була вже (зброєносець папуас)

Для того чтобы стать уклонистом, надо на этом портале хоть иногда бывать. А если человек им даже раз в 5 лет не пользуется, то какой же он уклонист?

Україна правова держава, тут не може бути прямого диктату як у ворога. А якщо буде, то для світу різниця між нами і ними стане номінальною, що саме по собі звучить як безперечна перемога русні.

Але це неможливо. Не тому що ми законослухняні до знемоги, а тому що єдину владу, яка могла забезпечити таким діям перманентне прикриття, винесли на вилах дев’ять років тому. Тепер кожен/-а думає, чи не візьмуть їх за сраку при зміні політичної кон’юнктури. Тому, зокрема, Венедіктова, скажімо, так і не просунулася в справі посадки Порошенка — законних варіантів не знайшла, а жити хочеться в розкішному маєтку, а не в розкішній камері (чи на пташиних правах на рашистській історичній батьківщині)

Україна правова держава

БУГАГА, просто БУГАГАГА! Вспоминаем коронавирус и запрет ходить по улицам, из недавнего яйца по 17 гривен и уличную мобилизацию. Аффтар, пеши изчо!

Я не любитель анальної писанини для любителів читати дупою, знаєш.

Коли це забороняли ходити по вулицях? Люди тоді б не могли придбати продукти

У сэра провалы в памяти, или ты забыл о запрете на посещения парков?

У вашому твердженні було сказано не про парки, а про вулиці

Ограничение перемещений возможно только в условиях военного, или чрезвычайное положение — его не было.

Що не змінює того факту що ви написали неправду

Обмеження було.
На папері.
Клали на це, аж гуло.
Ми не Італія, чи де там поліція писком у асфальт пішоходів валила.

Нет, штрафовали. Один даже повесился из за штрафа

Україна правова держава, тут не може бути прямого диктату як у ворога

ліл

Все, вже в наших телегах вкидання, що повістки через дію будуть. Злизали з рішки приклад.
Готують суспільство

Зроблять як у Параші: просто усіх, кого можна призвати, додадуть до реєстру. Хто у реєстрі — не може виїхати, рахунки блокують, авто у розшук, квіток придбати не можеш. Як тільки десь скористався карткою чи показав паспорт, чи на авто зупинили, чи мамі подзвонив — затримання і могілізіція!

Є різниця між «не можна виїхати» (ну хіба що за великі гроші) та «не можна на вулицю вийти».

Можно. По слухам в Николаева их уже несколько раз сильно били

А зараз можна вийти на вулицю тим хто не планує тцк зустріти?)

Фіг зна. Ходжу, за рік не зустрів.
Жодної перевірки документів.
Навіть при проїзді на маршрутці повз блок пости (да да, було трішки боязко)

Але так, є знайомі, хто не виходить з квартири, і навіть карткою банківською перестали користуватись.
Отакий рівень параної

Фіг зна. Ходжу, за рік не зустрів.
Жодної перевірки документів.

Дозвольте поцікавитися — це про яке місто мова?

це про яке місто мова?

Одне з західних міст.
Але я про «в межах області» кажу, за межі не виїжджав.
Хоча блокпост на виїзді проходив, у маршрутці, яка їхала НЕ за межі області.

P. S. Власне у місті раз лише бачив перевірку.
Проходив повз.
Не зупинили.
Ну і того, кого перевіряли у бус не запхали....
Може мені везе, я хз

Одне з західних міст.

Варшава?

Та де.
Я в Україні.
Не виїжджав.
P. S. Я ж писав про перевірку, у Польщі такого б не було 😂

у Польщі такого б не було

Вже є, у Польщі почали видавати повістки, поки що полякам. Нібито просто звіряють дані.
tsn.ua/...​-scho-vidomo-2304790.html

Бобер, ти ж писав шо маєш купу проблем з вагою та здоров’ям.
То ти по дефолту непридатний для фронту.
Отже нема що хвилюватись

Для воєнкома це не проблеми зі здоров’ям

Для воєнкома це не проблеми зі здоров’ям

Так воєнком особисто на ВЛК не присутній.
Якщо Бобер такий, як себе описав, то фронт не світить.
Ну пройде ВЛК і все.....

Ну пройде ВЛК і все.....

Якщо це буде справжня ВЛК — то вони повинні будуть відправити мене на обстеження десь у 3-5 лікарень. Як це було у 18 років — я тоді ледь не пропустив час подачі документів до ВУЗу через пів-року обстежень по лікарнях.
А зараз якщо формально — вони повинні відправити на повторні обстеження щоб переконатися що я не вилікувався. Для мере скоріш за все це означає втрату роботи на пів-року бо працювати з загальної палати державної лікарні мало реально.
Приватним клінікам військомат не довіряє — я уже зібрав цілу купу доказів своїх хвороб — але у кращому випадку це допоможе моєму адвокату запобігти «автоматичній мобілізації» якщо мене піймають і наполягати на справжній ВЛК.
Отже аби спокійно працювати і донатити на перемогу — доводиться ховатися як злочинець.

Для мере скоріш за все це означає втрату роботи на пів-року бо працювати з загальної палати державної лікарні мало реально.

ніхто тебе в лікарню класти на тижні не буде
принесеш направлення, тобі призначать час потрібних обстежень, оглядів, і те де, і підеш додому

я уже зібрав цілу купу доказів своїх хвороб

показуєш їх, і отримуєш відповідні направлення у профільні установи, і можеш не поспішаючи їх проходити. іронія в тому, що якраз у цьому випадку — ти не ухилянт, ти проходиш влк. а граничних термінів проходження влк, як таких — нема.
у людей зараз виникає зворотня проблема — без постановки на облік їх не беруть на роботу, наприклад. а пройти влк, маючи проблеми зі здоров"ям — займає місяці, навіть, якщо людина в цьому зацікавлена. а якщо не дуже — то мабуть і рік можна

Якщо це буде справжня ВЛК — то вони повинні будуть відправити мене на обстеження

В мене так і сталось. Лише лікарня одна.
Та тут іх всього дві.

Приватним клінікам військомат не довіряє

Мене у приватну для уточнення підозри відправили з державної лікарні, бо в ній нема устаткування.
Хоча як на мене це просто бізнес рішення таке. Пацієнта державний лікар відсилає у приватну клініку 😎

означає втрату роботи на пів-року

Ну це вірогідно, шо так і є.
Галери(?) обрали роботу без лікарняних, це Взагалі-то не дуже кльово...

Для мере скоріш за все це означає втрату роботи на пів-року бо працювати з загальної палати державної лікарні мало реально.

Скоріш за все, у палаті лежать не доведеться, якщо це не обстеження, яке вимагає підготовки у стаціонарі (навіть і не придумаю одразу, яке це може бути). Тому будеш приходити на обстеження і йти додому, у лікарні і так місць мало.

Виключення може бути, якщо тебе направить на обстеження психіатр.

Взагалі до 2014 після 40 виписували з військового обліку якщо не служив\не вчився. Зараз тільки більше аналізів при обстеженні

Взагалі до 2014 після 40 виписували з військового обліку якщо не служив

Так і є.

Так було на жаль. Хто вчасно не виписався, той запізнився

«виписували» — це ж не значить, що особову справу спалювали і попіл розвіювали
це відмітка у військовий квиток, на який і так усім було байдуже
зараз абсолютно всі, кому менше 60 автоматично «поновлені», навіть ті хто мають відмітку у квитку

кому менше 60 автоматично «поновлені», навіть ті хто мають відмітку у квитку

Ні, автоматично не поновлені ті, хто був знятий.
Я — приклад.
Ледве знайшли справу в архіві.
Якби не звернувся, ніхто б і не шукав, бо їм то і не потрібно.

Все він правильно написав. Якщо до 60 років, знятий, отримав повістку та прийшов у військкомат, то відправлять на мєдкоміссію, бо мододше 60 років

Так це не «автоматичне».

Взагалі-то Закон начебто не має зворотньої дії.
Якщо «умовний він» знятий за Законом, що діяв до 2022, то поновити його можуть лише за згодою.
Звичайно , що перевіряти це мало хто захоче

Так це не «автоматичне».

тому і в лапках

Взагалі-то Закон начебто не має зворотньої дії.

Юрист казав, що не залежно від того зняли чи ні, якщо до 60, то ти рахуєшся. Підрзрюю, що зняття — це самп про мирний час. Тому немає протиріч

Юрист казав

Якщо зіслався на щось, то так.

не те шоб не потрібно... вони то мають завдання зараз всіх абсолютно пропустити через поновлення даних, тому типу потрібно. але ж як там 30 років кінь не валявся, то зараз це як карта ляже, до чого і до кого дійдуть руки а куди ні.

всіх абсолютно пропустити через поновлення даних

Однозначно потрібно актуалізувати дані.
Давно вже потрібно було.

то зараз це як карта ляже, до чого і до кого дійдуть руки а куди ні.

Ну, так.
Все може бути

Біда в тому, що зараз лікарська комісія — чиста формальність (лікарей не вистачає). Замість «комісії» сидить один лікар і автоматом ставить усім що придатні. Почитайте як мобілізували інваліда без рук, іншого який майже нічого не бачить — і визнали помилки тільки коли пішов розгалас у ЗМІ.
Формально за військового часу нема «обмежено придатних». ВЛК може визнати повністю непридатним і зняти з обліку — але зараз це дуже важко. По-перше тому що причини доволі суворо прописані: просто гіпертонія чи діабет, чи хворе серце, чи навіть проблеми з пересуванням — це не вважається непридатним. Тільки підтверджені інваліди та важкі ступені хвороби (фактично — лежачій хворий). Усіх інших не мають права зняти з обліку навіть якщо він ледве ходить.
А по-друге зараз багато хто хоче «купити індульгенцію» — тому лікарі не хочуть ризикувати навіть коли людина справді хвора. Їм простіше написати «придатен» — за це ніякої відповідальності, навіть якщо мобілізований помре.

Біда в тому, що зараз лікарська комісія — чиста формальність (лікарей не вистачає).

це формальність, але не в тому сенсі
влк не встановлює діагноз — у них нема ані таких повноважень, ані можливостей проводити повноцінні огляди
вони працюють з ВЖЕ НАЯВНИМИ матеріалами, отриманими за їх направленнями, які звіряють зі своїм списком обмежень, є співпадання — відстрочка чи непридатність, нема співпадань — придатний

ВЛК не встановлює діагноз, але трактувати написаний діагноз лікарем можуть в залежності від свого настрою та фаз місяця. Відповідно, від цього залежить (не)співпадіння з переліком категорій придатності.

справа в тому, що трактовка відбувається за допомогою функції ’strcmp’
якщо функція повернула нуль — співпадання є, не нуль — співпадання нема

ВЛК робить постанову, тобто висновок з отриманих актів від лікарів, а не тупе порівняння. І лікарі в звичайних лікарнях не розуміються на законах, які відносяться до ВЛК і можуть описати діагноз, не використовуючи потрібних ключових слів. Тому, якщо терапевт на ВЛК хоче до*батися до формулювань, то може використовувати strcmp, порівняння AND чи OR на власний розсуд (бо часто такі умови в законі не прописані чітко), а якщо хоче реально оцінити придатність, то буде аналізувати написане лікарем, використовуючи інтелект.

влк це армія і тому там роблять тупе порівняння.

І лікарі в звичайних лікарнях не розуміються на законах, які відносяться до ВЛК і можуть описати діагноз, не використовуючи потрібних ключових слів.

саме так, бо вони донедавна не стикалися з таким
коли я проходив влк, то чув у коридорі як головний у влк все це пояснював одному чоловіку: що діагноз написаний не тими словами, тому він дасть повторне направлення, щоб в новому висновку було написано саме так, як у їхньому переліку.
це проблема, яку ніхто з агітаторів за мобілізацію не роз"яснює, а люди, які раніше теж з цим не стикалися, її теж не розуміють, ну а жовтій пресі простіше розганяти зраду

влк це армія і тому там роблять тупе порівняння.

Умовно, якщо немає руки, і так і написано в акті, а на ВЛК шукають словосполучення «верхня кінцівка» і не знаходять, то роблять висновок що ти придатний до служби.

коли я проходив влк, то чув у коридорі як головний у влк все це пояснював одному чоловіку: що діагноз написаний не тими словами, тому він дасть повторне направлення, щоб в новому висновку було написано саме так, як у їхньому переліку.

Це значить був нормальний ВЛК, а буває інакше, що просто пишуть висновок і дають не ту статтю по придатності.

Умовно, якщо немає руки, і так і написано в акті, а на ВЛК шукають словосполучення «верхня кінцівка» і не знаходять, то роблять висновок що ти придатний до служби.

І відправляють в учебку на 2-3 тиждні, а потім «на передок»?

p.s. Маю колегу такого.
Ходять чутки, що признали обмежено придатним, але сам його не перепитував (може якось спитаю, бо самому щось не віриться).
Але на службу не взяли його... поки що

Біда в тому, що зараз лікарська комісія — чиста формальність (лікарей не вистачає). Замість «комісії» сидить один лікар і автоматом ставить усім що придатні.

Це або urban legend, або «перегиб на місці».
Я лікарів а ВЛК пройшов , ща, 9 здається, може 10.
Ніякого дефіциту їз нема.
Приходять на конкретний день з держполіклініки.
Але так, вони питають, чи маєш проблеми.
Напевно якщо проблеми такі, що їх не видно, то і не помітять.
Тому проблемним краще мати з собою якісь папери.
Наприклад мені тиск наміряли високий, одразу спитали чи проходив обстеження на цю тему, і, якби я напросився, відправив би терапевт до лікарні... Напевно.

Почитайте як мобілізували інваліда без рук,

Куди мобілізували?
Рід військ згадувався?
Чи мобілізували ту = дали повістку.
Ви реально вважаєте, що командир частини з учебки собі такого солдата візьме?

Формально за військового часу нема «обмежено придатних».

Є.
Обмеженно придатний то для допоміжних підрозділів.
Загинути звичайно теж може.

Тільки підтверджені інваліди та важкі ступені хвороби (фактично — лежачій хворий). Усіх інших не мають права зняти з обліку навіть якщо він ледве ходить.

Два ходячих зняті, мої колеги.
Все ок.

тому лікарі не хочуть ризикувати навіть коли людина справді хвора.

Чутки , чутки.
Якщо реально хворий, нікуди не попадеш.
Ну може будеш керувати Байрактаром, але якщо бачиш нормально.

Хто у реєстрі — не може виїхати, рахунки блокують, авто у розшук, квіток придбати не можеш.

Счета оформляем на непризывного родственника, работаем вчерную за наличку или получаем переводы на карту/Payoneer. Будет спрос, появится и предложение. Даже в худшем случае, если не получится устроиться на такую работу, у айтишника должны быть накопления, которые позволят протянуть несколько лет до прекращения боевых действий.

Вже півтора роки бойові дії не вщухають. Думаєте через два роки закінчаться?

Думаю, ресурсов, чтобы еще восемь лет воевать не хватит, придется сворачиваться.

Ну то хай рашка і згортається

Или идём класть закладки, вскрывать тачки, брать хаты и пр. Если всё равно сидеть, то какая разница за что. Точнее, есть разница. Лучше сидеть по уважаемой статье, а воров и наркодиллеров на зоне всегда уважали.

И так за разом раз
Я попадал на срок.
А пацаны кричали мне:
«Ништяк, браток!» © Гарик Кричевский

Если всё равно сидеть, то какая разница за что. Точнее, есть разница. Лучше сидеть по уважаемой статье, а воров и наркодиллеров на зоне всегда уважали.

Навпаки — якщо вже сидіти то краще за критику влади! Чи за релігійні переконання — пацифіст, хіппі, «ні війні — міру мир» і таке інше.
Посадять усе одно за відмову від мобілізації — але добре якщо у матеріалах справи буде що ви людина з «переконаннями». Тоді усе це буде виглядати як розправа з «інакомисленням».
Буде легше подати скаргу до міжнародного суду з прав людини, а якщо пощастить втекти за кордон — прохати захисту як «політичному».
Я впевнений що правосуддя ЕС не може розглядати відмову воювати як злочин! Отже українські вироки за відмову від мобілізації там можуть розглядати, наприклад, як «політичне переслідування прихильників мирного діалогу».

Головне що б ми залишилися у юрисдикції ЄСПЛ за підсумками

Ну в рашке за такое вообще к награде представят

Ну не за " ні війні — міру мир" , більш складна мотивація, розяснення якої при співбесіді з військоматним психіатаром майже призвело до поглибленого обстеження. Нащастя, чи вже нажаль, тоді пригальмував. Якщо безвіхідь\ оточення, то вже візьмусь за зброю в перший і останній бій.

ну взагалі і заборона на виїзд з країни (яка після року війни так і не оформлена належним чином) — це теж привід для позову до ЄСПЛ. До того ж наче прямо заборонено долучати цивільне населення до збройного конфлікту та перешкоджати цивільним покидати зону бойових дій, якою є вся територія України. Мені дуже цікаво буде подивитись чи будуть такі позови після війни. Бо були люди, які подавали туди позови на державу за меші порушення прав людини і дійсно отримували компенсації.

головна претензія — непрозорість умов. Одним категоріям полегшують виїзд, одночасно іншим — ускладнюють. Якісь категорії за непонятно як визначеними критеріями підпадають під бронь , інші — ні. Все це має ознаки дискрімінації та проізволу

ну тут не тільки про бронь. Незрозуміло чому одних військовозабов’язаних випускають, наприклад, жінок-медиків (пардон, медиКИНЬ, бл***, їх на кордоні навіть не перевіряють на предмет цього самого забов’язання, боргу померти за державу), а інших в окопи. Але цікаво чому чоловік з трьома дітьми важливіший ніж з 2ма, а якщо без дітей — то взагалі сміття і а фарш його, а жінка без дітей навіть- це вільний громадянин з правами без обов’язків. Сам факт того що цінність життя людей різна це просто винос мозку. Виходить що для чоловіка з 3ма дітьми чи будь якої жінки важливіше зберегти життя, а чоловіку з 2ма дітьми важливіше віддати життя за інших, аніж зберігти своє. Це сюр. І не впевнений що тут саме в проізволі причина. Тут самі правила кончені якісь і приорітети в яких логіки немає. Єдиним правильним виходом є повністю добровільна система рівна для всіх де право вибору та право на життя є найвищою цінністю (хм.десь я це вже чув, наче десь це прямо написано..деж. Аааа. Та книжечка ж на паузі зараз). ох ця вічна дилема — держава для людей чи люди для держави. Ну в нас вже нарешті знайшли відповідь.

військовозабов’язаних випускають, наприклад, жінок-медиків

А як це ми можемо перевірити?
Маю на увазі: «От Ольга, медик, військовозобов’язана і їздить собі»
Чи то всі медики по дефолту військовозобов’язані?
Я без поняття.
Жінок здається взагалі не призивають у армію «силою»

26 жовтня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до статті 1 Закону України „Про військовий обов’язок і військову службу“ щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних» від 07.10.2022 № 2664-ІХ (далі — Закон № 2664).

Із цієї дати жінки:

1) які здобули медичну або фармацевтичну спеціальність у закладах професійної або професійно-технічної, фахової передвищої або вищої освіти стають на військовий облік обов’язково. Та стають на військовий облік.

Не знаю як їх перевіряти. Але факт того що навіть для військовозабов’язаних різні умови це неприйнятно. Так, жінок не призивають, але якщо вона військовозабов’язана то її і випускати не мають із країни. Чи в нас в країні медиків достатньо щоб їх так вільно випускати. Алеж ні. Заходиш на LobbyX , а там 40% вакансій у бойові чи тилові підрозділи саме медики.

Сніжинки (хоч може це і бот просто) відкривають для себе, що таке війна. Війна, діточки — це величезна несправедливість і порушення базових прав. Що тягне за собою купу інших. Ваші права йдуть до дупи і не важливо, що там на папірцях написано. Прийміть це, без цього логіку побачити не зможете.

то і обов’язки теж йдуть до дупи, раз йдуть туди права

Ололо, ти так пишеш неначе в правовій країні мешкаєш.
Розкажеш про права та обов’язки в північній кореї, ірані, ерефії.

Прийміть це

Предложение отвергается

Подасте до суду, що з країни не випускають? Поїдете на фронт боротися за права, що війна понівечила? Fuck you, I got mine — це не боротьба за права. Така позиція зрозуміла, але ж і реакція на неї — теж цілком зрозуміла.

Если мне надо будет, я выеду. Но дело не в этом: в очередной раз убедился, что Украина как государство имеет отрицательную стоимость

Війна, діточки — це величезна несправедливість і порушення базових прав.

Тому біжіть від війни якомога далі!

Справді логіка дуже проста і працює вже тисячі років. Якщо вбють 9 із 10 самців і виживе 10 із 10 самок, то один самець зможе оплодотворити всі 10 самок. Приріст популяції залишиться без змін.
Якщо вбють 9 з 10 самок та залишиться 10 самців, то популяція всьо. Репродукція в десять раз гірша.
І так то завжди працювало. В генах жінок виносити та виховувати дітей, навіть без чоловіків. В генах чоловіків — воювати.

Ага, а потом в следующем поколении кровные сиблинги будут вместе рожать нежизнеспособных уродов. И популяция опять же всё, если не будет притока свежей крови или не повезёт, что у того самого самца-родоначальника нет плохих генов. Покурите, как вырождались и вымирали малые изолированные общины.

То загальна формула, чому на біологічному рівні, яйцеклітина в тисячі раз дорожча за спермотозоїд. Бо спермотозоїд несе лише днк, а яйцеклітина крім днк всі необхідні амінокислоти та білки для розвитку плода.

Цю біологічну формулу можна екстрополювати й на всю популяцію. Подобається це комусь чи ні.

Біологія, нічого особистого.

Не, ну с такой «биологической логикой» можно забить на вопросы морали, ставя во главу угла личное выживание и успех.
Тогда пора перестать осуждать коррупцию, кумовство и начать хвалить ухылянтов — ибо они спасают свой род, заботятся об их успехе.
Или биология тут только для кого надо биология?
К слову, тогда правильно наоборот выпускать тех, кто без детей — им ещё размножиться надо, а тех, кто неспособен зачать или у кого уже есть дети можно смело в расход.

Ну прям как в третьем рейхе — «не способен зачать — в топку» )) Зачнути как-то, методапми биоинженериии )))

Обоснование текущих ограничений через биологию чуть под другим углом выглядит уже не так нормально

ибо они спасают свой род

В популяції нема такого поняття як свій род. Сьогодні ти народив своє ненаглядне сонечко, а воно виросло та спилось к х*ям чи вступило в ряди чалдфрі. Має значення лише загальна популяція.
Доречі зараз дуже гарно видно як гени працюють в жінок. Чоловіки повивозили своїх жінок та дітей, а самі на фронт. 7 з 10 цих сімей вже — всьо. Жінки тупі пьозди нємєдля посписували чоловіків без лишніх сантімєнтов. Кожен з цих бідолаг думає що саме йому не пощастило. Але ні, то в тих жінок завжди була така стратегія, в скрутні часи негайно списувати чоловіків та виживати малими жіночими групами.

Жінки тупі пьозди

практичні радше

практичні радше

Не зовсім. Я би сказав так, що зараз в них боротьба між інстинктами, між тим як вони виживали тисячі років будучи слабкою статтю в ворожому середовищі, та раціональним мисленням. Оскільки раціональне в жінок то рідкість, то вже не буду описувати що вони робили, коли вбивали їх чоловіків.
Скажемо так, сумними незадоволеними вдовами були далеко не всі.

Має значення лише загальна популяція.

Тут ещё проще: «какая разница, размножиться украинская Галя с украинским Николаем, русским Иваном или немецким Гансом — популяция же сохраниться».

В природі воно так і працює. Бо ти не маєш ніяких гарантій для своєї гілки. Або то треба наштмпувати з 100 дітей, як Тамерлан, щоб вже точно хтось да вижив

Так за что вы агитируете умирать сейчас?

Так за что вы агитируете умирать сейчас?

Я не агетую. То була відповідь чому саме жінок не призивають в армію.

Ну бо тому, що армія — це жорстока м’ясорубка. Очевидно що більшість жінок туди не хочуть, а більшість із тих, що туди потрапили, не уявляють, на скільки вони непридатні до служби піхотою, бо одна справа інтегрувати жінок до армії на якісь посади і зовсім інша — розраховувати, що вони впораються із будь-яким навантаженням

Ни один человек в здравом уме не хочет в армию и тем более на войну.
То, что некоторые пытаются объяснить текущие ограничения биологией и «разными возможностями» разбивается о факт того что есть довольно много специальностей на войне где чистая физическая сила не нужна.
Ну и девушка девушке рознь, кто-то КМС по тяжёлой атлетике, а кто-то максимум дома сковородку держал.

есть довольно много специальностей на войне где чистая физическая сила не нужна

Це міф.

На війні фізична сила і витривалість потрібна всім: і водіям, і кухарям.

Щоб якийсь оператор БПЛА міг кнопочки на пульті натискати, йому спочатку доводиться нормально так місити багнюку, причому в шоломі і бронежилеті і зі зброєю, бо потрібна присутність близько до нуля.

Ну хз, в нас сусід відправив в Німеччину дружину з двома дітьми, а сам знайшов собі нову жінку)) Так що, це працює в обидві сторони.

Ну хз, в нас сусід відправив в Німеччину дружину з двома дітьми, а сам знайшов собі нову жінку)) Так що, це працює в обидві сторони.

Ні, це не працює однаково в обидві сторони. Навіть взяти українську естраду. Майже кожна українська співачка — зрадниця. Лобода, Лорак, Тіна Кароль, Повалій, Марув, Сєдокова ... всі співають українською і всі заробляють в московії з 14 року. Взяти українських співаків, ну дуже поодинокі випадки такої поведінки. Пояснюється це тим, що жінка історично то або трофей або рабиня, тому їй поміняти швидко чоловіка навіть на ворога то звична справа, а не справа якісь особливих моральних переживань.

Чоловіків-представників «Студії Квартал-95», які успішно заробляли (заробляють і досі?) в московії, ви принципово не рахуєте? А їх там більше, ніж тих, прости господи, «співачок», яких ви назвали.

Квартал 95 виїзджав і давав виступи на території рф після 2014 року ? Можна посилання ?

Приклад притягнутий відверто. В нас просто нема таких попсових співаків.

В нас любих співаків хватає. Багато наших співаків крутять в рф по радіостанціям, але чомусь музикантів що хочуть там позаробляти на концертах — нема. А ось співачок потрясти голою дупою на рос сценах — хоч відбавляй.

Океан Ельзи, ВВ, П’ятниця, Бумбокс були популярні/відомі на Росії до 2014 року. Після вони там не виступали.

Ну бо це притомні виконавці, а Дорн і Козловський — це як раз менш яскравий але аналог Лорак з Лободою

Щодо концертів не в курсі, але в них там кілька працюючих компаній. А чому рахуються тільки виступи на території ворога, а інші види заробітку там — ні?

інші види заробітку там — ні?

Це як порівняти айтішника що виїхав і відкрито працює в москві, та айтішника що працює в Україні в компанії, з якимось відсотком рф капіталу.
Дві великі різниці. Перший — відкритий підкресленний зрадник, другий може навіть не знати про частку рос капіталу в компанії.

Е, ні. Купа представників 95 кварталу — саме власники/співзасновники ряду російських компаній, а не просто рядові актори, які дійсно є найманими працівниками.

Я не прихильник кварталу, але офшор на офшор порівнювати з голою дупцею Лорак або Марув на сцені рос птахофабрики, то занадто.
youtu.be/nzEVBnU_XKc

Давайте вже тоді всіх газовиків України в зрадники запишемо, бо вони качають рос газ.

Так я вам вище і співаків скинула. Не знаю напевне, чи з голою дупцею вони на сцені виступали (від Козловського, до речі, всього можна очікувати), але не думаю, що це надто принципово.

Я не казав що чоловіків зрадників нема, але їх набагато меньше. Про Козловського чую перший раз та ніколи не чув його пісень.

Взяти українських співаків, ну дуже поодинокі випадки такої поведінки.

Ну, не знаю, чому чоловіків менше. Ви назвали 6 співачок. Я назвала 4 співака + группу з кількох людей. Додам сюди ж Ігора Ліхуту — чоловіка Повалій і її продюсера за сумісництвом: свої рублі з дружиною вони заробляють разом.
А, так, і Данилко ще виступав в рф до 2018 року включно. Потім відмовився через фінансову нерентабельність + негативну реакцію українського суспільства на його концерти в московії.

Ну і, щодо співаків — в рф після 2014-го виступали Дорн, Козловський, група SunSay. ALEKSEEV взагалі представляв Білорусь на Євробаченні. Барських ще продавав квитки в рф на 2022 рік (концерти були скасовані 11 березня 2022 року). Можна ще когось відкопати при бажанні.

А ні, таки є і чоловіки співаки, просто не такі успішні як співачки.

Десятому буде точно не до гаремів, самки будуть прирощувати популяції інших етносів, може навіть добре-ворожого Навіть якщо спрацює ваш приклад, то це призведе до близькоспорідненого скрещуванння у наступних поколіннях

Топовий план, Габсбурги підтвердять

Якісь категорії за непонятно як визначеними критеріями підпадають під бронь

А які попадають, ну окрім критичних служб?

До ЄСПЛ не так легко дойти, бо є умова
«Для того, щоб скарга була визнана прийнятною по суті, заявник повинен використати всі внутрішньодержавні засоби захисту свого права, і насамперед судові засоби такого захисту. Для України вичерпанням національних засобів правового захисту буде проходження заявником першої, апеляційної та касаційної інстанцій.»
Враховуючи наші суди, це може бути майже нереально.
В мене родич колись дійшов до ЄСПЛ і таки виграв справу, але загалом на це десь 10 років пішло.

Ну виходить що зараз ти навіть не зможеш використати всі "

внутрішньодержавні засоби захисту свого права

" . Бо скоріш за все при проходженні першої інстанції отримаєш повістку і «оформлення під Авдєєвку, Мар’янку, Бахмут». А потім навіть якщо захочеш продовжити свій шлях вендети — то вже буде пізно бо (будеш в могилі) або (війна вже закінчиться)

Треба видаляти дію с телефона

Та не, прикольное приложение. Можно тут в Крыму показывать украинский загран, а у вас типа такого нету.

президент країни-агресора володимир хутін підписав закон, який прирівняв електронні повістки до паперових, запроваджує створення реєстру військовозобов’язаних та закриває кордони для ухилянтів.

www.pravda.com.ua/news/2023/04/14/7397961
Чекаємо мавпуння у нас?

А потім просто відмінять повістки. як у східного сосєда...
Всі ухилянти...

А ти думав. Ми типу «антагоністи», але «нововведення» в рашки мавпуємо аж бігом. ))

Приклади в студію.
Коли у тебе стріляють, а ти стріляєш у відповідь — це не мавпування

Законопроекти «про мирні зібрання», «про дезінформацію» і т.п., покликані обмежити права і свободи громадян.
Періодично вносяться депутатами правлячої партії, незалежно від «кольору».

Та вноситися може що завгодно, навіть прийняті закони часто не діють, а подібні законопроекти — сміття

Так не внось.

Твої дружбани-риги такого трешу навносили свого часу, тебе це ніколи не гребло.

Коли не так давно приймали «податок на гугл», як обґрунтування, у пояснювальній записці була пряма відсилка та докладний аналіз результатів аналогічного закону у рф. Виглядало дико, але факт.

така х—ня працює майже по всьому ЄС

Діч.сіті з відсилкою на білорашку

як же вони вже заї**ли

Сподіваюсь, що це про кацапів....

кацапи у першу чергу, у другу яйця по 17, гетьманцев, 10% податок на купівлю валюти та усе інше(безкінечний перелік)

Це фактично легалізує вже працюючу схему. Щоб потім не намагалися оспарювати в суді. Нічо, ще трошки і електронні повістки прикрутять.

А як це працювати буде?
Моє діло знаходиться в іншій області, але воєнкому буде піхуй. Видасть повістку до себе, медогляд та без документів на фронт? Браво, нація!

Примерно так, да. Отсюда нужно все документы нашли с собой

Коли мого брата мобілізували рік тому у місті же він прожив все життя — його справу ніхто не піднімав, це їх не цікавить. Ні що він робив колись в армії, ні що вміє, ні ким був у цивільному житті.
Думаю зараз нічого не змінилось

цебто «буде», воно вже рік як мінімум так працює.

Хорошо, что я сейчас торчу не на подконтрольной территории. А то помню, мне год назад всякие HR спрашивали — у вас уже получилось въехать на подконтрольную территорию? Я даже не знал, что им ответить.

Не переживай, скоро тебе свої мобілізують, дадуть підгнилу мосінку, СШ-40 іржаву на голову і вперед, на нацистів :-)

К тому времени, когда теоретически при аппроксимации графика очередь дойдёт до мобилизации, эти свои будут уже не своими, так что всё нормально. Да и вообще у них другие заботы будут, а не какая-то там мобилизация.

Згадався начальник причалу в «Холодному літі 53-го», як він кричав «А я нє апавєшьон!»

судя по новостям русни сам факт внесения в реестр уже значит то, что повестку вручили, т.е. по сути отмена повесток, так что это не поможет))

Яка ще апроксимація, коли вони як ОРДЛО на м’ясо хапали, так і «неордло» (Херсонщину, Запоріжжя, шматочок Харківщини) можуть хапнути? Якісь такі слова розумні кажеш, яких окупантські людолови в житті не чули :-)

Вы не совсем понимаете психологию братьев по разуму. Дело в том, что на Херсонщине, Запорожье по их мнению проживают хохлы, которых можно мобилизовать по беспределу. А в Крыму — дорогие соотечественники, которых мобилизовывать будут в последнюю очередь, наряду с Москвой и Питером. По этой же причине у себя в РФ они мобилизуют в основном нерусские малые народности. Они там кстати тоже жалуются на геноцид. Вот поэтому самое разумное решение для жителей восточных регионов — это ноги в руки, и валить куда-нибудь подальше, в Европу где могут присесть на социалку, или в Турцию где цены подешевле.

По этой же причине у себя в РФ они мобилизуют в основном нерусские малые народности.

По инету недавно гуляла инфографика частот имен дохлых ванюшек. Так там чисто одни ванечки, чуркоимен вообще нет. Хотя может чурок на росии называют уже давно именами ванечек.

Хотя может чурок на росии называют уже давно именами ванечек.

Саме так. Ну, тобто, я у вашому расизмі не експерт, але якщо мусульмани (тюрки, адиги, нахці та іранці) ще зберігають своє етнічне обличчя в іменах і прізвищах, то навіть буддисти, не кажучи вже про вихрещених аборигенів — переважно умовні Іванови з азіатськими обличчями.

А, я думав, ви пишаєтеся тим, що сидите десь в Бердянську. Крим то дійсно трохи інша історія.

Треба читати постанову повністтю, окрім того що добавили їм права з них зняли ще і обов’язки :)...

Там в основному про організацію тероборони

Не тільки про організацію я так розумію, а і про те що вони теж повинні були бути частиною ТРО...

І так це робили

Це мабуть затичка щоб в суд з цим не лізли

А кацапи вже в свою дію доьавили електронні повістки

Перша лінка що знайшов
www.rfi.fr/...​з-страны-будет-невозможно

Не дай боже, а то у кацапів вже давно електронне голосування

Деякі речі з кацапстану нашій владі не мішало би придивитися. Наприклад щодо оподаткування айті сфери. Варто підмітити, що в рашці це організовано без усяких костилів у вигляді Дій-Сіті.

Бо в кацапстані заробляють на розпродажу ресурсів, їм нема сенсу доїти якихось IT-шників, як ото в нас

І так і не так. На цю сферу дивляться по іншому, чудово розуміючи, що в кінці 70-х та 80 провалили усе, що можна було провалити і опинились із системним провалом в економіці, мало не по усіх напрямках та технічно відсталою зброєю (ті самі тепловізори, приціли, камери, балістичні обчислювачі, дальноміри, електронні системи керування двигунами і т.д. і т.п.). Тому цю сферу особливо не чіпали, а навпаки підтримували, доки не сталось зокрема Болотної площі і Сноудена.

В них дуже багато, що значно краще за нас в ІТ сфері загалом, далеко не тільки в законодавстві. Так що маємо дивитись, та добре копіювати. Щось я не чув про український 1С, який по усіх бухгалтеріях стоїть по усій території федерації. За технологіями нацистів дивились усі, бо вони справді були проривними. Звісно у фашистської Німеччини була ціла низка інших проблем, наприклад сільське господарство — але техніка та організація виробництва, на топовому рівні розвитку.

Щось я не чув про український 1С

Ну, ніхто ж не вливав кошти щоб слідкувати за українськими компаніями з Києва, лише з москви. Тому тільки 1с

А кацапи вже в свою дію доьавили електронні повістки
Next step для нашої влади

І це буде досить гарним рішенням. Без нього кордони точно не відкриють ще 3-4 роки.

Мм.. любитель сильной руки?

Не любитель зачинених кордонів

Сори за некроответ, но откуда уверенность что границы откроют введя электронные повестки?
Люди всё так же не будут являтся в военкоматы из страха попасть под Бахмут.
И никакие блокировки счетов, фопов, и тачек этого не изменят.
Скорее все активно побегут в чёрную переходить в случае принятия закона и будут поспешно переписывать имущество на непризывных родственников (всяко будет какая-то неделя условная на явится\пока не наложат ограничения).

Это тело в Ганновере живет. Такой себе поцреот — аналог кацапского любителя расеюшки с максимального расстояния, только в вышиванке.
Бачишь, мовой розмовляє. Точно патриот!

Это тело в Ганновере живет

А ті хто живуть за кордоном не хочуть їздити в Україну?

Бачишь, мовой розмовляє.

Любитель вузького міра?

Це про офiцерiв запасу та оперативний резерв, чи як ?

"здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов’язаних та резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки): на військову службу за призовом осіб офіцерського складу; на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву); на військову службу за призовом під час мобілізації

Пригадав анекдот:

— Где у вас тут пруд?
— А де піймають — там і прут!

Де піймали — там і заповнили і вручили.

Просто цікаво, як ця новація може бути реально і легально реалізована за умови що повістки повинен заповнювати военкомат, а виготовлення порожніх повісток з печатками це взагалі то службовий підлог і кримінальна стаття. Звісно це довести неможливо, але цікаво чи закралась така думка хоч на секунду в голови авторів цієї постанови? «Are we the baddies Hans?» © :)

В цілому виглядає як кривий костиль замість нормального комплексного рішення. Але будучи devil’s advocate, можна уявити собі сценарій, коли я живу в Тернополі, і знаю що в мене сусід молодий міцний хлопець із Харкова, який забув зареєструватися в новому місці проживання. От зараз можна подзвонити в ТЦК, і запросити їх до нього в гості(:

А що до цього в ТЦК не тягали з iнших мicт ?

Мабуть як де. Вдома у батьків не тягали, тільки розстроєно повертали військовий квиток на блокпостах.

а він не відкриє двері, а повістку запхану в двері використає за призначенням. Будуть задовбувати — арендує квартиру де більш адекватні сусіди

От зараз можна подзвонити в ТЦК, і запросити їх до нього в гості(:

Я бы на месте хлопца не открыл двери, а потом бы пошел к соседу с увесистой благодарностью

Думаю військоми отримають доступи до баз податкової та банків (там часто люди вказують фактичне місце проживання). Вони вже неодноразово на це нятакали що у них навіть свіжесенька база телефонів не за горами коли розглядали можливість розсилки повісток через месседжери.

Скоріше, СМС-ками. А то месенджери повидаляють — і все...

Ну в СМС ціла повістка не влізе напевне. І казали саме про конкретні месседжери.
Звучить як маячня але профіль вайбер видалив (телеграмом і не користувався). Пересіли із батьками знову на скайп

В телеграмі, начебто, можна заборонити пошук аккаунту за номером...

Я цією помийкою і не користувався. Тим паче є обгрунтовані підозри що кацапи таки мають туди бекдор.

Як і всі інші популярні помийки... але ж здалися росіянам мої котики?!
Чи хтось тут ще досі плекає надію мати зв’язок із всіма знакомими та родичами у насправді захищеному месенджері?

Ключову небезпеку вони почали становити коли з’явилась безальтернативна прив`язка до номеру телефону.
У viber взагалі є чат заміток куди народ часто паролі свої скидує щоб були під рукою.
Доречі, скачав той же signal і там о диво — теж прив`язка до номеру. Захищений блін

Signal — це теж популярний, а не захищений. З дійсно надійного можу порекомендувати jabber (XMPP) з надбуовою OTR. Ну або будь-який інший транспорт замість XMPP.

Також, актуально листування загорнуте у GPG поверх будь-якого каналу, що підтримує обмін файлами. Можна ще й додати стеганографії за смаком.

Але це все не ті засоби зв’язку, де в сучасному суспільстві, можна, скажімо, організувати сусідський чат =)

Ну для секретного листування достатньо email та нормального ключа. Мене більше хвилює анонімність, яка знакає з кожним днем.
Хоча в ідеалі круто було б мати месседжер заснований на чомусь типу libp2p — open source із публічними bootstrap серверами. Може таким займусь як зовсім часу буде багато

Була непогана задумка TOX, але з криптографією в них там жах...
Можна взяти за основу їх мережеву архітектуру, прикрутити нормальний S-MIME, і бодай щось вийде...

Але я все ж схиляюся до принципу «ховай листок у лісі», і розглядаю варіант реалізації OTR поверх телеграму як транспорта. Оскільки в них клієнт відкритий, можна цим скористуватися і зібрати свій аналог, із «приватними чатами» на повноцінній крипті.

Signal — це теж популярний, а не захищений

То в них наче e2e шифрування було чи я помиляюсь?

Ну може я був неправий.. з першого погляду проблем з реалізацією не помітив, а досліджувати глибше зараз нема часу.

а виготовлення порожніх повісток з печатками це взагалі то службовий підлог і кримінальна стаття.

Ну не сегодня вручат, то завтра- первый раз доки проверили, отошли в сторонку сфоткали, в военкомате сделают, новой почтой отправят, и на следующий раз попадешься, ибо ты ж не каждый день локацию меняешь.

В мене є припущення, що це в першу чергу націлено на тих, хто зареєстрований як ВПО, але не стоїть на обліку у ТЦК по місцю реєстрації як ВПО. Бо по цих людях 100% є актуалізована база.

І чим допоможе знання своїх прав, коли силоміць крутять та увозять?

И вновь в эфире известный нам госпидЯн со своими влажными фантазиями. Вова, дальше что? Ты мечтаешь о том, что увидишь цвет потрохов представителя государства при исполнении, пусть даже неуставном. Как думаешь, через сколько тебя повяжут как особо опасного? Ты планируешь бомжевать по недостроям? Выехать в другой город, область? С жинкой свои маневры острыми режущими предметами согласовал? Дает добро? Думаешь через знакомых из зала или за бабки постфактум оплатить свои ножевые экзерсисы? Так тогда так и пиши, а то выглядишь как недоделанный «рембо» из кино, который показал нож и больше его никто не трогает. Уже блять даже не смешно твой пурген читать.

Дальше будет дальше. Я видел вышедших из тюрьмы, из могилы — нет. Поэтому если меня тащат действую в соответствии с законодательством.

Мля, ну прекращай, как мантру про клоуна и крутого «сивочолого» стелят каждый раз, ты реально думаешь будь там кто другой и воюя было бы по другому? Все бы ходили счастливо и катались отдыхать в забугорье? Так забавляют инфантильные истории.

Если слишком долго смотреть в бездну, оттуда можно услышать «А шо, ваш Порох лучше был ?»

Вже навіть СБУ випустило розслідування, як Баканов і Зеленський 3 роки розставляли кротів ФСБ на ключові пости СБУ. Вплоть до ПЕРШОГО заступника Баканова (Наумова). І ці кроти зіграли не останню роль в тому, щоб весь південь був зданий за 2 дні.

Це якщо не згадувати розформований в 2020 році Офіс Реформ НАТО міністром МОУ Тараном. Зірвані в 2019-22 роках ДОЗ. Згорнуті програми Грім-2, Багдана, Стугна-П, Корсар, тощо. Не закуплені в 2019-22 брпонежилети та шоломи. Незакуплену форму, зруновану реформу системи харчування (привіт, яйки по 17). Зруйновану економіку, витрачені «на дороги» сотні мільярдів гроивень КРЕДИТНИХ грошей (тільки в цьому році обслуговування бюджетом боргів по ОВДП сягне >60 млрд гривень). Це так, просто по верхах...

А головне — повне ігнорування зростаючої загрози і НЕ-підготовка до повномасштабного наступу. Це вартувало країні тисяч життів захісників і цивільних.

Послушай, никто не топит за Зелю или еще кого, тут разговор о том, что не стоит идеализировать Петю.

Справа в напрямках розвитку. Яка б різнобарвна не була коаліція БПП+НФ, які б помилки не робив Порошенко, але стратегія руху країни була вірною: ЄС, НАТО, децентралізація, дерегуляція, посилення демократичних інституцій, реформа держуправління, в т.ч. корпоративного, незалежні правоохоронні інституції тощо.

Напрямок розвитку країни від Зеленського і Слуг Народу — прямо протилежний. Узурпація та централізація влади, декларування руху в ЄС та НАТО, і при цьому руйнування незалежності антикорупційних органів та державних інституцій, як-то НБУ, наприклад. Зупинка та гальмування розпочатих реформ. Руйнація незалежного управління держкорпораціями. Тотальне повернення кадрів Януковича у владу, в т.ч. таких, які підпадають під дію Закону про люстрацію. Задайте, навіть перший голова ОП Богдан був люстрований. І АП в ОП перейменували саме для того, що спокійно брати «на роботу» люстрованих чиновників. Тож, стратегія розвитку країни від Зе та СН — це «азійський шлях», близький до беларуського, російського, китайського, а ніяк не європейського.

Це якщо не згадувати, що в коментарі Анатолія не було жодного слова про Порошенка, але ви все одно притягнули його в цю гілку.

Все робив П вірно.
Але зненацька програв вибори...
Як жеж так?

Популярність Зелі серед середнього українця через популярний серіал

Тоді тим паче незрозуміло як П до команди набрав людей, що не зуміли переграти у популярність.
Адже мета перегонів виграти.

Адже мета перегонів виграти.

Це для П мета була виграти вибори, а для людей яких він набрав головне було розпилучасть.

Так у тому і помилка High Manager-а.
Набрав у команду нездатних людей...
Результат — програш.
Основна провина саме на High Manager-a кладеться

Популярність Зелі серед середнього українця через популярний серіал

Було смішно коли послідовники гетьмана змішували з г.вном будь-кого з високим рейтингом, перед першим туром це все виросло по експоненті, а відразу після результатів першого туру такі: «Давайте об’єднуватись проти популізму». План надійний як швейцарські часи.

А що вас дивує? За кого проголосує більшість: за того, хто каже, що треба важко працювати, бо Путін нападе, чи за того, хто каже, що ми всі президенти, я домовлюся з Путіним і поїдемо у травні на шашлики?

Вище написав, що дивує.
Те, що «крутий президент» не зумів виграти. Тобто команда його провтикала.
Менеджер, у якого команда провтикала таку важливу справу?
Це ж фігово, не?

Друже, щоб кандидат виграв, за нього мають голосувати виборці. Немає шляху «виграти», якщо за тебе не хочуть голосувати, ніякий менеджер не зробить диво, тим більше коли тобі протистоїть медіаімперія Коломойського, якого ти збіднив на десяток мільярдів.

Українцям у вуха лили пʼять років про страшну корупцію, знецінювали досягнення (безвіз, щоб мити унітази, «термос»), у тому числі, і особисто Зеленський до цього доклав неабияких зусиль, вигадували і роздували скандали з прийнятих рішень («мінські угоди», «свинарчуки»), висміювали війну і звинувачували у ній особисто Порошенка («наживається на війні», «заробляє на війні»).

Зараз це інакше виглядає, чи не так?

Це ж фігово, не?

Для України і українців — безсумнівно. Але більшість того не зрозуміє ніколи.

Немає шляху «виграти», якщо за тебе не хочуть голосувати, ніякий менеджер не зробить диво

Як не зробить?
От люди Коломойського зробили.

Але більшість того не зрозуміє ніколи.

Так інша більшість теж не розуміє, що як програв — то все....
А продовжують ті мантри, що якби ж то да се....
Навіщо воно?

А ти впевнений, що після такої «перемоги» до Пороха на Заході не почали б ставитися як до чергового Лукашенка?

А ти впевнений, що після такої «перемоги»

Я не мав на увазі силову перемогу.

Дійсно... Як же ж так вийшло, що всі ЗМІ олігархів Коломойського, Ахметова, Фірташа, Пінчука об’єднались в єдиному пориві топити владу і «топити» за Зе перед виборами? І чомусь до них навіть всі російські ЗМІ приєднались в єдиному пориві: «геть баригу!»

Давай разом подумаємо, як так сталось і чому ж це наріт голосує, «як телебачення скаже»? Ну, просто ж ніде в світі такого більше не відбувається, всі ж люди розумні і вміють аналізувати інформацію, джерело інформації, першоджерела, співставляти факти і робити свої висновки. Це ж так скрізь люди роблять і це легко!
Саме тому в Угорщині обирають Орбана, в США Трампа, а во Франції Марі Ле Пен ледь не здобуває президентське крісло — це все через те, що наріт в світі — мудрий та розумний :)

До речі, якщо згадати історію, Черчіль програв вибори одразу після закінчення СВ2. Шарль де Голь — теж програв вибори. І багато інших достойних людей в історії програли вибори популістам. Бо популіст завджи зрозуміліший для народу та простіший в своїх пустих обіцянках. Пам’ятаєш ще обіцянку Зе 4000 баксів вчителям? А закінчити війну? Ось, до 2022 він все зробив, щоб її «закінчити». Тільки, схоже, у нього трохи інше уявлення про «закінчення» було, ніж у його виборців.

Іронічно те, що пан П колись «радником» запросив пана з сонячної Грузії, пана, котрий в себе вдома дуже схоже пролетів.....
Це ж бляха епік якийсь 🙄

Черчіль програв вибори одразу після закінчення СВ2. Шарль де Голь — теж програв вибори

Ну так подивимось хто виграє наступні...
Тепер гадати нема сенсу.

Пам’ятаєш ще обіцянку Зе 4000 баксів вчителям?

Неа, бо я ту «обіцянку» отак і чув: «Та Василь десь почув і мені переказав», то ж чи була вона на папері — не знаю.
😬

А закінчити війну?

Так АТО теж хтось обіцяв закінчити.
Ви що, реально вірили?

Неа, бо я ту «обіцянку» отак і чув: «Та Василь десь почув і мені переказав», то ж чи була вона на папері — не знаю.

А шо, всі обіцянки мають бути на папері? :) І виборці це обов’язково перевіряють?

Так АТО теж хтось обіцяв закінчити.
Ви що, реально вірили?

А що там було такого нездійсненого? Та обіцянка була справді реальною, виходячи з того як швидко звільнювалися території сходу, поки не втрутилася рашка більш масштабно.

А шо, всі обіцянки мають бути на папері?

Ага. Бо інакше то таке.

І виборці це обов’язково перевіряють?

Віруючі не перевіряють.
Решта думаю, що перевіряють, але іх так мало...

Та обіцянка була справді реальною

Обіцянка стає реальною, коли виконана.
То ж ніт.
Популізм він такий...

Ага. Бо інакше то таке.

Тому Зеля наполягав дебати на стадіоні проводити з камерами і купою глядачів, мабуть, паперу просто не знайшов щоб свої обіцянки записати :)

Обіцянка стає реальною, коли виконана.
То ж ніт.
Популізм він такий...

З такою логікою можна наприклад американьского президента звинуватити в популізмі, коли він обіцяє процвітання в регіоні, а ураган катрін все зруйнував — обіцянка не виконана.

То він через дебати переміг?

Катріна, ну це так, непередбачуване.
Не те, що русня після 2014 го 🤔

Якшо американський президент обіцяє процвітання, аж приходить Катрін і все руйнує, а потім на тот регіон кладуть хер, то так — популіст.

Петю мало хто ідеалізував. І корупція при ньому нікуди не ділась, він по-факту її покривав.
Єдиний важливий нюанс в тому, що з Петєю Путін вважав за можливе домовлятись (договорнячки і т.п.), він був йому зрозумілий, з його системи координат, а Зелю Пу сприймав за клоуна, з яким домовлятись немає про що, бо він нічого не вирішує.
Чи означає це що за президенства Петі вторгнення точно не було б — хз.

І корупція при ньому нікуди не ділась, він по-факту її покривав.

Так і при Зе точно так же було, тільки коррупцію всю покривав Єрмак.
Ба більше вони до цих пір намагаються пох.рити реформи, вже вбили реформу держ.управління.

Назви хоч одного президента України, за якого не було корупції? А якщо не можеш, то навіщо взагалі за неї згадувати? Очевидно ж, що треба обирати за ознаками, які відрізняють кандидатів один від одного. І якщо згадати, що зробив для країни Порох, а що Зеля, то хто виграє?

І якщо згадати, що зробив для країни Порох, а що Зеля, то хто виграє?

Так ми ж знаємо хто виграв.
А у майбутньому... Так цього ніхто не знає....

Як, як. Ваш ОСББ подає списки людей, що проживають в домі. Військомат заповнює повістки. Або повістка прийде по адресу з реєстра моно/привату.

Ваш ОСББ подає списки людей, що проживають в домі

Не подаёт — не обязан

Тому, коли вас зупиняють на вулиці, треба весь процес знімати на відео (або ще краще — відео дзвінок другу, який записує в себе), особливо як вони вписують ваші дані в документ з підписом і печаткою.

Тут ще треба не нарватися на «бєспредєл», коли тупо вибивають телефон з рук при спробі знімати на відео.

Тому має сенс казати, що фільмуєш не їх, а себе та процес виписування повістки — це не заборонено, на відміну від запису на відео військовослужбовців, де вони можуть посилатися на заборону це робити.

Щодо «дзвінка другу» — я тут же думав, чи можливо є якісь SOS апки, які дозволяють записувати відео та одразу стрімити його на якийсь сервер. Тоді, навіть якщо почнеться «бєспрєдел», то принаймні запис не буде знищено або втрачено.

Пане, а ви самі пішли у військомат після оголошення мобілізації? це також вимога прописана в законодавстві

це також вимога прописана в законодавстві

Це тільки для першої та другої черг оперативного резерву, чи щось таке. Але точно не для всіх військовозобов’язаних.

ага судовий реєстр прям так завален справами по «порожнім повісткам»

З одного боку звучить логічно, бо ж багато людей не живуть за місцем реєстрації. З іншого — чи не буде це виглядати як масова видача на блокпостам усім підряд, і відповідно чи не стане весь бізнес і внутрішній турзим(:

А який сенс взагалі видавати повістку в сторонній ТЦК, якщо, наприклад, мої дані в іншому ТЦК за місцем реєстрації. І знову ж — це узаконення підробок документів, коли тобі на колінці вписують ПІБ в проштампований бланк

Це навіть гірше ніж узаконення повісток на колінці. Якби хотіли, то вже б змінили саме той закон що наразі забороняє таке робити. Більшість в раді є, мета є, засоби також є. Але замість цього вони свідомо вносять протиріччя в законодавство, де одна постанова каже одне, а інша постанова — протилежне. Це створює корупційне навантаження на всю систему призову, на судову систему, на поліцію, у населення формує уявлення що закони це щось таке вибірково необов’язкове (якщо є гроші чи влада), залишає діри для високопосадовців щоб уникати виконання законів і загалом рухає нашу країні назад в совкове дно.

Якщо я не помиляюься, тут був нюанс у тому, що офіцерів не могли призивати в «чужі» тцк, бо як раз все упиралося в наявність особової справи. Солдатсько-сержантський склад міг проходити комісію і одразу на мобілізацію отримувати запрошення.

Якщо я не помиляюься, тут був нюанс у тому, що офіцерів не могли призивати в «чужі» тцк, бо як раз все упиралося в наявність особової справи.

Я не офіцер, не маю досвіду, їздив до батьків, то два рази люди з ТЦК досить довго читали воєнік і потім розстроєно віддавали, коли бачили що на обліку стою в іншій області.
В офіцерів там взагалі своя черга і якщо спеціальність наразі не потрібно, то на іншу не можуть призвати. Хіба ти сам напишеш заяву, що хочеш отримати також іншу спеціальність.

Ніхто не питатиме хоче піджак перевчитись чи ні. Плюс можуть відкомандирувати куди їм заманеться.

Ніхто не питатиме хоче піджак перевчитись чи ні

Наче, по закону піджака можуть призвати тільки на свою ВОС. У мене два друга піджаки мають ту же ВОС: один підписав заяву що хоче отримати нову/додаткову ВОС — 9 місяців в ЗСУ, другий не підписав — до цих пір сидить вдома без проблем.

В третю хвилю мобілізації в 2014 моєму брату просто в воєнкоматі переписали ВОС. Але він тоді не був офіцером. Хз чи зараз таким промишляють.

Дуже наївно, як на мене, сподіватись що коли припече все робитимуть по закону. Відповідальність за порушення може і не настати, а от за невиконання плану — однозначно.

Хз чи зараз таким промишляють.

Ну якщо не офіцер, то ти просто чистий лист для них. В такому випаду перепис ВОС це норма..

Ходи с палкой, учись ею пользоваться и в жизни ждёт тебя успех

Ну они по почте вышлют все доки твои, «нереальная» проблема просто

Не зовсім зрозумів що мається на увазі під

масова видача на блокпостам усім підряд

?
в одеський області на дорогах це вже майже рік — основні дороги та віїзд у місто перекриті і там роздавали повістки усім підряд. Зараз з цим не займають голову, а тупо грузять призовників у буси. В дєяких селах не можуть хліб завезти, бо експедиторів перехоплюють на дорогах

В дєяких селах не можуть хліб завезти, бо експедиторів перехоплюють на дорогах

Женщин нанимать не пробовали?

так наймають, жінок та пенсіонерів.

Не понял! Уже 30 минут нет срача на тему повесток в коментах :-Е

всі ще на роботі. Дочекайтесь вечора =) А взагалі такі новини краще публікувати в п’ятницю ввечері

ну в смысле? они что, на работе работают, а не чатяцца??

Підписатись на коментарі