👍ПодобаєтьсяСподобалось14
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Психолог-шахрай.
Ніколи такого не було і от знову.

Дуже хочеться послати всіх на@ер хто «а яка різниця що там сказав якийсь блогер?». Якщо ви настільки обмежені, що не розумієте в чому кривда від псевдопсихотерапіі, що люди можуть ретравматизуватись потрапивши до рук шахрая, пропоную піти зробити пластичну операцію у кахельшика.
Якщо тут люди настільки обмежені, що не знають яка мета психотерапії, що це взагалі таке, про що мова? Ідіть і читайте наступний топік і не паритесь писати коментарі.
Спартак Субота шахрай, що видавпв себе за лікаря (психолог — це медична спеціалізація). Ви дійсно не усвідомлюєте в чому проблема? Що він міг просто скалічити ментально своїх клієнтів?
Людина, що не має відповідної медичної освіти, надавала медичні послуги. Крапка. За це має бути кримінальна відповідальність.

«Спартак Суббота» персонаж все-таки медійний і досить-таки успішний, великим психологом/психіатром ніхто з критичним мисленням його і не вважав. Інша справа, що в «розслідуванні» багато чого притягнуто за вуха. Та й в загалі в українських реаліях на будь-яку публічну людину можна і не таке накопати.

Цікаво скільки коштувала ця заказуха і хто є бенефіціаром. Автору «його б упортсво та в потрібне русло», далеко ходити не треба — певні персонажі з офісу і команди президента. Які, на хвилинку, набагато більше впливають на життя країни, ніж улюбленець певної категорії жінок Спартак Суббота.

Я ніколи не чув про цього індивіда. А тут як з відра помилося з усіх боків. Вєе і на доу

Вимагаю дуель арестовіч vs субота на резинових шлангах, і хочу суддю з глибоким декольте до пупа

Пора вирішити хто з них психолог раз і назавжди!

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Чому ви вчепилися в одного психолога, наче інших немає. Зайдіть на Менталзон і знайдіть собі іншого без різних посередників і без компромату на них а до нього хто хоче нехай і ходить.

Та всі давно про нього уже забули, та і вся історія — не стоїть виїденого яйця, якісь розбірки інфоциган з явно замовленим розганяням ЛОМами.
З усіх «звинувачень» виявляється тільки неетичне ставлення до клієнтів має хоч якийсь раціональний сенс, якщо копнути глибше.
Хоча і сам цей Субота теж чомусь брехав в тих місцях, де можна було не брехати.

Ніхуя не понятно, особливо нафіг це тут

цікаво, той, про кого тут така драма розповідав учням про en.wikipedia.org/...​wiki/Cognitive_dissonance чи там про якусь іншу психологію більше

я передивися весь контент, не питайте нафіга, так от пару думок
— один мій кент якось казав що вчитись на психолога в 90% відсотків випадків йдуть ті у кого у самих бєди с башкой, цей кейс тому підтвердження
— спартак загоняє ринок психологів на дно, і це добре бо останнім часом їх щось багато повилазило і намагались присмоктатись до айтішечці

гучні апплодисменти всім, хто до сих пір заступається за цього шахрая, злочинця і психологічного ґвалтівника

Хоть 1000 комментов настрочите, все равно не буду гуглить, кто это такой.

Обидно, что кому-то насрать на твоего кумира?

Обидно, что всем насрать на твоё насрать?)

Ну хоть тебе не насрать — уже не так обидно.

Не знаю, хто це, але він виклад своє свідоцтво про народження,яке доводить, що все розслідування лажа
life.pravda.com.ua/...​ociety/2023/04/15/253838

Без різниці. Результат вкиду: Янович (співавтор популярного ютуб шоу зі Спартаком) вже відмовився працювати. Тому свого вкид домігся.

Результат 2: Полудонний, який зробив вкид, веде свою передачу, і тепер коли немає конкурентів, в нього зростають перегляди його передачі

Чекаю на Результат 3: передвиборча агітація Полудонного перед виборами

Хай судиться.

Спростовувати потрібно аргументи, які можна перевірити публічно.

Судячи з відео, то реально підробив. Зашкварився чувак, навіщо він це робить. Шахрай якийсь.

Я після відео відкрив повторно новину (web.archive.org) то дійсно візерунок асиметричний, що вказує на підробку документу.

Занадто розслабився шахрай після багатьох років успішної афери.

так воно ж згоріло чи ні? я уже запутався в цій інформації
чи була копія, але просто 3 дні робив друк?

Суббота — це Зеленський для підлітків.

Какой-то ужас, на что люди тратят свою жизнь.
Кто это такой вообще?)
Везде хайп вокруг него , а я слышу впервые про данного персонажа.
Зашёл, думал быстро гляну что это за челик, а там целая книга про него по ссылке :)

Ти просто старпер. Для підлітків 12-16 це кумир покоління

Коментар Жені Яновича, співавтора подкасту youtu.be/OLboZdKzJaw

Щодо статей Субботи на DOU — додали дисклеймери: dou.ua/forums/topic/38180

Дякую, а ви врахували, що автор може відредагувати тему та видалити попередження від редакції?

Не чув про такого програміста. Хто це?

Цікаве спостереження з цього топіку. Виявляється айтішники також не вміють у логіку як і все населення :) . Це рівно та сама проблема що і з висадкою на Місяць. Візьму цей приклад бо від достатньо абсурдний, але при цьому реальний. З висадки на Місяць американці привезли десятки тисяч фотографій відзнятих у абсолютно новому для людства зовнішньому середовищі. Практично монохромна картинка, з надзвичайно великим динамічним діапазоном, інша кривизна поверхні, незвичний рельєф, абсолютно незвичні фізичні ефекти через вакуум, температуру та іншу гравітацію.

Отже тепер ці тисячі фото доступні усім, і майже всі вони на перший погляд виглядають несправжніми, що дає нове хоббі для всіх сектантів і прихильників теорій змов. І на цих фото вони сходу роблять ту саму фундаментальну логічну помилку — вони беруть одне фото (чи пару, може десяток) і його «розбирають». Дуже старанно вишукують докази що воно сфальсифіковане. І знаходять їх, бо або там щось не видно те повинно бути, або навпаки видно (це взагалі смішний мем сам по собі, вони вважають що пил який потрапив на негативи то зірки на фото), що там одна нога модулю не тої довжини як треба чи ще щось таке.

І далі вони кажуть що якщо одне (чи десять) фото сфальсифіковане, то і все взагалі не правда. Але так це не працює. Треба розвалити всі докази, всі до одного, і тільки тоді можна щось стверджувати.

Те саме і з Динамо Четвергом — якщо ви розвалили один аргумент із відео, наприклад про те що не можна робити те що він робив без диплома, то це ж не означає що ви розвалили всі аргументи. Він не перестав бути ригом що працював на фальсифікацію виборів, а журнали в яких від публікувався не перестали бути фейками. Ну і так далі.

Земля плоска якщо що, який місяць, але

а до чого тут логіка, якщо людям все одно що там за компромат бо психотерапевти — це ті самі астрологи.
Там релевантно хіба що те, що він комусь розповідав, що в нього нормальна вища освіта (психіатр), а в нього вона психологічна. Але справа в тому, що в західних країнах для того щоб стати психотерапевтом вам достатньо якоїсь гуманітарної освіти (філологія наприклад) + курси. Те що в нас на це можуть в вузах навчати — так це скоріше через те, що вузам цікаві такі абітурієнти. В деяких можуть навіть гомеопатії навчають.
А так взагалі я дивився його відео. Виглядає ніби він дивиться дуже багато науково-популярних відео про мозок.
А щодо його претензій до гештальт терапії — то то ж реально секта

Давай так. Якщо виявиться, що чєл — не психіатр, не закінчував медичний заклад у свій час, не Спартак і далі по списку, то тупіца — ти і з логікою проблема в тебе, ок?

Ой вей, тут до проблем логіки ще як до Місяця, схоже що спочатку треба навчитися просто читати :)

Слухаю Подкаст Терапію, читаю літературу з психології.
Спартак говорить дуже притомні речі, не дає універсальних рекомендацій, наголошує на індивідуальності кожної людини, типу нервової системи та життєвого досвіду. Рекомендує звертатися до спеціалістів у разі проблем, а також притомні книги не тему.

Він не знецінює психоаналіз та гештальт-терапію, але наголошує на тому що психоаналіз часто-густо не дає результату, а у гештальт-терпії дуже багато «фахівців» які послухали курси і вже вирішили, що можуть допамагати людям.

Із власного клієнтського досвіду з «кращим у місті гештальт-терапевтом», я зрозумів що це гроші на вітер, коли я їй кажу про оксітоцин та роботу мозку, а вона на мені — «я цього взагалі не знаю, я про почуття».

КПТ та схематерапія — дуже притомні і зрозумілі методи, які він популяризує. Я бачу у цьому лише плюси для суспільства.

Я, особисто, не бачив диплома про його освіту, але не розумію претензій до його відсутності у популяризатора психології. Це якщо ми почнему цькувати Клятого Раціоналіста, що у нього немає диплома по усім наукам, про які він розповідає.

Напркилад, взяти «психолога» Сатья Дас, який видавав книжки, їздив з лекціями по Україні. Він на має жодної психологічної освіти. І це не заважає йому транслювати на велику аудиторію, що жінка — це недолюдина, її роль — задовольняти чоловіка та пліткувати. Жінки із амбіцією власної професійної реалізації — мужебаби. Ось це — справжнє зло яке заслуговую публічного цькування.

Але, є всього кілька відео де розбирають шкоду порад Сатьї (приклад) і навіть вони менш агресивні до Сатьї, ніж це «розлідування».

У мене немає жодних претензій до його публічної Спартака.

Його особистість — це його справа та його товаришів. Він має деякі погляди, які суперечать моїм — але люди різні, тож це нормально. Він публічно каже, що він макевіаліст, тому я цілком припускаю, що він може бути не щирим у якихось випадках. Візміть будь якого селебріті — у них є бажання слави, іноді вони можуть робити «погані» речі — всіх кенсельнути?

Тури Подкаст Терапії перетворились на «кабаре шоу»? Не подобаються їх жарти між собою? Іноді невдалі жарти у сторону аудиторії? Є таке. Але це справа їх і аудиторії. Я б не пішов, а їх аудиторії — норм. Але білшість контенту що створюється для молоді набагато більш кріпове.

Доки люди не порушують кримінальний кодекс — все ок — це їх життя.

Вважаю це розслідування змотивованим, притягнутим та штучно роздмуханним задля репутаційних втрат Спартака.

Так з розслідування виходить що порушує:

Стаття 138. Незаконна лікувальна діяльність

Заняття лікувальною діяльністю без спеціального дозволу, здійснюване особою, яка не має належної медичної освіти, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого, -

карається виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Я не впевнений, що неклінчина психотерапія є саме лікувальною діялністю у нашому правовому полі. Наприклад, оплата КПТ спеціалісту з приватною практикою йде за «консультативні послуги». У нас були реформи стосовно психологічної допомоги в останні роки, можливо щось змінилося.

Білшість закидів, грунтується на тому, що він не був КМН на момент публцікації, і, вирогідно, досі не має дипломів. Я припускаю, що макевіліст, який ставе собі за мету стати відомим — може піти на такий крок.

Але правда має вирішуватися в суді.

Якщо він порушував закон, то мають бути постраждалі і вони можуть звернутися до суду з позовом.

Немає людей з бездоганних людей. Судити треба за вчинки. Із вчинків, я бачу «можливе присвоєння регалій» та «можливу неетичну поведінку». Як на мене, цього замало для #metoo.

По-перше диплом необхідний для практикуючого психіатра яким він себе виставляє, а якщо його немає, то це злочин. По-друге він прямо в дипломі пише що меншість людей він народження генії, а більшість — він народження тупі вівці яким потрібен пастир з категорії геніїв (до яких він себе очевидно відносить) і які не дуже розуміють геніїв, бо тупенькі. Вам ще ок у такого тіпа «лікуватись»? Ну і по третє він же риг галімий, що намагався потовкнути нам Бойко в президенти, а в київські мери ще якусь їх балакаючу голову. Це вас влаштовує?

Просто фантастично скільки люди готові проковтнути, якщо люди красиво виглядає і впевнено грузить наукоподібними термінами. Уявіть якщо рівно ту саму інформацію хтось накопав би проти умовного Мазурашу з ВР. Та його б змішали з лайном 100% населення і навіть не задумались. Бо Мазурашу не красавчик, і не може впевнено грузити годинами підряд, не змінюючи інтонацій навіть коли бреше.

злочин злочином, але як же епічно це все провернув, використовуючи ту саму психологію і помилки мислення людей

По-перше диплом необхідний для практикуючого психіатра яким він себе виставляє, а якщо його немає, то це злочин.

Абсолютно згоден. Психіатр — медичний працівник. Якщо він працює саме психіатром, він забов’язаний мати фахову освіту та диплом.

По-друге він прямо в дипломі пише що меншість людей він народження генії, а більшість — він народження тупі вівці яким потрібен пастир з категорії геніїв (до яких він себе очевидно відносить) і які не дуже розуміють геніїв, бо тупенькі.

Я вважаю, що ієрархія суспільного стану — це норма. Так само відбувається у тваринному світі, де у зграї є вожаки. Досліджувати цю тему — доцільно. У будь-якому колективі з’являється лідер. Людина, що вмикає камеру на транслює свою думку на 100-1000-10000 підпісникив вважає, що має щось розумне сказати, тим самим підписникам.

Вам ще ок у такого тіпа «лікуватись»?

Я не його клієнт. Найкращий дантист може вірити у пласку землю, але це не заважає йому вас лікувати. Психотерапевт не має світоглядно бути близький пацієнту. Бо психотерапія — це про знаходження своїх відповідей для себе, а не якась універсальна відповідь.

Ну і по третє він же риг галімий, що намагався потовкнути нам Бойко в президенти, а в київські мери ще якусь їх балакаючу голову. Це вас влаштовує?

А Петро Олексійович — соціалюга. Я вважаю, що робота у пов’язаних с ригами організації тоді не є зрадою сьогодні. З національною ідентичністю не народжуються, вона зростає з людино, або ні — якій «какая разница». Наразі, він демонструє чітку громадянську позицію.

Якщо людей ділити на своїх та ворогів незворотньо, то це поляризація суспільства, яка забирає можливість вашому опоненту змінити або здобути думку, ближчу до вашої. У вашій позиції — не друзі, це назавжди ваші вороги. Людина не статична у своєму світогляді.

Просто фантастично скільки люди готові проковтнути, якщо люди красиво виглядає і впевнено грузить наукоподібними термінами. Уявіть якщо рівно ту саму інформацію хтось накопав би проти умовного Мазурашу з ВР. Та його б змішали з лайном 100% населення і навіть не задумались. Бо Мазурашу не красавчик, і не може впевнено грузити годинами підряд, не змінюючи інтонацій навіть коли бреше.

Я не знаю, хто такий Мазураш, тому пройшов би повз — не змішуючи з лайном, якщо не маю якоїсь обгрунтованної думки. Якщо б тема бурлила, спробував би дослідити і створити свою думку і можливо її висловити.

Мені не подобається стадний ефект лінчування на кенселингу, який домінує у соціальних мережах наразі.

Найкращий дантист може вірити у пласку землю, але це не заважає йому вас лікувати.

Звісно заважає. Бо теорія змови про пласку землю включає в себе світогляд що США та всі великі організації брешуть і не варті довіри. А отже не можна купувати і продукцію цих корпорацій. Коли дантист вам замість сучасного препарату запхає в зуб миш’як, бо так робили діди, а замість швейцарського імпланту вкрутить вам шуруп виробництва Камазу, то ви можливо почнете цікавитись а звідки ж ростуть ноги у такого класного лікування.

робота у пов’язаних с ригами організації тоді не є зрадою сьогодні

Можливо, і то з великим припущенням, якщо «тоді» = «до 2014 року». Всі хто працював на ригів після початку 2014 року однозначно зрадники і повинні бути покарані саме за це.

він не виставляє себе психіатром, є велика різниця між психіатром і психотерапевтом.

Власне виставляє

Перше посилання в гуглі:
h24.ua/...​ta-spartak-aleksandrovych

Навіть в статтях на dou підписує себе лікарем
dou.ua/forums/topic/38880

В відосіках в ютубі його теж анонсують як психіатра. Виключно через те, що він психіатр, а не черговий уєпльот, я почав прислуховуватися до того, що він каже. Вже не пам‘ятаю що там був саме за канал. Але він там був на чорному фоні і довго висвітлював різні теми. Впевнений, що саме він надав їм інфу про те, що він психіатр

як добре що не користуюсь фейсбуком/тіктоком і взагалі незнаю що це за додік

в мене там fine tuned прєдложка і таке не пролізає

Він на Доу статті писав. Верогідно ви навіть «вживали» його контент не звернувши увагу хто автор .)

всякі там mental health автоматично скіпаю

Не переживайте, у вас можуть бути друзі чи знайомі, які вам в довільній формі можуть переказати його контент без всяких референсів, звідки у них та інформація.

в мене немає друзівсьогодні один кєнт спитав кто такий спартак суббота і через що весь цей кіпіш в інтернетах

Думка в тому, що люди десь отримують інформацію, потім можуть забути звідки вони її навіть отримали, ну і майже завжди, коли передають цю інформацію, не вказують джерело. Потім ті люди, яким її передали, поширюють її далі, а потім далі і далі. Тому особисто я, який теж не знайомий з творчістю даного персонажа, не виключаю, що міг почути якісь його думки, які прийшли до мене через треті чи п’яті руки. А міг і не почути. Тому чим більше таких персонажів відкривають, тим здоровішим стає інформаційний простір. Звісно ж його будуть продовжувати слухати, навіть, якщо буде суд і він буде не на його користь — на це core аудиторії його слухачів буде плювати, вони продовжать, так як продовжують слухати тарологів і таке інше. Але інформація від затятих фанів легше фільтрується.

як добре що не користуюсь фейсбуком/тіктоком і взагалі незнаю що це за додік

Що вкотре підтверджує твердження із сусідньої гілки, що в С++ розробників інтелект вищий за середній.

Мнє он нахєр не нужОн ваш інтернет ©

Передивився всі 5 частин розслідування на x3, очікую, що дуже багато шахраїв почнуть активно підчищати хвости. Треба придивлятись до брехуна.

Рослідування схоже на ситуацію, коли новий вчитель заходить в аудиторію та приструняє головного хулігана, перетворюючи хулігана на вигнанця.

Буде цікаво спостерігати за розвитком сюжету далі.

Спартак (Олександр) Суббота — шахрай і брехун

Зате курсова різниця стала низькою, як ніколи

Всім хто захищає або типу «какая разница» хочется побажати що б їх, в разі чого, оперував чувак який купив диплом хірурга у переході.

Або програміст без діплома?

Упс а це і так є

програміст без діплома

Кстати крайне жалкое зрелище.

Можна поцікавитись Вашою думкою, чому саме так вважаєте?
Завчасно дякую

та да, ліпити формочки на сайт і робити людям операції дуже тотожні речі.

В сенсі що програміст може працювати без диплома? Так очевидно може. Чи може програміст працювати без диплома, а при цьому всім розказувати що у нього диплом МІТ з відзнакою, досвід роботи в Гуглі, а от з токенбро він якраз ніколи не стикався взагалі (хоча працював на них три роки раніше)? В принципі може? Але чи хоче компанія брати на роботу некваліфікованого брехуна, який бреше просто в лице на прямі запитання? Певно залежить від компанії :)

Я маю всі дипломи з всіх універів світу і заявляю, що ви не праві

Ви в Україні живете? Сходіть в державну лікарню, там кожний другий такий. Також в мене подруга працює анестезіологом, так вона таке розповідала за хірургів, що ваша психіка не готова таке почути.

Ну так судячи з коментарів багато кому таке ок. Правда чомусь коли до діла доходить, то всі шукають якогось профессионала або взагалі бажають за краще лікуватися за кордоном.

А що вам не подобається? У всіх них є дипломи мед вузів. Що вам ще треба? Це ж для вас основне мірило кваліфікації.

Відкрию вам таємницю. Хірург після універу нічого не вартий. В універі він лише теорію получає, яку можна здобути іншими шляхами ніж універ. Всю кваліфікацію він получає завдяки ординатурі і практиці під наглядом більш досвідчених хірургів.

Інше діло що процес побудований так що нікому твої знання не потрібні і в ординатуру без універа не візьмуть, головне факт проходження універа а не твої реальні знання.

Розкрию вам темницу в університеті також проходять практику. І є певні галузі де диплом маст хев. Дуже сумніваюсь що буде гуд якщо розробкою ядерних електростанції буде займатися чувак який вивчився десь якось сам. Так само і хірурги і ще ряд професій. Якість освіти це трохи інше питання. Якщо у нас вона на низькому рівні то це не значить що можна що б рандомні чуваки займалися лікарською практикою.

Інше діло що процес побудований так що нікому твої знання не потрібні і в ординатуру без універа не візьмуть, головне факт проходження універа а не твої реальні знання.

А как иначе? Открыть приём заявлений в ординатуру всех желающих и каждому устраивать экзамен по всей программе обучения в ВУЗе?

у chatgpt диплому немає, а розумніший за більшість лікарів

Ну бо у нас освіта не ок.

Тільки що на єдиному ефірі показали про нього сюжет і поливали його з чого тільки можна, ссилаюяись що є такі шахраї як мавроді і монтян.

Ще раз, ані розслідування від поліції, немає комісії від профспілки, нічого, лише це відео на 5 годин, де все розслідування — пара скріншотів від ноунейма

Цікаво скільки коштує 20 хвилин в ефірі єдиного телемарафону, сстаття на доу, стільки реклами в інстаграмі, і кому це вигідно? Заради ноунейма стільки зусиль

У чувака підроблений куплений дисер, які ще факти вам треба? Річне судове розслідування в ОАСК яке він також купить? Цілком достатньо 10 хвилин відео з блоку про дисер щоб закенселити його назавжди.

І походу то не ноунейм, хоча я перший раз про нього почув вчора. Швидкий пошук піднімає гору постів де люди тащаться з його виступів (хотів написати стендапів). Сотні тисяч підписників в Ютубі і по розказам ще дофіга в Тіктоку.

У чувака підроблений куплений дисер, які ще факти вам треба?

..

Відредаговано: аргумент в мене слабкий, тому видалив

які ще факти вам треба? Річне судове розслідування в ОАСК яке він також купить?

Угу, наприклад це. Якщо купить, тоді можна буде кенселити. Або ж його посадять. В чому проблема так зробити? Я за розслідування, а не відео на 5 годин де один ноунейм канселить другого ноунейнма і це попадає на доу

Як каже гугл k-s.org.ua/...​psykhoterapevt-psykhiatr : ні на психолога, ні на психіатра не потрібна медична освіта взагалі. Схоже дійсно, що він перейшов якомусь депутату дорогу. І все це «7ми місячне» розслідування повна хрінь. Хоча і не відміняє низьку якість статей Субботи, ну то вже таке.
На психолога колись на курсах готували взагалі.
Співпраця з ОПЗЖ сама по собі теж не є чимось таким, якщо не докажуть шкоду державі — то всім пофіг.
Ну а неетичне ставлення до клієнтів, ну у нас вся сфера послуг така, тому я і ставлю купу негативних оцінок в гугл мапс.

Глянув пост в інстаграмі і коменти, висновок — розборки інфоциган.

Як каже гугл k-s.org.ua/...​psykhoterapevt-psykhiatr : ні на психолога, ні на психіатра не потрібна медична освіта
взагалі.

Цитую статтю на яку ви зсилаєтесь:

> Психотерапевт — може мати як медичну, так і тільки психологічну освіту. Обов’язково пройшов навчання за напрямом психотерапія в одному або декількох методах.

В мене основна претензія що це не стаття а ушат помиїв, які виливають на доу в середу. Наскільки правдиві звинувачення мені малоцікаво. Перетворювати доу на політичну помийку де поливають брудом людину, яка не відноситься до айті це зашквар

> дивиться єдиний телемарафон
> просуває теорію змови

У чувака з професійної тусовочки пригоріло, що він пахає, а в нього не йде, і тут якийсь чєл з підвішеним язиком і придуманими регаліями швидко збирає все те, що хочуть інші, та «чесною працєю» якось не виходить. Пригоріло, насправді, практично у всієї тусовочки, але тільки один зробив щось більше бомбління.

Про поліцію смішно. За що його садити? Консультація психолога нічим концептуально від консультації астролога чи таролога не відрізняється з точки зору закону. Максимум за що можна взяти за сраку, це що він акти наданих послуг не складає та податки не платить з консультацій.

Профспілка кого? інстаграмних психологинь?

Розслідування досить детальне, і той факт що у чувака гпригоріло, не робить його аргументи невалідними, окрім може того розділу з гештальт-терапією, бо типу конфлікт інтересів. Але навіть це автор явно вказав. Але всі притензії можна легко знівелювати фоточкою одного з дипломів. Та сумніваюсь що ми її побачимо.

Ми спостерігаємо класичний приклад fake it until you make it з щепоточкою інфоциганства. Щось з розряду джуну в резюме приписати пару років досвіду роботи, тільки в публічній площині, де твій рейт напряму залежить від твоєї медійності.

Ми спостерігаємо класичний приклад fake it until you make it з щепоточкою інфоциганства

> напасти на інфоцигана за диплом
> диплом не проканало
> напасти за те що він позиціонує себе як психолог хоча він інфоциган
> згадати що напав на нього через те що він інфоциган і проблема що він інфоциган
> намагатися переконати людей які прийшли до інфоцигана що він інфоциган

Ви ж в курсі що люди які дивляться «подкаст терапію» знають що це шоу? І їм в принципі байдуже на це, бо то не наукове шоу а розважальне?

Я правда впершу чую хто це такий, але що далі? Може ще й будуть скандальні «розслідування», що виявиться що і Арестович теж проходимець? Не може бути :)

Ок, почитав про нього, виграв клієнток, заробляє гроші.
А мінуси які?

Уявімо, що до такого «спеціаліста» звернулася ваша подруга чи сестра. Все ще не бачите мінусів?

В мене друг звернувся до ніби порядочної психотерапевта, потім почав змінюватись не в кращу сторону, став сумним, загруженим і пішов в депресію... Сумно

owenmarcus.com/...​work/men-dont-do-therapy

Незважаючи на ілюзію прогресу, те, шо в людини в голові робиться — не вивчено, а часто доступна інформація є або брехнею, або пропагандою або помилкою.
Попсова популярна терапія може реально і серйозно нашкодити чоловікові

З таким підходом подруга може піти до «такого» фітнес тренера, до такого шефа, до такого таксіста, баріста і т.д.
Тоді напевно питання не до «такого» а до подруги. Її ж насильно ніхто не змусив, сама палюбві

Ви чи ваші рідні звернулися до відомого стоматолога, який обвішаний дипломами про вищу освіту, і навіть цілий кандидат наук із практикою в іноземних компаніях. Він похерив вам зуби за ваші ж гроші, але продовжує віщати на всю країну, збирати сотні тисяч переглядів, і шкодити іншим людям. Така аналогія спрацює?(:

Вся сучасна психологія — це витягування грошей у довірливих клієнт_ок.

Саундтрек до кожного виступу Спартака:
youtu.be/3Ux52NngwMM

Не знаю хто він там такий, але я наполегливо ігнорував його діяльність чисто тому що його звати СПАРТАК СУББОТА. Ну не може нормальна людина мати таке ім’я. Схоже що не дарма, а після цього комента, планую ігнорувати його існування і далі.

Технічно, звісно так звати людину можуть. Та це справді виглядає як псевдонім клоуна в цирку.

Все набагато гірше. Він сам обрав ім’я Спартак коли навчався в Драгоманова. Він з родини радянських військових, треба пам’ятати. Батьки назвали його Олександром.

Але його нікнейм/псевдо тобі закарбувалося. А якийсь Іван Панасюк — ні

Я коли побачив, що чувак у тату по всьому тілу ще й качається відразу подумав, що тут щось не так.

Предлагаю свести его с Вероникой Степановой. Если победит — нынешнему правительству нужны такие советники, а то Люсь на все посты не хватает.

Та пропагандистка, теж «доктор психологічних наук». Справжні психологи робили аналіз того, що несуть з екранів ці діти лейтенанта Шмідта, і чітко доходять висновку, що мають справу з класичними соціопатами. Тобто в них психологія злочинця (якраз справжнім робота психолога, зокрема в органах внутрішніх справ та в місцях відбування покарання).

Ой божечки, відсутність корочки від універа, тим більше психолога = немає освіти? Да у мене, хто почитав кілька книжок від авторитетних практичних психологів і підписаний на кілька ютюб і телеграм каналів де народ пре від психології, кращі знання психології ніж у половини випускників психологічних факультетів.

Той факт що ОПЗЖ наймали його для зомбовки народу як і ряд інших організацій більше свідчать про його кваліфікацію як психолога ніж корочка. 95% випускників психологічних факультетів досягли меншого успіху ніж він. 2023 рік на дворі, пора зрозуміти що є інші можливості здобути кваліфікацію ніж сидіти на лекціях в універі. Не говорячи вже про те що тільки психолог може розводити народ і займатися шахрайством.

PS Не фанат ні Пятниці, ні Суботи ). Просто он ці всі наративи що якщо універ не закінчив то все, пропаща людина, в 2023 році, ну таке. Там в інстаграмі є купа псевдописихологів які розводять тьоток, і наївних дівчат, які нікому крім своєї аудиторії в інстаграмі не цікаві, ось там да, ні корочки, ні кваліфікації.

Пятниця норм чувак, він же канібал, зараз модні девіації, був би селебріті взагалі

А професійний психолог в соцмережах якось навіть буденно, як моль на радянському коврі

Проблема не в тому що немає якоїсь освіти, а в тому, що персонаж відверто бреше про її наявність. А також веде по суті лікувальну діяльність, стверджуючи, що він має відповідну освіту, хоча це не відповідає дійсності. Вам було б ок із травмою голови прийти до нейрохірурга, який насправді не вчився на лікаря, і просто провадить сумнівні операції на основі того що начитався в інтернеті?
Ну і плюс купа іншої брехні.
Слухати таку людину знаючи всі ці факти — себе не поважати. Про це і матеріал я думаю.
На додачу цікавий опис про схему отримання кандидатської(:. Класне розслідування ж.

Ніколи такого не було і от знов (гуглити доктор пі)

Вам було б ок із травмою голови прийти до нейрохірурга, який насправді не вчився на лікаря, і просто провадить сумнівні операції на основі того що начитався в інтернеті?

Якщо це відомий в Україні нейрохірург який зробив купу операцій, включаючи очільникам ОПЗЖ та деяким іншим шишкам — прийшов би.

А як ти доктора вибираєш? Перевірив наявність диплому і вперед? Що там люди кажуть, відгуки пишуть, досвід роботи, абсолютно пофіг?

Стаття — просто посібник з логічних помилок і відсутності когерентності аргументації: узагальнення, висновки на недостатніх данних, дихотомічне мислення, апеляція до авторитетів та емоцій.

Це було просто огидно читати, ще б пошукали його аккаунт на порнхабі та подивились, яку парнуху він лайкав.

Чувак робить якісний контент, який допомагає багатьом людят. Якщо хтось сумнівється в його компетенції — нехай спробує вийти з ним на дебати

Щойно побачив, що автор статті — Ілля Полудьонний, що був співавтором чудової книги «Простими словами», дуже здивований... Думаю, тут потрібні дебати

Які дебати? Ви серйозно(:?
Хай чувак покаже диплом психіатра, кандидатську яку захистав 5 років тому, і відповість за купу іншої відвертої брехні. Це ж легко зробити (якщо матеріал містить невірну інформацію звичайно).

Яку взагалі проблему вирішує наявність диплому у нашій країні ? До того ж в нього є диплом від 2021 року, а те що він можливо брехав про свою наукову ступінь на якомусь лендосі — це маркетинг, багато хто навішує собі регалі на лендінгах.

Прикольно як на ДОУ хором захищають шарлатана і третєсортного політтехнолога ригів, ще й неуспішного політтехнолога. Це як правильно називається в психіатрії, «нормалізація»? А, пробачте, я ж не справжній науківець, я просто маленький гвінтік. :)

Так, зайшов сьогодні, і не очікував таке побачити(:. Навіть не знаю як реагувати.

Ботоводство ніхто не відміняв. Цей «психолог» по написав аж 5 статей тут на DOU, де рекламував свої тренінги для ІТ компаній. Натурально як Остап Бендер, що читав «лекції о вреде абортів». А от як у випадку шаховим турніром в селі Васюки, з’ясувалось, що гройсмейстр — липовий, то «Господа, неужели вы будете нас бить ? — О, да ещё как!».

ДОУ підзапустило модерувати форум (і покращувати функціонал також, де блін сортування людське?). Якісь толпи альт-райт анонімусів сидять.

Є кнопка «поскаржитись на коментар», тож ви можете нам повідомляти про все, що здається вам некоректним чи підозрілим, і тим самим допомогти DOU з модерацією :)

Вона не працює, самі спробуйте щось набрати з телефону

Сидіти на доу з телефону — то окремий вид мазохізму на жаль

Ого, люди з «критичним мисленням» схавали черговий #інсайд, цього разу від психотерапевта, який настільки сильно притягає факти, що аж моїм вухам боляче стає. Особливо показовим є, наприклад, пункт 10, де автор статті стверджує, що Спартак не розбирається в термінах. Після чого наводить визначення з вікіпедії, яке... повністю співпадає з тим, що сказав Спартак. Потім автор каже, що це все неправильно, наводить власне визначення і підкріплює його ВЛАСНОЮ ЕКСПЕРТИЗОЮ. Оце я розумію експерт, оце «розкриття злочинів». Ох вже ці «люди з критичним мисленням», реагують на заголовки і потім запускають шакалячий експрес))

Уяви якби ми жили в світі де ботам не довелося б роками спати, щоб вперше якесь рило пропіарити

Міг би й написати щось про айті разок, цкцкцк

ліниві боти пішли, прям якась образа для робораси

Впевнений, Спартаку Суботі дуже треба завести ботів до поста, на якому 4 лайки, це дуже важливо.

Вимагаю дуель арестовіч vs субота на резинових шлангах, і хочу суддю з глибоким декольте до пупа

Пора вирішити хто з них психолог раз і назавжди!

О, у мене схожа ідея, тільки оппонент інший;)

imgur.com/a/wEHhtPb
доречі цю картинку потім арестович сам запостив у себе в тг

Уверен, что после этого скандальчика, поциент станет еще более популярным и успешным.

таке питання, тобто якщо етика передбачає, що не можна спати з клієнтами, то це означає, що клієнти мають якусь слабість чи схильність спати з психотерапевтами ? а якщо це так, то якщо дівчина чи хлопець ідуть до психотерапевта, то ймовірність, що він чи вона в нього закохається підвищена ?

таке питання, тобто якщо етика передбачає, що не можна спати з клієнтами,

не тільки спати, а і взагалі мати будь-які інші стосунки поза робочими, зустрічатися і проводити час разом будь-де поза сеансами. Краще також і тримати дистанцію напр. не переходячи на ’ти’ і проводити сеанси в місцях, які не сприяють більш фамільярному спілкуванню, напр. кафешки і т.д.

клієнти мають якусь слабість чи схильність спати з психотерапевтами ?

ні, основна причина та сама, чому і наприклад патологанатоми/судмедексперти не дають працювати з близькими людьми — емоції будуть заважати роботі

Схоже хтось комусь не відсмоктав, чи не тому...

Кто-то может подсказать как у него стрижка называется? Хочу объяснить в парикмахерской что хочу такую же.

По боках і ззаду від нуля, зверху ножицями :) Сьогодні якраз так же постригся. No connection :)

Ця зачістка називається Гітлерюгент poradum.com.ua/...​-foto-zi-vsix-storin.html Стала популярною саме в дитячій нацистки організації, яка косплеїла комсомол — гітлерюгенті. Стрижка була примітним знаком по типу піонерного галстуку. Як і на Hugo Boss (хоча зараз це швидше Італійсько-Турецка фірма) мода на зачістку не пройшла. Навіть хлопці євреї стриглись :)

Класс, спасибо, я аж зиганул. Значит меня неосознанно к правильному тянет.

дай просто фотку перукарю

Дуже хочеться послати всіх на@ер хто «а яка різниця що там сказав якийсь блогер?». Якщо ви настільки обмежені, що не розумієте в чому кривда від псевдопсихотерапіі, що люди можуть ретравматизуватись потрапивши до рук шахрая, пропоную піти зробити пластичну операцію у кахельшика.
Якщо тут люди настільки обмежені, що не знають яка мета психотерапії, що це взагалі таке, про що мова? Ідіть і читайте наступний топік і не паритесь писати коментарі.
Спартак Субота шахрай, що видавпв себе за лікаря (психолог — це медична спеціалізація). Ви дійсно не усвідомлюєте в чому проблема? Що він міг просто скалічити ментально своїх клієнтів?
Людина, що не має відповідної медичної освіти, надавала медичні послуги. Крапка. За це має бути кримінальна відповідальність.

доречі повністю погоджуюсь, я якось в метро парою фраз з людиною обмінявся і травма залишилась травмуюча, так це був навіть не медичний співробітник, на вигляд звичайна така роботяга, уявіть яку шкоду може професіонал заподіяти.

Якщо тут люди настільки обмежені, що не знають яка мета психотерапії, що це взагалі таке, про що мова?

Вітаю, ви на форумі розробників. Тут є люди, які не відрізняють психологію від психотерапії. Тому що це форум розробників.

За це має бути кримінальна відповідальність.

Ну так звертайтесь в прокуратуру. До чого це на форумі, якщо ви не звернулись у прокуратуру, не довели вину і називаєте людину злочинцем без рішення суду. Призумцію невинуватості скасували?

Зверніться в прокуратуру і якщо суд постановить попри докази, що не бачить складу злочину, то можна обговорювати. Чи в нас не правова держава?

Це називається надавати розголосу. Ви некоректно додумали мій досвід.

Розголосу надають коли треба щось щ цим робити. Коли дівчину зґвалтували, а гвалтівника випустили через місяць. Коли поліцейські підкинули наркотики і їх намагаються відмазати. Коли хочуть протягнути закон, який потрібен декільком бізнесменам і це треба розслідувати.

А тут нічого не роблять, як я зрозумів. Просто кричать, що хтось шахрай, але не йдуть в поліцію. Як це виглядає?

ДОУ це майданчик для розголосу? Не знав.

А послугами психотерапевтів користуються не тільки психотерапевти :) і програмісти в тому числі. І не тільки програмісти (які теж сидять на цьому форумі).

Це не відповідає, чому середній програміст має знати різницю між двома. Ви б краще пояснення написали, а ніж ото все що ви робите...

Між іншим не поодинокий випадок. Оцей шахрай «доктор Пі» взагалі видавав себе за неірохірурга та робив операції на мозку uk.wikipedia.org/...​люсарчук_Андрій_Тихонович За його «консультацій» померло дві людини. Так само табачник йому ще регалії присвоював. На жаль з такими докторами і кандидатами наук як януковичь та ківа, у нас догматика проникає на усі рівні суспільства.

Шо там по війні, нема ретравтимізації?
Життя бентежне. Кривди в світі мільйон і маленька вагонетка.
Хай Спартак кривдить там своїх клієнтів, але популяризує психотерапію в масах, щоб люди ходили до дипломованих спеціалістів.
Хоча на мою думку знайти гарнога психотерапевта, та ще задача. Бувають такі дипломавані спеціалісти з купленими дипломами, що не допомагають, а шкодять. Шо по ним?
У нас багато за що має бути кримінальна відповідальність, як от за смерті новонароджених в пологових будинках, але віз і нині там.
Я щось не чув щоб була ДОВЕДЕНА кримінальна відповідальність ЗА НЕЯКІСНУ ПСИХОТЕРАПІЮ.

А там усе прораховано. zakon.rada.gov.ua/laws/2341-14#Text

Стаття 138. Незаконна лікувальна діяльність
Заняття лікувальною діяльністю без спеціального дозволу, здійснюване особою, яка не має належної медичної освіти, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого, -

карається виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Отримати може максимум умовно до двух років, за цією статтею. В окремих випадках, скажімо суєцид — до трех років. За підробку диплома (якось же був отриманий науковий ступінь), теж максимум до двох років умовно. Чому власне і розвилось така велетенська кількість «коучів», в разі чого то «коуч» — а не психолог і тим більше не лікар психотерапевт. Тобто ніби і не кримінал. По 190-й за дрібне шахрайство теж максиму, до трех років умовно. По суті шахраї не дуже то і ризикують. Стати за лоток на базарі завжди можна і без умовного строку і з ним. Так навіщо ставати одразу якщо можна зробитись коучем? Як там — «Воля без грошей — гірша за тюрму». Тим більше, що як не дивно вони і справді часто використовують справжні медичні практики, як і справжні психологи кажуть займатись хоббі, наприклад малювати.

Відколи освіта в нашій країні є критерієм професійної компетентності ?

Для девів може й не треба, а до лікаря без освіти я б все одно не пішов би.

Психолог — це не медична спеціальність. Ті, хто її отримав не є лікарям. Лікарем є психіатр. Психолог не лікує, психолог не радить.

Так він же ж (уже) коньдидад! Як можна казати, що у нього немає такої освіти?

пропоную піти зробити пластичну операцію у кахельшика.

У нас вже коміка вибрали, дякую :)

В Америці, взагалі Дональда Трампа вибрали, який на телебаченні звільняв запатентованою фразою. В цьому сенс демократії. В федерації обирають путлера з путлера, а в Сирії — «президент» в третьому поколінні. У Північній Кореї — ген. секретар з чуйхе так само в третьому поколінні.

Нам пофіг тому що ви самі написали — за це повинна бути кримінальна відповідальність. Чого всіх криміналів розмусолювати? Їх дуже багато. Серед блоггерів дуже багато. Навіть якщо освіта є — розкрутити блог правдою майже нереально, потрібен хайп, щось таке, чого не очікували и начєбто знаєш тільки ти

Не розумію на чому хайп?
Ну він як і мільйон інстациганів розводить людей? В чому новина?
Послухав пару його подкастів, доволі нормально і адекватно популяризує психологію, завжди зазначає, що не дипломований психолог.
В чому небезпека? Інфоциганство?
Написав на доу брехливі регалії?

він зазначає що він
1) Дипломований психолог
2) Дипломований психіатр (потрібна медична освіта)
Тобто це шахрайство від тіпа на 500к підписників в ютуб

Таких в том же инстаграме вагон и тележка

Незаконне надання послуг психотерапії. Сексуальні відносини з клієнтками. Викривлення фактів професійного досвіду.
Продовувати?
Хірург, що оперує, насправді не хірург — це Ок?

Сексуальні відносини з клієнтками.

Тобто він їх гвалтував чи вони домовились що це ок?

Це не дозволено професійною етикою психотерапії.
Питання?

https://usp.community/documentation/40-etychnyy-kodeks#:~:text=%D0%9F%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%20%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B2’%D1%8F%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D1%96%20%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%20%D0%B2%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8,%D1%83%20%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%96%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%96%20%D0%B4%D0%BE%20%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%97%20%D0%BE%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82%D0%B8.

> 12. Порушення етичних положень
Етична комісія УСП розглядає скарги та апеляції згідно до процедури, встановленої в «Положенні про розгляд скарг та апеляцій».

Перегляньте цей пункт, якщо є докази — апелюйте до комісії і нехай комісія розглядає та робить висновки.

Нащо це на форумі розробників я хз

Але тоді ти потрапиш в тюрму, за підробку документів. Якщо звичайно це не просто копають на тебе бруд для хайпу

Ну так, у нас ж реформована судова система, якій цілком можно довіритись і яка ніколи не дає збоїв.

Може тоді їх спочатку закенсилити і щось з ними зробити? Я за, давно пора. Після чого взятись за цього спартака. Чому це не робим(

Так робіть. Або не робіть. Ваше право. Так само як і у всіх інших є право вибирати, що їм робити, а що ні.

Так робіть. Або не робіть. Ваше право. Так само як і у всіх інших є право вибирати, що їм робити, а що ні.

Відповідь. Або не відповідь. Нульовий посил.

Я так і не зрозумів нащо це на доу. З коментів зрозумів що чувак який його поливає = його прямий конкурент. Я б зрозумів якби це були політики, вони майстри кидатись какахами. А це два псевдопсихотерапевти. При чому поки накидував лише один.

Завжди можна не читати. А вказувати людям, що треба робити і в якому порядку — дивно, але то ваше право.

Не зовсім. Підробка документів то одне, п***абольство то інше. Якщо ти кажеш що психіатр, але предоставляєш тільки психологічну консультацію, і при цьому даєш акти від ФОПа, юридично тобі нічого не буде. Бо психолог то не медицинська тєма. Тим паче, освіта психолога з педінституту то справжня. Якщо у нас не саджають ворожок, священників та тарологів, його тим паче нема за що.

От якби він виписував рецепти на антидепресанти, це вже була б інша справа. Але Спартак хто завгодно, та не дурачок, і я дуже сумніваюсь що він таке робив.

Тобто нема складу злочину. Я взагалі тепер не розумію в чому прикол. Це усе дуже дивно виглядає

Та що не понятно, чувак придумав собі регалій щоб бути авторитетним авторитетом. Потім почав монетизувати це, але не професійною діяльністю, а медійною.

Щось з розряду військового експерта Жданова. Чи служив він? Так. Чи розбирається в тому що відбувається на війні? Та ніхєра, він в армії в нульових сидів і війну точно так же як і всі по телевізору дивився і дупля не відстрілює що таке воювати, а не служити.

Чи можна посадити людину за те, що вона некомпетентна в питаннях, на які відповідає на камеру?

...

Тобто будем канселети через те що він інфоциган. Я правильно посил зрозумів?

Я не те що проти. В мене більше питання до чого тут доу і ці два клоуни?

Ну, цей інфоциган і на dou ходить, статті пише.

хм. хммммм. Я думав що це було хз коли, а це було в 2022. Популярними статті не назвеш, якщо бути відвертим. Не найпопулярніша жертва а стільки шуму

Андрюш, в ситуації з психотерапевтом сексуальні відносини:
1. За відсутності домовленості — Не Ок
2. За наявністю домовленостей — Не Ок.

відчувається якась мікроагресія, чому ви применшуєте імя Андрія ?

Дивіться вище. Якщо зґвалтував- нехай прокурор розглядає справу. Якщо все за домовленістю — Етична комісія.

Вивішувати це на доу замість того, щоб використовувати закон, який і повинен за таке притягати до відповідальності — це дикість.

Андрюш

Для вас на Ви

Так він наче не дипломований психотерапевт :)
То за наявністю домовленостей буде ок? Чи як?

Сексуальні відносини з клієнтками.

Це де таке в статті? Ви ж не просто заголовок інтерв’ю Іванову прочитали, сподіваюсь? :)

youtu.be/ObRbEN1ZyYY
З 37 хвилини і до кінця. Насолоджуйся.

Тобто те, що якийсь ноунейм розказує іншому ноунейму, що до нього прийшла якась дівчина нібито від Спартака Субботи і розказала, що з якимось з попередніх психотерапевтів (можливо навіть не Спартаком) у неї ніби були «роматничні-сексуальні» стосунки уже щось доводить?

Далі якась Анна розказує про свій негативний досвід роботи з ним. Знову ж нічого конкретного про якісь сексуальні стосунки. Ну можливо не дуже хороший він психолог сам по собі, але це ж не робить його шарлатаном.

одна бабка сказала. А навіть якщо так, то не заздріть. Секс за згодою обох сторін це чудово. Дівчата хотіли, він хотів — всі все отримали.

Якщо ти учасник медичного руху який в статут собі прописав не спати з пацієнтами то треба не спати з пацієнтами) але розслідувати чи таке було тоді повинна Етична комісія як вказано в статуті, а не рандоми на доу

Краще б узялися за тих, хто всякі бади і подібне гівно продають. Психолог навіть тричі шарлатан не принесе стільки поганого, щоб над цим так пітушитись. До того ж, що він розводить людей на бабки, як багато українських інстаграм інфлюенсерів з мільйонною аудиторією я не помітив.

Ось вам наприклад екземпляр з українським громадянством, яка продає «лохам» криптокурси, має історію роботи з бізнесами із рашки і в той же час, яка перевзулася на типу патріотку з початку війни — www.instagram.com/alana_venum У людини на хвилину 4 млн підписників і навіть розслідувань на години не треба, усе і так на виду :)

Давайте краще такими займатися, а не мілкою рибьохою по типу Спартаків Суббот.

Ну десь зазначає в документах, в ютубі він зазначає, що не науковець.
Шахрайство виникає коли він надає приватні послуги своїм клієнтам, і то не факт. Треба дивитися договір про надання послуг.
Таких інфоциган мільйон, і там розводять на реальне бабло на гівавеях, таро, гаданнях і тп. Не чув такого про Спартака/чи хто він там.

У мене тільке одне питання: нахуа це на форумі ДОУ?

бо він тут писав статті і був запрошеним зіркою на доу відосі

І що з того? Хочете приєднатись до хайпу і тут? Доу у нас вже медійний форум?

взагалі то да, медійний форум) З приводу приєднатися до хайпу — хз про що ви, розпишіть конкретніше. Моя мета — щоб видалили статті шахрая, ну і обговорити просто, бо це нечастий випадок

Шахрайство — кримінальний злочин, судом це ще не доведено, є лише дуже вагомі мотиви до підозри у шахрайстві. Тобто вимагати звісно можна, але в правовій державі спочатку треба рішення суду.

Так нема шахрайства, є брехня. Шахрайство буде тільки тоді, коли він почне надавати медицинські послуги без медицинської освіти. Послуги психолога != медицинські, і освіта психолога у нього є. Прибрехати що в тебе також є ще й медицинська освіта, наукова ступіть та інші регалії, зробити на цьому медійнісь собі типу піднімає рейт, але в цілому, юридично пред’явити нічого.

За брехню, в загальному, не саджають. Для цього й потрібен інститут репутації.

Психотерапія не медицина? Саме тому я й кажу що цій темі не місце на доу. Люди не знають різниці між психологією і психотерапією і які це має наслідки

З фрази «Адміни, буде реакція?»

Ахахаха кекнув

як мінімум можна видалити його статті на доу
що смішного?

Статті справно приносять трафік, покази рекламних банерів. А те що шахрай.. Всім пофіг.

Заодно і вашу, а то суть прохання вашого тягне видалення і вашої статті на мою думку, бо контекст схожий.

вау, пасивна агресія. ОК, зрозумів, більше відповідати не буду

Прошу ярлики не вішати, мені просто дуже дивно бачити в форумі IT комюніті, пости з інстаграму та мас-медіа, тут половина не знає хто це. І тому ваш пост ( до речі без контексту, було б непогано його додати, а не просто лінки ), виглядає купленим, перепрошую за відвертість ( це ви також можете помітити по комментарям ). Як би ви хотіли видалити статті, ви повинні написати адміністрації сайту, як зазначено в правилах його користування, а не з претензією щось писати типу «Адмін, буде реакція?».

Статті варто залишити, як історію, але варто додати текст з попередженням.

Або ж замовити перевірку тексту у фахівця з перевіреним дипломом.

«Спартак Суббота» персонаж все-таки медійний і досить-таки успішний, великим психологом/психіатром ніхто з критичним мисленням його і не вважав. Інша справа, що в «розслідуванні» багато чого притягнуто за вуха. Та й в загалі в українських реаліях на будь-яку публічну людину можна і не таке накопати.

Цікаво скільки коштувала ця заказуха і хто є бенефіціаром. Автору «його б упортсво та в потрібне русло», далеко ходити не треба — певні персонажі з офісу і команди президента. Які, на хвилинку, набагато більше впливають на життя країни, ніж улюбленець певної категорії жінок Спартак Суббота.

Автор працює і розбирається у сфері психології, тому і розслідування робив там де в темі. І про мотивацію свою цим займатися також написав. Тому тут все абсолютно логічно, і шукати якогось таємничого «бенефіціара» думаю немає сенсу(:.

Ну поки ніхто інший не виклав відео на 5 годин з аналізом дипломів автора, то наскільки він розбирається сказати не можу :)

Все, що бачу те, що автор гештальт спеціаліст, а на них Спартак Суббота часто накидує, просуваючи КПТ.

З особистого досвіду походів до психолога в певний період життя можу сказати, що скоріше гештальт-спеціалісти — це шарлатани, тому що до одного такого ходив декілька місяців, заплатив купу грошей і нічого толком не з’ясував. У той же час, коли пішов до КПТ психолога, то розібрався з багатьма запитами уже на першому прийомі, так як КПТ — більш практичний підхід і насправді націлений на результат, а не на те, щоб ходити до психолога роками. І фішечка ще, що КПТ психолог був істотно дешевший.

Ну поки ніхто інший не виклав відео на 5 годин з аналізом дипломів автора, то наскільки він розбирається сказати не можу :)

Відео я не дивився, читав статтю. Автор прямо там і показує свій диплом, а також спосіб перевірити його онлайн. Субота міг би тим же самим способом пошарити з усіма свої дипломи, але відморозився.

автор гештальт спеціаліст

Тут же питання не в особистості автора-розслідувача, а в фактах. Як після їх оприлюднення і невнятної реакції Суботи можна його далі слухати — хз.

Мені не настільки цікава особистість Спартака Субботи і Іллі чи як його там, щоб тратити свій час на такі нісенітниці. Я просто сказав свою суб’єктивну думку, що підкріплена особистим досвідом.

До того ж матеріал здається явно замовним, зважаючи як його підняли в один раз усі ЗМІ, при тому що кожен другий в коментарях питає «а хто це?». У подкаст терапії всього декілька сот тисяч підписників на Ютубі, прямо викрили селебріті, якого знають тільки тіктокери.

Особистіть не цікава, але:

на них Спартак Суббота часто накидує, просуваючи КПТ

Я наприклад цього не знав, бо не дивився і не читав його(:. Те ж стосується і взагалі участі в цій темі.

усі ЗМІ

Це які? Я не бачив на НВ чи Кореспонденті наприклад. В соцмережах понеслося, так, але це не ЗМІ.

Розслідування поводив не професійний слідчий, без освіти слідчого. Тому власне — до самого розслідування існують відповідні питання. Разом із тим, матеріалів щодо підозр у шахрайстві придостаньо.

Це ж Психотерапевт написав , це що розправа з конкурентом ?

У меня знакомая прошла курсы какие-то по психологии и в инсте пишет пафосные посты и наверное кого-то консультирует (если есть кого).
Вообще это всё псевдо-науки, так что брехун или не брехун, то такое уже.

И статья заказная, в здравом уме никто не будет это всё расписывать или на 5 (!) часов делать расследование какого-то блогера

И статья заказная, в здравом уме никто не будет это всё расписывать или на 5 (!) часов делать расследование какого-то блогера

Яскравий приклад моменту, коли тобі за 40 і ти відірваний від реальності та не знаєш, чим живуть підлітки та які в них кумири 😂

Ось так воно завжди, вчора в нульових ти читаєш жж лєбєдєва та варламова (або когось іншого, неважливо кого) і в курсі всього, що відбувається в світі, а сьогодні пишеш «ніколи не чув про одного з найвідоміших тік-ток персонажів України», якого знає кожен підліток або молода особа твого віку тих часів. І тут в коментах половина таких.

Це по дідівськи дуже смішно.

Давай показывай, где написано:

а сьогодні пишеш «ніколи не чув про одного з найвідоміших тік-ток персонажів України»

Я знаю, кто такой Спартак Суббота и больше тебе скажу, периодически даже на фоне он что-то рассказывает (женщина любит послушать).
А слово «какого-то» в контексте что он блогер (по тематике психологии), а не политический деятель. Давай на каждого второго теперь расследование по 5 часов делать.

Ти так кажеш ніби в Україні розвинена тік ток культура. Сорі, ніт. Враховуючи що її репостять всюди де саме ця людина була (а не всюди де це цікаво) це просто заказуха. При чому ще й так собі по якості(

Ти так кажеш ніби в Україні розвинена тік ток культура. Сорі, ніт.

Дайте визначення «тік ток культурі», бо зі свого досвіду знайомств з людьми віком в районі 20-24 роки та з їх слів, в ньому, узагальнючи, сидять всі (особливо молодші двадцятирічного віку).

Наприклад, це признак розвиненої в Україні тік-ток культури чи ні, де відео займає 30 секунд, має 1.5М переглядів та 122К вподобань від підлітка, котрий просто фоткає дівчат в Києві на максимально відкриту діафрагму?
https://www.tiktok.com/@vas.photo/video/7166631478401518853

Судячи з дати початку навчання в КПІ Андрій мій одноліток. В моїй бульбашці плюс-мінус мого віку абсолютна більшість тіктоком не те що просто користуються, але його і ведуть. Не те щоб я це дуже підтримував, зважаючи на зв’язки компанії з китайським великим братом.

Тому дуже дивний висновок від нього. Соррі, але є підозра на ноулайферство. А те, що виглядає як заказуха — то факт. Ну або спроба «ноунейма хайпонути на відомому імені».

Тому дуже дивний висновок від нього.

відповів вище. Вести можна що завгодно. Проблема в тому що це як вести інстаграм або аккаунт у фейсбуці, а не щось серйозне. Вести аккаунт у тік-ток майже настільки ж рівноцінно як вести канал у ютубі, але не в Україні.

Я взагалі не розумію, як можна знати всіх оцих блогерів, кількість яких вимірюється сотнями, якщо не тисячами. Щодо ноулайферства тут є інша сторона медалі: можливо, людина якраз живе реальним життям, тому й не в курсі про тренди інсти, тік-току тощо. Підозрюю, що нічого важливого вона при цьому не втрачає.

Щодо ноулайферства

Ноулайфер, якщо не ходиш на вечірки і в клуби, фє

Ноулайфер, якщо тільки займаєшся навчанням

Ноулайфер, якщо дивишся аніме

Ноулайфер, якщо не приймаєш наркотики

Ноулайфер, якщо граєш в комп’ютерні ігри

Ноулайфер, якщо не граєш в комп’ютерні ігри (Південна Корея, бум старкрафту і ЛОЛ)

Ноулайфер, якщо сидиш на ютубі (2010)

Ноулайфер, якщо не знаєш що таке ютуб і не блогер(2014+)

Ноулайфер, якщо не дивишся аніме (2020+)

Ноулайфер, якщо %вставити_те_що_ОП_вважає_ноулайферством%

Не зважайте уваги. Сноби завжди будуть шукати способи відділити группу людей, щоб вважати себе кращими за інших

відео займає 30 секунд, має 1.5М переглядів та 122К вподобань від підлітка

нубські цифри для вірусного відео, плюс в нього в середньому 30к переглядів (якщо виключити 4 вірусні відео) на данний момент 63.6K «Слідкувачі» і останнє вірусне було пів року тому

на ютубі шортс набирають більше переглядів, при тому що шортс не таргетна платформа для ютубу

але щодо мого вислову, то я мав на увазі порівняння між «У мене 100к підписників на ютубі» і «У мене 150к підпісників на тік-тоці». Кому з двох ви б доручили рекламувати ваш продукт?

пс: тупо стирена ідея американського фотографа з ютубу( Ще й не дуже якісно

Google давно зрозуміли, що справа не у кількості — а у якості, реклама надається таргетовано. Тому велика аудиторія, та велика аудиторія потенційних покупців, що формує воронку продажів це не одне і те саме.

Таргетована аудиторія є у таргетованого контенту. У нього аудиторія та сама, що дивиться на котиків і робить «мімімі». Тобто не таргетована. Якби це був канал про побудову дронів з такою кількістю переглядів — можна було б щось про це говорити. У нього ж аудиторія чоловіки 14+?

Не маю жодної уяви про його аудиторію. Психологічна теорія, каже що масована пропаганда легко робить із девіантної поведінки — соціальну норму (я звісно не лікар і не психолог і за це не ніколи не братимусь, як і за хімію наприклад, та усе ж базові основи наук треба знати). Саме тому, після «якісної обробки», люди якись час вірять різним Кашперовскім та Лені Голубкову — який з екрану, де виступав Іллічь з зверненням від партії — сказав купити акції. І це замість здорового глузду. Тому скажімо їдуть на загарбницьку війну в Україні, бо так із зомбоящіка їм сказала скабеєва та шапіро-солов’єв.

як це відноситься до того, що я сказав? Це чатжпт відповідь писав?

Яка аудиторія в каналу «психолога», в якого нема відповідної освіти інтернатури та практики ? Що такій аудиторії можна відповідно рекламувати ? Ну може «пізнати смак життя» взяти усі свої кошти — зіграти в рулетку, з посиланням на сайт казіно чи ставок на спорт, або «інвестувати» в МММ і т.п. Нажаль, в серед українців така аудиторія усе ще може бути доволі великою.

зіграти в рулетку, з посиланням на сайт казіно чи ставок на спорт, або «інвестувати» в МММ

Він таке рекламував?

Судячи з тієї статті він співпрацював з опзж

Це означає, що він рекламував ще більше лайно. А якщо людина один раз просувала лайно, то це означає, що моральних стопів у неї нема і вона може просунути і інше.

...

Це не відповіло на моє питання, тому рахую як ніт.

Опзж то зашквар, з цим ніхто не сперечається. Але не чув щоб його критикували за те що він за війну або мовчить про неї. Або підтримував опзж після «зриву масок». Чомусь критика іде на все підряд. Виглядає як заказуха. Чи вам не виглядає?

«Зрив масок» опзж відбувся ну дуже давно, їх ще зривали у 2004 році. І цей Спартак просто не міг цього не знати, так як він на українській правді писав політичні статті до того, як вписався в опзж. І звісно він не міг не розуміти, що війна у нас почалась у 2014 році (будучи «політичним психологом») і що він підтримує тих, хто ту війну роздмухує. Тому і кажу, що він цілком усвідомлено рекламував речі, які гірше того лайна, про яке ви питали.

У нас повно людей які підтримували опзж, така вже Україна. Виправте мене, якщо не правий, але він допомагав донатами і виступав проти війни, навідміну від багатьох колишніх опзжшників. То чому саме він і чому зараз? Чому на наступний день після релізу відео воно потрапило всюди + на телемарафон? Чому ніхто не відповідає на ці питання а замість цього порівнюють його з мавроді або кажуть що він з опзж? Це вже не кажучи, що ніхто не перевіряв «докази» з відео. І ніхто не звернувся у поліції. Це все тхне.

Так у нас були люди які за них голосували. Але є різниця між тими, хто голосував за опзж і тими, хто переконував за них голосувати. Субота був якраз серед тих, хто переконував. І будучи «політичним психологом» він просто не міг не розуміти з ким він зв’язався. Чесно, я не знаю, заказне це чи не заказне. Чи воно потрапило в марафон, тому що завірусилося і вони хайпують, чи це якийсь зговір масонів проти цього персонажа. Але це не має значення, так як це нічого не міняє.

В тому відео чітко видно, що Субота в 2022 році говорить, що він в політиці повний нуль, а тому не розумів, куди вляпався, а далі дають лінки на статті на українській правді і на інших ресурсах, де він за декілька років до того писав політичні статті представляючись «політичним психологом». І ви самі можете це перевірити, просто перейшовши по цим лінкам. Тут очевидна брехня. Так само там далі йде така ж сама брехня про його кандидатський статус, яка теж так само просто перевіряється. Цього вже достатньо, щоб зрозуміти що це чорт. Причини (благородні чи ні) з яких його виводять на чисту воду ніяк не змінюють наданих фактів.

Але є різниця між тими, хто голосував за опзж

Валідний аргумент

В тому відео чітко видно, що Субота в 2022 році говорить, що він в політиці повний нуль, а тому не розумів, куди вляпався
представляючись «політичним психологом».
Тут очевидна брехня

Це так не працює, але інших аргументів достатньо щоб сказати, що він не білий і пухнастий. Є різниця між корисним дурнем і ворогом.

Аргументи з дипломом мене не вразив, опзж — зовсім інша справа. Моя проблема в тому що при таких вкидах завжди вкидають 90% правди і 10% брехні. І чомусь роблять через публіку а не поліцію, хоча якщо аргументи правдиві — то поліція його заарештує. І мені не подобається, коли відбувається щось, що так сильно тхне. Я за те щоб почати розслідування і вже спиратись на перевірені аргументи. Тому

Причини (благородні чи ні) з яких його виводять на чисту воду ніяк не змінюють наданих фактів.

Не аргумент. Невідомо де вони збрехали. А проводити власне розслідування в мене не вийде — не має кваліфікацій.

Ви так вірите у нашу поліцію? Похвально. Тільки чомусь та поліція нікого з опзж не заарештувала. Будете після цього опзж відбілювати? Знову ж таки, є дата, коли він говорить, що в політиці він повний нуль. І є купа політичних статей, які були написані ним же до того, коли він це сказав. Є дата, коли йому дали кандидата і є купа статей і відео опублікованих до того, де він говорить, що він є кандидатом. Це є факти які супер просто перевіряються. Кожен їх може перевірити хвилин за 5 при бажанні. Чи тягне це на кримінал — я не знаю. Але це говорить про те, що людина м’яко кажучи недоброчесна і ознайомлюватись з контентом, який вона продукує, не варто.

Це є факти які супер просто перевіряються. Кожен їх може перевірити хвилин за 5 при бажанні. Чи тягне це на кримінал — я не знаю

чи тягне це на статтю на доу і полив помиями в єдиному телемарафоні?

Чи тягне на статтю на доу — ну судячи з кількості коментів — тягне. Чи тягне це на телемарафон — можливо, тема хайпова. Але загалом сам той телемарафон — жахливий продукт, який важко ще більше зіпсувати. Медведчук мемний, але він там не один був.

Тільки чомусь та поліція нікого з опзж не заарештувала.

я хз за поліцію, але медведчук в кайданах і досі мемний

Та тут статтю розслідування читати не треба. Зустрічав його допис на dou. Зайшов на профіль — ого цілий директор якогось там інституту. Заходжу на сайт — ні данних про акредитацію, навіть нема юридичної адреси (просто вказано Київ, Україна).
Ну все зрозуміло. Яких тільки фріків сюди не заносить. Можна далі не продовжувати

В О’генрі «Благородний жулик» цей метод дуже чітко, описаний. А як «шамана, адепта сьомого храму доказової психології» викрили, то приходе напарник. Такий самий «детектив Шерлок Холмс» і «здійснює громадянській арешт», після чого обидва счезають залишивши ошуканих лохів чекати із пустими руками.

Не пускайте в свою душу малознайомих людей.

Додав лінку. Ті хто знають тіпа — ті прочитають, там просто відос на 5 годин і стаття на півтора кліометра, х3 шо найважливіше вставити в пост

А крім інстаграму якийсь формат є? Чи це навмисно?
(тільки не розказуйте про посилання в останньому кадрі.
мало того що дурний формат, так і логіну вимагає)

Да, соррі, не подумав
От стаття: svidomi.in.ua/page/spartak_subbota

А крім інстаграму якийсь формат є? Чи це навмисно?

Зараз майже всі скандали або цікаві пости починаютсья в Інстаграмі, так як це основна платформа комунікації в контексті «поширення простині тексту» в Україні серед людей віком 20-35 років, так як дотіктокова молодь з блокуванням Вконтакте в свій час мігрувала в Інстаграм і підросла. Інстаграм незручний для такого (текст посту та карусель з картинок), проте інших платформ не існує, окрім проектів, як «свідомі», котрі продублюють це на власний веб-сайт в більш читабельному та зручному вигляді.

Зара твіттер ще додав функцію довгих постів

Я теж про цього типа вперше почув сьогодні.
Хз,хто там шахрай,а хто жертва,такие синхронний накат з усіх сторін схожий на якусь заказуху

так проігноруйте просто

Заказуха 100%. Цікаво кому він наступив на п’яти.
Судячи з посту в інстаграмі накидують все що накопали і дивляться, що зачепить людей. Олександр Рубан навіть зробив свій перший пост заради цього. Smh

Редаговано: не перший, не так цифру дивився

цікава конспірологія, але це не перший пост (можете перевірити)
imgur.com/Oon4H1F

Статті 1, топіки 3. Не на ту цифру подивився, ваша правда. Все одно дивно

Я ніколи не чув про цього індивіда. А тут як з відра помилося з усіх боків. Вєе і на доу

У нього просто статті на доу і він був на youtube-каналі доу (більше години).
Тому тут це релевантно

Мабуть ти рідко на доу буває, тут є його топіки

А Юру Федоренка мало не заканселили за неґречність із тим паном :)

Психолог-шахрай.
Ніколи такого не було і от знову.

Такого масштабу останнім був Слюсарчук)

Таке відчуття що я в іншому світі живу, я вперше це ім"я взагалі чую.

Он что-то тут на доу постил периодически

Постять всюди + перший коментар від Жука (автор італійського.айті) = заказник стаття. Звичайно відчуття що щось не так. Бо щось не так. Порох мало платить, боти вже беруть фріланс роботу

перший коментар від Жука (автор італійського.айті)

Доповідь за наклеп.

Не хочеш такої слави — зміни нікнейм

Блазню, змінюй своє ім’я та прізвище.

Назвався як головний постер щ італійського, а блазнем називаєш мене

Ок, живи в ілюзіях

А я зустрічався особисто. Рідкісне мудило. Хотів, щоб йому розробили якийсь софт, дешево і сердито. Після перевірки репутації відмовився, і він почав бикувати.

Які часи такий Кашпіровський.

В дитинстві, пам’ятаю, коли совку наставав кінець по телевізору показували Кашперовскького який — «Даю установку!», та такий собі Чумак, «заряджав воду». І люди цей відвертий антинауковий шаманізм та бред дивились, і багато хто навіть у це вірив після усіх наукових матеріалізмів і т.д. Потім Леня Голубков, із акціями МММ «Я не халявщік, я партнер!». Бо центральне телебачення не могло брехати як і радянський уряд. Скільки років пройшло, а методи шахрайства усі ті самі. Астрологи взагалі із шумерської епохи практикують.

В кацапів ще не так давно була максимально нашумівша інфоциганська «Бизнес Молодость». В Україні теж пробували їх скопіювати, але наче не так зайшло, як хотілось.

Інфоциганщіни та тренінгів з успішного успіху, нажаль всеодно вистачає. Якраз по справжнім інфо-продуктам це б’є як кувалдою.

Підписатись на коментарі