Мобільні ремонтні майстерні для ЗСУ

Це досить серйозний допис, але спочатку...

(режим «хлопчик з іграшками» — включити) Там все таке прикольне! Там такі дир-дир-дир станочки, там такі мімімі верстати, там викрутки та ключі, там мечики, зварювальні апарати та спеціальні шафи! (режим «хлопчик з іграшками» — вимкнути)
Техніка ламається. Вона ламається як у тилу, так і на фронті. Вона ламається і в новому стані, а як вона ламається коли техніці багато років — ну, не мені вам пояснювати. І треба лагодити. Робити оперативно, тут і зараз, поряд з полем бою. Зварювати те, що розірвалося, виточувати необхідне, відкручувати та закручувати, а потім все густо затягувати синьою ізострічкою.
Мені зараз сказати, що в довгому списку того, що зараз не купує Міністерство оборони (так, тут може бути 100 000 причин) знаходяться і всі гайкові ключі, станки та верстати, інструменти та компоненти? Мені зараз сказати, що відсотків 70 потреб закривають самі ремонтники зі своєї зарплати, а решту привозять волонтери?
Поки що — 10. Поки що ми хочемо зробити 10 батальйонних мобільних ремонтних майстерень.

1️⃣ Два місяці ми потихеньку купували всі компоненти системи, замовили виготовлення спеціальних меблів, чекали на постачання специфічних інструментів. На це витрачено 2 487 725 гривень, половину, як завжди, сплатив Порошенко. Рахунки повністю закриті, товар повністю отримано.
2️⃣ Для цих майстерень ми підготували 10 вантажівок DAF 45.150 — викупили, доставили, відремонтували, перевзули колеса. На це пішло 5308750 гривень, тут знову половину сплатив Порошенко.
3️⃣ Ми підписали контракт на виготовлення 10 «будок», під ключ — ми вже віддали машини, затвердили проєктну документацію, нам віддають готову коробочку-кунг. Вартість контракту 2 985 000 гривень за 10 машин, а це означає, що нам потрібно зібрати та сплатити трохи менше півтора мільйона.
Чим швидше ми сплатимо, чим швидше ми отримаємо, чим швидше ми доставимо... А режим «хлопчика з іграшками» зараз у всіх заступників знайомих бригад — вони просять, вони благають. Потрібно зібрати півтора мільйона гривень.

Юрій Бірюков (Фенікс)

Всі варіанти зарахування пожертв:
spgr.org.ua/uk/donate/#ancor1

👍ПодобаєтьсяСподобалось13
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Відкрив топік, стало цікаво.
Справа гідна, захотів трошки підтримати, задонатити (трошки бо сам збираю і багато витрачаю).
Побачив Порошенко — руки опустились, бажання зникло. :(
Знов у моїй уяві: схемки, піар і все таке інше. Не фанат і не прихильник я екса.
Але розумію, що хлопці в ЗСУ ні в чому не винуваті і це все для того щоб допомогти їм.

Не питання, бро.
Задонать у фонд Зеленського — там точно нема схемок, піару і всього такого іншого.

руки опустились, бажання зникло. :(

то мабуть не в каментах писати треба, а психотерапевту.

Там дійсно — СХЕМА. Ти донатиш 100 гривень, а Порох їх подвоює :)

Тобто, половину вартості всих проектів Справи Громад закриває Фонд Порошенко.
За рік було десь на мільярд гривень допомоги. На зараз, мабуть, вже півтора, а загалом — ФП + СГ закрити потреб армії на порядка 3 млрд гривень.

Не знав, дякую що розповів. Трошки закинув, бо сам збори веду. Дякую що займашся цим.

Дякую!

А на цих вихідних можна було побачити частину техніки, яка готується для фронту, на ВДНГ:
www.facebook.com/reel/1004112904057464

Сьогодні ці «виставкові» екземпляри вже дочекалась інших машин і поїхали до хлопців.

www.facebook.com/reel/631292888983679

Взагалі у нас є свій «волонтерський загін», займаємось більше артбригадами та підрозділами з ППД в Черкаській області (так склалось історично :), але Справі Громад допомагаю постійно і у них постійно нові класні проекти.

Ось, Юрій Бірюков «Фенікс» додав черговий звіт:
t.me/budem_bambit/2933

Якщо-б ми своєчасно саджали крадiїв в тюрму, замiсть того, щоб обирати їх президентами,
то i вiйни-б не було. Бо встигли-б вступити до ЄС\НАТО, як Польща-Балтiя.

Згоден, це дуже жаль.

Нажаль, розслідування незалежних аудиторів про відмивання грошей, викрадених Коломойським із Приватбанка, через компанії Зеленського, Шефіра та Баканова, не встигли дійти до кримінальних проваджень до обрання Зе президентом.

Правда, на фоні того, скільки зараз краде влада на позатендерних закупівлях для ЗСУ, великому крадівництві, гуманітарці, то ті «відмиті» колись 70 млн доларів виглядають копійками.

З нашими карманичами все однозначно зрозумiло, дисидент та полiтик Степан Хмара все про них вже розказав, поiменно, в тому числi про порошенка.

«Покажи язик. Наче норм, на місці. Ну то й ти кажи». Десь такого рівня казочки розказує Хмара. попросту, просто бездоказово бреше те, що він вважає правдою.

щзх, порох — вагнерівець? :D
s.dou.ua/...​o_2023-04-11_20-58-57.jpg

А так то добре, якщо воно приносить користь нашим незважаючі на срачі щодо якості та походження

Та ні, мабуть, він — Чикатіло:

imgur.com/a/7HBepqh

Стаття гуд, поставив лайк

Не бачив майстрів, які професійно юзають Dnipro M. Так сам собі для господарства придбав зварювальний апарат, але то таке — раз на рік щось приварити та з саморобками позбавитись.
Але це не історія для професійного використання тим паче для фронту.

Хоч хтось побачив, що якість інструменту там ем... дуже така собі. Мав у лабі колись свердлильний Jet (той самий кетаєць, що й FDB, лише шильдик інший) — це ж діюча модель інструменту, ну максимум деревяхи свердлити... З іншого боку розумію, що знайти щось совіцьке (той самий 2М112) в адекватному стані з кожним роком все гірше, а потреби на фронті величезні. Попитаю своїх про реальні відгуки щодо цих майстерень.

той самий 2М112

Ну на ту кількість мобільних майстерень, яка на фото нашкребти навіть з OLX можна. Щось можна повідновлювати — і те буде краще ніж китайське лайно

Ти готовий це відновлювати і давати на нього гарантію?
Готовий зробити це прямо вже?

Ну а якщо ні, то може краще закрити рота і давати те, що є?

може краще закрити рота і давати те, що є?

Маю досвід швидкого ремонту обладнання в польових умовах, включаючи різноманітні відмови безпосередньо інструменту. Якщо експеримент завалився — це довго, дорого і неприємно, але можна пережити. А ось якщо поломка інструменту призведе до втрати життів... Тому давати треба не те, що є, а те, що треба. Сподіваюсь, що люди, які це купували, консультувались із майбутніми користувачами щодо їх потреб.

Повірте, консультувались. Наповнення цих майстерень розроюляється вже не один місяць і постійно звіряється із потребами зампотехів цільових бригад.

Вам не вгодиш. То дешево, то дорого.
Навесні купляли дюймові набори інструментів, дорогі, брендові, так прибігали толпи сонечок в коментарі і розказували, що такий же само інструмент можна у дяді Вані купити в сусідньому гаражі за 100 грн за ведро.

такий же само інструмент можна у дяді Вані купити в сусідньому гаражі за 100 грн за ведро.

«Сонечки» закрутили у своєму житті хоча б одну гайку? А двадцять? А двісті? В такому «зручному» місці, що хіба тентаклем підлізти можна? В польових умовах? Ой як треба дати таким коментаторам попрацювати кЕтайським напівразовим інструментом...

Повірте, консультувались

Питання закрите, дякую.

До речі, якщо маєте інформацію безпосередньо від зампотехів — може Ви знаєте відповідь на питання «чому ніхто не просить токарні верстати у мобільні ремонтні майстерні?»

Совіцькі ПАРМ масово комплектувались токарниками ИТ-1М. Не Schaublin, звичайно ж, але для своїх задач — досить собі пристойна машинка, і зараз на них активно працюють. Плюс купа оснастки дозволяла на ньому навіть фрезерувати. Зараз же — ніхто не просить (ну чи я не знаю) і ніхто не комплектує пересувні майстерні токарниками. Виявилося, що вони взагалі не потрібні у мобільному виконанні, чи як?

Я — не маю, нажаль. Це краще у Бірюкова спитати.
t.me/budem_bambit
www.facebook.com/yuri.biriukov
sl8.online/@Фенікс

(PS. А в Sl8 @disop — це ти? :)

Та я скрізь @disop, вже років 25 як :) В тому числі і в Слейті.

Ясно. Підписаний, читаю, цікаво :)

Не маю відповідного досвіду та кваліфікації. Готовий ділитися на це частиною ЗП.
Якщо побачу дядька який відновлює якісний інструмент для фронту задоначу без питань.
Тут я побачив DniproM, проригався і донатити не буду.
P.s Рота мені не затикай.

Тут я побачив DniproM, проригався і донатити не буду.

До речі — «нє всьо так адназначна». Так, брендований Китай, але за свої гроші зроблений досить непогано. Багато чого тримав у руках, щось розбирав, щось навіть маю у користуванні. Дивно, але мені подобається (навантаження не промислове, звичайно, але й не «одна дюрка на тиждень»).

І шо пан таки покаже скільки мобільних майстерень він зібрав з OLX і передав ? Чи пану задати одвічне твіторське питання ? Хоча в цьому якраз сумнівів немає — пан однозначно буде ...

Ну на ту кількість мобільних майстерень, яка на фото нашкребти навіть з OLX можна. Щось можна повідновлювати — і те буде краще ніж китайське лайно

Китайське не все лайно, але переважно так — якiсть низька. Хоча, на вiйнi iнструмент служить НЕ роками.

Доречi, чому не було заклику на збiр iнструменту? Хтось бачив? Збирають грошi, якi всi дуже люблять, а iнструменту по гаражах чимало можна нашкребти. Та й вестерни залюбки могли-б подiлитися, якби було куди слати.

Не в тих колах обертаєтесь :) У залізячних групах були періодично, і закривалися теж швидко, бо народ добре знає, що кому треба. Але останнім часом дійсно щось не бачу.

Не в тих колах обертаєтесь :)

Читаю все пiдряд, без пiдписок\бульбашок. Взагалi не бачив щоб iнструмент збирали, жодного разу. А його дохрена по гаражах.

Та залізячники — народ олдскульний, вони все ще на форумах сидять. Ось для приклада chipmaker.com.ua/...​чний-інструмент-для-зсу/ (якщо пропустить без реєстрації).

ага, точно що

олдскульний

дякую.

Не бачив майстрів, які професійно юзають Dnipro M

Я бачив, ще років зо два назад. Казали, що все +/- норм з шуруповертами та дрелю як мінімум.

В мене є досить багато Дніпро-М — з врахуванням того в якому напрямку по якості «стрімко крокують бренди» — є великі сумніви в питання покупки того ж «боша», як на мене зараз Дніпро-М такий собі міцний середнячок: зірок з неба не хапають, але і не аутсайдери. А ще мене мучить думка, що виробляються вони на сусідних лініях з «брендами» в тому ж Китаї ... І ще дуже актуальне питання сервісу — на днях вмерла хлібопічка Panasonic: запчастин ніт — вгадайте чому ...

В мене є дуууже специфічний інструмент (електрошабер) від «ще того» промислового Bosch 80-х років (може і раніше). Заліза тоді не шкодували, це точно :)

Прошу ви тако порівняли дещо з пальцем — ікономіка должна біть іканомнай ... Насправді цікаво дивитися огляди інструмента і коли люди розбирають і вказують на чому явно зекономили: типу тут не вистачає конденсатора, а тут запобіжник би не завадив і тд тп... Останній такий толковий огляд був на популярний тоді інвертор від Volt Polska — там так порядно сіканомілі ...

Прошу ви тако порівняли дещо з пальцем

Та ні, просто згадав.

Насправді цікаво дивитися огляди інструмента

Згоден — і сам розбирав і аналізував чимало. Дійшов до цікавого висновку — «чим більше німецьких прапорів і літер з умляутами в назві інструменту, тим вужче очі його справжнього виробника і нижче якість». Можна розширити і на Volt Polska.

Там навіть в коментарі прийшли люди і питають довб***ба автора, який сенс порівнювати апарати, у яких ціна відрізняється в 3 рази? Патон коштує 150 баксів.

Таких майстерень поставлено на фронт вже десятки, і ще мобільні майстерні на базі L200. Так ось, відгуки від всіх «користувачів» — дуже схвальні.

Підписатись на коментарі