Мобільні ремонтні майстерні для ЗСУ
Це досить серйозний допис, але спочатку...
(режим «хлопчик з іграшками» — включити) Там все таке прикольне! Там такі дир-дир-дир станочки, там такі мімімі верстати, там викрутки та ключі, там мечики, зварювальні апарати та спеціальні шафи! (режим «хлопчик з іграшками» — вимкнути)Техніка ламається. Вона ламається як у тилу, так і на фронті. Вона ламається і в новому стані, а як вона ламається коли техніці багато років — ну, не мені вам пояснювати. І треба лагодити. Робити оперативно, тут і зараз, поряд з полем бою. Зварювати те, що розірвалося, виточувати необхідне, відкручувати та закручувати, а потім все густо затягувати синьою ізострічкою.
Мені зараз сказати, що в довгому списку того, що зараз не купує Міністерство оборони (так, тут може бути 100 000 причин) знаходяться і всі гайкові ключі, станки та верстати, інструменти та компоненти? Мені зараз сказати, що відсотків 70 потреб закривають самі ремонтники зі своєї зарплати, а решту привозять волонтери?
Поки що — 10. Поки що ми хочемо зробити 10 батальйонних мобільних ремонтних майстерень.
1️⃣ Два місяці ми потихеньку купували всі компоненти системи, замовили виготовлення спеціальних меблів, чекали на постачання специфічних інструментів. На це витрачено 2 487 725 гривень, половину, як завжди, сплатив Порошенко. Рахунки повністю закриті, товар повністю отримано.2️⃣ Для цих майстерень ми підготували 10 вантажівок DAF 45.150 — викупили, доставили, відремонтували, перевзули колеса. На це пішло 5308750 гривень, тут знову половину сплатив Порошенко.
3️⃣ Ми підписали контракт на виготовлення 10 «будок», під ключ — ми вже віддали машини, затвердили проєктну документацію, нам віддають готову коробочку-кунг. Вартість контракту 2 985 000 гривень за 10 машин, а це означає, що нам потрібно зібрати та сплатити трохи менше півтора мільйона.
Чим швидше ми сплатимо, чим швидше ми отримаємо, чим швидше ми доставимо... А режим «хлопчика з іграшками» зараз у всіх заступників знайомих бригад — вони просять, вони благають. Потрібно зібрати півтора мільйона гривень.
Юрій Бірюков (Фенікс)
Всі варіанти зарахування пожертв:
spgr.org.ua/uk/donate/#ancor1
42 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів