Апостиль та евалюація диплому

Всім привіт

Маю диплом бакалавра за спеціальністю енергетика та диплом магістра комп’ютерних наук

Працюю в ІТ 4 роки, front-end dev

Намагався на dou.ua зібрати всю інформацію про апостиль та евалюацію, але майже не знайшов нічого корисного, лише кілька топіків з невеликою кількістю повідомлень

Хтось зі спільноти має досвід міграції в США та процедуру проходження апостилю та WES евалюації? Евалюацію WES можна на місці зробити коли знаходишся в США, а ось апостиль, він дійсно потрібен для роботи в США в ІТ чи з цим взагалі немає проблем, якщо його не робити, а просто їхати зі звичайний дипломом та додатком?

На сайті інформаційно-іміджевого центру (МОН) описують, що апостиль не потрібен для США (apostille.in.ua/...​apostil-ua/perelik-krajin та apostille.in.ua/...​postil-ua/tipovi-pitannya)

Приєднуйтесь до обговорення, можливо комусь теж буде корисно

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Короче. Во первых, не слушайте чуваков которые не пыталися это делать. С 2023 посольство НЕ МОЖЕТ вообще заверять документы освити.
Во вторых, сейчас процедура такая

1) Идете сюда apostille.in.ua/...​podachi/vartist-i-termini , там есть процедуры и цены. Это типа гос контора укринская.
2) апостиль нужен, но они его тоже могут сделать
3) нужны транскрипты диплома, апостиль диплома и транскирптов, перевод.
4) дальше там есть подача документов,WES USA. также надо подать форму с сайта WES

Во время военных действий принимаются скан-копии документов вместо оригиналов.
Только вот для апостиля требуются оригиналы все равно. Апостиль документов про освиту выполняется ТОЛЬКО в министерстве освиты. В посольствах — нельзя больше. Что не мешает вам, конечно, попробывать. я уже попробывал.

робили під час військового стану апостиль та WES?

немає ризиків, пов’язаних з ТЦК повістками для тих, хто намагається апостилювати диплом та WES зробити?

Я ж в сша. В Хьюстоне никто не заикался про повестки.
А в Украине я удаленно ж делаю

На час воєнного положення апостиль не потрібен. Замість цього документи завіряють консули українського посольства, а перекладають сертифіковані перекладачі у разі потреби

Взагалі цікавить просто для роботи чи потрібен апостиль та евалюація

але для когось було б цікаво і у випадку H1B

Для мелких компаний нафиг не нужен. Особенно если бакалавр. Везде пишут бакалавр ИЛИ соответственный опыт работы. для больших компаний и виз надо официальные документы и евалюация.

доречі, а є сенс робити евалюацію всіх своїх дипломів?

маю один диплом бакалавра енергетика, інший диплом магістра комп.наук (бакалавра комп.наук не маю) і сиджу вирішую чи потрібна евалюація диплому бакалавра, якщо він взагалі з ІТ не пов’язаний? бо з дипломом магістра все зрозуміло, його точно варто відправити на перевірку в WES

кто его знает. Скорее нет, чем да.
Но в телеграм канале кто-то писал, что ему контора все делала.
Лично я буду делать только специалиста. Итак прилично стоит, а с работой непонятки сейчас.
Там же в телеграме кто-то писал сайт другой конторы. которая за 3 дня делает евалюацию по одним сканам. Но я уже wes оплатил.
Просто у меня диплом магистра и мне надо понимать, если визовый вопрос иду я как магистр или как бакалавр.

а що за телеграм канал, якщо не секрет?
можливо є якісь корисні канали, про які варто знати мігрантам)

Підписатись на коментарі