Декларування доходів від праці або бізнесу за кордоном

Питання у назві топіку — цікаво хто що думає про це?

CRS вже на підході, в інетах стрьмні статті про штраф в 2 млн грн і тп....

Бачу 2 кейси:

1) праця — для тих, хто працює за наймом — цілком реально зарахувати сплачені за крдоном податки з доходу і буде ліше 1.5% військового збору, але добряче побігати з папірцями

2) бізнес — тут складніше, бо часто податок від бізнему має інший тип пб назву і його зарахувати складніше, тобто це 19.5%

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

1. дуже відрізняється від країни, з деякими Україна має домовленості про неподвійне оподаткування. По правильному, треба просто показувати доходи в річному декларуванні
2. там само дуже відрізняється від країни, треба подавати повідомлення про КІК і вже навіть є форми подання звітів по ньому, знову ж таки з річним декларуванням

краще на консультацію до юриста/бухгалтера

ну питання більше про те чи хтось вже заморачувався цим, чи гадає що пронесе

в мене другий пункт, подала повідомлення про КІК на початку 2022. зараз податкова прислала повідомлення, що чекатиме від мене звітності і що вже є форми звітності. Буду розбиратись і подаватись в 2024му. Вважаю цю звітність цілком адекватною і буду робити

в мене польский ФОП, це не КІК так як не корпоративна штуковина... швидше за все якщо задекларувати, то підпаде під повне подвійне оподаткування ( тобто 19.5% в Україну доплатити окрім податків в Польші ). Взагалі то можна спробувати довести украґнській податковій, що є податковим резидентом Польші, але це також не просто буде...

гарний привід вивчити питання

я писав через податкового радника типа від його імені в третьому лиці запит в податкову, але не відповіли .... а самому до них звертатись є сумніви в їх адекватності що не захочуть всі 19.5% що явна дичина (на 7.5% доплати я морально готовий). Так що першим лізти не хочу, нехай вони на комусь цей кейс обкатабть чи явно якісь роз’яснення викладуть, бо кейс доволі частий буде.

інспектори самі часто не розбираються) тому лише читати закони або шукати юриста/бухгалтера, що оперує законами

читав, там дуже нечіткі формулювання, як і радники по них також нічого впевнено сказати не можуть

а ви за кордоном живете зараз? більше 183 днів за 2022й рік ?

зараз так. Але місцева міграція дозволяє продовжувати працювати за українським ФОП

а що за країна, якщо не секрет? Грузія ? І під КІК ви не український ФОП маєте на увазі, так ?

КІК — контрольована іноземна компанія, це інвестиції, доходу з нього не отримую, але маю звітувати про діяльність, що логічно.
Литва
Грузія має малі податки лише при дуже невеликих бюджетах і там багато русні.

в Грузії на західні компанії є офіційне працевлаштування з 5% податком на зарплатню, там навіть можна не заморочуватись з бізнесом, якщо готові через галеру працювати.

ні, не готова через галеру. працюю напряму з клієнтом. Не готова жити в країні, де толерують русню

а де ще дозволено через український ФОП працювати? Ще Литва дозволяє, але лише за старим контрактом. Більше не знаю...

Ну в мене старий контракт. Іншими не цікавилась, бо мене це влаштувало

Підписатись на коментарі