Повісткам у Дія бути чи ні?

censor.net/...​perspektyvi_venislavskyyi

Мийхло ж сказав нема ні у планах ні у розоробці! Але ж на расії теж казали що нема ні у планах ні у розробці. Знаючи як наші депутати люблять красти не тільки гроші але й ідеї, то мене не здивує що в нас вчинять так само. Що скаже товариство?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Повісток в дії не буде, підемо всі на шашлики у травні.

Страх, що ми копіюємо різну гидоту з рашки — відновлено. Дякую.
А по суті: знаючи, шо у ВР малороси, а то і взагалі відкриті русофіли, то звісно введуть.
Це множить ну нуль всі заклики новоспечених «патріотів», що ми не такі як рашка.

Для мене це було очевидно ще коли того року почали транслювати мантру, що повісток в ДІЇ не буде. Це початок «примирення» людей із цим фактом в майбутньому.

Думаю, однозначно якусь подібну фігню введуть і в нас. Це просто питання часу.

Повістки будуть вивішувати на сайті військкомату. За військового часу громадянин сам повинен іти до військкомату — отже дивитися на сайті теж повинен. 7 днів провисіло — не прийшов — ухилянт! Блокуються усі банківські рахунки, подається у розшук. Скористався мобілою чи спробував розплатитися карткою — по тебе виїхали. Піймали на вулиці — пробили по базі — іди сюди! Можливо приймуть закон про арешт мана та нерухомості, конфіскації транспортних засобів для військових потреб.
Залишиться тільки вести «підпільне» життя: ховатися на чужій хаті, не виходити з дома, нічого не замовляти на своє ім’я і т.і. Якщо не бажаєш бути героєм — автоматично стаєш злодієм.
Ну а першим кроком — зняти усі гроші чи перевести їх на родичів. Усе майно — також.

273 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Про Дію не вірю, а ось по СМС це реально.

Хтось вже питав у ChatGPT які топ-10 способів не опинитися в армії?

І прям у держави є телефони всіх громадян.

Ну в дії це більш вірогідно...бо там є хоча б ПІБ та ІПН людини, а по смс ми нічого не знаємо про отримувача....а може він дитина, або дівчина/жінка. Справді абсурд.

Честно говоря, не устанавливал никакую Дию. Зачем вам это приложение? Чтобы что?

In the grim darkness of the far future, there is only war.

Це ви з московією плутаєте)

Пс: телефон виправляє Московію, пише її з великої букви. Знає що є така країна) не знає чому я наполягаю на тому, щоб писати з малої букви

Автар, давай нову тему про конфіскацію грошей з рахунків «як на расее», схвалено Васерманом.

Тим часом на заході помаленьку починають ненавидіти Україну більше ніж рашку. Все частіше можна в коментарях проскакують наративи в стилі «скільки можна наших податків в цю бездонну диру Україну вкидувати». Деякі взагалі пишуть що Україна сама винувата що розізлила рашку, а захід тепер розгрібає наші проблеми. Так, частина цих коментарів це рашкоботи, але далеко не всі. І ці коментарі збирають купу лайків, як мінімум не менше ніж проукраїнскі коментарі.

Вангую нам одне із останніх місць на євробаченні, це буде гарним показником наскільки ставлення змінилося за рік.

Зелені ПР-ники що не будь придумають, це вони можуть. Я до сих пір в шоці, як актор із серіалу про президента став президентом, це ж майже як кандидат Дарт Вейдер

Ти прям як справами Трамп

Хтось спалився що сидить на руснявих ресурсах.

Я тобі про зарубіжні кажу, нах мені русняві? Там все зрозуміло. Треба боротися за мозги іноземців, які ми втрачаємо. А то підтримувати Україну стає токсично, і політики які будуть допомагати Україні, виписувати зброю і бабло Україні, будуть втрачати рейтинги, а значить у них буде менше стимулів нам допомагати.

Там сидять кацапські тролі. Ну і нігерійські з індійськими, і подекуди китайські. Є й ізоляціоністи, але їм просто затикати рот.

Я з двома такими на блюмберґу розважаюсь під настрій.

Там сидять кацапські тролі. Ну і нігерійські з індійськими, і подекуди китайські.

Тролі, не тролі, але Трамп діло каже. Західні політики колосально втрачають зараз популярність через інфляцію і повальне збіднення населення. І якщо сьогодні якийсь з них ще говорить, що треба виділити Україні черговий мільярд, то завтра цього не буде, бо його просто змінять на правого популіста, який пообіцяє Нью Васюки.

Західні політики колосально втрачають зараз популярність через

не имеющее границ повальное левацтво, которое и есть причина войн и кризисов

Рейган був непоганим правим популістом

9gag.com зі 40М реєстрованих користувачів вам достатньо зарубіжний?
В кожен пост з тегом russo-ukrainian-war стабільно прибігає пара десятків руботів і їх традиційно дизлайкають. От ці самі боти й пишуть все що завгодно, в т.ч.

скільки можна наших податків в цю бездонну диру Україну вкидувати

Вийди за межі своєї бульбашки, нажаль не все так гарно як в промовах зе

Ну про ненавидіти — ти мабуть перебільшуєш. А от стосовно співчуття, можливо так. Більшість це стадо — шок пройшов, тепер для них ми як Сирія, де щось вибухає, локальні бойові дії, тощо. Та й рашкопропаганда працює, їх ціль вимотати нас місяцями та добитись щоб Захід на нас почав тиснути. Ну типу як през бразилії вякав типу віддайте території і все закінчиться.
Ще показник як Польща!!! та Словакія (ну там венгрія, але з тими зрозуміло) — нам виключили імпорт зерна до них

І у тебе канєшна є посилання на данні? Звісно, ти ж не можеш видавати свої додумки за позицію Заходу.

І у тебе канєшна є посилання на данні? Звісно, ти ж не можеш видавати свої додумки за позицію Заходу.

Я щодня читаю багато новин в Німеччині у стрічці FB і по коментарям бачу, як змінюється ставлення населення. Мені не важливо, чи то тролі, чи ні, головне, що інші люди такі думки підтримують.

А якщо читати коменти ДОУ, то можна зробити висновок, что українці «усталі ат вайны», не бачать шляхів до перемоги, їм плювати на усіх, крім себе і своєго ножа, що українців залишилось 200 тисяч усього, а росіян 200 мільйонів.

Але ж це усе від того, що голосніше за усіх кричать самі незадоволені і самі налякані.

І у коментах фейсбуку те саме. Так, впевнений, у Європі є багато пересічних проросійських (а часто і взагалі россіян) мешканців, але від них мало що залежить, як і від нитиків на ДОУ.

Жахужос, всі податки пішли на війну в Україні, тепер навіть Трампу не вистачає на елітних ескортниць. Бідолашка змушений спати із звичайними шльондрами.

астина цих коментарів це рашкоботи

таки самий коментар рашкобота як і твій )

поступити в універ, знайти дружину з інвалідністю

Зараз і в універ не можна буде поступити без походу в тцк

Поступал в 2012, тоже надо было предъявлять военный билет. Так всегда было.

Показати воєнний білет це одне, а піти в тцк і сказати, що хочеш вступати у ВНЗ — інше

Не нужно идти никому ничего говорить, универ отправляют справку сами на отсрочку

В Україні воєнний стан дозволяє обмежувати право на освіту, гарантоване Конституцією.
Тобто якщо дійсно будуть внесені певні зміни до закону «Про освіту», існує ймовірність, що військовозобов’язані чоловіки будуть обмежені у праві на освіту, а це означає, що вони не зможуть отримати відстрочку від мобілізації.

Є така інформація вже в мережі. Може бути вкид, але беручи до уваги абсурдність останніх рішень — таке цілком імовірне

Ну это если у тебя нет никаких доков от военкомата — приписное/военник, ну в этом случае рано или поздно ты бы попал где-то.

Повістки будуть вивішувати на сайті військкомату. За військового часу громадянин сам повинен іти до військкомату — отже дивитися на сайті теж повинен. 7 днів провисіло — не прийшов — ухилянт! Блокуються усі банківські рахунки, подається у розшук. Скористався мобілою чи спробував розплатитися карткою — по тебе виїхали. Піймали на вулиці — пробили по базі — іди сюди! Можливо приймуть закон про арешт мана та нерухомості, конфіскації транспортних засобів для військових потреб.
Залишиться тільки вести «підпільне» життя: ховатися на чужій хаті, не виходити з дома, нічого не замовляти на своє ім’я і т.і. Якщо не бажаєш бути героєм — автоматично стаєш злодієм.
Ну а першим кроком — зняти усі гроші чи перевести їх на родичів. Усе майно — також.

А кто будет сеять и печь хлеб, к примеру, в этом случае? А то так недолго страну и до голода довести. Не думали об этом?

Ви прийшли в працильне місце, бо тільки на доу думают аб етом

Багато хлібопьоків мабуть під бронью. З аграріями питання цікавіше

У тебя реально паранойя на все случаи жизни.

Да вы что прикалываетесь? Подумайте головой! Сейчас дия далеко не у каждого установлена, а если вдруг что-то такое введут все ее поудаляют и все вот и вся история повесток в дие, не гоните.

Сделают как в России: послали повестку — получил.

А дальше все, уголовная ответственность за неявку. Границы уже закрыты
Я очень хочу, чтобы этого не было, но увы — времена, когда в военкомат были очереди прошли

уголовная ответственность, ок
А дальше что?

А дальше будут ловить и тащить в военкомат как это уже делают во многих городах Украины.

потащат, ты уйдешь и откажешься брать в руки оружие
дальше — что?

я веду к тому, что если ты не хочешь воевать и на тебе будет уголовка — то дадут 2 года условно и гуляй.

Даже если и посадят (пока такого не было) — кому-то будет лучше, чем в окопах сидеть

во многих случаях можно будет добиться реабилитации и компенсации. Непрозрачные критерии мобилизации, непонятен баланас прав\обязонностей в стране. То мы строим либертарный капитализм когда речь идет о социальных защищенности граждан, то вдруг военный коммунизм , кода об обязанностях

«мы» (хотя непонятно, кто такие «мы») никогда и не строили либертарный капитализм, в Украине всегда строили этатистский социализм (и продолжают это делать)

«мы» — резиденты гос-ва Украина, с политическим руководством деклароровавшим либертиарианство основой курса (Сnуга Народа — 2019), и последовательно имплементировавашим его в виде сокращения предоставляемых населению соц.гарантий , уже с начала 90-х. Зато растет верхняя планка призывного возраста. Создавали бы уже ЧВК, в конце-концов, раз у нас все приватизировано и олигархизировано.

ну всерьез относится к чвяканьям власти — такое. особенно если либертарианство вообще не предусматривает наличие паразитов, которые что-то там собираются из высоких кабинетов «строить».
политическое руководство всегда декларирует то, что оппортунистически выгодно, а строит в итоге себе кормушку.

Даже если и посадят (пока такого не было) — кому-то будет лучше, чем в окопах сидеть

Ваши сведения не верны

я веду к тому, что если ты не хочешь воевать и на тебе будет уголовка — то дадут 2 года условно и гуляй.

Ні, не дадуть, посадять, скоріш за все.

хоть один пример кого ПОСАДИЛИ за уклонение, плиз

Немає у мене таких прикладів. А ви знаєте, що комусь дали умовно?

так. Тому що я цікавлюсь, а не зраду розганаяю

Посадят. Если ты думаешь, что в тюрьме лучше, подумай почему во времена ВОВ из зон шли на фронт? В тюрьмах умеют создать невыносимые условия

ага, конечно. Невыносимые.
Западные партнеры не погладят по голове.

Посмотрите как руснявых пленных обхаживают.

Западные партнеры не погладят по голове.

Почему сэр думает так?

руснявых пленных обхаживают.

Их хотят заставить воевать за Украину?

посмотри интервью любое с пленными — их там хорошо что в жопу не целуют

не дай бог с какого-то пленного лишня волосинка упадет

А их заставят воевать за Украину?

нет, так же как и заключенных

А заключенным с украинским гражданством могут создать такие условия, что они сами на фронт попросятся

ага, 100к + полное довольствие

Камеры по 100 человек рассчитанные на 20-ть, отсутствие еды, крысы и побежишь бесплатно на фронт

ага, канешн. Десятки тысяч мужиков в камерах без еды и с крысами.

Посмотрим, что на это скажут наши западные партнеры.

Такой фантазер, конечно

История говорит, что западные партнёры дружно закрывают глаза на сто угодно, если им выгодно

только давай в контексте крыс и камер на 20 человек)

Например посмотри на передачу убежавших политических из лагерей обратно в СССР

ты еще киевскую русь вспомни

Угу, сейчас же живут более лучшие, прогрессивные люди!

Ну и где такое-же для Украины? «Склады в тылу грузить пока-что можно за меньше штуки баксов/месяц»

Мусорской наряд и силой на ТЦК «проходить комиссию»

А если уйдешь оттуда — дальше что?

Как же ты уйдёшь, настоящий индеец?

Настоящему индейцу завсегда везде ништяк

если тебя привели как уклониста, то думаю, что при попытке уйти могут просто отп***ить в легкую, так как уклонист он по их логике уже не человек свободный, а человек принадлежащий армии, и с ним можно делать все что угодно

Є портал Дія

Рухаєм вікно Овертона?

так а як це реалізувати в Дії?
1) Там не всі зареєстровані, не у всіх є смартфони в принципі, не те що Дія на них — а закону примусити зареєструватись в Дії і механізму всім забезпечити доступ — нема?
2) Повістка видається під розпис, що ти ознайомився і отримав, при свідках, що підписався саме ти, а не хто інший — онлайновий аналог цього процесу зреалізувати як?
Тому максимум наразі хіба що сповіщення мов «ми намагались вас оповістити по адресі ххх, але не змогли, з’явіться будь-ласка в такий-то ЦТК», але жодного примусу це не матиме крім совісті.

Попытаются слизать с России. Тебе повестку прислали в дие — всё, вручена. Противоречит конституции? Так отсутствующий запрет на выезд тоже противоречит, до этого противоречил запрет во время коронавируса заходить в парк. И шо?

Дивно як у одній людині поєднується одночасно любов до всього російського та сприйняття російського владного підходу як чогось що неможливо перебороти.

У меня любовь к себе(любимому) весь мир я воспринимаю через призму пользы и вреда для себя

Ну і яку користь дало відстоювання всього російського в Україні?

Як там у Гоголя: ну що, синку, допоміг тобі Пушкін та Жуков? (це звісно образно, а не буквально).

Поясняю для тех, кто в танке: русский мой родной язык, на русском я читаю гораздо больше, чем на украинском да и английском, русская культура является родной для значительной если не большей части населения Украины. Соответственно нельзя делать вид, что её как-бы и нет.

Путин, или ещё там кто он уйдет, а Булгаков останется

Кстати, венгерской, польской, цыганской, греческой, китайской и прочих не менее важных культур это тоже касается.

нельзя делать вид, что её как-бы и нет.

скоро не будет, потому что

родной для значительной если не большей части населения Украины.

эта значительная часть разменивает 5-6 десяток и стремительно вымирает, а новое поколение выбирает пепси
ты если будешь делать зарядку и не курить, имеешь шанс остаться последним ценителем рюзьге культур-мультур западнее Старого Оскола

эта значительная часть разменивает 5-6 десяток и стремительно вымирает, а новое поколение выбирает пепси

Угу, особенно в Киеве, Одессе, Николаеве, Херсоне. В последних трёх украинской речи и не слышно

Живу а Києві чую дуже часто українську мову. Після повномасштабного вторгнення купу людей перейшли на Українську да і до того також. Російська культура вторинна херня, вона існує лише із за насильницького насаджень без цього воно не конкурентно здатне і убоге.

вона існує лише із за насильницького насаджень

А хто і коли вам насаджував російську культуру?

Російська культура вторинна херня, вона існує лише із за насильницького насаджень

.
Пока навязывают украинскую

Так тобі ще не нав’язали.

Значить методи недостатньо ефективні.

У мене що російська що українська література в школі визивали тільки депресію та нудоту.

Західна культура і література це просто інший рівень, починаючи з Тома Сойера закінчуючи 1984.
З музикою теж саме.

«Сад Гетсиманський» ахірєнний просто повністю, як на мене.

З совковим Штирлицьом — Юрій Дольд-Михайлик.

Фантастика була місцями непогана. В «Порожньому п’єдесталі» Тарнавського є дівайс, який дуже нагадує ChatGPT.

Достоєвського «Преступление и наказание» я читав виключно через сцену самогубства Свидригайлова, це зовсім інша історія.

Ти давно не був в Одесі, Миколаєві і Херсоні...

В Николаеве за две недели до начала войны

Не езжу в города с уличной мобилизацией

Я не видел в Киеве облав с силовой доставкой в военкомат силами работников ТЦК и СП. В Николаеве они есть, вот недавно были во дворе товарища, хорошо он на улицу не вышел. Более того, по не проверенным но заслуживающим доверия слухам их в Николаеве несколько раз сильно побили, потому-то и ходят толпой. Я бить никого не хочу, поэтому туда не еду

во первых, правильно пишется на расеи. Во вторых, война тоже противоречит конституции

Отражение внешней агрессии конституции как раз не противоречит

якщо не помиляюсь то реєтрація в дії працює через цифровий підпис — зареєструвався значить особу підтвердив. з листами щастя проблем не буде

Яким боком «на расее» до нас?

К сожалению, власти отличаются от российских только тем, что нельзя углеводороды из земли вырыть и продать

На щастя це не більше ніж насаджуємий москалями міф який можливо і мав якесь підґрунтя на початку 00-х, але з тих пір вже не актуальний більш ніж повністю.

Ну да, это же ты водку пьёшь с адвокатом

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Думаю, однозначно якусь подібну фігню введуть і в нас. Це просто питання часу.

Знову соплі наматані на кулак.

Хтось може пояснити про ниття тут?
Держава вже мільйон мобілізувала. Невже тут думають що їй потрібно ще 3-5 млн оболтусів що не хочуть воювати?

Нема стільки грошей. Бажаючі і без вас є, в вас не така цінна фізуха і воєнна спеціальність. Також там добре платять, а якщо вб’ють, то родині виплачують дуже гарні гроші.

От чесно. Якісь мазохісти. Призовуть не призовуть. Ну не хочеш не натягнуть на тебе форму. Як зовсім в невротиків дах поїхав, зламаєш собі руку, ще кілька місяців в гіпсі походиш.

В інвалідів на візках більше оптимізму чим в цих нитиків. До війни в невротиків були одні причини понити, з війною другі причини, а після війни щось третє найдуть собі.

Чому за економіку не розпочинати ? Хто буде працювати якщо всі розїдуться

Ну давай в зворотній бік подивимось. Зараз десь 7-10 млн чоловіків в запасі. Всіх навчити, нагодувати, одягнути, дати зброю, заплатити зарплату. Європа зараз ледве мільйон вивозить. Зробили 30тис надбавки і вже зняли, бо нема де трильйон гривень знайти. А ти кажеш призвати всіх з 18 до 60. Це неможливо. Макс ще 500 тис допризовуть і це найгірший випадок.

Та вроде опять проголосавали про надбавку.
ru.slovoidilo.ua/...​chityvat-ne-tolko-voennye
Просто игры политические.

бо держава має статистику — від жінок тікі втрати, у масі на економічному фронті вони нічого не дають, тому хай вони живуть за грошикі європейчіків. так-так, у вас у кожного є знайома бізнесвумен або елітна сироїдка з 7к+, але ні. інши категорії на фоні придатних взагалі крапля. відсутність обовʼязкової мобілізації для жінок придатних для служби — от реальний прокол патріархального суспільства, але ж чомусь радфемки та інші жіночі організації за це не топлять, не хочуть може, суспільство не готово ))

А кроме того их трафикинг в Европу оплачен через «чёрную кассу» ибо решает проблему, скажем так, убыли европейцев в Европе. Ничего личного, только бизнес :-)

Хто буде працювати якщо всі розїдуться

Где работать?
Работы нету сейчас

Люди мають право поїхати, куди вони хочуть. Ти адекватний?

А ты типа адекват? В стране война, а не курорт.
Другое дело какого хрена для одних война, а другие выскакивают замуж за европейцев, пока сидят на их пляжах.

Назви мені Закон України, який прямо вказує, що в нас війна. Згідно Конституції кожен може поїхати, хоч всі і відразу.

Война и военное положение — разные вещи. Однако проблема то в том, что ограничений на процедуру де-юре не существует. Однако де-факто они есть, хотя прочитать никто их не может. Вот едешь ты через границу, вроде — бы все документы есть,ан-нет, нельзя тебе уезжать. Почему? А по кочану!

ДЕ ВІЙНА?

По твоему военное положение вводится по поводу Рождества? Трындец какой то.

жах. Різниці між війною і воєнним станом не знаємо. До побачення, шановний.

В конституции написано о военном положении. Военное положение введено? Введено. Что тебе еще надо?
Не нравится сидеть в тылу — вперед на передовую. Можно подумать кому то нравится сидеть в окопах, а ты тут такой бедный несчастный выехать ему на дают, какой кошмар.

Жак. Читай Конституцію. Повний мрак.

Читай Конституцію

І де в Конституції згадується війна, а не воєнний стан?

Можно подумать кому то нравится сидеть в окопах

Как ни странно есть и такие, добровольцы Азова и других нацбатов еще до 24 февраля.
Но сейчас таких и правда меньшинство.

Але декому допоможе змиритися з ситуацією грошова винагорода за сидіння в окопах, якщо у цивільному житті мав меншу. Когось заспокоїть вікно можливостей яким він вже скористався — євроінтегрував родину під шумок війни, привіз євробляху минулого року, перешов на 2%, «пробачив» валютну іпотеку за рахунок держави. Якщо ні, і людина ніколи не користалася хитрими плюшками, якщо сприймала всерйоз що тут будується капіталістична-лібертиріанська модель і їй ніхто не винен, то мабуть і вона маає право вважати що не винна нікому своє життя

Мені плювати, хто буде працювати, бо за Конституцією України кожен має право виїхати, куди бажає.

Конституции тоже на тебя плевать.

Статья 33 Конституции Украины гарантирует право каждому, кто на законном основании находится на территории Украины, свободно покидать ее территорию. Однако, такое право не является абсолютным и может ограничиваться при введении военного или чрезвычайного положения (статья 64 Конституции Украины).
Стаття 64.
Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.
В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень.

Ну ты даже сам написал: «із зазначенням строку дії цих обмежень». Где эти ограничения, а? Они вообще есть? Ну то есть фактически есть, но юридически не установлены

Так вроде каждые 90 дней зе продлевает военное положение. Так что и юридически установлены

Я устал заниматься юридическим просвещением

Военное положение не означает автоматического запрета на выезд. Он должен быть утвержден отдельным указом и проголосовал в Раде, как и другие ограничения.
Президент же написал: «могут быть ограничены». А надо как? Ограничивается выезд для таких то групп лиц с... по...

Воєнний стан не означає автоматичну заборону на виїзд, але якщо в указі про його введення є дозвіл на обмеження свободи пересування, обмежувати її можна без окремих указів.

— Є Конституція, в якій свобода пересування гарантується статтею 33. Стаття 33 не згадується в статті 64, де перераховані права і свободи, які не можуть бути обмежені під час воєнного стану.
zakon.rada.gov.ua/...​laws/show/254к/96-вр#Text
— Є Указ президента про введення воєнного стану, який прямо (пунктом третім) дозволяє обмежувати свободи, гарантовані статтею 33
www.president.gov.ua/documents/642022-41397
— Є Закон України, який затверджує Указ президента
zakon.rada.gov.ua/laws/show/2102-20#Text
— Є Закон про правовий режим воєнного стану, а саме стаття 8, яка дозволяє цілому ряду структур без будь-яких додаткових указів обмежувати свободи, цитую

можуть самостійно або із залученням органів виконавчої влади ... запроваджувати та здійснювати в межах тимчасових обмежень конституційних прав і свобод людини і громадянина, а також прав і законних інтересів юридичних осіб, передбачених указом Президента України про введення воєнного стану

zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Text
Пункт 6 статті 8 дозволяє обмежувати саме свободу пересування та виїзду.

Все чисто. Я розумію, що війна велика, глуха і німа, їй не предявиш претензії. Тому хочеться знайти когось, з ким можна поговорити, звинуватити, висунути претензію, підставити замість війни і росії на позицію винуватця. Що простіше звинуватити владу що вона порушила Конституцію, чим себе, що на можливість таких обмежень підписався і спокійно з ними всі роки жив, поки не наєбнулося. Але емоції емоціями, а ніякого порушення законів не відбулося.

А як бути з тим, що порушена стаття 24 Конституції України?

Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками ... статі ...

Виходить, не можна забороняти виїзд саме чоловікам? Виходить, порушила українська влада конституцію? Адже, скажімо, військовозобов’язаним жінкам виїзд дозволено: www.pravda.com.ua/news/2022/09/8/7366559

P.S. Стаття 24 ЗГАДУЄТЬСЯ в статті 64, де перераховані права і свободи, які не можуть бути обмежені під час воєнного стану.

Нууу, вони були не байдужі і протестували проти військового обліку в 2021 (навіть не призову чи мобілізації) і вибороли, виходить, свої привілеї.
Я не вникав, чому так, якщо серйозно.

Вопрос: где обнародованные положения о том кому можно выезжать и кому нет? Почему футболисту можно выезжать на работу, а программисту — нет?

Я не бачив в законах обмежень, які заборонили б примусово вилучати автомобілі на основі їх кольору. Тобто воєнні адміністрації можуть вирішити вилучати лише сині автомобілі, більше ніяких. Або по парних пропускати на блокпостах міста, а не непарних повна ізоляція.
Воєнний стан. Якщо військові (+ виконавча влада) в рамках пермішинів, які їм видав президент і ВР, бачать таку потребу — вони так роблять. І все законно.

Повинне кому? Якщо вашому, моєму, чи ще чиємусь уявлення як мало би бути правильно — повинно. Якщо закону — ні. Закон не обмежує такі ситуації і дозволяє вибіркові обовязки, передабачаючи, що військові накладають їх з огляду на максимальну ефективність для своїх цілей.

Если сэру интересно могу пригласить на выпивку с адвокатом, он все расскажет

«із зазначенням строку дії цих обмежень». Где эти ограничения, а?

Ну так тебе и установили- пока не кончится война.

Документ с введенными ограничениями в студию

Це все мантри антиваксерів-борцунів з ковідом, версія 2.0
Одним з таких був херсонський клоун Спермоусов.

От через таки як ти яким «плевать» ця країна і котиться в прірву. І чим довше є ці обмеження, то більше звідси поїде.

Ну так вперед на фронт- выгони свинорусов, закончи войну и выезжай на все 4 стороны. Царь выехать хочет, ему видите ли не удобно, пока кто то сидит в окопах и рискует своей жопой... бедняга.

Мені твої поради не треба. Читай Конституцію. А поїхати — я поїду. І не тільки я.

Загугліть, хто такі еліти, а потім скажіть, чи є вони на цьому сайті.

Чому за економіку не розпочинати ?

Тому що її немає.

тому що у нас конституція не працює:
Стаття 64. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.

Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.

Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Ти я надіюсь з під Бахмуту це пишеш, "не нитик*?

Не дарма психологи кажуть, якщо людина в страху, в неї відключається раціональне мислення. Твоя істерика не тобі не іншим ніяк не допоможе. А своє ментальне здоровя ти вже схоже порушив, ще до окопу, якого з великою ймовірностю не буде. Тож кому ти добре зробив ?

Відповідай на конкретне питання.

Не в Бахмуті. І мій пост що ймовірність опинитися в окопі у кожного з допусивачів тут десь з 5%, не більше. А бути збитим машиною 1%. І що ? Звернись до психолога, я покищо визначив твій психо тип як істероїд. В профільній літературі взнаєш подробиці.

ты специально зарегался на доу под этой темой, чтобы всех оскорблять?

Держава вже мільйон мобілізувала. Невже тут думають що їй потрібно ще 3-5 млн оболтусів що не хочуть воювати?

1)Ті що мобілізовані з початку війни вже дуже хочутть перерви на відпочинок, як мінімум 2) Взагалі невідомо скільки буде ця війна, і які реальні плани у союзників. Наприклад у Парагвайській війні 1864-1870 рр загинуло 80% дорослих чоловіків, але там і 14 річні хлопці воювали. Парагвай за підсумками втратив половину територій. То песимістичний кейс ягнятка на заклання. Трошки більш оптимістичний — можливо умовою вступу до НАТО буде проходженя служби у ЗСУ більшості українських чоловіків

Так, я думаю всі 20 млн чоловік вбють. Там за уралом в них ще наклепали 500 тисяч танків. Парагвай то не єдина історія, наприклад римляни майже всіх євреїв знищили при осаді Єрусалиму.
Тобі стало легше ? Я вирішив погіршити стан чергового невротика. Ну зміст щось доводити тим кто вже давно в думках парагваєць

А чого ти "«/невротиками» розкидуешся направо-наліво, дід понос, га ? Ти сам часом не невротик ? Тебе чемно просвітили, а ти як скажений пес лаятись

дід понос

Це щось на парагвайському ?

просвітили

Просвітили що вбють 80% чоловіків в Україні? Навіть довб*и що київ за 3 дні брали більш реалістичні були.

Якесь всрате кремлівьке іпсо

У лютому було темно, у грудні-січні темно і холодно, досі хворію через це і тепер ненавиджу зиму.

Блекаут не стався

Взагалі-то і блекаути по кілька днів були, і саме це стало приводом для старту виведення ІТ-проектів з України під приводом невиконання проектних обов’язків. Розкажи про істерику всім тим, кого зараз скорочують.

Взагалі-то і блекаути по кілька днів були, і саме це стало приводом для старту виведення ІТ-проектів з України під приводом невиконання проектних обов’язків. Розкажи про істерику всім тим, кого зараз скорочують.

Гарна спроба. Але твій блуєтті та старлінк можу купити лише з 80% знижкою від тих грошей що ти віддав.
І думай швидше, завтра буду вимагати 90% знижку.

Так, а нащо він вам, якщо блекауту не було і по вашим словам не буде?

Ті що мобілізовані з початку війни вже дуже хочутть перерви на відпочинок, як мінімум

Мобилизовали уже всех, кого могли. Остальные такие как я: если отменят отсрочку, ещё что-то придумают

Ну в этом годуеще можно поскребсти по сельским сусекам.. В следуюшем году могут и за неслуживштий Киев взяться/ Как раз тому времени Дию допилят :)

В следуюшем году могут и за неслуживштий Киев взяться

И жди бунта.

А после бунта, обычно приходит хунта.

Может, но на самом деле нужно беречь тех, что есть

априклад у Парагвайській війні 1864-1870 рр загинуло 80% дорослих чоловіків, але там і 14 річні хлопці воювали.

И ты считаешь, что погибнуть за Украину для меня приемлемый сценарий?

И ты считаешь, что погибнуть за Украину для меня приемлемый сценарий?

Ні, звісно. Від твого тиску в 200 та ударів по голові на тренуваннях загинути «уважаємо і пачотна».
А за Україну в окопі — то якись пазор.
Не позорився би вже.

Давай разберёмся: я официально признан частично пригодным, по давлению и по артрозу колена. То есть копать мне низя, ходить низя, волноваться низя. А вот зарядку делать как раз доктор прописал.

Если есть желающие, зачем людей в бусы запихивают? Хоть кто-то объяснит?

Везуть в Діснейленд на гірки, нема за що переживати

Так это бесплатная доставка добровольцев в ТЦК. Просто добровольцы у нас скромные, не хотят, чтобы государство тратило на их перевозку ресурсы, поэтому отказываются от такой услуги, но в ТЦК тоже люди щедрой души работают, им бензина не жалко.

Ну, наприклад, в одному регіоні є бажаючі, а в іншому немає, тому, хапають як можуть. Але я, чесно кажучи, маю сумніви, що зараз багато бажаючих.

Сейчас по моим наблюдениям из пришедших в военкомат доброволец может один

Вже мільйон мобілізувала, вони рік повоювали. Значить, що потрібно? Правильно ротація. Тож треба набрати мільйон на ротацію. Ще буде наступ з втратами. Як казав Данілов війни вистачить на всіх, крім моїх дітей та близьких.
Грошей стільки є. Нас на 100% фінансує шишиа та ЄС. Ми доволі дешева країна з цієї точки зору. Росії дають 150 млрд з глобального заходу за товари, нам дають 5 млрд кредитів.
Людині, що повинна вирити окоп і сидіти там чекати і інколи відстрілюватися фізуха не потрібна.
Будемо жити як Ізраіль 50 років тому, якщо не вступимо в НАТО чи отримаємо гарантії шишиа.
Welcome to real grim world, my little pony.

Вже мільйон мобілізувала, вони рік повоювали. Значить що потрібно? Правильно ротація.

А в 1941 як було? Мобілізували 5 мільйонів потім через рік відпустили і нових 5 набрали? І так 4 роки?

Саме так.
Але там на рік ротації не встигали, клали в землю пачками. Сюрприз, сюрприз.

Ротація і так йде постійно. З того мільйона, може тисяч 50-70 реально стріляють інші в тилу, на білоруських кордонах, на тренуваннях, за кордоном і тд. Ніхто мільйон тренованих не розпустить. Дають відпустку як на звичайній роботі і знову до роботи.

Нет. Мобилизовали 5 млн, за год они погибли, потом ещё 5, и так до конца войны.

Значить, що потрібно? Правильно ротація. Тож треба набрати мільйон на ротацію.

Очень мало реально. Был в военкомате, на сто человек 99 частично пригодных и один доброволец

Є відчуття що ти пишеш те що треба ,а не те що дійсно ми бачимо

Ну не хочеш не натягнуть на тебе форму.

Це де таке?

Страх, що ми копіюємо різну гидоту з рашки — відновлено. Дякую.
А по суті: знаючи, шо у ВР малороси, а то і взагалі відкриті русофіли, то звісно введуть.
Це множить ну нуль всі заклики новоспечених «патріотів», що ми не такі як рашка.

Для мене це було очевидно ще коли того року почали транслювати мантру, що повісток в ДІЇ не буде. Це початок «примирення» людей із цим фактом в майбутньому.

для вас зовсім немає різниці між расієй і Україною?!

Разница есть. В России нет уголовки за уклонение от мобилизации (только штраф 3000 рублей за неявку по повестке) и границы открыты.

«Отрицание — психический процесс, относимый к механизмам психологической защиты. Проявляется как отказ признавать существование чего-то нежелательного».

На справді не зовсім так
В Україні теж якщо не з`явитися по повісці на медогляд то штраф. Кримінальна відповідальність наступає вже далі — по повісці на прибуття на військову службу (терміни як воно правільно звучить забув сорян)
На рашці теж не усе так кльово — проблема у тому що у них за 2 чи три (забув) прогуляні повістки теж передають справу вже прокурору
Із цієї точки зору у них жорсткіше
Виїхати так — у них поки що можна. Але там і цю лавочку прикрили — прийшла повістка через Госуслуги і навіть якщо ти туди не заходиш та не бачив тієї повістки — усе ти не виїздний. Так що хто міг той втік.
Але те що погано у кацапів погано і для нас. Воюємо з країною у якої об’єктивно мобілізаційного ресурсу у десятки разів більше (можливо тому їм не актуально було закривати кордони), але закручення гайок навіть у такому розкладі говорить про наміри збільшити кількість чмобіків

Воюємо з країною у якої об’єктивно мобілізаційного ресурсу у десятки разів більше

Перепрошую, звідки такі підрахунки? Вікіпедія каже що в них на 2020 рік населення 143 мільйони. В нас 41 за даними тієї ж вікі.
Припустимо, що в нас частина чоловіків виїхала до початку війни, але ж і в них частина виїхала(набагато більша ніж в нас, бо кордони не закриті). Навіть якщо це не враховувати то співвідношення виходить 1 до 3,4. Де Ви бачите десятки разів?

Есть ложь, есть наглая ложь, и есть статистика населения УКраины. 43 млн это население 10 лет назад, с Крымом и Донбассом, они фарисейски учитываются. Сейчас да-то бог чтобы половина была. А среди них оставшихся полно инвалидов, волонтеров, мажоров, и т.д. Если война затяжная то вообще гайки — население почти не воспроизводится в отличие от рашки, у котоой нет гендерного дисбаланса и сохраняется хоть какой-то миграционный приток

який приток? в них срака економіці. нихто туди не їде вже, а от виїжджають із задоволенням.

А среди них оставшихся полно инвалидов, волонтеров, мажоров, и т.д

типу в нас нема інвалідів, пенсіонерів і т.д.

Навіть при всьому тому що ви написали...ну хай 1 к 5....це не десятки разів. Не малюйте рашку як країну з нескінченними чмобіками.

Ну дворники и прочие коммунальщики таджики-узбеки, пусть вахтовики А у нас половина дворников забронирована как стратегически ценный трудовой ресурс. И у кого не спроси, самого задрипаного сэникейщика в госконторе — «бронь». Людям у кого нет брони есть причина поволноваться. Опять же , не так много людей с опытом срочной службы, чтобы на них рассчитывать. При Януковиче армию вообще чуть не отменили, мало кто служил. Кто проходил срочку в ЗСУ на 90% уже снова там, думаю

державі так же легко цих броньованих (комунальщиків та держ службовців) і мобілізувати як вони цю бронь і отримали.
приведу приклад — родич викладач в технікумі. у нього бронь але він зобов’язаний кожен місяць приходити в военкомат і відмічатися.
к нас самий роздутий держ апарат — бездонне море для мобілізації

В них жерти скоро не буде шо якщо вони такими темпами будуть чмобити. Й до війни ситуація була так собі, а зара тільки гірше з кожним днем. Чому ви всі вважаєте що в них нескінченні ресурси?

до чого тут висери арітовіча?

Знову ви в країні мрій. В них жерти вистачить на довгі роки. Рашка була першою по експорту зерна довгий час. Корею бачили? Іран бачили? А узкостану до цього ще років 40 економічно веслати.
У них не нескінченні ресурси. Але военних ресурсів на МІНІМУМ десять років.
Дуже надіюся, що їх економіка наїбнется в найближчі 2.5 роки, але щось динаміка суперечлива.
Всі санкції успішно обійдені, Китай, Індія, Турція качають газ, нафту як не в себе, але зі знижками в 30-50%. При ціні на нафту 100 долл, терпимі прибутки навіть з такою знижкою.

Корею бачили? Іран бачили?

Невдале порівняння, тому що ці країни доволі розумні, бо не воюють с сусідніми країнами.
Всі країни що воюють, зокрема в африці таких є, в повній дупі.

Почитайте про те, що пишете хоча б на вікіпедії Ирано-иракская война, Первая война в Персидском заливе, или Первая война в заливе (22 сентября 1980 года — 20 августа 1988 года)
І порівняйте ВВП росії зі всіма вказанами країнами. А також той факт, що росія одна з провідних постачальників їжі в світі, нажаль.

Почитайте про те, що пишете хоча б на вікіпедії Ирано-иракская война, Первая война в Персидском заливе, или Первая война в заливе (22 сентября 1980 года — 20 августа 1988 года)

І що сталося з Іраком після Ірану і Кувейту? Дуже їм нафта допомогла?

Ти як вузький ватник, тоді дають конкертні відповіді, а ти зливаешся та стрибаєш з питання на питання.
Нафта Ірану допомагає і зараз, ваш кєп.

Ти дилітант і не знаєш контекст.
Коли була Ірано-Іракська війна всім було піх*й, санкцій майже не було на жодну зі сторін.
Коли Ірак поліз в Кувейт то світ вже трохи прифігів і тоді почались поставки западної зброї і та сама Буря в пустелі.
Зараз це саме аналогія з Україною, бо вписалися, відкрили лендліз і закидали санкціями раху.

1. Лендліз досі не запрацював.
2. При санкціях росте ввп рахи. Чудові санкції, дієві.

Питань в мене більше нема.
Це якісь новий рівень зрадойопства.

Називається чудовий реальний світ. Рожеві поняшки тут не перемагають драконів. Іноді так буває, що народи зникають. Доволі часто криваві режими перемагають, наприклад совок.
Доречі, до зустрічи на майських шашликах, згадаємо це все як страшний сон, адже какая разніца.

Ага, то-то были проблемы в 90е.
Все!!! буквально посевные материалы — заграничные.

И их все!!! Буквально все ввозят через Турцию, Казахстан, либо на них не наложены санкции.

Не бути рожевими поняшами, що рашка впаде через рік чи два. Наразі не бачу жодної для того причини. Розуміти, що з путеном і фашистами під боком нам ще 10-15 рочків жити.
А отже ми або стаємо зубожілою державою фортцею на донатах заходу на цей період, або вступаемо в НАТО з территоріями, що не є спірними, або отримуємо гарантії шишиа. Вихід на кордони 1991 нічого не вирішує в політичному плані нажаль.

Ти розводив зраду 100500 повідомлень, і всього лише пропонуєш вступ до НАТО? Лол, а що, хтось відмовлявся від цього?

Лол навчіться читати люди. Там 3 варіанти, останні два, нажаль, я не бачу, що педалються в інформаційному плані, отже залишається перший — держава фортеця. Тож пропоную до цього готуватися і вибудовувати свое життя виходячи з цього варіанту.

Боюсь що НАТО ми не цікаві вже, в поточному стані так точно, навіть з відмовою від окупованих територій. Ось якщо деокупуємо південь, а через зсу пройде більшість чоловіків , то може щось і буде. Хоча Кісінджер надії подавав

Рожеві мрії, що раби-бомжі масово виїзжджають.
Виїхало 300-400 лібералів та айтівців на 140 млн.
А у нас 10 млн зі 35 млн населення(здается стільки було при переписі по мобільним 2018)
Тож відносно України на парашці зі 37 млн моб резерву це бескінечні запаси.

Виїхало 300-400 лібералів та айтівців

це ви казахам розкажіть, або грузинам з турками.

Так звідти дані і берутся. Виїхало десь мільйон перечекали хвилю мобілізації і повернулись.

Ні, у нас було 14,88 млн.

От чого лайножери-русофіли постійно брешуть? І є ж інет, ну спитай у чатжпт, скільки видавав «перепис» Дубілета — але ж ні, треба обов’язково збрехати і занизити.

ох ці дурники, тебе читати не вчили?

(здается стільки було при переписі по мобільним 2018)

«Знаметий перепис Дубілета» людина множник на 0.8 зрозуміленько.
Я більше довіряю перепису по мобільним, хоча і він не точний. А їсти лайна від нашого «госстату» вже давно не хочу.

В Україні теж якщо не з`явитися по повісці на медогляд то штраф.

А если три раза не явиться, то уголовка.

На рашці теж не усе так кльово — проблема у тому що у них за 2 чи три (забув) прогуляні повістки теж передають справу вже прокурору
Із цієї точки зору у них жорсткіше

Это в Украине именно так. А вот насчет рашки я такого не слышал нигде, хотя не исключаю, что может быть такое же.

В России нет уголовки за уклонение от мобилизации

сколько ранее Золкина смотрел, то орки (подвид не-зеков) через одного говорили что если бы не пошли на войну, то их посадили бы. Так что скорее уголовка по закону всё же есть. Другое дело, что на деле — вряд ли. Много было бы мороки при повальном уклонении

сколько ранее Золкина смотрел, то орки (подвид не-зеков) через одного говорили что если бы не пошли на войну, то их посадили бы.

Нет, просто 98% населения рашки — идиоты, которые о каких-то там законах слышали только краем уха, а конституция у них вообще экстремистской литературой считается.

Это шутка такая или ты под чем-то? :-)

почему не понятное слово расея с большой буквы? Это страна или что?

Я канєшна дуже поважаю вашу думку, але це ж ого-го яку поважатєльну поважалку надо мати, шоб таке схавати.

Мне важно не попасть под раздачу, поэтому совершенно не важно кто именно тащит на войну

а вона хіба є? зараз її не видно

а чому одразу в рашку? як легко все зводити до рашки, коли люди просто спростовують якусь різницю в методах дії нашої і їхньої влади))
наче ж боремось за свободу, ні?

Повісток в дії не буде, підемо всі на шашлики у травні.

підемо всі на шашлики

це якось трохи всьо нє так однозначно читається ((

Будут повестки обязательно. Рано или поздно. Легкодоступный мобресурс заканчивается, рашка наращивает объемы мяса, а Крым до сих пор не освобожден, поэтому нужен эффективный способ добраться до тех, кто прячется. В рашке обкатают, наши скопируют. Выпишут электронную повестку, счета заблокируют, уголовное дело повесят, готовых и способных ныкаться по схронам найдется немного.

добраться до тех, кто прячется

А хто ховається? Вийшов на вулицю, повно чоловіків ходить.

Це все актори щоб всі не боялись і виходили, а по факту виходиш сразу в бусік штовхають і під Бахмут, мене Микола Парасюк звати доречі

Так то переважно студенти, пенсіонери, держ службовці, комунальники.

Максим, ну звідки така статистика?

Власні спостереження))
Якось стояв годину розмовляв на балконі в центрі міста. Дивився як зупиняли, більшість показували документ — студняк, пенсійний і хз шо там комунальники показують. Виписали двом хто паспорт показав. Вибірка людей ~25-30, було це ще в лютому.
Вивід що краще всі довідки посвідки (якщо є) з собою носити.

Ну і статистика з моїх знайомих 1-2 кругу, більшість хто без відсрочки дійсно мало виходять, є і такі що пофіг, правда один вже з Бахмуту не дуже цілий повернувся((

і шо потім з тими 10 000 робити?

Це мертвий «ресурс». Бо з тих 10к невідомо скільки служили, тобто ці люди повинні пройти навчання, а для цього треба багато чого. І чим більше таких людей, яким потрібно пройти навчання тим більше колапс системи. Саме тому цікаві в першу чергу люди саме з досвідом бойових дій, потім з досвідом служби в армії....бо не треба місяцями їх навчати.

Думаєте чого рашка не може загнати в Україну одночасно мільйон чмобіків? Бо їх спочатку треба навчити(навіть тих хто служив). Логістика це взагалі окрема тема.

Як висновок — повістки в дії нічого не дадуть, якщо ми звісно не опустимося до рівня рашки з її мʼясними хвилями чмобіків. Це тільки воно здається все так просто. Спіймали на вулиці і відправили на фронт. В реальному житті цей процес набагато складніше.

ну ок, ховайтесь. це ж не означає шо всі ховаються.

Но и того, что мало кто прячется, не означает.

готовых и способных ныкаться по схронам найдется немного.

А я думаю їх більше ніж готових помирати. Перетусити рік-два у кума на дачі краще ніж гнити у ямі.

Підписатись на коментарі