Рахунок у Польщі для не-refugee: потрібна порада
Всім привіт! Пам’ятаю, що десь колись саме на доу зустрічала таке обговорення, чатів повно, а знайти нічого не можу. Підкажіть, будь ласка.
З початком повномасштабної війни я свідомо залишилися в Україні, бігти не планувала і не планую. Також я доволі безпечно ставилася до якоїсь фінансової подушки, усі вільні кошти йшли на донати. В минулому році серйозно захворіла та зрозуміла, наскільки важливо таки мати резерв на імьордженсі випадок. Через кілька років планую операції, тому якісь інвестиції у нерухомість-акції-крипту не моя тема. Я хочу не заробити на депозиті, і навіть не перекрити інфляцію, а ось хоча б тупо десь гроші зберігати. В українському банку доволі ризиково, я не хочу, щоб в якийсь момент мені просто пообіцяли, що мої гроші мені обов’язково поверне сусідня держава, коли її забов’яжуть, змусять та тричі переконають. Під подушкою теж зберігати не хочу по зрозумілим причинам. Зупинилась на депозиті у польському банку. Тут у мене є суттєва перевага перед колегами іншої статі, мені дозволено виїзджати за кордон (абсолютно щиро співчуваю читачам чоловічої статі).
Наразі я проїздом (їду по питанням здоров’я далі) знаходжуся півтори доби в Польщі. Я зупинилася на банках Pekao та Millennium, бо на своїх сайтах та на записі на гарячій лінії вони стверджуювали, що для відкриття рахунку мені потрібен лише закордонний паспорт.
І ось тут почалися проблеми. По факту на гарячих лініях оператори сказали, що мені потрібен песель та адреса у Польщі. На лінії pekao оператор сказав, що кожне відділення саме приймає рішення, то я маю тупо спробувати. В результаті я сьогодні обійшла кілька відділень, де чесно казала, що хочу відкрити рахунок, мета — для зберігання коштів, але в Польщі не проживаю, адреси та песелю не маю, громадянство українське, заїхала на територію країни сьогодні (тобто формально після 24 лютого). Мені усюди відмовили.
Питання до тих, хто має рахунок/картку/депозит у Польщі, але не біженець, не проживає у країні: народ, як ви це зробили? Бо я щось начиталась на форумах, як це просто і легко, надивилась на сайтах банків, що ніяких інших документів непотрібно, а тепер трохи підзависла. Маю ще завтра годину до поїзду, та буду через три дні їхати в зворотньому напрямку, якщо у когось є якісь лайфхак та поради, буду дуже вдячна.
Якщо я сильно туплю, не соромтеся це сказати. Я просто дійсно дуже далека від теми.
24 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів