В iOS 17 з’явиться можливість встановлювати застосунки від сторонніх розробників

TelegramУсі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Марк Гурман, відомий аналітик Apple, пише про те, що майбутня iOS 17 може стати основою для стороннього завантаження в майбутньому. Скоріш за все, це буде анонсовано на конференції для розробників в червні 2023 року.

Експерт посилається на новий Закон ЄС про цифровий ринок, який набуває чинності у 2024 році. В ньому зафіксовані вимоги від компаній щодо дозволу користувачам встановлювати програми з альтернативних джерел.

З самої появи iPhone Apple виступала проти можливості встановлювати застосунки від сторонніх розробників, що пов’язано з проблемами конфіденційності та безпеки.

Нещодавно спільнота також обговорювала, які оновлення iOS 17 найбільш очікувані.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

altstore вже давно доступний і так, але кожні 7 днів треба оновлювати. Так що можливість вже і так є, просто може зроблять простіше

Apple додає круті фічі інколи(ті шо є в інших ОС 10+років). Дуже крута інновація коли нема шо показати

Я дуже щасливий від того, що apple дбає про безпеку користувачів, але хочу щоб мій гаджет був на 100% моїм і я мав би право встановлювати які завгодно додатки з будь-яких місць. Ще root права будь-ласка і може куплю той iPhone

JailBrake існує з четвертого покоління пристроїв.

набіса він тобі треба, користуйся нормальними телефонами на анроіді.

Айфон за відчуттям має набагато кращу збірку ніж топові самсунги, навіть дряпається менше. Ну і я не уявляю щоб на мобілі з андроїдом 5-річної давності не було лагів.
Пару років тому мене вразив MacBook Air 2011 року, який взагалі не тормозив, хоча дуже активно використовувався вже 10 років.

щоб на мобілі з андроїдом 5-річної давності не було лагів

ви що на все життя купляєте телефон? Нуа стосовно лагів це дуже залежить від телефона. От у мене був сяомі у 2017 році, взагалі ніяких питань до нього не було, досі діти користуються ним.

це той сяомі, що зі своїм же браслетом регулярно контакт втрачає і з усіх сил копіює інтерфейс яблучний. У мене він теж був і нормально він працює рівно доти, доки ти погоджуєшся на всі запити дозволів. Віджет погоди хоче мати доступ до телефонної книги і смс? Не дозволяєш? А хрєн тобі, а не погоду.

Сяомішні браслети лайно повне. Ніколи віджетами не користувався, думав, що їх вже й не розробляють. А нє, брешу. годинник на головній то певно віджет.

як з пралкою у вас справи ? чи є рут до її контролера ? а телевізор ? а рут на бейсбенд вашого кітайського андроїда ? ви ж послідовна людина, я сподіваюся

сподіваюсь це буде окрема версія яка буде продаватися виключно у європурії

Ще тайпс хочу і буде ідеал

гггг.... нарешті на 17 версії аппле відкриє загородку :)

Та за шооо((
Відтепер зʼявляться нові розваги у юзерів:
— Ой, я щось поставила і в мене зникли гроші з картки
— Ура, можно піратить ігри і музику, треба лише дізнатися яка з 322-х зборок від васяна запрацює
— Щоб вʼїхати в наш великий китайський країна встановіть додаток AnalProbe v1.4.88, ми його тепер і для iOS зробили

А була хоч якась офіційна можливість написати застосунок виключно для себе і щоб не доводилося девелоперський акаунт кожен місяць проплачувати?

Може і є, але раніше точно не було.
Щонайменше ж доведеться за девелоперський айді щось відстьогувати?
З напівгугління нічого дотепного не знайшов. Є де почитати?

Xcode -> Settings -> Accounts: логінимось з особистим Apple ID
Після цього можна в налаштуваннях Code Signing вашого проєкту вибрати Automatic + Personal Team.
Після цього збірку можна буде встановити на власний пристрій з таким же Apple ID.

В 2021 довелось платити щоб потестити на девайсі, + були баги, спілкувався майже місяць з сапортом, поки зміг щось збілдити на айос.

Не впевнений що безкоштовно, бо я не розробляю під iOS, але як мінімум є Testflight і MDM

от останнє це реально трабл, але вони вже часто і так просять (arrivecan під час ковіду)

Надеюсь, что это (установка приложений не из App Store) не будет включено по умолчанию.
ЕС вообще понимает последствия?

Думаю, зроблять як на маку — бай дефолт лише зі стору, але можна включити сторонні джерела. Насправді, в окремих випадках було б корисно мати цю фішку — наприклад, клієнт Private Internet Access VPN для iOS недоступний в Україні, і тому доводиться юзати айосний клієнт OpenVPN для цього сервісу, бавитися з конфігами, а так би я просто міг поставити його не зі стору. Ну і ще, теоретично, це могло би стати поштовхом для появи аплікух на зразок HD VideoBox, що було б корисно. Так, піратство — то недобре, я знаю, але отой треш на ринку стрімінгових відеосервісів — це ще гірше, де багато контенту легально не подивишся, якщо ти в Україні.

Потенційний мінус — втрати доходів айос-девелоперів за рахунок крякнутого софту. Але не факт, що масштаби такого піратства будуть великими, оскільки любителі піратити софт зазвичай не купують айфон, бо їм це «дорого, понти, переплата», а от сяомі за 100 баксів — це «топчик за свої гроші». А типовий айос юзер не буде бавитися з піратками заради економії 10 баксів.

Також не вважаю, що сторонній софт стане ударом по безпеці, оскільки в айос хороший сендбокс, на відміну від дирявого відра, і системні API обмежують потенційно небезпечні актівіті.

Всё верно сказано. Очень надеюсь, что так и будет.

ну норм, хоть какой то смысол будет брать айфон, хотя еще заставить их цену в два раза а то и три ниже поставить, чтобы не наглели

Нормальну роботу шукати не пробували, раз вам айфон не по кишені?)

беда не в отсутствии или присутствии денек, айфон просто не стоит столько, а за ту же стоимость лучше уже взять самсунг

ну так беріть самсунг, нахіба вам айфон? Кому треба айфон, тому ціна не заважає.

Пфф, відвалити тисячу баксів за самсунг з його лагучою і набитою сміттям прошивкою, яка навіть присилає рекламні нотіфікейшини?) Вже хоча би з пікселем порівняли, я би ще зрозумів.

2,5 роки користуюсь самсунгом s20, жодного разу він не лагав, що я роблю не так?

він з коробки лагає із-за one ui і її дивної анімації. Лагає по міркам ай ос і інших оболочок андроїда. Ну а порівнянно з андроїдами 5+ літньої давності то не лагає звісно.

ну і мікрофрізи постійно є, не критично, але говорити «не разу не лагав» ну камон. Навіть по відношенню до айфонів не можна говорити «не разу не лагав».

Не бачив ніяких мікрофрізів жодного разу. Може хіба шо якшо в ігри якісь грати, але я не граю.

Це нормально. Фанати андроїда і 10 років назад не помічали ніяких фрізів і лагів. На то вони і фанати. Просто у інших людей стандарти трохи вище, і те що у вас «літає», у інших попадати в категорію «лагає».

Так же само як деякі не помічають різницю між 60 і 120 гц, а вона очевидна і візуально телефон мало не в 2 рази стає швидшим, наскільки швидко він реагує на дотик і відмальовує анімації.

я не фанат андроіда якщо що. Може то у вас просто якийсь яблочний культ?

ого! s20 вже 2.5 роки???
я досі S8 користуюсь.... скоро 6 років буде.

і шо поганий телефон? лагає?

Я юзав S8 коли він був свіжий, інтерфейс кончений і лагав ще тоді, а головне він часто перегрівався, видавав нотіфікейшн і вимикався, якщо не залишити його в спокої:)

останніми роками — так :(
зрідка буває йде вхідний дзвінок, а інтерфейс не появляється.
підгальмовує при відкриванні деяких аппок.

лучше уже взять самсунг

прости господи

єдина причина чому я самсунгами користуюсь це тому, що серед андроїдів нічого кращого немає

а заставить принудительно в своих прожуктах использовать тайп си это норм?

А ще в розетках примусово 220В/50Гц, зовсім в своїй Європі подуріли зі своїми стандартизаціями :D

Підписатись на коментарі